brak logo

AKPS

Warszawa

Opinie o AKPS

fachowiec 2011-03-09 06:16:26
z wypowiedzi na tej stronie wnioskuje że ci którzy pracują w tej firmie są niekompetentni, w pierwszej kolejności kierownicy a ci którzy nudzą się na tej stronie, co robią? też pracują? a może nie pracują bo nie umieją, nie są zdolni do pracy, są leniwi i się obijają :-)
olek nadarzyn 2011-03-09 06:20:59
ciekawe ile w tym jest prawdy...
murarz 2011-03-09 06:32:04
ale z was ( usunięte przez administratora )powinniście się cieszyć że macie robotę i Bogu za nią dziękować....wy się tylko szarpać umiecie
szefo 2011-03-09 06:49:52
ale z was głupki, kłucicie się między sobą, zamiast reklamować firmę
anglik 2011-03-09 08:06:29
jak to czytam to mi was żal normalnie
misiek 2011-03-09 08:08:56
Alfred_Babimost_1962_zeze - 2010-02-02 22:27:06

z wypowiedzi na tej stronie wnioskuje że ci którzy pracują w tej firmie są niekompetentni, w pierwszej kolejności ( usunięte przez administratora ) a ci którzy nudzą się na tej stronie, co robią? też pracują? a może nie pracują bo nie umieją, nie są zdolni do pracy, są leniwi i się obijają :-)

popieram wypowiedź Alfreda z Babimostu, nic nie robicie, tylko na necie siebie nawzajem obrażacie. W dodatku to grupa kilku kolesiów ktorzy się wzajemnie nakręcają przeciw sobie...
marek 2011-03-09 08:50:31
zgadzam się, nic nie robicie...znam brygadzistów w tej firmie i jak tam pracowałem to nigdy nie było z nimi problemu, zawsze mogłem się z nimi dogadać, wynagrodzenia zawsze były na czas na konto więc mogę powiedzieć że firma jest bardzo dobra
2011-03-09 10:45:26
czytam te wypowiedzi i się zastanawiam co się tu dzieje, bo miały być opinie o firmie, a piszecie własne żale...
Marek 2011-03-09 10:52:53
Pracuje w Belgii w firmie budowlanej już drugi rok, dostałem karte pobytu na okres pięciu lat i pozwolenie na prace na rok.Mój pracodawca (belg) mimo iż wystawia pracownikom rozliczenie miesięczne w którym ujmuje takie rzeczy jak: -wysokość wypłaty -odciągnięcie ubz. socjalnego( usunięte przez administratora )Nie płaci tego ubz. socjalnego (obecnie mam( usunięte przez administratora )nieopłaconego socjalu) Oprócz tego wszystkie dokumenty które dostałem( zarówno ja jak i reszta pracowników) do podpisania są w jęz. flamandzkim (nikt z pracowników z Polski go niezna) jak twierdzi mój pracodawca jest to przedłużenie umowy o prace jednak niedawno dowiedziałem się ,iż w tych umowach które dostaliśmy do podpisania znajdował się podpunkt dotyczący tego iż podpisując tą umowe staniemy się współacjonariuszami tej firmy.Nadomiar złego przestał wypłacać w terminie wypłaty i rzucał nam ( usunięte przez administratora )"zaliczki\".Przed sylwestrem (po powrocie do Polski na czas urlopu) dowiedziałem się, iż firma zbankrutowała,wiem iż moge zostać obciążony bardzo dużymi kosztami związku z zaistniałą sytuacją tyczącą sie firmy w której pracowałem bardzo prosze o pomoc ponieważ niewiem : -gdzie moge znaleść pomoc -jak moge wymusć na pracodawcy opłacenie ubz. socjalnego(o ile jest to jeszcze możliwe) -jestem współakcjonariuszem tej firmy jednak umowa był napisana po flamandzku bez przetłumaczenia na jez. polski czy jest ona ważna? -czy moge podjąć inną prace w tej samej branży (budowlanej) na legalu w Belgii
2011-03-09 11:03:49
Wszyscy się czepiacie brygadzistów i innych przełożonych, a zastanówcie się nad tym jaka jest wasza praca, jak się w niej zachowujecie i jakie jest wasze podejście, kombinatorstwo na porządku dziennym. Trzeba siebie uderzyć w piersi i zacząć od siebie rozliczanie firmy.
darek 2011-03-09 11:07:09
Faust - 2010-12-11 06:34:50

Witam
Ja również chciałbym wyrazić opinię o firmie
zgadzam się zupełnie z (usunięte przez administratora), też pracowałem w tej firmie i nie mogę narzekać, wszystko było ok. i jestem zadowolony z firmy...
Bartek 2011-03-09 12:01:36
Porter - 2011-02-22 18:16:51

-pensja minimalna ok ( usunięte przez administratora )
na tym koniku można jechać w nieskończoność
reasumując interes robią na pracowniku, a nie na budowie
sami oceńcie... żal.pl
firma dla osób chcących zarobić 800-900 Euro w maksie

pokaż mi kto tyle zarabia? wszyscy dostają więcej, sam dobrze wiesz...owszem jedzenie na własną rękę, nikt nie bierze opłat za pościel bo sami pierzemy, a jak kasę wydajech na chlanie to powiedz żonie ile tego jest, ile miesięcznie z tego co zarobisz, idzie w szyję...zresztą pokaż jej rozliczenie podatkowe, pewnie niebawem dostaniemy pocztą więc będziesz mógł się pochwalić ile naprawdę zarabiasz
maks 2011-03-09 15:59:42
opinie dają wszyscy którzy chcą. dobre dają ci którzy pracowali lub pracują nie po to by narzekać i obmawiać innych lecz by uczciwie zarobić.
polak 2011-03-10 16:52:51
Jak dostaniesz to rozliczenie bo narazie to się spóźniają i skarbówka na pewno ukarze ich mandatem. W biurze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tylko pewnie gazetki czytają. Swoją drogą jedna kadrowa na 100-130 pracowników to zdecydowanie za mało.
maks 2011-03-11 21:40:08
ja już dostałem rozliczenie dwa tygodnie temu, z niczym się nikt nie spóźnia. A skarbówka nie ma nic do tego kiedy dostaniesz rozliczenie z firmy, to ty masz termin żeby zeznanie podatkowe oddać do Skarbówki i ciebie mogą ukarać, jak się nie wyrobisz w terminie.
anonim 2011-03-24 10:52:19
ROZLICZAJĄC SIĘ ODPISUJCIE DIETY BO NAM SIĘ NALEŻĄ
JA TAK ZROBIŁEM - BĘDZIE KILKA TYSIAKÓW ZWROTU
1234 2011-04-13 22:43:33
Daleko od tej firmy nie polecam.
Zenek 2011-05-06 00:02:01
mnie tez ( usunięte przez administratora ) miałem dostac kwote neto 1.988,-euro a dostałen 1.923,88-euro.
aaaaa 2011-05-11 08:05:21
jestem zainteresowany tą firmą,po ile godzin tam się robi i ile faktycznie zarabia proszę o konkretną odpowiedz z góry dziękóję
zz 2011-07-11 12:56:20
gdy pracujesz jako cieśla zbrojarz masz o wiele więcej od 1200e wiadomo pracować trzeba 10 godz.pozdro może się spotkamy
anonim 2011-07-30 19:10:57
Robilem w tym akpeesie ,jak sie zaczalem upominac co obiecali to mnie wywalili i powiedzieli ze nie robie norm, Oni tam zwariowali z tymi normami,bry gadzisci sie chca przupodobac ( usunięte przez administratora )
anonim 2011-11-05 21:17:40
heheh smieszne sa te niektore opinie. kazdy narzeka ktorego wywalili za pijanstwo gnoj i takie tam . cos moge na ten temat powiedziec pracowalem tam ze 2 lata. jak niektorzy przepijali zaliczki a pozniej ze firma nie placi i takie tam.no niektorzy tam ( usunięte przez administratora )sie dalej kreci. ale ogolnie to firma nie jest zla. nie bylo problemu z wyplatami porobi ktos miesiac 2 za darmo to to doceni . co do ludzi tam pracujacych jest tam kilku takich porzadnych pzdr wszystkich co z nimi pracowalem
anonim 2012-03-01 16:09:20
a stolarzy to oni potrzebują ? robią stolarkę budowlaną ?
anonim 2012-03-04 11:04:56
teraz jest martwy sezon i dużo firm wysyła ludzi do polski ale za 2 miesiące powinno coś się ruszyć. A znasz jakieś firmy do których można startować jako stolarz??? będę wdzięczny!!!
Jasiek 2012-03-11 20:05:55
Coś słabo piszecie panowie?? Harry internet odłączył?? Pozdrawiam (usunięte przez administratora)
gonzo 2012-03-17 06:29:37
(usunięte przez administratora) zaczynał jak inni,jako robol...
I to był dobry chłopina...
Ale jak został bryGADzistą przestał to ogarniać.
Nie dziwię się - Z jednej strony wymagania z góry (metry,metry !!)
Z drugiej spora grupa wszelkiej maści podlizywaczy i "zaufanych" których nie może wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ić bo sumienie mu nie pozwala...
W takiej sytuacji często poświęca porządnych chłopaków ,którzy nie są niczemu winni...
Były naiwny 2012-06-03 14:58:51
Robiliście na budowie z Belgami ? Oni luzik-My milion metrów normy , Oni kierownik człowiek-My kierownik (usunięte przez administratora)
skal 2012-08-27 13:23:33
robilem 2 lata ale nie radze tam isc. teraz malo zlecen.tych starzy co t roche ich zostalo leja po kasie nowych. 800- 900 na miesiac.
kierownik 2012-08-28 19:48:43
piszecie biedaki jak wam to źle w firmie, jak to wami orają, jacy to wy jesteście \"fachowcy\" ale szczerze to takich jak wy po pierwszym dniu pasuje spuszczać do kraju. Gdyby tak nie daj boże brakło któregoś z nas na budowie to wy byści usiedli i się popłakali. Przyjeżdżają śmieszni murarze co to w Polsce robią po 15 m2 klinkieru a tutaj nie mogą zrobić 3 m2 bloczków betonowych. A już wymagać od nich żeby to było prosto i czysto to jest niemożliwe. A którego cieślę można puścić samodzielnie? Więc Panowie proponuję wam się przebranżowić bo w budowlance fachowej nie ma dla was przyszłości. Pozdrawiam Was \"fachowcy\"
były 2012-08-29 07:36:46
To dlaczego nie szanowaliście tych którzy potrafili zrobić tyle metrów?????- [usunięte przez moderatora]
kierownik 2012-08-30 19:52:25
Szczerze? To pracuję tam 6 lat i w czasie tym spotkałem 5 murarzy z prawdziwego zdarzenia. Reszta to tylko namiastka murarza z wielkimi aspiracjami. Jeżeli pracowałeś u mnie to dobrze o tym wiesz. Praktycznie wszyscy\\\"murarze\\\" wymagali nadzoru stałego bo sami nic nie potrafili. Zostaw takiego samemu sobie to np. wyrzuci resztę zaprawy za klinkier(3-4 wiadra) bo cóż się może stać? Albo poucina dibę lub epdm bo nie wie po co ona jest.A utrzymanie fug pionowych prosto jedna nad drugą to już wyczyn. A jeszcze może każdy z was powie ile razy w poniedziałek nie przyszedł do pracy lub był wczorajszy? A ile razy trzeba było jeździć na kampy bo pijani się przewracacie lub awanturujecie się? Więc moim zdaniem ci co już tu nie pracują to chyba nie mogą narzekać. W każdej normalnej firmie z hukiem by wylecieli i jeszcze by za to zapłacili. Pozdrawiam
koleś 2012-10-06 21:44:11
Gdyby nie murarze ta firma poszła by z torbami
glupi 2012-10-11 18:16:43
kierownik - 2012-08-30 19:52:25

Szczerze? To pracuję tam 6 lat i w czasie tym spotkałem 5 murarzy z prawdziwego zdarzenia. Reszta to tylko namiastka murarza z wielkimi aspiracjami. Jeżeli pracowałeś u mnie to dobrze o tym wiesz. Praktycznie wszyscy\\\"murarze\\\" wymagali nadzoru stałego bo sami nic nie potrafili. Zostaw takiego samemu sobie to np. wyrzuci resztę zaprawy za klinkier(3-4 wiadra) bo cóż się może stać? Albo poucina dibę lub epdm bo nie wie po co ona jest.A utrzymanie fug pionowych prosto jedna nad drugą to już wyczyn. A jeszcze może każdy z was powie ile razy w poniedziałek nie przyszedł do pracy lub był wczorajszy? A ile razy trzeba było jeździć na kampy bo pijani się przewracacie lub awanturujecie się? Więc moim zdaniem ci co już tu nie pracują to chyba nie mogą narzekać. W każdej normalnej firmie z hukiem by wylecieli i jeszcze by za to zapłacili. Pozdrawiam
Jak zwykle sa dwie strony [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lu.Ja opowiem moją krótka historię .Pracowałem w AKPS-sie w2009 r.Firmę i właściciela oceniam na db+.Wypłaty na czas,warunki socjane też dobre,dojazdy do pracy samochodami firmowymi,cztery razy w roku zjazdy na koszt pracodawcy.Obiektywnie muszę się z tobą ogryzek zgodzic,że 60% załogi nie zasługiwało na takie warunki,bo zachowywali się jak bydło.Pijaństwo,zasyfione i śmierdzące kampy to u nich normalka.Nie dziwi mnie też to że nie spotkałeś w firmie prawdziwego murarza bo nie chciałeś,wy tam takich nie potrzebujecie.[usunięte przez moderatora]Ciekawe czy pochwaliłeś się[usunięte przez moderatora] ilu dobrych murarzy spuściłeś do kraju bo nie spodobał się tobie albo któremuś z przygłupich majstrów i to wcale nie za robotę.W Antwerpi nie jeden filarek rozbierałem i murowałem po twoich przydupasach,ciekawe czy to skojarzysz.Ja pracowałem z [usunięte przez moderatora],ten to był dobry.Jemu nie wystarczało 6 metrów dobrze wymurowanego muru on potrzebował 12 .Gdy kilka się chwycilismy słownie i wyczuł moją niechęc do niego postanowiliście w lipcu spuścic mnie do kraju pod pretekstem małej wydajności.Ale nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło.W pażdzierniku 2009 wróciłem do Belgii ale już do belgijskiej firmy.Dziwne bo Belgowi jakoś wystarcza 6 metrów,mało tego był tak niezadowolony z mojej wydajności że od 2011 jestem brygadzistą.Kaska się zgadza praca w przyjaznej atmosferze.
kierownik 2012-10-12 20:37:37
Sorry \"głupi\" ale się pomyliłeś to nie ogryzek ale inny kierownik pisał. I nadal twierdzę że to nie byli fachowcy . Teraz mam część pracowników z których jestem zadowolony ale to nadal nie są wszyscy. Co do [usunięte przez moderatora] to życzę Ci abyś chociaż w połowie bytakiak on by znaczyło że jesteś prawie fachowcem. Ja nadal uważam że jak ktoś uczył się na szewca to nim powinien zostać, jak na mechanika to również, a jak na muratza to ok.ma pracę w firmie budowlanej. Mnie nie chce się już tłumaczyć dlaczego diba ma być tak a nie inaczej, co to jest EPDM, dlaczego ważne są fugi pionowe i dlaczego to zawsze mymamy rację a nie wy. Jeżeli kiedyś spotkam na bfachowca równego sobie to go wysłuc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i przyznam mu rację. Ale na razie \"sorry Winnetou\" jesteście zbyt ciency aby nazywać siebie fachowcami a już zwłaszcza murarzami. Jak już się nauczycie pracować to napiszcie bo narazie to tylko się wygłupiacie. Pozsdrawiam.
hanys 2012-11-02 14:35:39
kierowniku co z tymi normami jak robiliśmy z [usunięte przez moderatora] to zawsze było 100 % i nie musieliśmy sie spieszyć .a teraz robimy dwa razy wiecej a kierownik z brygadzista ciagle narzekaja.o co w tym wszystkim chodzi,mozecie mi to wytłumaczyc?co z sobotami brygadzista chce robic w soboty a przeciez sa nie płatne i jak tu ma byc dobrze
hanys 2012-11-11 12:31:12
witam kierowniku co taka cisza ?co nie umie mi kierownik odpowiedziec na moje pytanie?
kierownik 2012-11-14 19:48:29
Witam was wszystkich, a w szczególności ciebie \"hanysie\". Sorry za brak odpowiedzi ale na budowie taki [usunięte przez moderatora] że brak czasu , a pozatym problemy z internetem. Odnośnie norm: nie ja je ustalam, nie z każdymi się zgadzam, ale cóż jak komuś się nie podobają normy szefa to droga wolna- kierunek Aachen a i ja na tym skorzystam. Odnośnie norm na Nerpelt: zasługą [usunięte przez moderatora] było to że wywalczył od szefa 500 godz. na rozbiórkę wieżyczek co my musimy zrobić w ramach akordu, chociaż to ta sama robota co u nas. A poza tym podobno jest kryzys i ceny w Belgii poszły na dół( wiem z doświadczenia).Sorry ludzie wiem że to krzywda, wiem że podkręcam wam tempo, ale alternatywą jest położenie firmy i żegnaj praco. Wiecie dobrze że tempo nie jest jeszcze najwyższe ale trzeba się starać. Więc życzę Wam przyjemnej pracy i do zobaczenia u mnie na budowie. Co prawda ja się na robocie nie znam ale staram się i cały czas się uczę aby was zadowolić, aby to Wam \" fachowcom\" było dobrze , i byście na kierownika niedojdę zarobili. [usunięte przez moderatora]
Nina 2012-11-18 21:35:37
Kierownik uczy się i uczy a nic z tego nie wynika... Jeśli pracownicy są do [usunięte przez moderatora] to trzeba ich zwolnić! Kierownik powinien zapisać się np. do PO, bo wydaję się być urodzonym politykiem - na pytania nie odpowie;-) Jak, na jakiej podstawie obliczane są normy? Wiem, że pracownicy się z nimi nie zapoznali bo jeśli istnieją są pilnie strzeżoną tajemnicą;-o ha! W takim przypadku akord nie ma prawa bytu.
hanys 2012-11-22 08:45:47
witam kierownik pisze ze jest tylko z czesci zadowolony a pozostali pozdrawiam
kierownik 2012-11-22 19:45:45
A pozostali do lekkiej poprawy a w szczególności zbrojarze, bo stale powtarzam że przy pracy trzeba myśleć. Pozdrawiam.
JA 2013-01-24 08:45:26
Stala Ty najpierw zapłać za soboty, za nadgodziny. 9 godzin dziennie pracy, a płatne za 8. Jest co najmniej 40 osób którym nie popłaciles za nadgodziny. Masz coś jeszcze do powiedzenia???
MAJSTER KLEPKA 2013-01-26 12:07:28
Hej ty, no to po co tu jeszcze pracujesz? znajdz sobie taką pracę gdzie ci zaplacą za nieróbstwo, za brak umiejętnosci, za pijanstwo, za brak wydajnosci, za lenistwo i cwaniactwo. i przeczytaj sobie umowę o prace, mądralo! podpisałeś uwmowe akordową a nie godzinową. p.s nie masz odwagi podpisać się otwarcie pod twoim wpisem na tym forum, tchurzu?
rocky 2013-01-28 11:50:14
Wszedzie to samo talatajstwo,i grupa pijaczkow co tylko narzekaja.Chociarz nie zachecam do pracy w akpsie bo zarobilem za miesiac 930 euro. Ale placili w terminie
johny 2013-02-24 16:05:49
No ico [usunięte przez moderatora] Stala sie odezwal i ogon podwiniety. Powinni inni prezesi innych firm tak sie zachowac i nie pozwolic aby wyrzucone smieci brudzily stronke
Były pracownik 2013-05-18 12:07:34
chciałem zapytać obecnych pracowników THT . . . . . . czy to prawda, że firma się sypie tzn. zwalnia pracowników, nie ma nowych kontraktów, przegrywa przetargi, ostatnia wypłata z kilku dniowym opóźnieniem itd. ?
KYNU 2013-08-21 22:03:12
Witam, pracowałem trzy lata temu ostatnio w akps, jak tam teraz jest? Kadra ta sama? [usunięte przez moderatora] Coś w tych opiniach przesady jest, kokosów tam nie było ale płacili w miarę dobrze. Pracowałem z przerwami 3sezony zimowe:) Jak komuś nie odpowiadało to zawsze mógł zrezygnować ale jakoś to się nie zdarzało, odpadali pijaki i pólmurarze którzy pewnie w innych firmach nie mieli wcale lepiej a i tak narzekali.
[usunięte przez moderatora].
tomek 2013-09-26 10:58:22
pracowałem w tej firmie 3 miesiące to prawda co do kasy jest bardzo słabo . Mowją o akordzie ale żaden pracownik nie jest poinformowany o stawce np 1m3 betonu kilogram stali . A co do murarzy kto wie ile kosztuje metr muru .Więc nie możemy muwić że jest to akord . Inaczej mowiąc jak można wyrobić akord jak firma ma kierownika ktory nie potrafi czytać projektu .Wysługuje się brygadzistą murarzy . przykładem jest budowa na kturej kier jest [usunięte przez moderatora]
1
tlum 2014-12-10 12:36:27
widze ze tutaj tlum ludzi sie wypowiada - kurczem yslalem ze jakes nowe informacje tutaj uzyskam patrze wpis z pazdziernika to myslalem ze cos konkretnego cos napisal a tutaj same pytania moze cos powiecie cos o tym = mam wlasciwie jedno wazne pytanie teraz bo jak nikt nic nie pisze to moze po prostu firmy juz nie ma ?
weronika 2015-02-10 14:09:08
no nie nazwałabym tego tłumem ludzi tak naprawdę, ale jednak sądzę, że można spokojnie się wypowiedzieć o nich, zwłaszcza osoba, która faktycznie miała już możliwość podjęcia z nimi współpracy tak naprawdę. Mam nadzieje, że jednak znajdzie się chociaż jedna osoba, która będzie mogła się wypowiedzieć na temat ich rozmowy kwalifikacyjnej.
remik 2016-05-18 21:26:26
ale ważne jest jakiej Ty pracy szukasz @jadzia, nie wiem jaka praca byłaby dobra dla Ciebie , nie wydaje mi się zby stanowisko - pracownik fizyczny nocny było dla kobiety
Zostaw swoją opinię o AKPS - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKPS