brak logo

Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Wrocław

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Kameralna 2016-11-24 15:10
To tutaj masz kolejną opinię


Niezadowolona 2016-05-24 18:30:29
Opinie zadowolonych klientów - bzdura jak nie wiem.. Oddałam im sprawę 2 lata temu, po wypadku komunikacyjnym. 25% prowizji. po pol roku prowadzenia sprawy "wywalczyli" niecale 7 tys odszkodowania. Na dzień dzisiejszy udało mi się wywalczyć samej +10.000 - i nie bylo tak skomplikowane - kilka komisji, kilka mocnych pism, pisanych z głową. Co ważne nikomu nie muszę już oddawać zlodziejskiej prowizji. Mialam watpliwą przyjenosc czytac korespondencję jaką prowadzili w mojej sprawie - żenująco niska kwota o jaką wystąpili, a o sposobie negocjacji nie chce się nawet wypowiadać. Odbywa się to na zasadzie - Pani Kasiu, klientka się nei zgadza... Panie Maćku, nic więcej nie mogę zrobic... Totalny brak profesjonalizmu... Z resztą - czemu mialoby im zalezec - jesli zakoncza sprawe na 3 tys w pol roku to i tak jest dla nich korzystniej niz 17 tys w 2 lata. Im nie zalezy, nie ich zdrowie i kasa. Odradzam kazdemu korzytanie z uslug ktorejkolwiek z firm tego typu - to sępy zlatujące się po wypadku..

Co Ty na to ?
5
Michał 2016-12-15 09:01
Votum robi na Uniwersytecie Wrocławskim Akademię Odszkodowań. To są bezpłatne warsztaty dla studentów prawa i administracji Uniwerku. Prowadzą ich eksperci, praktycy prawa, radcy prawni i adwokaci z ich kancelarii Łebka. Ciekawa sprawa. Na spotkaniu mówili, że to z grupy uczestników akademii będą w pierwszej kolejności rekrutować praktykantów i to też szansa na późniejsze zatrudnienie w firmie! Fajny też jest filmik z osobami, które miały praktyki na Akademii na https://votum-sa.pl/akademiaodszkodowan/ lub szukajcie na YT: https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=TM7WOaXH-KI&t=42s
1
JA 2016-12-27 22:15
Przeglądam to forum od jakiegoś czasu i zastanawiam się dlaczego większość pracowników votum daje się robić w ch..a? Wmówiono Wam, że votum jest najlepszą kancelarią uzyskującą najwyższe kwoty odszkodowań i Wy to łykacie jak prawdę objawioną. Bo tak wam mówią na szkoleniach? Żadnej inicjatywy weryfikacji, żadnej chęci sprawdzenia jak wygląda prawda. A ta jest taka, że wiele kancelarii uzyskuje kwoty kilkakrotnie wyższe niż votum za takie same sprawy. Jeśli wolicie pracować w votum za 1/5 tego co możecie zarabiać w dobrej kancelarii to uszanuję Wasz wybór. Każdy ma prawo podejmować głupie decyzje. Jeśli natomiast chcecie zdecydowanie podnieść Wasze zarobki zapraszam do kontaktu na pewneodszkodowania@op.pl
2
Innyja 2016-12-29 15:35
Votum najlepszą kancelarią? Chyba żart roku....
1
dew 2017-01-08 02:31
i mail w publicznej domenie... widać że poważna firma...
kulaa 2017-01-09 23:49
Jestem po studiach prawniczych, pracowałam w centrali Votum. Szczerze? Nie polecam nikomu. Wyzysk ludzi, płaca niewiele ponad najniższą krajową, przemoc psychiczna, mało kto pracuje dłużej niż rok. Karierę robią nie ci, co powinni. Niektórzy pracujący pod szyldem Kancelarii Łebka nie są nawet prawnikami. Jak nie wierzysz, to idź i się przekonaj, ja nie polecam.
6
Beata 2017-01-12 14:11
witam,
jestem zainteresowana współpracą. Własnie rozważam z jaką firmą podpisać umowę. Jaką kancelarię reprezentujecie ?
Beata
Beata 2017-01-12 14:14
witam,
jestem zainteresowana współpracą. Własnie rozważam z jaką firmą podpisać umowę. Jaką kancelarię reprezentujecie ?
Beata
emerytmundurowy 2017-01-12 17:42
A może inna firma?
DR 2017-01-13 09:58
Witam,
proszę napisać do mnie na priv, a zaproponuję Pani konkurencyjne warunki.

agenci.odszkodowania@interia.pl

Gwarantujemy pełną dyskrecję i indywidualne warunki do negocjacji
1
emerytmundurowy 2017-01-13 16:16
Witam prosze wejść na www.czestochowa998.pl zakladka odszkodowania Pozdrawiam
1
Pracuś 2017-01-17 11:57
Generalnie płace zaraz po zakończeniu nauki są na najniższym poziomie. Jak się wykażesz to będzie podwyżka. Tak jest wszędzie. Ja pracuję już dłuższy czas i nie narzekam, jest kasa, w terminie a jak mam dobre wyniki to i dodatek się trafi, Jaka praca taka płaca!
kulaa 2017-01-24 23:55
Marketingowcom dziękujemy. Nie mydl oczu czytającym, bo oboje doskonale wiemy, że to kłamstwo. Dawałam z sobie dużo, pracowałam ZA DARMO po godzinach (bo w Votum pracuje się za darmo po godzinach), a nawet z tymi żałosnymi premiami zarabiałam tyle, że dwójka z przodu ledwo co wskakiwała, o ile wskakiwała. Podwyżki 100 brutto za prawie rok ciężkiej harówy, pod warunkiem, że prawie co miesiąc masz premie (chyba dopuszczalne są 2 m-ce bez premii) . Po kilku takich podwyżkach jest już max i nie możesz więcej zarobić. To kpina i śmiech na sali. Przykre jest to, że kilka zarządzających osób bierze sążne pensje i kompletnie straciło kontakt z rzeczywistością, wypłacając ludziom ochłapy. Wszędzie tak jest? Bzdura. Na dzień dobry w nowej firmie dostałam o niebo lepsze pieniądze, lepsze pieniądze też dostają ludzie, którzy uciekają z Votum po miesiącu, dwóch, bo z głodowych pensji nie da się żyć. Sugerujesz, że jesteśmy nierobami? Nie mam zamiaru się wdawać w dyskusję. Rotacja mówi sama za siebie.
6
Zonia 2017-01-25 09:46
Rotacja była, jest i będzie w każdej firmie nawet w dobrej jak Votum. Ja wiem z doświadczenia, że na pozycję i wysokość zarobków trzeba sobie zapracować ale nie w ciągu miesiąca czy dwóch i nawet nie w pół roku. To jest proces dłuższy dla ambitnych!!
Jan 2017-01-28 23:48
Do Pani
Renata Ch. 2016-11-13 21:42:29

Witam.Właśnie jestem na etapie sprawy i jeżeli to nie problem to bardzo proszę o kontakt.. jan.de@interia.eu
Pozdrawiam
Pracownik 2017-02-03 11:53
jestem pracownikiem - przedstawicielem regionalnym w VOTUM S.A.

Zacznę od tego, że przeczytałem sporo nie miłych pomówień u góry, często zakończonych mailem do kontaktu z inną kancelarią. Wiadomo, konkurencja nie śpi i z łatwością można się dopatrzyć, że przedstawiciele małych kancelarii odszkodowawczych próbują zszargać dobre imię Votum S.A.

Jako pracownik z długim stażem mogę powiedzieć, że zarówno prawnikom, jak i przedstawicielom zależy na jak najwyższych odszkodowań i to dlatego, że mamy płacone prowizje % od każdej sprawy.

Nie mogę też zaprzeczyć, że zdarzają się przedstawiciele i prawnicy mniej kompetentni od innych. Zresztą tak jak widać w powyższych komentarzach w VOTUM ten problem nie jest tak potężny jak w innych kancelariach.

Poza tym, co tu dużo mówić, kilka liczb:
Ponad 200 000 spraw prowadzonych przez Votum, siłą rzeczy będą osoby bardziej i mniej zadowolone.
2,4 mln zł - najwyższe odszkodowanie wypłacone w Polsce w historii, za sprawą VOTUM.
1,3 mln zł - najwyższe odszkodowanie wypłacone w Polsce w historii, w którym udziału Votum nie brało w ogóle.

Odszkodowania liczone już w miliardach złotych dla naszych klientów.

8 - największa kancelaria prawnicza w kraju
1 - największa kancelaria odszkodowawcza w Europie Środkowej

Płaca przedstawiciela uzależniona od jego pracy w miesiącu. Przedstawiciele słabi i nie pracujący nie mają wysokich pensji, ale za to Ci traktujący pracę poważnie sięgają po kilkukrotność średniej krajowej.

Firmę polecam, nie każdy się nada, ale każdy może spróbować ;)

No i spójrzcie na ten budynek centrali przy ul. Wyścigowej 56i, klasa sama w sobie ;)
2
Pracownik 2017-02-07 20:14
Ja mogę jedynie dołączyć się do wpisu chwalącego Votum. Wiadomą rzeczą jest, że charakter pracy i tematyka nie są łatwe. To jest praca w ciągłym stresie i niektórzy po prostu nie wytrzymują. To firma dla ludzi zdolnych i bardzo ambitnych , o mocnych nerwach.
1
mn 2017-02-16 14:05
Jestem zaskoczona takim stwierdzeniem, ja mam zupełnie inne zdanie. Po poprowadzeniu osobistej mojej sprawy przez firmę VOTUM SA dzisiaj jestem w niej przedstawicielem. Dumna jestem z Osób z którymi dane mi jest współpracować. Jeżeli masz życzenie porozmawiać zapraszam serdecznie 602 600 321
Olek 2017-02-24 19:11
Firma jest po prostu świetna. Wbrew niektórym komentarzom kontakt jest bardzo dobry, jak również szybkość działania. Każdemu kto jest chętny szczerze polecam.
Lidia 2017-02-27 13:22
Orientuje się ktoś czy trzeba posiadać duże doświadczenie, aby rozpocząć pracę w Votum Centrum Odszkodowań S.A. na stanowisku Przedstawiciela Regionalnego?
Dziadek 2017-02-27 20:37
Zapraszam do innej firmy , bez lojalek
Popzdrawiam
Lidia 2017-03-06 10:58
Dziadek, rozumiem, że to jedyny aspekt zniechęcający Cię do pracy w tej firmie?
1
Lalala 2017-03-17 23:08
Zgadzam się w całości. Niestety to prawda.
3
Natalia 2017-03-27 12:23
Votum Centrum Odszkodowań -to Diamenty Forbesa; Przedsiębiorstwo Fair Play; Dobroczyńca Roku;Medal Europejski; Business Centre Club czy Przejrzysta Firma to tylko niektóre z wyróznień
Przemo 2017-03-29 16:50
Miałeś chyba na myśli zakaz konkurencji

Większość firm już tego nie praktykuje, a z agentów odszkodowawczych robią się multi agenci
2
Dziadek 2017-03-30 15:33
Nie wszystkie ale moja Tak Pozdrawiam
Karol 2017-03-31 10:56
Votum prowadzi specyficzny rodzaj działalności, trudny dla niektórych osób. Pracuje tu i wiem co piszę. Są osoby nie nadające się do tej pracy i stąd niezadowolenie.
Iza 2017-04-18 19:05
Jestem pracownikiem firmy Votum i wiem, że nie jest to praca łatwa a już z całą pewnością nie dla każdego. Dobrze zarabiam ale muszę się dobrze starać.
Kaja 2017-04-20 10:24
To nie dają rady uzyskać środków na leczenie z towarzystwa ubezpieczeniowego, że trzeba prosić o pomoc fundację?
Odradzam 2017-04-21 20:45
Specjalista do spraw obsługi klienta - proponowano mi 2000 zł brutto + 200 zł brutto premii za miesiąc na 2 miesięcznym okresie próbnym. Na moje pytanie, na ile zł podwyżki mogę liczyć po 2 miesięcznym okresie próbnym uzyskałem odpowiedź nieadekwatną do zadanego pytania. Poinformowano mnie, że byłaby ona odczuwalna. Ale dla jednego odczuwalne jest 100 zł więcej a dla drugiego 1000 zł. Pracownicy z Ukrainy zarabiają więcej po przyjeździe do Polski. Firma pokazuje gdzie ma polskiego pracownika. Nie polecam, szkoda czasu na rozmowy kwalifikacyjne. Osoby niekompetentne zupełnie. Kwestia wynagrodzenia ukrywana do samego końca.
3
Natalia 2017-04-22 15:06
@Kaja Myślę, że jeśli nie można uzyskać jakiegoś odszkodowania to nie znaczy, że źle działają. Czasami tak bywa.
Ad 2017-04-30 07:49
Mnie też oszukani na ok. 150tys. Już na 2 dzień chciałem ugodę zerwać ale nie dało rady tak szybko załatwiła firma sprawę, ciekawe ile za mnie po stołem dostali? Teraz nie mogę nawet Votum zaskarżyć tak są ugody skonstruowane. Ostrzegam Oszuści Firma Votum z Wrocławia.
4
Kuba 2017-05-02 17:04
Votum to firma z nie cudotwórca, muszą działać w granicach prawa i tyle.
Pracuś 2017-05-14 13:33
Ten ma rację kogo słuchamy, i tak jest w przypadku spraw w tej firmie. Poszkodowany chciałby jak najwięcej odszkodowania natomiast nie zawsze jest to możliwe z różnych powodów. Firma musi działać zgodnie z prawem, nawet jeśli się to komuś nie podoba.
Przemo 2017-05-29 10:38
Czołem

Do agentów aktywnych ( bo tylko tacy tutaj w sumie siedzą hehe)

Istnieje jakieś w miarę NEUTRALNE i obiektywne forum, na którym można wymienić się doświadczeniami ( i nie tylko ) z innymi z branży?
1
Pracuś 2017-06-11 19:49
@Przemo Czy sądzisz, że to forum nie jest neutralne? Jeśli człowiek pisze prawdę to nie ma się czego obawiać! Chyba, że chcesz odreagować swoje niepowodzenia w firmie ?
Grzegorz 2017-06-12 15:18
Witam, jeżeli chcecie zarobić dużo więcej i zależy Wam na wysokiej jakości obsługi Klienta, to piszcie na mojego maila. Reprezentuję "mniejszą kancelarię", w której dbamy o klienta i naszego przedstawiciela, szybko realizujemy sprawy, dajemy dostęp do systemu informatycznego, w którym dokładnie widzicie, co się dzieje w waszych sprawach, odszkodowanie trafia bezpośrednio na konto klienta, do nas jedynie prowizja, każdego klienta obejmujemy ochroną prawną przez okres jednego roku od chwili podpisania umowy. Możliwość negocjowania warunków zatrudnienia oraz budowy własnej struktury. grzegorz.rekrutacja123@gmail.com
pawel 2017-06-14 20:34
Witam bardzo serdecznie, otrzymałem zaproszenie na rozmowę stanowisko Specjalista ds sprzedaży - w ogłoszeniu oferują umowę o pracę,
bardzo atrakcyjne wynagrodzenie podstawowe oraz atrakcyjną premię,
narzędzia pracy: samochód służbowy, komputer, telefon, mobilna drukarka,

Czy może ktoś napisać więcej o samej pracy oraz zarobkach ?

Doświadczenia w branży odszkodowań nie posiadam jednak w branży b2b dosyć spore.
pozdrawiam i liczę na szybkie odpowiedzi.
Ewa 2017-06-19 12:04
Proszę o informację jakie narzędzia pracy można otrzymać na stanowisku specjalisty-przedstawiciela. Czyli jakimi autami jeżdżą i ile jest podstawy?
Dziadek 2017-06-19 18:09
Co? samochody telefony to są bzdury
On 2017-06-19 19:20
Jak bzdury ? Coś konkretniej ?
Dziadek 2017-06-20 05:32
Musisz miec odpowiedni obrót zatwierdzone roszczenie tak jest w każdej firmie nawet w tej w której ja pracuję, nic za darmo
Pracuś 2017-06-20 14:11
Jakie wymagania ma firma wobec kandydata na stanowisko przedstawiciel-specjalista odszkodowawczy? Sam charakter pracy do łatwych nie należy ale ja lubię takie wyzwania i mam nadzieję, że dostanę się do pracy.
Gość 2017-06-20 20:47
Jak wygląda praca na stanowisku biurowym i jak z atmosferą w pracy? Mam na myśli pracę biurową w Dziale kadr oraz w Dziale obsługi korespondencji
1
Gość 2017-06-20 20:49
Mnie najbardziej interesuje atmosfera w pracy, jak z tą w tej firmie?
1
gość 2017-06-20 21:14
Możesz coś więcej napisać na temat przemocy psychicznej?
mariusz 2017-06-21 20:48
Specjalista ds sprzedaży - potrzebne wszystkie informacje atmosfera system pracy kasa auto wszystko bardzo prosze
Krzysztof M 2017-06-22 11:19
Jestem bardzo zadowolony z Votum miałem wypadek w pracy wywalczyli dla mnie bardzo satysfakcjonujące odszkodowanie . Wielkie dzięki dla Votum i Pani Karoliny Z. oraz osób zajmujących się moją sprawą. Z poważaniem Krzysztof M.
Admin 2017-06-22 15:09
To jest forum na temat pracy w firmie a nie na temat współpracy z firmą! Ludzie, czytać nie umiecie?!
1
Pracuś 2017-06-23 23:12
Votum ma z całą pewnością dosyć trudny rodzaj działalności. Tym bardziej trudny zakres prac dla przedstawicieli , wielka nieufność nie ułatwia pracy. Ktos raz poszkodowany jest bardzo wyczulony na wszystko.
Zostaw swoją opinię o Votum Centrum Odszkodowań S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.