Jednostka Wojskowa

Leźnica Wielka

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 526 ocen.

Opinie o Jednostka Wojskowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jednostka Wojskowa

Pik

Witam. Ciekawe rzeczy w batalionie się dzieją, wszyscy oficerowie uciekają. Ciekawe co jest przyczyną?

Wąski

Jak teraz jest w batalionie? Kto dowodzi? Opinie.

Szeregowy

A na tym osiedlu w leznicy jak brudno sie zrobiło, trawa nie skoszona. Kiedyś było czyściutko a teraz jakieś dziadostwo sie zrobiło. Nawet nie widac zeby ktos sprzątał

Zainteresowany
@Szeregowy 24.04.2017 06:47
A na tym osiedlu w leznicy jak brudno sie zrobiło, trawa nie skoszona. Kiedyś było czyściutko a teraz jakieś dziadostwo sie zro...

Pracuje ktos tam?? Jak teraz sytuacja wyglada na jednostce??? "normalni" przełożeni ?

czekal

pewne zatrudnienie i dobra kasa to nie wszystko, zazwyczaj pomagają oni znaleźć bardzo dobre mieszkania w dobrej cenie, wiem co mówię - z doświadczenia :)

zainteresowany zawodowy

warto sie przenosic do was jak chce sie cos robic a nie "temat 6" - gril kadra wmiarowa czy same (usunięte przez administratora)?

xde

jak tam teraz jest na batalionie szykuja sie jakies zmiany?

adam wypych

witam chciałem zapytać teraz jestem w NSR i czciał bym służyć w leżnicy co mam zrobić?

nowy

Chciałbym się przyjąć, gdzie najlepiej się teraz służy? Który pododdział ma najlepszych podoficerów, oficerów?

Pan Tygrys

Trzeba przejść selekcje a poźniej interviev po angielsku bo wysyłają szeregowych na roczne szkolenia do Londynu, a po powrocie dają kaprala i służba stała oczywiście. Po 15 latach emerytura, no chyba że marzy sie zostanie pułkownikiem to trzeba jeszcze posłużyć ale mi major wystarczy za rok emerytura i tylko jezioro i rybki - hajlajf na emeryturze. Dzwonić, pytać, WKU, JW.... to nie boli

?

jako kierowca c+e ile moge zarobic

podprad

to wypowiedz typowo marketingowa aniżeli prawdziwa nie licz ze cie tam zatrudnią no chyba że jesteś sportowcem najlepiej z kilkoma medalami olimpijskimi i to niewiadomo

?

mam pytanie czy ktos wie o tym ze od 2015 roku bedzie w Leznicy Baza Lotnictwa a zołnierzy z Batalionu maja przenies do Gliwic i Krakowa?

ja

Witam. mam pytanie pochodze z koła jestem żołnierzem zawodowym w 12BZ troche daleko od domu dlatego pomyślałem o Leźnicy tylko jest jeden problem jestem żolnierzem SON i wątpie czy jest możliwość przeniesienia. Możecie coś doradzić?

Soldier

ex zmech - 2013-08-29 11:39:01 Witam, czy ktoś z batalionu moze mi powiedziec jakich tak na prawde ocen i czego wymagają na kwalifikacji? Ja miałem średnią 4.0 miałem psychologa i rozmowe z chor. świderskim i wygladalo na to ze są zainteresowani a tu zaraz miną 4 miesiąc jak nie dzwonią. Zaraz jade na kolejna kwalifikacje poprawic oceny, moze to pomoże. ALE ZNAM KILKU PRZECIĘTNIAKÓW Z WF Z BATALIONU I JAKOŚ SŁUŻĄ (teraz są na XIII zmianie). o co tu chodzi?Jakbyś był taki super na pewno by cię wzięli...a zobacz w ilu innych pracach są ludzie którzy się nie znają i pracują i goście z kwalifikacjami nie mogą się dostać...ciekawe czemu...pozdro

Soldier

anonim - 2013-08-27 21:04:25 Mam pytanie witam was mianowicie chodzi mi o to czy zatrudniaja kobiety w JW 4393 czy jest to mozliwe,z tytulem magistra ukonczone studia.Pewnie że zatrudniają, tylko zależy czy chcesz na szeregowego zawodowego czy oficerka po studiach...wtedy to tylko Wrocław chyba. A na szeregowych zawodowych są weryfikacje co jakiś czas...wszystko jest na stronie jednostki.

zolnierz
@Soldier 29.08.2013 13:58
anonim - 2013-08-27 21:04:25 Mam pytanie witam was mianowicie chodzi mi o to czy zatrudniaja kobiety w JW 4393 czy jest to mo...

kolego znajomosci bez tego ani rusz

ex zmech

Witam, czy ktoś z batalionu moze mi powiedziec jakich tak na prawde ocen i czego wymagają na kwalifikacji? Ja miałem średnią 4.0 miałem psychologa i rozmowe z chor. świderskim i wygladalo na to ze są zainteresowani a tu zaraz miną 4 miesiąc jak nie dzwonią. Zaraz jade na kolejna kwalifikacje poprawic oceny, moze to pomoże. ALE ZNAM KILKU PRZECIĘTNIAKÓW Z WF Z BATALIONU I JAKOŚ SŁUŻĄ (teraz są na XIII zmianie). o co tu chodzi?

Zbulwersowany

Ludzie, którzy piszą te głupoty jak dla mnie mogą być tylko w jednym stopniu!!!! Najpierw mogli by się wziąć do roboty a kryją się po kątach...ha ha...skoro kadra Was j....e to znaczy, że ma jakieś podstawy do tego. Banda nierobów szeregowców...ha haha ha

mobing

witam służyłem w Leźnicy wielkiej ale mnie spuszczono poniewaz zostałem obrażony, wyzwany i grożono mi przez oficera (ppor. (usunięte przez administratora)) zgłosiłem ten fakt do dowódcy jednostki odrazu (usunięte przez administratora)ale on uznał ze nie mogło tak być. zna porucznika i uważa go za kulturalnego oficera. miałem świadków na to zajście ale nie pomogło zostałem ukarany 9/30 i powiedziano mi ze nie zostanie przedłożony kontrakt kolejny. oficerowie to banda decydentów nas szer. maja za nic. (usunięte przez administratora)

zgredhome

witam, po przeczytaniu postów doszedłem do wniosku, że jest tu trochę osób doświadczonych, więc zadam swoje pytanie: na wstępie jestem policjantem w służbie stałej - ponad 3 lata, w stopniu sierż, swoją karierę zacząłem w policji bo tak się życie poukładało, ale ponownie chciałbym spróbować do armii, niestety tam gdzie mieszkałem wku miało mnie w (usunięte przez administratora). aż żal się rozpisywać, biorąc pod uwagę iż służę w służbie mundurowej, jestem sprawny fizycznie, bo nie należę do tej grupy policjantów z brzuszkiem, kończę WSPOL licencjat, poza tym mam kwity z Dęblina, bo jestem po badaniach, biorę pod uwagę oczywiście misje, język na poziomie podstawowym - angielski, i niemiecki już trochę zapomniany to jakie są moje możliwości w danej jednostce, jak to wygląda z przeniesieniem stopnia, bo wiem że z mon do msw a konkretnie policji przenoszą, a nawet kto miał kpr. dostawał na wejście po kursie podstawowym sierż.

pajdoss

witam wszystkich sluzylem w lw w latach 90-91 byłem na mps na pooddziale funkcyjnym mam pytanie gdzie się udac z papierami o przyjecie do pracy jako zawodowy lub cywil

anonim

(usunięte przez administratora)

wiktor

no i na szczęście oczywiście ! że tego wszystkiego już nie ma. Nie wiem jak lata temu ludzie potrafili przeżyć tego typu rzeczy i potem wyjść na normalnych ludzi. Gratulacje dla nich za to . Gdy weszła nieobowiązkowa służba wojskowa to mimo wszystko chyba jednak nie sprawiło to problemów z frekwencją w jednostkach prawda?

TO JA
@kamyk 09.09.2014 18:08
Hej witam wszystkich jesli ktos wybiera sie do jednostki 4393 w Leznicy wielkiej to niech da sobie odrazu spokój najgorsza jedn...

Pewno pisze takie opinie szeregowy który siedzi na dupie i patrzy jak tu ściemnić, nic z sobą nie robi a narzekać umie

xxx

widze gosciu ze sam nie wiesz jak jest jeszcze w wojsku

boski

z takim podejsciem gościu to ty kariery nie zrobisz trzeba pracować obowiązków duzo dajesz z siebie cos to i otrzymujesz nic za darmo

berecik

a jak wygladaja słuzby na pooddziale 24h czy do 15.30 pytaja wszystkiego tzn obowiazłow i takich jeszcze bzdur...duzo jest tam zołnierzy...

wąski

bateria już oddycha normalnie jest normalnie dowodzi kpt (usunięte przez administratora)spoko gość jest tak jak być powinno

berecik84

panowie a jak teraz jest na BPLOT ? wie ktos?

PolishHerbsman

Chodzi o to że na kontraktach jako szer. Bądź st.szer. możesz siedzieć tylko łącznie 12 lat. Jak nie dostaniesz kaprala przez ten czas to masz zonka

boski

tak jak piszesz 12 lat i zeganj pa

neyo

powiem Ci tak: jeżeli już się dostaniesz, będziesz utrzymywał sprawność fizyczną na odpowiednim poziomie (jak przystało na żołnierza 25 BKPow), nie będziesz "chorował" i wykonywał co do Ciebie należy to nie ma podstaw żeby Cię zwolnić

neyo

nie ma żadnych umów, są kontrakty terminowe na 18, 24, 36 lub 72 m-ce

Szer.

Witam wie może ktoś czy są tam wolne etaty ?? Z góry dzięki za odpowiedz

Seba

Służyłem tam lato 98 byłem ba szwadronie u Hofmana

WOLNY

witam wreszcie czarne chmury nad batalionem rozpędzone Pana Cyniaka nie ma hura ogolne zadowolenie na poddziałach zegnamy 5/30 haha

wielki

jak wchodzisz glownym wejsciem to po ktorej stronie znajduje sie batalion a po ktorej dywizjon?

mściciel

MOŻE JUŻ NIEDŁUGO POWRÓCI NORMALNOŚCI DO BATALIONU ........... OBY ......

nowy

witam czy ktoś może dać mi odpowiedź dlaczego tylu żołnierzy odchodzi z 1 batalionu to juz prawie plaga pozdrawiam

grzes

czesc potrzebuje nr na kompanie wsparcia do leżnicy wielkiej jesli ktos ma lub zna to prosze napisac[usunięte przez moderatora]

mściciel

jezeli masz plan na swoj rozwój nie chcesz stać w miejscu i tylko narzekać jak większość st. szer. to praca w batalionie jest dla ciebie polecam

ryba

Siedziałem w tej jednostce 11 lat temu na baterii przeciwlotniczej,kadra jak to kadra była różna, ale poligon w Wicku zrekompensował wszystko! Na baterii panem był chor.''gumiś''

kapitan
@ryba 03.10.2012 21:54
Siedziałem w tej jednostce 11 lat temu na baterii przeciwlotniczej,kadra jak to kadra była różna, ale poligon w Wicku zrekompen...

tez bylem na bateri 2005-2006

Uaq
@kapitan 06.07.2017 12:09
tez bylem na bateri 2005-2006

Ja tez służyłem na baterii.wiosna 04-05.kpt "kowal" byl dowódcą i plutonem dowodził "gumiś"

Adi

Nie oszukujmy się zarobki żołnierzy z Leźnicy w tym regionie są super ciężko o prace w okolicy a i srednia krajowa to lipa

ciekawski

Dziękuję za odpowiedź. Służyłem tam kilka lat temu, ostatnio zastanawiałem się nad powrotem do MON-u, ale z tego co tutaj czytam to chyba jednak nie warto. Oczywiście może się zdarzyć, że opinie tutaj wpisane są stronnicze, ale innych póki co nie widać.

malutki

szeregowi zawodowi mieszkają na osiedlu w mieszkaniach internatowych a mieszkań jest dużo pustych w tej metropolii to tacy sami żołnierze jak kadra z tą różnicą że po 12 latach eksploatacji lądują na bruku pozdrawiam

ciekawski

A jak to wygląda ogólnie? Tzn. Gdzie mieszkają szeregowi zawodowi? "Internat" mieszkania prywatne? Z tego co się orientuje to niestety Leźnica wielkim "miastem" nie jest.

pająk

TO FAKT BPLOT A KDOW TO DWA SWIATY A SĄ NA JEDNYM PIĘTRZE ODKĄD PRZENIESLI PANA J DO SZTABU ROBOTA POUKŁADANA W OGÓLE INNE ZYCIE POZDRAWIAM WSZYSTKICH Z 1 BKPOW

Ranger

Dokładnie zgadzam sie z tym w 100 % tylko idioci tam zostaja i sluza jak ktos jest madry to niech ucieka z tad jak najdalej a najlepiej z calego batalionu. Polecam dywizjon inne zycie zupelnie i normalnie tam jest

szeregowy jw3009 2 szwadron

własnoręcznie haha .....jak byłeś terminatorem to pewnie [usunięte przez moderatora] robiłeś to my z zasasadniczej wtedy[usunięte przez moderatora] przy torze z saperkami a ty piłeś w kantynie .pierwszy pobór 25dkp jesień 94

anonim

wreszcie ulga na baterii GTW ( grupa trzymające władze ) rozbita , technik w sztabie kapitan też a szef szykuje się do cywila uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu spokój

anonim

unas na bateri przywileje maja tylko technik i szef na zaprawy nie wychodzą tylko kawa papierosek gazeta i cały dzień w kancelari tylko buzią nadrabiają

hehehehe

to fakt bateria plot to tragedia jeżeli chodzi o kadre zero poszanowania dla ludzi i chamskie zagrywki dno najgorszy pododdział w batalionie wszędzie tylko nie tam pozdrawiam technika hehehe

heeeenn

Fakt, nie polecam służby na baterii plot ... to taki karny pododdział w leźnicy . Zero wolnego za służby, brak możliwości dopięcia nauki ( tzn uczyć się można ale zapomnijcie o wolnych sobotach i niedzielach ) brak poszanowania dla człowieka tzn, (kadra to wasi "BOGOWIE") . Odradzam stanowczo ten pododdział

Zostaw opinię o Jednostka Wojskowa - Leźnica Wielka

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Jednostka Wojskowa