Z jakich przyczyn kelnerzy nie są tu na umowie o prace? teraz jak zostały dodane dwie oferty na pomoc kuchenna i właśnie na kelnerkę to w pierwszym wariancie umowa o prace jest podana, w drugim zaś zlecenie z mniejszą stawka. Nadrabia się napiwkami? Chyba ze one podlegają pod podział dla każdego?
Dzień dobry Praca w jakich godzinach ?
jak niby praca bez umowy? Czy poważnie kiedyś tak było? wole się upewnić, ponieważ gdy prawie miejsca temu dodawana była oferta dla szefa kuchni to normalnie w treści uwzględniono umowę o pracę. czy na każdym stanowisku już normalnie występuje? I jeśli podane są widełki od 5 do 6 tysięcy to jak to jest z innymi stanowiskami?
Tylko szef kuchni ma umowę o pracę ale też nie odrazu, reszta na zleceniowce.Z tym że ta umowa o pracę to też na najniższej krajowej , a resztę do łapy dostajesz
A ta umowa o prace to z jakim okresem wypowiedzenia jest? czy ona na stałe? I mimo ze ludzie na zleceniu są to po ile średnio czasu pracują?
Czy rozmowa rekrutacyjna w Fine Food Factory Irena Danielak odbywa się również w języku angielskim?
Ogółem - postkomuna. Pseudoprywaciarze
Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
Działają na dowoz ?
Czy firma Fine Food Factory Irena Danielak w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
Szkolenia? To chyba jakiś żart.Właściciel Na rogu czasu wie wszystko i umie wszystko.
Wiecie czy firma w tej sytuacji jaka aktualnie jest będzie prowadziła rekrutacje?
@Kropka a z czego ta nagła niechęć mogła wynikać? Czuli zagrożenie w nowym pracowniku ?
Mam bardzo mieszane uczucia po pracy w restauracji Na rogu czasu. Początkowo wszystko zapowiadało się super... Szef i inni pracownicy wydawali się niezwykle kontaktowi. Po pewnym czasie sytuacja w restauracji zaczęła się zmieniać. Zauważyłam, że gdy tylko zaczęło przybywać gości, każdy diametralnie zmieniał do ciebie stosunek. Każdy, nawet najdrobniejszy błąd był mocno krytykowany i komentowany. Szef również okazał się osobą niezwykle przekonaną o doskonałości swojej oraz swojej restauracji- pokazywał to min. komentując twoją pracę oraz gości. Ludzie na kuchni są niezwykle mili! (usunięte przez administratora) Raczej nie polecam.
dokładnie, najpierw wszyscy bardzo mili a z czasem diametralnie zmieniają nastawienie do Ciebie(usunięte przez administratora)
To od razu na rozmowie powiedzieli Wam, że będziecie pracowali na czarno? Czy jak to wyszło? I jak nie ma umowy w Fine Food Factory to benefitów pewnie też nie ma?
W gastronomii nie oczekuj nigdzie benefitów. Ciężko dostać umowę o pracę a co dopiero benefity. Takich rzeczy nie spotkasz u prywaciarzy
Nie szanują pracowników i dlatego odchodzą .Co dwa tygodnie szukają ludzi do pracy to chyba jest coś nie tak.
Nie polecam, omijajcie z daleka restauracje na rogu czasu
Nie polecam pracy w resturacji. Byłam na dniu próbnym, wszystko ok, wszyscy niby bardzo mili. Po tygodniu odezwali się. 1 dzień pracy niby też, jednak szef pokazał prawdziwe oblicze pod koniec dnia. od 14 do 22 nie było zadnej przerwy, nie było mowy też o zadnej przerwie, o umowie też nic nie wspomniano. Zmiana niby do 22, ale ok 22:30 nadal było dużo sprzatania i o wyjściu nie było mowy. Gdy zapytałam się o wypłaty, bo wiedzialam, juz że nie chce tam pracować i chcialam zapytać o kwestie zapłaty za dzień próbny i kolejny przepracowany dzień szef nagle zmienił całkiem nastawienie, powiedział ,że dniowek nie ma i żebym lepiej wracała do sprzątania, że mogłam szybciej sprzątać to wyszlabym o 22. Po czym poinformowałam go że rezygnuje a on na to że w takim razie nie dostane pieniędzy, że jeśli ktoś nawala to nie dostaje pieniedzy( żadnej umowy nie podpisywalam, nie było nawet mowy o umowie) i że mam wracać do sprzątania. Końcowo powiedzial, że mam się zgłosić po pieniądze za przepracowany dzień w terminie wypłat, a za dzień próbny pieniędzy nie dostanę, bo jeśli ktoś rezygnuje to nie płacą za dzień próbny. Z tego co widzę od jakiegoś czasu ciągle poszukują pracowników, obecni również nie mają tam długiego stażu, więc ewidentnie coś tam jest nie tak. Podejrzewam, że z wypłaceniem pieniędzy za dzień przepracowany również będzie problem. Odradzam pracę w tej restauracji.
Omijajcie z daleka tą firmę a zarazem Restaurację "Na Rogu Czasu". Na początku współpracy wszystko jest pięknie, szanują Ci, liczą się z Twoim zdaniem. P(usunięte przez administratora) Własciciel z początku do rany przyłó(usunięte przez administratora) bez przerwy patrzy Ci sie na ręce i mimo że robisz wszystko dobrze to z uśmiechem na ustach zacznie Cię gnoić. Psychiczny dramat. Na każdym kroku kombinowanie jak wycisnąć z pracownika to co najlepsze(usunięte przez administratora) Trzeba uważać co podpisujesz na umowie (jeśli się ją w ogóle dostanie). Nie wypłacalni. Wszystko co złe i najgorsze w gastronomii to właśnie oni są ich uosobieniem. (usunięte przez administratora)
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Fine Food Factory Irena Danielak?
Zobacz opinie na temat firmy Fine Food Factory Irena Danielak tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.