Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-09-28 19:11:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest to wirusowe zapalenie opon mozgowych, lezalam miesiac w szpitalu, kilka moich znajomych równiez zachorowalo, niestety w niemczech nie zostala udzielona nam zadna pomoc.
zdjecie uzytkownika
a jak to było - 2014-10-13 18:38:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ejj, a jak to było z tą pomocą, czemu w niemczech nie uzyskaliście żadnej pomocy, nie było ubezpieczenie dokumentów? szczerze wolałbym najpierw siędoweidzieć o tym nim wyjadę za granicę do pracy. mam nadzieje, że jak ja pojadę to wszystko będzie w porządku! jak sobie poradziliście jak tam nie była wam udzielona pomoc?
zdjecie uzytkownika
asd - 2014-10-21 21:32:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak pojedziesz na jakies gowniane zbiory to najprawdopodobniej bdzie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] owo
zdjecie uzytkownika
hehehe - 2014-11-01 13:28:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2013-07-31 16:06:45]:
tak szczerze to idzie tam zarobić, ale to jest jakas paranoja, 10euro za mieszkanie w jakims garazu bez ogrzewania zimno,deszcz, w burzy pracowanie, rajkowe to tylko gnoja nie wszystkie oczywiscie czesc jest naprawde wporzadku ale wiekszosc pokazuja co to oni niby nie sa powinno sie ich wszystkich powymieniac zreszta hehe jak kilku szefowa zdjela z rajkowania i kazala kleknac to ci co byli pamietaja ze pare osob ucieklo do polski oh jej nie dali rady zbierac truskawki jak mi ich szkoda...
zdjecie uzytkownika
Kasia - 2014-11-01 14:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wrocilismy do Polski i lezelismy tutaj w szpitalu. tam powiedzieli ze to grypa choc dobrze wiedzieli co to za choroba. mam nadzieje ze sanepid zrobi z tym porzadek
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-11-03 14:27:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to za choroba - bo nikt nie powiedział za bardzo ? samymi domysłami ciężko żyć. potrzeba konkretnych informacji. Mam prośbę do was - opiszcie jeszcze jak to jest z tymi warunkami mieszkalnymi podczas wyjazdów, bo potrzebuje jeszcze jakis informacji. miło, że hehehe napisało juzcoś ale potrzebuje potwierdzenia.
zdjecie uzytkownika
Adam - 2014-11-12 17:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w pracy na truskawce u Iwony z Halter 2 , masakra jakaś płacą 2eur za skrzynkę i biorą czyli Iwonka 50 eur za wpisowe złodziejka.Sezon niby ok cztery tyg była truskawka to nawet szło ale jak się skończyło to nawet 2 eur nie mogłem zarobić przez cały dzień a za obiad biorą 7,50 eur dziennie , sezon niby trwa dwa miesiące ale po miesiącu już nie ma robity i trzeba tam siedzieć bo jak zjedziesz szybciej to wtedy masz karę i płacą 1,50 eur za skrzynkę a nie 2 eur.
Pijaki w koło i chałas do tego rumuni to koszmar.
Obiad masakra i nie można zrezygnować z niego bo i tak kasę liczą .Pilnujący Szrek to idiota totalny.Najgorsze że siedzisz jeden miesiąc bez pracy a to co zarobisz to ci odciągają a zarobić nie dadzą byłem tam dwa sezony i już tam nie jadę zmieniam pracodawce.Jak chcecie więcej info to piszcie . ali545@wp.pl
zdjecie uzytkownika
marc - 2014-11-30 21:24:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bylem na truskawce w tym roku pierwszy raz: epidemia to po pierwsze, za jakie pieniądze ryzykowalem zarazenie, dzięki Bogu nie zarazilem się i już tam nigdy nie wrócę; dziadoska truskawka to po drugie, przywiozlem 3,5 tys zł za 1 miesiac i 2 dni kolana poprzestawine to po 3, a co wy se myślicie, że cialo ludzkie czytaj kolana są przystosowane do zasuwania dzień w dzień na nich, odpowwem odrazu NIE, nie i to bardzo.
zdjecie uzytkownika
włoszka - 2014-12-30 19:19:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a teraz z racji sezonu zimowego może jednak poszukują jakichś pracowników do jakiejkolwiek pracy? po pierwsze zależy mi pilnie na zatrudnieniu. po drugie, z powodów osobistych chcą pilnie wyjechać z kraju. jakie warunki trzeba spełnić żeby człowieka przyjęli i wysłali do pracy do jakiegoś kraju? pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
k, - 2015-01-03 09:57:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na ich stronie wszystko pieknie, ludzie gadaja co innego. Idzie zwariowac, chcialam tam aplikowac ale az sie boje haha
zdjecie uzytkownika
kristin - 2015-01-06 11:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam zamiar się wybrać na truskawki w tym roku ja pierwszy raz chciałam się dowiedzieć czy ktoś jedzie pierwszy raz
zdjecie uzytkownika
nikol - 2015-01-08 11:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] te truskawki .Praca na kolanach po 10-14 godz to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] droga krzyżowa nie opłaca się
zdjecie uzytkownika
Piotrr - 2015-01-08 14:03:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa jak w polsce i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co to ma być
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2015-01-09 14:26:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cześć wszystkim!

Mam do was pytanko : czy do zbiorów zatrudniają 16 latków ?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-01-12 18:08:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ali - 2014-07-10 14:11:30]:
Cześć chce tam jechać podasz mail
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-01-12 18:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ive - 2014-08-05 22:48:17]:
tomeczek26ok@interia.eu

Mam pare pytań jak byłaś tam w pracy w niemczech na truskawce
zdjecie uzytkownika
berki - 2015-01-17 19:15:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kristin - 2015-01-06 11:21:59]:
odradzam. poniewierają ludźmi!!
zdjecie uzytkownika
tak - 2015-01-17 19:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy biorą do pracy ludzi od 16 roku życia, czy nie ? Proszę o odpowiedź
zdjecie uzytkownika
Ive - 2015-01-19 12:07:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja zbierałam, nie byłam moze kombajnem z czołówki ale 1 lista często, no i na 2 też byłam, a i zdarzylo sie ze nizej. Wszystko zalezy od szczescia, na jakie pole pojedziesz, czy zalapiesz sie gdzies na zachodzonego itd. Jezdze do innych miejsc i naprawde moge pow.ze nie ma tam jakos tragicznie, oczywiscie lekko tez nie ALE TO JEST PRACA, przez te 2 mies.trzeba starac sie dac z sb najwiecej. a najbardziej to mnie wkurzali-wkurzaja tacy malolaci co se na papieroska co chwile schodza zamiast zbierac albo imprezki do 12 czy 1 w nocy a potem sie dziwia ze maja malo.
zdjecie uzytkownika
kristin - 2015-01-20 14:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiadomo ze jest ciężko ale chciałabym spróbować w Polsce tez nie jest latwo
zdjecie uzytkownika
Aga - 2015-01-20 21:09:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to prawda jest cięzko, w Polsce przynajmniej tak nie gnoją ludzi jak tam ,polecam tylko osobą z silną wola i wytrzymałością , a wiem co pisze bo jeżdżę od 4 lat i się zastanowie dobrze zanim wyśle papiery bo zdrowia szkoda :(
zdjecie uzytkownika
księciunio - 2015-01-23 20:15:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
polecam jechać na samym początku sezonu :) może i mało truskawek, ale za to idzie dobrze zarobić na smarowaniu taczek :)
zdjecie uzytkownika
Peter - 2015-01-29 17:19:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jesteście idiotami to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
lilia - 2015-01-29 20:01:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
trzeba się narobić ale nawet idzie wyciągnąć za parę tyg trochę kasy,trochę za dużo biorą za socjal bo jak dla mnie to powinno być 3euro za kontener jak w innych miejscach jest
zdjecie uzytkownika
lilia - 2015-01-29 20:08:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jeśli chodzi o rajkowych to zdarzali się nawet spoko niektórzy,z kolei niektórzy to marginesi społeczni którzy dostali się do kija i myślą że są profesorami na uczelni a niestety do takiego stanowiska im daleko,bo w Polsce zapierdzielają na gospodarce w oborze albo na miotle lataja a w polu się panoszą,jak dla mnie to powinni się zacząć zachowywawać jak ludzie a nie jak zwierzęta dzikie.Byli też spoko np.kierowcy autobusów czy inne rajkowe ale niestety musieli wylecieć bo takie prostaki się podlizywały do Merity i wylecieli
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Erdbeerhof Osterloh?
Zadaj pytanie
x