logo GPL Projekty Sp. Z.o.o.

GPL Projekty Sp. Z.o.o.

Tarnów

Opinie o GPL Projekty Sp. Z.o.o.

mari 2014-09-03 21:09:51
@Tymoteusz, ty chyba wogóle nie czytasz i nie orientujesz się co się w tej firmie działo i dzieje.
Oczywiście, że każdy sobie zdaje sprawę, jaka odpowiedzialność na pracodawcy ciąży. Jeżeli mi w jednej spółce nie wychodzi, to nie wykreślam się z firmy jako prokurent i twierdzę, że nie mój problem, nie jestem prokurentem i mnie los pracowników nie interesuje, a przede wszystkim nie zakładam nowej firmy, która już na długach jedzie !
Człowieku, obudz się !!!
2
tymoteusz 2014-09-29 20:59:41
Kolego masz racje, jestem zewnetrznym obserwatorem calej sytuacji, chociaz akurat o tym co napisales to nie mialem pojecia. Nie rozumiem co w takim razie kusi ludzi by podejmowac prace u boku czlowieka, ktory wypial sie ma poprzednia firme-bo.inaczej tego nazwac nie mozna. Tak mysle czym ludzie sa kuszeni co do pracy w tej firmie
drwal Grzmitopór 2014-11-21 12:06:50
gdzieś w internatach ja jakieś stronie znalazłem informację o jakichś wielkich długach, możeciem to konstruktywnie jakoś potwierdzić?szukam pracy przede wszystkim jako designer i projektant, muszę pracować kreatywnie - czy znajdzie się dla mnie jakaś wspaniała posada w GPL PRojekty? pieniądze do negocjacji
sawa 2014-11-21 12:35:31
Firma GPL zajmowała się produkcją mebli, jako podwykonawca, na zamówienie holenderskiej firmy Smeulders Interieurgroep. W najlepszym okresie firma zatrudniała ok. 70 osób, z czego kilkudziesięciu stolarzy. Oczywiście wszystko pisane w czasie przeszłym to też łatwo się domyślić , że już nie działają na rynku
ala 2015-01-03 17:02:24
Teraz nadal na tarnowiaku sie ogłaszają. Wujcio wymyślil, że zatrudni starych stolarzy aby wyszkolili mu młodych i się ich pozbędzie. Średnie zatrudnienie w tej firmie to 2 miesiące, czyli do czasu aż się człowiek zorientuje, że nie dostanie żadnych pieniedzy. (usunięte przez administratora)
1
mala 2015-01-04 10:46:27
Dziwi mnie, że wogóle jeszcze tam ktoś pracuje. Dwa miesiące to i tak długo biorąc pod uwagę, jak się szef do pracowników odnosi. Kiedy on w końcu stwierdzi, że prowadzenie biznesu to zbyt wysokie wyzwanie...
wawa 2015-01-05 18:24:49
Ta firma to totalne nieporozumienie. W najlepszym okresie pracowało prawie 100 pracowników teraz zaledwie10-20.Wszyscy nowi pracownicy oprócz paru pań od .......
Ponad 60 sądowych nakazów płatniczych do wypłacenia dla ludzi i prawie 3 banie do zusu. Ale firma dalej istnieje pod innymi nazwami, panie z biura od..... dalej przerabiają polaków i obiecują gróżki na wieżbie. a wujcio się cieszy bo polacy przerabiają polaków i git. już dawno ludzie powinni go zostawić a on sam spakować swoje pieski i całą rebiatę łącznie zpaniami z biura i jechać do burkina faso
4
pytajnik 2015-01-24 13:12:37
Czy byli pracownicy dostaną PITy za rok 2014 ???
2
:) 2015-02-03 15:08:40
prawdopodobnie dostaniesz od Kancelarii Komorniczej
1
pracownik byly 2015-03-04 16:12:30
panie z biura wstydu nie mają, rozsyłają PITy byłym kolegom mimo, że wypłaty nie było, jak sie kto rozliczy to tak jakby potwierdził że kase dostał
1
.; 2015-03-04 17:35:44
ja się nie rozliczę z tego ! nie widzieliśmy tych pieniędzy na oczy !
1
US 2015-03-05 17:19:12
nie rozliczać ! w US powiedzieli że jak pieniedzy nie było to nie rozliczać
2
DennyPracodawca 2015-04-12 19:03:05
Co za dno z tą firmą i kierownictwem, nie dość że pienięedzy nie ujrzałem, to jeszcze siedząc w stanach dostaje telefon od rodziców, że policjant przyszedł do domu moich rodziców w sprawie związanej z pracodawcą z tarnowa. Ile to gówno będzie się jeszcze ciągneło, bo nie życzę sobie żeby przez takie dno moi rodzice byli nachodzeni.
2
Polak 2015-06-21 15:01:56
Popieram przedmówcę.
Polacy spolszczony holender czyli"bałwan" znalazł sposób na życie w Polsce Naszym Kraju. Swoją polityke oparł na misji PROKURENTA który za nic nie odpowiada.Kradnie pracownikom [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pieniadze , za to dostaje symboliczne kary które natychmiast płaci , /podobno nio ma dochodów/ i oszukuje do woli Państwo ktore ma swoje organy do obrony nas , a broni tego złodzieja , a nie pracownika czyli NAS Polaków , w przeszłości, teraz i w przyszłosci okradzionych przez niego.
Dziękuję.....................................


Uwaga!!!! Strona zostanie niedługo usunieta i po ptokach
. 2015-07-10 16:24:52
Nikt nie musi się podpisywać aby stwierdzić, jaka jest prawda. Przecież każdy wie jak tam było i jest.
2
ladz 2015-07-21 17:28:49
Nie spodziewałem się, że takie liczby wchodzą w grę, słyszałem, że u kilku osób były jakieś nieprawidłowości no ale 90 osób to już naprawdę gruba przesada, nie ma co w takim razie odpuszczać, trzeba walczyć o swoje, lecz w tej chwili no właśnie... nie pozostaje chyba nic innego jak tylko czekać jak to się rozwinie.
xxx 2015-07-26 20:15:33
Co Ty nie powiesz, tak mu się noga powinęła biedakowi, że musiał przez kilka lat oszukiwać setki ludzi??? Nie zazdroszczę głupoty. A do Sądu w Polsce szkoda chodzić, oni tylko wszystko robią żeby ludzie nie dostali należnej kasy, nawet tak przeciągnęli sprawę o upadłość firmy (bo jaśnie pan z Holandii d...ek nie raczył się do sądu stawić na wezwanie a sędzia za słabo go o to prosiła widocznie nie padła na kolana) że ludzie nie mogą się starać o zaległe wypłaty z Funduszu Świadczeń Gwarantowanych, przekupiony sędzia już się o to postarał...
y 2015-07-26 20:23:47
puknij się w głowę człowieku i naucz się czytać ze zrozumieniem
. 2015-07-29 11:49:09
będziemy pisać o tym co chcemy pisać :) a prawo jest po naszej stronie jednak :) czekajcie na list :)
1
Stolarz 2015-08-18 18:48:30
Spadaj dziadu na drzewo, pewnie jakiś nowy Wilem
dlag 2015-08-20 21:38:12
Ludzie jakby się wzięli za porządną i sumienną pracę to na pewno nie mieliby żadnych problemów w tej firmie, ale jak siedzą po godzinach pracy i wypisują jakieś głupoty to musi wam się nudzić bardzo, ja nie ma zastrzeżeń do firmy, jest ona wypłacalna i to zawsze pieniądze są na czas, a to ważna cecha.
chomik 2015-08-20 22:01:02
Wydaje mi się , że jeszcze kilka lat temu firma nie była gotowa, na to aby podjąć walkę na rynku, obecnie jest już lepiej i śmiało stawiają czoła innym większym firmom. GPL Projekty to moja druga firma w której pracowałem i póki co był to mój najlepszy pracodawca. Patrząc na Wasze wpisy to aż strach myśleć gdzie wcześniej robiliscie...
chomik 2015-08-20 22:06:58
Wydaje mi się , że jeszcze kilka lat temu firma nie była gotowa, na to aby podjąć walkę na rynku, obecnie jest już lepiej i śmiało stawiają czoła innym większym firmom. GPL Projekty to moja druga firma w której pracowałem i póki co był to mój najlepszy pracodawca. Patrząc na Wasze wpisy to aż strach myśleć gdzie wcześniej robiliscie...
hehe 2015-08-21 10:18:52
hehehe marna prowokacja chomik :D obecnie nie ma GPL bo jest nowa firma, żeby wymigać się od płacenia zaległości po GPL :)
czinku 2015-09-20 13:21:46
Ktoś chyba przespał ważne momenty w firmie. Wiadomo jak cały ten bałagan się zakończy/zakończył i jaka jest przede wszystkim szansa, że osoba odpowiedzialna za upadek firmy i zwolnienie sporej części osób otworzy jakąś podobną firmę i będzie w ten sam sposób ludzi traktować ? Bo wierzę, że polskie prawo na to pozwoli.
upadający holender 2015-09-21 16:34:49
hey ludzie, odzyskałem kasę (sama pensja, bez okresu wypowiedzenia i delegacji ale zawsze to coś),
składajcie wnioski do funduszu świadczeń gwarantowanych, a potem bedziecie mogli bauwanowi śmiać sie w twarz
minka 2015-10-20 16:58:11
no firma rzeczywiscie raczej zakonczyla dzialanosc. ale pameitam ze produkty jakie oferowala byly dobre. wiemy ze dzialanosc firmy byla z branzy meblarskiej- produkcja mebli oraz sprzedaz. ale ktos wie moze pod jakas nazwa teraz jest firma, bo tak zrozumialam powyzej po komentarzach. bylabym wdzieczna
elo 2015-10-25 14:23:42
Minka a co kupiłaś sobie jakiś produkt ? z tego co wiem to przecież wszystko sprzedawane było za granice :) Przez słuchawkę przedstawią się Interior is Life a zatrudnią Cie pewnie na Building Interior Tarnów :) Swoją drogą widzicie w Krs Interior is Life : Klasyfikacje działalności PKD, EKD i SIC dla "Interior Is Life Sp. z o.o.":
PKD
Działalność agentów zajmujących się sprzedażą maszyn, urządzeń przemysłowych, statków i samolotów 46.14.Z
SIC
Brokerzy i maklerzy giełd towarowych 62210000
EKD
Brak danych odnośnie EKD
A gdzie produkcja mebli ???
elo 2015-10-25 14:27:19
w Krs Building Interior za to mamy produkcja mebli hehe.
aelaa 2015-11-15 21:16:28
'Kierowniczka D.' ponoć niezle się spasła ;)
, 2015-11-16 13:28:12
Wiemy informacja już się rozeszła : P
Ale jaja 2015-11-20 20:20:12
chciałbym ją zobaczyć!
patryk 2015-11-25 14:46:11
Hej, ja szukam pracy i mało mnie interesuje ile to wazy kierowniczka, czy przytyła, czy nie, chyba to mało istotne. O wiele bardziej wolałbym przeczytac jak kierownictwo traktuje swoich pracowników w GPL Projekty. W sensie czy nie robią problemów jak sie człowiek spóźni czasem 15 minut, czy potrzebuje wyjść wczesniej etc.
.. 2015-11-26 12:14:06
Patryk,
kierownictwo to para dwóch aroganckich "przedsiębiorców", która nie zna się wogóle na prowadzeniu działalności gospodarczej.
Wyzywanie, mobbing jest na porządku dziennym. Jeśli upomnisz się o wypłatę, która nie jest punktualnie wypłacana, to szef zaproponuje Ci, żebyś sie zwolnił.
Prawie setka ludzi walczy o odzyskanie pieniędzy, które tam zarobili. Poczytaj sobie trochę na necie.
Wizyta w sądzie jest na porządku dziennym u szefa; spraw ma masę z powodu zaległości wypłacania wobec pracowników.

Jak chcesz mieć spkojną pracę a przede wszystkim wypłatę,omijaj z daleka tę firmę.
1
..... 2015-11-28 08:27:22
Patryk,

Poczytaj sobie i z dala od tego złodzieja lub pary oszustów.

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,895996
2
tokaj 2015-12-05 18:02:10
Dziwna sprawa, bo gdyby nie znali się na prowadzeniu działalności, to chyba już dawno firma by upadła. Dziwi mnie tez, że na forum tak mało komentarzy na temat tej kasy, skoro az setka osób jest poszkodowana.
. 2015-12-05 20:13:46
To powinieneś może dopuścić do myśli że nie każdy ma ochotę wypisywać na forum to jak bardzo został oszukany i nadal jest i ze większość osób to mezszczyzni w wieku 25-40 a i 50 lat którzy maja rodziny do wyżywienia i nie mają czasu na sprawdzanie kto i gdzie przysral tego bałwana. Każdy z nich walczy w sądzie o swoje pieniądze na które ciężko pracowali za granicą w tęsknocie za rodziną pracując od rana do późnego wieczora w poniżeniu przez cholernych Holendrów! Każdy kto pracował choć chwile za granicą wie jak Polacy są traktowani. A najgorsze jest to ze w tym przypadku nawet we własnym kraju padli ofiarą wyzysku i poniżenia przez żałosnego obcokrajowca. Jeśli nadal się dziwisz to stan przed Sejmem i dziw się dalej bycmoze ktoś to doceni.
R 2015-12-15 06:25:34
mało komentarzy bo większość została usunięta :P
minka 2015-12-15 21:04:50
oj powiem ci @. ze twoj komentarz troche jest niepokojacy, tymbardziej ze caly czas mysle ze firma GPL Projekty Sp. Z.o.o. jest solidna firma i nie ma problemu z wyplatami
. 2015-12-20 12:11:29
Rozumiem ze jesteś kobietą zapewne pracująca w biurze w tej o to firmie i albo robisz dobre machloje albo siedzisz tam i ktoś Ci płaci za opiekę nad jego dziećmi i prostowanie opini o gpl projekty n.a internetach? Więc niepokój z głowy Napewno to jest powód dla którego masz regularną wypłatę choć i tak w to nie wierzę.
. 2015-12-20 12:15:00
I nie myśl tyle bo Ci Jeszcze "minka " zrzędnie ;-)
chomik 2016-01-03 18:32:42
aj widzę , że znowu znalazły się osoby którym niespecjalnie pasuje praca w GPL. Szkoda , że to właśnie tego typu ludzie najczęściej się tu uaktywniają
k.l. 2016-01-18 01:53:41
Chomik, a co ty tak bronisz firme . Moze zatrudnili cie jako "bajkopisarz"? GPL juz rok nie dziala, przebudz sie !
Rod 2016-01-18 14:27:00
No broni bo widocznie jest jej pracownikiem i jest mu dobrze i wszystko pasuje, nie widzę w tym nic dziwnego, o czym mówisz dokładnie @k.l. bo nie wiem?
e4rt56y7u 2016-04-06 15:45:00
@Rod i @k.l. dlaczego uwazasz ze broni? uwazam ze tamta opinia byla jak najbardziej neutralna..nie ma tutaj chyba powodu do tego zeby kogos bronic :)
larysa 2016-05-08 09:06:14
Jak to nie działa @k.l słyszałem o jakich kłopotach z wypłatami ale nic nie wiem o zamknięciu..o co chodzi?
k.l. 2016-05-24 19:48:10
Meble sie juz pod flaga GPL Projekty nie produkuje. Jest kilka nowych spolek rozrzuconych po Tarnowie. Sami pracownicy nie wiedza dla kogo pracuja, kto im ( czy wogole) ZUS placi. Prawo polskie na takie kombinacje dopuszcza, wiec sie to wykorzystuje na.
Nie polecam pracy tam, cienko z wyplata.
larysa 2016-06-17 09:30:16
Jak to innych spółek @k.l.? Ja tam jakoś widzę 1 spółkę a nie kilka innych "rozrzuconych" po Tarnowie nie wiem co w ogóle masz na myśli tak szczerze. A co do kombinacji bo i owszem w Pl wiadomo, że są ale chyba nie tutaj
k.l. 2016-06-17 22:49:15
Larysa, skąd ty się urwałaś ???

1.Interior is life
2.Next Stolarnia
3.Interior is life w Holandii
4.GPL Holding
5.Building Interior Tarnow

To są spółki ze sobą powiązane, a jest ich po to tyle, aby trochę pokombinować w płaceniu składek :) . Tak to się w naszym cudownym kraju robi ! Wszystkie należą do wspaniałej pary, która robi ludzi w bambuko i ma to gdzieś. Pozdrawiam
2
edc 2016-06-18 12:51:01
@k.l. a no czyli jest ich kilka jednak tych spolek
Zostaw swoją opinię o GPL Projekty Sp. Z.o.o. - Tarnów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GPL Projekty Sp. Z.o.o.