brak logo

Foxconn

Pardubice

Opinie o Foxconn

Włodzimierz 2015-04-16 10:08:15
WItam Państwa
Tym nieszczęśnikom, którzy trafili w ręcę ludzi z foxconnu bardzo współczuję.
Tym, którzy są teraz w Pardubicach mogę pomóc dostać dobrzep łatną pracę w Škoda auto w Mladá Boleslav. Praca od 22 kwietnia.
Jest możliwość podjęcia pracy w pozniejszych terminach:

Proszę pisać lub dzwonić, mieszkam w Pardubicach i osobiśćie przedstawię wszystkie szczegóły : interhandelweb@gmail.com, (usunięte przez administratora)
marcin nnn 2015-06-01 12:52:00
witam czytając opinie na temat tej firmy przyłączam sie 100 % pracowałem w Pardubice , Kutna hora foxcoon ponad 4 lata zarobki gówniane wynagrodzenie wygląda następująco
50 kc[ stawka na godzine ] / chyba ze trafisz na zvychodniona pozycje czyli 60 kc na godzinę do tego dochodzi bonus za efektywe pracy od 0 - 15 kc po przerobieniu 181,5 godzin + 5 kc wiecej maksymalnie mozesz osiagnac jako zwykły pracownik 78 kc
praca na ogol akord za błędy sa kary pieniężne od 200 kc i więcej
spóźnienia do pracy 500 kc
za nieuspirawidliwiony dzien pracy absencja tzw. 2000 kc
urlop jeżeli przebywasz na ubytowni 175 kc za dzien
1
Praca w Czechach 2015-07-11 14:39:54
Witam Państwa,
Wszystkim, którzy trafili do Foxconnu w Pardubicach mogę pomóc zmienić pracę. Mam pracę dla mężczyzn, kobiet i dla par.
Z każdą osobą spotkam się osobiście i przedstawię warunki pracy. Proponuję godne zarobki na takich fabrykach jak: TRW, Faurecia, Skoda, Proseat. Zarobki od 14 do 21 tyś koron podstawy (bez nadgodzin).
Jestem dostępny pod numerem: +48781306942 lub +420723245854.
Pozdrawiam
1
Zainteresowana 2015-09-05 08:38:35
Witam ...
Czy ktoś jedzie w tą niedziele do Pardubic do pracy?
A może ktoś wie coś na temat pracy i warunków hotelowych?
Bo z tych wpisów co tu czytam ,to widzie że nie jest ciekawie?
ewelina 2015-09-06 20:29:22
witam my tea z chlopakiem pracowalismy w foxconie za 9200koron I mieszkalismy Na hurce zrezygnowalismy I zaczelismy sxukac piracy gdzie inndziej Na szvzescie jestesmy teraz w Plizen praca polega Na produkcji kabli praca jest siedzaca I pi 8godz stawka godz to 100koron Na gods plus 3000 bonus od agentury ubytownie sa w domkach jedno rodzinnych Monza Po 6miesiacach przejsc prxez gowns firme osoby zaintetesowane mega do mine dzwonic wieksza ilosc osob JAL bedzie z Pardubic przyjedzie Po niche nasz kordynator Sa tez wyplacane zaliczki Po 1000koron podaje mojo number Tel +420770628818 kordynatorzy Sa zajebisci
rafko 2015-09-08 15:49:32
tak ja lece ze slupska
marek 2015-09-08 15:53:07
ja lece podaje num zadz pogadamy 514566918
Zainteresowana 2015-09-11 20:14:40
Witam serdecznie zainteresowanych praca w Pardubicach.
Własnie dziś wróciliśmy wraz z mężem po 3 dniowej pracy w Pardubicach.
Na wstępie chciałam wyrazić swoja opinie do wpisów wyżej.
WSZYSTKO CO JEST TU NAPISANE JEST SZCZERĄ PRAWDĄ !!!!!!!!! pisze teraz o opiniach negatywnych, bo jak widac pozytywów jest nie wiele.
Praca w tym miejscu jest praca dla ludzi bez przyszłości i perspektyw na życie. Ale nie o tym chce napisac bo to kto i gdzie pracuje to wyłacznie jego sprawa.
Praca w Pardubicach polega na składaniu komputerów nic trudnego ,testy sa do przejścia dla każdego,dzień szkolenia zaczyna sie od 6 rano do godziny 16 .
Nastepnego dnia praca w systemie 12 godzinnym z 3 przerwami dwie po 15 min jedna 30 min . Dzien pierwszy jest dniem do przezycia ,wszystko jest ok liderzy sa ok wydawało by sie ze praca bedzie fajna ,ale po drugim dniu zaczyna sie kierat !!!!! Liderzy zaczynaja gonic ludzi jak psów do pracy nie wolno nic tylko stac i czy praca jest czy jej nie ma, masz stac .. Na szkoleniu gadaja co innego a okazuje sie co innego ..!!!!! Lider gwiżdże na ludzi jak na psa . Warunki1 hotelowe na ktore trafilismy z mezem moge ocenic na 3 w skali od 1:5 nazywa sie Harmony ale inni trafili na hotel o nazwie Hurka gdzie warunki są opłakane syf kiła i mogiła jedym słowem nie polecam pracy i mieszkania w Pardubicach ..!! Na koniec chcialam dodac ze wyplata jest po dwóch przepracowanych miesiacach do tego czasu są zaliczki w kwocie 1000 koron na to by nie zdechnąć jak pies z glodu..!! ŻENADA!!!! MOJA PRZESTROGA DLA WSZYSTKICH JADĄCYCH DO PRACY W PARDUBICACH .!! Nie polecam owej pracy bo to co tam sie dzieje jest nie prawdopodobne ..!! Nie zycze tego najgorszemu wrogowi..!!!! Ludzie omijajcie Pardubice szerokim kołem...!!!!
1
Foksik 2015-09-26 15:50:13
Polecam Pana Włodka, który mieszka w Pardubicach i pomaga załatwić pracę w agenturze DP Work, zarobki i warunki mieszkaniowe są znacznie lepsze. Podaje na niego namiary:(usunięte przez administratora)
1
litości 2015-10-17 15:34:07
85 koron na godzine, koło 200 godzin na miesiąc
można sobie mieszkanie za darmo w mieście wynając

alkoholicy i tacy co nigdzie nie pracowali dotąd narzekają i zbiorowo latają po lewe zwolnienia do lekarza, potem wylatują z pracy i pisza bzdety po necie

byliście kiedys w innej pracy , w Polsce czy za granica? mówię o fabryce
fabryka to miejsce gdzie się wykonuje fizyczne prace, tu nieskomplikowane ale nudne i monotonne i dwunastki pzez 5-6 dni na tydzień dobijają ale gdzie niby jest lekko zwłaszcza jak jedyne twe kwalifikacje to palenie trawy

fabryka jak fabryka, kto mówi że ciężko to niech pozwiedza trochę świat i zobaczy jak ludzie pracują (mówię o pracy, gdzie nie wymagane są kwalifikacje)

dla nierobów i alkoholików fakt jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> a w pierwszy dzień do pracy po przyjeżdzie z Polski niejeden zaśpi z wiadomych powodów

zamiast jęczeć może czas powiedzieć jaką oborę i pośmiewisko robią Polacy z Polski za granicą, nie tylko w Czechach

na zdrowie, a potem lecieć do doktora po lewe zwolnienia bo to do polaczków [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie dziwne że w całej Europie nas nie lubią za to co robimy i co pokazujemy sobą
2
donald 2015-10-18 14:26:52
kto mówi, że na foxconnie kierat to g... widział i w d... był
po pierwszym miesiącu dostałem wypłate w pierwszy dzień następnego miesiąca od razu do koperty, transport z domu mam za darmo,kto nie ma to za pierwszy raz wracają dojazd do 500 koron (z Katowic dojechałem w tej kwocie)

do pani co żyła na HARMONY I uciekła po dniu pracy,weż się babo ogarnij, w biblotece pewnie wcześniej byłaś o ile gdzieś w ogóle w życiu pracowałaś i stąd tragedia. Może to pani jest tragedia,jakby każdy tak chcial pracować jak pani to jeden komputer musiałby kosztować 4000 zł więcej niż kosztuje,

Harmony - ludzie w Anglii płacą 1000 zł za zagrzybiony pokój w starym domu z zatkanym kiblem, a Ty masz dwuosobowy pokój za darmo, telewizor, internet, łazienka, ciepła woda, kuchenka, wszystko za darmo, pokój dla pary i mówisz 3 w skali 5. Rozumiem, że za to że nawet prostych rzeczy nie potrfiłaś robić skoro uciekłaś, zaraz wymagasz pokoju jakbys była diwą operową na turnee w Czechach.

Może kwartet smyczkowy przygrywający do obiadu i kochanek w szafie powinien być,
na Hurce to Polak zrobi syf a potem idzie i narzeka, że tam brud i mogiła, a pani nawet tam nie była.
Jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz, a paniusie niech idą wnuki bawić i m jak miłość oglądać a nie za granicę do pracy.

W Anglii po pierwszym dniu to ledwo na czworaka do łóżka mogłem dojść tu po pierwszej zmianie poszedłem na piwo. Szalu nie ma, ale kto nie ma pracy i jak ma w miarę blisko do domu to praca jakby poszedł do roboty w Polsce. Plus taki, że nie ma dodatkowych kosztów życia za granicą. Minus za dużo pracy w sensie 5 dwunastek w tygodniu, mało wolnego.

Jedni uciekają, inni słuchają bajkopisarzy myślać że gdzie indziej miód z mlekiem czeka na pracowników bez kwalifikacji są i tacy co rodziny tu sprowadzają do roboty.
3
ostrożna 2015-10-19 15:29:53
hola,hola...czyżby wszyscy wymyslili sobie to,ze w hotelu HURKA i w pracy przy komputerach jest nie tak jak w ogłoszeniu?????????????Pracownik Produkcji

Miejsce pracy: Pardubice
Region: Czechy
Numer referencyjny: Pardubice
Opis stanowiska:

Montaż części, produkcja i pakowanie komputerów Hp
Obsługa maszyn linii produkcyjnej
Bieżąca kontrola procesu produkcji
Sprawdzanie jakości komputerów powstających w trakcie procesu produkcji
Istnieje możliwość awansu na wyższe stanowisko!

Wymagania:

Gotowość do pracy zmianowej (praca na 2 zmiany po 12 h)
Umiejętności manualne
Pracowitość, skrupulatność, rzetelność, sumienność
Umiejętność pracy w zespole
Nie jest wymagane doświadczenie w produkcji (szkolenia odbywają się na miejscu)
Skończone 18 lat
Obywatelstwo państw UE
Posiadanie dowodu osobistego
Po zakończeniu szkolenia przeprowadzane są testy manualne i z zakresu szkolenia
Znajomość j. czeskiego nie jest wymagama, na miejscu są tłumacze!
Brak nałogów!!!
Znajomość j. czeskiego lub j. słowackiego będzie dodatkowym atutem (wyższa stawka)
Uprawnienia na operatora wózków widłowych mile widziane (wyższa stawka)
Oferujemy:

Umowę o pracę
Darmowy transport z Polski do Czech i droga powrotna (wyjazd z Łodzi, przez Wrocław)
Bezpłatny standardowy hotel robotniczy
Powyżej przepracowanych 150 h firma wypłaca dodatek mieszkaniowy dla osób, które chcą wynająć mieszkanie w Pardubicach (3000 CZK)
Stawkę za godzinę z bonusami 86 CZK netto (ok. 13 zł)
Gwarancję transportu z hotelu do fabryki
Możliwość pobierania cotygodniowej zaliczki
Zatrudnienie w firmie o ugruntowanej pozycji na rynku
Możliwość stałego zatrudnienia
Regularne wyjazdy ludzi do Czech (rekrutacja trwa cały czas)
ostrożna 2015-10-19 15:48:14
Donald, musisz byc z kims komu zaplacili za takie brednie, Tobie jednemu tylko tu pasuje, moje pytanie czemu wszystkim innym nie pasuje? ...odpowiem Ci ...bo tam poprostu jest Syf..a za marne grosze pracuj dalej
3
donald 2015-10-20 00:17:57
ja tu widzę kilka tysięcy ludzi co pracuje dlaczego piszesz za wszystkich
siedza tu za karę

daj namiar na lepszą pracę (ja znam kilka lepszych za granicą i kilka gorszych) chwilowo nie chce mi się nigdzie jechać - róznie na tym wychodziłem raz gorzej raz lepiej

pytanie czemu i dlaczego jest syf i gdzie jest ten syf
u Ciebie na mieszkaniu masz syf to sobie posprzątaj

po co tu siedzisz jak Ci tu żle

1
eryk 2015-10-20 00:39:04
mniej więcej to co w ogłoszeniu podałaś to się zgadzało

ja zjechałem już do domu, szukam innej pracy, ma ktoś namiar na dobry zarobek tak z 8 000 na czysto, znajoma wróciła z Holandii po 3 tygodniach , co myslicie o Skandynawii?
2
HardyTC 2015-10-20 12:56:40
A ja tam byłem za pośrednictwem firmy Xawax, organizacja tam nie istniała, Polaków to nie dziwne że tam nie szanują bo czego się spodziewać jak się rekrutuje ludzi z poprawczaków i śmietników (to w każdym kraju można takich brać i wyrabiać opinie całym narodzie). A jak nie pato-polacy to ciapaci i to cała chmara. Hotel i transport do niego to gorzej niż dno, a ten "koordynator" który jest nadętym palantem nie potrafił nic wytłumaczyć i jeszcze na starcie z ryjem że są wszyscy wkurwieni na Polaków bo syf robią. Rzecz w tym że ja syfiarzem nie jestem i wśród takiego ścierwa przebywać nie miałem zamiaru ani minuty dłużej. XAWAX i FOXCONN TO DNO DLA LUDZI BEZ PRZYSZŁOŚCI! ;]
2
ama 2015-10-22 07:20:03
przynajmniej kapo z Oswiecimia widzący wszędzie scierwa i śmietniki nie pracuje na Foxconie, to jakiś plus
dzięki Foxconnowi zwiedziłem latem Tunezję więc nie narzekam , małżonka też zadowolona, dom też mam i nie boję się przyszłości
3
HardyTC 2015-10-22 14:34:28
O proszę "( usunięte przez administratora ) jesteś może tym pseudo-koordynatorem stamtąd? Bo językiem tam pasujesz.
1
jurand 2015-11-04 12:53:10
praca jak w polskiej fabryce
zarobki jak w Polsce
nadgodziny są obowiązkowe
można robić 5-6 dni w tygodniu dwunastki na noc
xavax nie ma zadnego polskiego koordynatora
wszystko dowiadujesz się na szkoleniu na drugi dzień po przyjeżdzie

jak gdzies szukają do pracy i nie wymagają kwalifikacji to nie należy oczekiwać raju, kto nie boi się pracy i zna się na robocie już dawno pracuje w Polsce

wyjazd wart solidnego przemyślenia

mieszkanie i dojazd do pracy za darmo

jeżeli mówisz w Polsce, że za grosze u prywaciarza nie będę robił to Czechy skreślaj i szkoda zachodu
inne fabryki w Czechach jak taki raj to czemu i tam szukają chętnych???

zarobić to można w Norwegii, lub trzeba mieć fach w ręku

nie wymagają kwalifikacji i nie musisz mieć kasę ze sobą, jezeli nie zaczniesz pić dasz sobie radę


1
nagasaki 2015-11-10 17:27:10
Witam ,a ja sie z Wami nie zgodze , jak ktos niezawala ( nie mowcie [Ci] , ktorzy zostaliscie *OSZUKANI ze nie mieliscie A ew.marotki ,kombinowanie itp. ja pracuje stale ,nienarzekam na nic ,procz tego ze mi sie czasami nie chce ,wychodzi *ciut wiecej niz 10zl/h ,warunki mieszkalne ponizej przecietnej,ale idziesz na byt i masz w nosie,nie napocisz sie w pracy nigdy(chyba ze z temperatury w lato) . Pracuje w Foxconn przez SK Express rok
1
nagasaki 2015-11-10 17:45:04
a i druga sprwawa ,mieszkalem i na Hurce u na Harmony i w obu przypadkach nie mialem z niczym i nikim problemu ,jak se poscielisz....
wyhodzi jakies 12zl/h z bonusami .Tak jak nie jestes alko-patolem tak praca jest i zycie normalna, w weekend owszeem mozna wypic jak i zapalic,ale prace nalezy szanowac ,praca jak praca ,idz do pracy gdzie masz 12zl/h na czysto ,umowa,ubezpieczenie,mieszkanie ze wszystkimi mediami za 600k(90zl),dojazd do pracy za darmo,dobra atmosfera w pracy ogolnie ,moze to wszystko jest uzaleznione od tego iz pracuje na dosyc dobrej pozycji
naiwna 2015-11-12 18:41:20
Sluchajcie ja mam jechac w niedziele z Xawaxu do Pardubic na komputery zastanawiam sie tak sie naczytalam tego wszystkiego ze sama nie wiem.
wojt 2015-11-16 19:18:01
jak pani nie zdecydowana to lepiej nie jechać
ja jakbym czytał komentarze to nigdy bym nigdzie nie jechał i nie pracował,nie znam typa, nie wiem co nim kieruje, że pisze tak lub siak,na świecie świrów pełno zwlaszcza za granicą
mam wątpliwości zostaję w domu

część ludzi zjeżdża takich co wątpie żeby ktoś ich gdziekolwiek chciał do pracy,a fabryka wydaje się ostatnim miejscem dla nich
druga część bez problemu sobie daje radę, coś sobie zarobią i jadą dalej
,niektórzy zostają na dlużej ale jest to mniejszość

w pracy też jest różnie,dużo żależy, gdzie się trafi

dlatego kogo nigdzie nie chcą do pracy, lub wszędzie pracuje krótko lepiej niech nie przyjeżdża,szkoda czasu i nerwów
w sumie do pracy pół Europy szuka chętnych i to za lepszą kasę wystarczy dobrze sie rozgladnąć
niezadowolony 2015-11-16 22:52:27
nie jedzcie ludzie do tej pracy z xawaxu do pardubic i liberca ten co was werbuje to stary oszust
1
awesome 2015-11-17 16:43:59
Czy ktoś móglby chociaz powiedzieć czy pieniądze wypłacają na czas? i czy chociaz z tym nie oszukuja?
pozdrawiam
... 2015-11-22 19:01:39
nie wypłacają co miesiąc tylko raz na dwa miesiące.jak ktoś pracuje w nadgodzinach to trzeba sprawdzać godziny bo nie wypłacają.
leopold staw 2015-11-25 21:25:21
co wy pleciecie wypłaty wypłacają tylko raz na dwa lata i to trzeba mieć białe skarpetki i słuchać disko polo
ostatnio placili tylko blondynkom i tylko nadogdziny

Polaków stale przybywa, bajkopisarze i groch z kapustą
2
niezadowolony 2015-11-27 09:51:49
przeczytaj dokładnie tekst i nie gadaj głupot nie byłeś tam to nie mów bajkopisarzu
pawel 2015-12-09 12:49:15
wszelkie zastrzeżenia, zgłaszane nie tylko tutaj zostały przekazane władzom agencji Xavax
zobaczymy czy wyciągną wnioski
ale i
uczciwie sobie powiedzmy że nikt nie zmusza Polaków do alkoholu i narkotyków i nie uzależniają sie Polacy od nich dopiero tutaj, a często one powodują problemy

pokoje byly w lepszym stanie zanim zaczeli tam dawać Polaków, jedni Polacy po drugich je przejmują - to tez zostało przekazane że nikt się tym nie zajmuje,a przez paru,którzy myślą, że trafili w swój żywioł cierpią osoby które przyjechały tutaj pracować, stąd ta ciągła rotacja (może o to chodzi)

ostatnio nawet policja zaczeła się pojawiać nie tylko na Hurce ale i w pracy informując o nieuchronności wszelkich wykroczeń łamiących prawo- może coś się zmieni, a może tylko ja zmienię prace

forum też śmieszne miejsce do wyrażania żalów gdyż są subiektywne opinie jednostek, oceny wedle danego, jednostkowego zdarzenia , danej osoby , a przewinęlo się już trochę Polaków- i nic to nie zmienia,

względnie zadowoleni i ta nic nie napiszą(a dzięki nim tu trafiłem,usłyszawsze że net kipi na Xavax, a to modne wsród pracujących sobie poczytać i dalej pracować sobie)

a nowi i tak przyjadą

pokrzywdzone osoby powinny bezpośrednio uderzać do biura z zarzutami, tak jak ostatnio (bardzo słusznie) jakiś Polak poszedł zglaszając mobbing na jedną z liderek
zobaczymy czy coś się zmieni
słyszałem o podwyżce ale i o zmniejszeniu zatrudnienia wraz z nowym rokiem
Thomas Krzyzowski 2015-12-17 11:07:30
Tak. Pieniadze sa wyplacane na czas (ostatni piatek miesiaca)
Lub wczesniej nawet :P
xxx 2015-12-21 18:14:23
Xawax przerzuca się na Ukrainców i będzie świety spokój,bo ani te warunki nie pasują Polakom, ani sami Polacy nie wykazali sie (jako całość) zdolnościami do pracy w tej fabryce, liczyłem, że na to ściągają tylu Polaków, którzy częsciowo zaraz wracają, żeby wykazać, że trzeba podwyższyć zarobki, żeby ściągnąc ludzi nadających się do tej pracy i byłaby jakaś selekcja z powodu nadmiaru chętnych, która eliminowałaby niebieskie ptaki i majowych robotników

nie chcę nabijać chętnych tym, którzy ściągają tu ludzi ale powiem tylko tyle,że przydałby się jakiś sensowny poradnik co i jak, bo czasem są dziwne sytuacje i problemy których można łatwo uniknąć, gdy 20 razy przemyśli się wyjazd i nie wierzy w obiecywane cuda

Pamiętajcie:
(fabryka jak w Polsce, zarobki jak w Polsce,hotel kiepski (ale w innym kraju za coś podobnego z wypłaty mi zabierali 1000zl)

jadąc tu do pracy mijacie kilkanascie miejsc, gdzie można popracować i przynajmniej zjechać tu z czymś więcej niż - puste kieszenie, a dużo osób przyjeżdża bez kasy nie zdając sobie sprawy, ze np mogą wylecieć w pierwszy dzień z roboty lub nie nadać się do pracy

- np punkt17 takiego poradnika mółby brzmieć
1. Darmowy autobus z Polski do pracy
i któryś z podpunktów: nie wierz obcej osobie,w dodatku przez internet/telefon, która Ci wmówi, że przy przyjeżdzie dostaniesz zwrot za paliwo i po każdym powrocie z domu kolejny zwrot,
wracali koszty podróży (kto nie jechał darmowym autobusem) ale pieniądze do 500 koron dopłacali do pierwszej wypłaty (a nie od razu w dzień przyjazdu)

- nie możesz jechać darmowym autobusem podstawianym przez firmę to nie rzucaj się na prywatne auto, bo niejeden wyszedł na tym jak Zabłocki na mydle
(kursowy autobus może to i obciach ale bilet kosztuje z 40 zl, a są dobre połaczenia), a kierowcy którzy jadą ze swoją kobietą,bo wygodniej, albo trafiają po wielogodzinnym błądzeniu do Pragi (100 km od docelowego miejsca, albo samochód im ulega awarii),

czy Szef firmy w Polsce - wyciągałby gótówkęw kieszeni, gdy mu powiesz, słuchaj no całą noc jeżdziłem zanim tu trafiłem, czasu już nie liczę ale za paliwo stówkę byś rzucił, mam rodzinę,z czego teraz mam zatankować...
...............
ogólnie widać, że warunki nie dla osób z Polski,pewnie Ukraińcy rozwiązą problem,
pracownica 2015-12-25 16:12:38
Wlasnie wrocilam z Pardubic pracowalam dla Xawaxu przez miesiac zarobki marne bardzo duzy najazd taniej sily roboczej w tym Polakow ale tez Rumunow,Bulgarow,Slovakow,Ukraincow,otworzono nowa hale bo nie ma gdzie tych ludzi ulokowac niektorzy byli mili i sympatyczni ale niktorzy patrzyli na mnie jak bym mu cos zlego zrobila i mysleli aby szybciej sie mnie pozbyc.Koordynatora nie ma ale jest szkoleniowiec BHP Pawel i on duzo moze pomoc ale nie pracuje z nami tylko dalej na magazynie gdzies.Gdyby korona stala wyze niz jest napewno Czechy bylyby oplacalne ale za marne grosze sie nie nie oplaca.
zico 2016-01-03 22:31:33
piszecie ze za marne grosze, a ile tak dokładnie na reke po miesiącu wychodzi ?
1
kloss 2016-01-04 18:06:51
ż było mówione jakie zarobki są i wszyscy co jada wiedzą czego się mogą spodziewać jęsli tylko mają głowę na karku, bo te stawki są im mówione o ile przemnożyli sobie to w domu, zagladajcie też na stronę agencji pracy, która Was ściąga tu, tam sa oferty i stawki

84 korony na godzinę dla nowych, czasem ktoś dostaje więcej ale rzadko
czasem są promocje - i nowi mogą dostac jak ostatnio 100 koron plus bonus 4000 koron (ale takie promocje sa max 2 tygodniowe) potem znowu 84 korony

masz papiery na wózek na dżwiganie towaru w górę - coś ponad 100 koron i 800 zl bonus - ale nie wiem czy Polaków biorą na te wózki bo to wiem z ich strony

mnózcie, kalkulujcie zanim tu przyjedziecie i uświadomcie sobie że nawet jak robisz prawie nic to w systemie 12 godzin na dzień jesteś zmęczony i nie masz czasu na nic
lepiej nie jechać, chyba, że ktoś naprawdę chce pracowac i potrzebuje jakiejś kasy - tak to jest rotacja, bo wszyscy jada na zasadzie jakoś to będzie, jak co to zwijam się - a to tylko im nabija statystyki - i nie ma szans by finansowo było lepiej - bo jak nie rumuni to przyjada polacy,a jak oni odjadą szybko to za tydzien następni Polacy

jedziecie a nawet nie przeliczycie sobie ile wyjdzie na godzine - i karuzela sie kręci - Wy narzekacie w sieci, CI co zostają moga zapomniec o podwyżce - a establishment liczy kasiorę i ściaga następnych :)
jedni robią więcej inni mniej, sa pozycje proste i pozycje nieoplacające się za tą kasę
- nie każdy ma 200 godzin co miesiąc
2
Paweł Niedzielski SK EXPRES 2016-01-27 15:12:01
Witam,

Jesteśmy bardzo wdzięczni za wszelkie opinie o Naszej firmie – te negatywne oraz pozytywne. Pozwala nam to rozwijać się oraz stale polepszać warunki zatrudnienia naszych kandydatów.
Na rynku istniejemy już od 10 lat jako Agencja Pracy specjalizująca się w rekrutacji pracowników na stanowiska niższego szczebla, jak i na stanowiska specjalistyczne. Do tej pory wysłaliśmy do pracy ponad 10 tysięcy osób, a przy takiej liczbie pracowników bardzo ciężko uniknąć negatywnych opinii, w szczególności, że pracujemy z ludźmi i dla ludzi w różnym wieku, poziomie wykształcenia, czy poglądach.
Ze względu na negatywne opinie o naszej firmie zamieszczone na stronach internetowych, postanowiliśmy sprostować kilka niewyjaśnionych spraw:

1. Nasi pracownicy są tak samo traktowani jak pracownicy z innych krajów. Nie jest prawdą, że Polacy zatrudniani są na stanowiskach, których nie chcą podjąć się Czesi czy Słowacy. Większość pracowników zatrudnionych u naszych klientów jest narodowści czeskiej czy słowackiej. Nie prawdą jest również informacja o podziale stanowisk ze względu na narodowość. Koordynatorem, czy Team Leaderem może zostać każdy, kto ma doświadczenie w kierowaniu ludźmi oraz zna język czeski, badź słowacki. Aktualnie prowadzimy rekrutacje na koordynatorów w naszych fabrykach, więc jeżeli któraś z osób czytających opinie o naszej firmie byłaby zainteresowana to zapraszam do kontaktu.

2. Jesteśmy agencją zatrudnienia, która rekrutuje kandydatów do pracy na terenie Słowacji oraz Czeskiej Republiki. Nie jesteśmy bezpośrednio pracodawcą – u nas Państwo podpisują umowę pośrednictwa pracy – w żadnym wypadku nie umowy o pracę, czy umowy o dzieło. Wszystkie umowy wiążące z pracodawcą są podpisywane w miejscu zatrudnienia (SK, CZ). Nasza umowa ma na celu zapewnienie, że otrzymają Państwo takie warunki, jakie zostały przedstawione w biurze.
W opiniach wyczytałem również informacje o bezpodstawnych zwolnieniach pracowników. Zapewniam Państwa, że takie sytuacje nie mają miejsca. Pracownicy otrzymują wypowiedzenia umowy w momencie, gdy:
- stawiają się do pracy w stanie nietrzeźwym,
- niszczą mienie firmy,
- nie przychodzą do pracy i nikogo o tym nie informują (nieusprawiedliwione absencje w pracy),
- łamią wewnętrzne regulaminy firm (palenie tytoniu w miejscach niedozwolonych, spożywanie alkoholu, wulgarne, agresywane zachowanie wobec współpracowników.
Dbamy o to, by Nasi pracownicy byli bezpieczni w miejscu pracy i rzeczą oczywistą jest trzeźwość w pracy – nie ma od tego żadnych odstępstw ani ulg. Jesteśmy informowani o każdym zwolnieniu naszego pracownika; powodzie zwolnienia, więc jeżeli pracownik nie jest pewny, za co został rozwiązany stosunek pracy z pracodawcą, może udać się do nas do biura i otrzymać taką informację.

3. Dotarły do mnie również informacje o zaniżonym wynagrodzeniu. Każdy pracownik jest informowany o tym, że jeżeli złamie wewnętrzny regulamin pracodawcy, część wynagrodzenia może zostać mu potrącona. Nie są to potrącenia za błahostki, lecz za ciężkie nadużycia: alkohol w pracy, absencja w pracy. Kolejną rzeczą oczywistą jest złożenie wypowiedzenia stosunku pracy w momencie, gdy chcemy zakończyć współpracę. Opuszczenie miejsca pracy bez wypowiedzenia traktowane jest jako ucieczka i wtedy pracownik również może otrzymać potrącenie z wynagrodzenia za niedotrzymanie stosunku pracy.

4. Należne wynagrodzenie jest zawsze wypłacane na czas, chyba, że pracownik nie założy konta bankowego na terenie kraju pracodawcy. Każdy z pracowników ma obowiązek założenia sobie konta bankowego w dowolnym banku w ciągu 2 tygodni od podpisania umowy o dzieło, bądź umowy o pracę. W założeniu konta pomaga koordynator, który jest na miejscu. Pierwsze zaliczki wypłacane są po przepracowanym pełnym tygodniu i każdy pracownik otrzymuje informacjeo konieczności zabepieczenia sobie pieniądzy na pierwszy tydzień pracy. W momencie, gdy pracownik nie stawi się do pracy (nieusprawiedliwiona nieobecność) w danym tygodniu, nie zostaną my wypłacone zaliczki. Taka informacja jest również przekazywana w momencie podpisywania umowy.

5. Kandydatów do pracy zapraszamy na rozmowy kwalifikacyjne do biura w Katowicach. Każdy z nich musi przejść testy m.in. matematyczne i po kilku dniach informujemy ich o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej, więc nie ma możliwości, by kandydat w trakcie rozmowy już wiedział, czy został przyjęty, czy też nie.

6. Pragniemy poinformować również, że to sami pracownicy tworzą atmosferę w hotelu pracowniczym i w pracy. To nie my odpowiadamy za zachowanie innych pracowników poza godzinami pracy, ale jeżeli macie Państwo uciążliwych lokatorów – zgłoście to swojemu koordynatorowi. Jest możliwość zmiany pokoju, a nawet hotelu! Pracownik może zostać wydalony z hotelu za nadużywanie alkoholu, bójki, niszczenie mienia hotelu, agresywane zachowanie wobec współlokatorów.
2
lmaniek 2016-02-03 06:28:57
Ja tam niewiem warunki na Hurce są tragiczne to prawda.Mi za 13 dni pracy w grudniu wyszło 15700 koron to jest około 2350 złoty,to chyba nieżle co?
oooooooooo 2016-02-13 18:07:23
Radzę kurwa tam nie jechać bo będziecie żałować do końca świata co tam wam gadajom ile będziesz robił ile zarabiał to jest wielka sciema mi dali 200 koron =34zł na dojazd do domu.
grucha 2016-02-15 21:24:22
1. Przed wyjazdem 10 razy zadaj sobie pytanie, czy naprawdę chcę jechać, jeżeli raz odpowiesz sobie nie, lub nie wiem po prostu nie jedź. Na pewno podobną pracę masz pod nosem, być może nikt Cie nie chce do roboty i myśisz ze tu Ciebie chcą, chcą Cie zabrać do pracy ale niekoniecznie każdego chcą trzymać i dawac mu pracę, zwlaszcza jak olewasz robotę.

2. Narkomani, alkoholicy - pracą nie zakryjecie swego nałogu, bo po paru godzinach będzie szumiał nałóg,albo was wyrzucą albo sami zrezygnujecie, skazancy(których lubi ściągać typ z Łodzi - wracają z powrotem do więzień - ostatnio zapragneli pobić policję ,dlatego po drodze wylądowali w szpitalu, nie ma co kusić losu jeśli miało się problemy z prawem w Polsce. siedziałem nie jadę do Czech, bo policja uczulona na Polakow za to że była bitka znimi.

3.Xawax ma koordynatora bulgarskiego, lub rumunskiego, Polak jest skazany sam na siebie.

4. Większośc pokoi jest kiepska,obiecanki przenosin na lepsze pokoje wielotygodniowe, nawet jak przeniosą to i tak na gorsze pokoje. Trzeba miec fuksa by trafić na przyzwoite warunki.

5. Typ z Łodzi jest miły i pomaga do momentu, gdy wsiądziesz w autobus do Czech, on juz ma za Ciebie kasę, wyłącza telefon i czeka jak zrezygnujesz z pracy by władowac kolejnych do pracy.Jeśi byłby ok przyjechałby z nami i z wami i dopilnowal tego co obiecuje.

6. Jest przeludnienie zatrudnionych i ściągają dalszych, dlatego robi się problem z godzinami i jeszcze ściągaja dalszych,

7. Około 75 procent nie robi dłużej niż kilka tygodni, połowa z nich pewnie nigdzie nie jest w stanie podjąć pracy(lenistwo, wóda,itp)

8. Słyszałem o gwałcie i zabójstwie Polki przez Rumuna,kto był gdzieś za granicą wie, że wszędzie to się zdarza, tutaj mieszają Polaków z innymi nacjami, nikt się ściąganymi ludżmi nie interesuje, a zwłaszcza pan z Łodzi, , a to właśnie jemu powinno zależeć na tym by Polaków traktowano OK by mieć normalnych chętnych, ale normalni chcą pracować, a tak to przyjazd , tydzien połowa wraca, kasa zarobiona i jadą następni, TYLKO PO CO ?????

9. Sami Polacy(część) robi wszystko co się da by zazgonować, zostac okradzionym, nie chodzić do pracy i potem płakać jaka ch.. ,

10. CO jakiś czas zwalniają i biorą nowych.Wypłata np za luty jest pod koniec marca, chyba, że Cie zwolnią grupowo to wypłacą wcześniej, jak się sam zwolnisz to ślą pieniądze do domu po miesiącu.


typa z Łodzi - zabrać ze sobą do autobusu i niech zadba o to co obiecuje,
są ludzie co zarobią, być może są i tacy co 200 koron mają tylko - ale jak ktoś mówi 200 koron to jak ktoś tu pracował i wie jak jest to mysli, że typa wywalili w pierwszy dzień bo był najebany w pracy,albo przepil całą kasę,lub dostanie na wyplate dopiero kase,a robił krótko
dlatego trzeba zawsze mieć ze sobą kasę na powrót do domu,bo nigdy nie wiesz ile będziesz pracował

był miesiąc ze ponad 3000 się zarobiło, ale znowu w styczniu kiepsko z godzinami było,mówią, że od marca bedzie dużo roboty, tylko, że znowu przyślą z 500 nowych ludzi
polak 2016-02-26 12:31:55
Odradzam 65 koron jak masz 181 godzin + bonus (uznaniowy) przeważnie 10 koron x ilość godzin i to wszystko na co możesz liczyć acha odlicz 3x 1000 koron za zaliczki (3 w miesiącu) rumuńce , i inne wynalazki obsadzili lepsze prace więc nie licz że będzie fajnie , zakwaterowanie jak trafisz od totalnego syfu do niezłych nawet miejsc . Agentura Exspres pazerna za pracę w godzinach nocnych zero dodatku ,za pracę w weekendy ,niedziele zero dodatku za pracę nadliczbową zero dodatku - za wszystko tylko gołe godziny jakiś fantasta pisał o 15 000 tysiącach za 13 dni (chyba ukradł sąsiadom z pokoju 13x 11,5 (0,5 godziny odliczają za przerwę na posiłek) = 13x11,5 = 149,5 149,5 x 60 (60 bo nie przepracowałeś ponad 180 i nie liczą 65 tylko 60 za godzinę ) = 8970 - jakieś pobrane zaliczki (1000 koron na tydzień ) to nie wiele zostaje - tyle w temacie .
polak 2016-02-26 12:41:34
Potwierdzam dalej tak jest , agentura złodziejska nikt chyba od lat już tak marnie nie płaci w Czechach przetrzymują kasę płacą kiedy im się podoba (tz piątek ostatniego w miesiącu nie dotrzymują ) skandal odradzam pracę dla tych gnoi !!!!!!!!!!!!!!!!!
aaaaaa 2016-03-14 11:45:35
Ja w Pardubicach jestem ponad 6 lat i nigdy mi sie nie spoznili z wyplata, zawsze prace mialam, owszem kokosow nie ma,ale ludzie mysla ze jak za granica to trzeba milony zarabiac!!! Na pewno w Polsce bym tego nie zarobila co tutaj... A Ci co tak na prawde narzekaja to sa.ludzie ktorzy nie szanuja pracy, albo sie upija albo im sie nie chce albo cos... przyjedzie na 2 tyg i ucieka bo uwaza ze malo placa, no a ile maja zaplacic za 2 tyg??? Przez te lata ludzie sie zmienili owszem dlaczego??? Bo maja gdzies prace... I ogolnie denerwuja mnie takie komentarze ,ze jest syf, jak to sie mowi jak sobie poscielisz tak sie wyspisz... A jak komus sie nie chce pracowac to nigdzie mu nie bedzie dobrze... Ja jestem zywym dowodem tego ze jak sie chce to wszystko mozna, i ze mna jest tu tez pare osob ktore pracuja latami... Pozdrawiam
2
:) 2016-04-07 15:43:32
Ja na reke mam miesiecznie 2.5tys zl... Tego w Polsce nie zarobie.
2
hmmmm 2016-04-07 16:10:28
A ja wam powiem tak, Ci co chca pracowac to beda... Dopoki ktos sam nie przyjedzie to sie nie przekona, ludzie ktorzy oczerniaja ta agenture wydaje mi sie ze troche z rzeczywistoscia sie mineli, nie mowie ze tutaj mega super chociaz dla.mnie tak ;) to co tu zarobie to w Polsce na pewno bym tego nie miala... Sprawa hoteli no faktycznie kolorowa nie jest, ale co oczekujecie od hotelu ktory macie za darmo??? Moze 5gwiazdek? Ja mieszkalam na veselce przez rok, mialam wspollokatorow "pluskwy" ale co zglosilam tak odrazu przyjezdzal pan i pryskal, teraz wynajmuje mieszkanie i agentura mi doplaca do niego, w Polsce tez jakis pracodawca wam doplaca??? Bo mysle ze nie... Wyplaty nigdy nie dostalam pozniej, albo na czas albo i wczesniej, pierwszy miesiac zyjesz na zaliczkach drugi mozesz ale nie musisz, jak sie bierze zaliczy co tydzien to wiadomo ze Ci sciagaja z wyplaty i nie dostajesz calej sumy, moja wyplata wychodzi 15tys i bez problemu umiem przezyc caly miesiac ,oplacajac mieszkanie, bez zaliczek, i mam co jesc, palic a nawet w weekend wypic! Jak ktos nie szanuje pieniedzy ani pracy tak nigdzie nie zagrzeje miejsca...,co do koordynatorow uwazam ze sa zajebisci bo ida na reke, jak raz nie pojdziesz do roboty staraja sie tak wywinac abys nie dostal kary, ale jak ktos poraz kolejny nie idzie bo wypi to mu sie nalezy!!! To samo jak jest lekarz dr Miro wypisze Ci co chcesz ,kiedy chcesz, wiec logiczne ze jezeli osoba ktora ciagle nie chodzi do pracy a przedstawia ten papierek juz nie jest tak wiarygodna jak osoba ktora chodzi do pracy caly czas... Zanim sie zdecydujesz tu przyjechac przemysl czy jedziesz do pracy czy na wakacje!!! Bo pozniej tacy ludzie co jada na wakcje wyrazaja negatywna opinie, i oczerniaja agenture, Pracuje juz dlugo pod ta agentura i nie uwazam ze jest to syf i ze nie mozna czegos osiagnac, pracowalam rowniez i na Slowacji z tej agentury i nie narzekalam. Owszem czasami mam nerwy, ale mysle ze to w kazdej robocie tak jest... Pozdrawiam i zapraszam tych ktorzy chca pracowac ;)
3
Sk Expres 2016-04-08 10:09:53
Dzień dobry !
Dziękujemy bardzo za pozytywne i jak i te negatywne komentarze o Naszej firmie. Nasza firma obecnie bardzo dynamicznie rozwija się w Polsce i posiadamy wiele ofert pracy na Słowacji oraz w Czeskiej Republice, a dzięki Państwa opiniom usprawniamy jakość naszych usług. Mimo, iż Czechy i Słowacja nie są bardzo popularnym kierunkiem wyjazdów zarobkowych to postaramy się Państwu udowodnić, że to bardzo bezpieczny i warty uwagi kierunek tuż za miedzą. Aktualnie posiadamy szereg ofert pracy w Czeskiej Republice i na Słowacji, więc zachęcamy do kontaktu z nami pod numerami: 533 605 902, 665 777 463.
Pozdrawiamy
Zespół SK EXPRES
2
mala 2016-04-25 16:20:53
boze gdzie na Ciebie gwizdali????hahaha a poza tym co ty gadasz jak raptem spedziliscie pare dni???ja jestem ponad 5 lat i nigdy na mnie nie gwizdali...!!!
::):):) 2016-04-25 16:33:35
no ludzie sa dziwi, zachowuja sie jak jakies malpy spuszczone z klatki, sama bylam swiadkiem jak dwoch kolesi zdemolowalo caly pokoj bo mieli taka ochote, i tak na dobra sprawe jest duzo takich ala normalnych ludzi, wiec ja to sie dziwie ze agentura jeszcze chce sie bawic w te hotele, po takich akcjach... ludzie niszcza bo uwazaja,ze to nie moje to mam gdzies...
luk 2016-07-18 02:56:37
wybiera sie ktoś w lipcu sierpniu?
Spideer 2016-07-18 13:41:53
Sam jesteś dno ja pracowałem 3lata w foxcone i nie narzekalem dla osoby co nie ma rodziny to te zarobki starczaja ale jak już się ma rodzinę no to lepiej poszukać sobie innej pracy polecam Kolin TPCA
s 2016-07-23 12:23:52
Nie gwizdali,bo na gwizdanie trzeba mieć wygląd :)
Bart 2016-08-13 11:31:55
dajcie sobie spokój z tym express people, najgorsze dziadostwo w całych Czechach. Polecam pracę w Skodzie przez inne agentury, tam można dobrze zarobić przynajmniej.
Zostaw swoją opinię o Foxconn - Pardubice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Foxconn