logo Volkswagen

Volkswagen

Polkowice

Opinie o Volkswagen

papyk 2015-01-28 15:34:59
witam czy ktoś może jezdzi do volkswagena z lubina i ma wolne miejsce w aucie dzieki i pozdrawiam :)
2
holy 2015-03-04 03:22:15
akurat Volkswagen wydaje mi się takim miejscem że warto się pomęczyć na tym stażu, bo perspektywy później na ewentualnym zatrudnieniu możesz mieć wprost nieograniczone. To może nie być tylko praca w Polskim dziale IT VW , ale mogą Cię wysłać gdziekolwiek indziej na świecie jeśli będziesz się sprawdzał
rrr 2015-03-19 19:09:15
A jak wygląda pensja na takim stażu?
yakuza 2015-03-24 20:49:14
buhaha ale się uśmiałem.
2
rrr 2015-04-03 17:43:44
nikt nic nie powie? czyli staż jest za free? czy 1000zł brutto lub 1600 zł netto?
fewf 2015-04-05 12:10:42
byliście już na rozmowie o te staże? jak to wyglądało?
1
dor 2015-04-06 10:05:19
Jestem z Legnicy -bardzo zależy mi na pracy w POLKOWICACH-proszę mi powiedzieć czy istnieje możliwość dojazdu?czy pracują osoby z Legnicy?
Ona23 2015-04-14 11:14:13
Siemka Gdzie najlepiej skladac podania, dzwonic aby cv nie wyladowaly w koszu bo na bramie pewnie tak się to robi.. Dzieki z gory
7
Pracownik VW 2015-04-24 12:04:57
Pracują osoby z Legnicy (np: Ja ), organizują się i dojeżdżają własnymi autami, transportu zbiorowego z Legnicy do Polkowic na strefę brak. zależy jeszcze czy masz na myśli pracę w systemie 3-zmianowym czy tylko na 1 zmianę.
1
dor 2015-04-25 17:47:45
Dzięki bardzo za odpowiedż-PracownikVW-auto mam -z chęcią bym poznała osoby zLegnicy-jedyne co to czekam na jakiś odzew z zakładu.Złożyłam CV i z nadzieją czekam na odpowiedż.Praca w systemie 3 zm czy na 1 zm.-jest mi to obojętne,dostosuję się-najważniejsze aby pracować.Dzięki i pozdrawiam
toledo 2015-05-27 19:55:59
I co z tymi stażami????????????? serialnie nic nie wiecie????????//
pk 2015-06-14 23:09:03
ŚWIATOWY DZIEŃ PAMIĘCI OFIAR WYPADKÓW PRZY PRACY I CHORÓB ZAWODOWYCH 27.04.2015
co tam robili ludzie z polkowickiego volkswagena ? Wstyd !! Dzięki tej firmie kilka osób ma chorobe zawodową przez zatrucie i problemy ze zdrowiem .........
xcv 2015-06-28 16:53:05
Odradzam pracę w tej firmie, chyba że chcecie dociągnąć do emerytury. Kultura organizacyjna na bardzo niskim poziomie, nie przystoi firmie w koncernie VW. Na produkcji rządzi despota, który ma we wszystkim rację (przynajmniej tak uważa). Niektórzy specjaliści na wysokim poziomie, jednak ich opinia rzadko się liczy.
LILI 2015-09-02 11:31:32
cześć, jestem zainteresowana pracą w tej firmie
mogłabym liczyć na konkretne info czy łatwo się dostać, zarobki początkowe, atmosfera
z góry dziękuję
big 2015-09-03 12:39:02
To zależy na jakie stanowisko się starasz dostać, na jaki dział i kto będzie twoim szefem.
Zarobki słabe, za to nadrabiane jest to dodatkami itp. Generalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa.
Kor 2015-09-28 13:46:25
Cześć! Dostałem się na praktyki w VW Polkowice, stąd moje pytanie.. Czy ktoś orientuje się jak z dojazdami z Głogowa do VW jesli chodzi o busy? Ponoć są takie, prawdopodobnie odjeżdżają z Buczka, moze ktoś wie coś więcej? Pracuje w godz 6-14
xcv 2015-10-01 14:07:15
Dokładnie. Dobrze, że napisałeś: Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Osoby, które już pracowały w różnych firmach (mówię tu o specjalistach), na pewno tam się nie zatrudnią. Mówiąc o najwyższej półce, miałeś chyba na myśli najwyższy wyzysk i ściemę. Jak dla mnie firma z zerowym potencjałem. Przerost formy nad treścią.
ciekwaski 2015-10-20 15:38:19
Jak tam sytuacja po rewelacjach amerykańskich? Słyszałem, że nie ciekawie się to zapowiada...
arto 2015-10-23 14:34:46
Panny co tam tam u was się dzieje?u nas w poznaniu blokada informacji i cisza przed burza
JASKUŁ 2015-10-23 16:41:32
Pozdrawiam Jaskuł czekam na pytania, odpowiem w miarę możliwości minął trzy letni okres nie wypowiadania się na temat firmy po odejściu z niej z dniem 21.10.2012 .Pytania proszę od pracujących w tej firmie i za razem odważnych .
P.s. pozdrawiam byłego przewodniczącego . he
2
sprawiedliwość 2015-10-23 16:54:39
Cóż nie ma innego wyjścia za błędy świadome czy nie świadome trzeba pochylić głowę i z kruchą zapłacić za błędy , taka jest kolej rzeczy .
2
znawca 2015-10-23 18:05:35
w folcwagienie idą wielkie oszczędności, a bedzie sie teraz oszczedzać na wszystkim, żeby za afere zapłacić!!
arto 2015-10-26 10:57:48
Oszczędzają na czym się da od lat a wy macie prace czy tak jak w poznaniu?jedzie bo jedzie i milczą jak zakleci .Ile w końcu tych silników wywalili? 1.6 i 2.0to wiemy cos jeszcze? I w ilu odmianach ten pachnący wynalazek byl?
swen 2015-11-04 19:34:57
witam, kto pomoże i powie jak można dostać pracę w VW
l-a 2015-11-05 19:05:46
Nie masz znajomości, nie masz szans:)
On. 2015-11-08 19:45:20
Polskie Kierownictwo VW Motor Polska jest odpowiedzialne za fałszowanie wyników spalin w silnikach na VW. Polak wymyślił to fałszowanie !!!
2
XCV 2015-11-10 21:28:13
Na pewno nie wymyslili tego kierownicy vwmp. Poziom intelektualny co niektórych, jest stanowczo nie miarodajny do ich stanowisk i zarobków. Co prawda na falszowaniu się znają ale łatwo to wychwycić.
XCV 2015-11-24 20:07:25
Trzeba dobrze ściemniać to zatrudnią.
xcv 2015-12-03 19:59:16
Buhahaha
Ale się uśmiałem. Normalnie jaja sobie robisz chyba. Ludzie zakład ten jest po to aby przynosił zyski dla VW w WOLFSBURGU!! A zyski będą wtedy jak będą sprzedawana silniki i koszty produkcji będą najmniejsze. Tak się składa, że aby zrobić coś dobrze to trzeba mieć dwie rzeczy: wiedzę i doświadczenie. Jest to towar deficytowy w VW i trzeba za to zapłacić. Oczywiście VW ma dużo kasy ale nie liczyłbym na to że ją dostaniecie, wolą użerać się z problemami niż gasić je w zarodku. Powodzenia.
xcv 2015-12-08 17:46:11
Co do tej upadłości to nie byłbym taki pewien...
Jaskuł 2016-01-30 04:05:13
Doświadczenie jakie trzeba tam mieć hahahahaha żenada na lince , pytajcie po trzech latach po odejściu z tej firmy odpowiem na kazde pytanie a pracowałem tam 15 lat i znam struktury od podszewki
fox 2016-02-01 12:29:09
Pierwsze pytanie, dlaczego odszedłeś? To bardzo atrakcyjny pracodawca.
Jakie trzeba mieć wykształcenie, doświadczenie żeby dostać się za biurko ?
Jaskuł 2016-02-01 22:17:06
w tedy kiedy się przyjmowałem starczyło wykształcenie mechaniczne , później było inaczej a odeszłem bo ktoś podstawił mi nogę i to nie od strony pracodawcy , a na linii do tej pory pracują kucharze piekarze nie ujmując im fachu bo na linii pracy każdego można nauczyć żadne mecyje
Jaskuł 2016-02-01 22:19:53
Jeśli chodzi o pracę za biurkiem , obawiam się że już brak biurek wolnych
fox 2016-02-02 09:56:12
A to wielka szkoda. Do firmy się dostać wielkie wyzwanie, tym bardziej że nigdy nie rekrutują, jak sie ktoś zwolni to leci od razu ktoś polecony. Oczywiście mowie o produkcji. A przez afere spalinowa nie będzie chyba żadnych przyjęć długo. Szkoda bo w rejonie jedyny pracodawca konkurujący z KGHM, a tam nie każdy chce pracować. Tylko jedno ich łączy, brak możliwości bez znajomości.
XCV 2016-02-02 20:57:27
Nie wszystko złoto co się świeci.
Jaskuł 2016-02-02 21:33:52
Nie prawda skoro nie chcesz pracować w KGHM to polecam Ci strefę legnicką poza stałą pracą są tez bezpłatne dowozy do pracy. Spróbuj tam , sam lub sama sobie nie pomożesz nikt ci nie pomoże , nie wolno się poddawać tym bardziej jak coś potrafisz w swojej dziedzinie .
Jaskuł 2016-02-04 21:16:25
A może szukają nowych sprzedawców bo inni odchodzą nie wzięłaś tego po uwagę ?
XCV 2016-02-04 22:16:13
O czym ty człowieku token..?
Jaskuł 2016-02-07 11:35:32
Ooooooo jakiś sprzedawca miło mi he.
buhaha 2016-04-27 20:47:18
Ja mogę potwierdzić. Jak się sprawdzisz i pokażesz swój potencjał to masz szansę ,że nie przedłużą ci umowy.
zawiedziona 2016-06-28 23:44:20
zawsze miałam VW za dobrego pracodawce , i takie opinie raczej słyszałam od osób które pracują tam już wiele lat, niestety dzisiaj po całodziennej rekrutacji przez agencje pracy na stanowisko montera która przeszłam pozytywnie, ten czar prysł jak bańka mydlana.kwalifikacji nie mam wysokich i na cuda nie liczyłam ale jak usłyszałam 2800 brutto, to myślałam że sie przesłyszałam.
pozostaje mi trzymać kciuki za resztę ludzi którzy zdecydują sie tam pracować i życzyć im powodzenia, bo z pewnością nie będą mieć tam kolorowo
xyz 2016-07-01 09:30:37
A od kiedy po kryzysie z silnikami diesla Volkswagen w Polkowicach rekrutuje nowych ludzi?
2
Pracownik 2016-07-02 22:45:50
Oj ludzie ludzie. Niektórzy nic o naszej firmie nie wiedzą i piszą takie bzdety. Jaskuł pracował u nas i zaoferował swoją pomoc w zdobywaniu informacji. Wystarczy zapytać. To nie boli. Kolega złych doświadczeń w pracy nie powinien mieć zbyt wielu to i nie będzie nastawiony "anty".
Dla pytających.... Przyjęli kilku nowych pracowników do uzupełnienia stanów netto.... Jeśli wiecie o czym piszę. :)
xyz 2016-07-03 20:55:53
A to są pracownicy VW czy zatrudnieni przez agencje pracy?
non 2016-08-11 13:26:58
Jak praca za 2800 brutto Ci nie odpowiada to chyba za dużo masz. W okolicy na strefie większość oferuje najniższą krajową a Tobie dali 1000zł więcej to nie wiem czego Ty chcesz. Ja bym się cieszył żeby mi tyle dali.
non 2016-08-11 18:23:54
Wiadomo kiedy jakieś przyjęcia będa nawet przez worka na montaż?
MRXN 2016-08-25 16:48:26
Pragnę pracować w tym koncernie czy ktoś wie coś o przyjęciach wpolkowicach ?
Legniczanin 2016-09-08 20:14:28
Ale ludzie klepiecie byle co konkretnie jakie zarobki sa dla pracownika produkcji jakie zmiany jaki socjal a nie piszecie byle co
także 2016-09-08 22:18:02
A może wiecie czy wciąż jest poszukiwany specjalista w dziale utrzymania uchu montażu we Wrześni? Chętnie bym się załapał, bo dbają o dobre zarobki jak i niezłe warunki finansowe. Dziękuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Volkswagen - Polkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen