logo FM Bank S.A.

FM Bank S.A.

Toruń

Opinie o FM Bank S.A.

Yaś 2016-05-16 18:48
Gdańsk Wrzeszcz Biała 1, w tym budynku, co GPEC
X-Men 2016-09-16 15:22
Ponownie jest poszukiwany specjalista ds personalnych. Z tego co piszecie albo sam zrezygnował albo nie sprawdził się...
1
zaciekawiona 2016-09-23 14:05
A czy ktoś może miał okazje pracować na BackOffice? I orientuje się jak to wygląda?;)
niezaciekawiona 2016-09-23 15:22
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
1
niezaciekawiona 2016-09-23 15:23
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
2
Niezaciekawiona 2016-09-23 17:53
To chyba w księgowości co najwyzej.. Choc i tak watpię
1
niezaciekawiona 2016-09-23 19:18
doskonała? to chyba żart. na pewno dziewczyna nie pracuje w biznesie w takim razie.
1
niezaciekawiona 2016-09-26 10:13
Pracowałam w wielu bankach i z takim mobbingiem jak w FM banku sie nie spotkalam. Zero szacunku dla człowieka, pracownik w zasadzie nie jest człowiekiem tylko trybikiem w machinie. Wystarczyłoby popytać jaki procent pracowników nie korzystał z usług psychiatry podczas pracy tam. Ja tak.
7
niezaciekawiona 2016-09-26 15:15
co Ty powiesz...
4
seek 2016-09-30 09:23
Może ktoś by się wypowiedział na temat pracy analityków w centrali Gdańsk?
1
niezaciekawiona 2016-10-06 11:27
jaka mega duza? to nie ma nic wspolnego z duza firma, mala firemka, 700 pracownikow z pracownikami oddzialow wlacznie, no blagam.
1
mikołaj 2016-10-06 11:38
w każdej frimie tak na prawde masz szansa na zdobycie jakiego doświadczenia i sznas żeby się czegos nauczyć tylko trzeba tez dobrze tafic..mnie zainteresowlaa oferta na stanowisko przeedstawcieila handlowego podobno calkiem sporo można tutaj zarobić to prawda?
Anonim 2016-11-02 22:22
Traktują pracowników jak śmieci. Zwalniają w sposób niezgody ze standardami. Paranoja, po czym dowiadujesz się, że masz opuścić budynek i inni traktują cię jako przestępcę.
5
Łukasz 2016-11-03 09:24
dokladnie...
2
kubaaa 2016-11-04 15:01
Ktoś pracuje na stanowisku weryfikacji kredytowej w Gdansku? jak jest z atmosferą i zarobkami?
1
Pracownik 2016-11-06 20:37
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
6
Pracownik łódzkie 2016-11-06 20:38
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
4
Łukasz 2016-11-07 10:40
Ależ genialnie ujęte. Widzę, że nie tylko w centrali tak jest ;]
3
ola 2016-11-15 22:26
a czy ktoś o zarobkach może napisac, jakie sa jako doradca a jakie np. jako asystent kedytowy
Łukasz 2016-11-16 12:12
Nie pracowałem na żadnym z tych stanowisk więc niestety nie wiem. W ogóle pracowałem za dawnego składu, wtedy zarobki w centrali były niezłe ale jak jest teraz to nie mam pojęcia.
pracownik 2016-11-17 00:22
7500 brutto
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-17 14:23
Jako pracownik Centrali w Obsłudze Klienta mogę powiedzieć tylko jedno, bardzo dużo pracy, zapier...., płaca? Jako specjalista 2 tysiące netto, żenada, plus dodatkowa robota za którą nic nie dodają do pensji, częste wsparcie infolini, ogólnie rozglądam się za czymś innym.
3
Miecznik 2016-11-17 15:50
z takim nickiem dobrze Ci wroze, nie poddawaj sie :)
1
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-18 09:51
Zastanawiam sie w pracy w oddziale/placówce Banku, ale nie wiem jak tam praca wygląda i jakie zarobki, jeśli ktoś jest w temacie proszę i informacje :) dziękuję
2
qwertty 2016-11-19 13:47
Potrwierdzam. Jeśli masz życie poza pracą, omijaj to miejsce...
1
Pracownik łódzkie 2016-11-19 21:01
Jeśli masz jakiekolwiek życie to omijaj to BADZIEWIE z daleka!
4
ola 2016-11-20 23:30
Na jakim stanowisku, chyba kierowniczym?
1
niezaciekawiony 2016-11-21 16:52
nie. kierownik produktu 11-17 tyts brutto.
ChytryPlanZdzisia 2016-11-25 23:59
Podzielam opinie kolegi Pracownik łódzkie. Miałem tę nieprzyjemność uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej na Doradcę Klienta Biznesowego w Łodzi. Rozmowa odbyła się w jednej z kawiarni łódzkiej galerii handlowej. Jej poziom był wręcz żenujący. Z ramienia banku uczestniczyły w niej dwie osoby, przy czym tak naprawdę rozmawiałem z jedną. Chyba szef placówki, który generalnie był opryskliwy, negował każde wypowiadane przeze mnie zdanie, całkowicie ignorując moje doświadczenie zawodowe. Zachowywał się tak jakby pozjadał wszystkie rozumy, przytaczając przykłady ze swojego życia - ile to on nie zarobił dla swojego poprzedniego pracodawcy, pracując jako sprzedawca w hurtowni. Wychodził z pozycji to ja tu jestem szefem i ja odpytuję, tak więc rozmowa rekrutacyjna nie była rozmową, a wręcz przesłuchaniem. Najważniejszy dla niego plan, bo według jego opinii tylko to weryfikuje doradcę. Cały czas piszę tutaj o stanowisku doradca, nie mylić ze sprzedawcą. Na marginesie nie znam sprzedawcy, tfu doradcy, który wypracowywałby co miesiąc plany. Oczywiście szkolenie wprowadzające jest - może w pierwszym, może w drugim miesiącu pracy. Poza tym doradca w oddziale robi wszystko, a więc skanuje dokumenty, dokonuje obsługi kasowej, podlewa kwiatki, parzy kawę szefowi, zmywa podłogę. Do tego nie zapominajmy o najważniejszym - plan. Na moje pytanie, co go skłoniło do zaproszenia mnie na rozmowę, padła następująca odpowiedź - zapraszamy wszystkich, SZUKAMY LUDZI SUKCESU... Komentarz tutaj jest zbędny. Zapomniałem o Pani Emilii. W sumie jej wkład w rozmowę był znikomy. Chyba należała do ludzi sukcesu, ponieważ non stop dzwoniła, odchodziła od stolika. Gdy powracała zadawała identyczne pytania, co jej kolega. Kulminacyjnym momentem było przypadkowe spotkanie koleżanki i całkowite zignorowanie toczącego się przesłuchania. Ludzie sukcesu lubią plotkować w każdym momencie. Wrażenia po przesłuchaniu, tfu rozmowie kwalifikacyjnej - chyba nie muszę ich opisywać... Wnioski wyciągnijcie sami
7
JarekSkwarek 2016-12-21 21:59
Czyżby był to Jarosław S??
1
Popis 2017-01-05 11:11
To jest post odstraszający konkurencję? Wiadomo, że praca w banku jest odpowiedzialna i wymaga pełnego zaangażowania. Ludzie lubią takie wyzwania, które pozwalają realizować się zawodowo. Po co zniechęcać innych.
Pracownik łódzkie 2017-01-11 18:17
Drogi POPIS, mam wrażenie że nie do końca zrozumiałeś mój wpis oraz wielu innych ludzi, którzy mieli do czynienia z TYM CZYMŚ. Każda praca jest odpowiedzialna i wymaga zaangażowania ludzi-bo to właśnie ludzie tworzą firmę.Jeśli więc Ci ludzie są poniżani i traktowani...ŹLE to taka instytucja ma właśnie mega rotację mega spadki sprzedaży itp. a kolejny niekompetentny zarząd jedyne co może zrobić to zmienić nazwę(NEST) i znowu rekrutować. W mojej obecnej pracy przechodzę rehabilitację psychiczną po tym banku. Na pewno nie chcę nikogo odstraszyć lecz uchronić od utraty zdrowia i czasu.
Nic nie stoi na przeszkodzie;sprawdź sam-zwłaszcza ze przyjmują wszystkich.
Proponuje też zasięgnąć opinii o(teraz NEST Banku) kogoś z branży finansowej oraz sprawdzić np. w GOOGLE hasła: "realizować się zawodowo" czy odpowiedzialność zaangażowanie".
Chyba że jesteś członkiem TEJ organizacji-to wtedy wszystko jasne.
Pozdrawiam
1
Pracownik łódzkie 2017-01-11 18:17
Drogi POPIS, mam wrażenie że nie do końca zrozumiałeś mój wpis oraz wielu innych ludzi, którzy mieli do czynienia z TYM CZYMŚ. Każda praca jest odpowiedzialna i wymaga zaangażowania ludzi-bo to właśnie ludzie tworzą firmę.Jeśli więc Ci ludzie są poniżani i traktowani...ŹLE to taka instytucja ma właśnie mega rotację mega spadki sprzedaży itp. a kolejny niekompetentny zarząd jedyne co może zrobić to zmienić nazwę(NEST) i znowu rekrutować. W mojej obecnej pracy przechodzę rehabilitację psychiczną po tym banku. Na pewno nie chcę nikogo odstraszyć lecz uchronić od utraty zdrowia i czasu.
Nic nie stoi na przeszkodzie;sprawdź sam-zwłaszcza ze przyjmują wszystkich.
Proponuje też zasięgnąć opinii o(teraz NEST Banku) kogoś z branży finansowej oraz sprawdzić np. w GOOGLE hasła: "realizować się zawodowo" czy odpowiedzialność zaangażowanie".
Chyba że jesteś członkiem TEJ organizacji-to wtedy wszystko jasne.
Pozdrawiam
1
Ludzik 2017-01-18 17:13
Myślę , że nie wszystkie oddziały są takie złe jak opisujesz. Wyniki macie słabe to szefowie szaleją
Pracownik łódzkie 2017-01-20 21:39
Naprawdę doceniam Twoje wskazówki. Jednak nie chodzi o "dobre" czy "złe" oddziały ani wyniki. Jednak nie będę już więcej na ten temat pisał bo szkoda mi zdrowia i czasu. Teraz pracuje dla naprawdę świetnych menadżerów. Bardzo wymagających ale w pełni profesjonalnych. Jeśli jednak chcesz sprawdzić to COŚ na własnej skórze to śmiało.Uwierz mi jednak na słowo,że te wszystkie negatywne opinie nie biorą się z niczego.
Pracownik łódzkie 2017-01-20 21:40
Naprawdę doceniam Twoje wskazówki. Jednak nie chodzi o "dobre" czy "złe" oddziały ani wyniki. Jednak nie będę już więcej na ten temat pisał bo szkoda mi zdrowia i czasu. Teraz pracuje dla naprawdę świetnych menadżerów. Bardzo wymagających ale w pełni profesjonalnych. Jeśli jednak chcesz sprawdzić to COŚ na własnej skórze to śmiało.Uwierz mi jednak na słowo,że te wszystkie negatywne opinie nie biorą się z niczego.
były. pracownik 2017-01-22 16:06
Nest bank (fm bank) to najgorsze co mnie spotkało na zawodowej ścieżce. Mobbing stosowany przez G.S., przekleństwa rzucane do pracowników, czy chamskie odzywki to norma. Taka osoba nigdy nie powinna zarządzać ludźmi. Niestety mało kto kieruje się opiniami z takich portali jak ten, a szkoda. Bo gdybym wcześniej wiedziała jak tam jest, nigdy nie doświadczyłabym tylu nieprzyjemności. Szczerze nie polecam.
5
Aaa 2017-01-26 13:38
Ile jest podstawy dls doradcy?
2
Grosik 2017-02-03 11:25
Czy FM bank ma jakieś nowe oferty dla doradcy klienta biznesowego? Zależy mi na pracy w tym banku, gdyż wiem że praca tu będzie fajna!.Nie można brać na serio wpisów z tego forum ponieważ ludzie często piszą złośliwie i nie do końca prawdę! Jaka praca taka płaca!!!
Miecznik 2017-02-08 15:36
heheheh to nie bierz na poważnie. powodzenia ;]
1
ciekawski 2017-02-09 18:03
Czy te wszystkie opinie powyższe dotyczą także oddziału w Gdańsku? A zarobki jakie na stanowisku specjalisty?
Z_DOSWIADCZENIEM_W_BRANZY_BANKOWEJ 2017-02-13 19:26
NIE POLECAM, BYŁAM NA ROZMOWIE.... JEŻELI TAK TO MOŻNA NAZWAĆ - RACZEJ BLAGALNO ROZPACZLIWE LITANIE O TO ZEBYM SIE U NICH ZATRUDNILA. NIE DZIEKUJE I NIE POLECAM NIKOMU. Z POZIOMU ROZMOWY MOGLAM WYWNIOSKOWAC, ZE LUDZI TRAKTUJE SIE JAK "MNIEJ NIZ ZERO". KRETYNSKI PRODUKT... NIBY 0% ODSETEK... PO TO ZEBY WLOZYC W NIEGO PROWIZJE BEZZWROTNA W RAZIE WCZESNIEJSZEJ SPLATY. KTO W DZISIEJSZYCH CZASACH DAJE SIE JESZCZE NA TO NABIERAC? ZERUJA NA ZABIKOWANYCH LUDZIACH, KTORZY GDZIE INDZIEJ NIE MOGA WZIAC KREDYTU.... ZENADA. ZA TO WSZYSTKO OBIECUJE SIE ZLOTE PREMIE, KTORYCH NIKT NIGDY NIE WIDZIAL :D
3
Poster 2017-02-24 19:54
Słyszałem pochlebne opinie o banku i nie wiem co mysleć. Wiem , że jest wiele osób dla których hejt to radość
niezaciekawiona 2017-02-25 12:56
oczywiscie, zazdrosc :)
ja tam pracowalam i napisalam jak bylo. jesli nie chcesz wierzyc ludziom ktorzy tam pracowali i ladowali u psychiatrow to droga wolna, mozesz sie sam przekonac ;]
2
Aga 2017-02-25 15:31
To w końcu dowiemy się ile zarabia się w obecnie Nest Bank, np na stanowisku Doradca klienta ?
4
Zuzanna 2017-02-27 14:48
Czytałeś\czytałaś już wywiad z Dyrektor FM Bank S.A.? Zawiera on przydatne informacje o procesie rekrutacji i warunkach zatrudnienia. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią.
Marcinek 2017-03-25 19:28
Przeczytałem ostatnie kilka stron. O tytanicu, który za 5 minut zderzy się z górą lodową. Mijają lata i nic się nie dzieje. Weźcie się do pracy, bo za pisanie głupot w internecie nie płacą.
Miecznik 2017-03-26 18:53
nic się nie dzieje Marcinku, tylko co chwilę kolejny pracownik ląduje u psychiatry ;]
Zuzanna 2017-03-27 08:31
@Miecznik jesteś pracownikiem FM Bank S.A.? Chętnie dowiemy się więcej na temat warunków zatrudnienia w firmie. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
Miecznik 2017-03-27 15:27
Byłym pracownikiem. I to jeszcze za dawniejszych czasów (bardzo złych, ale podobno teraz jest jeszcze gorzej).
Benefity standardowe - Multisport, ubezpieczenie na życie, opieka medyczna (psychiatra included :P).
Poza tym głównym benefitem jest traktowanie pracowników jak śmiecia.
Zostaw swoją opinię o FM Bank S.A. - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FM Bank S.A.