Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-08 19:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poprzednie wpisy to chyba same muly pisali. Sezon bardzo dobry choć ciężki bo pracowało się cały dzień jednak stan konta był zadowalający. Kto chciał to zarobił i wszyscy mówili że nawet się nie spodziewali ze aż tyle zarobią ze zrobili więcej niż myśleli.
zdjecie uzytkownika
OBIEKTYWNY - 2015-08-10 16:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. W kilku punktach opiszę warunki w Erdbeerhof Osterloh.
BARAKI: bardzo słabo. jest w nich albo gorąco albo cholernie zimno (grzejniki wykręcone przed naszym przyjazdem)
OBIADY: średnio. to że niekiedy były mało apetyczne to swoją stroną. bardziej martwiła ilość która w połączeniu z jakością nie zadawalała. Łącząc to z ceną baraku 9,8 Euro stawia to w bardzo nieadekwatnym połączeniu.
BIURO: o jegomości Andrzejku i waćpani Dagmarce szkoda się wypowiadać. Zwłaszcza pod koniec odnosili się do człowieka jak do zwierzęcia. Brak kompetencji no chyba że mowa tu o kompetencji oszukiwania i mydlenia oczu ludziom.
ATMOSFERA W PRACY: w zależności od rajkowych panowała różna atmosfera. jednego dnia było nieprzyjemnie żeby kolejnego było bardzo wesoło. Szefowa powinna brać więcej dobrego przykładu od męża. Aaaa i kombajny :-D Wesoło było patrzeć jak biegacie z taczkami. Dzięki Wam była niezła beka.
ZAROBKI: jak pracowałeś tak Ci płacili. Byłem średnim zbieraczem i zdołałem zarobić w moich najlepszych 2 tyg 1000 Euro. Szkoda że z premiami zrobili niezłe zamieszanie i niewiele osób ją dostało.
OGÓLNIE ubolewam że musiałem patrzeć na takie chamstwo w biurze (niekiedy jednak byli przyjemni). Ocena za całokształt 5/10.
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-11 20:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak apropo premi ten kto zasłużył czyli nie miał 3 minusów ani nie bumelowal ten dostał premie bez żadnych problemów :)
zdjecie uzytkownika
chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozważam od jakiegoś czasu już zatrudnienie w Erdbeerhof Osterloh. Wiem, że jak się u nich naprawdę sumiennie pracuje, to można dobrą kasę zarobić, tylko nie bardzo rozumiem ten system minusów, a już od paru osób o nim słyszałem. Jak mógłbyś/mogłabyś Dobnna powiedzieć coś więcej, to byłoby naprawdę super.
zdjecie uzytkownika
nmj - 2015-08-25 17:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44]:
Minus dostawales za niewyjscie w pole rano/po poludniu,za złą jakosc truskawek i podobno za samowolną zmiane autobusu(tzn.gdy nie jechales swoim autobusem ktory byl przypisanu do danej listy tylko innym dowolnie wybranym).Jesli uzbierales 3 minusy,niewazne za co,nie dostales premii chociaz slyszalam ze nawet osoby ktore mialy po kilka minusow a byly do konca to mimo to premie dostaly,ale nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
zyx - 2015-08-25 17:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cz moze ktos wrzucic tutaj filmik z incydentu przy rozliczaniu ludzi?Chcialabym pokazac znajomym bo nie wierza ze cos takiego moglo sie stac:)
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-27 16:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44]:
No cóż z tymi minusami to prawda. Można je dostac za złą jakość truskawek, za złe odnoszenie się do rajkowych no jak każą się wrócić a ty pyskujesz ze się nie wrócisz. Za Nie usprawiedliwiona bumelke czyli jak nie poszedles w pole masz obowiązek poinformować w biurze dlaczego nie poszedles. Za zmianę autobusu chyba nie dostawalo się minusów chyba tylko tak straszyli. Po uzbieraniu trzech minusów nie przysługuje Ci premia czyli 10procent od zarobku. Za skrzynki chyba dają. Nie wiem ponieważ ja niemialam żadnych minusów. Jak dobrze pracujesz nie stawiasz się rajkowym to i nie będziesz miał problemu. Kase mozna zarobić niezła jednak praca jest naprawdę ciezka rano czasem jest bardzo zimno itd.
zdjecie uzytkownika
Fabian - 2015-09-24 13:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szukam pracy i zastanawiam się nad czymś takim, ale trochę zaczynam się bać po komentarzu @Donna. Rozumiem, że miałaś normalną pensję a ta premia 10% od sprzedaży była dodatkiem, który w sumie łatwo jest stracić, z tego co piszesz. No ja rozumiem, że pracownik się buntuje, stawia, ale są różne sytuacje..
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-09-29 20:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie masz się czego obawiać. Jedynie to ciężkiej pracy i zmiennej pogody.
Pensja swoją drogą a premie swoją :)
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-10-08 08:18:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pitu Pitu a ile zarobiliście tam
zdjecie uzytkownika
wit - 2015-10-24 20:51:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, dajcie znać, jak ktoś oczywiście się orientuje jakich stawek można się u nich spodziewać, myślę właśnie nad taką ewentualnością, żeby próbować się u nich zatrudnić, ale sam nie wiem... póki co po prostu szukam jakiś informacji, żeby nie być zielonym w temacie :) z góry dzięki za odpowiedzi :)
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-10-27 20:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wit - 2015-10-24 20:51:35]:
Ok tys euro na miesiąc tak średnio.Możesz nawet z 3 tys euro na miesiąc zarobić nigdy nie wiadomo jaki będzie sezon i jak ty będziesz pracował.
zdjecie uzytkownika
lilia - 2015-11-27 10:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdzie nie ma lekko,wszędzie coś człowieka denerwuję,ale ogólnie jest spoko,czasem zdarzy się denerwująca rajkowa,ale nie ma co narzekać. W Polsce też w pracy sprawdzają i ludzie też narzekają tylko za jaką kasę się pracuję w Pl każdy wie.Warunki atmosferyczne są zmienne ,ale przeciez jedzie się tam zarobić szybką kasę,także trzeba się wziąć w garść i pracować,ja tam jezdżę od 5 lat i nie narzekam i tak naprawdę to nie mogę się doczekać kiedy znów wyjadę na sezon
zdjecie uzytkownika
Zosia - 2015-12-09 13:29:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dokładnie. Ludzie decydują się na wyjazd za granicę po to, by zarabiać dobre pieniądze. Jeśli firma to gwarantuje, to myślę, że nie ma co narzekać, że jest ciężko, tylko brać się za robotę i pracować.
zdjecie uzytkownika
Erdbeerhof Osterloh - 2016-02-10 16:55:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Teraz pieniądze proszę nie wysyłać tylko przelewem na konto
93 1020 5402 0000 0102 0332 9026
Dane w tytule przelewu
zdjecie uzytkownika
Ada - 2016-02-10 17:19:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie na ten numer konta wpłaciłam kasę i ok
zdjecie uzytkownika
anonim54 - 2016-02-11 14:45:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jadę pierwszy raz od której się pracuje ?
zdjecie uzytkownika
_ - 2016-02-13 14:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zanim ktokolwiek wyślę pieniądze na podane wcześniej konto zadzwoncie do biura i zapytajcie w jaki sposób wysłać kasę bo to może być ktoś kto tylko chce wyłudzić pieniądze. UWAŻAJCIE!
zdjecie uzytkownika
Jak CO - 2016-02-14 14:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja tam wpłaciłam i ok
zdjecie uzytkownika
4946 - 2016-02-22 08:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
INFORMUJEMY ZE PODANE KONTO 93 1020 5402 0000 0102 0332 9026 NIE MA NIC WSPOLNEGO Z FIRMA ERDBEERHOF OSTERLO. PROSIMY OSOBY CHETNE NA SEZON 2016 O KONTAKT TELEFONICZNY ZE WZGLEDU NA PROBLEM SIECI INTERNETOWEJ INTERIA:
FIRMA
ERDBEERHOF OSTERLOH
zdjecie uzytkownika
ALA - 2016-02-25 16:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie że to konto nie ma nic wspólnego bo to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] moje konto
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-04-02 16:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje się może ktoś jakie w tym roku będą stawki z skrzynkę? Zawsze było to 2,3 euro, ale teraz na ich stronie nic nie pisze prócz tego iż za godzinę pracy się zarabia 8,12 euro.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-04-02 18:06:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, orientuje się może ktoś jakie w tym roku będą stawki z skrzynkę? Zawsze było to 2,3 euro, ale teraz na ich stronie nic nie pisze prócz tego iż za godzinę pracy się zarabia 8,12 euro.
zdjecie uzytkownika
Bartosz - 2016-04-08 23:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja w tym roku jadę pierwszy raz, jedzie ktoś z Krakowa na poczatku sezonu? chętnie bym się z kimś zabrał , i jak to jest z tymi ich busami , co ile mozna z wrócić do Berlina ?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-04-10 16:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jacek - 2016-04-02 18:06:14]:
w tamtym roku było 2.71 euro za skrzynke ok 7 kg
zdjecie uzytkownika
lidka - 2016-04-18 19:34:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie orientujecie się czy taki pracownik sezonowy do zbiórki owoców jest ubezpieczony? Słyszałam, że nie wszystkie agencje wysyłające ludzi za granicę dbją o to
zdjecie uzytkownika
Koko - 2016-04-25 17:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nikomu nie polecam tam pracy panu i pani osterloh zależy tylko na jak najwiekszej ilosci zbiorow a z ludzmi sie nie licza ludzi traktują jak rzeczy,,,,pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kn - 2016-04-30 11:52:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy all star jezdzi też z północno wschodniej polski do erdbeerhof
zdjecie uzytkownika
Xzxzzz - 2016-05-04 16:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć czy wiecie że w ahlorn jest mobing polska su... poniewiera polskie dziewczyny a panu osterlohowi to bardzo pasuje i nic nie widzi i nic robi
zdjecie uzytkownika
Xxxc - 2016-05-08 00:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wszyscy wiedzą tylko nikt nie reaguje bo się boją o pracę tylko dziwnie się Tym co przez nią odeszły dawniej to taką sumę golili na łyso ciekawe co teraz jej zrobią
zdjecie uzytkownika
M moni - 2016-05-09 08:19:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
He he he najgorsze co może być to jak z dziaduwy zrobią kierowniczke. ...
zdjecie uzytkownika
Pracownik sezonowy - 2016-05-09 21:44:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zupełnie niewiem czego ta rozmowa dotyczy,bo napewno nie pracy przy zbiorach truskawek,tam nik nie poniewiera polskimi dziewczynami .Ale domyślam się że chodzi o panie które są na kontrakcie i tam sprzątają.
zdjecie uzytkownika
Alex - 2016-05-13 14:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć, jedzie ktoś z Lublina początkiem czerwca? Jadę sama, pierwszy raz i fajnie będzie już teraz kogoś poznać ;-)
zdjecie uzytkownika
Swet - 2016-05-14 16:52:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie martw się na miejscu poznasz dużo fajnych ludzi,i na pewno się z nimi będziesz fajnie bawić. Niefajnych też poznasz co roku przyjedżdżają jakieś wyżutki patologiczne bendą pić i przeszkadzać innym w wypoczynku po pracy,ale po czasie ich wyrzucają bo po prostu bumelują.Nastaw się pozytywnie bo to bardzo dobre miejsce pracy ,ja już 7 rok tutaj jadę i już nie mogę się doczekać.
zdjecie uzytkownika
siwykg76 - 2016-05-16 12:08:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc mam szybkie pytanie jade do innego kraju na zbiory,ile sredni zbieracz zbierze przez godz kg,i po ile godzin pracujecie,z gory dzieki za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
beti - 2016-05-16 22:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Alex, czy orientujesz się czy są jeszcze miejsca? Chętnie bym pojechała na początku czerwca. Jeśli możesz to daj znać na maila betkie19@wp.pl. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Swet - 2016-05-17 10:57:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Średnio norma wynosi 3 skrzynki na godzinę nie jest to wyśrubowana norma,na lajcie można ją zrobić ,dobry zbieracz zrobi np 6_8 skrzynek przy pełnym wysypie ,mowa o skrzynce 5,5_6 kilo takie tutaj zbieramy. Odnośnie zatrudnienia trzeba zadzwonić do biura tel .podany na stronie firmy,i pracownicy biura powiedzą czy znajdzie sięmiejsce może ktoś zrezygnuje? Kto pyta nie błądzi.
zdjecie uzytkownika
siwykg76 - 2016-05-17 12:20:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Swet - 2016-05-17 10:57:42]:
dzieki sweet za odpowiedz a powiedz mi startujecie o 4 i do ktorej robicie codziennie,jakas godz przerwa na obiad chyba jest,ktos pisal ze w sezonie zebral 200kg to ile godzin robil?chyba ze biale tango do nosa
zdjecie uzytkownika
Swet - 2016-05-17 15:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pola jedziemy od 4,15 ,4,30 są zawsze kursy mieszane i zmieniane grupy raz jedziesz wcześniej a następnym razem kolejnym kursem ,przynajmniej teoretycznie . zjeżdżamy na obiad 1 przerwy i po południu do 18 praca ale nie zawsze bo jak skończymy pole wcześniej to i wcześniej zjedziemy.Czasem jak do południa się wyrobimy przedłużamy zjazd na obiad np.o 2 godziny i popołudnie mamy wolne.To tak teoretycznie wygląda.
zdjecie uzytkownika
Swet - 2016-05-17 15:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Swoją drogą 200 kilo to nie jest dużo ,podczas wysypu spokojnie 30 skrzynek można nazbierać i to do południa. Skrzynka teoretycznie waży 5 kilo ,a w praktyce ok 6kilo.
zdjecie uzytkownika
123456 - 2016-05-20 09:50:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, nie orientujecie się kiedy i na jakiej zasadzie można rezerwować miejsca w tej firmie ALLSTAR?
zdjecie uzytkownika
Swet - 2016-05-20 20:02:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Rezerwujemy wyjaz dzwoniąc do alstara.Terminy wyjazdów bendą dostępne na stronie firmy w zakładce Nowe informacje.tam będą podane nr tel.do biura alstar,oraz trasy i przystanki .Po wybraniu terminu rezerwujemy tel.podając nr pracownika oraz miejsce wyjazdu.
zdjecie uzytkownika
vbghj - 2016-05-22 20:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@123456 ale czemu pytasz o rezerwacje w firmie ALLSTAR skoro tutaj mowa o firmie Erdbeerhof Osterloh?? Czy mam rozumiec że to jedna i ta sama firma, któa na przykąłd zmieniła nazwe, cxy może te firmy sa jakoś ze soba powiązane? Prosze o informacje.
zdjecie uzytkownika
nnnnn - 2016-05-22 22:21:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie to firma przewozowa jesli placilesas 50euro to mozesz jechac allstarem:)
zdjecie uzytkownika
ftew - 2016-05-25 13:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Orientuje sie ktoś kiedy bedzie podany termin wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
luki - 2016-05-26 14:53:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czesc jade z nowego sacza własnym autem, jesli ktos chetny to moge zabrac po drodze :) Pisać na emaila bieniek9393@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2016-05-26 17:38:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! Jaki jest minimalny czas wyjazdu na truskawki?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
bbbb - 2016-05-28 08:09:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sezon zaczyna się 08/06/2016 wszystko pisze na stronie firmowej
zdjecie uzytkownika
new - 2016-05-28 10:00:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u mnie na stronie nic nie pisze?
zdjecie uzytkownika
Ewelina - 2016-05-28 11:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No w porządku, widziałam od kiedy się zaczyna, ale moje pytanie dotyczyło czegoś innego. Czy można wrócić wcześniej niż np w sierpniu kiedy jest koniec zbiorów. Czy można zjechać po np 3 tygodniach czy trzeba być od początku do końca.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Erdbeerhof Osterloh!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert