brak logo

JDKonsulting

Warszawa

Opinie o JDKonsulting

Paweł 2011-01-12 13:31:29
dobra atmosfera, bo młody zespół. Warunki finansowe całkiem niezłe.
Adrian 2011-01-12 13:44:49
pracuje od miesiąca i pierwsza wypłata była obiecująca mimo, że nie przychodziłem codziennie.
"kostek 2011-01-12 18:15:27
Pracowałem cały miesiąc zrezygnowałem, ze względu na szkołę ale grafik można ustalać pod zajęcia, generalnie było nieźle 10 brutto ale są też premie sprzedażowe za pozyskanego każdego klienta
DaCoPL 2011-06-03 15:45:10
A czy ktoś może napisać o wiarygodności tej firmy? Czy są sumienni w kwestiach dotacji?

Pozdrawiam.
miko 2011-06-03 21:35:02
Mam poważne wątpliwości co do wiarygodności firmy. Dwa dni temu konsultant zadzwonił z ofertą, nie byłem zainteresowany teraz, ale poprosiłem o kontakt jesienią. Już następnego dnia w drzwiach firmy pojawił się kurier z przesyłką z firmy JDKonsulting oczywiście za pobraniem 199,00 zł. Materiałów, ze względu na to, że nie zamawiałem, nie przyjąłem. Chciałem skontaktować się z firmą, jednak ani wczoraj ani dzisiaj nikt nie odbierał telefonu w siedzibie firmy.
Myślę, że szukają naiwnych, którzy odbiorą bezmyślnie przesyłkę.
mmmm 2011-06-04 15:42:40
praca jak praca ale ludzi robią w balona zresztą pracowników też miałam same nie przyjemności z ta firmą, zrezygnowałam bo nie lubię krętactwa.pracowałam nie całe 2 miesiące
niepolecam 2011-07-01 11:37:28
Firmę sprawdziłem teoretycznie jakieś dofinansowania udało im się kiedyś zdobyć. Zamówiłem materiały i ankietę - odesłałem ankietę i przez chwilę cisza, po 3 tygodniach zamiast analityka zadzwonił... kolejny przedstawiciel, później kolejny i tak łącznie z dzisiejszym telefonem 7 razy a kontaktu z analitykiem brak. Nie polecam.
Zbigniew Kowalczyk polecam 2011-07-02 13:09:28
Firma w porzadku pozyskala dla mnie dofinansowanie, jakosciowo i terminowo wywiazala sie z obietnicy. Goraco polecam to prawda czekalem na kontakt ale niebawem analityk zadzwonil kiedy dzialania byly dostepne i udalo sie osiagnac sukces!
Raf_Stol77 2011-07-13 13:17:32
Byłem sceptycznie nastawiony do dofinansowań po rozmowach ze znajomymi którzy nie uzyskali dofinansowania, zadzwonił do mnie jakiś młody chłopak, wszystko wytłumaczył co chciałem wiedzieć, zgodziłem sie na wysylke, choc myslalem ze to nie wypali, odesłałem ankiete po 3 tygodniach zadzownil analityk z konkretami, spotkałem sie wyjasnił mi wszystko, ogolnie pozyskałem 150 tys na maszyny, narzedzia i na stronę internetowa, rozliczylem sie z JD konsulting , te 2 % odpaliłe, i wszystko wporzadku, choć szczerze mowiac bylem przygotowany na kolejna porazke bo starałem sie wczesniej 2 razy. Ogólnie firma jest wporzadku mila atmosfera, dopasowali sie do moich potrzeb i dofinansowanie pozyskałem jakie chcialem, wiec osobiście polecam.
anonim 2011-07-14 13:29:26
Raf_Stol77 czy moglbys podac swoje meila, poniewaz chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej o tej firmie i ich dzialaniu . wlasnie jestem na wypelnianiu ankiety :)(usunięte przez administratora)
Roman 2011-07-19 08:32:51
Spokojna głowa ta firma jest naprawdę solidna
anonim 2011-07-25 12:05:14
Dzięki ich pomocy udało mi sie pozyskać dofinansowanie na pracownika i sprzety do stolarni, także oceniam pozytywnie.
anonim 2011-08-23 18:27:46
moim zdaniem to wszystko to jedna wielka sciema.
nawet te posty i opine na forum to pracownicy tej niby firmy...
(usunięte przez administratora) kase i tyle na ten temat,..
chyba zesie myle to prosze o konkrety, namiary na firmy ktore dostaly dofinansowanie z eu..
Do mnie tez dzwonili 2011-08-27 17:13:44
Do mnie też dzwonili, z chęcią skontaktował bym się z firmami, które dostały dzięki tej firmie dotacje...
Michał 2011-09-07 13:35:17
A ja mam całkiem dobre doświadczenia z JDKonsulting :) Na początku rzeczywiście czekałem o tydzień więcej niż było zapowiedziane, łącznie chyba miesiąc, ale później zadzwonił analityk (bardzo konkretna osoba) i przedstawił mi wyniki analizy. Czekałem na termin naboru do Działania 1.5 - Rozwój przedsiębiorczości z RPO Mazowieckie do marca. Wniosek był przygotowany moim zdaniem bardzo dobrze, biznesplan to samo. Wniosek odebrałem kurierem, podpisałem i złożyłem sam w Urzędzie Marszałkowskim, czekałem kilka miesięcy na rozpatrzenie (niestety, takie mają procedury) i dostałem! :) Dokładnie 60% zwrotu kosztów kwalifikowanych projektu. Nie wiem czemu są tutaj negatywne opinie, może i z dodzwanialnością są pewne problemy czasami, ale ogólnie na pewno warto spróbować, chociażby żeby się dowiedzieć czy jest szansa i jaki to będzie program.
Uwaga Ściema 2011-09-09 13:16:11
Referencje prowadzą do strony z tymi samymi danymi co jdkonsulting UWAGA nie dajcie się zrobić w konia.
1
anonim 2011-09-16 14:51:04
Panowie ta firma pozyskała mi dotację na narzędzia i sprzęt do biuro mam firmę budowlaną na województwie Zachodnio-Pomorskim w Koszalinie. Jezeli ktos ma jakies wątpliwości proszę pisać na adres e-mail:(usunięte przez administratora) pozdrawiam firme JD Konsulting
anonim 2011-09-26 19:28:58
Do mnie tez dzwonili - 2011-08-27 17:13:44

Do mnie też dzwonili, z chęcią skontaktował bym się z firmami, które dostały dzięki tej firmie dotacje...

Witam WSZYSTKICH...Do mnie Tez dzwonili,,,,,,,nie wiem co mam robić...!!!!Jak Jakieś firmy Sie kontaktowały proszę o podpowiedz... Beata.
wojtas 2011-10-04 13:51:36
Nie wierzę w to wszystko też złożyłem wnioski do ekspertyzy wstępnej jeden na 15000tys zł za zakup urządzeń kodujących, kwota ta dla eksperta okazała się nie godna zachodu starań o refundację.Drugi projekt opiewał na 250000 tys zł .chciałem polepszyć życie ludności wiejskiej wychodząc im naprzeciw z usługami. Projekt ten też został zignorowany przez eksperta tej szacownej firmy ,uważam że większość spraw jest olewanych przez konsultantów bynajmniej tak potraktowano moje projekty dlatego ostrzegam potencjalnych przyszłych klientów zastanówcie się nim wyślecie pieniądze na świadczenie tych usług.Jedynie namowa na współpracę wypadła znakomicie.
Opinia 2011-10-15 10:20:40
Uważam że niektóre sprawy przerastają tą firmę a w szczególności młodych konsultantów którzy nie które sprawy całkowicie olewają.Ważny jest chyba tylko pierwszy kontakt z klientem aby pozyskać wpłatę około 200zł a potem spławia się delikwenta.Radzę szefostwu tej firmy aby ukróciła te praktyki bo całkiem straci reputacje .Proszę również żeby odpisywać na wysłane ankiety do ekspertyzy wstępnej z krótkim opisem dlaczego sprawy nie da się ruszyć chociaż w ten sposób częściowo odrobicie te pieniądze które wżęli a delikwent będzie wiedział co jest nie tak z jego projektem i sam pokieruje swoimi sprawami.to na tyle pozdrawiam
monika 2011-11-07 11:27:26
Zgadzam się-czekam dwa miesiące od wysłania ankiety-tak tak,byłam naiwna i zapłaciłam... :/ Pisałam meile do różnych osób z tej firmy,że są złodziejami i oszustami,żadnej odpowiedzi nie otrzymałam-mam zamiar ich podać do sądu. NIE PODEJMUJCIE Z NIMI ŻADNEJ WSPÓŁPRACY-OSTRZEGAM!
K.D. 2011-11-16 16:04:49
firma niewiarygodna, niegodna polecenia. konsultanci są uprzejmi i pomocni do czasu odebrania przesyłki z materiałami za kwote 199zl potem wyglada to calkiem inaczej, czyli zero kontaktu i jakichkolwiek informacji. OSTRZEGAM PRZED TĄ FIRMĄ!!!!!
ZROBIONY W BAMBUKO 2012-01-17 13:47:11
Witam, zanim zdążyłem dotrzeć do Waszych informacji dałem się nabrać. Poczytałem trochę o dotacjach itp i okazuje się, że oczywiście nie spełniam wymagań a 199zł zapłaciłem. Chcę odstąpić od umowy (w ciągu 14dni). Oczywiście zero kontaktu z w/w firmą... W jaki sposób mogę odstąpić od umowy i odzyskać pieniądze? Czy ktoś z Was już to robił? Jaki skutek?
RadMet77 2012-01-25 13:00:12
Mi firma jdkonsulting pozyskała dotacje na narzedzia i pracownika, takze jestem zdziwiony tymi opiniami, ale trudno ja mam to za soba i wszystko skonczylo sie pozytywnie 60 tys wpadlo hehe ;] pozdrawiam
Były konsultant JD 2012-04-10 11:13:22
To prawda. Firma (usunięte przez administratora)bazuje tylko na kosztach za głupie materiały. kazali nam wciskac dosłownie scieme ci co ją chwalą to są pracownicy.szkoda mi klientów których sam pozyskałem bo nie mają kompletnie szans na dotacje. a rzekome analizy ankiet mozna zrobic sobie samemu na stronie www.(to była cała praca \"ANALITYKÓW\") Odmawiac współpracy bo to (usunięte przez administratora)!!! pozdrawiam Panią (usunięte przez administratora)która wywierała na wszystkich presje i stosowała (usunięte przez administratora) w pracy
grzegorz 2012-05-15 22:57:05
zostalem (usunięte przez administratora) przez JDKonsulting na kwote 199zl po zaplacie zero kontaktu a moje kontakty to splawianie podawanie jakis innych nr do innego dzialu tam telefon gluchy itd. Dzis dzwoni do mnie pani z firmy ktora sie nazywa (usunięte przez administratora)gadka ta sama mowie jej ze zostalem juz(usunięte przez administratora) przez JDKonsulting czy cos slyszala a ona ze nie i ze ciezko jej wlasnie ludzi namowic na cos po roznych firmach tak wlasnie (usunięte przez administratora). jakie bylo moje zdziwienie jak dzis poszperalem i okazuje sie ze Gide=JDKonsulting. czy ktos nie wsadzi tych (usunięte przez administratora) wreszcie do wiezienia?
kamil 2015-02-05 13:25:26
no właśnie właśnie, mnie to też interesuje ta kwestia ile można zarobić i czy tak żeby się za bardzo nie narobić? no i z takich konkretów jeszcze, to czym JDKonsulting się tak dokładnie zajmuje? bo w internecie same ogólniki i już w sumie zgłupiałem, czy może mi tu ktoś jakoś rozjaśnić? nakierować? co?
narta 2016-05-21 12:10:06
szukanie na siłę jak dla mnie @rojs i czepianie się JDKonsulting typowo, bez sensu
Zostaw swoją opinię o JDKonsulting - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JDKonsulting