Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Erdbeerhof Osterloh

Pracowałeś w firmie Erdbeerhof Osterloh i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
niki - 2015-06-10 20:47:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cziki , najpierw wypelnilam formularz na ich stronie w lutym jakos, potem przysłali mi maila z papierami jakie trzeba uzupelnic i tyle. papiery odeslalam , napisali ze doszly .
zdjecie uzytkownika
marta - 2015-06-11 14:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jedzie ktoś w następnym tygodniu z okolic krakowa ?
zdjecie uzytkownika
;-) - 2015-06-12 10:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no i po co im kłamiesz?siedzisz biurko w biurko z ta małpa...to i mówi tobie paa:-)andy tez ma tam swój pulpit,za którym ma srodki na biegunkę.jak was będzie czyścić w polu:-)mam nieodparte wrazenie,że on niepiśmienny i nie czytaty:-)
zdjecie uzytkownika
iza - 2015-06-12 12:56:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja z krk wyjezdzam o 14 to będę tam w srodku nocy. i co wtedy ? trzeba czekac na otwrcie biura do 8 to wiadomo... ale gdzie ?? z tymi walizkami na polu do rana ?? HELLLLLP
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-13 13:44:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, jadę do Niemiec na zbiory i mam 1 wolne miejsce w samochodzie. Jestem z Tuchowa/ koło Tarnowa. Jeśli by ktoś chciał się zabrać to prosze dzwonić: 514582163. Wyjazd 18.06 godziny wieczorne. Możliwość zabrania kogoś po drodze.
zdjecie uzytkownika
jaro - 2015-06-13 13:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [marta - 2015-06-11 14:11:17]:
witam, jade 18.06 na zbiory i mam wolne miejsce. jeżeli chcesz się zabrać dzwoń (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Adam - 2015-06-13 16:50:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Oferuję przewóz osób we wtorek (16.06) do firmy Erdbeerhof Osterloh i innych. Proszę o kontakt telefoniczny: 694-532-264. Zapraszam :)
zdjecie uzytkownika
zbieracz2015 - 2015-06-19 16:47:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Hej jestem w tym roku na zbiorach i nie polecam przyjazdu tutaj. Jest mało truskawki z rajki na 4 przejściu wyciągnie się 5 skrzynek do 8.. Truskawka jest paskudna dużo gumisi i suszków. W dodatku kontrol i dużo minusów. W tym wszystkim najlepsze jest to że ponad 40 osób już wyleciało za nie wyrobienie normy. Norma to 3 skrzynki na godzine wydaje sie nie wiele ale na przeciętnego zbieracza przy tej truskawce jest nie możliwe. Obiady w tym roku są OHYDNE. Odmrażane godzinę przed podaniem. Porażka jakaś. Nie polecam nikomu przyjazdu tutaj bo w tym roku to się nie opłaca!!! Żałuję że tu przyjechałam!!!
zdjecie uzytkownika
zbieracz dziadostwa - 2015-06-21 11:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jak wyzej DRAMAT-na poczatku gadka o poprawie i windowaniu jakosci a kaza zbierac rzeczaly na ktore w polsce sie nawet nie spoglada a o schylaniu sie po nie nawet sie nie pomysli.A ci biedni niemcy beda TO jesc gratuluje.Caly czas dobywa ludzi nie ma co robic a oni dowladowuja nowych, te smieszne normy chyba sobie wyssali tylko pytanie skad, chyba ze ludzie zaczna ladowac slome liscie i co jeszce popadnie to moze cos z tego bedzie.Osobiscie slyszalem jak jada po nowych(komu sie nalezy to ok) a wiekszosc tych ludzi ma ladniejsze skrzynki niz starzy zbieracze(nawet nie wspominam o kombajnach oni nie maja zadnej kontroli pchaja szmelc mydlo i powidlo a na zdawce zabieraja im all skrzynki zeby ktos w te nizsze nie zajrzal przypadkiem).Obiady DRAMAT to zamalo powiedziane swinie niejednokrotnie lepsza pasze dostaja,Niesmaczne, niedoprawione, ilosc jak kot naplakal a do tego kasuja za to 2.80E.Ja juz naszczescie jestem w drodze do domu(sam zrezygnowalem) a tym co sie mysla wybierac ZASTANOWCIE SIE 100000 RAZY jesli wam sie wydaje ze byliscie i wiecie lepiej to to przemyslcie a najlepiej zadzwoncie do znajomych ktorzy sa na miejscu i zweryfikujcie fakty.
zdjecie uzytkownika
salavica - 2015-06-22 14:14:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy jest mozliwosc dojechania tam jakos teraz?

zdjecie uzytkownika
maryska z alhorn - 2015-06-23 20:03:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co wy ludzie gadacie , ja tu jestem od 2 tugodni , i normalnie zyc i nie umierac, obiady mniamniasne jak w top chefie, truskawek od groma, z jednej rajki wywoze po 20 skrzynek , jak sie komus nie chce zbierac to niech nie pierdzieli glupot. w biurze pełna kultura , zwlaszcza jesli chodzi o pania Dagmare.polecam wszystkim.w pierwszych dniach lipca ma byc wysyp , takze bedzie lajtowo.tylko zimno jak w listopadzie i pada caly czas, wlasnie zaczynamy ustawiac worki z piasakmi.
zdjecie uzytkownika
Zachciewajka - 2015-06-23 20:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem tutaj 1 dzień i jaja są ja nwm co leje i wieje dziś odmiataliśmy śnieg na godzine jutro jedziemy a raczej płyniemy do pola pontonami , dziwne bo na stronie nie pisało , żeby wziąć takowy ponton . W biurze mówili , że będziemy łowić na wędkę . więc tez musiałem kupić :P
zdjecie uzytkownika
zbieracz - 2015-06-25 14:50:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [maryska z alhorn - 2015-06-23 20:03:11]:
jakie imie taki komentarz wiesniary
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-06-26 22:02:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wszystkie opinie negatywne są prawdziwe. Byłam i sprawdziłam. A to co się tam zieje to się w głowie nie mieści
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-06-26 22:12:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dodam, że już po przyjeździe bez podania przyczyny zabierają Wam dowody osobiste. Po kilku dniach oddają, ale wykręcają się że musieli sprawdzić czy prawdziwe itp...Nie jest to zgodne z prawem, wiem bo zamierzam ich pozwać o kilka spraw. Kolejna kwestia, nie ma truskawek... Są małe,zielone czy w połowie czerwone albo zgnite bo pogoda bardzo licha. ciągle obiecują ,że pogoda się poprawi... A Wy siedzicie i jecie te błoto odmrażane. Raz nam dali niby kotleta, który smakował jak papier toaletowy. Chamstwo w biurze , w barakach wszędzie gdzie polacy.... Ja na szczęście szybko wróciłam, ale dużo ludzi w jedną stronę pojechali. Co ważne, ja nie ma truskawek to jedziecie na chwasty czy słomę- z tym, że gdy pracuje się 2 dni pod rząd a kilka wolnego i tak w kółko, to zaliczki nie wpłacą -bo tylko gdy jest sezon uznają... To czy komuś się chleb skończył nie obchodzi ich. Ogólnie mówiąc bardzo żałuje że się tam wybrałam
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-06-30 18:47:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgadzam się z poprzednikami w 100 %.
Dowody faktycznie zabrali chyba tylko po to, że bali się ze ludzie zwieją jak nie będzie roboty.
Obiady fatalne.. chyba jakieś psie żarcie z puszki..
W barakach nie dość, że zimno.. nie było akurat w kilku kratki wentylacyjnej i co dzień rano było mokro wszedzie, wilgoć masakra jakaś normalnie..
a jeśli chodzi o biuro.. jeśli chce się o cos zapytać ciagle odsyłają do kogoś bo oni nie są od tego to ciekawe po co tam siedzą..zamykają się tylko w biurze bo wiedzą ile ludzi na skargii przychodzi..
Nie polecam tam pracy.. ja bardzo załuje , że tam pojechałam..
zdjecie uzytkownika
X - 2015-07-01 07:18:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile godzin dziennie teraz zbieracie?? i jedzie ktos jeszcze 3 lipca?
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-01 09:30:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do: ktoś kto był.

Byłaś tam pierwszy raz? . Co do wentylacji to fakt moja znajoma nie miała i dosłownie tam można było się udusić. Okna nie otworzysz bo strach przed rumunami, cyganami i naszymi jak się wychodziło z baraku...A kiedy dokładnie wróciłaś i ile tam byłaś?. Co do baraków , to akurat miałam ciekawie bo moja koleżanka chrapała jak stary traktor , za ścianą ktoś noc w noc przestawiał krzesła pół nocy a barak naprzeciwko imprezy do 5 nad ranem. A szef często dalej jest w biurze czy już tak nie bardzo?
zdjecie uzytkownika
marbab - 2015-07-01 22:23:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [X - 2015-07-01 07:18:32]:
Ja się wybieram 3 lipca.
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-07-02 20:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [MisiekOna - 2015-07-01 09:30:54]:
Tak pierwszy..
no widzisz chyba nie tylko ja miałam takiego pecha..
imprezy-masakraa ja nie wiem od czego jest ta niby ochrona !!
i niby cisza nocna.. normalnie żal.pl
nawet dość często bywa..
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-06 11:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do ktoś kto był - napisz jeszcze, czy Ci wypłacili pieniądze? . Haha tam jest ochrona jak nikt nie patrzy ;). Ja się zastanawiałam, koło nas ciągle pijany itp ale w takim stanie szli w pole... Ja bym tam umarła...Trzeba mieć chyba już we krwi. Nie wiem czy tylko ja się dziwnie czułam po tych obiadkach jakaś dziwnie zmęczona...Koleżanka też narzekała.
zdjecie uzytkownika
BENY - 2015-07-09 21:47:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ZJECHALEM STAMTAD PO 10-CIU DNIACH NIE BEDZIE MNA PONIEWIERAC JAKAS HOLOTA Z OBRZEZY MIECHOWA WIESNIARY KTORE NIE ZNAJA POLSKIEGO JEZYKA -ZRESZTA STAWKA2,30 TO UPODLENIE -WIEM ZE BEZ KONTROLI DA SIE CALKIEM SPORO NAZBIERAC ALE 4,00 W FIRMIE KARLS TO JUZ COS LEPSZEGO TAK ZE WIESNIARY ZE SWIETOKRZYSKIEGO CZAS ZABRAC SIE DO PRACY W PL BO WAS TANIA SILA ROBOCZA ZE WSCHODU WYPIERA
zdjecie uzytkownika
MisiekOna - 2015-07-12 11:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
BENY- Chodzi Ci o taką grubą larwę która sobie przywiozła całą familię?. Z tego co wiem nikt ich nie lubi tam, trzymają się bokiem nawet rajkowa specjalnie ją na sianie poniewierała bo wie jaka jest. Taką ma gębę jak kobyła wielką :P.
zdjecie uzytkownika
ktoś kto był. - 2015-07-12 22:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak tak w sumie problemu nie robili z tym dali kase i do domu
zdjecie uzytkownika
necromanta - 2015-07-18 12:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zbior truskawek to jest porazka pomiataja ludzmi obiady masakra i jeszcze odbijaja 10 euro na dzien ja nie wiem za co za obiad dla psa? prad i tak maja za darmo a cala ta szefowa MERITA uwaza nas za SMIECI z polski ostatnio sie tak wyslowila o nas jak nie chcielismy zbierac miniatur ( SMIECI Z POLSKI NIE CHCA ZBIERAC TRUSKAWEK) zaluje ze tu przyjechalem masakra nie polecam !!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Erdbeerhof Osterloh

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Erdbeerhof Osterloh?
Zadaj pytanie
alert