brak logo

Steinpol Meble

Zielona Góra

Opinie o Steinpol Meble

ja 2011-06-12 12:04:25
Segregacja odpadów. Czy wiecie, że za naszą segregację firma oszczędza ponad 100 tyś rocznie. Tą kasę przeznacza na walczenie z konkurencją. Myślicie, że jesteśmy jedyni i niezniszczalni? jest coraz więcej firm tapicerskich
6545 2011-06-20 15:20:15
Jedna wielka kicha! zarobki są marne, zmuszanie robienia nadgodzin i odróbki w soboty, jak się przyjmowałem było okey a teraz odradzam ten zakład i niech wszyscy szukają czegoś innego!
a 2011-06-21 09:20:42
Koncern toleruje (usunięte przez admininistratora).Może tacy jak on są im potrzebni.Facet nigdy niczego nie wnosił do firm,którymi kierował.Stosuje te same schematyczne metody wyzysku,i skłócania ludzi.
xxl 2012-01-27 12:56:26
sztrympol to porażka!!! omijać szerokim łukiem!!! jeśli ktoś myśli, że się czegoś dorobi, to jest w wielkim błędzie. pracuję na nowej stolarni i jest (usunięte przez admininistratora)jakich mało! kierownictwo niekompetentne, choć majstrowie są ok.
Nowy22 2012-03-08 10:49:04
Spoko gość - 2012-02-26 10:55:07

...a mi się na stolarni podoba, szkoda tylko że zarobki jak wszędzie. (usunięte przez admininistratora).
Stolarnia Ci się podoba?? człowieku. Ja pracuje na tej stolarni i wiem jaka jest. Trzeba latać co chwile po jakieś drobnostki na magazyn bo brakuje. I jak tutaj zarobić na akord. Już nie wspomnę o czasach na zbicie mebli. Zdarzyło się tak że od 6 do 8 nie było roboty i ciekawe kto nam postojowe wpisze. Jak się pytałem majstra to zlewał to!! powiedział że cały czas jest robota i mogłem zamiatać !! Dla starych pracowników wyrobienie normy jest dużym wyzwaniem a co dopiero dla młodych którzy się zatrudnili... Na Stolarni nigdy normy człowiek nie wyrobi.!! żenada. Pozdrawiam!!!
tapicer 2012-03-18 11:43:40
zarobki przy 80% - 1380zł netto miesięcznie (wliczając 150zł syspozycyjnego). I niech nikt nie pier...li głupot, że zarobki są dobre, bo to jest parodia. Za zrobienie 2-3 kompletów dziennie 1380zł. to jest śmieszne!!!
Koko Euro spoko 2012-06-05 20:50:50
tapicer - 2012-03-18 11:43:40

zarobki przy 80% - 1380zł netto miesięcznie (wliczając 150zł syspozycyjnego). I niech nikt nie pier...li głupot, że zarobki są dobre, bo to jest parodia. Za zrobienie 2-3 kompletów dziennie 1380zł. to jest śmieszne!!!
Zwolnij się, będzie miejsce dla kogoś kto będzie chciał pracować za te pieniądze.
beryth 2012-12-15 22:01:06
Witam :)
Chce iśc do pracy jako tapicer jest fajna okazja i zastanawiam się czy z niej skorzystać. Chciałbym się dowiedzieć jak jest teraz ??
gość 2012-12-30 12:32:03
napiszcie coś na temat 'VIGO" jakie są u was czasy normy na montaż mebla i tapicerowanie byłbym wdzięczny za te informacje
3
yoko 2013-01-10 19:56:41
ciężko wyrobić norme ,zła organizacja pracy,przykładowo brak narzędzi do odpowiednich mebli,nie wspomne o jakości,zrobienie dobrego mebla w czasie to jakiś absurd, przecież wyposażenie pracownika to podstawa sprawnej pracy i zarazem wydajności.trzeba mieć wtyki zeby dostać dobry mebel.jak sie nie umie rozpychać to nikt nie zadba.szkolenia to kolejny brak pomysłu,atmosfera też mizerna ,dużo chamstwa.idze sie do pracy z niechęcią. zarobki śmiech na sali za taka ciężką prace.
Anonim 2013-07-03 09:15:04
Można się dogadać z górą?
zawiedziony 2013-09-23 21:54:31
pracownik - 2011-06-01 11:08:06

wynagrodzenia na okres próbny to 1400 zl plus premia uznaniowa 10 lub 20% pozniej troche wiecej na akordzie masz zapewnione 10,80 zl /godz a jak dobrze sobie radzisz to 100% wydajnosci i 2400 brutto.atmosfera różna jak byloby dobrze nie ma powodu do komentowani .
nie okłamujcie ludzi na rozmowie Kula z Globusem obiecuja złote góry a w rzeczywistosci dostajesz 1400 zł na ręke bo akord ciezko wyrobic z nowymi czasami układanymi przez komputer duzo tapicerów ucieka i teraz na gwałt szukaja ludzi do pracy za najnizsza krajowa bo grunt im sie wali pod nogami jeszcze troche i pracownicy beda strajkowac aha i te 10.80 w akordzie jest brutto jesli wyrobisz 80 % a na " isonie "ktora ma czas około 200 minut i idzie od długiego czasu jaku jedyna w produkcji nie zarobisz bo jeden komplet robisz cały dzien
stolarz 2013-09-24 07:55:00
Na stolarni to samo czasy na Isone wzięte z Vigo a wiele więcej roboty, niema szans wyrobić 100%,porażka!
tapicer 2013-09-24 22:02:26
odrazam prace w tej firmie zarobki to najniższa krajowa plus 150 brutto dodatku za dyspozycyjność za 100% akordu masz 1700-1750 ale nie wyrobi sie akordu taka polityka w tej firmie robisz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za gowniane pieniadze a zeby bylo smieszniej zakladaja kamery zeby zrobic [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] smiech na sali niemiec robi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
2013-09-26 20:12:34
Nie polecam pracy w tym (usunięte przez admininistratora). Psychoza i robota na wariata. A kierownicto hmmmmmm...... Globus.( (usunięte przez admininistratora) ktory nic nie potrafi zalatwic, nie wiem jak mozna byc (usunięte przez admininistratora) i nie znac zadnego jezyka ( z polskim tez sobie ledwo radzi (usunięte przez admininistratora)strasznie ograniczony czlowiek. Ale po znajomosci prace to ma na pewno.majstrzy... tu jest jeszcze gorzej wiecznie wystraszeni, tylko wiedza jak lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] globusowi, poptostu sa zalosni. Zaluje kazdego dnia ktory przepracowalem w tym zakladzie.
młody 2013-09-27 15:20:15
z robotą też jest smiech jak jestes kumplem majstra to dostajesz dobre meble a jak nie to robisz badziew ktorego nikt nie chce robic bo sie nie oplaca takie maja czasu a najlepiej widac to na przykładzie naszego łysego kolegi (usunięte przez admininistratora) ktory za obrabianie tyłka za plecami innym tapicerom został majstrem i teraz zgrywa wielkiego pana i władce
1
xxx 2013-09-27 15:31:56
widzę ze forum ruszyło od ostatniej obecności tutaj po przeczytaniu części wpisów zgadzam się ze wszystkimi oby tak dalej a strajk murowany śmiech na sali za taką prace najniższa krajowa i jeszcze (usunięte przez admininistratora)śmie powiedzieć ze do wszystkiego można się przyzwyczaić a ta polityka wydawania pracy przez " majstra " Oliego tez zostanie ukrócona była juz rozmowa z (usunięte przez admininistratora) aby poruszyć to na zebraniu bo nie będzie tak ze praca jest wydawana po znajomości i albo sie nauczy uczciwosci albo bedzie spowrotem murzynem tak jak my jestesmy teraz
baca 2013-10-08 16:53:34
Ludzie wezcie sie w garsc i walczmy o swoje jak stanie produkcja ostrzegawczo na jeden dzien to nas (usunięte przez admininistratora)zobaczy (usunięte przez admininistratora) jestes w zwiazkach wez sie za ten pomysl bo ty tylko umiesz narzekac ze dyrektor cie nie chce słuchac chyba ze komus odpowiada praca za 1400 i dazmy do tego zeby polska byla polską
3
Pomysłowy 2013-10-09 08:53:30
Baca weź pod uwagę, że może Twoje praca, którą wykonujesz jest warta 1400zł - skoro dyrektor tej firmy ją tak wycenia. Dlaczego się nie zwolnisz i nie zmienisz pracy - skoro uważasz, że powinieneś więcej zarabiać? Czego się boisz? A więc boisz się, że jednak nie zarobisz więcej niż 1400zł? Pokaż innym, że można tak zrobić - a nie tylko marudzisz... Weź się za siebie. Dlaczego w ogóle chcesz więcej pieniędzy - jak podpisywałeś umowę to nie wiedziałeś za ile będziesz pracował? Chyba, że czasy są źle naliczone - to wtedy ale niestety (usunięte przez admininistratora) musi przywieźć tapicera z Rzepina i niech on udowodni, że jest w stanie obić daną sztukę w tym czasie.
Marcin 2014-02-19 21:27:44
na dzien dzisiejszy firma ma 1300 siedzisk na minusie przez nie udolne planowanie produkcji ostatnio problemem byla stolarnia ktora robiła meble ktore byly aktualnie nie potrzebne a mebli pilnych na wyjazdy nikt nie robil kto tu mysli w tej firmie jak mozna robic cos co jest nie potrzebne w danej chwili i miec pretensje do wszystkich tylko nie do siebie bo jak to mozliwe przecież ja jestem super kierownikiem to wina pracowników a nie moja a efektem takiego doświadczonego kierowania firma sa pracujace wszystkie soboty oraz dodatkowo nadgodziny w tygodniu a zeby było śmieszniej kierownik Ryszard ma czelność powiedzieć do pracownika a " a po co będziesz siedział w domu z rodzina i tak nikt cie nie kocha" czy to jest normalny człowiek BEZ ZMIAN W KADRZE KIEROWNIKÓW FIRMA POPADNIE W RUINĘ CO JUŻ POWOLI WIDAĆ a wiec panie (usunięte przez administratora)daj pan prace komus kto sie na tym zna i ODDAJ FARTUCHA !!!!!
Oburzony 2014-02-19 21:33:15
Jesli czyta to ktoś z zarzadu w Rzepinie naprawdę proszę się zastanowić przy przedłużaniu umowy o dokładnie dobierać pracowników na takie odpowiedzialne stanowisko jakim jest kierowanie pracownikami bo przykład pana (usunięte przez administratora)prosi o pomstę do nieba i pokazuje firmę w niekorzystnym świetle a najlepszym dowodem będzie rzut oka na dotychczasowa prace i efektywność pracy
Marcin 2014-02-19 21:47:59
aha i wyposażenie pracownika na tapicerni:
- nożyczki biurowe za 5 pln (żal)
-obcęgi (najtańsze ale da się coś zrobić)
-śrubokręt
- 10 letni pistolet zajechany po latach pracy przystowsowany przez życie do akordu strzela 3 zszywki na raz :)
- wkrętarka która nie dokręca wkrętów nawet do połowy
- kawałek metalowego drutu do pikowania który wygina się na prawo i lewo
- zapomniałem prawie pistolet do kleju sztuk 2 na cała tapicernie który nie nadaje się do swojego przeznaczenia no ale jakoś da się coś przykleić a potrzebny jest do codziennego robienia mebli
3
ANDRZEJ 2014-03-23 09:12:41
obowiązkowa praca 6 dni w tygodniu na dwie zmiany niekiedy z obowiązkowymi nadgodzinami ogólnie za taka prace przy akordzie 80% 1800 większy akord strasznie ciężko wyrobić bo firma nie da więcej zrobić na akordzie taka jej polityka


dużo tanio byle jak
Józek :) 2014-04-24 12:47:08
na dzien dzisiejszy 6000 siedzisk na minusie przez brak zdolnosci zarzadzania firmą która składa sie z kilku działów które musza byc zgrane ze soba a takiej zdolnosci własnie brakuje (usunięte przez administratora)
Jacek 2014-05-03 12:36:55
Rzepin musi to zauważyć,ze puki będą kierować zakładem /szwagry/ z Bydgoszczy nie będzie się tu działo dobrze.
gość 2014-06-08 10:47:39
Wszyscy tylko narzekają że tak źle zwolnijcie się i siedzie w domu wtedy będziecie mieli dobrze,firma cały czas zatrudnia i to się liczy w dzisiejszych czasach a kto chce zarobić to zarobi tylko ze trza pracować a nie tylko gadac
1
Jacek 2014-06-10 17:27:45
Słuchaj<gościu-kierowniczku> to że trza pracować to ciebie też dotyczy !!!!!!!!
1
gość 2014-06-10 20:00:58
no i ja nie narzekam bo pracuje
1
wiktoria 2014-06-23 19:05:54
ojej, ale czy to jest miejsce na jakieś kłótnie? napiszcie konkrety: co się Wam nie podoba w firmie, dlaczego i np, jeszcze jak byście rozwiązali ten problem, bo do krytyki to zawsze chętni się znajdą
1
GOŚĆ 2014-06-27 18:34:16
Ludzie się zwalniają, następni przychodzą i nie dają rady, siedziska są do tyłu, wszystko PILNE, PILNE jeszcze tak źle w tej firmie nie było. Bardzo źle zorganizowana produkcja. Jak tak dłużej będzie to ???
1
justynka 2014-07-04 17:21:07
Zainteresowałam się firmą, bo musze kupic nową, najlepiej tapicerowaną kanapę i koleżanka mi ich poleciła, ale nie widzę tu opinii o produktach, więc chciałam je obejrzec na stronie. Trochę się zdziwiłam, bo tam nawet nie ma katalogu, zdjęć mebli. Teraz muszę specjalnie sie przejść do normalnego sklepu, żeby zobaczyć co w ogóle mają. Siedziba główna firmy mieści się w Westerstede w Niemczech i stamtąd jest koordynowana cała produkcja, więc liczę na dobrą jakość. Przejdę się do tego oddziału w Kłodzku i zobaczę co i jak.
ilonka 2014-08-27 14:31:26
ja byłam tam w ich głównej siedzibie w Westerstede, le nie pracowałam tam, tylko pojechałam odwiedzić kolegę, który tam mieszka na stałe i podobno zupełnie są inne opinie w każdym dziale i w każdym państwie, a u nich akurat jest spoko, ale chyba na ten oddział w Polsce mocno narzekają z tego co mi mówił
megi 2014-11-25 10:39:02
witam....chciałabym zatrudnić się na stanowisku szwaczka,piszcie jak tam jest i ile można zarobić miesięcznie
1
nedi 2014-12-16 22:38:47
a jakie sa cele firmy czy istnieje rozwój dla pracowników? Jak pracownik jest oceniany i promowany? Jak można opisać atmosferę pracy w firmie? Jakie są oczekiwania pracodawcy od nowego pracownika? Jakie będą moje obowiązki i odpowiedzialność? z góry dziekuje za odpowiedz pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz.
1
janek 2015-01-09 12:41:05
co to znaczy jak mozna opisać atmosferę w firmie? przecież wszystko zależy od tego na jkich ludzi trafisz, jaki Ty sam masz charakter i jak potrafisz się dogadywać, przecież nie mozna stwierdzić czy ich polubisz czy nie.. ale wydaje mi się, ż eludzie tam sa w porządku, poczytaj opinie to zobaszysz, ż enikt na nich nie narzeka.
pawian 2015-01-31 16:12:18
Czy tylko ja wychodzę z założenia że atomosfera w pracy jest drugorzędna a najważniejsze są wysokie zarobki? bo widać mam bardzo odmienne zdanie od większości. Ale z racji tego że teraz kasa jest najważniejsza dla mnie, to na ile jej moge liczyć miesiecznie u Steinpolu meble? to jakieś zawrtotne sumy czy mniejsze niż większe?
1
arnold 2015-02-03 23:42:12
No raczej nie w WST
2
kris79 2015-03-04 09:56:17
ZAWROTNE!!!! NAJNIŻSZA KRAJOWA + BAT NAD GŁOWA! POLECAM
1
wiktoria 2015-04-03 16:25:25
też mi sie wydaje, że wszystko zależy od tego z jakimi osobami mi przyjdzie się zmierzyć w pracy i od konkretnej atmosfery jaka tam panuje. Tylko nie zapominajmy, ze ta atmosferę tez my sami tworzymy jednak. Mam pyatnie do @kris79 jak to jest, że macie najniższą krajową? a przy tym jest umowa o prace czy nie?
emilka 2015-04-23 14:36:38
ja słyszałam natomiast że w tej firmie nie zarabia się najniższej krajowej tylko właśnie zarobki są bardzo wysokie ale oczywiście może to być tylko plotka, proszę was o infoi jak jest naprawdę
Robert W. 2015-08-05 10:43:58
Witam , to mój pierwszy wpis i prawdopodobnie ostatni na forum tej firmy. Dlaczego ? Po 17 latach pracy w tej firmie zostałem zwolniony i do dziś tak naprawdę nie wiem dlaczego . Wyjaśnieniem kierownika produkcji po moich słowach , że " jest mi przykro z tego powodu " było " proszę wejrzeć w siebie". Przez 17 lat nikt ze mną nie porozmawiał , nikt nie powiedział co powinienem zmienić ani nikt nie próbował zrozumieć moich potrzeb( choć to być może za wielkie wymaganie).To prawda (moim zdaniem) co pisze wielu z Was , że nigdy nie było tak żle w tej firmie jeśli chodzi o atmosferę , jak teraz. Co jest tego powodem raczej większość z Was wie. Bo wielu dyrektorów się zmieniało i wielu wprowadzało zmiany. I choć teraz jest dużo lepiej jeśli chodzi o komfort pracy na wielu działach to atmosfera i blady strach jaki pada na pracowników jest zatanawiający. Czyż nie?Jeśli chodzi o rozwój w tej firmie szkolenia to jedynymi jakie przeszedłem to BHP!!!Brakowało mi w tej firmie chociażby codziennego rozdzielania zadań .To prosta rzecz a wprowadza spokój . Mimo wszystko życzę Wam abyście nadal trzymali się i tworzyli atmosferę wsród pracowników taką jaką tworzycie. A reszta się zmieni. I jeśli dla firmy nadal najważniejsze będą zyski , a nie człowiek ( pracownik , który też może być klientem , czyż nie!:)to na nic rozwój firmy . Pozdrawiam Was i do zobaczenia.

P.S. Moderatorowi życzę nieco odwagi , bo "wycinanie" nazwisk , czy funkcji i tak raczej nic nie zmieni , prawda ?:)
lelek 2015-08-17 15:40:37
ja tez nie slyszlaam zeby zarobki byly slabe. ale co pracownik to zdanie. ja osobiscie mimo wszystko chce sie dostac do firmy potrzbeuje pracy., a wiem ze fima jest europejskim liderem wśród producentów mebli i poszukuje na stanowisko REFERENT DS.PRZETWARZANIA DANYCH, gdyz calkiem niezle warunki oferuja. a jak z umowa? daja umowe o prace?
x 2015-08-17 18:40:51
dają
1
kasia basia joasia 2015-09-16 18:53:48
no ja też myślę @lelek że zarobki z pewnością słabe nie będą bo to spora grupa jest produkująca meble tapicerowane, chyba jeden z bardziej liczacych się graczy na rodzimym rynku jak mi się wydaje. poza tym, oni mają aż siedem zakładów w Polsce więc zatrudnienie nowego nie powinno moim zdaniem brakować
1
Maroarian 2015-12-03 15:26:08
Dziadostwo,wykorzystują ludzi!~!!!
1
Amon 2015-12-07 15:52:59
Trochę śmiechłem @Robert W. naprawdę powiedzieli Ci w branży meblowej przy zwolnieniu żebyś wejrzał w siebie? To trochę niemożliwe, ale powiedz chociaż jakie warunki były przez te 17 lat
1
Robert W. 2015-12-13 01:23:14
Ten zakład ma swoje prawa i niełatwo się w nim znaleźć komuś kto myśli trochę wolniej niż oni.Częste zmiany bez rozmów z pracownikami i brak szkoleń to jedyna wizytówka.Żałuję że szkolą tylko kadrę średnią i na tym koniec.Jednak nie odstręczam od pracy tam.Sprawdźcie sami.Życzę powodzenia.
1
jarek 2015-12-17 18:55:36
wiec wychodzi na to ze ciagle sie rowijaja i wdrazaja coraz to nowe pomysly tak wnioskuje ztwojego komentarza @Robert W. poza tym moze szkola kadre kierownicza gdyz tylko poki co dla nich sa szkolenia
jarek 2016-04-13 09:37:46
Uważam, że wprowadzanie zmian i innowacji w myśleniu i działaniu organizacji naprawdę to dobry znak. Stagnacja rzadko przynosi rozwój, trzeba mieć to na uwadze. Pytanie tylko, kiedy będą nowe oferty pracy?
durduś 2016-05-15 15:11:43
jarek, a nowe oferty wcale nie muszą się pojawiać. Znajomy który u nich pracował stwierdzał że oferty pojawiają się wtedy gdy ktoś chce odejść. W innym przypadku nie
1
Zostaw swoją opinię o Steinpol Meble - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Steinpol Meble