Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
cfv - 2012-03-29 17:03:06 odpowiedz | cytuj
1 dostajecie taką płytkę z metalu i macie ją zwymiarować a wymiary przepisać na kartkę. Im dokładniejsze wymiary tym lepiej, masz do wyboru suwmiarkę, linijkę i coś tam jeszcze
2 praca w grupie, macie skleić z papieru piramidę w ileś tam minut
3 przekręcanie nakrętek i śrubek z jednej płytki z otworami na drugą, im więcej tym lepiej,
A co do samej rozmowy, to mówisz to co chcesz, najlepiej powiedz że ogarniasz narzędzia elektryczne i takie tam...
work - 2012-03-31 07:35:48 odpowiedz | cytuj
zarobki są godziwe porównywalne z górnikiem który pracuje w duzo ciężej pod ziemią srednio ok 3000zl
takie są zarobki.
testy powinny być tajemnicą zakładową, jeden z drugim przygotują się na blache i będziemy pracować z ludzmi ktorzy sie do tego nie za bardzo nadają.
prawie każdy nowy trafia na zp4 nie oszukujmy sie bo do pracy w tym tempie nie każdy się nadaje i na początku nie jest taki lajt jak się wydaje ludziom z boku. na tą pensje ciężko pracujemy ale i na nią nie ma co narzekać !!!
pytajnik - 2012-04-22 20:40:14 odpowiedz | cytuj
Czy w styczniu zmarł jakiś pracownik z volkswagena będący na szkoleniu? w wypadku np?
chuk - 2012-04-30 17:55:36 odpowiedz | cytuj
work - 2012-03-31 07:35:48

takie są zarobki.

Człowieku co ty pierniczysz ? Pewnie kopalni na oczy nie widziałes. Pracowałem w VW 6 lat (montaż) i takiego wyzysku i wycisku z pracowników w żadnej, nawet najbardziej biednej, kopalnianej firmie nie widziałem. W KGHM pracuje od 2 lat. Prawda - jest tu brudno, człowiek chodzi usmarowany ale SZCZĘŚLIWY nie tylko pod kątem zarobków ale także pod względem możliwości rozwojowych, inwestycji w pracownika. Nikt mi nie mówi kiedy mam iść do ubikacji... nie biegam z opuszczonymi portami po usłyszeniu gongu...fizycznie się nie napracuje tak bardzo jak w tym zakichanym VW. Co z tego ,że macie zarobki dobre jak po pięciu latach pracy ZERO kwalifikacji, w papierach pięcioletnia luka nie dająca możliwości zatrudnienia w innej pozaprodukcyjnej firmie !!! A przy takim obciążeniu fizycznym jak w tym gułagu facet 40 letni to już emeryt (wszystkich przecież na obróbkę nie przeniosą -awansują). Zatem korzystajcie ze swoich \\\"wysokich\\\" zarobków jako młodzi bo w przyszłości może przyjdzie wam pracować jako porządkowi z takimi \\\"kwalifikacjami\\\" jakie nabędziecie w VW. Dodam jeszcze ,że pracownik volkswagena posiadający rodzinę i studiujący to raczej abstrakcja w tych waszych systemach pracy (osiemnasto- dwudziesto zmianowym). Jap pracuje na kopalni jak wcześniej napisałem 2 lata. Mam 3400 na ręke + zyski,kredkowe,barbórkę trzynastkę i czternastkę a do tego zdążyłem za free odbyć 4 moduły spawacza, pojazdy przodkowe -poza przodkowe, suwnice , wózki widłowe, przenośniki taśmowe a do tego studiuję (inż) i mam 3 porządne urlopy w roku by z rodziną odpocząć. Powodzenia Panowie
Zp4 - 2012-05-14 11:19:05 odpowiedz | cytuj
Wystarczy Kumata Małpa.