brak logo

Polski Holding Medyczny PCZ

Wrocław

Opinie o Polski Holding Medyczny PCZ

Uczciwy 2013-09-30 15:13
Myślę, że 2 lata powinieneś się tam utrzymać o ile twoja psychika wcześniej nie siądzie, przyszykuj się na : wyścig szczurów, poniżanie przez innych ( zarząd PCZ), depresję (oczywiście twoją), kłopoty finansowe, nerwicę - a jak dobrze pójdzie i będziesz miał szczęście to za 2 do 3 lat wylądujesz na bruku, jest jeszcze drugi wariant mniej korzystny dla ciebie i nie myśl, że mówię to pozłości - otóż ta druga opcja wygląda tak : zostajesz oskarżony, trafiasz przed sąd, w końcu do więzienia, twoja rodzina się rozpada, komornik zabiera majątek - wybór należy do ciebie, pozdrawiam.
5
aaa 2013-10-07 14:24
Witam.Niestety wszystko co jest tutaj napisane to prawda.[usunięte przez administratora],wyzysk w biały dzień i to wszystko zgodnie z prawem!!
1
zdziwiona 2013-10-08 13:53
Jak Wam nie szkoda czasu dyskutować na tak beznadziejny temat - pcz. Dajcie sobie spokój. Naprawdę uwierzcie mi, że szkoda czasu.
7
Kandydant PCZ 2014-01-30 14:05
ta firma to jakieś nieporozumienie !!! traktują Cie już na wstępie - rozmowy kwalifikacyjne jak kogoś gorszego, atmosfera nie do zniesienia nawet kiedy tam nie pracujesz, a przebywasz na ich terenie jako gość. (usunięte przez administratora)
3
zorro2010@oney.pl 2014-02-06 17:52
Również byłam pracownikiem i w pełni potwierdzam wszystkie słowa.
1
muskulator 2014-02-07 00:42
( usunięte przez administratora ) firma jak ktoś się zwalnia z pogotowia to zaraz jakiś hak jest to brakujące faktory to zaginie godzinowka to spóźnienia z wypłatom itp. firma drucik brak slow zanim się zorientujesz to nakrzyczą na ciebie z( usunięte przez administratora ) bo tam nie dorosle małolaty zadzadzom co majom MLEKO POD NOSEM TAK ICH TRESOJE WICE PREZES ZASTANOW SIE DWA RAZY LUB TRZY ZANIM TAM WDEPNISZ
4
Wrocławianin 2014-05-28 11:00
Byłem na rozmowie, na samym wstępie poczułem się jak osoba niemile widziana. Krytyka stroju w którym przyszedłem, na rozmowie nie wiele konkretów. (usunięte przez administratora)Ubiegałem się tylko o stanowisko kierowcy, nie polecam od samej rozmowy człowiek jest osaczony.
2
pamietliwy 2014-07-08 12:27
POGOTOWIE TO JAKAS KPINA PO ODWOZY DO DOMU DYSPOZYTORKA WYSYLA ZESPOLY NA SYRENIE JAK BY BYL OFICER CHOJNACKI Z DROGOWKI TO ON BY SIE TYM ZAJOL ODPOWIEDNIO POZA TYM SZKODA GADAC KIEROWNICTTWO NIE LEPSZE OD DYREKCJI A TO ZE PRZY ZWOLNIENIU SIE POGOTOWIA SA PROBLEMY TO POTWIERDZAM Z CALOM POWAGOM SAM TEGO DOSWIADCZYLEM GINOM POPROSTU FAKTURY ZA PALIWO I JEST JUZ POWOD ZEBY WSTRZYMAC PENSJE DO WYJASNIENIA ODRADZAM TAM PRACE WSZYSTKIM LEPIEJ CZEKAC NA KONKURS W MIESKIM LUB PRZYTULIC SIE NA SORZE GDZIES W SZPITALU !!!!!!!!!!!!!!!!
5
kt 2014-07-16 22:06
Nie warto tracic czasu na rozmowe kwalifikacyjna, informacje j/w jak najbardziej prawdziwe.
1
rimanov 2014-09-24 20:50
Ktoś może coś napisać o pracy na stanowisku "kierowca" ? Dwójkę z przodu da rade wyciągnąć, czy lipa jak w innych firmach ? Sporo nadgodzin czy można się zmieścić w 8h ?
lope 2014-10-02 02:50
Dwójki z przodu to tam się nie ma nawet brutto.
1
Kalinka 2014-11-30 20:36
Byłam tam na rozmowie o pracę, szukali asystentki, najlepiej po studiach,a proponują śmieszne pieniądze, a najgorsze jest to, że umowa to kontrakt menedżerski!!!według tego jest nienormowany czas pracy, a wypłatę się dostaje po dwóch miesiącach dopiero, porażka...Firmy, które szanują pracowników nie proponują takich warunków!!!
2
Kalinka 2014-12-17 17:00
Szczerze, nie polecam, wystarczy przeczytać te wszystkie opinie, same negatywne, a więcej niż 1500 zł nie zarobisz i jeszcze pewnie pracuję się więcej niż powinno, oszuści i tyle, szkoda czasu na nich i słów, a to, że cos kręcą to da się zauważyć już na rozmowie.
szokesz 2014-12-21 00:25
I pamiętaj że pierwsza wypłata po 2 miesiącach.
pielegniarka 2015-01-24 09:26
Ludziska to co opowiadacie to jakiś kosmos. Zgromadźcie dowody i podajcie firmę do PIP-y. Nawet w tym naszym dziwnym kraju odpowiednie służby dobiorą się prezesikom do odpowiedniej części ciała. No i jeszcze jedna rzecz- nikt nikogo nie zmusza do pracy w tej firmie. Skoro chcecie tam pracować to znaczy ze sie na te wariactwa godzicie. Moje kochane koleżanki-pielęgniarek potrzebują WSZĘDZIE tylko trzeba troszkę poszukać. Odwagi. To Wy wbrew pozorom dyktujecie warunki bo żaden szpital nie może bez nas funkcjonować.
ktototaki 2015-02-23 12:47
Kiedyś byłam tam na rozmowie o pracę na stanowisko asystentki zarządu. Było na niej dwóch pracowników jakiś mężczyzna domniemywam, że z zarządu i kobieta blondyna chyba od HR-u. Musze przyznać, że rozmowa była dziwna, bo zamiast z zainteresowaniem przeprowadzić rozmowę i zadawać pytania (w końcu to oni poszukiwali pracownika) to owa pani z lekceważącym wyrazem twarzy zadawała pytania z łaski na uciechę jakby tam była za karę. Zero kultury. To jaką atmosferę zbudowali podczas rozmowy rzuciło cień na moje postrzeganie tej firmy i uzmysłowiło mi, ze zamiast zrobić na mnie dobre wrażenie jako potencjalni pracodawcu, pokazali jak lekceważąco podchodzą do człowieka. Coć musi być w tym bo co jakiś czas jak przeglądam oferty pracy to notorycznie wystawiaja ogłoszenie o poszukiwaniu asystentki zarządu. Widać ludzie nie chca tam grzać miejsca i szybko odchodzą...
2
Hosse 2015-03-15 16:30
Uwazajcie na ta firemke! Nie polecam niech wam nie zamydla oczy pieniedzmi i super rozwijajacym sie stanowiskiem. Oszusci i zlodzieje!!!
1
kajtek 2015-04-08 00:38
Absolutnie nie polecam, mam powody. Wszystkie negatywne opinie są zgodne z prawdą.
2
farma 2015-04-09 15:23
Witam a może odezwie się farmaceuta który miał okaazję pracować w holdingu i ma doświadczenia inne niż pracownicy sektoru szpitalnego.
Ann 2015-05-21 21:24
Z racji tego, że szukam pracy, rzuciła mi się dziś ich oferta pracy- asystentka zarządu. Niby wymagań nie ma jakis wielkich itd, ale widzę, czytając komentarze wcześniej, że dość często poszukują asystentek zarządu...hm czyżby faktycznie było tak źle i istniałaby tak duża rotacja na tym stanowisku? Skądś się te komentarze wzieły, tak więc chyba lepiej nie ryzykować...
mark 2015-06-23 21:25
absolutnie nie
1
iza 2015-06-24 08:47
Zdecydowanie NIE To już lepiej w Biedronce zasuwać , przynajmniej tam wiesz o co chodzi....tutaj..nie znasz dnia ani godziny,musisz też uważać co podpisujesz!!!!!!!!!!!!!!!!Jak nadalej odtego tałatajstwa!!!!!!!!!!!!!!
1
ja 2015-06-28 14:58
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie... Rotacja na stanowiskach bardzo duża, co jest potwierdzeniem powyższych opinii. Brak szacunku do ludzi, wykorzystywanie, pomiatanie to dewiza PCZ
DAF FINANCE S.A. 2015-06-29 15:12
Kupujemy wszystkie wierzytelności na spółki z grupy PCZ.

DAFWINDYKACJA@DAF.WROCLAW.PL
4
orzel 2015-09-14 18:18
pcz swiaczy usogi dla firmy amazon nie placom tam pielegniarkom lodzie uwazajcie czekam 3 miesionce na kase i tylko sie cwanakoje goscu niema zielonego poiecia o zazondzanu personelem nie szukajcie tam pracy
!!!!! 2015-10-01 10:25
Dla Twojego i Twoich bliskich dobra.....OBY NIE PROWADZILI JUŻ ŻADNEJ REKRUTACJI!!!!!!UWIERZ MI NA SŁOWO!!!
3
dorota 2015-10-01 11:33
Najgorsza firma na świecie i trzeba trzymać się od nich z daleka. Oszuści.
1
Adam 2015-11-29 22:06
Spróbuj znaleźć prawnika, który "zadrze" z PCZ. Każdy gdy tylko usłyszy nazwę firmy od razu rezygnuje.
4
były pcz-iak 2015-12-18 22:09
To mnie rozbawiłeś swoim wpisem ;)
pielęgniarka oszukana przez PCZ 2016-01-07 15:21
O WYPŁATĘ TRZEBA SIĘ WYKŁÓCAĆ, WYCIĄGAĆ Z GARDŁA. WYPŁATY SĄ OPÓŹNIONE. PO ZAKOŃCZENIU PRACY NIE PŁACĄ DWÓCH OSTATNICH PENSJI. OSTRZEGAM PRZED TYM ZŁODZIEJSTWEM !!!
6
osu 2016-04-14 08:56
Tragedia i syf. Nie polecam. Pracują tam zidiociali i gburowaci ludzie.
Atmosfera jest tragiczna a wypłata jeszcze gorsza.
Polecam dwa razy się zastanowić.
Tak wiele negatywnych opinii nie bierze się znikąd.
6
xyz 2016-08-01 23:49
No i na takich nie ma rady!! Przychodnia we Wrocławiu PCZ uciekala od odprowadzania odpowiednio skladek po kontroli wyszly niejasności później walka w sądzie a na koniec wyrok ze trzeba uregulować wszystkie należne składki ok 6mln złotych do ZUS-U i co zrobili po raz kolejny oszukali Państwo oglaszajac upadłość i zmieniając nazwę z PCZ na PHL a paradoks taki ze właściciel ten sam...nadal funkcjonuje na Rynku i nadal okrada Państw i pracowników którzy tam pracują uczciwie!!!
10
Górek 2016-10-16 11:07
Już ponad rok sądzę się z nimi o zaległe wynagrodzenie za dyżury. Podpisana ugoda skutkowała tylko częściową spłatą zaległości. Zostało jeszcze ponad 50% zaległości.Górek
hahaha 2016-10-21 12:08
co????? Albo to Pachołek pisał albo ześ się człowieku zielska nawąchał hahahahahaha...PCZ i dobra praca i dobra pensja hahahahahahahah ....aleś mnie rozbawił!!!!
2
Gosia G 2016-11-01 10:47
Pracowałem w tym miejscu przy Legnickiej kilka lat temu. Rozmowa kwalifikacyjna i kłamstwa ówczesnej derektor Anny K. Obecnie pracującej w Amicar sprawiły że podjąłem z chęcią współpracę. Jednak od pierwszego dnia pracy juz żałował. Nie polecam, to miejsce było tzw pralka do wyłudzenia kredytów, emitowana obligacji bez pokrycia, re fakturowania kompletnie wszystkiego od rolki PAP toaletowego po samochody. O wszystkim decydował Romek a jego dyrektorzy i vce prezesi to zwykle pochodzi z reszta jeden miał takie nazwisko. Dziwi mnie nie skuteczność prokuratury, która pozwala temu gadów dalej po ziemi chodzić. Gdyby trafił do aresztu i poznał smak analu od razu stały się lepszy i zastanowilby się nad kolejnymi przekrętami. Ściborski, Gałązka i Pachol to trójka odpowiedzialna za wszystko źle rzeczy wygenerowane przez te firmę, a zapomniałem o Czapla, który swego czasu te, napisał krwii ludziom ale jemu się nie dziwię, jak każdy ciepły miał kompleksy i świństwa robił na 150% oczekiwań grubego
4
loy 2016-11-18 20:51
Wszedzie jest wyscig szczurow tam tez ostatni jest skazany na pozarcje.Mamy demokracje i o taka wlczylisceie Polske to ja macje.
abc 2016-12-13 11:29
Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka...
7
pacjentka 2017-02-06 19:03
Nie można dodzwonić się do pcz.
Dzisiaj próbowałam się dodzwonić wielokrotnie i nic z tego.Tragedia.Może trzeba tym zainteresować NFZ.Chciałam się zarejestrować w placówce przy ul.Sienkiewicza.Co na to kierownictwo placówki.
gość 2017-03-11 09:10
Witam, byłam na rozmowie i dowiedziałam się , że jest umowa o pracę i wypłata co miesiąc do 10go każdego miesiąca , a wy piszecie ,że co dwa więc jaka prawda?
Podobno zmienił się właściciel, więc może jest inaczej. Proszę o wszelkie informacje bo nie chcę wkopać się po raz kolejny w jakieś oszustwo. Skąd tyle negatywnych opinii? Czy naprawdę jest problem z pensją??? Proszę o informacje to dla mnie bardzo istotne.
dobra rada 2017-03-16 10:05
daj sobie z nimi spokoj! Właściciel za kratami z-ca też,ta firemka to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nie daj się nabrać na ich kłamliwe gadki i poszukaj sobie normalnej pracy jeśli nie chcesz skończyc jak moje koleżanki!!! Nie wchodz z nimi w żadne układy dobrze Ci radzę!
gość 2017-03-17 17:20
W jakim sensie "skończyć jak koleżanki "?? o co chodzi? A jak z pozostałą resztą oprócz zarządu??? Czy panie rejestratorki są na umowie i czy wypłacają pracując na umowę o pracę a nie zlecenie??? Moja koleżanka chce tam aplikować na stanowisko rejestratorki, proszę o więcej info .
szukaj innej pracy... 2017-03-22 11:50
niech znajdzie inną pracę no chyba że lubi pracować za miskę zupy!!!! Właściciel siedzi za kratami ,to mówi o nich wszystko!!!! Daj sobie spokój z nimi albo prędzej czy później nabawisz się depresji.Wyzwiska i brak szacunku do pracownika to ich standardy.Dziwne umowy ,zus płacony od stu zł!!!!! A pierwsza wypłata po 2 miesiącach. Gdybyś chciała zerwać z nimi umowę to zapewne ostatniej pensji też nie dostaniesz! Mają mnóstwo spraw sądowych założonych przez byłych pracowników za niewypłacanie kasy! Z sądów nie wychodzą!! Mało?
1
gość 2017-03-22 18:36
Niestety wszędzie stawki są podobne. Chodzi bardziej o atmosferę w pracy i wdrożenie w nowe obowiązki czyli szkolenie gdzie w każdej firmie powinno być zapewnione.
gość 2017-03-22 18:38
A propo pensji ja umiem walczyć o swoje i na pewno nie podarowałabym im gdyby mi nie wypłacili.
pacjent 2017-03-30 16:18
Jakiś czas temu była jedna miła Pani rejestratorka, która odbierała telefony , czy ktoś wie co się stało??? Z łatwością można było się dodzwonić a teraz znowu nikt nie odbiera!
5
an_25 2017-04-03 11:19
czy ktos wie ile płacą na stanowisku rejestratorka? mam isc na rozmowę i po tych opiniach sama nie wiem..
gość 2017-04-03 13:26
Wszędzie teraz jest najniższa krajowa . Kokosów nigdzie się nie spodziewaj. A i dodatkowo użeranie się z pacjentami....
1
GOŚĆ 2017-04-03 13:29
NAJNIŻSZA JEST WSZĘDZIE BO NIE MOGĄ DAĆ MNIEJ NIŻ 13 ZŁ BRUTTO WIĘC WSZĘDZIE DAJĄ TYLE SAMO CZYLI 13 ZŁ BRUTTO ZA GODZINĘ PRACY ALBO 2000ZŁ BRUTTO ZA MIESIĄC PRACY. I JAK TU WYŻYĆ ZA TAK GŁODOWE PENSJE..
1
an_25 2017-04-03 13:43
dzięki za odpowiedź, za taką kasę to nawet nie chce mi się wychodzić z domu, no i same opinie odstraszają
1
gość 2017-04-03 16:40
Jakby nikt nie szedł pracować za najniższą krajową to wszyscy pracodawcy, którzy takową proponują musieliby dać więcej bo rąk do pracy by im zabrakło.
Niestety atmosfera jest bardzo ważna w pracy, bo jak zarobki i atmosfera są kiepskie to nie warte zachodu....
16
Zostaw swoją opinię o Polski Holding Medyczny PCZ - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polski Holding Medyczny PCZ