Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Kayser Automotive Systems

Pracowałeś w firmie Kayser Automotive Systems i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
różyczka - 2014-02-14 19:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
panie prezesie proszę aby pan przepędził tych palaczy z toalet bo to się zdarza nagminnie nie można nawet wejść do ubikacji bo bezprzerwy jest tam tłok i ndymione a zwłaszcza na popołudniowej i nocnej zmianie i najczęściej w toalecie na dziale DM chociaż na rannej zmianie też co niekturym osobom się często zdarza
zdjecie uzytkownika
Pytanie do Olechnowicz - 2014-02-14 20:34:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego kilkadziesiąt pracowników wykonuje prace na uwowe zlecenie (zatrudnieni przez firmy zewnętrzne) a robi dokładnie to samo co ci zatrudnieni na umowę o pracę? I robi to w sposób ciągły i powtarzalny...
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
sonia - 2014-02-16 21:24:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy Wy wszyscy trollujecie czy naprawdę myślicie, że pytania na forum są najlepszym sposobem na kontakt z prezesem Kayser? o ludzie...
zdjecie uzytkownika
Ostrożny - 2014-02-17 22:37:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Znając mściwość i pamiętliwość naszego prezesa to każda taka osoba wyleci z zakładu przy pierwszej okazji. Dlatego znacznie skuteczniejsze i bezpieczniejsze jest złożenie wniosku anonimowego do Państwowej Inspekcji Pracy
zdjecie uzytkownika
nikt - 2014-02-20 20:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Ile sie zarabia w waszej firmie?
zdjecie uzytkownika
Kazik - 2014-02-23 22:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Nie polecam nikomu tej firmy bo jeden wielki bałagan tu jest
zarobki cieniutkie
Jak ci się nie podoba to(usunięte przez administratora) oto dewiza naszego kierownictwa
Ledwo starcza na opłaty a wymagania coraz wyższe
zdjecie uzytkownika
fizol - 2014-03-03 00:02:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak można życ za 1200 zł na łape panie prezes?
Jak mozna żyć? jak sa niemcy to pan jestes taki milutki ale ja nie mam za co utrzymac rodziny bo takie grosze w kaiserze zarabiam
I to jest dla mnie podłe
Załatw pan dla nas wszystkich podwyżke aby mozna zyć aby mozna kupic cos do domu aby wyżyć
zdjecie uzytkownika
Rafał - 2014-03-03 14:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro zależy Wam na zarobkach to polecam złożyć papiery do VW. Znajomi tam pracują i zarabiają dobrze np.:
- pracownik na produkcji z kilkuletnim stażem - ok. 4-5 tys zł brutto,
- brygadzista - ok. 5-7 tys zł brutto
- mistrz na produkcji - 6-10 tys zł brutto.
Podane kwoty zawierają wszystkie dodatki i nadgodziny oraz pracę w weekendy i w godzinach nocnych.
Mam nadzieję że pomogłem :-)
zdjecie uzytkownika
Mam juz dość tej firmy - 2014-03-07 01:15:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
byłem u kierownika z prośbą o podwyżkę kilka razy ostatnio odesłał mnie do prezesa.(usunięte przez administratora)mam a jedzenie coraz droższe ide do sklepu i pomidory juz po 5,50zł niby firma niemiecka ale bałagan tu jest i nie wiadomo o co chodzi robie swoje ale kasą nie śmierdzę i to mnie wkurza
zdjecie uzytkownika
ddd - 2014-03-07 13:15:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Robotnik wykwalifikowany za Odrą zarabiał ok. 12,95 euro za godzinę – landy zachodnie oraz 12,75 euro/godz. w landach wschodnich. Wynagrodzenia pracowników sezonowych zaczynają się od 8,19 euro/godz. Stawki dla pielęgniarek i opiekunek wynoszą od 8 euro. Sprzątanie czy ochrona są gorzej płatne, jednak jak na warunki polskie to nadal dobre pieniądze - płaca godzinowa zaczyna się od 7,56 euro.

Pamiętajmy też, że za Odrą obowiązują minimalne stawki branżowe. Ale od stycznia 2015 r. zostanie wprowadzona jednolita pensja minimalna dla całych Niemiec. Wyniesie ona 8,50 euro za godzinę pracy.
zdjecie uzytkownika
skromny - 2014-03-13 10:42:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Podaję wartości zarobków w przeliczeniu na 1 roboczogodzinę (dane z IX 2013r):

1. Szwajcaria 181 zł
2. Belgia 163 zł
3. Szwecja 156 zł
4. Dania 152 zł
5. Australia 150 zł
6. Niemcy 144 zł
7. Finlandia 133 zł
8. Austria 130 zł
9. Francja 125 zł
10. Holandia 124 zł
11. Irlandia 120 zł
12. Kanada 115 zł
13. USA 112 zł
14. Japonia 111 zł
15. Włochy 107 zł
16. Wielka Brytnia 98 zł
17. Hiszpania 84 zł
18. Nowa Zelandia 77 zł
19. Singapur 76 zł
20. Izrael 63 zł
21. Grecja 61 zł
22. Argentyna 59 zł
23. Portugalia 38 zł
24. Czechy 37 zł
25. Słowacja 36 zł
26. Brazylia 35 zł
27. Estonia 32 zł
28. Węgry 28 zł
29. Polska 25 zł
30. Filipiny 7 zł
zdjecie uzytkownika
luluś - 2014-03-25 20:07:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca bardzo stresująca,wymagająca dobrego wzroku(każdą jedną część musisz obejrzeć}no i norma,norma,norma musi być.masakra jeśli chodzi o zarobki-szału nie ma,chyba że masz nadgodziny.Pozdrawiam wtryskarki
zdjecie uzytkownika
Nie wiem o co chodzi - 2014-04-15 00:43:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przecież powinno być lepiej bo mamy na wtryskarkach technologa i kierownika a wyniki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Trzeba robić za dwóch aby odbierać części na czas ale czasem jak stoi maszyna to jest luz nawet kilka godzin to sie wtedy odpoczywa ale co z tego jak kasa mała i wogóle nie ma motywy szacun żaden

ogólnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie urywa
zdjecie uzytkownika
Żenua - 2014-04-19 17:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam tam niedawno
ogółem wojna działów jeden drugiemu wilkiem nie ma współpracy szczególnie z wtryskarkami co traktuja sie jak mistrzowie świata. wiekszosc luzi przychodzi aby odrobić 8 ha i jakies nadgodziny duży chaos o czesci trzeba sie prosić jeden drugiego kryje kibelki pełne palaczy aż trudno skorzystać
zdjecie uzytkownika
jaaaa - 2014-04-21 20:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Podobno judoka - 2014-02-07 20:24:36]:
chyba Marzene :)
zdjecie uzytkownika
jaaaaaaaaa - 2014-04-21 20:33:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odpowiedz na zenua. ja stosunkowo niedawno zaczalem prace ale juz od poczatku zauwazylem ze miedzy dzialami ludzie nie palaja do siebie sympatia.jeden na drugiego i przez drugiego i inne mozliwe kombinacje. nawet na moim dziale jedna ze zmian zagania na wszystko co jest nie tak. na szczescie trafilem na zmiane gdzie ludzie sa ok i wszystko jest na razie w porzadku. ale [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papierkach jest niezly. po co wypelniac po kilka razy te same papiery skoro mozna napisac raz i byloby chyba tez dobrze. ale im sie zachcialo sap. pani marzena o tez sobie wymysla jakies listy obecnosci i papierologie.przeciez wbijamy sie karta to nie wystarczy????? teraz dali podwyzki. pewnie boja sie ze ludzie zaczna uciekac do amazon ale i tak juz niedlugo uciekna bo przeciez we wrzesni buduja VW. co z tego ze 30 km dalej ale i zarobki beda wieksze i moze atmosfera innaa.. pozyjemy zobaaczymy
zdjecie uzytkownika
lalamido - 2014-05-01 11:15:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca w kayserze uświadamia wyższość facetów nad kobietami
zdjecie uzytkownika
Palikumaty - 2014-05-09 19:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Faceci zarabiają więcej bo kobiety zarabiają bardzo mało wiadomo facet ma więcej siły i przezbroi maszynę a kobieta nie. U nas nie jest problem że faceci zarabiają więcej ale że kobiety zarabiają żenująco mało i kobietom trzeba by dać więcej to i faceci więcej dostaną
panie prezes (usunięte przez administratora)rób coś pan ale dla nas bo nie ma z czego żyć za te grosze co mam na wypłatę
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2014-05-12 20:32:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nasz pan prezesik nie uznaje pracy kobiet. Kobieta do garow a nie do pracy w Kayserze. Kobiety potrafi do lez doprowadzic, mimo ze wiekszosc kobiet super daje rade. Firmy nie polecam. (usunięte przez administratora) dobrego slowa sie od nikogo nie uslyszy.
zdjecie uzytkownika
Bystry - 2014-05-18 19:07:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Specjaliści są zmuszani przez prezesa Jakkubiaka aby tankowali Audi A4 w czasie pracy. Aby on mógł za darmoche jeździć... Bo niby tankują w czasie delegacji... On nie tankuje tylko oni...
Wstyd panie Jakubiakk to wbrew polskiemu prawu skarbowemu. Dlaczego jesteś pan taki chytry?
Co na to Gucia z księgowości?
Przecież to wbrew prawu...
zdjecie uzytkownika
ABC PRACOWNIKA - 2014-05-22 09:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma nie daj się :) Układy i układziki.... Masakra
zdjecie uzytkownika
tudor - 2014-06-14 15:06:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ABC PRACOWNIKA - 2014-05-22 09:45:20]:
no to akurat sytuacja jak w każdej innej pierwszej lepszej firmie. Ważne , żeby się w takiej firmie dobrze odnaleźć
zdjecie uzytkownika
Orni - 2014-06-28 21:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
W firmie są wartościowi ludzie np. Michał z utrzymania ruchu. Spokojny, pracowity, konkretny i bardzo fachowy. Zawsze miły
Magda z księgowości - bardzo konkretna i zawsze poukładana.
Piotrek K z produkcji (stara hala) - miły i sympatyczny a przy tym pracowity
Dział Jakości - bardzo fajni konkretni ludzie
Jurek orni - sympatyczny, pracowity konkretny, prawdomówny.
Aśka i Dobrek - robią swoje, konkretni, pracowici, fachowi
Marcin (stara hala) - cichy i spokojny ale pracowity i skuteczny
zdjecie uzytkownika
Wise man - 2014-07-17 23:52:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bardzo fajne są też babki z logistyki. Konkretne i zmysłowe.
zdjecie uzytkownika
Pytanko dla kumatych - 2014-07-21 23:15:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak myślicie, dlaczego VW rośnie w siłę. Przyjmują pracowników,dobrze im płaca ludzie sa zadowoleni z pracy a u nas jesteśmy dostawcami vw a jest inaczej
Raczej niezadowoleni patrząc na wpisy i atmo
dlaczego tak jest
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kayser Automotive Systems
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x