brak logo

DM System

Łódź

Opinie o DM System

Mala 2012-01-16 10:41:28
Cześć, pracowałam w tej firmie miesiąc. Na koniec miesiąca wypłacili mi 800 zł twierdząc, że to tylko za dwa tygodnie, w kolejnym miesiącu dostałam 300zł za nowy miesiąc. Gdy byłam ostatnio w firmie zapytać się grzecznie gdzie druga część wypłaty za mój pierwszy miesiąc, Magdalena poinformowała mnie, że ja te pieniądze już dostałam ( podobno ok 600zł). Jeśli też ktoś w jakiś sposób został oszukany przez firmę proszę piszcie na maila mala_blondyna@wp.pl lub dzwońcie pod numer 888563285. Pozdrawiam Mała
diablica 2012-02-07 13:39:40
mam pytanie mam się wogóle spodziewać pitu od niech czy dać sobie spokój?
Mala 2012-02-09 12:28:57
Nie licz od nich na nic. To banda oszustów
loko 2012-05-15 16:25:34
Mówicie tak jakby Was tam do pracy ktoś zmuszał! Nie chcecie nie przychodzcie!! Ja pracuję tam aktualnie, fajni ludzie, miła atmosfera, a pieniądze wam z nieba nie będą płynąć, wszędzie gdzie chcecie zarobić trzeba sie wysilić. Jestem już blisko awansu, i chętnie porozmawiam z Wami za 1 m-c, jak będe miał własne biuro...;))
Zosia 2012-05-15 17:55:21
Zgadzam się z powyższą odpowiedzią. Polecam tą firmę wszystkim, kto chciałby coś osiągnąć.
mala 2012-05-16 19:45:54
A gdzie chcesz to swoje biuro otworzyć?? Jak już otworzysz to zaproś nas.
Jaś 2012-05-24 10:26:01
Witam wszystkich,którzy to czytają i mam nadzieję,ze zrozumie Cię mnie dobrze. D.M.SYSTEM bo tak się nazywają, to jedno z nielicznych \" DZIUR \" przez, ktore teraz setki ludzi mają prpoblemy. Ludzie tego pokroju są bez wykształcenia co nawet nie potrafią się wysłowić. Odrębne biura zajmujące podobne stanowiska na rynku \" czyli robiące DZIURY \"dokładnie mają tą samą bajke. Mianowicie,zapraszają na rozmowe i tam oferują prace na magazynie,lub z klientem jako handlowiec, z czego oczywiscie istnieje tylko AKWIZYCJA , gdzie oszukuje sie starsze jak i zarówno mlodsze osoby, a na chwile obecną zmienia sie im sprzedawce ENERGI przyczym wciska jeszcze ubezpieczenie za 34zł miesiecznie o tym nie informując, ewentualnie powiedzieć,ze to zamiast dystrybucji.
Wracając do pracowników,mogę powiedzieć tylko tyle \" WSZYSCY KTÓRZY TAM PRACOWALI I BEDĄ MIELI ZAMIAR, ZOSTANĄ OSZUKANI NA PIENIĄDZE \"
TO tyle narazie z mojej strony, ale mogę wam obiecać, ze to dopiero POCZĄTEK mojej zabawy z D.M.SYSTEM ! i oczywiscie nie jestem sam, takze moze CIE do nas dołączyć. JUTRO PODAM NR KONTAKTOWY.
Jaś 2012-05-24 10:45:57
D.M. SYSTEM
ogłoszenia w gazecie tej \"DZIURY\" znajdują się pod nr.TEL.
42/632-33-10
42/239-41-11 myślę ,ze mozna dac kilka ogłoszeń do gazety z tymi nr \" AKWIZICJA I NACIĄGANIE NIEWINNYCH LUDZI\"
nikt nam tam nie kazał pracować, tylko ta \"DZIURA\" na samym początku nas oszukuje i \" GÓRY\" obiecuje.
Wiem,ze niebawem planują zmienić miejsce tej \"DZIURY\", ponieważ mało osób,już przychodzi z ogłoszeń, bo znają adres WIECKOWSKIEGO 33 lokal nr 2
EQUES 2012-06-02 21:35:24
Witam. Pracowałem w tej firmie i jest prawdziwa CH...IA!!!!!!!!! Damian to zwykły c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , sknera, laluś. Większość osób pracuje tam bo ma zobowiązania finansowe z zaliczek które czasami były im 2 razy odciągane i wypłaty nie dostawali nic. Wypłata za 2 tygodnie pracy niektórym wychodziła po 25-80 zł za 2 TYGODNIE!!!!!!!!!!!!! Za dojazdy odbierają podwójnie choćbyś sam zatankował lub pożyczył od kogoś pożyczył i tak Ci odliczą kasę podwójnie. Wszelakiego rodzaju ściemy są stosowane non stop. Nowe osoby niby mają wybór stanowiska a tak naprawdę jest tylko akwizycja i nic więcej. Jeśli chcesz okłamywać starszych ludzi i młodych ziomków to idź to tej pracy tylko bój się później patrzeć ludziom na ulicy w oczy. Ta firma nazywa się teraz MCW i mieści się na ulicy Kasprzaka 13 i jest ta sama Chu...nia. Pozdrawiam byłych Juicemen-ów. JUICE
Capello 2012-07-31 17:45:02
D.M System to [usunięte przez administratora] którzy nigdy nie wypłaca ci twojej kasy którą zarobileś gdyz uważają że umowy które podpisujesz klienci rezygnują nie wierzcie w slowa Magdaleny ktora opowiada jak cu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie jest i jak szybko mozna ansowac i sie dorobic niewiadomo czego oni tylko ludzi w butelke nabijaja... Kasy zarobionej nigdy nie dają na dojazd trzeba samemu kase wlasna placic i do tego chodzenie jak akwizytor po domach... Zwrotu kasy nie ma za dojazd tylko strata czasu i prywatnych pieniedzy. Nie idzcie na więckowskiego 33 lok 2 do tych oszustów... bo bedziecie oszukani jak ja
paskuda 2012-08-27 19:14:57
witam, mam pytanko bo byłam ostatnio na rozmowie w sprawie pracy na Kasprzaka 13. dopiero po powrocie znalazłam opinie odnośnie tej firmy. dziś dostałam telefon i zostałam zaproszona na dzień próbny. pani proponowała mi stanowisko obsługi klienta. zastanawiam się czy warto podjąć ta prace. proszę o pomoc
Mala 2012-08-28 22:09:09
Cześć nie warto iść tam, oszukają Cię będziesz chodzić od drzwi do drzwi i narażać się innym
krise 2012-08-29 22:13:37
chyba tez odpuszcze mam taki sam dylemat, ta sama rozmowa ten sam adres
KAMIL 2012-08-30 18:14:37
LUDZIE, PRACOWALIŚCIE TAM MIESIĄC, A WYPOWIADACIE SIE JAK ZNAWCY TEMATU. NIKT TAM NA SIŁE CIE NIE BEDZIE TRZYMAŁ JEŚLI NIE CHCESZ. BEDZIESZ DORABIAŁ SOBIE NA ETACIE ZA MARNE GROSZE ZAMIAST PROWADZIC WŁASNY BIZNES. TY BEDZIESZ SZUKAŁ PRACY ZAMIAST STWORZYC MIEJSCA DO PRACY INNYM U SIEBIE W FIRMIE!! POZDRAWIAM
zadowolony klient 2012-08-31 12:34:44
FIRMA OBNIŻYŁA MI RA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] NEK ZA PRĄD - JESTEM ZADOWOLONY. OBSŁUGA PROFESJONALNA, MIŁA, WIDAĆ ZE ZNAJĄ TEMAT OD PODSZEWKI. POLECIŁEM JĄ SWOIM ZNAJOMYM I RÓWNIEŻ POPIERAJĄ MOJE ZADOWOLENIE. POLECAM WSZYSTKIM TĘ FIRMĘ:)
myszka 2012-09-05 10:45:19
Nie dawno byłam w tej firmie na rozmowie w sprawie pracy. Od razu wydawała mi się podejrzana. Na budynku od ulicy nie było żadnych ogłoszeń, tablic reklam o tej firmie a inne firmy miały swoje reklamy. Weszłam do klatki na drzwiach tylko kartka z napisem lokal 2 a u góry mała karteczka MCW. Mały lokal i tylko jedna pani za biurkiem, nikogo więcej. Proponowała mi dwa stanowiska. Dziwne mi się wydawało ,że takie pieniądze i taką karierę można zrobić w takiej dziurze. Z ogłoszenia wynikało ze to duża firma, dużo ludzi, możliwość awansu a to zwykła speluna. Co więcej tego samego dnia po rozmowie dostałam smsa o 21 wieczorem z przypomnieniem o pierwszym dniu pracy. To też było dziwne. Która firma wysyła sms o tej godz. I na rozmowie nie padła żadna nazwa firmy dowiedziałam się tylko ze chodzi o coś z energią. domyślałam się ze ta mała karteczka na drzwiach z trzema literami MCW to niby ta firma. Po konsultacji z rodziną nie poszłam na drugi do tej pracy bo bałam się co mnie tam czeka. Później chwilami zastanawiałam się czy się może nie pomyliłam odnośnie ich, ale znalazłam wasze wypowiedzi i już wiem że moja kobieca intuicja nie zawiodła mnie. Dodam ze teraz ta firma znajduje się na Kasprzaka 13 lokal 2. Myślę, ze takie podejrzane firmy powinno się unikać szerokim łukiem.
janka 2012-09-11 17:26:25
ja sie nie zgodze z tym co jest napisane, ja dotarłam bez problemu, kartki są widoczne, obsługa miła i uprzejma - bez zarzutu. Polecam Vision Express:D
anoko 2012-09-12 17:30:41
świetna atmosfera, mili ludzie i potwierdzam firma wypłacalna!
xyz 2012-10-04 11:45:34
poleca, firma ok i wypłacslna - potwierdzam.
Witam 2012-11-12 10:23:54
Witam serdecznie. Pracowala Pani w firmie Bes.? Mam pytanie pracował tan Pan.[usunięte przez administratora] , czy kojarzy Pani nazwisko ?
M 2013-01-26 10:44:26
Czy ktoś wie, gdzie firma się teraz podziewa? Do tej pory nie dostałam pita11 i nie spodziewam się, że dostanę. Muszę sama ich poszukać.
wuuuuwwwuu 2013-02-06 16:12:08
nie spodziewaj się pita bo to oszuści, mieszczą sie teraz na kasprzaka 13
Mała 2013-02-07 17:25:26
możesz pomarzyć o tym, że dostaniesz PIT z tej firmy
Mała 2013-02-12 15:30:19
[usunięte przez moderatora] mnie dziś zadziwiła, pracowałam u niej w 2011 roku, a ona mi w 2013 roku przesyła PITa. Gdzie ja już się dawno rozliczyłam za ubiegły rok. Mogła by sobie porządek zrobić w papierach, bo chyba rok przespała cały. . .
xxx 2013-02-18 13:12:50
[usunięte przez moderatora]Nawet jak się rozliczyłaś za 2011 rok to itak zrobiłaś to błędnie, bez danych z tego pitu. W sytuacjach gdy pracodawca/zleceniodawca nie chce wydać pitu należy zgłosić to do US.
student prawa 2013-02-18 13:22:26
[usunięte przez moderatora]Dalej omijajcie Inspekcję Pracy a takich firm bedzie więcej. Skoro Cię oszukali to zgłoś to do Inspekcji Pracy. Ta z kolei przeprowadzi kontrolę i jeśli okaże się, że te umowy przez Ciebie podpisane nie zostały rozwiązane to przysługuje Ci roszczenie o wypłatę należnych Ci pieniędzy.
Takie sprawy przedawniają się po 3 latach, a sprawy sądowe w Izbie Pracy i Ubezpieczeń społecznych przebiegają w trybie uproszczonym. Koszty takich spraw są minimalne, zależne od wartości przedmiotu sporu.
Zgłoś to koniecznie do Inspekcji pracy zamiast skarżyć się na forum.
Mała 2013-02-18 21:51:30
Ja się nie rozliczyłam z tego Pita i zamierzam skargę napisać
Mala 2013-02-18 21:54:00
Inspekcja pracy nic tu nie zrobi, bo pracujesz w tej firmie na umowę o dzieło, a inspekcja pracy zajmuje się sprawami jak masz umowę o pracę. Wiem bo już byłam i chciałam nasłać na tą firmę inspekcje, ale nie da rady.
lola 2013-02-27 15:43:20
a ja zadnych problemów nie mam z tą firma, wypłata zawsze na czas i to całkiem niezła;)
paulinka 2013-03-05 16:11:21
wspaniali ludzie i fajnie mozna zarobic. pracowałam tam jakiś czas. zero problemów.POLECAM!
xxxx 2013-04-08 11:27:19
[usunięte przez moderatora]"Awanse na menagera są. Kilka osób które pracowało tam jako trenerzy awansowało dalej. Tylko gorzej z tymi zarobkami. Np. jedna z osób która otworzyła swoje biuro w innym mieście, miała problem by mieć na jedzenie i czynsz na cały miesiąc"

PS. Mowisz tu o dziewczynie o imieniu Ewa ? : )
Magdalena P. 2013-05-15 18:33:04
Witam.Moja mama na pewno nie wypowiedziałaby się negatywnie o mnie i o mojej firmie bo wie że firma wielu młodym ludziom stworzyła fantastyczną szansę na lepsze życie.Wiele młodych osób pracujących u mnie w tej chwili prowadzi własne firmy.Przeszły te osoby kursy, szkolenia za które nie musieli płacić, bo jest to inwestycja firmy w ambitnych ludzi.
Osoba która podaję się za moją mamę jest bezczelna, ale pozdrawiam:)
he he 2013-05-16 20:08:44
Aha. Co do twoich szkoleń, to powiem Ci, że każda firma szkoli za darmo- co więcej mi, w firmie w której pracuję nawet sponsorują dość drogie szkolenia, jak i innym osobom, więc?
Magdalena P. 2013-05-20 13:07:49
Moja firma sponsoruję różne szkolenia, drobne w postaci szkoleń z kreatywności, negocjacji itp. aż po szkolenia z przełamywania barier które kończą się skokiem ze spadochronu lub bardziej odważne jak chodzenie gołymi stopami po ogniu.Osoby które wykazują się zaangażowaniem mają możliwość na ogromny pakiet szkoleń rozwojowych!
Chcę Ci powiedzieć drogi użytkowniku forum że pewnie nie masz pracy i dlatego tak często piszesz negatywnie o mojej firmie- po prostu nudzi Ci się i niszczysz reputację firm w których pracowałeś.
Pozdrawiam Cię serdecznie a osoby szukające pracy zapraszam do mojej firmy
mała 2013-05-20 22:05:47
[usunięte przez moderatora] tylko czy Ty uważasz że u Ciebie można zarobić?? Chyba tylko Ty możesz, bo inni musieli dokładać do tego,żeby dojechać do Ciebie do pracy. A te skoki ze spadochronem to chyba dla Ciebie specjalnie są.
he he 2013-05-21 16:28:02
Dokładnie tak jak mówisz mała.

A [usunięte przez moderatora] niech nawet organizuje szkolenia chodzenia po wodzie jak Dżizas i tak większość wie, co to za opłacalna ,,praca''.
no name 2013-06-14 23:47:04
kasprzaka 13 lok 2, poza tym po raz kolejny zmienili nazwę
traczka 2013-06-29 15:31:35
jak to zmienili? teraz niedawno? podaj nową :)
;) 2013-07-04 08:54:42
Destination chyba kasprzaka 13 lokal 2
Pozdrawiam Magdalene 2013-07-10 09:20:51
Napisałem o już o tej firmie to co sam doświadczyłem, by szukający pracy, wiedzieli co ich tam czeka. Zobaczyłem że inni mają podobne zdanie, więc uznałem że każdy kto będzie o niej szukał informacji przed pójściem na rozmowę, będzie już wszytko o niej wiedzieć. Po prostu zapomniałem już o tej firmie.
W tym tygodniu jednak, moja dziewczyna pyta się mnie czy słyszałem o firmie "Destination". Zapaliła mi się czerwona lampka bo firmę o takiej nazwie, jedna osoba z dywizji Magdaleny otworzyła chyba w Gorzowie. Pytam się jej, gdzie zaprosili ją na rozmowę. I powiedziała ze na Kasprzaka 13.
Oczywiście kiedy kiedy jej powiedziałem o jaką firmę naprawdę chodzi, zrezygnowała z pójścia na rozmowę.
Uprzedzam, firma Destination to ta sam paka co MCW czy D.M System. Zanim pójdziesz na spotkanie poczytaj o niej dokładniej, bo jeśli ktoś lubi łazić po domach, i obawiać się czy starczy pieniędzy na życie, to może spróbować. Dla reszty to strata czasu.
ania 2013-07-12 11:24:51
Witam.Ja pracuje w tej firmie i chcę powiedzieć że jest super.Pierwszą wypłatę już dostałam i będę bronić tej firmy bo nie zauważyłam nic podejrzanego.Dostałam pełne zestawienie umów i klientów z którymi miałam styczność i wszystko się zgadza.Myślę o tym żeby przenieść się na studia zaoczne i Awansować w tej firmie bo struktura awansu jest bardzo przejrzysta i prosta.
Polecam.
A Ty kolego nie wiem dlaczego tak negatywnie piszesz ale widzę że nie masz zajęcia i jak każdy bezrobotny wymyślasz sobie bezsensowne zadania.
"niezdzusowany :) 2013-07-28 10:01:54
MCW od ponad roku nie sprzedaje EC z ubezpieczeniami, zajmuje się tylko energią elektryczną wiec nie wypominaj firmie tego co robili nieuczciwi handlowcy którzy wciskali kit którejś babci ... nie możesz winic firmy za kilku oszołomów co kłamali i wciskali ubezpieczenie emerytom tylko po to by dostać większą kasę.. co do zarobków w tej firmie, owszem jest w dużej mierze zależna od wyników ale nawet dla początkującego wyrobienie 80-120 zl dziennie nie jest problemem bez bonusów, sprzedając samą energie elektryczną. Nie wspomnę już o 2 nowych biurach dla osób co pracowali tu po 7-9 miesięcy.. może i na biurze kokosów nie ma jak opowiadali na początku ale 5 tys na reke na własnym biurze to sądzę że i tak było warto się pomęczyć te parę miesięcy dla awansu i własnego biura.
Pozdrawiam Magdalene 2013-07-29 11:54:18
Musze sprostować wypowiedź kolegi wyżej. Trzeba mieć własną działalność już po awansie na asystenta. No i 5 tysięcy na rękę też takim gwarantem nie jest. Nie brakuje biur które po prostu splajtowały, bo osoby je prowadzące, nie zarabiały odpowiednio by je chociaż utrzymać. Widziałem osobiście jak dwóch z nich do tego czasu, zwyczajnie klepało biedę:).
Nie jestem pewien, czy pracowałeś jak jeszcze były ubezpieczenia. Ale do dzisiaj pamiętam, jak państwo managerowie, tłumaczyli ze weryfikacja telefoniczna będzie wykonywała u klientów zaraz po naszym wyjściu od nich. bo coś się może klientom w umowie nie spodobać;).
[usunięte przez moderatora]
2013-09-17 13:40:53
Witam. Dzisiaj otrzymałam telefon z zaproszeniem na rozmowę na ul. Kasprzaka 13 lok.2 w Łodzi. Tylko niestety niedosłyszałam nazwy firmy. Czy tam się znajduje firma o której piszecie związana z energią?
Ja 2013-10-17 17:51:36
Czy ktoś moze coś napisać o firmie m consulting, która znajduje się w Łodzi na ul. Kasprzaka 13 lok. 2???
4
Śmiech 2014-06-23 13:56:38
Oczywiscie, jesli ktoś ma zamiar zarabiać 300/400 zł na miesiąc, lubi oszukiwać ludzi i mieć robione pranie mózgu to jak najbardziej polecam tą firme :) Jedyne czego jesteście w stanie sie dorobić w tej firmie to wrogów ze strony oszukanych "klientów" co moze wam sprawic sporo problemów mieszkając w Łodzi, bo najczesciej bedziecie chodzic po meliniarskich kamienicach. Ta "firma" to jedna wielka akwizycja która ma na celu tylko i wylacznie oszukiwanie- klientów oraz praconików ! ! ! JAK NAJDALEJ OD TEGO SYFU ! ! !
haha 2014-06-23 14:09:00
Pewnie szkolenie chodzenia po ogniu jest bardzo kosztowne znajać Ciebie i twoja firme :D Juz mowie jak to wyglada, jedziecie do lasu, rozpalacie ognisko i wmawiacie pracownikom, ze jak po tym przebiegna to beda bardziej pewni sobie podczas rozmów z "klientami" z Łódzkich kamienic, np. Abramowskiego, bo wlasnie po takich miejscach chodzicie :) Proponuje Wam tzn tobie Magdaleno i Damiankowi abyscie wykupili pakiet szkoleń sztuk walk dla pracowników, to im sie przyda bardziej :) Chociaz pewnie waszych pracowników stać na takie atrakcje w końcu zarabiają ok 300/400 zł na m-c :D LUDZIE OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM :)
P.S jak zaczniecie prowadzic szkolenia z gimnastyki korekcyjnej to dajcie znać :D
1
miog 2015-02-19 23:02:35
interesuje mnie sprawa związana z rekrutacją, tzn.w jaki sposób poszukują nowych pracowników i jak wyglada rozmowa kwalifikacyjna,która jest dla wielu osób ogromnym stresem dlatego potrzebuje rady i wyjasnienia pewnych kwestii dotyczacych pracy w tej firmie i wynagrodzenia jakiego oferuja i czy jest wypłacane terminowo...
snorlak 2015-03-06 09:08:49
Natknąłem się na dosyć nieprzychylne opinie w internecie, które jasno skazują DM System jako na firmę w której się pracuje łażąc po okolicznych łódzkich blokach i oferując internet i telefon Netii. Czy ktoś pomylił rzeczywistości, czy tak faktycznie to wygląda? Tym bardziej kwestia zarobków pozostaje nierozwiązana..
Maks 2016-05-15 19:24:02
Wiesz co, bo tutaj kiedyś ktoś polecił, żeby lepiej wysyłać CV jak nie ma ogłoszeń i oni też stamtąd biorą, więc może w tym jest radość cała, że nie muszą
Zostaw swoją opinię o DM System - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DM System