logo FM Bank S.A.

FM Bank S.A.

Toruń

Opinie o FM Bank S.A.

człowiek 2016-02-20 23:23:58
A jak jest w Banku po zmianach? Interesuje mnie jak się pracuje w centrali z nowymi osobami które tym wszystkim zarządzają?
2
Miecznik 2016-02-25 10:12:42
@człowiek: Podobno jest jeszcze gorzej niz przed :D
Miecznik 2016-02-25 13:54:05
podobno jest jeszcze gorzej niz było..
aanna89 2016-02-29 11:39:22
a ile realnie doradca klienta biznesowego może wyciągnąć miesięcznie?
13
ona 2016-02-29 12:20:53
NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rozstaniu pracownika z firmą często towarzyszy negatywna atmosfera. Nierzadko wynika ona z winy pracodawcy, który zapomina, że sposób, w jaki są zwalniani pracownicy, może zaszkodzić wizerunkowi firmy.
Pracodawca musi być przewodnikiem, który podchodzi do pracowników z poczuciem obowiązku i opieki. Powinien zastanowić się, co zrobi dana osoba po odejściu z pracy, czy będzie rekomendowała poprzednie miejsce zatrudnienia. Od tego, w jaki sposób pracownicy odchodzą, zależy wizerunek firmy.
Ta firma już nie ma wizerunku- ta firma to totalne dno.
4
aanna89 2016-02-29 13:41:08
aż tak źle? zastanawiam się nad zmianą pracy i mam propozycje na stanowisko doradcy biznesowego i nie wiem czy zmieniac
Miecznik 2016-03-08 12:16:33
nie zmieniaj jeśli nie chcesz się wstydzić firmy w której pracujesz.
3
beebee 2016-03-08 15:44:33
Hej czy ktoś może powiedzieć coś więcej na temat pracy w CC w Gdańsku? Pracuje obecnie w Bankowym CC i zastanawiam się nad zmianą pracodawcy. Czy ktoś może powiedzieć coś o atmosferze pracy, podstawowym wynagrodzeniu i systemie premiowym? Wiem, że CC w trójmieście dopiero startuje, ale może ktoś ze starych pracowników się wypowie.
krafalak 2016-03-09 11:37:52
Cześć,
a gdzie mieści się konkretnie Centrala w FM BANKU w Gdańsku?
Piotr 2016-03-12 08:44:48
A czy ktoś wie, czy zapraszają już na rozmowy w Gdańsku? Ogłoszenia wiszą już długi czas, ale do mnie jeszcze nikt nie dzwonił. No i jak z tymi zarobkami? Jaka podstawa i jaka premia?
Miecznik 2016-03-14 10:27:18
jeśli piszesz o "pieniążkach" to życzę Ci powodzenia w bankowości...
2
Miecznik 2016-04-15 14:27:38
"jeszcze"? proszę Cię, ten bank się stacza po równi pochyłej. Udziela lichwiarskich kredytów tym którzy gdzie indziej nie mogą dostać, totalne zero moralności, wstydziłbym się tam pracować, zwłaszcza w sprzedaży.
2
Miecznik 2016-05-05 17:09:55
maga, nie wiem czy teraz przyjmują, zatrzymałem się na tym jak tylko zwalniali. Pracowałem w departamencie produktowym i HRy tylko przychodzily zeby zwalniac ;] jesli kogos szukaja to moze ktos juz tego zwalniania dobrych pracownikow "bo tak" nie wytrzymal..
jeszcze raz nie polecam, jezeli chcesz wiedziec cos wiecej to zadaj pls konkretne pytanie. pozdrawiam.
1
Karolek 2016-05-16 18:22:31
Z tego co wiem, w większości biorą "swoich". Osobom obcym ciężko jest się tam przebić. Pracują tam ludzie zwolnieni z Alior Banku (wcześniej Meritum Bank), BPHu itp. Jedna, wielka sitwa :) Siedzą na Białej 1 we Wrzeszczu w Gdańsku.
2
Yaś 2016-05-16 18:48:56
Gdańsk Wrzeszcz Biała 1, w tym budynku, co GPEC
X-Men 2016-09-16 15:22:12
Ponownie jest poszukiwany specjalista ds personalnych. Z tego co piszecie albo sam zrezygnował albo nie sprawdził się...
1
zaciekawiona 2016-09-23 14:05:17
A czy ktoś może miał okazje pracować na BackOffice? I orientuje się jak to wygląda?;)
niezaciekawiona 2016-09-23 15:22:39
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
1
niezaciekawiona 2016-09-23 15:23:02
nie wiem co masz na mysli przez backoffice dokladnie, ale ja pracowalam w produkcie i bardzo nie polecam. pierwszy raz spotkalam sie z mobbingiem i to na bardzo zaawansowanym poziomie. mam nadziej ze ostatni.
2
Niezaciekawiona 2016-09-23 17:53:40
To chyba w księgowości co najwyzej.. Choc i tak watpię
1
niezaciekawiona 2016-09-23 19:18:38
doskonała? to chyba żart. na pewno dziewczyna nie pracuje w biznesie w takim razie.
1
niezaciekawiona 2016-09-26 10:13:44
Pracowałam w wielu bankach i z takim mobbingiem jak w FM banku sie nie spotkalam. Zero szacunku dla człowieka, pracownik w zasadzie nie jest człowiekiem tylko trybikiem w machinie. Wystarczyłoby popytać jaki procent pracowników nie korzystał z usług psychiatry podczas pracy tam. Ja tak.
4
niezaciekawiona 2016-09-26 15:15:05
co Ty powiesz...
2
seek 2016-09-30 09:23:55
Może ktoś by się wypowiedział na temat pracy analityków w centrali Gdańsk?
niezaciekawiona 2016-10-06 11:27:51
jaka mega duza? to nie ma nic wspolnego z duza firma, mala firemka, 700 pracownikow z pracownikami oddzialow wlacznie, no blagam.
1
mikołaj 2016-10-06 11:38:22
w każdej frimie tak na prawde masz szansa na zdobycie jakiego doświadczenia i sznas żeby się czegos nauczyć tylko trzeba tez dobrze tafic..mnie zainteresowlaa oferta na stanowisko przeedstawcieila handlowego podobno calkiem sporo można tutaj zarobić to prawda?
Anonim 2016-11-02 22:22:13
Traktują pracowników jak śmieci. Zwalniają w sposób niezgody ze standardami. Paranoja, po czym dowiadujesz się, że masz opuścić budynek i inni traktują cię jako przestępcę.
2
Łukasz 2016-11-03 09:24:12
dokladnie...
2
kubaaa 2016-11-04 15:01:56
Ktoś pracuje na stanowisku weryfikacji kredytowej w Gdansku? jak jest z atmosferą i zarobkami?
Pracownik 2016-11-06 20:37:33
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
5
Pracownik łódzkie 2016-11-06 20:38:39
Jeśli chcesz być traktowany jak Gó**o to aplikuj. Jeśli myślisz że miałeś już najgorszą pracę i najgłupszego szefa(Pozdrawiam Joanne K.)- APLIKUJ. Jeśli jesteś sado-maso to-APLIKUJ. Jeśli lubisz być źle traktowany, lubisz oszukiwać klientów i czerpiesz przyjemność z oszukiwania ludzi-jesteś w tym THE NEST to śmiało APLIKUJ!!! Zwłaszcza że obiecują wiele i co chcesz a stanowisko "Doradca Klienta Biznesowego" brzmi dumnie. Brak słów. Nie polecił bym nawet największemu wrogowi. PAMIĘTAJ!!! Widzisz FM BANK=BIZ BANK=NEST BANK-U C I E K A J!!!
4
Łukasz 2016-11-07 10:40:53
Ależ genialnie ujęte. Widzę, że nie tylko w centrali tak jest ;]
3
ola 2016-11-15 22:26:49
a czy ktoś o zarobkach może napisac, jakie sa jako doradca a jakie np. jako asystent kedytowy
Łukasz 2016-11-16 12:12:40
Nie pracowałem na żadnym z tych stanowisk więc niestety nie wiem. W ogóle pracowałem za dawnego składu, wtedy zarobki w centrali były niezłe ale jak jest teraz to nie mam pojęcia.
pracownik 2016-11-17 00:22:07
7500 brutto
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-17 14:23:37
Jako pracownik Centrali w Obsłudze Klienta mogę powiedzieć tylko jedno, bardzo dużo pracy, zapier...., płaca? Jako specjalista 2 tysiące netto, żenada, plus dodatkowa robota za którą nic nie dodają do pensji, częste wsparcie infolini, ogólnie rozglądam się za czymś innym.
1
Miecznik 2016-11-17 15:50:29
z takim nickiem dobrze Ci wroze, nie poddawaj sie :)
1
SucheGacieNaDnieMorza 2016-11-18 09:51:06
Zastanawiam sie w pracy w oddziale/placówce Banku, ale nie wiem jak tam praca wygląda i jakie zarobki, jeśli ktoś jest w temacie proszę i informacje :) dziękuję
2
qwertty 2016-11-19 13:47:47
Potrwierdzam. Jeśli masz życie poza pracą, omijaj to miejsce...
1
Pracownik łódzkie 2016-11-19 21:01:10
Jeśli masz jakiekolwiek życie to omijaj to BADZIEWIE z daleka!
4
ola 2016-11-20 23:30:49
Na jakim stanowisku, chyba kierowniczym?
1
niezaciekawiony 2016-11-21 16:52:35
nie. kierownik produktu 11-17 tyts brutto.
ChytryPlanZdzisia 2016-11-25 23:59:09
Podzielam opinie kolegi Pracownik łódzkie. Miałem tę nieprzyjemność uczestniczyć w rozmowie rekrutacyjnej na Doradcę Klienta Biznesowego w Łodzi. Rozmowa odbyła się w jednej z kawiarni łódzkiej galerii handlowej. Jej poziom był wręcz żenujący. Z ramienia banku uczestniczyły w niej dwie osoby, przy czym tak naprawdę rozmawiałem z jedną. Chyba szef placówki, który generalnie był opryskliwy, negował każde wypowiadane przeze mnie zdanie, całkowicie ignorując moje doświadczenie zawodowe. Zachowywał się tak jakby pozjadał wszystkie rozumy, przytaczając przykłady ze swojego życia - ile to on nie zarobił dla swojego poprzedniego pracodawcy, pracując jako sprzedawca w hurtowni. Wychodził z pozycji to ja tu jestem szefem i ja odpytuję, tak więc rozmowa rekrutacyjna nie była rozmową, a wręcz przesłuchaniem. Najważniejszy dla niego plan, bo według jego opinii tylko to weryfikuje doradcę. Cały czas piszę tutaj o stanowisku doradca, nie mylić ze sprzedawcą. Na marginesie nie znam sprzedawcy, tfu doradcy, który wypracowywałby co miesiąc plany. Oczywiście szkolenie wprowadzające jest - może w pierwszym, może w drugim miesiącu pracy. Poza tym doradca w oddziale robi wszystko, a więc skanuje dokumenty, dokonuje obsługi kasowej, podlewa kwiatki, parzy kawę szefowi, zmywa podłogę. Do tego nie zapominajmy o najważniejszym - plan. Na moje pytanie, co go skłoniło do zaproszenia mnie na rozmowę, padła następująca odpowiedź - zapraszamy wszystkich, SZUKAMY LUDZI SUKCESU... Komentarz tutaj jest zbędny. Zapomniałem o Pani Emilii. W sumie jej wkład w rozmowę był znikomy. Chyba należała do ludzi sukcesu, ponieważ non stop dzwoniła, odchodziła od stolika. Gdy powracała zadawała identyczne pytania, co jej kolega. Kulminacyjnym momentem było przypadkowe spotkanie koleżanki i całkowite zignorowanie toczącego się przesłuchania. Ludzie sukcesu lubią plotkować w każdym momencie. Wrażenia po przesłuchaniu, tfu rozmowie kwalifikacyjnej - chyba nie muszę ich opisywać... Wnioski wyciągnijcie sami
6
JarekSkwarek 2016-12-21 21:59:44
Czyżby był to Jarosław S??
1
Popis 2017-01-05 11:11:05
To jest post odstraszający konkurencję? Wiadomo, że praca w banku jest odpowiedzialna i wymaga pełnego zaangażowania. Ludzie lubią takie wyzwania, które pozwalają realizować się zawodowo. Po co zniechęcać innych.
Pracownik łódzkie 2017-01-11 18:17:14
Drogi POPIS, mam wrażenie że nie do końca zrozumiałeś mój wpis oraz wielu innych ludzi, którzy mieli do czynienia z TYM CZYMŚ. Każda praca jest odpowiedzialna i wymaga zaangażowania ludzi-bo to właśnie ludzie tworzą firmę.Jeśli więc Ci ludzie są poniżani i traktowani...ŹLE to taka instytucja ma właśnie mega rotację mega spadki sprzedaży itp. a kolejny niekompetentny zarząd jedyne co może zrobić to zmienić nazwę(NEST) i znowu rekrutować. W mojej obecnej pracy przechodzę rehabilitację psychiczną po tym banku. Na pewno nie chcę nikogo odstraszyć lecz uchronić od utraty zdrowia i czasu.
Nic nie stoi na przeszkodzie;sprawdź sam-zwłaszcza ze przyjmują wszystkich.
Proponuje też zasięgnąć opinii o(teraz NEST Banku) kogoś z branży finansowej oraz sprawdzić np. w GOOGLE hasła: "realizować się zawodowo" czy odpowiedzialność zaangażowanie".
Chyba że jesteś członkiem TEJ organizacji-to wtedy wszystko jasne.
Pozdrawiam
1
Pracownik łódzkie 2017-01-11 18:17:42
Drogi POPIS, mam wrażenie że nie do końca zrozumiałeś mój wpis oraz wielu innych ludzi, którzy mieli do czynienia z TYM CZYMŚ. Każda praca jest odpowiedzialna i wymaga zaangażowania ludzi-bo to właśnie ludzie tworzą firmę.Jeśli więc Ci ludzie są poniżani i traktowani...ŹLE to taka instytucja ma właśnie mega rotację mega spadki sprzedaży itp. a kolejny niekompetentny zarząd jedyne co może zrobić to zmienić nazwę(NEST) i znowu rekrutować. W mojej obecnej pracy przechodzę rehabilitację psychiczną po tym banku. Na pewno nie chcę nikogo odstraszyć lecz uchronić od utraty zdrowia i czasu.
Nic nie stoi na przeszkodzie;sprawdź sam-zwłaszcza ze przyjmują wszystkich.
Proponuje też zasięgnąć opinii o(teraz NEST Banku) kogoś z branży finansowej oraz sprawdzić np. w GOOGLE hasła: "realizować się zawodowo" czy odpowiedzialność zaangażowanie".
Chyba że jesteś członkiem TEJ organizacji-to wtedy wszystko jasne.
Pozdrawiam
1
Ludzik 2017-01-18 17:13:59
Myślę , że nie wszystkie oddziały są takie złe jak opisujesz. Wyniki macie słabe to szefowie szaleją
Pracownik łódzkie 2017-01-20 21:39:41
Naprawdę doceniam Twoje wskazówki. Jednak nie chodzi o "dobre" czy "złe" oddziały ani wyniki. Jednak nie będę już więcej na ten temat pisał bo szkoda mi zdrowia i czasu. Teraz pracuje dla naprawdę świetnych menadżerów. Bardzo wymagających ale w pełni profesjonalnych. Jeśli jednak chcesz sprawdzić to COŚ na własnej skórze to śmiało.Uwierz mi jednak na słowo,że te wszystkie negatywne opinie nie biorą się z niczego.
Pracownik łódzkie 2017-01-20 21:40:26
Naprawdę doceniam Twoje wskazówki. Jednak nie chodzi o "dobre" czy "złe" oddziały ani wyniki. Jednak nie będę już więcej na ten temat pisał bo szkoda mi zdrowia i czasu. Teraz pracuje dla naprawdę świetnych menadżerów. Bardzo wymagających ale w pełni profesjonalnych. Jeśli jednak chcesz sprawdzić to COŚ na własnej skórze to śmiało.Uwierz mi jednak na słowo,że te wszystkie negatywne opinie nie biorą się z niczego.
Zostaw swoją opinię o FM Bank S.A. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FM Bank S.A.