logo FM Bank S.A.

FM Bank S.A.

Toruń

Opinie o FM Bank S.A.

karakurt 2016-01-25 14:41:39
Niedawno aplikowałem o pracę w FM Banku PBP S.A. czy, jak kto woli, BIZ Banku. Zareagowali na moją ofertę. Zadzwonił facet i poinformował, że pierwszym etapem rekrutacji będzie rozmowa telefoniczna. Powiedział, że to będzie następnego dnia, podał dokładną godzinę i zapytał, czy pasuje mi ten termin. Zgodziłem się. Nazajutrz na koniec rozmowy telefonicznej facet oznajmił, że jeśli przejdę dalej, to będą jeszcze jakieś dwa spotkania rekrutacyjne. Powiedział też, że bez względu na wynik naszej rozmowy w ciągu 2 tygodni, a może już nawet w przeciągu 8 dni, odezwą się do mnie i dadzą odpowiedź, czy przeszedłem pozytywnie przez etap rozmowy telefonicznej, czy nie. Zapytałem go, chcąc się upewnić, czy jeśli odpowiedź będzie negatywna, to również skontaktują się ze mną. Zapewnił, że tak. Zarówno 8 dni jak i dwa tygodnie od tamtego zdarzenia już dawno minęły i oczywiście odpowiedzi żadnej nie otrzymałem. Mimo zapewnień, że taka odpowiedź na pewno będzie. Najśmieszniejsze jest to, że na stronie internetowej BIZ Banku można przeczytać takie oto informacje: "Zgodnie z kulturą naszej organizacji, przekazujemy informację zwrotną każdemu kandydatowi, który czynnie zaangażowany był w projekt rekrutacyjny. Kontaktujemy się drogą telefoniczną bądź e-mailową.". Skoro przeprowadzali ze mną pierwszy etap rekrutacji czyli rozmowę telefoniczną, to rozumiem, że byłem czynnie zaangażowany w projekt rekrutacyjny, a więc powinna być jakaś odpowiedź. W związku z tym, według mnie, nie ma tutaj żadnej "kultury organizacji", tylko jest najzwyczajniejszy w świecie brak kultury. Tak więc zdecydowanie wystawiam tej firmie negatyw. Jeśli ktoś chce być poważnie traktowany, odradzam mu staranie się o pracę w tym banku. Jeśli trudno im było zadzwonić i powiedzieć mi, że odpowiedź jest negatywna, to przecież istnieje poczta elektroniczna. Ogłoszenie, na które aplikowałem, dotyczące mojego miasta, pojawiło się ponownie. Widocznie nikogo odpowiedniego nie znaleźli. A może ci, których byli skłonni zatrudnić, zorientowali się, jak ta firma traktuje ludzi i sami zrezygnowali z możliwości pracy. Firma, która traktuje niepoważnie potencjalnych pracowników, z bardzo dużym prawdopodobieństwem traktuje podobnie lub nawet tak samo tych, którzy są już jej pracownikami.
5
karakurt 2016-01-25 15:34:32
Życzę powodzenia.
mako@ 2016-01-25 16:57:31
karakurt, jeżeli możesz to napisz o co Cie pytali podczas tej telefonicznej części rekrutacji
karakurt 2016-01-25 18:41:29
mako@, Dlaczego chciałbym pracować w branży bankowej? Co skłoniło mnie do aplikowania o pracę w tym banku? Jak wyobrażam sobie pracę na stanowisku, na które aplikowałem? Były też pytania, nawiązujące do tego, czym zajmowałem się ostatnio. A ponadto, ile chciałbym zarabiać - jak wysoką chciałbym mieć stałą część wynagrodzenia?
aanna89 2016-02-08 09:27:17
Mam małe pytanie odnośnie wynagrodzenia, a mianowicie jaka jest podstawa i jaką realnie można wypracować prowizje?
Jaro 2016-02-15 14:11:07
Z tego co mi wiadomo to Szanowny Pan Dyrektor ma najmniejszą fluktuacje w Regionie i nawet Ciebie mimo poważnego złamania regulaminu nie zwolnił dyscyplinarnie tylko pozwolił Ci złożyć wypowiedzenie.
3
On 2016-02-18 11:52:06
Nie każdemu proponują umowę o pracę, praktykują także umowy zlecenie, które i tak spełniają warunki umowy o pracę..
człowiek 2016-02-20 23:23:58
A jak jest w Banku po zmianach? Interesuje mnie jak się pracuje w centrali z nowymi osobami które tym wszystkim zarządzają?
1
Miecznik 2016-02-25 10:12:42
@człowiek: Podobno jest jeszcze gorzej niz przed :D
Miecznik 2016-02-25 13:54:05
podobno jest jeszcze gorzej niz było..
aanna89 2016-02-29 11:39:22
a ile realnie doradca klienta biznesowego może wyciągnąć miesięcznie?
4
ona 2016-02-29 12:20:53
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozstaniu pracownika z firmą często towarzyszy negatywna atmosfera. Nierzadko wynika ona z winy pracodawcy, który zapomina, że sposób, w jaki są zwalniani pracownicy, może zaszkodzić wizerunkowi firmy.
Pracodawca musi być przewodnikiem, który podchodzi do pracowników z poczuciem obowiązku i opieki. Powinien zastanowić się, co zrobi dana osoba po odejściu z pracy, czy będzie rekomendowała poprzednie miejsce zatrudnienia. Od tego, w jaki sposób pracownicy odchodzą, zależy wizerunek firmy.
Ta firma już nie ma wizerunku- ta firma to totalne dno.
3
aanna89 2016-02-29 13:41:08
aż tak źle? zastanawiam się nad zmianą pracy i mam propozycje na stanowisko doradcy biznesowego i nie wiem czy zmieniac
Miecznik 2016-03-08 12:16:33
nie zmieniaj jeśli nie chcesz się wstydzić firmy w której pracujesz.
3
beebee 2016-03-08 15:44:33
Hej czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat pracy w CC w Gdańsku? Pracuje obecnie w Bankowym CC i zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. Czy ktoś może powiedzieć coś o atmosferze pracy, podstawowym wynagrodzeniu i systemie premiowym? Wiem, że CC w trójmieście dopiero startuje, ale może ktoś ze starych pracowników się wypowie.
krafalak 2016-03-09 11:37:52
Cześć,
a gdzie mieści się konkretnie Centrala w FM BANKU w Gdańsku?
Piotr 2016-03-12 08:44:48
A czy ktoś wie, czy zapraszają już na rozmowy w Gdańsku? Ogłoszenia wiszą już długi czas, ale do mnie jeszcze nikt nie dzwonił. No i jak z tymi zarobkami? Jaka podstawa i jaka premia?
Miecznik 2016-03-14 10:27:18
jeśli piszesz o "pieniążkach" to życzę Ci powodzenia w bankowości...
2
Miecznik 2016-04-15 14:27:38
"jeszcze"? proszę Cię, ten bank się stacza po równi pochyłej. Udziela lichwiarskich kredytów tym którzy gdzie indziej nie mogą dostać, totalne zero moralności, wstydziłbym się tam pracować, zwłaszcza w sprzedaży.
2
Miecznik 2016-05-05 17:09:55
maga, nie wiem czy teraz przyjmują, zatrzymałem się na tym jak tylko zwalniali. Pracowałem w departamencie produktowym i HRy tylko przychodzily zeby zwalniac ;] jesli kogos szukaja to moze ktos juz tego zwalniania dobrych pracownikow "bo tak" nie wytrzymal..
jeszcze raz nie polecam, jezeli chcesz wiedziec cos wiecej to zadaj pls konkretne pytanie. pozdrawiam.
1
Karolek 2016-05-16 18:22:31
Z tego co wiem, w większości biorą "swoich". Osobom obcym ciężko jest się tam przebić. Pracują tam ludzie zwolnieni z Alior Banku (wcześniej Meritum Bank), BPHu itp. Jedna, wielka sitwa :) Siedzą na Białej 1 we Wrzeszczu w Gdańsku.
1
Yaś 2016-05-16 18:48:56
Gdańsk Wrzeszcz Biała 1, w tym budynku, co GPEC
X-Men 2016-09-16 15:22:12
Ponownie jest poszukiwany specjalista ds personalnych. Z tego co piszecie albo sam zrezygnował albo nie sprawdził się...
1
zaciekawiona 2016-09-23 14:05:17
A czy ktoś może miał okazje pracować na BackOffice? I orientuje się jak to wygląda?;)
niezaciekawiona 2016-09-23 15:22:39
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
1
niezaciekawiona 2016-09-23 15:23:02
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
1
Niezaciekawiona 2016-09-23 17:53:40
To chyba w księgowości co najwyzej.. Choc i tak watpię
1
niezaciekawiona 2016-09-23 19:18:38
doskonała? to chyba żart. na pewno dziewczyna nie pracuje w biznesie w takim razie.
1
niezaciekawiona 2016-09-26 10:13:44
Pracowałam w wielu bankach i z takim mobbingiem jak w FM banku sie nie spotkalam. Zero szacunku dla człowieka, pracownik w zasadzie nie jest człowiekiem tylko trybikiem w machinie. Wystarczyłoby popytać jaki procent pracowników nie korzystał z usług psychiatry podczas pracy tam. Ja tak.
3
niezaciekawiona 2016-09-26 15:15:05
co Ty powiesz...
2
seek 2016-09-30 09:23:55
Może ktoś by się wypowiedział na temat pracy analityków w centrali Gdańsk?
niezaciekawiona 2016-10-06 11:27:51
jaka mega duza? to nie ma nic wspolnego z duza firma, mala firemka, 700 pracownikow z pracownikami oddzialow wlacznie, no blagam.
1
mikołaj 2016-10-06 11:38:22
w każdej frimie tak na prawde masz szansa na zdobycie jakiego doświadczenia i sznas żeby się czegos nauczyć tylko trzeba tez dobrze tafic..mnie zainteresowlaa oferta na stanowisko przeedstawcieila handlowego podobno calkiem sporo można tutaj zarobić to prawda?
Anonim 2016-11-02 22:22:13
Traktują pracowników jak śmieci. Zwalniają w sposób niezgody ze standardami. Paranoja, po czym dowiadujesz się, że masz opuścić budynek i inni traktują cię jako przestępcę.
1
Łukasz 2016-11-03 09:24:12
dokladnie...
1
kubaaa 2016-11-04 15:01:56
Ktoś pracuje na stanowisku weryfikacji kredytowej w Gdansku? jak jest z atmosferą i zarobkami?
Pracownik 2016-11-06 20:37:33
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
2
Pracownik łódzkie 2016-11-06 20:38:39
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
3
Łukasz 2016-11-07 10:40:53
Ależ genialnie ujęte. Widzę, że nie tylko w centrali tak jest ;]
2
ola 2016-11-15 22:26:49
a czy ktoś o zarobkach może napisac, jakie sa jako doradca a jakie np. jako asystent kedytowy
Łukasz 2016-11-16 12:12:40
Nie pracowałem na żadnym z tych stanowisk więc niestety nie wiem. W ogóle pracowałem za dawnego składu, wtedy zarobki w centrali były niezłe ale jak jest teraz to nie mam pojęcia.
pracownik 2016-11-17 00:22:07
7500 brutto
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-17 14:23:37
Jako pracownik Centrali w Obsłudze Klienta mogę powiedzieć tylko jedno, bardzo dużo pracy, zapier...., płaca? Jako specjalista 2 tysiące netto, żenada, plus dodatkowa robota za którą nic nie dodają do pensji, częste wsparcie infolini, ogólnie rozglądam się za czymś innym.
1
Miecznik 2016-11-17 15:50:29
z takim nickiem dobrze Ci wroze, nie poddawaj sie :)
1
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-18 09:51:06
Zastanawiam sie w pracy w oddziale/placówce Banku, ale nie wiem jak tam praca wygląda i jakie zarobki, jeśli ktoś jest w temacie proszę i informacje :) dziękuję
1
qwertty 2016-11-19 13:47:47
Potrwierdzam. Jeśli masz życie poza pracą, omijaj to miejsce...
1
Pracownik łódzkie 2016-11-19 21:01:10
Jeśli masz jakiekolwiek życie to omijaj to BADZIEWIE z daleka!
4
ola 2016-11-20 23:30:49
Na jakim stanowisku, chyba kierowniczym?
1
niezaciekawiony 2016-11-21 16:52:35
nie. kierownik produktu 11-17 tyts brutto.
ChytryPlanZdzisia 2016-11-25 23:59:09
Podzielam opinie kolegi Pracownik łódzkie. Miałem tę nieprzyjemność uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej na Doradcę Klienta Biznesowego w Łodzi. Rozmowa odbyła się w jednej z kawiarni łódzkiej galerii handlowej. Jej poziom był wręcz żenujący. Z ramienia banku uczestniczyły w niej dwie osoby, przy czym tak naprawdę rozmawiałem z jedną. Chyba szef placówki, który generalnie był opryskliwy, negował każde wypowiadane przeze mnie zdanie, całkowicie ignorując moje doświadczenie zawodowe. Zachowywał się tak jakby pozjadał wszystkie rozumy, przytaczając przykłady ze swojego życia - ile to on nie zarobił dla swojego poprzedniego pracodawcy, pracując jako sprzedawca w hurtowni. Wychodził z pozycji to ja tu jestem szefem i ja odpytuję, tak więc rozmowa rekrutacyjna nie była rozmową, a wręcz przesłuchaniem. Najważniejszy dla niego plan, bo według jego opinii tylko to weryfikuje doradcę. Cały czas piszę tutaj o stanowisku doradca, nie mylić ze sprzedawcą. Na marginesie nie znam sprzedawcy, tfu doradcy, który wypracowywałby co miesiąc plany. Oczywiście szkolenie wprowadzające jest - może w pierwszym, może w drugim miesiącu pracy. Poza tym doradca w oddziale robi wszystko, a więc skanuje dokumenty, dokonuje obsługi kasowej, podlewa kwiatki, parzy kawę szefowi, zmywa podłogę. Do tego nie zapominajmy o najważniejszym - plan. Na moje pytanie, co go skłoniło do zaproszenia mnie na rozmowę, padła następująca odpowiedź - zapraszamy wszystkich, SZUKAMY LUDZI SUKCESU... Komentarz tutaj jest zbędny. Zapomniałem o Pani Emilii. W sumie jej wkład w rozmowę był znikomy. Chyba należała do ludzi sukcesu, ponieważ non stop dzwoniła, odchodziła od stolika. Gdy powracała zadawała identyczne pytania, co jej kolega. Kulminacyjnym momentem było przypadkowe spotkanie koleżanki i całkowite zignorowanie toczącego się przesłuchania. Ludzie sukcesu lubią plotkować w każdym momencie. Wrażenia po przesłuchaniu, tfu rozmowie kwalifikacyjnej - chyba nie muszę ich opisywać... Wnioski wyciągnijcie sami
2
Zostaw swoją opinię o FM Bank S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FM Bank S.A.