brak logo

FCPK Bytów Sp.z.o.o.

Bytów

Opinie o FCPK Bytów Sp.z.o.o.

krasnal 2010-04-30 22:54:06
Już niebawem pojawi się (usunięte przez moderatora) za wielkiej wody ze słomą w butach i będzie biadolił jak to jest niedobrze jak ogromny jest kryzys na świecie.
Ilu trzeba jeszcze zwolnić by nabić sobie kabze .
Chcieliśmy ameryki to teraz ją mamy.
(usunięte przez moderatora)
obserwator 2010-05-03 21:37:30
Swięte słowa...
Racja na każdym kroku w tych komentach.
(usunięte przez moderatora)
nierób 2010-05-22 00:17:57
fajowska firma żeby se walnąć zwolnienie... po przyjęciu trzy miechy można ciągnąć :) POLECAM!!!
nicniełumiem 2010-05-22 23:46:42
fajna firma. można se porobić na maszynach wstawiając im super szybkie parametry. ja testowałem ile maszyna wytrzyma żeby zrobić zadanie i nie stanąć. narzędzia wymienili bez problema ale ze silnika dym poszedł. ale sie nie zjarał. super firma dla tych co lubią testować stare technologie nie bacząc na zysk jednoski pracującej. czyli- zarobki do bani ale można miesiąc do trzech expermynentować. tylko kask na łeb :)
krasnal 2010-07-17 12:22:25
Bytowskie fcpk w ramach oszczędności przy temperaturach na hali dochodzących do+ 33stopnie C.nie dają napoi chłodzących.Dyrekcja uważa że pracownik zbyt dużo czasu poświęcił by na picie i sikanie co wiązało by się z mniejszą wydajnością. PYTANIE GDZIE SĄ ANIMALSI BY CHRONIĆ GATUNEK ,,LUDZKI" W fcpk ?.Czy ci u ,, góry '' zatracili przez swoją chciwość i pogoń za zyskiem swoje człowieczeństwo?.Gdzie jest PIP , związki ( CZŁOWIEK) . Czy tylko chamstwo i obłuda królują na tym świecie. A tak normalnie jak się widzi i słyszy to wszędobylskie zakłamanie to (usunięte przez moderatora) się chce.
makumba 2010-07-18 00:37:51
Teee- Krasnal - weź sie zwolnij... nie dali ci 5 dych na wode??? Może ci dadzą premie za chodzenie do roboty i niechorowanie...heheheee...
Związki Ci się marzą- to je załóżcie a nie narzekacie i robicie tam po pare lat... hehe...
Tak się nadajecie do innej roboty, że was emerytura tam zastanie. Bez wody, związków i nadzieji że bedzie lepiej...
Pozdrawiam!
Ex-robol 2010-07-20 21:02:00
Mnie wywalili stamtąd jakiś czas temu i nie żałuje. Najlepsze co mogli mi zrobić.

Drodzy koledzy, jak teraz leci w kielcach? Ponoć miszczunio (usunięte przez moderatora)wyleciał, wiecie za co? Nicniewiedzący (usunięte przez moderatora) dalej sie trzyma? ostatnio widziałem oferty na mistrza produkcji, czyżby znowu jakieś roszady?

Pozdrawiam jedynych porządnych w tej firmie, czyli roboli :)
obserwator 2010-07-23 10:40:57
Teee Krasnal... a 100 zł na wodę dostałeś? i czy o wodę ci chodzi czy o pieniadze ze za mało zarabiasz za to twoje obijanie sie? bo przeciez na 2 maszynach nie da sie robic... a majstra wyrzucili? to chyba dobrze bo czytajac wszystkie wypowiedzi to nikomu sie nie podobali i tylko (usunięte przez moderatora) kierownikowi... a moze ktos z was w fcpk chce zostac majstrem skoro to taka fajna robota.... (usunięte przez moderatora)
ecie pecie siij prezesie 2010-08-14 00:15:55
Cze przyjaxiele!
robita jeszcze we tej firmie?
Napiszcie jakieś świerze wiadomości- (usunięte przez moderatora :) POzdro!
ex-pracownik 2010-10-21 10:25:13
Coś mi sie nie chce wierzyc ze któregoś wywieźli. Co sie właściwie zieje w FCPK Kielce z tymi majstrami? Widze często oferty, tak ich zwalnia (usunięte przez moderatora) czy sami nie wytrzymują? I jak sobie (usunięte przez moderatora radzi bo eraz przecie jest najbardziej doświadczony?
Siarasiarzewski 2010-11-07 23:18:43
To nie firma... to zakład zatrudniający uchyniętych...
Każą wyrabiać robotę ponad normalne normy i klientom sprzedają braki robione expresowo przez niewykwalifikowanych brakorobów za dużą kasę której pracownik nigdy nie widzi!
Odradzam tą gófnianą firmę!!!
postronny 2010-12-31 00:07:38
Czasem cos kupuje w FCPK, ceny bardzo dobre, obsluga calkiem mila i zlego slowa bym nie powiedzial.
Jestem zaskoczony tym co tu przeczytalem.
Dziwi mnie ze jakakolwiek firma trzyma takich "mistrzow" u siebie.
Mysle ze firma nie ma prawa rozwoju z takich warunkach.
A Ty panie "byly majster" napewno juz nie raz po mordzie dostales za takie zachowanie ale jak ja bym kiedys spotkal taka gnide jak ty to bym cie raz na zawsze oduczl ludzmi gardzic
Zdzichu z Łabędziowa 2011-03-23 19:47:03
No i gitara...
Majstrów zmieniają jak kartony na pakowaniu...
[usunięte przez administratora] tam było i jest jeszcze większe. Ja tam nie wrócę...
Dalej macie 10zł czy podnieśli na 11???
Powodzenia fachmani od płytek :)
były robotnik 2011-04-12 20:36:19
Siemanko napiszcie jacy delikwenci sa teraz tam majstrami i czy da sie z nimi pracowac ,czy sa jeszcze gorsi od poprzedników?Pozdrawia były a zarazem szczesliwy napierdalacz plyt za 11 brutto na 3 zmiany
ciekawy 2012-12-23 11:25:03
witam
mam zamiar popracować w fcpk w kielcach stąd moje pytanie jak tam jest na prawdę w firmie bo z tego co wyczytałem do tej pory to same negatywne opinie
Zależy mi na rzetelnej i wiarygodnej informacji
Rozmawiałem już z panem M.B. w sprawie pracy
Dzięki z góry za jakiekolwiek informacje
Acid Lukas 2013-01-12 00:52:20
Opinie szczere no cóż jest syf jak to przy produkcji wiadomo na różny na różnych stanowiskach największy na szlifierkach najmniejszy na magazynie. Do tego ciągłe poganianie bo "juz transport czeka" "bo na wczoraj" mimo że sztuka cały tydzień wcześniej leżała nieruszona. Ot zarządzanie na poziomie majstrów fatalne a kierownik nie bardzo ma pomysł jak tych nierobów pogonić. Jak już pisali robota dobra by przeczekać aż znajdzie się coś lepszego i tylko tyle. Tyle że niektórzy tak jak ja szukają tego lepszego już ponad rok ot bo frajerów robiących za grosze nie brakuje.
W skrócie atmosfera najbardziej psują poganiacze/majstrzy ciągłe żebranie o pozostawanie po godzinach oraz niepomierne c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo i buractwo względem pracowników jeden w miarę miły nie zmieni tego obrazu.
Papiesz 2013-01-27 20:44:06
Romuś nadal siedzi i w sumie tyle umie robić nic więcej, coś tam ogarnia gdzie co jak się robi ale po macoszemu co dziwne bo robi najdłużej i czegoś tam powinnien się nauczyć. Ale jak widać kłopoty z pamięcią to rzecz powszednia u mistrzów w fcpk. No ale roman to teraz cichutki nie to co kiedyś i w sumie znośny ot sobie poszwęda się coś tam powie ale wie że nie ma co podskakiwać. Za to "ukaszek" to inna liga dużo krzyczy a umie tyle co nic, jedzie na ciągłym lizaniu zwieraczy.
Przemiał ludzi ogromny choć są tacy jak ja co mają dobrą stawkę i nie mają co narzekać. Ale Ci co dopiero zaczynają mogą się zniechęcić do pracy prz produkcji na całe życie.
mazur 2013-02-25 07:56:47
firma porazka, jeden wielki Syf i Brud, jak sie przyjolem 10zl/h praowalem na jednej, plus bo kazdy zawsze na dwoch, slabo ale przynajmniej dostalem prace, pozniej trache ci sypnie blazu, ale nie za duzo bo bys musial robic na pieciu maszynach . Ludzie, zwykli pracownicy spoko, kazdy pozytywnie nastawiony. Za to o mistrzach mozna tutaj duzo powiedziec, jeden lepszy od drugiego, nic sie nie znaja na robocie, dla nich musi to byc tylko zrobione, tępe pachoł ktorymi dyryguje kierownik. roman najlepszy, wyliże wszystko zeby tylko zostac na swoim stołku, dobra praca zgarnac blisko 3 tys. i pokazac tylko z kartki ktora plyta jest do roboty, no i jeszcze wylizać to i owo i na kabel z paroma osobami do kierownika. Jak na jego zminie jest problem:"zaraz do ciebie przyjde". [usunięte przez administratora] cała zmiane go juz nie zobaczysz, a twoja maszyne bedzie omijał szerokim łukiem. kwasek bardzo przemądrzały, a gowno sie zna, jedynie co mu dobrze wychodzi w pracy to darcie ryja na hali i straszenie zwolnieniami nowo przybyłych, żeby mu sztuki robili z tego 3/4 krzywych i do poprawy, zero jakosci tylko sztuki sie licza w tym zakladzie. kolejny głab, "Głab" przez duze g. pan od jakosci, robi tutaj troche i odrazu struga kozaka, ledwo od podłogi odrusł. jedynie z[usunięte przez administratora] mozna tutaj pogadac, sensowny gosciu ale prawda jest taka jakby nie strzelał z ucha to by nie byl tak dlugo miszczem. jedna wielka parodia ten zaklad, juz i tak 80% zlecen to posrednicy a z taka jakoscia to pozazdroscic takie lekcewazace podejscie do klienta, zaklad z przyszloscia.
normalny 2013-04-05 16:20:47
Kazdy widze pisze ale wniosków nie ma.Ja jak prace znalazłem [usunięte przez administratora] z tamtąd.Brubno jak [usunięte przez administratora].Nie ma zainteresowanych zleceniami.Jak beda to praca też to taka zaleta po co mysleć ,idioci .Programisci do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] technolog [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakaś przydrzumiona co wyzej nosi glowe ,jakby rozumy zjadla a pustak z niej chodzacy co okazalo sie na jej panieńskim .Lipa jak[usunięte przez administratora].Pustok az milo.Kierownictwo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma czy nadejda lepsze czasy bo oni te lepsze psują brakiem jakości .Cymbal bez uprawnierń kontroluje ale to nic ludzie robia za pare zloty na 3 zmiany śmiech na sali sami renowe wyrabiaja .Każdy nowy przyjdzie i odchodzi bo po co za darmoche [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z [usunięte przez administratora].
1
janek 2013-04-07 17:50:44
Są przyjęcia u was na mistrzów produkcji ??
Dajcie znać co i jak i ile placą !!!
Pozdro
bytownik 2013-04-07 19:43:35
znając życie to niedługo będą :) któregoś na pewno wyjebią.

a tak w ogole to ile wyciąga nasz mistrzunio? wie ktoś ile taki [usunięte przez administratora] może wyciągnąć? oni też mają za godzine czy stałą stawke?
Papiesz 2013-04-13 09:07:48
mają stałą + pełną dyspozycyjność ok 2500-2900 na łapę
lepiej ma nasz [usunięte przez administratora] "śliska łapka" Głąb bo ma 15 na godzine i nic nie musi robić wystarczy że jest s-synem i się doczepia do wszystkiego
Nowy 2013-04-13 21:57:16
Moim zdaniem majster powinien więcej zarabiać bo ma dużo na głowie i musi opierdalaczy pilnować a to wymaga sporo wysiłku fizycznego i psychicznego
(-_-) 2013-05-06 09:05:52
praca zenada, porzadek zenada, zarobki i logistyka w tym zakładzie to DNO. majtrzy takie głąby ze szok, nie obrazajac innego głaba bo to odmienny ciemniak. Pierwszoklasisci maja wiecej rozumu niz oni. Nigdzie nie widziałem tak [usunięte przez administratora]go zakładu jak fcpk.
Norman 2013-11-20 07:09:03
U nas w USA to jak jest przecena wtedy ja kupię za jedną dniówkę ($200) tyle co w Polsce na przecenie za równowartość $700, czyli waszej całomiesięcznej płacy!!! Jak wygląda przecena w Polsce: coś co w USA normalnie kosztuje równowartość 200zł polskich, w Polsce kosztuje już 400zł, a jak jest przecena to w USA aż z 200 zł do 40zł, a w Polsce z 500zł na 250zł, czyli KPINY. W USA benzyna kosztuje około 3zł za 1 litr, za miesięczną pensję kupię 4000 litrów, a za polską przeciętną pensję kupisz 8 razy mniej, czyli 500 litrów, samochody w USA (takie same) kosztują w USA około 35% taniej niż w Polsce i tak samo z całą resztą! Ostatnio kupiłem Galaxy III za 205 dolarów, a w Poland ponad $400.
Płytki kierownik 2013-12-24 20:01:10
Wszystkiego najlepszego z okazji świąt dla byłego współpracownika i kolegi ślą koledzy z pracy.
ps. sukcesów zawodowych, porządnej wypłaty(z premią) i żeby Cię gdzie indziej docenili
2
pinokio 2014-01-24 22:16:35
Witam czcigodne towarzystwo chciałbym się dowiedzieć czy w tej firmie ma się szanse na awans czy rozwój zawodowy? Kim jest kadra menadzerska i co z sobą reprezentuje? Czy firmie udało się wykonać jakieś ciekawe projekty,patenty wdrożenia zainwestować w nowe technologie? Jakie są warunki socjalne i umowy?
Czy żeby zatrudnić się na adekwatne co do umiejętności i wykształcenia stanowisko trzeba być znajomym prezesa i całej świty. Czy człowiek z ulicy ma jakieś tam szanse? Czy może szukać pracy w innym mieście.
byly 2014-03-19 18:02:20
Witam Panowie co tam slychac w fabryce naszej ukochanej? Mistrzowie nadal te same? Jak nstroje kierownictwa?
2
paweł 2014-04-17 11:42:41
Witam chciałbym zapytać jakie maja stawki na centrum obróbczym jako operator cnc ?bo chciałbym porównać z tymi gdzie pracuje.
4
wojtek 2014-04-17 11:53:47
Witam jakie maja stawki na stanowisku operator cnc centrum obróbcze?
PILNE 2014-04-27 12:48:49
Sztuki sztuki bez opoznien bo premii nie będzie :)
roman i reszta 2014-04-29 07:34:55
operator cnc 10 zl i lód za darmo
ex 2014-05-16 09:08:45
Co tam slychac panowie? Nikt nic nie pisze w fabryce zaczelo plynac mlekiem i miodem? :)
GURU 2014-07-08 15:11:14
Zamiast tych dwóch maszyn do wzdłuznych kupiłbym porządne frezarki i coś do obrysów i szybciej by robota szła! ;)
1
Jack 2014-07-30 10:35:43
Slyszalem ze ostatnio byly "male" zmiany personalne u mistrzow? :)
Idiotów z Nas robisz? 2014-07-31 21:09:10
Podobno w Chinach ma powstać kolejny oddział co by ograniczyć koszty pracy
Mało 2014-07-31 22:16:58
Choćby majster latał jak kot z pęcherzem i pajacował to na niewiele się zda bo wydajności i tak nie podniesie jedynie zgrana załoga przy dobrych stawkach mogłaby tu coś zdziałać no przeciez za 12 zeta nikt [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie będzie...czy to jasne?
Jack 2014-08-01 12:11:08
Wow to teraz juz 12 zeta daja a nie 10? :)
Guru 2014-09-19 16:12:46
Zle Pan odmieniłeś bo od Bytów - w Bytowie! Mamy 4-rech majstrów a i tak Romek najlepszy! A o podwyżke to do nowego czy starego kierownika?
Ostatnia płyta 2014-10-31 14:46:35
Ostatnia płyta to bedzie ta którą zobaczymy od spodu...wesołych swiat
Ciszej tam 2014-10-31 17:57:56
No i ja napisałem no i co z tego? Na kazdego przyjdzie czas i zobaczy płyte od spodu. pozdro ;)
panicz 2014-12-11 15:23:16
FCPK to zuuuoo
twardy 2014-12-24 19:04:26
Witam. Ogolnie o FCPK nie moge sie dobrze wypowiedziec. Pracownicy na chali jak najbardziej ok, fakt jest kilku co donosi do Marka i strzela na maxa z uch ale na to juz sie nic nie poradzi. Jurek (stozek) to swinia maksymalna i z daleka trzeba sie od niego trzymac lepiej wam radze. Jest to czlowiek takiego pokroju ze jak jeest zle to "wy zle zrobiliscie" a jak jest ok to "zobacz jak ladnie zrobilem". Co do "miszczow" to nie maja zadnego pojecia o robocie za wyjatakiem Marcian i Grzeska. Ale Marcin to jest czlowiek Jurka i wszelkie niezgodnosci nawet prywatne on przelozy na prace i krotko o nim to SWINIA i nadgorliwiec jak by mogl to by spal w tej firmie i robil loda kierownikowi razem z Romanem i Bartusiem. Jak uda Ci sie zyc z nimi w zgodzie co graniczy z cudem bo zawsze sie o cos czepia to i tak obrobia Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] u kierownika i nie dostaniesz podwyzki. tak ze omijajcie ta firme z daleka. jak macie troche pojecia o robocie to znajdziecie spokojniejsza prace za wieksze pieniadze.. pozdrawiam
GURU(przewodnik) 2015-01-04 18:29:09
Ty twardy? a może raczej miętka faja jestes? Trzeba was trzymać krótko bo byście chlali i się opierdaxxxlali :) Pisac na kogoś kto sie nie moze bronic to jest dopiero świństwo! Pewnie cie wyduxxxpcyli i teraz tu jakieś gorzkie zale odstawiasz :) Moze tam jeden czy drugi jest czasem trochę upierdliwy i wkurwiajaxxxcy ale taka praca. pozdrawiam
kartezz 2015-06-22 15:11:17
Witam, czy moglby ktos pwoiedziec cos na temat pracy w FCPK jako przedstawiciel handlowy? jakie warunki placy, pracy?
tery 2016-05-20 12:57:20
Firma dno.... zarobki na hali często gęsto od najniższej krajowej potem dorzucą parę groszy ale jak wyciągniesz 1800 netto z nadgodzinami i lizaniem tyłka kierownikowi (to podstawa) to już szczyt marzeń w biurze też nie lepiej... 1700 - 3000 netto max po wielu latach nieskazitelnej wysługi i żadnych wpadek, jeśli chcesz się czegoś nauczyć to nie tam bo szybko wylecisz. pracować i nic nie pytać norma musi być bo nie dadzą żadnej podwyżki nawet o złamanego grosza. kierownik "beton" i "babiarz" ślini się każdą dziewczynę w biurze,mówisz coś do niego, starasz się o podwyżkę a on i tak wie że przed 3 latami 7 miesiącami 4 dniami i 7 godzinami zrobiłeś coś źle i wybije wam z głowy podwyżkę..... przy kolejnych rozmowach zresztą też. chyba że jesteś mega doświadczonym pracownikiem i zagrozisz odejściem to dostaniesz 100 200 zł brutto za godz podwyżki. śmiać się czy płakać...? kierownictwo w Bytowie... bezwzględne... jak nie masz znajomości każdy błąd skrupulatnie odnotują a potem bez zawahania wywalą na zbity pysk. handlowcy... chyba największe lizidupy w firmie, uśmiech na twarzy i bez wazeliny.... nawet jak inni patrzą. A i jeszcze parę słów o karach finansowych - za wszystko i o każdej porze sypią się jak asy z rękawa nawet czasami nie wiadomo za co. ale cóż... liczą się tylko zyski i zasada "zero kosztów" a człowiek jest tam NIKIM więc jeśli masz jakiekolwiek ambicje a nie tylko robić i wysłuchiwać zjebek z podkulonym ogonem i nic się nie odzywać to szczerze odradzam ten zakład.
Dew 2016-09-02 21:29:54
Teraz obcinają stawki .
3
Dew 2016-09-06 12:47:38
Dzięki złym decyzjom kierownictwa. A dzięki tym decyzjom pracownik dostaje w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ford 2016-10-07 18:29:00
Pobaw się swoją"małą"
sara 2016-10-09 16:37:07
@A no to super chociaz z drugiej strony to nie poiwnno byc nic nadzwyczajego uwazam ze w kazdej firmie poiwnno to byc takie wynagrodzenie na czas placone
Zostaw swoją opinię o FCPK Bytów Sp.z.o.o. - Bytów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FCPK Bytów Sp.z.o.o.