Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
Anonim - 2010-01-30 23:56:36 odpowiedz | cytuj
A ja wam powiem tyle ze na sołtysa niema bata bo sołtys musi być na każdej wsi hahaha,a tak na poważnie to i tak wiem ze wróci do pracy i nikt mu nie zaszkodzi.
Zagłębiak!WZL!!!! - 2010-01-31 00:02:13 odpowiedz | cytuj
ta pijacka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tak sie wymiga!!!Mareczek to tylko NORMA i nic poza tym!Za łysym dresem i tak staną Zwiąski!Matias!Mumin....
JEBAĆ WAZELINY!
normalny - 2010-01-31 00:10:19 odpowiedz | cytuj
normalny - 2010-01-31 00:10:48 odpowiedz | cytuj
wyrwidąb - 2010-01-31 00:23:54 odpowiedz | cytuj
pracuję na zmianie Sołtysa oto moje zdanie na ten temat: jak osoba będąca alkoholikiem może być prowadzącym grupę? jak może być 2 zastępcą zmianowego? przecież ten gościu co 2 dzień przychodzi nagrzany do pracy!!!???? ludzie to jest nie do pomyślenia!!! nie wierzę że zmianowy nie czuje od niego alkoholu gdy z nim rozmawia. czują go chłopaki z 5 gr to i on musi czuć. a co by się stało gdyby zaszedł jakiś wypadek z jego udziałem? byłaby afera i zmianowy tez by po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostał. więc dziwię się dlaczego jeszcze coś z tym nie zrobili. sam byłem świadkiem jak sołtys pracuje: siądzie koło linki gra na telefonie albo dłubie słonecznik, zrywa się do pomagania gdy tylko zobaczy tego mumina, jest kolesiem który wprowadza złą atmosferę w zespole. cała zmiane potrafi nic nie robić a ostatnią godzine próbuje gonić minusa jak jego pracownicy cała zmianę robią za niego i nie mają już sił. ludzie przecież tak nie może byc. mam nadzieję zekadra kierownicza wyciągne z tego jakies wnioski, bo jezeli nie to bedzie to swiadczyło też o nich jacy naprawdę są. nie dziwi mnie ze ludzie tak się na niego skarża bo widzialem kilka razy co on robi. potrafi sie mśic na swoich pracownikach jeżeli mają inne zdanie niż on, już było kilka osob co chcieli go zmienic i co gdzie teraz są???
normalny - 2010-01-31 00:27:09 odpowiedz | cytuj
Sprzatanie - 2010-01-30 23:50:41

Skoro mamy troszke posprzatac to moze ktos zapoda tel do skarbówki:))

Skarbówka tu nic nie pomoże - przecież czytając forum wiemy, że w naszym zakładzie zarabia się gorzej niż źle. Tu raczej przyda się pracownik pomocy społecznej. Bo gorzej być nie może...
A poważniej: jak to możliwe, że w trakcie pracy potrafimy do siebie szczebiotać, pomagać, rozmawiać. Po pracy wspólnie z dziewczynami, żonami potrafimy razem posiedzieć przy piwie, pobawić się, pożartować. Ale jak już odpalamy forum to ogarnia nas amok, schizofrenia, nienawiść, zazdrość.
Zanim przelejemy swoje schizofreniczne myśli na forum zadajmy sobie pytanie: co by się stało, gdybyśmy sie dowiedzieli, że od 01.02.2010 nie pracujemy, bo zakład nie istnieje. Bo należy się nam jeszcze tylko odprawa. Co wówczas? Czy nagle pojawiłby się hurrra optymizm i radość, że oto nareszcie możemy pomyśleć o normalnej pracy? Nie wiem dlaczego, ale wątpię. Raczej widzę coś innego. Prawie każdy z nas ułożył sobie życie pod "vweja". Domy, mieszkania, które są tylko dlatego, że mamy zdolność kredytową. Każda złotówka na koncie z zusem podatkiem, rentą i chorobowym. Samochody, które nie mieszczą się pod zakładem (czy ktoś na forum zadał sobie pytanie jak to jest, że od kilku już lat pracowników w zakładzie nie przybywa dziesiątkami (tak jak to było w roku 2000), a parkingi są upchane po brzegi? Chyba czas zjechać z forum, miało być rzeczowo, a jest gorzej i śmiesznej niż podczas hazardowej komisji śledczej. Tam przynajmiej wypowiadane głupoty firmuje sie swoim nazwiskiem i twarzą. A tu p............(mądry się zaczerwieni, głupi nie będzie wiedzial o co chodzi).
wyrwidąb - 2010-01-31 00:30:16 odpowiedz | cytuj
normalny - 2010-01-31 00:10:48

normalne ludki na zm.A? gr.4 3 i kawalek 1!

skąd ty możesz wiedziec czy ktos jest normalny czy nie? rozmawiałeś ze wszystkimi z linki? popatrz na siebie popatrz na tą 4 gr i wtedy się zastanów kto jest normalny a kto nie. chyba na siłe chcesz zrobić z kogoś nienormalnego...
tomini - 2010-01-31 00:31:16 odpowiedz | cytuj
sołtys poleci!!! a jak nie to znów do PIP się zadzwoni:) pracowałem z nim 3 lata, na szczęście na integracje z nim nie jeździłem:)
a z innej beczki: coś tu o zwłokim cicho i o największej "karierze" VW, Panu prowadzącym na 131 zm b A.Z.

oficjalnie temat uważam za otwarty:)
P.S. Dąbek zostanie, a kolega z ZKM nic nie zawojuje, łasi się na stolik bez żadnego zaplecza... robienie dymu dla dymu i tyle
miłej polemiki
wyrwidąb - 2010-01-31 00:40:04 odpowiedz | cytuj
DO NORMALNEGO. masz trochę racji: trzeba się cieszyc z tego co się ma, bo zarobki mamy nie najgorsze, ale jak jesteś taki cwaniak i jak piszesz, że w komisji sledczej przynajmniej wiadomo kto sie wypowiada i jest podane jego nazwisko to podejmij rękawice i podaj swoje. taki cwaniak niby jesteś to dlaczego tego nie podasz co? napisz że to ja Jan Kowalski mam takie a takie zdanie , po to jest forum, żeby przacownicy pisali i wyrazili swoje prywatne zdanie a ty juz dażysz do tego zeby nazwiska podawac. co chcesz miec kwity na te osoby czy co??? hehe
wyrwidąb - 2010-01-31 00:40:05 odpowiedz | cytuj
piotrek - 2010-01-31 00:41:57 odpowiedz | cytuj
Była sytuacja pamietam to jak dziś pracował chłopak w 4 grupie i był problem z nim bo nie przyszedł raz w sobote na nadgodziny i padła propozycja by go zwolnić były rozmowy ze związkami szukali jakiegoś wyjścia to sołtys który nawet nie był jego kordynatorem nie pracował w jego grupie latał i nalegał aby tego chłopaka zwolnić bo nie nadawał sie niby do roboty sołtys jeżeli porównać ciebie do niego to on z.a.p.i.e.r.d.a.l.a.ł nie musiałeś w tykać tam nosa bo to nie był twój człowiek a ty go chciałeś zwolnić bo chciałeś pokazać że jesteś kimś?? teraz role sie odwrociły z tym że ty naprawde nic nie robisz tylko przeszkadzasz ludziom w pracy poczuj teraz jak to jest być wytykanym przez ludzi ...
wyrwidąb - 2010-01-31 00:51:25 odpowiedz | cytuj
piotrek - 2010-01-31 00:41:57

potwierdzam piotrek to co napisałes też to pamiętam, sołtys na rozmowach grupowych zabrał głos i powiedział żeby go wyemilinowac a w porównaniu do niego to chłopak był pracowitszy od 5 sołtysów
Sledzik - 2010-01-31 00:57:02 odpowiedz | cytuj
Wiecie co możecie sołtysowi zrobić zwyczajnie nic nie dorastacie jemu do piet on ma tylko jeden problem alkoholowy a wy plujecie jadem z zazdrości.
Lipton - 2010-01-31 00:59:55 odpowiedz | cytuj
Anonimowo to wszyscy kozaczą i cwani a pewnie a czemu nie.A tyle lat sołtys większością sterował i kto tu jest madry?A to forum to taki maly gwóżdż,który i tak nie zamknie jego trumny no chyba że ludzie odpowiedzialni za dalsze losy w.w kolegi wykarzą się profesjonalizmem!!!A ogolnie to zobaczymy jak będzie?!Wszyscy jesteśmy ciekawi!W kolejnych dniach zbilżającego się tygodnia poznamy losy tak znienawidzonego oficjalnie lecz wciąż anonimowo od 3 dni M.S.
Piotrek - 2010-01-31 01:02:10 odpowiedz | cytuj
sledzik tu nie teraz o alkohol tylko o to że siedzi nic nie robi a za niego pracują ciężko ludzie jak ty byś sie czuł ?? bo jeżeli z tym byś sie czuł fajnie to masz coś z garem
wyrwidąb - 2010-01-31 01:05:06 odpowiedz | cytuj
z jakiej zazdrości??? człowieniu pracowałes kiedys z tym człowiekiem? nie chodzi tu tylko o alkocholizm niech pije sobie, ale taki człowiek nie nadaje sie do takiej roboty, on jest jednostką nieodpowiedzialną, jest alkocholikiem a alkocholik mysli tylko o jednym, jest teamem a nie potrafi nawet kabla zalożyc, nie potrafi robic na stanowiskach we własnej grupie. o czym ty wogóle mowisz. czego mamy mu zazdroscić? osikanych dresów (bez urazy kazdemu moze się zdarzyc) jego życia czy podjudzania i kapowania dla osiagania dla swoich korzysci?
Sledzik - 2010-01-31 01:08:16 odpowiedz | cytuj
Wiesz co możesz pracować na lince 10 lat ale jeżeli jesteś tępy to nigdy nie zrozumiesz tego co on osiągnął sztuki manipulacji ludźmi.
Sledzik - 2010-01-31 01:11:51 odpowiedz | cytuj
I za to go chwale
Lipton - 2010-01-31 01:11:55 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się ze sledzikiem!!!Sztuka Manipulacji Ludżmi!
Piotrek - 2010-01-31 01:13:23 odpowiedz | cytuj
śledzik jeżeli tak piszesz to znaczy że coś z tego miałeś :) jeżeli go bronisz to jesteś kretynem tak poprostu :) i tylko Tobą manipuluje bo musi przeciesz mieć jakiegoś pieska albo małego kurczaczka :)
POZYTYWNY - 2010-01-31 01:19:57 odpowiedz | cytuj
dzieki vw mam stabilną pracę, oczywiście przeplataną stresami w godzinach 7:30 do 15:30, własny dom i pozytywne perspektywy jutra....
nie narzekam jak wiekszosc, bo jak dalej miałbym przerzucać suporex'y na budowie za 50 zyla dziennie to pewnie teraz siedziałbym z sołtysem w melinie w zafajdanych dresach:(
a tak poważnie to szanujmy to co mamy, a nie narzekajmy.... specjalnie nie chce iść na studia, bo zbyt wielu mgr się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przewraca i jak tylko obronią dyplom myślą że podejdzie do nich dyrektor, z angażem administracyjnym oraz 6 grupą w nagrodę... cięty język w granicach dobrego smaku i przedstawianie jakichkolwiek wartości pracowniczych / zaangażowania,a nie "polkowicka akademia" - receptą na sukces!! I tego trzymał się będe!!!
wyrwidąb - 2010-01-31 01:22:25 odpowiedz | cytuj
ok sztuka manipulacji to jedno a drugie zeby opanowac sztke manipulacji do przyzwoitego poziomu to nie dac poznac osobie manipulowanej ze jest manipulowana, wiec ludzie którzy pracuja na tym chorym dziale dobrze wiedzą ze są manipulowani tylko co z tego??? nie moga nic zrobic bo nie sa zgrani, jest duzo mlodych pracowników a w koncu zmianowy i OM nic sobie z tego nie robią bo to jakby ich nie dotyczy - oni przeciez nie robią na lini nie charują i pot po tylkach im nie cieknie od pracy przez te kilka godzin. tak naprawde to oni nic nie wiedza jak to jest pracowac w takich warunkach jakie mamy teraz
wyrwidąb - 2010-01-31 01:22:26 odpowiedz | cytuj
Lipton - 2010-01-31 01:24:45 odpowiedz | cytuj
Prawda jest tak że jeżeli robisz to co do Ciebie należy,wykonujesz pracę sumiennie itd itp i chodzisz na chorobowe dopiero jak padasz z nóg mówisz że qrwa bierzesz u.w. na telefon za np.3 dni(poprostu chesz być fear wobec zmianowego)robisz bład raz na 5 lat......itd.itp. jednym słowem zapi.rdalasz na tym z.ebanym ZP4 to jestes nikim.Podgrupa co 3/4 lata.Zero motywacji i jakochkolwiek szans.Jedynymi plusami to że pieniądze w miarę ok i nie pada łeb a poza tym to patologia i rycie beretów!Szalejcie dalej Cwele!!!!Ojciec Dyrektor tylko na was może liczyć!Bo my wszyscy normalnie pracujący lezymy i nic nie robimy!!!!!!!
KUSZA - 2010-01-31 01:24:49 odpowiedz | cytuj
Panowie nie ma się co zastanawiać kto jest normalny a kto nie! Każdy ma swoje wady i zalety! Wiem jedno bo nie jedno już widziałem w tej fabryce ( na różnych działach ) trzeba parę rzeczy pozmieniać na zmianie A bo to co się tam wyprawia przechodzi ludzkie wyobrażenia ale nikt z tym nic nie robi puki nie stanie się coś naprawdę złego ( jak napisał to ktoś wyżej ) wtedy każdy będzie zwalał na innego by ratować swoje dupsko! Uważam że Sołtys wróci w poniedziałek do pracy może dostanie naganę może nie ale mam to gdzieś bo mi jeszcze na odcisk konkretnie nie nadepnął, to po pierwsze a po drugie przychodzę tam na 8 godzin ( zrobić swoje )potem wracam do swojego życia ( rodzina, treningi,imprezki itp.) jak chyba każdy z Was więc jeśli komuś coś nie leży i chce to zmienić to niech walczy o swoje do końca lub zbierze dobrych ludzi ( w grupie raźniej ) i nóż widelec się uda a jak nie to zawsze masz tą satysfakcje że próbowałeś / liście i zrobiłeś wszystko co mogłeś a że się nie udało... cóż może następnym razem nie odrazu Rzym zbudowano. Na wszystko przyjdzie czas! Marcinku S. pseudonim Sołtys jeśli to czytasz to tak jak wyżej już pisałem nie nadepnąłeś mi jeszcze na odcisk ale jak to zrobisz to wiedz jedno w pracy widzę trochę możesz ale wychodząc za bramę i wracając do domu pamiętaj że dla mnie już jesteś nikim a wypadki chodzą po ludziach ( jest zima, ślisko i możesz się przewrócić )Nie grożę nikomu bo znam doskonale definicję groźby karalnej według naszego kodeksu karnego ja tylko przypominam że życie jest ciężkie a w poniedziałek znów i tak widzimy się wszyscy w VW a teraz spadam stąd i idę oglądać dalej dobry film bo jak już mówiłem są dobrzy ludzie w tym zakładzie i dzięki takim osobą mam właśnie co robić po sobotniej drugiej zmianie.
Pozdrawiam
Adam.K
ps. Przemków i wielu innych się cieszy że od poniedziałku koniec z Sołtysem może mylę się a wy macie racje a nasz ojciec dyrektor zakończy to raz na zawsze! Miłej niedzieli. Zdrówko!
x