Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Zachciewajka - 2015-06-23 20:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem tutaj 1 dzień i jaja są ja nwm co leje i wieje dziś odmiataliśmy śnieg na godzine jutro jedziemy a raczej płyniemy do pola pontonami , dziwne bo na stronie nie pisało , żeby wziąć takowy ponton . W biurze mówili , że będziemy łowić na wędkę . więc tez musiałem kupić :P
zdjecie uzytkownika
zbieracz - 2015-06-25 14:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maryska z alhorn - 2015-06-23 20:03:11]:
jakie imie taki komentarz wiesniary
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-06-26 22:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie opinie negatywne są prawdziwe. Byłam i sprawdziłam. A to co się tam zieje to się w głowie nie mieści
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-06-26 22:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dodam, że już po przyjeździe bez podania przyczyny zabierają Wam dowody osobiste. Po kilku dniach oddają, ale wykręcają się że musieli sprawdzić czy prawdziwe itp...Nie jest to zgodne z prawem, wiem bo zamierzam ich pozwać o kilka spraw. Kolejna kwestia, nie ma truskawek... Są małe,zielone czy w połowie czerwone albo zgnite bo pogoda bardzo licha. ciągle obiecują ,że pogoda się poprawi... A Wy siedzicie i jecie te błoto odmrażane. Raz nam dali niby kotleta, który smakował jak papier toaletowy. Chamstwo w biurze , w barakach wszędzie gdzie polacy.... Ja na szczęście szybko wróciłam, ale dużo ludzi w jedną stronę pojechali. Co ważne, ja nie ma truskawek to jedziecie na chwasty czy słomę- z tym, że gdy pracuje się 2 dni pod rząd a kilka wolnego i tak w kółko, to zaliczki nie wpłacą -bo tylko gdy jest sezon uznają... To czy komuś się chleb skończył nie obchodzi ich. Ogólnie mówiąc bardzo żałuje że się tam wybrałam
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-06-30 18:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z poprzednikami w 100 %.
Dowody faktycznie zabrali chyba tylko po to, że bali się ze ludzie zwieją jak nie będzie roboty.
Obiady fatalne.. chyba jakieś psie żarcie z puszki..
W barakach nie dość, że zimno.. nie było akurat w kilku kratki wentylacyjnej i co dzień rano było mokro wszedzie, wilgoć masakra jakaś normalnie..
a jeśli chodzi o biuro.. jeśli chce się o cos zapytać ciagle odsyłają do kogoś bo oni nie są od tego to ciekawe po co tam siedzą..zamykają się tylko w biurze bo wiedzą ile ludzi na skargii przychodzi..
Nie polecam tam pracy.. ja bardzo załuje , że tam pojechałam..
zdjecie uzytkownika
X - 2015-07-01 07:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile godzin dziennie teraz zbieracie?? i jedzie ktos jeszcze 3 lipca?
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-01 09:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do: ktoś kto był.

Byłaś tam pierwszy raz? . Co do wentylacji to fakt moja znajoma nie miała i dosłownie tam można było się udusić. Okna nie otworzysz bo strach przed rumunami, cyganami i naszymi jak się wychodziło z baraku...A kiedy dokładnie wróciłaś i ile tam byłaś?. Co do baraków , to akurat miałam ciekawie bo moja koleżanka chrapała jak stary traktor , za ścianą ktoś noc w noc przestawiał krzesła pół nocy a barak naprzeciwko imprezy do 5 nad ranem. A szef często dalej jest w biurze czy już tak nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
marbab - 2015-07-01 22:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [X - 2015-07-01 07:18:32]:
Ja się wybieram 3 lipca.
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-07-02 20:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [MisiekOna - 2015-07-01 09:30:54]:
Tak pierwszy..
no widzisz chyba nie tylko ja miałam takiego pecha..
imprezy-masakraa ja nie wiem od czego jest ta niby ochrona !!
i niby cisza nocna.. normalnie żal.pl
nawet dość często bywa..
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-06 11:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ktoś kto był - napisz jeszcze, czy Ci wypłacili pieniądze? . Haha tam jest ochrona jak nikt nie patrzy ;). Ja się zastanawiałam, koło nas ciągle pijany itp ale w takim stanie szli w pole... Ja bym tam umarła...Trzeba mieć chyba już we krwi. Nie wiem czy tylko ja się dziwnie czułam po tych obiadkach jakaś dziwnie zmęczona...Koleżanka też narzekała.
zdjecie uzytkownika
BENY - 2015-07-09 21:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZJECHALEM STAMTAD PO 10-CIU DNIACH NIE BEDZIE MNA PONIEWIERAC JAKAS HOLOTA Z OBRZEZY MIECHOWA WIESNIARY KTORE NIE ZNAJA POLSKIEGO JEZYKA -ZRESZTA STAWKA2,30 TO UPODLENIE -WIEM ZE BEZ KONTROLI DA SIE CALKIEM SPORO NAZBIERAC ALE 4,00 W FIRMIE KARLS TO JUZ COS LEPSZEGO TAK ZE WIESNIARY ZE SWIETOKRZYSKIEGO CZAS ZABRAC SIE DO PRACY W PL BO WAS TANIA SILA ROBOCZA ZE WSCHODU WYPIERA
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-12 11:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BENY- Chodzi Ci o taką grubą larwę która sobie przywiozła całą familię?. Z tego co wiem nikt ich nie lubi tam, trzymają się bokiem nawet rajkowa specjalnie ją na sianie poniewierała bo wie jaka jest. Taką ma gębę jak kobyła wielką :P.
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-07-12 22:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak w sumie problemu nie robili z tym dali kase i do domu
zdjecie uzytkownika
necromanta - 2015-07-18 12:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zbior truskawek to jest porazka pomiataja ludzmi obiady masakra i jeszcze odbijaja 10 euro na dzien ja nie wiem za co za obiad dla psa? prad i tak maja za darmo a cala ta szefowa MERITA uwaza nas za SMIECI z polski ostatnio sie tak wyslowila o nas jak nie chcielismy zbierac miniatur ( SMIECI Z POLSKI NIE CHCA ZBIERAC TRUSKAWEK) zaluje ze tu przyjechalem masakra nie polecam !!!
zdjecie uzytkownika
cash - 2015-08-04 15:01:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [necromanta - 2015-07-18 12:03:30]:
no właśnie jak to jest z tymi śmieciami z polski? też mi się kilkakrotnie obił ten tekst o uszy na barakach, ale, że ludzka wyobraźnia, a nawet zachowania podpadające pod mitomanie nie znają granic to podszedłem do tego z dystansem. Teraz widzę, że kolejna osoba o tym mówi.
Co do obiadów to chyba wszyscy się zgodzą, w tym roku to była raczej przystawka albo przekąska. Trudno to nazwać obiadem.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-08-04 21:24:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
merita ty sama jestes smieciem wez luknij na sb co ty sb reprezentujesz stara glupia babo
zdjecie uzytkownika
zosia146 - 2015-08-05 20:29:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich Obiady ochydne a najbardziej denerwowały mnie tam rajkowe dla mnie najgorszy był MIŁOSZ i jego stara. Miłosz to jak miał swoją grupę to upatrzył sobie jakąś osobę i ją gnębił zbierał po innych rajkach truskawki a mówił tej osobie że to z tej rajki. Ja jak jechał z moją listą to zmieniałam autobusy żeby tylko go nie mieć. A jego matka Ewa to też niezła pizda i na dodatek taka paskudna że płakać się chce rodzina wariatów poprostu
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-08-07 00:16:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no cóż jeśli ktokolwiek cokolwiek wie jak zlokalizawać wkurwiajace ludzi tam osoby to zapraszam do udostępnienia info.będa pożyteczne
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-08 19:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poprzednie wpisy to chyba same muly pisali. Sezon bardzo dobry choć ciężki bo pracowało się cały dzień jednak stan konta był zadowalający. Kto chciał to zarobił i wszyscy mówili że nawet się nie spodziewali ze aż tyle zarobią ze zrobili więcej niż myśleli.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-10 16:29:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
OBIEKTYWNY - 2015-08-10 16:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. W kilku punktach opiszę warunki w Erdbeerhof Osterloh.
BARAKI: bardzo słabo. jest w nich albo gorąco albo cholernie zimno (grzejniki wykręcone przed naszym przyjazdem)
OBIADY: średnio. to że niekiedy były mało apetyczne to swoją stroną. bardziej martwiła ilość która w połączeniu z jakością nie zadawalała. Łącząc to z ceną baraku 9,8 Euro stawia to w bardzo nieadekwatnym połączeniu.
BIURO: o jegomości Andrzejku i waćpani Dagmarce szkoda się wypowiadać. Zwłaszcza pod koniec odnosili się do człowieka jak do zwierzęcia. Brak kompetencji no chyba że mowa tu o kompetencji oszukiwania i mydlenia oczu ludziom.
ATMOSFERA W PRACY: w zależności od rajkowych panowała różna atmosfera. jednego dnia było nieprzyjemnie żeby kolejnego było bardzo wesoło. Szefowa powinna brać więcej dobrego przykładu od męża. Aaaa i kombajny :-D Wesoło było patrzeć jak biegacie z taczkami. Dzięki Wam była niezła beka.
ZAROBKI: jak pracowałeś tak Ci płacili. Byłem średnim zbieraczem i zdołałem zarobić w moich najlepszych 2 tyg 1000 Euro. Szkoda że z premiami zrobili niezłe zamieszanie i niewiele osób ją dostało.
OGÓLNIE ubolewam że musiałem patrzeć na takie chamstwo w biurze (niekiedy jednak byli przyjemni). Ocena za całokształt 5/10.
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-11 20:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A tak apropo premi ten kto zasłużył czyli nie miał 3 minusów ani nie bumelowal ten dostał premie bez żadnych problemów :)
zdjecie uzytkownika
chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rozważam od jakiegoś czasu już zatrudnienie w Erdbeerhof Osterloh. Wiem, że jak się u nich naprawdę sumiennie pracuje, to można dobrą kasę zarobić, tylko nie bardzo rozumiem ten system minusów, a już od paru osób o nim słyszałem. Jak mógłbyś/mogłabyś Dobnna powiedzieć coś więcej, to byłoby naprawdę super.
zdjecie uzytkownika
nmj - 2015-08-25 17:37:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44]:
Minus dostawales za niewyjscie w pole rano/po poludniu,za złą jakosc truskawek i podobno za samowolną zmiane autobusu(tzn.gdy nie jechales swoim autobusem ktory byl przypisanu do danej listy tylko innym dowolnie wybranym).Jesli uzbierales 3 minusy,niewazne za co,nie dostales premii chociaz slyszalam ze nawet osoby ktore mialy po kilka minusow a byly do konca to mimo to premie dostaly,ale nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 17:39:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
zyx - 2015-08-25 17:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cz moze ktos wrzucic tutaj filmik z incydentu przy rozliczaniu ludzi?Chcialabym pokazac znajomym bo nie wierza ze cos takiego moglo sie stac:)
zdjecie uzytkownika
Donna - 2015-08-27 16:06:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [chcewiedziecto - 2015-08-25 04:00:44]:
No cóż z tymi minusami to prawda. Można je dostac za złą jakość truskawek, za złe odnoszenie się do rajkowych no jak każą się wrócić a ty pyskujesz ze się nie wrócisz. Za Nie usprawiedliwiona bumelke czyli jak nie poszedles w pole masz obowiązek poinformować w biurze dlaczego nie poszedles. Za zmianę autobusu chyba nie dostawalo się minusów chyba tylko tak straszyli. Po uzbieraniu trzech minusów nie przysługuje Ci premia czyli 10procent od zarobku. Za skrzynki chyba dają. Nie wiem ponieważ ja niemialam żadnych minusów. Jak dobrze pracujesz nie stawiasz się rajkowym to i nie będziesz miał problemu. Kase mozna zarobić niezła jednak praca jest naprawdę ciezka rano czasem jest bardzo zimno itd.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Erdbeerhof Osterloh?
Zadaj pytanie
alert