brak logo

New Collection

Wrocław

Opinie o New Collection

Becia 2010-09-30 20:39:20
Nie polecam pracy w tej "firmie" praca tam polega na wciskaniu ludziom podrabianych perfum. a wygląda to tak. z rana odbierasz karton z "perfumami" wysyłają cie w dane miajsce np. bloki mieszkalne a Ty chodzisz i wmawiasz, że perfumy sa od tego samego producenta znanych marek jak np hugo boss,. operacja wcisnięcia kitu polega na tym, ze wzbudzasz zaufanie w delikwencie, kłamiesz, ze marka niedlugo wchodzi do supermarketów, ze zbierasz opinie na temat produktu i podajesz cene jaka bedzie w sklepie z reguły 150zł, po czym wreczasz perfumy "w prezencie" po czym mowisz ze klient ma za nie zaplacic tyle ile wynosi koszt produkcji tychze "znanych" perfum. najgorsze jest to, ze ci pracownicy naciągają na to stare schorowane często osoby, ktore dają sie zmanipulować gierkom słownym. Podsumowując jest to zwyczajne naciąganie i oszukiwanie ludzi.
anonim 2011-04-12 16:40:36
też pracowałam w takiej firmie jest to oszustwo .prawda jest taka że koszt tych pożal się boże perfum to dosłownie złotówka . za wszystko trzeba w tej firmie płacić np.jak wysyłają pracowników dalej od Wrocławia np.100 km poza trzeba składać się na benzynę to koszt ok.30 zł jeżeli ktoś chce mieć umowę o prace każdego dnia trzeba płacić po 25 zł . wszystko tylko kolorowo wygląda tylko na rozmowie kfalifikacyjnej, mili i sympatyczni każdego dania trzeba sprzedać 20 takich perfum a jeżeli nie to długo się tam nie popracuje. godziny pracy też nie są za ciekawe pracuje się od7.30 nawet do 22 jak to było raz w moim przypadku bo jeżeli ktoś z grupy nie sprzeda 20 perfum to wszyscy muszą czekać aż ta osoba to sprzeda. firma też zapewniała obiady pracownicze lecz jak się później to okazało jak masz kase to sobie sam kupujesz . wszystko to wychodzi dopiero później jak tam się popracuje kilka dni . więc nie polecam bo ja już się na tym przejechałam
czorcik86 2011-11-29 17:29:26
dokladnie jest tak jak piszesz mialam identyczna sytuacje.!!nie polecam nikomu.ogolnie poznalam duzo sympatycznych ludzi mila atmosfera w firmie ale to wszystko pic na wode.zostałam zwolniona dyscyplinarnie z poniewaz nie donioslam na czas zwolnienia lekarskiego.a bylam w5 miesiacu ciazy!!! teraz troche zaluje ze sprawy im nie zalozylam.teraz to juz zapozno..NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ANI KUPOWAC ANI SPRZEDAWAC!!
MrSzajbex 2013-03-17 01:05:57
Czytając wasze opinie dochodzę do wniosku że wszyscy by chcieli mieć wszystko najlepiej za darmo :D / najlepiej by było żeby pracodawca płacił nam za paliwo, fundował obiady i szereg innych dodatków, no mało tego jeszcze żeby dobrze płacił to by było bosko :D ludzie opamiętajcie się , jak komuś taki system pracy nie odpowiada to proste odchodzi i tyle, a nie najeżdża bo źle było bo zabierali za paliwo hehehe. Co z tego że składka na paliwo na 4 osoby w aucie wychodzi 30/40 zł skoro ta firma daję możliwość zarobienia naprawdę konkretnych pieniędzy oczywiście jeśli chcemy, musimy wykazać duże zaangażowanie i przede wszystkim opierać się na statystyce :) Jeśli jesteś naprawdę ogarnięty i wiesz co masz robić , sprzedać 16 czy 21 sztuk dziennie to naprawdę nie jest problem :D i może przyznam wam rację że interes nie jest do końca uczciwy tzn. owe perfumy nigdy nie będą w drogeriach, i te stoiska promocyjne nigdy nie powstaną, to muszę przyznać że interes a w sumie to polityka działania tych firm jest na polskim rynku standardem tzn, chodzi mi tu o to że w Polsce tylko takie firmy(oczywiście jest wiele wyjątków) prosperują i dają duże dochody nielicznej grupie ludzi bo na ludzkiej naiwności i zaufaniu zarabiają niestety wszyscy :) Nie przedstawię się, nie powiem w którym mieście pracuje i ile zarabiam ale mogę wam powiedzieć na pewno jedno, będę tutaj nadal pracować :) pozdrawiam
dlala 2013-05-21 21:49:49
Super firma, ekstra ludzie pamiętne czasy pozdrawiam Wrocław i Poznan szczegoólnie. Polecam każdemu nie patrzcie na opinie. Oszuści są ale w rządzie ! Pozdr
hhaahah 2013-07-31 23:05:04
nie polecam tej firmy Pracowałam tam. naciagaja starszych ludzi na niby drogir ładnie perfum w rzeczywistości perfumy sa warte7zł i ochydne w zapachu
Kornakowski 2014-01-16 22:01:17
Ja również nie polecam tam pracy. W ogłoszeniu wszystko jak zwykle 'pięknie' napisane, kiedy juz idziesz na spotkaie rekrutacyje również wszystko bardzo 'pięknie' wygląda. 1500 netto na rękę + prowizja od sprzedaży, 8 godzin dziennie. Super prawda? (usunięte przez administratora)
Kornakowski 2014-01-16 22:05:12
aha, no i oczywiscie jak w ogloszeniu przedstawiają stanowisko (usunięte przez administratora). Przedstawiciel handlowy klienta biznesowego i indywidualnego. woooow.
1
panna agnieszka 2015-03-10 13:24:35
no właśnie u mnie tez chyba ten sklep zniknął z okolicy, jakoś się zrobiło o nich tak cicho. czy ktoś ma może jakąś wiekszą i rzetelną wiedzę na ten temat, ewentualnie może podać źródło gdzie można o tym poczytać? ze znalezieniem strony internetowej tez problem lekki mam... pomożecie cokolwiek napiszecie?
poinformowana 2015-09-30 21:35:27
Teraz nazywają się MAGNIFICORA i we Wrocławiu są np. na Jedności Narodowej pod nazwą MONROE i na Dworcowej pod nazwą Magnus i pewnie jeszcze w kilku miejscach. Co chwilę zmnieniają miejsca i nazwy żeby jeszcze ktokolwiek do nich przyszedł.
Janam 2016-05-13 14:06:29
New Collection poszukuje ludzi do pracy, bardzo polecam taką sytuację na stałe można sobie zostać i jest cool
Zostaw swoją opinię o New Collection - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie New Collection