FHU PROFI-SPORT Hurtownia Sprzętu Sportowego

Rzeszów

Opinie o FHU PROFI-SPORT Hurtownia Sprzętu Sportowego

Smo 2012-02-23 09:44:51
pracowalem tam,[usunięte przez admina]wypłacone jedynie za delegację,a wypłaty za ten czas przepracowany nigdy nie zobaczyłem,p[usunięte przez admina]...nie polecam
5
szymek 2012-03-03 08:02:25
szukaja[usunięte przez admina]za prawie darmo robisz
5
dawny beduin w Profi - Sport 2014-10-01 08:43:03
Odradzam pracę tam. Pracowałem tam jakiś czas. Pracuje się po kilkanaście godzin dziennie - średnio ok 15 godz dziennie. Zarobki nie są wprost proporcjonalne do czasu, jak i wykonywanej pracy. Codziennie się słyszy, że jeszcze kilka dni i będzie się pracować normalnie. Praca za pół darmo. Niby umowę dadzą, ale przepisy BHP nie są tam przestrzegane. Delegacje czasem wypadają na piątek(sobota, niedziela od rana do nocy się pracuje. Każda sobota pracująca i jeszcze namawiają na niedziele. Jesteś nie raz o 6 na firmie, a wracasz czasem następnego dnia o 1 w nocy i rano do pracy. ODRADZAM!!!
7
klient 2014-12-09 10:01:05
TRAGEDIA !! Firma nierzetelna, nie wywiązują się z terminów, nie odbierają telefonów. Odnosi się wrażenie, że Pani Edyta (szefowa?) nad niczym nie panuje, a na pewno nie nad swoimi pracownikami. Nie polecam !!
7
klient 2015-01-08 12:31:30
Bardzo nierzetelna firma! Całość opiera się tylko i wyłącznie na kłamstwie,trzymajcie się od niej z daleka.
3
nieznajomy 2015-06-01 16:07:58
Stawki obiecane nie są spełniane trzeba zapieprzać po parę naście godzin dziennie i z wypłatą problemy. Człowiek pracując na Boguchwale wychodzi z tam tąd jak górnik usmolony za parę marnych groszy.
5
rozczarowany 2015-06-01 16:11:15
Nie polecam !!! szczerze nie polecam !!! ludzie z daleka chrońcie się od tej firmy !!!
5
ktos 2015-07-10 17:42:53
Witam. Zgadzam się w 100% z piszącymi wyżej omijajcie tą firmę z daleka. Na rozmowie z szefem kłamstwo że lekka praca kłamstwo że często trzeba zostać dwie trzy godzinki po 8 godzinach pracy jak się pracuje 15 16 godzin to ładnie mi troszkę. Wstyd że oferta tego pracodawcy jest na stronie PUP Rzeszów chyba nikt nie sprawdzał tej firmy. Rotacja pracowników jest taka duża że wiadomo dlaczego bo ilość godzin to dla maszyn jest a nie dla ludzi za takie marne pieniądze robisz w ciągu dnia dwie dniówki a płaca ta sama i trudno dostać wgl jakieś pieniądze. O umowę też trudno bo wiedzą że zaraz się ktoś może zwolnić z tego obozu pracy. Zamiast podzielić prace na dwie grupy po 8 h to jedna musi robić aż skończy (16 czy 15 h) i przestanie całkiem myśleć. Sprzęt zbierają jak już nic nie widać takie ciemno a na następny dzień znowu na 6 czy 7 rano. Pracują tam tacy fachowcy że jak zabrakło prądu przez co maszyna nie działała zaczęli sprawdzać kable rozkręcać ją heh. Auto ich to jedno Iveco to już totalna masakra chyba nie maja pieniędzy na dobre auto (ironia) bo skrzynia lata jakby tam biegów wcale nie było lepiej nawet nie ryzykować wsiadać za kółkiem ryzykują inni ale nikt tym nie chce jeździć nawet i na rezerwie paliwa trzeba ciągle jeździć. A szef ma to daleko gdzieś i wyjeżdża za granicę na wakacje a na rozmowie pyta się czy wiem czym się zajmuje ta firma teraz wiem co bym odpowiedział a czy Pan wie czym zajmuje się Pana firma ? skoro mówi że to bardzo lekka praca to pewnie nawet nie wie co na tych boiskach się robi. Szczerze odradzam każdemu chyba że chcecie po 2 miesiącach (zawyżyłem sporo ) tej pracy wylądować w szpitalu (kręgosłup itp) bez ubezpieczenia.Omijajcie z daleka te firmy ( Boguchwała i Rzeszów) bo szkoda zdrowia dla pracodawców którzy tylko na rozmowie chcą wywrzeć jak najlepsze wrażenie, później maja cie gdzieś żebyś tylko zrobił dla nich dobrą robotę z czego mają mnóstwo kasy a Ty marne grosze jeśli wgl.
6
fura gościa 2015-08-03 22:13:39
Witam wszystkich pokrzywdzonych. Jak najbardziej zgadzam się z powyższymi opiniami. Zapomnieliście dodać że szef na pierwszej rozmowie obiecuje kwotę 1600 netto plus nadgodziny rzetelnie pisane przez "Gamonia". Przeorałem tam przez dwa tygodnie jak Beduin po 16h. Poszedłem po pieniądze a szef wypłacił mi najniższą krajową bo nie wytrzymałem miesiąca. Pracując przy budowie boisk rzygałem z wycieńczenia, bez wody. Kierownik polewał mnie wodą żeby mnie ocucić i kazali dalej orać bo maszyna musi jechać. Pracował tam podobno jeden Kierownik z prawdziwego zdarzenia, ale nie mógł patrzeć na tą "katownię" i pierdolną papierami w jeden dzień - żałuję że go nie poznałem.
osobiście nie polecam tej frmy, chyba ze zajebiesz MOCARZA - co Cię nie zabije to Cię wzmocni.
3
on 2015-10-08 14:25:10
witam byłem( ja i jeszcze jeden nowy) 1 dzień w tej firmie, była kiepska pogoda więc pojechaliśmy na boguchwałę tam coś robić. dali nam za zadanie prace porządkowe i takie tam.Po kilku godzinach skończyliśmy i szwędaliśmy sie jak smród po gaciach 1 zmiana poszła do domu a my siedzieliśmy dalej jak te durnie nie wiadomo na co. Przez ten czas nasłuchałem się różnych historii , główne problemy z wypłatami. Sam byłem świadkiem jak pracownik domagał się wypłat a szef go olał i powiedział że " może porozmawiamy w poniedziałek". Jeszcze chcieli mnie od razu w ten sam dzień na delegacje , co wyglądało na całkiem podejrzane (pracownik kłócący się o wypłatę odmówił wyjazdu).Ogólnie zakład na boguchawle obraz nędzy i rozpaczy, takiego bałaganu dawno nie widziałem ( w środku bród puszki walające się resztki materiałów, na zewnątrz nie lepiej ). Auta także masakryczne ( z tego co słyszałem większość z zabranymi dowodami). Nie wiem na co idą zyski z budowy boisk ale na pewno nie na produkcje, auta a tym bardziej na ludzi. Radzę omijać z daleka.Ps. nawet portier na parkingu przed siedzibą firmy ostrzega.
3
były 2015-10-15 21:27:16
Jeśli udało Ci się natrafić na tą stronę i nadal się zastanawiasz czy przyjąć ofertę pracy od SPEERTO (bo tak nazywa się oddział profi-sportu) to daj sobie 3 razy w twarz i szukaj czegos innego bo tutaj naprawde jest tragedia. Warunki pracy żałosne, jeździ się jakimiś rozpadającymi się gratami które nie mają ubezpieczenia ani przeglądu. Szef ciągle wymaga wiecej i wiecej, bierze każdą robote jaka sie napatoczy bo jak on to mówi (musi sie odkuć i wyjść na prostą) Szkoda mi tych chłopaków co tam robią bo to naprawde wporządku goście lecz rynek pracy jest na tyle okrutny że robią tam bo cięzko o inną prace.
4
Gość 2016-01-06 10:15:37
(usunięte przez administratora) i trener Stał Rzeszów. Powinień trochę odpocząć od nawału pracy, najlepiej w więzieniu. Ostrzegam, uważajcie. Wszystko, co tu pisze, to prawda
2
ZNIESMACZONY 2016-01-06 19:21:42
PORZĄDNA FIRMA !!!
Już niebawem nowe oferty pracy w FIRMIE FHU PROFI-SPORT ...

CHCESZ NIE ZAROBIĆ I SIĘ NAROBIĆ ??? ZŁÓŻ CV DO KOŃCA LUTEGO !!!

A tak na sreio , super praca za jedyne 2.50 na godzine :) Masz rodzine , żone czy dziewczyne ZAPOMNIJ !!! WSZYSTKO SIE ROZJ... GOŚCIU NIE MA CIĘ W DOMU 24H . PREZES CHODZI W RURKACH A TY ROBISZ TAM ZA BEDUINA !!! JEST TAM TAKI GŁUPOL W DLUGICH WŁOSACH ,PRAWA REKA SZEFA (FRYZJER) CIOTA KTÓRA RZEZBI GO NA KAŻDYM KROKU ALE GO TRZYMAJA BO NA WSZYSTKICH DONOSI.
BOGUCHWAŁA - SZCZURY ZAGRYZAJA SIE NA ŻYWCA ! WALCZĄ O PRZETRWANIE W TYM SLAMSIE , INNE FIRMY ZAMYKAJA BIZNESY DO OKOŁA BO SIE BOJĄ EPIDEMI:( OMIJAC TĄ firmę SZEROKIM ŁUKIEM !!! OSTRZEGAM
4
fan Andrzeja ściemniacza 2016-03-06 21:10:12
uwielbiam Szymańskiego... kiedy wypłata? jutro..... jutro: kiedy wypłata? jutro, sorry dziś nie mam i tak dwa tygodnie dzień w dzień jutro, jutro haha
albo umawia się, że popołudniu, ale w biurze siedzi już żona i o niczym nie wie grając durnia :)
flota to jeżdżące trumny bez papierów. odradzam wyjazdy w delegacje, jak wam mówią 3 dni to wrócicie po tygodniu, a kasy po 3 dniach braknie i nikt z biura nie przyśle, bo jak zwykle brak :)
temat umowy o pracę to kolejna fikcja, minie pół roku i dalej będziecie robili na czarno...
3
onon 2016-03-10 18:01:34
widze ze nic sie nie zmienilo wszystkie komentarze sa w 100% prawdziwe i zgodne z prawda, wiem bo pracowalem w tym obozie pracy kilka miesiecy. Przyjdzie czas ze to sie skonczy bo tak dlugo nie da sie zyc w klamstwie i oszustwach i ci ludzie w koncu znajda sie na swoim miejscu
5
profidziad 2016-03-19 19:27:46
Kim jest (usunięte przez administratora) chyba każdy w Rzeszowie wie. Jeśli ktoś nie wie i przyjdzie pracować do firmy profi sport to po 1 dniu się dowie i zakończy swoją przygodę. Wystarczy wejść do hurtowni sportowej na Bardowskiego i zobaczyć sprzęt, który pamięta epokę kamienia łupanego, na buty jest jeden rozmiar - "tajska stopa", a ceny przegniłych piłek są chyba w rublach :-)
2
Gość 2016-05-08 17:21:06
Witam. Wszystkie opinie, które się tutaj pojawiły (łącznie z tymi humorystycznymi) są jak najbardziej prawdziwe. Firma Profi-Sport, Profi-Sport Budownictwo oraz Speerto to jedna i ta sama firma kierowana wyłącznie przez Andrzeja Szymańskiego, chodź na wszystkich papierach widnieje jego żona Edyta Szymańska. Człowiek ten jest oszustem, kłamcą oraz typowym przykładem polskiego typu pracodawcy-wyzyskiwacza. Uprzedzam tych, którzy mają zamiar zatrudnić się w którejś z tych firm. Po pierwsze, nigdy nie dostaniecie wypłaty na czas, wasza cierpliwość będzie naciągana do granic możliwości. Niektórzy z pracowników otrzymywali wypłatę z kilku miesięcznym opóźnieniem, niektórzy w ogóle. Jeżeli już dostaniecie wypłatę to z łaską i w sposób jak by wam ktoś w twarz napluł. Po drugie, firma tonie w długach u większość dostawców. Każda firma, z którą współpracuje Pan Andrzej Szymański ma bardzo negatywne zdanie o jego działalności. Pozwy sądowe, naloty komorników są na porządku dziennym. Po trzecie praca w Profi-Sport lub Profi-Sport Budownictwo jest bardzo ciężka, nieraz po kilkanaście godzin dziennie lub po kilka dni w delegacji, bez żadnych udogodnień, premii czy wypłaty za nadgodziny. We wszystkich trzech firmach pojęcie przepisów BHP nie istnieje, łamanych jest większość punktów Kodeksu Pracy. Sam właściciel wraz z małżonką mają wielkie doświadczenie w manipulowaniu ludźmi oraz wykręcaniu się z wszelkiego rodzaju umów czy ustaleń. Większość pracowników jest zatrudnionych bez umowy co jest skrupulatnie wykorzystywane przez pracodawcę, który wie że ich zatrudnienie oraz ich wypłaty nie są chronione żadnym prawem, jedynie słowem danym przez szefa. Słowo to absolutnie nic nie znaczy.
Podsumowując, pracownicy tych trzech firm to pracowici, sympatyczni i uczciwi ludzie, starający się łączyć koniec z końcem, wplątani w chory system zatrudnienia, który w naszym Państwie jest nagminnie spotykany. Stanowi on, że pracodawca może bezkarnie łamać wszelkie zasady, pławiąc się w luks
3
Gość 2016-05-08 17:23:33
Stanowi on, że pracodawca może bezkarnie łamać wszelkie zasady, pławiąc się w luksusach a pracownik jest zmuszony tkwić w patowej sytuacji pomiędzy upokorzeniem a bezrobociem.

Najgorszemu wrogowi nie życzę pracy u Państwa Szymańskich.
2
do GOŚĆ 2016-05-17 08:55:35
Złote słowa! 100 % racji, Andrzej Szymański wie że ma w garści osoby, które zatrudnia gdyż często są to ludzie z problemami prawnymi i może ich rzezbić jak chce. Teraz gdy mam normalną prace wiem jakim syfem jest ta firma
3
Lovelas 2016-06-21 11:11:18
W dniu dzisiejszym pracownicy zbuntowali sie i nie zaczęli pracy od godz 7 ej . Zaległe pensje od stycznia i puste obietnice ze pieniadze bedą :) jaki jest finisz ??? pani Edyta pojechała na wakacje a my nadal bez grosza ... Nie polecam tego dziadostwa
11
piątka w kanale 2016-08-17 21:07:57
chcesz się zatrudnić w profi sporcie i zarobić? zarobisz jak sprzedasz złom, a tego pod dostatkiem szczególnie na boguchwale. prezes kanciarz , kasy jak lodu na kontach, ale nie firmowych, bo z tych szmal znika po 5 minutach od wpływu. krótko mówiąz o umowach i kasie na czas zapomnijcie.
podobno odszedł fryzjer.... idiota jakich mało, ludzi przez jego organizację pracowali od świtu do zmierzchu, ale jest drug cymbał w okularach k.k , który wchodzi prezesowi bez wazeliny, będąc całodobowym frajerem. chcesz być podfrajerem? wyślij cv!
11
Zostaw swoją opinię o FHU PROFI-SPORT Hurtownia Sprzętu Sportowego - Rzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FHU PROFI-SPORT Hurtownia Sprzętu Sportowego