Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ali - 2014-07-10 21:41:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kończe temat nara .
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-11 14:48:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALI to napisz dlaczego ostatni raz tam pracujesz i juz nie chcesz wspolpracowac, na jak dlugo udalo się tam teraz Tobie zatrzymac i pracowac? Opowiedz i napisz o tym jak tam jest i jak sie wspołpracuje. bede wdzieczny pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
ALEX - 2014-07-14 17:30:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [słoma - 2014-06-26 19:48:03]:
Witam..poznałem aż za dobrze co znaczy praca w tej firmie. i wiem,że ciągle maja wiernych pijarowców na necie.prawda jest taka ,ze nie idzie tam zarobic.płaci się za nieogrzewany barak i jedzenie jak dla psa.żeby zarobić na socjal trzeba odbic 5 skrzynek truskawek.ci nie mający układów na polu mogli w tym roku nazbierać bardzo często tylko ok 10 skrzynek na cały dzień zbierania.jesli zaliczycie minus 50 od tzw Minimalizny..czyli właścicielki firmy nie będzie was na nic stać.Ci którzy tam pracowali kto to jest:-)byłem nieraz świadkiem jak starsze kobiety płakały w polu że z powodu braku truskawek nie będą miały jak zarobić na powrót.te zakały z biura niestety to fakt.obrażają i wyzywają.acha..i za kazdy dzień braku pracy w polu tez pobiorą od was opłate za pokój.w dniu wyjazdu RÓWNIEZ:-)w żadnym hotelu nawet w Ułan -Bator nigdzie nie biorą opłat wprzód.zastanówcie się dobrze ,żeby uniknąć rozczarowania.jeśli nie chcecie chlać wódy i nie imprezować to nie jedzcie tam.kiedyś jak w Rzymie cesarz chciał żeby lud zapomniał ze nie ma co robić organizował Igrzyska.Wam hans nie dając pracy zorganizyje wam dyskoteke:-)ku uciesze małolatów:-)o pracy na godz za 8euro przy słomie zapomnijcie a tez na hali.to DOMENA znajomków i klanów.PRZEANALIZUJCIE TO PROSZE ŻEBY UNIKNĄĆ ROZCZAROWANIA I TŁUMACZENIA RODZINOM W POLSCE CZEMU WRACACIE BEZ PIENIĘDZY.pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-15 18:27:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wyczerpujaca twoja wypowiedz ALEX. powiem, ze teraz rozumiem aliego dlaczego juz nie chce tam pracowac, bo jesli zarabia sie tylko zeby zaplacic za mieszkanie i na bilet powrotny to szkoda w ogole czasu na wyjazdy i szarganie sobie nerwow. ALEX a ile pracowales za granica i czy masz jakies inne doswiadczenia z innymi firmami ?
zdjecie uzytkownika
Pawelencjusz - 2014-07-22 17:34:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ALEX - 2014-07-14 17:30:47]:
jedzenie jak dla psa?! 10 skrzynek dziennie?? to po coś ty tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pojechał?? do restauracji czy na wakacje?? bo nie rozumiem. Jak zbierałeś 10 skrzynek na cały dzień mule bagienny to nie mam pojęcia czegoś ty tam szukał bo chyba nie zarobku:/ obiadów lepszych w innych firmach nie znajdziesz to nie pier... głupot bo przez takich leniwych gamoni inni, którzy nigdy tutaj nie byli nie przyjadą bo się nasłuchają takich farmazonów z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wyciągniętych. A co do ludzi, którzy nigdy tutaj nie byli i chcieli by zarobić to zapraszam na początku sezonów bo tylko od początku można coś skubnąć:P a i na przyszłość czytajcie opinie ludzi co mają tu już jakiś "staż" a nie kulfona co robić mu się nie chce. I to by było tyle na ten temat
zdjecie uzytkownika
Zigi - 2014-07-28 08:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja robiłem w HalterWeg 2 U Markusa I Doris gdzie polakami zajmuje się Iwona.Byłem od początku to zbierałem po 50-30 skrzynek dziennie liczone po 2eur ale po dwóch tygodniach to się skończyło i zazynało spadać że nawet dwóch nie mogłem uzbierać a umowe podpisujesz na dwa miesiące i jest tak że za szybszy zjazd tak jak to byłi w mojim przypadku zamiast 2 eur dają ci 1, 50 eur a i za zapisanie do pracy ta Iwobka bierze 50 eur.W sumie jak dzwoniłem do ludzi co byli do końca sezinu to pozarabiali przez dwa miechy 4-5 tys zł to jest kpina.Co do obiadów to każdy ma po mich sraczke a zabierają 7, 50 eur za obiad i spanie.Olewam tą firme a sprawą iszustw i zanirzaniem stawek zainteresowała się ambasada.Macie pytania to piszcie aligatorek.pp@gmail.com
zdjecie uzytkownika
nika - 2014-07-29 17:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wie ktoś może jaka bakteria czy co to w ogóle było, to na co ludzie chorowali tam? gorączka, ból brzucha, mdłości..?
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-07-29 21:11:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wiem jaka to bakteria ale dużo ludzi chorowało tak jak opisujesz
znam kobietę która była w niemczech w szpitalu przez tydzień a te dranie za ten czas odliczyli jej za kontenerek a po powrocie do pola ją zagonili bo na hale
nie pozwolili iść ,nastepnego dnia znow dostała gorączki ropa jej się lała z kolan
i sama bez lekarza leżała w kontenerze przez dzień jAK inni szli do pola
z wielką łaską dagmara przyniosła jej tabletkę na goraczkę i tyle
wrócila do Pl po wielkich problemach
zdjecie uzytkownika
onon - 2014-07-30 09:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie, nie jedźcie tam! Nie ma po co, chyba że chcecie doświadczyć czym jest obóz pracy- bo inaczej tego nazwać nie mogę! Pojechaliśmy tam razem z dziewczyną i siedzieliśmy od 3 czerwca...tragedia. Jak już ktoś pisał- nie ma znajomości w polu/na hali to jestes tam zerem. W tym roku pod koniec sezonu dziewczyna dostała udaru, ludze polecieli do biura do Andrzejka, który im zakomunikował, że jak skończy robotę papierkową to się nią zajmie...dopiero szef musiał przjechać i wtedy andrzejkowi się chciało tyłek ruszyć...kolejna przygod? prosze bardzo! Starszy facet poszedł do biura, ponieważ przespał zaliczki. Zapytał grzecznie czy mogliby mu wyjątkowo wypłacić bo nie ma ani chleba ani wody. andrzej odpowiedział, że wyjątkowo to on mu może w łeb przy... i facet nie dostał kasy. Pojechałem żeby zarobić, chciało mi sie, ale niestety dpadła mnie chyba ta sama bakteria, a kiedy poszedłem zgłosić do biura że wymiotuje powiedzieli że to nie jest jeszcze powód zabierania do szpitala. Tak samo powiedzieli chłopaczkowi, który miał 40 stopni gorączki- my bierzemy do szpitala jak sie ma 41. Nie jeźdcie tam, ostrzegam, nie ma tam nic fajnego- może prócz ludzie których mozna poznać. Dyskoteki do 2 w nocy a ochrona ma wyje... bo ich znajomi, a Ty wstajesz do pracy o 4. a jak ja ze znajomymi piliśmy piwko przed barakiem i było 23:30 to już myślałem że nas ochrona wyzabija. Kombajny to lamusy, które wypisują tu same superlatywy bo im sie opłaca- zobaczymy jak im sie to opłaci za 20 lat...
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-07-30 13:16:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
coraz to wiecej tych 'ciekawych' opinii o erdbeerhof osterloh. to nawet konkretnie opisane historie, ktore nie napawaja optymizmem za bardzo. chyba wystarczajaco mnie wystraszyly zeby cokolwiek jeszcze kombinowac z wyjazdem w te strony. w ogole to jak duzo osob jednoczesnie wyjezdza i czy wiecie czy wyjezdzaja po kilka razy w to samo miesjce? bo jesli im to wszystko nie przeszkadza to cos musza miec wspolnego z ta firma albo po prostu dostawac wiecej i byc traktowani w jakis lepszy sposob. takie moje przypuszczenia, oczywiscie mozecie je bardzo szybko rozwiac bo wiecei na pewno lepiej jak to wyglada od srodka bo tam byliscie
zdjecie uzytkownika
maliny :) - 2014-08-04 13:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem już tam 6 rok i jest superowo !
Ludzie mają tam po prostu dużo hajsu !!!! :D
Polecam !!!
zdjecie uzytkownika
ola - 2014-08-05 21:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maliny :) - 2014-08-04 13:58:13]:
Nie pierdziel głupot i nie polecaj gówna bo pieniędzy nie ma a za to choroba zakażna
kończy ludzi w tym roku bo niestety firma zlekceważyła pierwsze zachorowania
i doprowadziła do epidemii mam nadzieję że wezmą się za nich i skończy się to
bezprawie i kolesiostwo


zdjecie uzytkownika
Ive - 2014-08-05 22:48:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jestem-bylam 8 rok. Jak 1 raz jechalam nikogo, oprocz chlopaka z ktorym pojechalam nie znalam, teraz wiekszosc znam, wiadomo, jak w kazdej pracy poznaje sie osoby i zawiera znajomosci. w tym roku za 2 mies zarobilam 3 tys euro. Duzo? Malo? Dla mnie ok. Warunki? Takie se, to jest praca sezonowa, pamietajcie o tym. Obiady sporo gorsze jadalam a praktycznie tyle samo mi co tu odbijali.
zdjecie uzytkownika
s. - 2014-08-13 15:08:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich!
Chciałam spytać z jakich regionów Polski pracowały osoby na plantacji w tym sezonie, tj. czerwiec-lipiec 2014?
Choroba na jaką zachorowała część osób to leptospiroza, niestety to kolejne ognisko zachorowań wśród pracowników sezonowych z Polski, pracujących na plantacjach w Niemczech. Będę wdzięczna za informację.
zdjecie uzytkownika
dla mnie 3 tysiaki spoko - 2014-08-13 17:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam i zdrowko pytam ;) ja biore w ciemno 3 tysiace eurasow za dwa miesiace pracy. nie wazne co to za praca jakie warunki ale jesli na czysto sie wychodzi 3 tysiace euro za dwa miesiace to jest to przeciez praca marzen. tak wlasciwie to warto lve zebys napisala co robilas dokladnie i czym sie zajmowalas. mam nadzieje, ze ta kwota ktora napisalas to kwota twojego wyjscia na czysto juz po odliczeniu kosztow mieszkania za granica i jakiegos tam jedzenie czy innych glupot. jakby pojechac na takie dwa miesiace to potem pol roku moglbym sie lenic i nie nie robic przeciez na wszystko by starczalo. jakis przyjemny napoj wieczorem, w ciagu dnia na telewizje i oplaty za mieszkanie. na prawde spoko opjca, tlyko mam nadzieje, ze to jest prawda i na prawde wychodzi to12 tysiecy zlotych za dwa miesiace pracy.
zdjecie uzytkownika
kinga - 2014-08-19 22:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [s. - 2014-08-13 15:08:00]:
Najwięcej osób z południa Polski - Miechów i okolice, Kraków, Tarnów, okolice Rzeszowa, pojedyncze osoby z okolic Lublina, Białegostoku, Warszawy, Kielc, itd..
zdjecie uzytkownika
Hej - 2014-08-21 21:07:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie też dopadła ta choroba , całą noc miałam dreszcze , wymioty , rano poszłam do biura że zjezdzam do Polski . Dostałam rozliczenie ale nie wypłacili mi wszystkich pieniędzy ponieważ pobrali koszty do końca trwania umowy , chciała bym spytać czy komuś też tak zrobili.Z tego co wiem Uli powiedział że absolutnie takie coś nie ma miejsca , dzwoniąc tam pan Andrzej twierdzi że 30 osób jest w podobnej sytuacji i jeszcze ta sprawa nie jest rozpatrzona .Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-08-24 14:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polacy i tak są wytrzymali na taką charówe i poniżanie ponieważ 100 rumunów przyjechało tam do pracy i wytrzymali tylko 1 dzień na drugi solidarnie nie wyszedł nikt w pole a na trzeci wyjechali do swojego kraju , twierdząc że to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Mimo że są bardziej szanowani i doceniani chociażby dlatego że mają na dyskotece bezpłatny wstęp w przeciwieństwie do polaków .
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-08-28 10:41:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ona - 2013-04-14 13:55:30]:
niewiem skad ludzie maja tekie opinie na temat iwony k. to jest naprawde fajna kobieta pomocna i tak zwanych rajkowych ma super jak w tym roku daniel pomoze irena tak samo gozej z ewka tylko patrzyla zeby dla meza - marka bylo jak naj lepiej jezdze pare lat i jestem zadowolona
zdjecie uzytkownika
ktos - 2014-08-28 10:45:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nika - 2014-07-29 17:33:33]:
niemam pojecia skad takie opinie
zdjecie uzytkownika
zbieraczka - 2014-08-28 11:00:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktos - 2014-08-28 10:45:01]:
jezdze tam kilka lat jestem zadowolona kopie szparage i zostaje potem na truskawke jak ktos przyjezdza zarobic to mozna
zdjecie uzytkownika
przestraszony ebola - 2014-08-28 12:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miałem już jechać do pracy. ale czytam tutaj o jakiejś tej epidemii - nie wiem czy to nie jest za duże słowo, ale boje się tej choroby o której mówicie. ktoś wie co to za choroba - mam nadzieje, ze nie jakas ebola czy jak to sie nazywa. ciagle o tym w telewizji mówią. Jeszcze mi powiedzcie jak to w końcu jest z tą kasą bo nie rozumiem nic - ile dostanę?
zdjecie uzytkownika
hej - 2014-08-31 16:27:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odkąd wróciłam z truskawek ciągle mam problemy z żołądkiem , lekkie bóle i mdłości .W dodatku nawracające zapalenie spojówek mimo zużycia antybiotyku. Słyszałam że w kontynerach coś z wodą było nie tak , ciekawe czy elita w budynkach też ma jakieś dolegliwości .
zdjecie uzytkownika
lekarz moze? - 2014-09-11 17:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a byles @hej u lekarza - no powiem Tobie szczerze, że te objawy nie wyglądają za ciekawie. powinieneś to jakoś wyleczyć. pewnie jakieś bakterie siętam pojawiły albo coś i siedzi to w Tobie... a chociaż jak wrociłeś z tych truskawek to zadowolony z kasy byłeś ? mam nadzieje, ze na leki zostało coś ;)
zdjecie uzytkownika
nika - 2014-09-15 21:47:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy dostał ktoś z was odszkodowanie za tą chorobę?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x