Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kejsi - 2014-06-28 18:51:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chcialo
zdjecie uzytkownika
den - 2014-06-29 15:45:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kejsi może nie którym się nie chciało, ale to co wyżej ludzie pisali to taka prawda jest, co to za praca 4/5h i tyle tak szczerze czułem się jak na wakacjach^^ ja tam przyjechałem żeby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do wieczora a nie tylko 4/5h... żeby coś hajsu wyciągnąć, tak szczerze to w Polsce więcej wyciągniesz nie opłaca się teraz tam jechać może na początku sezonu opłacało się bo było zdecydowanie mniej osób i dłużej się robiło i można było coś wyciągnąć a teraz tyle ludzi jest że...Byłoby okej 400/500 osób maksymalnie i można zbierać do 19/20 a nie 1000+ osób i zbierasz 11/12 czasami i mniej, ktoś tam wyżej pisał bądź pisała że na kontenerach zarabiają bo taka prawda jest specjalnie tyle osób zwożą żeby każdy płacił za socjal a hajs im leci nie zdają sb z tego sprawy że truskawki jest w uj mało co do tamtego roku.
zdjecie uzytkownika
alek - 2014-06-30 14:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba powinni podnieść troche te stawki za zbieranie truskawek.. bo praktycznie trudniej jest uzbierać kilogram niz jak jest ich dużo. ale pewnie tak dobrze to nie ma..
zdjecie uzytkownika
ooo - 2014-06-30 19:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alek - 2014-06-30 14:47:20]:
nie liczcie na to to sknery ,nie wiem chyba tylko jakby masowo ludzie wracali
to może w tedy .Ponoć w tamtym roku nie płacili za szrot i zbieracze poszli do
biura grupą i zażądali kasy za zbieranie syfu i utargowali forse.
Powiem wam jedno że w grupie siła a pojedynczo nic się nie wskóra
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-01 15:22:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na co polecacie teraz jechać? tak żeby nie było takich sytuacji jak opisujecie że nie ma co zbierać, truskawki już wykreślam z listy :)
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-07-01 19:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-07-01 15:22:04]:
Mój brat po przyjezdzie z Niemiec zalapał się na zbieranie czereśni w kraju
1.5 zł za kg zbiera około 150 kg dziennie bez stresu na stojąco codziennie płacą
i tyle bez wielkich obietnic nadziei niespełnionych ,ma kase pewną i tyle
zdjecie uzytkownika
Pandemoniusz - 2014-07-01 20:55:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [czaarnaa18op - 2014-06-23 20:24:31]:
jak cipo przyjechałaś na wakacje to źle trafiłaś bo nierobów czy imprezowiczek tutaj nie potrzebują:/ i nie pieprz głupot, że do lekarza nie podjadą bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak potłuczona. Moja dziewczyna na pierwszym roku miała coś z okiem to bez problemu podwieźli ją do lekarza a teraz jesteśmy tutaj 3 sezon i nie narzekamy. No może z tą truskawką jest różnie ale dla tych co chcą zarobić to zarobią. Także kto może niech przyjeżdża i nie sugeruje się pierdołami
zdjecie uzytkownika
keti - 2014-07-02 12:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jezdzi tam ktos z okolic tarnowa woj. ,małopolskie?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-02 13:02:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ola, serio uważasz że 1,5 zł za kilogram to jest dobra stawka? rozumiem jakieś większe owoce, ale czereśnie.. ciekawa jestem jakie tempo ma się na godzinę.. ja bym chyba zgłupiała.. powiedz ile na tym wyciąga Twój brat :)
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-07-02 19:35:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ania - 2014-07-02 13:02:39]:
jest róznie czeresnia którą zbiera teraz jest bardzo duża i ciezka,zbiera garsciami nie pojedyńcze sztuki ,drzewka niziutkie owoce na wyciagnięcie reki
Przede wszystkim jest ich dużo bardzo ładnej ,a wyjedzone przez szpaki i zgnite
itp nie zbiera zostawiają na drzewkach Nie mogę Ci Aniu powiedzieć czy to dobra stawka za kg ale wazne jest ma pracę bez 150 zeta nigdy nie wrócił i jest w domu
bez kosztow baraków i tego stresu
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-03 18:25:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzeięki może też pomyslę nad taką opcja. ale to wątek o Erdbeerhofie, więc chciałam się dowiedzieć czy ktoreś owoce podobnie szybko się zbiera i ile można na nich wyciągnąć- chce to porównać z warunkami w Polsce, które opisuje Ola :)
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-10 12:05:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ali a napisz jak dlugo sie zbiera taka skyrznke i ile w ciagu dnia daajesz rade zebrac. oprocz tego to mam pytanie czy tam jeszcze pracujesz, a jesli nie to dlaczego uciekles/zwolniles sie (niepotrzebne skreślić) i czy naadal siedzisz za granica ?
zdjecie uzytkownika
ali - 2014-07-10 14:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A chcesz tam jechać to daj numer tel to oddzwonie
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-10 17:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie chce podawac publicznie mojego numeru telefonu, poza tym nie wiem czy to zgodne z regulaminem... jesli masz mi coś do powiedzenia, to napisz mi tutaj. na pewno nic zlego sie nie stanie przez to. pzdr
zdjecie uzytkownika
ali - 2014-07-10 21:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam jeszcze jestem i pracuje ale ostatbi raz
zdjecie uzytkownika
ali - 2014-07-10 21:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kończe temat nara .
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-11 14:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALI to napisz dlaczego ostatni raz tam pracujesz i juz nie chcesz wspolpracowac, na jak dlugo udalo się tam teraz Tobie zatrzymac i pracowac? Opowiedz i napisz o tym jak tam jest i jak sie wspołpracuje. bede wdzieczny pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ALEX - 2014-07-14 17:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [słoma - 2014-06-26 19:48:03]:
Witam..poznałem aż za dobrze co znaczy praca w tej firmie. i wiem,że ciągle maja wiernych pijarowców na necie.prawda jest taka ,ze nie idzie tam zarobic.płaci się za nieogrzewany barak i jedzenie jak dla psa.żeby zarobić na socjal trzeba odbic 5 skrzynek truskawek.ci nie mający układów na polu mogli w tym roku nazbierać bardzo często tylko ok 10 skrzynek na cały dzień zbierania.jesli zaliczycie minus 50 od tzw Minimalizny..czyli właścicielki firmy nie będzie was na nic stać.Ci którzy tam pracowali kto to jest:-)byłem nieraz świadkiem jak starsze kobiety płakały w polu że z powodu braku truskawek nie będą miały jak zarobić na powrót.te zakały z biura niestety to fakt.obrażają i wyzywają.acha..i za kazdy dzień braku pracy w polu tez pobiorą od was opłate za pokój.w dniu wyjazdu RÓWNIEZ:-)w żadnym hotelu nawet w Ułan -Bator nigdzie nie biorą opłat wprzód.zastanówcie się dobrze ,żeby uniknąć rozczarowania.jeśli nie chcecie chlać wódy i nie imprezować to nie jedzcie tam.kiedyś jak w Rzymie cesarz chciał żeby lud zapomniał ze nie ma co robić organizował Igrzyska.Wam hans nie dając pracy zorganizyje wam dyskoteke:-)ku uciesze małolatów:-)o pracy na godz za 8euro przy słomie zapomnijcie a tez na hali.to DOMENA znajomków i klanów.PRZEANALIZUJCIE TO PROSZE ŻEBY UNIKNĄĆ ROZCZAROWANIA I TŁUMACZENIA RODZINOM W POLSCE CZEMU WRACACIE BEZ PIENIĘDZY.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-15 18:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wyczerpujaca twoja wypowiedz ALEX. powiem, ze teraz rozumiem aliego dlaczego juz nie chce tam pracowac, bo jesli zarabia sie tylko zeby zaplacic za mieszkanie i na bilet powrotny to szkoda w ogole czasu na wyjazdy i szarganie sobie nerwow. ALEX a ile pracowales za granica i czy masz jakies inne doswiadczenia z innymi firmami ?
zdjecie uzytkownika
Pawelencjusz - 2014-07-22 17:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ALEX - 2014-07-14 17:30:47]:
jedzenie jak dla psa?! 10 skrzynek dziennie?? to po coś ty tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pojechał?? do restauracji czy na wakacje?? bo nie rozumiem. Jak zbierałeś 10 skrzynek na cały dzień mule bagienny to nie mam pojęcia czegoś ty tam szukał bo chyba nie zarobku:/ obiadów lepszych w innych firmach nie znajdziesz to nie pier... głupot bo przez takich leniwych gamoni inni, którzy nigdy tutaj nie byli nie przyjadą bo się nasłuchają takich farmazonów z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyciągniętych. A co do ludzi, którzy nigdy tutaj nie byli i chcieli by zarobić to zapraszam na początku sezonów bo tylko od początku można coś skubnąć:P a i na przyszłość czytajcie opinie ludzi co mają tu już jakiś "staż" a nie kulfona co robić mu się nie chce. I to by było tyle na ten temat
zdjecie uzytkownika
Zigi - 2014-07-28 08:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robiłem w HalterWeg 2 U Markusa I Doris gdzie polakami zajmuje się Iwona.Byłem od początku to zbierałem po 50-30 skrzynek dziennie liczone po 2eur ale po dwóch tygodniach to się skończyło i zazynało spadać że nawet dwóch nie mogłem uzbierać a umowe podpisujesz na dwa miesiące i jest tak że za szybszy zjazd tak jak to byłi w mojim przypadku zamiast 2 eur dają ci 1, 50 eur a i za zapisanie do pracy ta Iwobka bierze 50 eur.W sumie jak dzwoniłem do ludzi co byli do końca sezinu to pozarabiali przez dwa miechy 4-5 tys zł to jest kpina.Co do obiadów to każdy ma po mich sraczke a zabierają 7, 50 eur za obiad i spanie.Olewam tą firme a sprawą iszustw i zanirzaniem stawek zainteresowała się ambasada.Macie pytania to piszcie aligatorek.pp@gmail.com
zdjecie uzytkownika
nika - 2014-07-29 17:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś może jaka bakteria czy co to w ogóle było, to na co ludzie chorowali tam? gorączka, ból brzucha, mdłości..?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-29 21:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jaka to bakteria ale dużo ludzi chorowało tak jak opisujesz
znam kobietę która była w niemczech w szpitalu przez tydzień a te dranie za ten czas odliczyli jej za kontenerek a po powrocie do pola ją zagonili bo na hale
nie pozwolili iść ,nastepnego dnia znow dostała gorączki ropa jej się lała z kolan
i sama bez lekarza leżała w kontenerze przez dzień jAK inni szli do pola
z wielką łaską dagmara przyniosła jej tabletkę na goraczkę i tyle
wrócila do Pl po wielkich problemach
zdjecie uzytkownika
onon - 2014-07-30 09:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, nie jedźcie tam! Nie ma po co, chyba że chcecie doświadczyć czym jest obóz pracy- bo inaczej tego nazwać nie mogę! Pojechaliśmy tam razem z dziewczyną i siedzieliśmy od 3 czerwca...tragedia. Jak już ktoś pisał- nie ma znajomości w polu/na hali to jestes tam zerem. W tym roku pod koniec sezonu dziewczyna dostała udaru, ludze polecieli do biura do Andrzejka, który im zakomunikował, że jak skończy robotę papierkową to się nią zajmie...dopiero szef musiał przjechać i wtedy andrzejkowi się chciało tyłek ruszyć...kolejna przygod? prosze bardzo! Starszy facet poszedł do biura, ponieważ przespał zaliczki. Zapytał grzecznie czy mogliby mu wyjątkowo wypłacić bo nie ma ani chleba ani wody. andrzej odpowiedział, że wyjątkowo to on mu może w łeb przy... i facet nie dostał kasy. Pojechałem żeby zarobić, chciało mi sie, ale niestety dpadła mnie chyba ta sama bakteria, a kiedy poszedłem zgłosić do biura że wymiotuje powiedzieli że to nie jest jeszcze powód zabierania do szpitala. Tak samo powiedzieli chłopaczkowi, który miał 40 stopni gorączki- my bierzemy do szpitala jak sie ma 41. Nie jeźdcie tam, ostrzegam, nie ma tam nic fajnego- może prócz ludzie których mozna poznać. Dyskoteki do 2 w nocy a ochrona ma wyje... bo ich znajomi, a Ty wstajesz do pracy o 4. a jak ja ze znajomymi piliśmy piwko przed barakiem i było 23:30 to już myślałem że nas ochrona wyzabija. Kombajny to lamusy, które wypisują tu same superlatywy bo im sie opłaca- zobaczymy jak im sie to opłaci za 20 lat...
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-30 13:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coraz to wiecej tych 'ciekawych' opinii o erdbeerhof osterloh. to nawet konkretnie opisane historie, ktore nie napawaja optymizmem za bardzo. chyba wystarczajaco mnie wystraszyly zeby cokolwiek jeszcze kombinowac z wyjazdem w te strony. w ogole to jak duzo osob jednoczesnie wyjezdza i czy wiecie czy wyjezdzaja po kilka razy w to samo miesjce? bo jesli im to wszystko nie przeszkadza to cos musza miec wspolnego z ta firma albo po prostu dostawac wiecej i byc traktowani w jakis lepszy sposob. takie moje przypuszczenia, oczywiscie mozecie je bardzo szybko rozwiac bo wiecei na pewno lepiej jak to wyglada od srodka bo tam byliscie
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski