brak logo

Volkswagen

Polkowice

Opinie o Volkswagen

sprawiedliwość 2015-10-23 16:54:39
Cóż nie ma innego wyjścia za błędy świadome czy nie świadome trzeba pochylić głowę i z kruchą zapłacić za błędy , taka jest kolej rzeczy .
1
znawca 2015-10-23 18:05:35
w folcwagienie idą wielkie oszczędności, a bedzie sie teraz oszczedzać na wszystkim, żeby za afere zapłacić!!
arto 2015-10-26 10:57:48
Oszczędzają na czym się da od lat a wy macie prace czy tak jak w poznaniu?jedzie bo jedzie i milczą jak zakleci .Ile w końcu tych silników wywalili? 1.6 i 2.0to wiemy cos jeszcze? I w ilu odmianach ten pachnący wynalazek byl?
fan motoryzacji 2015-10-30 20:35:35
@znawca - Na pewno zatrudnienie u nich daje duże perspektywy, zwłaszcza, że tak znana marka ma zawsze wielu fanów. Widziałem, że pojawiły się u nich oferty pracy, na doradców serwisu czy na kierowników, a nawet na dyrektorów. Super, że jest umowa o pracę i atrakcyjne wynagrodzenie, ale jakie mają średnie zarobki? Pozdrawiam
swen 2015-11-04 19:34:57
witam, kto pomoże i powie jak można dostać pracę w VW
l-a 2015-11-05 19:05:46
Nie masz znajomości, nie masz szans:)
On. 2015-11-08 19:45:20
Polskie Kierownictwo VW Motor Polska jest odpowiedzialne za fałszowanie wyników spalin w silnikach na VW. Polak wymyślił to fałszowanie !!!
1
XCV 2015-11-10 21:28:13
Na pewno nie wymyslili tego kierownicy vwmp. Poziom intelektualny co niektórych, jest stanowczo nie miarodajny do ich stanowisk i zarobków. Co prawda na falszowaniu się znają ale łatwo to wychwycić.
mania 2015-11-18 12:36:05
oj nie przesadzajcie z tymi znajomosciami. wiadomo sa potrzebne ale mozna i samemu sobie dac rade. ja akurat mimo wszystko sprobuje a wlasnie poszukuja osob na staz do dzialu logistyki gdzie oferowana jest umowa o pracę na staż (do 24 m-cy), atrakcyjne warunki zatrudnienia czy opieka ambulatoryjna w miejscu pracy. wiec mysle ze to bedzie najlepszy sposob zeby dostac sie do firmy
1
asiak 2015-11-20 15:40:41
fajnie, że na staż, bo w sumie można wtedy i jeszcze studiować i pracować i zawsze patrzą na to korzystnie później w cv :)
siena 2015-11-22 19:06:51
watpie ze zatrudniaja kogos bez wiedzy i @XCV, kogos jak okresliles niespelnego intelektualnie, trzeba miec pojecie troche o tej branży
XCV 2015-11-24 20:07:25
Trzeba dobrze ściemniać to zatrudnią.
adam 2015-11-24 22:43:51
Jestem tego samego zdania. To nie jest jakaś tam firma, gdzie zatrudniają handlowców i sprzedawców z byle jakim doświadczeniem, ale firma, która jest marką. Nic dziwnego, że wymagają.
xcv 2015-12-03 19:59:16
Buhahaha
Ale się uśmiałem. Normalnie jaja sobie robisz chyba. Ludzie zakład ten jest po to aby przynosił zyski dla VW w WOLFSBURGU!! A zyski będą wtedy jak będą sprzedawana silniki i koszty produkcji będą najmniejsze. Tak się składa, że aby zrobić coś dobrze to trzeba mieć dwie rzeczy: wiedzę i doświadczenie. Jest to towar deficytowy w VW i trzeba za to zapłacić. Oczywiście VW ma dużo kasy ale nie liczyłbym na to że ją dostaniecie, wolą użerać się z problemami niż gasić je w zarodku. Powodzenia.
mania 2015-12-08 14:23:56
oj oczywiscie trzeba miec wiedze i doswiadczenie, ale ludziei tak uwazam ze mozna zarobic w tej firmie. sama marka daje gwarancje ze firma szybko nie upadnie
xcv 2015-12-08 17:46:11
Co do tej upadłości to nie byłbym taki pewien...
foka 2015-12-18 21:24:54
oczywiście, ze kolega ma racje, działają dalej, nawet kilka ofert pracy się pojawiło i wydaje mi się, że te asystenckie stanowiska są dobre do Poznania.
sdfgj 2016-01-09 00:17:06
tak to prawda pojawlo sie od nich jakis czas temu kilka ofert i sa one nadal aktualne, mnie chyba najbardziej zainteresowala ta jako regionalny kierownik sprzedazy
Jaskuł 2016-01-30 04:05:13
Doświadczenie jakie trzeba tam mieć hahahahaha żenada na lince , pytajcie po trzech latach po odejściu z tej firmy odpowiem na kazde pytanie a pracowałem tam 15 lat i znam struktury od podszewki
fox 2016-02-01 12:29:09
Pierwsze pytanie, dlaczego odszedłeś? To bardzo atrakcyjny pracodawca.
Jakie trzeba mieć wykształcenie, doświadczenie żeby dostać się za biurko ?
kozik 2016-02-01 12:35:56
Tak jak pisał foka, sporo ogłoszen aktualnie, mnie zwłaszcza zainteresowało stanowisko Specjalista ds. Technicznych i Szkoleń Porsche. Bo jednak porsche to kultowa marka. Wymagania jednak duże - min.6-letnie doświadczenie przy naprawie pojazdów.
Jaskuł 2016-02-01 22:17:06
w tedy kiedy się przyjmowałem starczyło wykształcenie mechaniczne , później było inaczej a odeszłem bo ktoś podstawił mi nogę i to nie od strony pracodawcy , a na linii do tej pory pracują kucharze piekarze nie ujmując im fachu bo na linii pracy każdego można nauczyć żadne mecyje
Jaskuł 2016-02-01 22:19:53
Jeśli chodzi o pracę za biurkiem , obawiam się że już brak biurek wolnych
fox 2016-02-02 09:56:12
A to wielka szkoda. Do firmy się dostać wielkie wyzwanie, tym bardziej że nigdy nie rekrutują, jak sie ktoś zwolni to leci od razu ktoś polecony. Oczywiście mowie o produkcji. A przez afere spalinowa nie będzie chyba żadnych przyjęć długo. Szkoda bo w rejonie jedyny pracodawca konkurujący z KGHM, a tam nie każdy chce pracować. Tylko jedno ich łączy, brak możliwości bez znajomości.
XCV 2016-02-02 20:57:27
Nie wszystko złoto co się świeci.
Jaskuł 2016-02-02 21:33:52
Nie prawda skoro nie chcesz pracować w KGHM to polecam Ci strefę legnicką poza stałą pracą są tez bezpłatne dowozy do pracy. Spróbuj tam , sam lub sama sobie nie pomożesz nikt ci nie pomoże , nie wolno się poddawać tym bardziej jak coś potrafisz w swojej dziedzinie .
foka 2016-02-03 16:21:28
wydaje mi się, ze raczej firma jest wypłacalna, bo zawsze co miesiac są wypłaty o i nie spóźniają się,a ateraz inwestują w pracowników, bo jest sporo ofert np jako Sprzedawca Samochodów
Jaskuł 2016-02-04 21:16:25
A może szukają nowych sprzedawców bo inni odchodzą nie wzięłaś tego po uwagę ?
XCV 2016-02-04 22:16:13
O czym ty człowieku token..?
Jaskuł 2016-02-07 11:35:32
Ooooooo jakiś sprzedawca miło mi he.
holy 2016-02-08 18:34:23
oj ludzie wróćmy do tematu pracy tutaj i tego co volkswagen w ogóle ma do zaporponowania a widziałem , że teraz ma super oferty pracy np . dla team leaderów chociażby
pomsiu 2016-02-20 14:32:59
Jeśli pracowałeś już 2 lata na takim stanowisku to masz duże szanse na przyjęcie @holy. Dobrze, że dają tutaj kartę multisport oraz prywatną opiekę medyczną
rozum 2016-03-05 21:44:22
Nawet takie zatrudnienie na team leader - brygadzistę wydaje się być opłacalną opcją. Super, że zapewniona jest umowa o pracę i nawet można liczyć na prywatną opiekę medyczną.
kinda 2016-04-11 11:23:13
rozum, mówimy o pracy na produkcji ? Jest to niezła opcja, chociaż słyszałem od wielu ludzi że naprawdę trzeba swoje na początku wycierpieć. Potem jeżeli się pokaże swój potencjał to i o awans będzie łatwiej. Ktoś mi to potwierdzi że tego doświadczył ?
buhaha 2016-04-27 20:47:18
Ja mogę potwierdzić. Jak się sprawdzisz i pokażesz swój potencjał to masz szansę ,że nie przedłużą ci umowy.
xku 2016-05-09 19:06:39
buhaha, według mnie to nie powinno być w ogóle mieć żadnego znaczenia. Liczy się to jakie ktoś ma kwalifikacje i kto jak się potrafi rozwijać. Może niektóre oceny są podejmowane zbyt pochopnie ..
zawiedziona 2016-06-28 23:44:20
zawsze miałam VW za dobrego pracodawce , i takie opinie raczej słyszałam od osób które pracują tam już wiele lat, niestety dzisiaj po całodziennej rekrutacji przez agencje pracy na stanowisko montera która przeszłam pozytywnie, ten czar prysł jak bańka mydlana.kwalifikacji nie mam wysokich i na cuda nie liczyłam ale jak usłyszałam 2800 brutto, to myślałam że sie przesłyszałam.
pozostaje mi trzymać kciuki za resztę ludzi którzy zdecydują sie tam pracować i życzyć im powodzenia, bo z pewnością nie będą mieć tam kolorowo
xyz 2016-07-01 09:30:37
A od kiedy po kryzysie z silnikami diesla Volkswagen w Polkowicach rekrutuje nowych ludzi?
1
Pracownik 2016-07-02 22:45:50
Oj ludzie ludzie. Niektórzy nic o naszej firmie nie wiedzą i piszą takie bzdety. Jaskuł pracował u nas i zaoferował swoją pomoc w zdobywaniu informacji. Wystarczy zapytać. To nie boli. Kolega złych doświadczeń w pracy nie powinien mieć zbyt wielu to i nie będzie nastawiony "anty".
Dla pytających.... Przyjęli kilku nowych pracowników do uzupełnienia stanów netto.... Jeśli wiecie o czym piszę. :)
xyz 2016-07-03 20:55:53
A to są pracownicy VW czy zatrudnieni przez agencje pracy?
foka 2016-07-13 21:38:46
Fajnie, że zapewniają odpowiednie szkolenia, ale jakich zarobków można się spodziewać teraz? Pozdrawiam
non 2016-08-11 13:26:58
Jak praca za 2800 brutto Ci nie odpowiada to chyba za dużo masz. W okolicy na strefie większość oferuje najniższą krajową a Tobie dali 1000zł więcej to nie wiem czego Ty chcesz. Ja bym się cieszył żeby mi tyle dali.
Anaxa 2016-08-11 13:55:36
No powiem Wam, ze zarobki są tutaj naprawdę przyzwoite i nie ma na co narzekać, tak dużo nie spodziewałem się zastać totalnie nigdzie, a tutaj to wszystko mamy praktycznie od reki, więc na spokojnie idzie, wszystko jest perfekcyjne, ale o tym chyba wiadomo
non 2016-08-11 18:23:54
Wiadomo kiedy jakieś przyjęcia będa nawet przez worka na montaż?
foka 2016-08-13 20:19:03
Pewnie, że doświadczenie jest dość istotne @adrian, bo cenią sobie profesjonalizm nie tylko wśród pracowników, ale i kandydatów. Wiadomo jaka teraz jest atmosfera?
góra 2016-08-23 10:42:57
foka ale o jakiej lokalizacji konkretnie piszesz? Śwdnik? poznań? Warszawa? atmosfera może się różnić w zależności od miejsca
MRXN 2016-08-25 16:48:26
Pragnę pracować w tym koncernie czy ktoś wie coś o przyjęciach wpolkowicach ?
foka 2016-08-30 10:41:56
Podobno miały pojawić się jakieś premie do podstawy zarobków, a o takie stabilne zatrudnienie jest teraz dośc trudno.
Legniczanin 2016-09-08 20:14:28
Ale ludzie klepiecie byle co konkretnie jakie zarobki sa dla pracownika produkcji jakie zmiany jaki socjal a nie piszecie byle co
także 2016-09-08 22:18:02
A może wiecie czy wciąż jest poszukiwany specjalista w dziale utrzymania uchu montażu we Wrześni? Chętnie bym się załapał, bo dbają o dobre zarobki jak i niezłe warunki finansowe. Dziękuję za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Volkswagen - Polkowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen