Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-30 13:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coraz to wiecej tych 'ciekawych' opinii o erdbeerhof osterloh. to nawet konkretnie opisane historie, ktore nie napawaja optymizmem za bardzo. chyba wystarczajaco mnie wystraszyly zeby cokolwiek jeszcze kombinowac z wyjazdem w te strony. w ogole to jak duzo osob jednoczesnie wyjezdza i czy wiecie czy wyjezdzaja po kilka razy w to samo miesjce? bo jesli im to wszystko nie przeszkadza to cos musza miec wspolnego z ta firma albo po prostu dostawac wiecej i byc traktowani w jakis lepszy sposob. takie moje przypuszczenia, oczywiscie mozecie je bardzo szybko rozwiac bo wiecei na pewno lepiej jak to wyglada od srodka bo tam byliscie
zdjecie uzytkownika
maliny :) - 2014-08-04 13:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem już tam 6 rok i jest superowo !
Ludzie mają tam po prostu dużo hajsu !!!! :D
Polecam !!!
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-05 21:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maliny :) - 2014-08-04 13:58:13]:
Nie pierdziel głupot i nie polecaj gówna bo pieniędzy nie ma a za to choroba zakażna
kończy ludzi w tym roku bo niestety firma zlekceważyła pierwsze zachorowania
i doprowadziła do epidemii mam nadzieję że wezmą się za nich i skończy się to
bezprawie i kolesiostwo


zdjecie uzytkownika
Ive - 2014-08-05 22:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem-bylam 8 rok. Jak 1 raz jechalam nikogo, oprocz chlopaka z ktorym pojechalam nie znalam, teraz wiekszosc znam, wiadomo, jak w kazdej pracy poznaje sie osoby i zawiera znajomosci. w tym roku za 2 mies zarobilam 3 tys euro. Duzo? Malo? Dla mnie ok. Warunki? Takie se, to jest praca sezonowa, pamietajcie o tym. Obiady sporo gorsze jadalam a praktycznie tyle samo mi co tu odbijali.
zdjecie uzytkownika
s. - 2014-08-13 15:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich!
Chciałam spytać z jakich regionów Polski pracowały osoby na plantacji w tym sezonie, tj. czerwiec-lipiec 2014?
Choroba na jaką zachorowała część osób to leptospiroza, niestety to kolejne ognisko zachorowań wśród pracowników sezonowych z Polski, pracujących na plantacjach w Niemczech. Będę wdzięczna za informację.
zdjecie uzytkownika
dla mnie 3 tysiaki spoko - 2014-08-13 17:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam i zdrowko pytam ;) ja biore w ciemno 3 tysiace eurasow za dwa miesiace pracy. nie wazne co to za praca jakie warunki ale jesli na czysto sie wychodzi 3 tysiace euro za dwa miesiace to jest to przeciez praca marzen. tak wlasciwie to warto lve zebys napisala co robilas dokladnie i czym sie zajmowalas. mam nadzieje, ze ta kwota ktora napisalas to kwota twojego wyjscia na czysto juz po odliczeniu kosztow mieszkania za granica i jakiegos tam jedzenie czy innych glupot. jakby pojechac na takie dwa miesiace to potem pol roku moglbym sie lenic i nie nie robic przeciez na wszystko by starczalo. jakis przyjemny napoj wieczorem, w ciagu dnia na telewizje i oplaty za mieszkanie. na prawde spoko opjca, tlyko mam nadzieje, ze to jest prawda i na prawde wychodzi to12 tysiecy zlotych za dwa miesiace pracy.
zdjecie uzytkownika
kinga - 2014-08-19 22:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s. - 2014-08-13 15:08:00]:
Najwięcej osób z południa Polski - Miechów i okolice, Kraków, Tarnów, okolice Rzeszowa, pojedyncze osoby z okolic Lublina, Białegostoku, Warszawy, Kielc, itd..
zdjecie uzytkownika
Hej - 2014-08-21 21:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie też dopadła ta choroba , całą noc miałam dreszcze , wymioty , rano poszłam do biura że zjezdzam do Polski . Dostałam rozliczenie ale nie wypłacili mi wszystkich pieniędzy ponieważ pobrali koszty do końca trwania umowy , chciała bym spytać czy komuś też tak zrobili.Z tego co wiem Uli powiedział że absolutnie takie coś nie ma miejsca , dzwoniąc tam pan Andrzej twierdzi że 30 osób jest w podobnej sytuacji i jeszcze ta sprawa nie jest rozpatrzona .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-08-24 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polacy i tak są wytrzymali na taką charówe i poniżanie ponieważ 100 rumunów przyjechało tam do pracy i wytrzymali tylko 1 dzień na drugi solidarnie nie wyszedł nikt w pole a na trzeci wyjechali do swojego kraju , twierdząc że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mimo że są bardziej szanowani i doceniani chociażby dlatego że mają na dyskotece bezpłatny wstęp w przeciwieństwie do polaków .
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-08-28 10:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2013-04-14 13:55:30]:
niewiem skad ludzie maja tekie opinie na temat iwony k. to jest naprawde fajna kobieta pomocna i tak zwanych rajkowych ma super jak w tym roku daniel pomoze irena tak samo gozej z ewka tylko patrzyla zeby dla meza - marka bylo jak naj lepiej jezdze pare lat i jestem zadowolona
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-08-28 10:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nika - 2014-07-29 17:33:33]:
niemam pojecia skad takie opinie
zdjecie uzytkownika
zbieraczka - 2014-08-28 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2014-08-28 10:45:01]:
jezdze tam kilka lat jestem zadowolona kopie szparage i zostaje potem na truskawke jak ktos przyjezdza zarobic to mozna
zdjecie uzytkownika
przestraszony ebola - 2014-08-28 12:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
miałem już jechać do pracy. ale czytam tutaj o jakiejś tej epidemii - nie wiem czy to nie jest za duże słowo, ale boje się tej choroby o której mówicie. ktoś wie co to za choroba - mam nadzieje, ze nie jakas ebola czy jak to sie nazywa. ciagle o tym w telewizji mówią. Jeszcze mi powiedzcie jak to w końcu jest z tą kasą bo nie rozumiem nic - ile dostanę?
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-08-31 16:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odkąd wróciłam z truskawek ciągle mam problemy z żołądkiem , lekkie bóle i mdłości .W dodatku nawracające zapalenie spojówek mimo zużycia antybiotyku. Słyszałam że w kontynerach coś z wodą było nie tak , ciekawe czy elita w budynkach też ma jakieś dolegliwości .
zdjecie uzytkownika
lekarz moze? - 2014-09-11 17:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a byles @hej u lekarza - no powiem Tobie szczerze, że te objawy nie wyglądają za ciekawie. powinieneś to jakoś wyleczyć. pewnie jakieś bakterie siętam pojawiły albo coś i siedzi to w Tobie... a chociaż jak wrociłeś z tych truskawek to zadowolony z kasy byłeś ? mam nadzieje, ze na leki zostało coś ;)
zdjecie uzytkownika
nika - 2014-09-15 21:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy dostał ktoś z was odszkodowanie za tą chorobę?
zdjecie uzytkownika
hmm - 2014-09-26 18:38:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ktos w ogole zdiagnozowal dokladnie co to za choroba byla i czy sie udalo wyleczyc do konca i nie bylo zadnych nawrotow ? powiem wam szczerze ze w takim wypadku to warto sie do kogos chyba zglosic po jakas kase bo ktos tutaj chyba zawinil. chociaz pewnie nikt sie do odpowiedzialnosci nie zglosi..
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-09-28 19:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest to wirusowe zapalenie opon mozgowych, lezalam miesiac w szpitalu, kilka moich znajomych równiez zachorowalo, niestety w niemczech nie zostala udzielona nam zadna pomoc.
zdjecie uzytkownika
a jak to było - 2014-10-13 18:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ejj, a jak to było z tą pomocą, czemu w niemczech nie uzyskaliście żadnej pomocy, nie było ubezpieczenie dokumentów? szczerze wolałbym najpierw siędoweidzieć o tym nim wyjadę za granicę do pracy. mam nadzieje, że jak ja pojadę to wszystko będzie w porządku! jak sobie poradziliście jak tam nie była wam udzielona pomoc?
zdjecie uzytkownika
asd - 2014-10-21 21:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak pojedziesz na jakies gowniane zbiory to najprawdopodobniej bdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owo
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2014-11-01 13:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-07-31 16:06:45]:
tak szczerze to idzie tam zarobić, ale to jest jakas paranoja, 10euro za mieszkanie w jakims garazu bez ogrzewania zimno,deszcz, w burzy pracowanie, rajkowe to tylko gnoja nie wszystkie oczywiscie czesc jest naprawde wporzadku ale wiekszosc pokazuja co to oni niby nie sa powinno sie ich wszystkich powymieniac zreszta hehe jak kilku szefowa zdjela z rajkowania i kazala kleknac to ci co byli pamietaja ze pare osob ucieklo do polski oh jej nie dali rady zbierac truskawki jak mi ich szkoda...
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-11-01 14:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wrocilismy do Polski i lezelismy tutaj w szpitalu. tam powiedzieli ze to grypa choc dobrze wiedzieli co to za choroba. mam nadzieje ze sanepid zrobi z tym porzadek
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-11-03 14:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to za choroba - bo nikt nie powiedział za bardzo ? samymi domysłami ciężko żyć. potrzeba konkretnych informacji. Mam prośbę do was - opiszcie jeszcze jak to jest z tymi warunkami mieszkalnymi podczas wyjazdów, bo potrzebuje jeszcze jakis informacji. miło, że hehehe napisało juzcoś ale potrzebuje potwierdzenia.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-11-12 17:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w pracy na truskawce u Iwony z Halter 2 , masakra jakaś płacą 2eur za skrzynkę i biorą czyli Iwonka 50 eur za wpisowe złodziejka.Sezon niby ok cztery tyg była truskawka to nawet szło ale jak się skończyło to nawet 2 eur nie mogłem zarobić przez cały dzień a za obiad biorą 7,50 eur dziennie , sezon niby trwa dwa miesiące ale po miesiącu już nie ma robity i trzeba tam siedzieć bo jak zjedziesz szybciej to wtedy masz karę i płacą 1,50 eur za skrzynkę a nie 2 eur.
Pijaki w koło i chałas do tego rumuni to koszmar.
Obiad masakra i nie można zrezygnować z niego bo i tak kasę liczą .Pilnujący Szrek to idiota totalny.Najgorsze że siedzisz jeden miesiąc bez pracy a to co zarobisz to ci odciągają a zarobić nie dadzą byłem tam dwa sezony i już tam nie jadę zmieniam pracodawce.Jak chcecie więcej info to piszcie . ali545@wp.pl
zdjecie uzytkownika
marc - 2014-11-30 21:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem na truskawce w tym roku pierwszy raz: epidemia to po pierwsze, za jakie pieniądze ryzykowalem zarazenie, dzięki Bogu nie zarazilem się i już tam nigdy nie wrócę; dziadoska truskawka to po drugie, przywiozlem 3,5 tys zł za 1 miesiac i 2 dni kolana poprzestawine to po 3, a co wy se myślicie, że cialo ludzkie czytaj kolana są przystosowane do zasuwania dzień w dzień na nich, odpowwem odrazu NIE, nie i to bardzo.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Erdbeerhof Osterloh?
Zadaj pytanie
x