Fenerari Sp. z o.o.

Adres: Gliwicka 177A, 44-207 Rybnik

NIP: 6423190034 KRS: 0000556167

Fenerari Sp. z o.o.
1 13 66 5 1

Opinie o Fenerari Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Kinga Rzepecka
 Opinia

Tylko jedna osoba mogla to napisac i to akurat w dniu dzisiejszym. ...i tym sie zdradzila. Dla inteligentnych czytelnikow dodam, ze gdyby bylo az tak zle, zeby uzyc slowa "pomiotlo", to zdroworozsadkowo byloby, gdyby "Pani Bronia" zlozyla wypowiedzenie. Poniewaz tak sie nie stalo, nalezy przyjac ten "rewelacyjny" wpis z przymruzeniem oka. Pozdrawiam wszystkich. Dziekuje wszystkim, ktorzy przestali pisac i zajeli sie swoimi sprawami.

Pomocna?
Tak1Nie1
Oszukany
 Opinia
@Kinga Rzepecka 15.11.2018 14:43

Pani prezes widzę obserwuje swój profil , czyli coś jest na sumieniu :) Może Pani Bronka się boi zwyczajnie i jest uzależniona od Pani?

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rzepa
 Opinia
@Oszukany 18.11.2018 12:08

Pani Bronia wie jak sie zakręcić zeby sobie nie zaszkodzić, a pod okiem damy z łasiczką zarobić. Wszystkim szkoda starej kobieciny, biednej sekretarki - a ona tam kręci lepiej niż prezes. Bo wielce z pracownikami sztame trzymała, ciśnie na szefową, jak jej nie ma, a jak wróci to aniołeczek z aureolką za komputerem siedzi - z którego przypuszczam tu dużo komentarzy poleciało, że niby przypadkiem. P.S Fajne zdjęcia z imprezy firmowej z Pinku, na galerii klubu rybnickiego na facebooku - oj jak pani prezes chce sie z wizerunkiem chować - bo wielce zmieniła nazwe spółki, to nie warto pozować do zdjęć na dyskotece, szczególnie jak sie ma źle zrobiony makijaż i sie świeci jak smalec na kanapce.

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
To jo
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Rzepa 25.02.2019 13:02

Smalec chociaż smakuje :ppp Hahaga

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prorok
 Opinia
@Rzepa 25.02.2019 13:02

Bo ja za bardzo nie wiem, o jakiej starej kobiecinie jest mowa? Pani Bronia to z pewnością jest młodsza od Pani Prezes, a tak przynajmniej wygląda. Ktoś tu chyba bardzo zazdrości wyglądu, nie dziwię się. Nic się nie martw "Rzepa" może też zaproszą Cię na następną imprezę do Pinka ha, ha. Zapewniam, że wtedy i Ty będziesz się świecić, jak gwiazda. Pani Broniu powiedzenia! I proszę się nie zmieniać!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurand ze Spychowa
 Opinia

Szanujcie prezesa swego byłego , mogliście mieć gorszego :D W co wątpię :P

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prorok
 Opinia

Dawno tu nie zaglądałem ale widzę, że postępowanie Pani Prezes jednak się nie zmieniło. Przejeżdżałem ostatnio obok tej firmy, chciałem odebrać zaległe pieniądze za staż ale pocałowałem klamkę. I faktycznie zmieniono nazwę, na drzwiach widnieje nazwa CONSULTRIX Sp. z o.o. No w sumie to nie dziwię się że znienili nazwę. Przy takich opiniach każdy by to zrobił. Jest to bardzo popularna zagrywka.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rzepa
 Opinia
@Prorok 25.01.2019 14:01

Nowy rok, Nowa spółka, Nowa ja :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pelnomocnik
 Opinia

Jesli ktos z Panstwa ma wiedze i jest w posiadaniu dowodu na to, ze sam zainteresowany dzwonil do kogos w sprawie "znecania sie", jak wypowiedziano sie w przedmiocie sprawy na tutejszym forum, prosimy o kontakt z firma poza forum listownie lub e-mailem. Jak mozna zauwazyc doszlo juz do jawnego znieslawienia firmy piszac, jakoby pracownicy wraz z sekretarka byli zastraszeni. Zakladamy, ze zgodnie z regulaminem administrator jest w posiadaniu pisemnego potwierdzenia rowniez sekretarki, ze tak wlasnie jest. W przeciwnym razie firma bedzie dochodzic odszkodowania za znieslawienie wizerunku zarowno firmy jak i personalnie oraz za straty, co jestesmy w stanie udowodnic. Bedziemy wdzieczni za informacje mogace pomoc w przygotowywanym wniosku przeciwko na ten moment 5-ciu adresom IP oraz administratorowi serwisu. Z gory dziekujemy. Pelnomocnik Zarzadu spolki FENERARI Sp. z o o

Pomocna?
TakNie
Rzepa
 Opinia
@Pelnomocnik 13.10.2018 19:22

Nie strasz nie strasz bo sie ... :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pełnomocnik
 Opinia

"Oświadczenie: Oświadczamy, że większość wypowiedzi na tutejszym forum jest nieprawdziwa. Głowie z uwagi na fakt, że serwis gowork.pl jest miejscem opinii o pracodawcy, czy też firmie jako pracodawcy, a więc w rozumieniu umowy o pracę (Kodeks Pracy) lub umów zlecenia i o dzieło (Kodeks Cywilny). Firma ani osoby z Zarządu nigdy nie dopuściły się wspomnianych tutaj zachowań wobec swoich pracowników, a jedynie przewidzianego wspomnianymi kodeksami wyciągania konsekwencji nieprzestrzegania zapisów umowy, czyli łamania zasad w firmie, łamania regulaminów w postaci reprymendy słownej i mimo iż kodeks przewiduje kary pieniężne, firma nigdy ich nie stosowała. Zachowania, o których wspominano na forum, czyli ostre kłótnie dotyczyły tylko i wyłącznie dwojga osób, tj, Pana Damiana P. oraz Pana Szymona B. w momencie, kiedy mieli już swoje firmy i byli dla FENERARI Sp. z o o kontrahentami, a nie pracownikami. Należy dodać, że umowy agencyjne obu Panów bardzo precyzyjnie określały zadania i obowiązki oraz odpowiedzialność za powierzone zadania i ludzi. Oboje z Panów nie stosowali się do zadań jak należy i popełniali drastyczne błędy, co w pewnych przypadkach mogło zostać obciążone wielotysięczną karą, której jednak nigdy Pani Prezes nie zastosowała wobec Nich woląc słownie (dla ich dobra) rozwiązać problem. Powtórzyć należy, że jako pracodawca firma nigdy wobec nikogo nie przekroczyła przepisów w odniesieniu do udzielania reprymend lub pociągania do odpowiedzialności za błędy służbowe. Wspomniani panowie byli kontrahentami firmy, dzięki czemu zarabiali pieniądze i pomimo scysji różnego rodzaju pozostawali w tym układzie wiele miesięcy, co pozwala sądzić, ze jednak współpraca układała się poprawnie. Udało się zweryfikować kilka adresów IP. Pozostałe do sprawdzenia muszą zlecić odpowiednie organy. Z czynności sprawdzających prowadzonych celem przygotowania pozwu o szkalowanie dobrego imienia pracodawcy wynika, że mimo iż dwie pracownice, które jako ostatnie pracowały zaprzeczyły temu, jednak pozostają w stałym kontakcie z Panem Szymonem B., co m.in. potwierdzają ogólnodostępne dane na portalu społecznościowym i nie tylko, a więc można domniemywać, że całą sprawa jest efektem zorganizowanej grupy kilku osób, które z pobudek prywatnych szkalują opinię firmy. Firma nie może dłużej na to pozwalać. Być może firma będzie domagać się od każdej z osób odszkodowania w wysokości ponad 10.000 zł za mówienie nieprawdy o pracodawcy. Pełnomocnik Zarządu Spółki FENERARI Sp. z o o" Koniec oświadczenia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rzepa
 Opinia
@Pełnomocnik 19.10.2018 10:51

I gdzie te pozwy i te zweryfikowane adresy IP ? ? ? Hm.. żeby czasem nie było tak, że część ich będzie pochodziła z biura, gdyż co poniektórzy obrabiają (usunięte przez administratora) innym za plecami, a dziennie siedzą w pracy pod okiem damy z łasiczką.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ślązoki
 Opinia

Prziszoł taki czas by zerwać łańcuchy, trza sie przajać moi mili, byśmy nie tracili chwili. Jedni sie wadzom, jedni opluwajom, a po co? My ślązoki, taki naród - wartko bierta sie do zgody, żeby klękły narody. Powiem wom krótko bez owijanio, pani prezes to je anioł, uważić umi, wszysko też inne, a wszyscy się czepiają, bo gorzij majom. Ona pado że jom wszyscy oczerniajom, ja- tak to je.. jak ktoś sie dorobi. Pierona! Na pani sekretarka też godajom, a pani Bronia czy tam jako ij tam je to fajno kobieta, przydzie do biura to ciągle gro muzyka, czasym do ucha nie roz potruje, ale wtedy nikomu dusza nie choruje. Był poruszony temat Bolca, pieron wie kto to je.. pewnie jakiś synek, ale chioł roz kupić encyklopedio - to mioł w biurze fest komedio - padli mu stanowcze nie, przeca to prezs tam wszysko wie. I sie wtedy kapnął, że dyć to je prowda. Beztoż wom godom, po co zwady - przajac sie trza fest, a nie wadzić.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
To jo
 Opinia
@Ślązoki 23.01.2019 16:56

Się dorobi hahsha chyba długów no niemoga :D

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Ślązoki 23.01.2019 16:56

Powiedział co wiedział. Chyba minąłeś się z powołaniem. Może zacznij pisać teksty piosenek ale zacznij się reklamować gdzie indziej bo to nie jest odpowiednie miejsce. Pani Prezes się dorobiła! Co za stwierdzenie. Tylko ciekawe czego ?! Bo otacza się zawsze ludźmi uległymi, którymi sprytnie manipuluje.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukany
 Opinia

Miejsce to samo, ludzie też, pewnie zmienili nazwę ze względu na opinie, ha ha.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kwalifikacja
 Opinia

Dziękuję za wpisy!!! Szkoda, ze dopiero teraz przeczytałam. Byłam umówiona na rozmowę kwalifikacyjną. Zastałam kartkę, "rozmowa odwołana, przepraszamy". Podejrzane już było, ze dzwonili do mnie z zastrzeżonego. W budynku ciężko znależć tę firmę. Spotkałam Pana i zapytałam się... w odpowiedzi: "A czy ta firma nadal istnieje?" Pozostawię bez komentarza.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia

Jak zwykle Pani Prezes musi pokazać swoją wyższość nad wszystkimi, bo przede wszystkim z tego Pani słynie. Wszyscy inni to przecież głupki przy Pani. Bez sensu to są raczej Pani komentarze tutaj ale z pewnością nie Forum. Mamy nadzieję, że opinie tutaj pozostawione będą przestrogą dla innych. A stwierdzenie że był samochód służbowy to strzał w kolano bo przynajmniej 20 osób spośród wypowiadających się tu może udowodnić że jeździło w teren prywatnymi samochodami. Proszę też nie obwiniać Administratora forum za komentarze, gdyż nie jest on od oceniania. Od tego są ludzie piszący tutaj i czytający te opinie. I proszę nie twierdzić, że kilkadziesiąt osób tutaj to kłamcy. Wszyscy znamy prawdę. Jeżeli wypowiedzi oraz forum jest poniżej Pani poziomu to w takim razie nie musi Pani się tutaj w ogóle tłumaczyć i wypowiadać.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukany
 Opinia
@KRETYN 07.09.2018 09:26

Ja też zostałem oszukany. Jak odzyskałeś kasę?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia
@Oszukany 18.11.2018 12:09

Jak jesteś inteligentny to znajdziesz sposób. A pomysłów jest wiele na to. A sporo Ci leci kasy? Po co w ogóle dopuściłeś do takiej sytuacji? Jak się jest naiwnym to teraz trzeba cierpieć.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michał
 Opinia
@KRETYN 26.11.2018 11:28

W jaki sposób zostaliście rzekomo oszukani przez firmę Fenerari? Możecie przedstawić dokładny opis sytuacji, które w Waszym przypadku wydarzyły się z tym pracodawcą? Proszę, abyście przedstawili, jak to dokładnie wygląda, aby osoby przeglądające ten wątek miały potwierdzone informacje na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia
@Michał 12.12.2018 11:57

Chyba już bardziej dokładnie opisać się nie da.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michał
 Opinia
@KRETYN 13.12.2018 22:47

Z tego, co napisałeś, to wywnioskowałem, że chodzi tutaj o rzekome korzystanie z samochodu służbowego do celów prywatnych. Czy właśnie w tym kontekście masz spór z firmą Fenerari? Dobrze zrozumiałem Twoją wypowiedź? Odpowiedz proszę, abym był pewien, że dobrze zrozumiałem ten komentarz. A jeśli dodasz jeszcze kilka słów na temat rodzaju umowy, jaką pracodawca oferuje nowemu pracownikowi, to będzie naprawdę świetnie.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia
@Michał 07.01.2019 08:52

Napisane jest przecież bardzo czytelnie, że pracownicy w teren często jeździli swoimi samochodami, dostając za paliwo marne grosze. Zdarzyło się nawet, że pracownik miał wypadek w terenie jadąc swoim prywatnym autem w którym byli też inni pracownicy. Auto do kasacji a pracodawca nie czuł się w żaden sposób za to odpowiedzialny. Nie mam pojęcia jaką teraz Pani Prezes proponuje umowę nowemu pracownikowi. Możesz się przyjąć i sprawdzić samemu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukany
 Opinia

Pani Bronka jest traktowana jak pomiotło.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Oszukany
 Opinia

Też mam dowody na panią prezes. Może pozew zbiorowy?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia

Dla mnie totalny żart ta firma i to co tu sie dzieje na forum. Wszyscy co tam JESZCZE pracują - łącznie z sekretarką są przestraszeni, a Ci co odeszli, to niepotrzebnie się tu angażują i połowa ludzie robi sobie jaja piszac swoje przezwiska typu "Bolec Stolec". Ale widać niekótrzy spędzają więcej czasu na czytaniu i niepotrzebnym analizowaniu forum, niż się odciąć mi zająć czymś innym. Co szanowna(usunięte przez administratora) wyrabia wszyscy wiedzą, a wy siedzicie jak baby na targu i debatujecie zamiast zając sie swoim życiem

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Edyta 12.10.2018 08:39

Wydaje mi się że właśnie każdy z wypowiadajacych się tutaj zajmuje się swoim życiem. Bo chyba większość odeszła a to jest potwierdzeniem na to że każdy kto chce może odejść. A to dlaczego Ty się wypowiadasz tutaj? Nie potrafisz się odciąć czy co? Chyba nie przeżyłaś w tej firmie ani jednego dnia. Ale wszystko przed Tobą.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Miki 12.10.2018 10:28

Haha ja się nie musze odcinać od tej firmy , ale mam z tym styczność. Ot - taki paradoks - na szczęście nie musze tam pracowac i nie pracowałam tam i nie będę musiała, ale mówie - mam z tym styczność NIESTETY - bo np niektóre osoby, Które już tam nie pracują - to nie jest tak jak piszesz, ze zyja swoim życiem - tylko śledzą forum codziennie i dziko podniecają się każdym komentarzem i potem wydzwaniają do byłych pracowników - zaburzając im codzienny rytm. Bo nie potrafią zająć się sobą i swoimi sprawami - tylko siedza i czytają. A czemu się udzielam - właśnie temu, ze paradoksalnie nie pracując tam - wiecznie mam z ta śmieszna firma doczynienia właśnie przez osoby wydzwaniając do byłych pracowników. Teraz kwestia kim jesteś i czy jesteś kumaty o co chodzi.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia
@Edyta 12.10.2018 12:57

Ale to twój chłopak za każdym razem do wszystkich pisze i dzwoni, zapytaj go, może się przyzna. I z tego co się dowiaduje to on nadal tam pracuje. Chyba jednak wszystkiego nie wiesz. A podobno masz swoje życie, i nie marnujesz czasu na tym forum a sporo się tu wypowiadasz.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Edyta
 Opinia
@Miki 12.10.2018 19:21

Hahaha chyba masz stare info bo nie pracuje ☺️ No jasne ze się wypowiadam bo to dobra zabawa dla mnie . A zauważ ze ja chociaż mam odwagę się podpisać imieniem, a nie jak połowa ludzi tutaj nickiem takim, żeby broń Boże nikt sie nie zorientował, ze to nie ja.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pelnomocnik
 Opinia
@Edyta 13.10.2018 08:18

Szanowni Panstwo, Pan Szymon, o ktorym jest mowa, nie pracuje w firmie od lutego br. Ma swoja spolke i pozostaje jedynie kontrahentem FENERARI, z ktora to spolka caly czas sie rozlicza i potocznie mowiac zarabia. Dla wszystkich inteligentnych czytelnikow - rozwazcie prosze, czy gdyby te smieszne i obrazliwe jednoczesnie informacje dla firmy i Zarzadu byly prawda, czy nie logicznym byloby od razu odejsc i ewentualnie wytoczyc proces? Dlaczego zatem ktos nie tylko nadal wspolpracowal przez wiele miesiecy, ale i zdecydowal sie otworzyc na te potrzeby wlasna firme? Najwidoczniej jednak nie jest to prawda. Co do nowych mozliwosci na gowork, to sam administrator powinien doczytac, ze wpis obrazliwy ma byc niewidoczny do czasu potwierdzenia go pisemnego. Firma z pewnoscia wyciagnie konsekwencje wobec serwisu za bezczynnosc i dopuszczanie takich wpisow NOEPOTWIERDZONYCH oraz wobec wszystkich, ktorzy pisali nieprawdziwe informacje po tzw. numerch IP. Zaczam pozdrowienia Pelnomocnik Zarzadu spolki FENERARI Sp. z o o

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia

Do wszystkich poniżanych oraz pokrzywdzonych w firmie FENERARI Sp. z o.o. pojawiła się nowa możliwość na portalu GO WORK.PL, ten kto posiada dowody na poniższe zachowania pani prezes czyli znęcanie się psychiczne a zdarzało się, że nawet fizyczne nad pracownikami może to teraz zgłosić do owego portalu. A wiadomo, że dowodów na to jest wiele i w posiadaniu kilkunastu osób. Nie siedźcie bezczynnie, zróbcie coś. Pani prezes czuje się bezkarna.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@KRETYN 11.10.2018 08:40

Podobno sprawa została zgłoszona do prokuratury, należy tylko donieść nośnik z dowodami (uwaga! Tak owe są!) i notatkę. Pozdrawiam gorąco.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BOLEC STOLEC
 Opinia
@KRETYN 11.10.2018 08:40

O proszę mówisz że czuje się bez karna Hahaha bo nie wie kto i co na nią ma myśli że jest cwana ale tylko myśl i......

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Miki
 Opinia

To ciesz się, że ktoś Cię oświecił bo ja nie miałam tego szczęścia. Nie było też wtedy wpisów na forum a szkoda. Zaoszczędziła bym czas i nerwy. Pracowałam kilka miesięcy a wypłaty dostawałam 600 złotych na miesiąc pracując niekiedy po 10 godzin bo pani prezes miała ochotę na spotkania po pracy. A kiedy chciałam się zwolnić to był duży problem z odzyskaniem pieniędzy za przepracowany miesiąc. Dostałam resztę wypłaty po kilku miesiącach. Wykorzystywanie młodych i niedoświadczonych ludzi, bo tylko takich przyjmują do tej pracy.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia
@Miki 05.10.2018 11:30

Młodych najłatwiej zmanipulować... że coś osiągną, że duża kasa, złote gory... Szkoda, że tego doświadczyłas na własnej skórze...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Agata
 Opinia

Byłam na dniu próbnym ale jedna dziewczyna mnie oswiecila i powiedziała jak to wygląda. Ze "facet" pani prezes jeździ z pracownikami, później chodzi i obserwuję kto co robi czy nie siedzi czy pracuje, a zdarzalo sie ze i zdjecia robil kto co robi w danej chwili...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Grigorij
 Opinia

Równie dobrą? Wątpię...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian Bolec
 Opinia
@Grigorij 24.09.2018 10:14

Nie ma równie dobrej, są jedynie gorsze!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Damian Bolec
 Opinia

Eee tam narzekacie bez sensu - widać same lelum polelum - trzeba się ustawić dobrze - ja nie mam na co narzekać. Ciepło, przytulnie i milutko.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Gośka
 Opinia

Każda inna firma będzie lepsza od fenerari. Już w pierwszych dniach swojej pracy słyszałam osobiście jak Pani prezes wrzeszczy i przez telefon na swojego managera z Zielonej Góry. Padały naprawdę ostre słowa z jej strony. To było poniżające nawet dla mnie a co dopiero dla niego. Dlatego też pracowałam tam bardzo krótko.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Michalina
 Opinia

Szefowa ma wysokie mniemanie o sobie. Nie szanuje ludzi wcale ani tych, którzy byli naprawdę oddani w ta pracę ani innych... to jest przykre, że ktoś traktuje pracowników glownie facetow w tak "okrutny" wręcz sposób - krzyk, wyzwiska... Byłam świadkiem naocznym...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kinga Rzepecka
 Opinia
@Michalina 04.09.2018 13:18

Polemika z Panstwem na tym forum jest bezcelowa i ponizej wszelkiego poziomu. Nie bede wiecej reagowac. Jestem jedynie zdumiona i zazenowana brakiem dzialania ze strony jakiego Administratora. Jak zarzadzajacy ta strona moga nie widziec jawnego i celowego dzialania jednej lub kilku osob starajacych sie zepsuc opinie firmie? Czy nie widzicie do czego dochodzi? Zeby ktos winil firme za jakues sprawy rodzinne czy prywatne.. To juz smieszne. Jesli Administrator tego nie usunal, tzn ze to forum nie jest ani powazne ani wiarygodne i mozna na nim pisac co popadnie. Wszystko jest klamstwem. Wyplacilam wszystkim wyplaty. Ostatniej pracownicy juz niepracujacej pozostalo 220zl, a auta mielismy sluzbowe. Bez sensu takie smieszne opinie. Zegnam Panstwa. Niestety moich wrogow musze zmartwic, ale niewiele tym zyskacie, gdyz profil firmy ulegl zmiane i juz nie zatrudniamy ludzi pokroju tego forum. Mimo wszystko pozdrawiam uczestnikow i czytalnikow. Kinga Rzepecka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KRETYN
 Opinia

Zgadzam się z wiekszością opini, ta firma działa jak jakaś sekta. Na początku wszystko wydaje się normalne a po jakimś czasie człowiek budzi się bez rodziny, przyjaciół, bez dziewczyny czy chłopaka, w końcu bez żadnych pieniędzy i oczywiście z długami. Pani Prezes bardzo wykorzystuje pracowników i wchodzi w ich życie z butami. Handlowcy jeździli przeważnie na teren swoimi samochodami a na paliwo dostawali jakieś marne grosze, bez żadnej umowy o wykorzystanie samochodu do celów służbowych. Miała miejsce sytuacja, że pracownik miał poważny wypadek samochodem prywatnym, auto do kasacji a Pani Prezes nie czuła się winna pomimo iż było to w czasie pracy. Tak potrafiła manipulować ludźmi, że nawet żywili Panią Prezes nosząc Jej do pracy śniadania a nawet obiady. Dostawali za to jakieś grosze. Ludzie traktowani byli jak śmieci. Zarabia pieniądze idąc wręcz po trupach, nie zdając sobie sprawy, że to inni na Nią pracują, ciekawe jak się Pani Prezes z tym czuje. Żadnego poszanowania dla pracowników.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
V-na
 Opinia

Jeśli ktoś chce się pozbyć rodziny, przyjaciół, partnera/partnerki i pieniędzy to polecam fenerari.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawnik@
 Opinia

Z tego co obserwuję komentarze to tą firmę powinien wziąć pod lupę ktoś wyżej, co tam się dzieje... Ktoś tam pracuje w tej chwili?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kinga Rzepecka
 Opinia
@Prawnik@ 09.07.2018 08:45

Szanowni Panstwo, szefowa nie moze krzyczec na swoich pracownikow. Powinni to Panstwo wiedziec. Jesli takie syruacje sie zdarzaly, a wiemy ze tak, to wylacznie po pracy na stopie prywatnej. Co do wyplat, to jasno okreslone zasady na poczatku pracy mowia o tym, ze jest to system prowizyjny i ze poniewaz klient ma 14 dni (lub 30 powyzej 65 lat) na odstapienie od umow oraz proces zmiany sprzedawcy trwa ponad miesiac, naliczenie i wyplata prowizji moze zostac wstrzymana nawet do 3 miesiecy. Jest to zgodne z przepisami. Zachecam do poszerzenia wiedzy w zakresie branzy energetycznej. Zas kwestie lewych, jak ktos malo elokwentnie okreslil dzialania firmy pozostawiam bez komentarza. Dodam jedynie, ze zeby kogos oskarzac nalezy miec niezbite dowody. Zas jesli mialy to byc jedynie spekulacje, to mozecie Panstwo zostac posadzeni o znieslswienie, a zlokalizowani po adresach IP i nie tylko. Szanowna Pani (Olu) stalking to jest narzucanie sie komus nadmierne, a nie odpisywanie na Pani smsy i zarzuty po tym, jak nie potrafila Pani nawet odebrac telefonu z braku odwagi lub przyzwoitosci. Pozdrawiam wszystkich serdecznie zwlaszcza z Panem "prawnikiem" na czele. Do wziecia pod lupe zachecam od srodka firmy na spotkaniu; a nie za plecami w oparciu o wypowiedzi osob, ktore juz nie pracuja, wiec wiadomo ze cos im nie odpowiadalo. Odppwiem na Pana pytanie. Tak, jeszcze ktos pracuje, ale Ci zadowoleni tutaj nie pisza - sa zajeci praca:) Wszystkiego dobrego dla wszystkich uzytkownikow i czytelnikow. Kinga Rzepecka

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Katarzyna
 Opinia
@Kinga Rzepecka 24.07.2018 00:09

Tam u pani ktoś pracuje? To musi być jakiś głupi..... Pani przepisy to śmiech na sali. Specjalnie zatrzymać komuś pieniądze kto na nie ciezko pracowal... i karać ludzi którzy na panią pracowali. Miałam styczność z ta firma ale mi przez przypadek jedna dziewczyna powiedziała co pani wyprawia z ludźmi.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ryba
 Opinia

Ta praca, to śmiech na sali. Zdecydowanie nie polecam. Na początku jest miło, ale im człowiek dłużej pracuje tym bardziej jest gnojony i na pewno nie jest to prywatnie...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Janek
 Opinia
@Ryba 29.08.2018 15:52

Zgadzam się z "Ryba" aczkolwiek nawet prywatnie nie traktuje się ludzi w taki sposób...

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olek
 Opinia

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to narzekanie!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Afakon
 Opinia

Bardzo dobra wypowiedź Pani Kingi. Jeśli ktoś nie pracuje to znaczy, że był leń. Lub mu coś nie odpowiadało. Taka prawda. Piszą Ci którzy są niezadowoleni z wszystkiego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia

Zgadzam się co do wszystkiego, do tego jakieś lewe interesy i jakieś lewe staże z których ciągnie kasę... Jakaś paranoja ktoś powinien się tym zająć...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jackson
 Opinia

@Barbara... z tego co obserwowałam tą firmę to pracownicy boją się zgłosić gdzieś ten problem, ponieważ wykończyłaby ich psychicznie... i groziła wstrzymaniem wypłaty bo tak nam w umowach pisała.. Nie raz słyszałam jak krzyczała w tym biurze na tych ludzi. Było to straszne: wyzwiska, groźby, itp. Gdy wokoło jest więcej osób najmujacych lokale biurowe w tym miejscu to niestety słychać.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Family
 Opinia
@Jackson 27.06.2018 10:41

@ Barbara potwierdzam wszystko co mówi @Jacson. Wytrzymałam w tej firmie 3 tygodnie, byłam świadkiem wielu sytuacji. Właścicielka spóźniła się z wypłatą, sprawę zgłosiłam do head office które mnie rekrutowło. Wtedy zaczął się cyrk. Właścicielka zaczęła się awanturować, zasypywać mnie smsami, groziła wstrzymaniem wypłaty na 2 miesiące bo takie ma prawo. Smsy w swojej ilosci otarly sie o stalking a ich treść to głównie groźby ( wszystkie posiadam do tej pory) Wystąpiłam do sądu z wnioskiem o ściągnięcie należności- to pomogło. Co więcej, Pani Kinga mimo podpisanej umowy nie opłaciła mi składek ZUS ani podatku od dochodu.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Barbara
 Opinia

@Jackson To co piszesz to poważny zarzut w stronę firmy Fenerari. Dlatego chciałabym Cię prosić, żebyś napisał, czy opisana przez Ciebie sytuacja została gdzieś zgłoszona? Jeśli tak, to co było dalej? Zachęcam Cię do rzeczowej odpowiedzi.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jackson
 Opinia

Szczerze? Porażka! Drze się na pracowników tych z długim stażem. Wyzywa i traktuje jak gówna. Na moich oczach jak tam bylam to trenera zwyzywała jak śmiecia ta wielka "pani prezes". Jeśli ktoś chce się dobić psychicznie to zapraszam do fenerari...

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Barbara
 Opinia

@Prorok Przypominam, że forum nie jest miejscem do obrażania kogokolwiek. Jeżeli jesteś byłym pracownikiem firmy Fenerari, zachęcam Cię do podzielenia się swoją opinią, napisaną zgodnie z zasadami naszego forum. Może uzasadnisz swoje zdanie o tej firmie? Większa ilość szczegółów dotyczących współpracy z tym pracodawcą sprawi, że taka wypowiedź będzie rzetelna i wartościowa merytorycznie, a dzięki temu - może okazać się pomocna dla innych użytkowników.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o Fenerari Sp. z o.o. - Rybnik

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej