Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Volkswagen

Pracowałeś w firmie Volkswagen i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
dor - 2015-04-25 17:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzięki bardzo za odpowiedż-PracownikVW-auto mam -z chęcią bym poznała osoby zLegnicy-jedyne co to czekam na jakiś odzew z zakładu.Złożyłam CV i z nadzieją czekam na odpowiedż.Praca w systemie 3 zm czy na 1 zm.-jest mi to obojętne,dostosuję się-najważniejsze aby pracować.Dzięki i pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
toledo - 2015-05-27 19:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I co z tymi stażami????????????? serialnie nic nie wiecie????????//
zdjecie uzytkownika
pk - 2015-06-14 23:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ŚWIATOWY DZIEŃ PAMIĘCI OFIAR WYPADKÓW PRZY PRACY I CHORÓB ZAWODOWYCH 27.04.2015
co tam robili ludzie z polkowickiego volkswagena ? Wstyd !! Dzięki tej firmie kilka osób ma chorobe zawodową przez zatrucie i problemy ze zdrowiem .........
zdjecie uzytkownika
tomasz xyz - 2015-06-15 13:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pk to bardzo poważne oskarżenia o których piszesz, dla jednej ze stron może to się skończyć odpowiedzialnością karną więc mam nadzieję że możesz w jakikolwiek sposób udowodnić że masz rację, czekamy na odpowiedsź. ja póki co startuję do nich na wakat doiradcy serwisu boi to na na pewno dochodowa i bardzo bezpieczna praca
zdjecie uzytkownika
xcv - 2015-06-28 16:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w tej firmie, chyba że chcecie dociągnąć do emerytury. Kultura organizacyjna na bardzo niskim poziomie, nie przystoi firmie w koncernie VW. Na produkcji rządzi despota, który ma we wszystkim rację (przynajmniej tak uważa). Niektórzy specjaliści na wysokim poziomie, jednak ich opinia rzadko się liczy.
zdjecie uzytkownika
grzeg - 2015-08-30 16:59:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pojawiło się sporo ofert pracy właśnie od firmy Volkswagen Group Polska może ktoś byłby zainteresowany pracą na stanowisku elektromechanika VW, Skoda w Łodzi, doradcy serwisu Volkswagen w Zielonej Górze, specjalisty w dzile IT Client Services we Wrześni lub specjalisty do spraw systemów IT w Warszawie
zdjecie uzytkownika
LILI - 2015-09-02 11:31:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cześć, jestem zainteresowana pracą w tej firmie
mogłabym liczyć na konkretne info czy łatwo się dostać, zarobki początkowe, atmosfera
z góry dziękuję
zdjecie uzytkownika
big - 2015-09-03 12:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [LILI - 2015-09-02 11:31:32]:
To zależy na jakie stanowisko się starasz dostać, na jaki dział i kto będzie twoim szefem.
Zarobki słabe, za to nadrabiane jest to dodatkami itp. Generalnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa.
zdjecie uzytkownika
Kor - 2015-09-28 13:46:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć! Dostałem się na praktyki w VW Polkowice, stąd moje pytanie.. Czy ktoś orientuje się jak z dojazdami z Głogowa do VW jesli chodzi o busy? Ponoć są takie, prawdopodobnie odjeżdżają z Buczka, moze ktoś wie coś więcej? Pracuje w godz 6-14
zdjecie uzytkownika
holy - 2015-09-29 21:46:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Faktycznie należy do tych z najwyższej pólki ale jeśli już zaczynać życie na poważnie to z dużego A. Najwyżej nie wyjdzie, ale nikt nie będzie miał pretensji, bo to w końcu Volkswagen. Wielkie korpo
zdjecie uzytkownika
xcv - 2015-10-01 14:07:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie. Dobrze, że napisałeś: Firma na pewno jest dobra dla osób, które jeszcze nigdy nie pracowały i dopiero zaczynają samodzielne życie. Osoby, które już pracowały w różnych firmach (mówię tu o specjalistach), na pewno tam się nie zatrudnią. Mówiąc o najwyższej półce, miałeś chyba na myśli najwyższy wyzysk i ściemę. Jak dla mnie firma z zerowym potencjałem. Przerost formy nad treścią.
zdjecie uzytkownika
ciekwaski - 2015-10-20 15:38:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam sytuacja po rewelacjach amerykańskich? Słyszałem, że nie ciekawie się to zapowiada...
zdjecie uzytkownika
arto - 2015-10-23 14:34:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panny co tam tam u was się dzieje?u nas w poznaniu blokada informacji i cisza przed burza
zdjecie uzytkownika
JASKUŁ - 2015-10-23 16:41:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pozdrawiam Jaskuł czekam na pytania, odpowiem w miarę możliwości minął trzy letni okres nie wypowiadania się na temat firmy po odejściu z niej z dniem 21.10.2012 .Pytania proszę od pracujących w tej firmie i za razem odważnych .
P.s. pozdrawiam byłego przewodniczącego . he
zdjecie uzytkownika
sprawiedliwość - 2015-10-23 16:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [arto - 2015-10-23 14:34:46]:
Cóż nie ma innego wyjścia za błędy świadome czy nie świadome trzeba pochylić głowę i z kruchą zapłacić za błędy , taka jest kolej rzeczy .
zdjecie uzytkownika
znawca - 2015-10-23 18:05:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w folcwagienie idą wielkie oszczędności, a bedzie sie teraz oszczedzać na wszystkim, żeby za afere zapłacić!!
zdjecie uzytkownika
arto - 2015-10-26 10:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oszczędzają na czym się da od lat a wy macie prace czy tak jak w poznaniu?jedzie bo jedzie i milczą jak zakleci .Ile w końcu tych silników wywalili? 1.6 i 2.0to wiemy cos jeszcze? I w ilu odmianach ten pachnący wynalazek byl?
zdjecie uzytkownika
fan motoryzacji - 2015-10-30 20:35:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@znawca - Na pewno zatrudnienie u nich daje duże perspektywy, zwłaszcza, że tak znana marka ma zawsze wielu fanów. Widziałem, że pojawiły się u nich oferty pracy, na doradców serwisu czy na kierowników, a nawet na dyrektorów. Super, że jest umowa o pracę i atrakcyjne wynagrodzenie, ale jakie mają średnie zarobki? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
swen - 2015-11-04 19:34:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, kto pomoże i powie jak można dostać pracę w VW
zdjecie uzytkownika
l-a - 2015-11-05 19:05:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie masz znajomości, nie masz szans:)
zdjecie uzytkownika
On. - 2015-11-08 19:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polskie Kierownictwo VW Motor Polska jest odpowiedzialne za fałszowanie wyników spalin w silnikach na VW. Polak wymyślił to fałszowanie !!!
zdjecie uzytkownika
XCV - 2015-11-10 21:28:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno nie wymyslili tego kierownicy vwmp. Poziom intelektualny co niektórych, jest stanowczo nie miarodajny do ich stanowisk i zarobków. Co prawda na falszowaniu się znają ale łatwo to wychwycić.
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-11-18 12:36:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
oj nie przesadzajcie z tymi znajomosciami. wiadomo sa potrzebne ale mozna i samemu sobie dac rade. ja akurat mimo wszystko sprobuje a wlasnie poszukuja osob na staz do dzialu logistyki gdzie oferowana jest umowa o pracę na staż (do 24 m-cy), atrakcyjne warunki zatrudnienia czy opieka ambulatoryjna w miejscu pracy. wiec mysle ze to bedzie najlepszy sposob zeby dostac sie do firmy
zdjecie uzytkownika
asiak - 2015-11-20 15:40:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie, że na staż, bo w sumie można wtedy i jeszcze studiować i pracować i zawsze patrzą na to korzystnie później w cv :)
zdjecie uzytkownika
siena - 2015-11-22 19:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
watpie ze zatrudniaja kogos bez wiedzy i @XCV, kogos jak okresliles niespelnego intelektualnie, trzeba miec pojecie troche o tej branży
zdjecie uzytkownika
XCV - 2015-11-24 20:07:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siena - 2015-11-22 19:06:51]:
Trzeba dobrze ściemniać to zatrudnią.
zdjecie uzytkownika
adam - 2015-11-24 22:43:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem tego samego zdania. To nie jest jakaś tam firma, gdzie zatrudniają handlowców i sprzedawców z byle jakim doświadczeniem, ale firma, która jest marką. Nic dziwnego, że wymagają.
zdjecie uzytkownika
xcv - 2015-12-03 19:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [siena - 2015-11-22 19:06:51]:
Buhahaha
Ale się uśmiałem. Normalnie jaja sobie robisz chyba. Ludzie zakład ten jest po to aby przynosił zyski dla VW w WOLFSBURGU!! A zyski będą wtedy jak będą sprzedawana silniki i koszty produkcji będą najmniejsze. Tak się składa, że aby zrobić coś dobrze to trzeba mieć dwie rzeczy: wiedzę i doświadczenie. Jest to towar deficytowy w VW i trzeba za to zapłacić. Oczywiście VW ma dużo kasy ale nie liczyłbym na to że ją dostaniecie, wolą użerać się z problemami niż gasić je w zarodku. Powodzenia.
zdjecie uzytkownika
mania - 2015-12-08 14:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj oczywiscie trzeba miec wiedze i doswiadczenie, ale ludziei tak uwazam ze mozna zarobic w tej firmie. sama marka daje gwarancje ze firma szybko nie upadnie
zdjecie uzytkownika
xcv - 2015-12-08 17:46:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mania - 2015-12-08 14:23:56]:
Co do tej upadłości to nie byłbym taki pewien...
zdjecie uzytkownika
foka - 2015-12-18 21:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oczywiście, ze kolega ma racje, działają dalej, nawet kilka ofert pracy się pojawiło i wydaje mi się, że te asystenckie stanowiska są dobre do Poznania.
zdjecie uzytkownika
sdfgj - 2016-01-09 00:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak to prawda pojawlo sie od nich jakis czas temu kilka ofert i sa one nadal aktualne, mnie chyba najbardziej zainteresowala ta jako regionalny kierownik sprzedazy
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-01-30 04:05:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doświadczenie jakie trzeba tam mieć hahahahaha żenada na lince , pytajcie po trzech latach po odejściu z tej firmy odpowiem na kazde pytanie a pracowałem tam 15 lat i znam struktury od podszewki
zdjecie uzytkownika
fox - 2016-02-01 12:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaskuł - 2016-01-30 04:05:13]:
Pierwsze pytanie, dlaczego odszedłeś? To bardzo atrakcyjny pracodawca.
Jakie trzeba mieć wykształcenie, doświadczenie żeby dostać się za biurko ?
zdjecie uzytkownika
kozik - 2016-02-01 12:35:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak jak pisał foka, sporo ogłoszen aktualnie, mnie zwłaszcza zainteresowało stanowisko Specjalista ds. Technicznych i Szkoleń Porsche. Bo jednak porsche to kultowa marka. Wymagania jednak duże - min.6-letnie doświadczenie przy naprawie pojazdów.
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-02-01 22:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fox - 2016-02-01 12:29:09]:
w tedy kiedy się przyjmowałem starczyło wykształcenie mechaniczne , później było inaczej a odeszłem bo ktoś podstawił mi nogę i to nie od strony pracodawcy , a na linii do tej pory pracują kucharze piekarze nie ujmując im fachu bo na linii pracy każdego można nauczyć żadne mecyje
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-02-01 22:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaskuł - 2016-02-01 22:17:06]:
Jeśli chodzi o pracę za biurkiem , obawiam się że już brak biurek wolnych
zdjecie uzytkownika
fox - 2016-02-02 09:56:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaskuł - 2016-02-01 22:19:53]:
A to wielka szkoda. Do firmy się dostać wielkie wyzwanie, tym bardziej że nigdy nie rekrutują, jak sie ktoś zwolni to leci od razu ktoś polecony. Oczywiście mowie o produkcji. A przez afere spalinowa nie będzie chyba żadnych przyjęć długo. Szkoda bo w rejonie jedyny pracodawca konkurujący z KGHM, a tam nie każdy chce pracować. Tylko jedno ich łączy, brak możliwości bez znajomości.
zdjecie uzytkownika
XCV - 2016-02-02 20:57:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wszystko złoto co się świeci.
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-02-02 21:33:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XCV - 2016-02-02 20:57:27]:
Nie prawda skoro nie chcesz pracować w KGHM to polecam Ci strefę legnicką poza stałą pracą są tez bezpłatne dowozy do pracy. Spróbuj tam , sam lub sama sobie nie pomożesz nikt ci nie pomoże , nie wolno się poddawać tym bardziej jak coś potrafisz w swojej dziedzinie .
zdjecie uzytkownika
foka - 2016-02-03 16:21:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, ze raczej firma jest wypłacalna, bo zawsze co miesiac są wypłaty o i nie spóźniają się,a ateraz inwestują w pracowników, bo jest sporo ofert np jako Sprzedawca Samochodów
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-02-04 21:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [foka - 2016-02-03 16:21:28]:
A może szukają nowych sprzedawców bo inni odchodzą nie wzięłaś tego po uwagę ?
zdjecie uzytkownika
XCV - 2016-02-04 22:16:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaskuł - 2016-02-02 21:33:52]:
O czym ty człowieku token..?
zdjecie uzytkownika
Jaskuł - 2016-02-07 11:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [XCV - 2016-02-04 22:16:13]:
Ooooooo jakiś sprzedawca miło mi he.
zdjecie uzytkownika
holy - 2016-02-08 18:34:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jaskuł - 2016-02-07 11:35:32]:
oj ludzie wróćmy do tematu pracy tutaj i tego co volkswagen w ogóle ma do zaporponowania a widziałem , że teraz ma super oferty pracy np . dla team leaderów chociażby
zdjecie uzytkownika
pomsiu - 2016-02-20 14:32:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli pracowałeś już 2 lata na takim stanowisku to masz duże szanse na przyjęcie @holy. Dobrze, że dają tutaj kartę multisport oraz prywatną opiekę medyczną
zdjecie uzytkownika
rozum - 2016-03-05 21:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nawet takie zatrudnienie na team leader - brygadzistę wydaje się być opłacalną opcją. Super, że zapewniona jest umowa o pracę i nawet można liczyć na prywatną opiekę medyczną.
zdjecie uzytkownika
kinda - 2016-04-11 11:23:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozum, mówimy o pracy na produkcji ? Jest to niezła opcja, chociaż słyszałem od wielu ludzi że naprawdę trzeba swoje na początku wycierpieć. Potem jeżeli się pokaże swój potencjał to i o awans będzie łatwiej. Ktoś mi to potwierdzi że tego doświadczył ?
zdjecie uzytkownika
buhaha - 2016-04-27 20:47:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kinda - 2016-04-11 11:23:13]:
Ja mogę potwierdzić. Jak się sprawdzisz i pokażesz swój potencjał to masz szansę ,że nie przedłużą ci umowy.
zdjecie uzytkownika
xku - 2016-05-09 19:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
buhaha, według mnie to nie powinno być w ogóle mieć żadnego znaczenia. Liczy się to jakie ktoś ma kwalifikacje i kto jak się potrafi rozwijać. Może niektóre oceny są podejmowane zbyt pochopnie ..

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Volkswagen!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Volkswagen
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert