brak logo

Design and Logistic - Centrum Biznesu

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Design and Logistic - Centrum Biznesu

anonim 2011-07-23 11:33:04
Fajna nowa firma, kapitalne szkolenia prowadzone przez nich wile mnie nauczyły, ale niestety sprzedaż jest dla mnie zbyt trudną dziedziną. Pozdrawiam smpatycznych współpracowników.
anonim 2011-07-24 12:10:32
Generalnie WIELKI POZYTYW na temat Firmy \"DIL\" :) Ludzie tam pracujący - zajebiści :) szef też :P hihi uwielbiam tą EKIPĘ :) na temat pracy: no cóż sprzedaż nie jest łatwa - ale jeśli człowiek tylko chce to może osiągnąć wszystko:) ja tam pracuje i będę pracować tak długo jak tylko będą mnie chcieli :D pozdrawiam :)
Ania 2011-07-27 11:22:48
Byłam tam jeden dzień bardzo fajna atmosfera tam panuje, ale obowiązuje okres próbny bez umowy o pracę w gre wchodzi tylko zlecenie lub dzieł na 3 miesiące.
ROTA 2011-08-09 09:24:49
Bardzo fajna rekrutacja, mega przystojny ten pan co tym nadzoruje. Szkolenia naprawde super nawet załapałam się na jakies szkolenie gdzie przyjechał do nas pan z Poznania. Dośc dużo mnie to nauczyło.
Daniel 2011-08-22 19:49:38
Jestem tu stosunkowo krotko ale trzeba przyznac ze to swietna firma. Tworzymy zgrana paczke razem z szefem :) W samej pracy idzie sie duzo nauczyc a jak ma sie gadane i troche checi mozna byc niezlym sprzedawca.
anonim 2012-01-04 09:20:51
Witam serdecznie jestem zaskoczona szkoleniem, na poczatek juz poproszono nas o to abyśmy z Koordynatorem mówili sobie na \"Ty\" znacznie zmniejszyło to mój stres i dystans, i scaliło grupę (szacunek pozostał wiadomo ten sam, ale powinno tak być wszędzie). Wiedza przekazana bardzo dobrze jest jej sporo... Jak byłam to na szkoleniu jednej osobie podziękowano przed przystapieniem co było żenujace jak okazało się, że miala podpisac umowe o szkolenie aby dostac certyfikat stwierdziła, ze ona nie wie czy bedzie chodzic 10 dni na szkolenie. Wiadomo nikt nie bedzie tracil czasu na nią. Dla mnie mniejsza konkurencja :)
anonim 2012-01-30 09:40:48
Mało kto wie, że ten przystojny Pan parę osób zrobił w konia pracując jako ''menager w Netii"
Cóż nowa firma. Niedługo ilość negatywnych opinii się zwiększy jak sprzedaż Wam nie będzie szła ;). Już lepszy ten cały Holicon.
Ania 2012-01-31 19:44:44
Ja jestem zadowolona ze szkolenia co prawda nie dostałam się dalej ale nauczyłam się wiele, reguły są na tyle jasne i zrozumiałe w trakcie szkolenia. Faktem jest natomiast, że nie jest to łatwa praca i jak ktoś chce iść sprawdzić jak tam jest to niestety ale odradzam, polecam natomiast Holicon tam jest o wiele łatwiej jeśli chodzi o sprawdzenie "branży" acz mało ambitna praca i raczej na krótki metraż, więcej napewno zarabiają u nich.
anonim 2012-02-01 09:53:08
Ogólnie szkolenie odbyłam bo podpisałam taka umowę, nauczyłam się kilku technik sprzedaży. Ale nic ze mnie nie mieli przez te 10 dni. Troche im sie dziwie, że tak ucza ludzi za darmo, ale cóż może licza na to że znajda kogoś dobrego. PS. Atmosfera jaka tam panuje jest [usunięte przez administratora] ale praca nie dla mnie, mogła bym tam siedziec z nimi ale nie nakłaniac ludzi poprostu nie dla mnie. Pan przystojny - potwierdzam, ale to on ta fajna atmosfere tam wprowadza.
annonimo 2012-02-01 10:05:28
To opinie o pracy nie o ludziach, koles \"przystojny\" jest mega wymagający, ale za to mu płacą i z tego co mówili wyszkoli kilku najlepszych sprzedawców - zreszta tam pracują (wymagana jest średnio jedna umowa dziennie oni podpisuja bez wysiłku po kilka) naprawde szacunek; mi juz powiedziano na rekrutacji, że tylko takich szukają - Praca bardzo ciężka ja miałam styczność z ta branżą, ale tak jak tutaj trzba myśleć to tak jak lekarz podczas operacji, skomplikowane te rozmowy telefoniczne niepolecam.
anonim 2012-02-01 10:05:48
A ile się tam zarabia?
anonim 2012-02-01 10:10:43
z wymagającymi ludzmi pracuje sie najlepiej bo wtedy jest sens chodzenia do pracy, i doskonalenia sie a nie stania w miejscu narazie, pojawiło sie własnie ogłoszenie tej firmy więc czytam te opinie, troche mnei zniechecają a troche motywuja spróbuje jak macie jakies informacje poprosze[usunięte przez administratora] wysyłam dziś CV i zobaczymy możecie pytac na bierząco za jakiś czas.

gauss 2012-02-01 13:17:29
Prawda jest taka że tylko ci stali sprzedawcy zarabiają dobrze wazna jest ciąglośc jak to w handlu, wychodza pewnie po około 2 tys., kolezanka pracuje w takiej firmie i wychodzi 400-800 zł, wie że gdyby chciala zarabiała by wiecej ale twierdzi że jej to wystarcza za pięć godzin pracy dziennie. Niestety nie ma gwarancji tego naszego polskiego TYSIACZKA na łape!!!
anonim 2012-02-01 13:18:58
To troche tak jak by się miało własna firme i działalo na wlasna ręke ?
gauss 2012-02-01 13:21:32
No nie dokonca bo nie masz ryzyka, lokal masz, narzedzia masz, szkolenie tez reszta w twoich rękach. Znajdz teraz prace gdzie cie docenia co meisiac i dostaniesz wynagrodzenie adekwantne do pracy wlozonej. A tu wszystko zalezy od ciebie, ja bym swojego przedstawicielstwa niezastpił na nic innego, coprawda inna branża bo ubezpieczenia ale mam firme po sasiedzku z tymi usługami i wyglada to identycznie.
anonim 2012-02-01 13:23:03
a to ktoś znajomy tam robi od ciebie?
gauss 2012-02-01 13:24:12
tak znajomi robia na ostrowskiej w kaliszu
anonim 2012-02-01 13:24:59
To nie ta firma przecież
gauss 2012-02-01 13:27:34
Te same usługi sprzedają i to ich kolejny punkt chyba jest, tak czy siak bardzo podobnie dzialaja jak moja firma tyle że u nas umawiają sie handlowcy na spotkania a tam wszystko robia przez telefon. Teraz jest łatwo można sobie wybrac forme handlu kiedys niedawali wyboru
anonim 2012-02-01 13:29:45
ok Wysyłam też aplikacje do zobaczenia
Daniel 2012-02-01 18:18:23
Pracuje juz 9 miesiecy tutaj i nie zamienil bym takiej formy zarabiania na inna.
Krotkie godziny pracy, jak chce to zostaje dluzej. Siedze na czterech literach w cieplym pomieszczeniu a do tego panuje swietna atmosfera.
Sam decyduje ile zarobie. Ciagle ucze sie czegos nowego. Do tego rozmawiam codziennie przez telefon z wieloma wspaniałymi osobami,
jak trafi sie kwas to mu dziekuje, nie musze wysluchwiac narzekań.
Praca nie dla kazdego... wroc, ja na poczatku tez bylem beznadziejny. Ale wystarczyly tylko checi.
Zarabiam i sie rozwijam - idealne polaczenie. Monotonia by mnie zabila.
ps. Szukajcie nas na FaceBooku
anonim 2012-02-08 14:38:15
Niestety się niedostałem ale strasznie dużo bylo chetnych, spróbuje w kolejnym naborze bo Pan mówił, że z tych osób które sa wybiorą tylko te najlepsze chyba że wszystkie bedą dobre (praca dla najlepszych), jak mi będzie zalezec to ponoc w ciagu półrocza się powiniennem dostać, zamierzam meczyć ich życiorysami swoimi :)
anonim 2012-02-25 17:14:54
Fajnie, sympatycznie, ale ciężka praca jak ktos nie ma predyspozycji
anonos 2012-04-11 19:53:03
Praca nie dla mnie choć są zwolennicy tej formy zarabiania. Szkolenie super ludzie też. należy mieć dużo uporu do tej pracy i ogłady.
Patrycja 2012-04-23 22:17:44
Sięgając wstecz i przypominając sobie pierwszy dzień, czyli rekrutację nie przypuszczałam, że będe tutaj pracowała:) do dzisiaj nie mogę się nadziwić jak wiele nauczyłam się w tak krótkim czasie, coś niebywałego! A to zasługa ludzi, którzy tam pracują :) są niesamowici! :)) Rano wstaje się z łóżka i, aż się chce iść do tej pracy! :) Przekracza się próg biura i już czuję się tą niesamowitą energię to jest świetne :) RAZEM porafimy cieszyć się z najmniejszych drobnostek :) każdy od każdego uczy się czegoś i to jest nieprawdopodobne! Każdego dnia nie spodziewając się dowiadujemy się nowych rzeczy co pozwala nam być jeszcze lepszymi ludzmi i konsultantami (chociaż już nimi jesteśmy heh ) :) Głośny i szczery uśmiech jest najwiekszym symulatorem produkcji endorfin w organizmie :) heh Dzięki tej pracy mam w sobie siłę, której nie miałam. I czuję, że chcę się nią dzielić z innymi!:) Ogromne podziękowania należą się szefowi, który jest niezastąpiony! :) Nie wyobrażam sobie innego!! :) Zawsze Nas wspiera i wysłucha, z każdym oddzielnie porozmawia, potrafi wybrnąć z każdej sytuacji jaka się nadarzy na drodzę. Daje każdego dnia mase niesamowitej energii! :) Wierzy w nas jak mało kto :) Nie ma drugiego takiego :) Więc jest osobą od, której wiele się nauczyliśmy i uczymy się każdego dnia jeszcze więcej :) Każdy z nas jest inny ale to Nas wyróżnia i dlatego jesteśmy tak zjednoczeni ze sobą :)) Bardzo się cieszę, że mogłam poznać tak wspaniałych ludzi :) Praca z Wami to sama przyjemność i radość! :) Nie ma dla Nas rzeczy niemożliwych ;) No i na koniec SZCZĘŚLIWI CZASU NIE LICZĄ!!! ;))
Ania 2012-07-03 21:14:24
A ile w tej firmie się zarabia? Jest stawka godzinowa czy tylko umowy? Jaka jest stawka za umowę? Liczą się umowy tylko pidpisane, czy aktywowane usługi także?
Aś** 2012-07-09 13:00:34
Rozwalają mnie te opinie jak ktoś chce sprawdzić to i tak sprawdzi tu się powinno pisać co nalezy robić w tej pracy aby nas przyjeli a nie takie informacje. Opinie pozytywne i negatywne będa zawsze na szczeście nikt niekogo nie trzymie i pracy jest pełno w wakacje :) Czy trzeba byc po studiach aby sie dostać na projekt wychodzacy tam?
omcia 2012-07-16 09:23:27
Po przeczytaniu tych opinii nie poszłam na szkolenie, w zeszły week spotkałam koleżanke która tam pracowała na projekcie dodatkowym była zadowolona. Pisałam maila czy można przyjśc ponownie ale jak ktos się nie zjawił to już jest dla nich jakieś nie halo i nie zaprosili mnie ponownie; macie jakis pomysł?
RT - CALL 2012-07-18 12:06:24
Tak to jest jak kogoś zwalnia się za "nie wykonywanie obowiązków" same dobre opinie i nagle jakaś negatywna powtarzająca się. Kazda firma to przerabia. Tak i tak do was trafią ludzie którzy chcą pracować zniechęcą się tylko takie osoby jak ta a ich przecież rozsądna firma nie szuka. PS. Jak ktoś naprawde jest źle traktowany nie ukrywa się pod anonimem.
DiL 2012-07-18 12:11:34
Nasza firma doskonale wie kto pisał te posty nie zamierzamy niczego prostować. Zachęcamy do pisania dalszych opinii ponieważ każda reklama nawet "czarnego PR" jest nadal reklamą. Pozdrowiania dla Naszej koleżanki.
anonim 2012-07-18 15:53:12
Tak też właśnie widac po tych wypowiedziach. Mnie to zachęciło właściwie. Moja CV w skrzynce na listy. Pozdrawiam
arletka 2012-07-26 13:29:59
Byłam dziś na rekrutacji, naprawde fajne wrażenie jak patrze na te wszystkie biura to naprawde duży luksus. Klima, wentylatory dobre oświetlenie i takie boksy wielkie nam pokazywali dziś duży to ma wplyw do w holi milismy gwar od tylu osób. Wynagrodzenie ok 8 zł za godzine ale zaznaczyli że trzeba sprzedawać, jedna sztukę mieć podpisaną na dzień.
anonim 2012-07-26 13:31:10
mnie to przestraszyło że trzeba mieć umowy
arletka 2012-07-26 13:34:34
ale chyba na tym ta praca polega wiec? Ja pisala na przychodzacej umowy więc tu nie bedzie problemu mieć jednej na dzień. Praca czas za nią już konkretnie sie wziąść.
anonim 2012-07-26 13:36:40
Zobaczymy czy coś sprzedaż czy nie. to nie takie łatwe. Ja wiem coś o tym pracowałam w netii w zapie klienci są różni na początek się zgodzi później rezygnuje i sa korekty a czas liczy się za połączenie a nie za siedzenie.
arletka 2012-07-26 13:38:16
Ja sobie poradze się nei bój. Też pracowałam w holiconie! A do pracy ide na 6 godzin mam czas posiedziec.
anonim 2012-07-26 13:41:10
A ja nie pracowałam w holiconie i bym nie poszła do tego( usunięte przez administratora ) bo po pierwszym dniu szkolenia zrezygnowałam jak koleś w japonkach dziubiący w nosie zaczał sie panoszyć. Pracowałam w intercalu sprzedaż starym babcią nie jest prosta na poczatek chcą a póxniej przyjedzie córeczka i wysle rezygnacje i jest anulacja.
arletka 2012-07-26 13:42:46
no widzisz a tu sie obsługuje firmy a nie babcie. A o co chodziz tymi anulacjami? Bo cos mi mowiono ale nei rozumiałem.
anonim 2012-07-26 13:44:59
W firmach tez są babcie zobacz jak wydłużyli czas emerytką. Chociaz firmy jest dużo duzo łatwiej tam sa ludzie konkretni. Anulacja to jest jak coś żle powiesz albo klient sie rozmysli i wysle rezygnacje w ciągu 10 dni jak bedziesz miała tego dużo to cie wywalą
Aga 2012-07-26 13:49:09
Nie anulacja tylko korekta. Jak nie umiesz domknąć klienta i wysyłasz coś to później masz korekty. Pewnei czasem warto wysłac taką niepewna umowę do klieta bo podniesie ci godzinówke a nóż widelec wróci podpisana ale trzba się liczyć z korektą.
arletka 2012-07-26 13:50:15
poradze sobie jakoś.
arletka 2012-07-26 13:52:29
o własnie tego nie rozumiałam dziękuję Aga. Myślałam, że chodzi o jakieś kosmiczne korekty. Nie zakładam kłamstwa klientowi a jak juz coś powiem tak ma być. A do córeczki przedzwonić też mogę zawsze jak by co.
anonim 2012-07-26 15:43:11
Fajne szkolenie polecam nie dostałm się do pracy tam ale odrazu dostałam się do innej pracy jak powiedziałam gdzie mialam szkolenie.
Jolka 2012-08-16 17:12:11
Identycznie miałam, tam się ciężko dostać, ale po tym szkoleniu odrazu się dostałam do Holi :) Polecam bo dużo osób w mojej grupie nie wiedziała o co chodzi na szkoleniach a ja już wszystko umiałam.
Piotrek 2013-11-20 11:06:23
Wielki Pan Dyrektor potężnej firmy w której pracuje tysiące osób pan(usunięte przez administratora) lolol kasuje komentarze. Podobno to jest chłopak tej całej (usunięte przez administratora) Ona tak wszystkim opowiada, swojej rodzinie też. Podobno do niej jezdzi. A ciekawe czy pani (usunięte przez administratora) o tym wie?
Piotrek 2013-11-20 11:15:37
A (usunięte przez administratora) się pewnie wszystkiego wypiera... jak zwykle. A wystarczy popytać i dowiedziec sie prawdy o niej. Zrezygnowała nawet z tej pracy dla bycia geodetką. No tylko najpierw trzeba by tak podejsc do technika i go zdac. Jak sie dowiedzialem jako jedyna z całej swojej klasy w technikum nie podeszla do technika. No i poleciała w szpilkach w pole w dodatku nic nie umiala zmierzyc i ja wyrzucili. I wrocila do tej firmy z podkulonym ogonem. Mam znajomego ktory chodzil z nia do klasy w technikum i wiem co to za ziolko jest. Podobno nawet jej do tego technikum (dostala sie tylko do zety) nie przyjeli tylko wyryczała to u dyrki. No i potem sie zaczela akcja pała za pałą i jedyne co umiala odpowiedziec nauczycielce to NIE WIEM. co za wy macie za ludzi, wstyd i hańba.
ta laska jest znana także z innych rzeczy ===D
Pani A. 2013-12-01 19:36:52
Szanowni Państwo chyba pomyliliście forum. Tu miały znajdować się opinie dotyczące firmy, a ja widzę same opinie dotyczące pani (usunięte przez administratora). To forum nie jest po to żeby kogoś ośmieszać czy obrażać więc proszę o dokładne przemyślenie swoich wpisów- nikt w internecie nie jest anonimowy.
Munio 2015-02-16 08:28:01
Podobno kiedyś działali pod tą stroną http://www.centrumdil.pl/ Teraz można zapomnieć jeżeli ktoś chciałby zdobyć jakieś informacje. Mam jednak wrażenie, że pomimo tego dają sobie nawet radę na rynku logistycznym. Przyznam, że lokalizacja na tle Polski jest niezła, daje wielkie możliwości transportowe na zachód. Ciekawe tylko na jakich warunkach.
klim 2016-05-13 08:41:46
jeżeli szukasz u nich pracy to poprostu idź do nich z CV. Na miejscu napewno więcej się dowiesz. I napisz jak poszło?
Zostaw swoją opinię o Design and Logistic - Centrum Biznesu - Ostrów Wielkopolski
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Design and Logistic - Centrum Biznesu