Submet Construction AS

Tczew

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 492 ocen.

Opinie o Submet Construction AS

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS

Stefan
użytkownik zarejestrowany

Dużo złości przewija się w opinia na forum. Czy rzeczywiście nie można napisać coś pozytywnego o Submet Construction AS? Może to nie jest idealna firma ale czasami wystarczą jakieś poprawki i sytuacja się znacząco poprawia. Czasami warto próbować dla dobra wszystkich.

Zenek
użytkownik zarejestrowany

Czy rzeczywiście aż tak źle dzieje się w firmie? Jeśli tak to może warto rozmawiać z szefostwem? Jeśli bezpieczeństwo pracy jest mocno zagrożone to nie są żarty, w takich momentach trzeba być zdecydowanym. Może osoby decyzyjne nie wiedza i wielu sprawach?

Zdzisław
użytkownik zarejestrowany

Czy może ktoś napisać kilka słów o aktualnej sytuacji w firmie? Jaka jest atmosfera? Czy można w miarę dobrze zarobić? Jakie mieszkania dają do dyspozycji ? Podpowiedzcie coś nowym chętnym do pracy!!

Emeryt

Witam mam pytanie w sprawie wyplat w firmie jak to wychodzi miesiecznie na reke lub jako zjazd czy jak oni tam licza wiem ze monter rur ma 183,5 nok brutto minus podatek minus chyba 323 za pokoj i jedzenie i minus podroz. Ktos cos prosze o info?

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@nowy pracownik dziękuję za odpowiedź. Widzę, że słyszałeś od znajomych wiele dobrego na temat pracy w firmie. Czy wyjechałeś już do pracy? Możesz powiedzieć jak teraz Ty osobiście oceniasz warunki pracy i tego pracodawcę?

Nataniel
użytkownik zarejestrowany

Jak to dobrze wejść na takie forum. Nie mogłem znaleźć nigdzie ich ofert pracy i dzięki za podpowiedź. Wprawdzie dużo można by mówi o firmie ale wystarczy, że są spoko!

Natalia
użytkownik zarejestrowany

@Zadowolony a jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie? Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które obecnie są w trakcie poszukiwania pracy.

nowy pracownik
@Natalia 08.09.2017, 09:17
@Zadowolony a jakie są Twoje doświadczenia z pracy w firmie? Możesz powiedzieć o nich coś więcej? Dodatkowe informacje mogą być...

Firma jest spoko. Kolega który nas polecił pracuje tam od 2 lat i nigdy nie narzekał... Podobno nie ma problemów ze zjazdem i wszystko dobrze poukładane... Właśnie wyjeżdżam na kontrakt jako cieśla/zbrojarz. Kolega 2 tygodnie temu wyjechał jako stolarz budowlany. Chwali warunki na miejscu... Lada dzień sam sprawdzę :-) Jesteśmy z polecenia, ale do rekrutacji musieliśmy przystąpić. Kierownik chyba jest spoko... Wiem, że poza budowlanką mają rekrutacje na monterów rurociągów czy jakoś tak... Numer znajdziecie w ogłoszeniach na OLX...Z tego co wiem założyli też facebooka... Za jakiś czas się odezwę i powiem jak jest...

Zadowolony
użytkownik zarejestrowany

Czy uważacie z całą pewnością, że agencja nie zasługuje na dobre opinie? Zawsze może zdarzyć się coś nieprzewidywalnego. Nie uwierzę, że agencja ze swoimi pozwoleniami robi jakieś dziwne działania o których piszecie. Niektórzy mają bujną wyobraźnie!

Norman
użytkownik zarejestrowany

Po co taki ferment ktoś robi? Gdyby zgłosili upadłość nikogo by nie zatrudniali!!!

Życzliwy
użytkownik zarejestrowany

Jaki jest powód, że tak mało opinii w ostatnim czasie widnieje na forum? Czy jest tak dobrze, iż nie macie czasu pisać? To byłoby bardzo dobrze bo taka cisza martwi niejedna osobę która pracowała z nimi. Szkoda tylko, że niektórzy tak źle rokują firmie, czy to im sprawia przyjemność?

Tomek
@Życzliwy 19.06.2017, 10:58
Jaki jest powód, że tak mało opinii w ostatnim czasie widnieje na forum? Czy jest tak dobrze, iż nie macie czasu pisać? To było...

Chętni przyjmują oferty pracy tylko po to by zdobyć numer Norweski no i może parę szkoleń, a potem.... odchodzą, nie ma żadnej klauzuli w umownie. Ja tak zrobię z kumplami. Wszyscy inni dawno o tej firmie zapomnieli.

Tomek
@Życzliwy 19.06.2017, 10:58
Jaki jest powód, że tak mało opinii w ostatnim czasie widnieje na forum? Czy jest tak dobrze, iż nie macie czasu pisać? To było...

Poprawka zrobiliśmy, choć nie powiem płacili na czas, za szkolenia nigdy kasy nie brali, pomagali w formalnościach.

Eryk

Szukają nowych ludzi, bo starzy nie wrócą, zostawili ich bez pieniędzy ogłaszając we wrześniu upadłość, poszukajcie w internecie nazwiska właściciela i przekonacie się ile miał wcześniej firm, płaci marne grosze.

Eryk

Nie pracujcie tam, są winni ludziom pieniądze i to duże teraz powstają by z nowych zapłacić starym pracownikom, wiem bo pracowałem tam

Natalia
użytkownik zarejestrowany

Submet Construction AStel. to profesjonalizm. Dla zainteresowanych pracą podajemy adres e-mail: rekrutacja@submet.pl

Zadowolony
użytkownik zarejestrowany

Kogo jeszcze szukają do pracy? Gdzie są w tym momencie organizowane wyjazdy? Jakie zarobki można dostać? Pytam o wszystko ponieważ nie widziałem nigdzie ostatnio ich ofert a bardzo chciałbym wyjechać.

stolarz

Ruszyli ruszyli... Szukaja stolarzy i monterow plyt gk. Ponoc jest selekcja ale ludzie juz wyjezdzaja .

pracownik

oby ruszyli ja czekam na ich propozycje pracy polecam nie mam zadnych zastrzezen

polo

Hej i co z submetem czy ruszyli od nowa czy pracują czy mają prace dla stolarzy

pracownik

polecam firme submet ja pracowalem kilka lat w tej firmie zawsze wyplaty byly wyplacane na czas mysle ze ci co pisza negatywne kometarze to sami nieudaczniki ktorzy caly czas narzekaja ze sie urodzili i kaza im pracowac . Wziasc sie do pracy a nie obczerniac firme

Stanek
użytkownik zarejestrowany

Submet Construction AS póki co moim zdaniem musi stanąć na nogi, wiadomo jak jest, bywało gorzej, ale może być lepiej.

aroo

submet sie rozsypał

polo

to jak z tą upadłością bo nie wiem czy jest sens dzwonić i pytać się o pracę na stolarza

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Spöttisch

Firma ogłosiła upadłość w zeszłym tygodniu. A ogłoszenia mogą sobie wisieć, dopóki są opłacone. Co do pracy jako stolarz dla kobiety, w Submecie to chyba niemożliwe. Nie mam 100% pewności, ale w tej firmie sobie tego nie wyobrażam. W norweskich firmach normalka, może nie często spotykana, ale nie jest to nic dziwnego. Kobiety elektrycy, hydraulicy, malarze czy stolarze zdarzają się na budowach. Znam przypadki kobiet pracujących przy wyburzeniach kujących młotami pneumatycznymi i tnących beton.

darek

wiecej majstrow nieudolnych takich jak rudy kierownictwa malolatow bez praktyki pan karamba czowiek od spraw niepotrzebnych dwulicowiec submet by sprzedal zeby sobie tylek ratowac pani prezes to wszystko przeznich ale jurz zapuzno

Łukasz
@darek 25.09.2016, 20:03
wiecej majstrow nieudolnych takich jak rudy kierownictwa malolatow bez praktyki pan karamba czowiek od spraw niepotrzebnych dw...

Może byś się przedstawił panie Łukaszu

LUKASZ
@darek 25.09.2016, 20:03
wiecej majstrow nieudolnych takich jak rudy kierownictwa malolatow bez praktyki pan karamba czowiek od spraw niepotrzebnych dw...

Może byś się przedstawił panie ŁUKASZU

gonsior

zapomnij kolego firma upadła

gonsior

zapomnij kolego firma upadła

Stanislaw
@gonsior 25.09.2016, 15:55
zapomnij kolego firma upadła

TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .

Stanislaw
@gonsior 25.09.2016, 15:55
zapomnij kolego firma upadła

TY gasiorze firma to jeszcze istnieje a w tej co pracujesz obecnie to szybciej zbankrutuje niz sobie wyobrazasz , tak ci bardzo zle bylo w sbmecie . Nie sluchac to co gadaja inni i nie isc jk ciele za krowa, bo przeciez masz swoj rozum .

polo

czyli widzę że nici z tego wyjazdu ...... a mówili że będzie ok........ to tylko może dobrze że nie dzwonili a co wcześniejszego gościa to trzeba patrzeć w internet Pozdro nie doszły submetowiecccccccccc

pracownik

Jaka jest szansa że pracownicy otrzymają wypłatę?

też pracownik
@pracownik 23.09.2016, 06:53
Jaka jest szansa że pracownicy otrzymają wypłatę?

100 % , ale nie wiadomo dokładnie kiedy.

polo

hej mam takie pytanie czy ktoś pojechał od nich na stolarza budowlanego byłem u nich na rozmowach powiedzeli że rozmowa poszła pozytywnie i mam czekać od nich na telefon na wyjazd i już trochę czasu minęło i nic

alko81

Panowie pewnie temat jest już przerobiony , ale zapytam jeszcze ras na temat submat - ponieważ mam ofertę na wyjazd do norwegi cieśla szalunkowy projekt muzeom potem inny niby to . Ale jak poczytałem to coraz bardziej mam wątpliwości czy to nie jest wyjazd na jedyne muzeum aby dokończyć a potem cześć i szukaj kasy. Był bym wdzięczny jak ktoś by opisał jak wygląda naprawdę współpraca z ta firmą czy warto sobie głowę zawracać i czy te wszystkie opinie negatywne nie są przesadzone , ponieważ sam pracowałem w Anglii ponad 8 mies gdzie ludzie pisali też że zle itp a nie było tak , PRZEBARWILI bardzo a to ludzi zniechęca

NCc.....

Firma INKO na winko,nie polecam.Kasa mala jak na Norwegie,dyskryminacja nowych,burdel na kolkach.Wieczne zakazy,nakazy,podwyszki po kilku latach jak u zyd.......Ciesze sie ze odeszlem.Aplikujcie do mnie,praca luz.tez w Oslo....... petra@eterni.no Nara.

nogat

Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo

nogat

Firma jak kazda -wszedzie dobrze gdzie nas nie ma nigdy nie spoznili sie z zadna wyplata placa na czas a za mieszkanie kazdy placi -jedni mniej drudzy wiecej najwazniejsze ze wszystkie socjale sa i wszystko w normie a ci co pisza i narzekaja to ci ktorym sie nie udalo zrobic kariery w tej firmie ludzie wezcie sie do roboty i pracujcie bo macie na kogo a wtedy wszystko bedzie ok raz jest lepiej a raz gorzej -najwazniejsz e ze placa na czas i ni nie trzeba sie martwic czy wyplata wplynela czy nie bo jeszcze sie tak nie zdazylo

MKS

Jak to wygląda obecnie? Czy wypłaty są na czas ? Drugie pytanko: kto ponosi koszty zjazdów do Polski i czy one płatne ? Z góry dzięki za odp.

MKS

Witam, czy ktoś z pracowników może napisać jak wygląda obecnie sytuacja? Czy pensje sa na czas wg ustaleń, jak wygląda sprawa ilości zjazdów do Polski i na czyj koszt?

Ron

A cos więcej byś napisal? Ile czasu tam pracowales?Na jakiej budowie?Jakie zarobki i mieszkanie?

ja to ja

Witam. Panowie nie polecam tej firmy. Dziadostwo totalne, brak jakiejkolwiek organizacji. Teraz szukają ludzi młodych aby połączyc ich ze starszymi starymi pracownikami. Jak przyjedzie jakiś Fachowiec to odrazu rezygnuje. Kroją na mieszkaniach zabierają z wypłaty na to dużą ilośc kasy. W biurze siedzi ich tam z 10 dosłownie siedzi.Panowie dalekim kołem od taj firmy. Byłem widziałem

benek

szukam pracy jako stolarz czy mają jakieś oferty//////

byly pracownik

panowie nierubcie sobie nadziei to jest zlodziejska firma ludzie przyjmują się i zaraz zwalniają niema pieniędzy kradna naczym się da szefowa oto zadba zebyscie niedostali zaduzo po prostu polska firma krzak sady niewypłacanie zarobionych pieniedz szkoda zachodu do tej firmy wszędzie lepiej aby nietam ostrzegam pytajcie wszystko wam opowiem otej zakłamanej pseudo firmie polskiej

byly pracownik

Panowie nie polecam dziadostwo Szefowa nieumie odpowiedzieć na podstawowe pytania kroi na czym się da za kilka dni submet się skończy z poterznymi długami i tak bendzie po firmie żeby się nieodbilo na pracownikach bez wyplat z reko w nocniku oni maja pracownika w nosie jak w tamtym roku wypowiedzenia i na bruk niepolecam szkoda czasu i nerw pieniędzy tam niema

Andi

Witam można jakiś nr tel? Dzwoniłem na ten nr podany na stronie lecz nikt nie odbierał wysłałem swoje CV i tez bez odzewu pzdr

majonez

witam.chciałem się dowiedzieć czy mozna pracować w submecie na własnej działalności z góry dziękuje

Biuro Submet

Witamy. Mario jak tak samo pracujesz jak piszesz , to dziękujemy już Tobie.

MARIO

CHCIALEMWIEDZIEC JAK ZAROBKI I UMOWA JAKA I WARUNKI WPRACY W SUBMET ,ZBROJARZ

Hehe

Widzę, że tylko nazwy się zmieniają. Poprzednio był Submet Service ale tam zostały długi, tzn niezapłacone pensje i nie wiadomo co jeszcze a teraz mała zmiana nazwy na Cost...cos tam i jedziemy dalej Panie Wojtku. Piszcie gdzie aktualnie pracuje Submet na jakich budowach u kogo itd. Czas "pomóc" im zyskać dobrą, rzetelną renomę u ich procodawców. Jeżeli jakieś macie jeszcze smaczki to chętnie poproszę a zrobię z nimi użytek.

syyy

(usunięte przez administratora) niemasz co innego do roboty tylko tutaj wypisywac bzdury jak to w submecie jest cudownie , znawca od platnosci sie znalazl he he

znawca

Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada. Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkowej, jeżeli w danym roku np 2015 pracownik pracował i zażądał wypłaty również w 2015. Co do zasady feriepenger wypłaca się w następnym roku podatkowym, czyli za rok 2015 w roku 2016. Pracodawca ma obowiązek jego wypłaty w kwocie jego naliczenia brutto za każdy miesiąc w 2015, wypłaca całą kwotę wyliczoną i wskazaną narastająco na pauslipie.

Tomek
@znawca 28.12.2015, 20:28
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada. Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkow...

Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/

Tomek
@znawca 28.12.2015, 20:28
Feriepenger wypłaca się na wniosek pracownika - taka jest zasada. Feriepenger jest opodatkowane według karty podatkow...

Co ty za bzdury piszesz Submet nie wypłacał w 2015 feriepenge za 2014 nie za bieżący rok/

SUBMET THE BEST

Jeżeli ktoś może napisać w jaki sposób próbuje czy też udało mu się odzyskać swoje pieniądze to będę bardzo wdzięczny. Nie ma sensu ciągle rozpisywać się jak to jest w Submecie. Jedni zadowoleni inni nie tylko zastanawiające jest to dlaczego tak wiele ludzi nie może odzyskać swoich pieniędzy ( chociażby feriepenge) taka dobra firma ;)

Submet=Kupa

Dziadostwo jakich malo oszukują pracowników zdzierają za mieszkanie 6000 tys nok to okolo 2700 zl Jest kilku pracownikow ktorzy chca interweniowac w AF na budowie Muzeum moze AF da im po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Wow

Czy w biurze w Tczewie nie mają już co robić że wypisują tu komentarze?

;-)

Przeciętne to ma tu ktoś umiejętności czytania . Napisane jest nie ,,przeciętne" a ,,pięcioletne" doświadczenie .

Zostaw opinię o Submet Construction AS - Tczew

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Submet Construction AS