OSK ZRYW

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 72 ocen.

Opinie o OSK ZRYW

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OSK ZRYW

Marta

Czy sytuacja została wyjaśniona? Firma nadal funkcjonuje, można znaleźć ich ofertę w Internecie więc dobrze byłoby wiedzieć, czy wiązać z nimi jakieś nadzieje dotyczące zatrudnienia?

Kam245

Witam. Zalatwiam sprawe z cyganem przez prawnika -(moj znajomy) twierdzi ze na 100% komornik wejdzie. Sprzeda nawet mieszkanie ale nam odda. Jesli ktos chce odrzyskac kase z odsetkami to smialo piszcze na meila. Warunek jeden nie moze byc pozniej niz 3 lata. Poprzez meila wiecej instrukcji. Wazne info. Nic nie placicie dopiero po wygraje sprawie (bez wizycie w sadzie), ale po odzyskanej kasie. kam245@poczta.onet.pl

Kam245

Witam. Zalatwiam sprawe z cyganem przez prawnika -(moj znajomy) twierdzi ze na 100% komornik wejdzie. Sprzeda nawet mieszkanie ale nam odda. Jesli ktos chce odrzyskac kase z odsetkami to smialo piszcze na meila. Warunek jeden nie moze byc pozniej niz 3 lata. Poprzez meila wiecej instrukcji. Wazne info. Nic nie placicie dopiero po wygraje sprawie (bez wizycie w sadzie), ale po odzyskanej kasie. kam245@poczta.onet.pl

feel

Ważne dla mnie jest to, że atmosfera każdemu odpowiada.

Paldi

Pieniadze wziol a co z kursem jak namiezyc goscia??

algi

Czy coś wiadomo?

bred 5

Administrator robi slusznie usuwajac nr. telefonòw. Przegladajac wszyskie szokujace wpisy, moim zdaniem to sie nazywa " wygryzanie konkureta z rynku", WSTYD !!!!!!!!!!!!!!!!!!

oszukany

wszytskich oszukanyc prosze o kontak na maila: winko6@op.pl prosze od razu podac nr tel. z kilkoma osobami oszukanymi mam kontakt orz pewne informacje ktore udalo mi sie ustalic.

Przemyslaw

Wszystkich poszkodowanych proszę o kontakt telefoniczny: (usunięte przez administratora)

Łukasz K
@Przemyslaw 07.04.2016 09:56
Wszystkich poszkodowanych proszę o kontakt telefoniczny: (usunięte przez administratora)

Administrator usuwa numery telefonu ale chętnie bym porozmawiał z Panem , Panie Przemysławie. Mój adres email to: wyksyhydu@gmail.com

Przemyslaw

Panie slawku. Proszę o kontakt ( usunięte przez administratora ) pozdrawiam Przemek

kkk

Witam, zapraszam wszystkich do grupy na fb! OKS ZRYW - Cyganerka i oszuści

kursant

Prosze o info osoby poszkodowane na maiqla winko6@op.pl możnaby bylo sie spotkac i jakos ogarnac temat moze razem cos wymyslimy. Patrzac na postepy policji to raczej sie nigdy nie doczekamy jakich kolwiek postepow. Moze udaloby sie nam cos zdzialac na drodze ccywilno-prawnej.

kursant

Absolutnie nie polecam. Dwa miesiące nie mogę się dodzwonić do Cygana. Co zrobić? A przyszłych kierowców zdecydowanie namawiam do szukania innej szkoły! ja żałuję!

kursant

Terio przeszedlem z panem Longinem wszystko ladnie wytlumaczyl, jazdy mialem z panem cyganem. Wieczne przekladanie i nie odbieranie telefonow. Yo jest zwykly oszust wyjezdzilem 20 godzin i koniec kontakt sie urwal. Zawiadomilem policje i czekam. Pozniej szperajac bardziej w tej sprawie sprawdzilem profil pkk ktory jak sie okazalo nie zostal wyjety z bazy przez cygana. Tak wiec w mojeje sytuacji zaplacilem za ksiazke, teorie i 20 godzin jazd ktore okazaly sie fikcja. To jest zwykly oszust ktory kombinowal juz tak w Łodzi Braniewie a teraz w warszawie.

Maćko

Zdecydowanie nie polecam. Setki obietnic oddzwonienia, zerowy kontakt. Instruktor powiedział, że więcej nie jeździ, bo nie dostał wypłaty - trochę pojeżdżone z Cyganem, ale w połowie jazd mnie olał i nie odbiera telefonów. Pisze tylko sms z obietnicą oddzwonienia lub odbiera, mówi że oddzwoni i nigdy tego nie robi. NIE POLECAM!

ola

Mi też udało się dodzwonić. Porozumiałam się bez problemu i wyjeżdżam ostatnie godziny. Może mniej heytu a więcej zrozumienia

kursant

Dzwońcie na nr firmowy po 20 tej w tygodniu. Ma chłopak swoje problemy ale ja z nim rozmawiałem i się bez problemu dogadałem

a

a sa gdzies zajecia teoretyczne? Bo ja zaplcilem za caly kurs i nawet pokwitowania nie mam. a wlascciel paw.25 powiedzial ze sam nie moze sie z nim skontaktowac zeby mu klucze oddal

Mariusz

W dniu dzisiejszym pojechałem do biura na Bemowie. Biuro nieczynne a przed lokalem wisi kartka na szybie "wynajmę" z podanym numerem kontaktowym. Zadzwoniłem i porozmawiałem z właścicielem lokalu, okazało się ze także jest winien $$$ i wypowiedział umowę najmu. Właściciel "Zrywu" zniknął jak kamień w wodzie....jakiś pomysł?

Łukasz

Bezdomni też są w ciężkiej sytuacji a zasadniczo nie okradają innych.

krzych

ja też uważam że trzeba na spokojnie. Ja zrobiłem tam kurs i jeżdziłem z szefem i jest spoko gość. To że ma jakieś problemy to nie znaczy że w taki sposób należy go traktować... Ja nawet gdy Zryw ma problemy bardzo ich polecam każdemu chętnemu

kur

Czlowiek ma problemy, postarjmy sie porozmawiac z Nim normalnie , a nie jak kryminalisci,pozdrawiam.

anders
@kur 17.02.2016 00:58
Czlowiek ma problemy, postarjmy sie porozmawiac z Nim normalnie , a nie jak kryminalisci,pozdrawiam.

proponuje nie wyciągnąć wtyczkę od internetu...

eLKA

Witam, mam podobny problem. Kompletny brak kontaktu ze przedstawicielem firmy Zryw. Telefon milczy.....

jdawe

Piszcie żeby się dogadać. Da się.

Sasza

Tego gościa to już nawet w biurze nie ma - po raz kolejny w ciągu kilkunastu miesięcy zmienia siedzibę, a nawet kiedy jest gdzieś otwarta to i tak prawie go tam nie ma - ode mnie telefonów też już nie odbiera od tygodni

Kamson

Jestem tego samego zdania o 3 tyg ni odbiera telefonow. Kiedy i gdzie go namierzamy

Wrukwiony
@Kamson 16.02.2016 06:42
Jestem tego samego zdania o 3 tyg ni odbiera telefonow. Kiedy i gdzie go namierzamy

Namierzony zaint proszę o info

zaint
@Wrukwiony 15.03.2016 18:51
Namierzony zaint proszę o info

Co znaczy namierzony? Jakiś progres w tym temacie? Dziękuje za info.

Kamson

Moja zona niestety tez tam jezdzi. Jestem chetny spotkac się z nim oko w oko. Niech odda kase.

kur

Moim zdaniem maja dobra szkole, szef jest fajnym czlowiekiem, w tych czasach wszyscy maja problemy finansowe. Proponuje wyjasnic problemy. Odbylem kurs, egzamin i jestem zadowolony

kur

Moim zdaniem maja dobra szkole, szef jest fajnym czlowiekiem, w tych czasach wszyscy maja problemy finansowe. Proponuje wyjasnic problemy. Odbylem kurs, egzamin i jestem zadowolony

IWar

Witajcie! Ja zgłaszam sprawę na policję, on teraz będą przygotowywać rozeznanie i zbierać dowody, następnie trafia to do prokuratury!!!!! Przy takiej ilości mamy szanse na odzyskanie kasy. Ja zostałem perfidnie oszukany! jeżeli ktoś jest chętny podjąć współpracę proszę o kontakt!

Wściekły Misza
@IWar 03.02.2016 15:50
Witajcie! Ja zgłaszam sprawę na policję, on teraz będą przygotowywać rozeznanie i zbierać dowody, następnie trafia to do prokur...

Kiedy Ja zgłosiłem sprawę na policję związaną z oszustwami jakich dokonał Pan Cygan powiedzieli żebym poszedł z tym do sądu. Może dałem im się zbyt łatwo spławić ale poszedłem do 2 sądów - w internetowym powiedziano mi że sprawa nie jest oczywista, natomiast w rejonowym sprawa jest w toku i nie było jeszcze żadnej rozprawy, a sytuacja trwa już prawie.... 2 lata od kiedy zacząłem ten "kurs". Nie wiem czy kiedykolwiek odzyskam swoje pieniądze ale najbardziej chciałbym żeby ten człowiek przestał wszystkich wokół oszukiwać, nawet komornik z sądu powiedział że ma na niego już kilka wygranych spraw tylko że jemu zasadniczo nie ma co zabrać! A sam Cygan powiedział mi kiedyś w twarz, że mogę go sobie pozywać do sądu "TAK JAK WSZYSCY INNI" a i tak pieniędzy nie odzyskam. Gęba tego złodzieja powinna wisieć na wszystkich słupach w okolicy z podpisem Z TYM TYPEM NAWET NIE ROZMAWIAJ :/ Ilość straconych na niego nerwów już dawno przekroczyła wartość długu z odsetkami.

Bemowo
@IWar 03.02.2016 15:50
Witajcie! Ja zgłaszam sprawę na policję, on teraz będą przygotowywać rozeznanie i zbierać dowody, następnie trafia to do prokur...

Chętnie dołącze do tej sprawy

IWar

Witajcie! Ja zgłaszam sprawę na policję, on teraz będą przygotowywać rozeznanie i zbierać dowody, następnie trafia to do prokuratury!!!!! Przy takiej ilości mamy szanse na odzyskanie kasy. Ja zostałem perfidnie oszukany! jeżeli ktoś jest chętny podjąć współpracę proszę o kontakt!

karollala
@IWar 03.02.2016 15:50
Witajcie! Ja zgłaszam sprawę na policję, on teraz będą przygotowywać rozeznanie i zbierać dowody, następnie trafia to do prokur...

a może by tak pozew zbiorowy? mi też kasę wisi...

WWW

UWAGA NA TEGO OSZUSTA! GOŚĆ JEST ZWYKŁYM ZŁODZIEJEM!!! BRAK KONTAKTU, PRZEKŁADANIE JAZD, BRAK ZGŁOSZENIA DO WORD. SPRAWA TRAFI DO SĄDU!!! A NAJLEPIEJ BY BYŁO BEZ SĄDU - PO MĘSKU. . . P.S CZY KTOŚ TU OBECNY ZGŁASZAŁ SPRAWĘ NA POLICJĘ, DO SĄDU ETC.....???

byłe

czyli u cyganka nic się nie zmieniło, dalej oszukuje...

anders

Sprawa już trwa parę lat i nawet sądy sobie nie radzą...

slaw

byłem instruktorem w tej szkole - naiwnych potencjalnych kursantów ostrzegam że w właściciel oszukuje i dobrzy instruktorzy uciekają a ewentualnych instruktorów ostrzegam że podejmując tam pracę będą pracować za darmo (dla mnie Cygan wisi kasę )

slaw
@anders 12.01.2016 22:47
Witaj Ja tez tam pracowalem i tez mi wisi troche kasy... moze jakies spotkanko i ustalenie planu zeby oddal nasze pieniadze?...

ja dość długo próbowałem wyciągnąć kasę od Cygana i dałem se spokój bo nie ma szans i szkoda czasu bo ciągle jadą na minusie a nowych naiwnych instruktorów opłacają małymi zaliczkami z pieniędzy kursantów którzy jeszcze nie rozpoczęli kursu ,wiem że w tej branży jest ciężko i koledzy instruktorzy podejmują każdą pracę mając nadzieję na przetrwanie ale mimo to ZRYW zdecydowanie odradzam bo tam nie ma szans na jakiekolwiek wynagrodzenie żal też naiwnych kursantów skuszonych niską ceną a jakość szkolenia żadna - kursancie lepiej zapłać kilka stówek więcej i znajdz pożądną szkołę . dochodzących swoich roszczeń oszukanym instruktorom życzę powodzenia .Anders daj znać jak Ci poszło

Wyksyhydu
@anders 12.01.2016 22:47
Witaj Ja tez tam pracowalem i tez mi wisi troche kasy... moze jakies spotkanko i ustalenie planu zeby oddal nasze pieniadze?...

Chętnie omówiłbym ten temat że podjąć kroki

kamil

Było git w kwietniu

Marek

ja się nie zgadzam z powyższymi komentarzami. W listopadzie skończyłem kurs w zrywie i tak się składa że jeżdziłem z p. Tomaszem. Było wszystko profesjonalnie i terminowo. Żadnych niedomówień. Polecam wszystkim chętnym. Wczoraj zdałem egzamin - za pierwszym razem!

Marick

Ja nigdy więcej bym już tam nie poszedł. Spróbowałem raz - wszyscy instruktorzy są w porządku ale każda rozmowa z szefem "cyganem" doprowadzała mnie do nerwicy, nic nie da się ustalić - przestrzegam przed tą firmą.

kursant

Szef zrywu ma na nazwisko cygan, i to nie jest przypadek... Gdy zadzwoniłem się zapisać na jazdy usłyszałem: "Cygan mi nie płaci, więc może mieć pan problem z zapisaniem się na jazdy"

Witold

Szef Zrywu to oszust. Liczenie na to, że zrobi to co obiecuje jest jak wierzenie w cygańskie przepowiednie.

Francis

W żadnym wypadku nie polecam usług tej firmy !! Właściciel jest zwykłym wyłudzaczem, naciągaczem i oszustem! Kurs za który zapłaciłem nie został zrealizowany, a pieniądze które wpłaciłem w postaci zaliczki nie zostały mi zwrócone. Sprawa ciągnie się już rok i znalazła swoje miejsce w sądzie! Nie jestem w stanie powiedzieć niczego złego, ani dobrego o instruktorach, ale właściciel to zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapisuje ludzi na kursy których w ogóle nie zamierza zrealizować, trzymajcie się od niego jak najdalej!!

grzesiek

Bardzo polecam. Jeżdziłem z p. Tomkiem, bardzo konkretny, rzeczowy i przy tym cierpliwy. Wszystko poparte bardzo dobrą znajomością przepisów.

lolek

Wystawiam Szkole Zryw pozytywną opinię. Bez żadnych przeszkód zrobiłem kurs na B. Egzamin za tydzień i myślę że jestem dobrze przygotowany.

olenka

Zdecydowanie odradzam!!! Instruktor, który powiesił prowadził wykłady bardzo w porządku, wyrozumiały. Ale szkola jednym słowem TRAGEDIA!!! Nie sugerujcie się ceną, lepiej dołożyć 200 zl i mieć zrobiony porządnie kurs! Właściciel nie szanuje kursantów, obiecuje że oddzwoni a nigdy tego nie czyni, odwołuje jazdy non stop, liczy się dla Niego tylko kasa i kasa, umówił mnie na jazdy na 7 rano, przyszłam na miejsce żeby dowiedzieć się że nie ma mnie w grafiku, na jazdy czekałam 2 miesiące żeby łaskawie wyjeździć 24 godziny po ciągłym proszeniu się o zapisanie mnie na nie. ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!

Krzysztof

Jestem bardzo zadowolony, byli punktuali, serdeczni,wyrozumieli. Zdalem kurs i polecam innym.

Tomo

Omijajcie ten "Ośrodek dla chorych" szerokim łukiem!! Złodzieje i tyle!! Po wpłacie całej kwoty dziewczyna czekała dwa miesiące na jazdy (Instruktor strajkował bo nie dostawał wypłaty) - zrozumiałe. Kolejny miesiąc czekaliśmy, aż niekompetentny "przystojniaczek" z grzywką zabrał się do swojej pracy i zebrał wszystkie dokumenty, aby dziewczyna mogła się zapisać na egzamin. !!!!OMIJAJCIE TYCH OSZUSTÓW SZEROKIM ŁUKIEM !!!!

ma66r

Witam wszystkich zainteresowanych tym "ośrodkiem szkolenia kierowców". Jeśli macie do wyboru Zryw a jakąś inną szkołę to bez zastanowienia wybierzcie tą drugą. Opiszę moją sytuację. Kurs zacząłem jakoś pod koniec marca 2015r. Teoria zleciała szybko, jeden weekend, łącznie z 12h. Wykładowca potrafił przekazać wiedzę i dało się sporo zrozumieć. Niestety z praktyką już tak nie było. 20 godzin zleciało, od instruktorów nauczyłem się wszystkiego tak "byle jak". Instruktor Tomasz, całkiem miły człowiek. Dało się porozmawiać a zarazem coś poduczyć. Pani Marta, bardzo fajna kobieta, akurat potrafiła wytłumaczyć, powiedzieć co i jak. Niestety 20 godzin minęło i zaczęło się... "proszę dzwonić jutro, nie mam samochodów, itp." Skończyło się na tym, że wyjeździłem tylko 2/3 jazd i teoretycznie zakończyłem kurs. Dostałem PKK i miałem zapisać się na teorię,a przed praktyką przyjść i dokończyć jazdy. Teorię zdałem za pierwszym razem. Umówiłem się więc z Panem Cyganem na wyjeżdżenie 5 godzin. Miały odbyć się w środę i piątek (w sobotę miałem egzamin). Niestety jazdy się nie odbyły, a zarazem oblałem egzamin. P. Cygan sam zaproponował, że zwróci mi pieniądze za niewyjeżdżone godziny, czekam na nie już 7 dni. Dodam, że placu "Zryw" nie posiada. Na łuk nie ma co liczyć, górka robiona jest gdzieś na mieście... Więc jeśli nadal zastanawiasz się nad tą szkołą to lepiej wybierz konkurencję. Cena jest dość przyzwoita (sam na nią też patrzyłem), ale widać, że jednak lepiej dołożyć 200zł i ukończyć kurs normalnie. Pozdrawiam wszystkich i serdecznie ODRADZAM TEJ SZKOŁY!

Patryk Pytlakowski

Witam. Mnie tez szkola jazdy Zryw wraz z Cyganem na czele oszukała. W listopadzie wyjezdzilem wszystkie jazdy na kat. A2 i od tamtej pory nie moge sie zapisac do WORDU na egzamin, bo "zadzwon jutro", albo"jeszcze nie przeszly dokumenty". Przez szkoly takie jak te traci sie czas, pieniadze i nerwy. Co do pana Cygana, to juz szkoda słów i nerwów, poprostu bez komentarza czlowiek. Dziwisie się, ze jeszcze policja go nie zawinęła za takie szwindle Na zwrot pieniedzy za kurs czekam juz ponad tydzien.

komornik sądowy

Szanowni Państwo radzę Wam: trzymać się od nich z daleka. Wyłudzają pieniądze. Nie robią kursów. Poszkodowanych wierzycieli mamy coraz więcej.

tomek~ulka

Tragedia. Teoria spoko, w ciągu 2 dni. Na pierwsze jazdy czekasz miesiąc. Kazde następne były wywalczone, codziennie słyszysz "zadzwonić jutro, prześlę mejlem" g.ó.wno prawda! trzeba walczyć zeby sie zapisac na jazdy, zbywają kursantów, a to samochód popsuty a to inne kłamstwa, zryw to niesmieszny ŻART,i tak robie prawo jazdy już rok! samochody niesprawne, ręczny nie działa, nie było górki, instruktorzy jeżdżą bo muszą, nie żeby nauczyć. złapać właściciela który jako jedyny nas może zapisać na jazdy to poezja non stop nie ma go w biurze, dlatego trzeba "DZWONIĆ JUTRO" a jak zapytasz o której bedzie i o tej godzinie zadzwonisz poprostu nie odbierze od ciebie telefonu...proste. Zdarzało się wielokrotnie ze na jazdy nie przyjeżdzał instruktor bo właściciel wpisał jazdy z zupełnie innego miejsca i tak w kółko zapisujesz sie milion razy na jazdy co juz samo w sobie jest wyczynem a i tak nikt nie przyjeżdża.nie ma jednego instruktora jeździsz z tym który akurat sie nie zwolnił bo nie dostał kasy. samochody są tylko 3 ! zapłaćcie wiecej za kurs, ja zapłaciłem w zrywie ok 1000zł i co z tego jak drugie tyle musze wywalić na jazdy doszkalajace. Ciagłe zbywanie człowieka poprostu żenada, mam nadzieje że już nikt się tam nie zgłosi na jazdy, a jak tak dalej pójdzie z właścicielem to zobaczymy się prawdopodobnie w sądzie :)

Zostaw opinię o OSK ZRYW - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OSK ZRYW