Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o I.O. Venezia

Pracowałeś w firmie I.O. Venezia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
tyg0 - 2014-12-09 23:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? ktos doswiadczony wie cos na ten temat czy zatrudniaja z doświadczeniem czy bez takze? z góry dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
ann - 2014-12-22 17:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkolenia? rozwój? śmiech na sali. awansy? to nie tu, może "Ci" wyżej tak, ale nie na pewno Ci ze sklepów :)
zdjecie uzytkownika
Adrianna - 2015-03-03 17:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam. Nie wystawiałam nigdy opinii na temat przełożonych, ale w tym wypadku po prostu nie mogę nic nie napisać.. Kierowniczka marketingu to istny wstyd dla firmy. Po prostu nigdy nie spotkałam się z kimś tak niekompetentnym. Dziwie się, że do tej pory ta osoba nie została przez nikogo zastąpiona..Taka porządna firma, a zatrudnia 'takie coś'.. pozdrawiam, życzliwa Adrianna.
zdjecie uzytkownika
ann - 2015-03-03 19:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No widzisz sama. Nie wszędzie jest tak jakbyś chciała. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja w venezji spotkałam naprawdę fajnych ludzi. Jednak jest ich bardzo mało. Każdy tylko czeka żeby Ci dowalić i podkablować aby tylko zabłyszczeć przed kimś.
zdjecie uzytkownika
ajtam - 2015-03-03 21:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mile wspominam doświadczenie związane z tą firmą. Zależy kto pod kogo trafi i tyle
zdjecie uzytkownika
to sem ja - 2015-03-19 00:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojego doświadczenia wiem, że praca w Venezi jest znośna, w porównaniu z innymi firmami w których pracowałam, przynajmniej zarobki są dosyć przyzwoite(A naprawdę są prace 100 razy cięższe i w dodatku dochód o połowę mniejszy). Jednak nad szkoleniem koordynatorów należałoby popracować;/ niestety, mentalność polaków musiałaby się zmienić, a doczekamy się tego(jak dobrze pójdzie) za dwa pokolenia;) wtedy to dopiero może zmieni się system motywacji pracownika... i góra zrozumie, że lepiej jest współpracować i żyć w przyjaznych stosunkach z pracownikiem, niż rywalizować i kopać pod sobą dołki. Ale to potrzeba dużżżooo cierpliwości.... Tymczasem pociesza mnie fakt, że karma wraca ;)Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Oscar - 2015-03-27 09:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś chce sobie zmarnować zdrowie to niech popracuje kilka lat w Wenecji. W wieku 30 lat bedzie ludzkim odpadkiem nienadającym się do egzystencji w społeczeństwie . Żaden psycholog ani psychiatra mu już nie pomoże . Jest to firma toksyczna .
zdjecie uzytkownika
filek - 2015-03-31 22:33:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
venzia to ta firma ktora zajmuje sie produkcja obuwia, torebek i roznych innych akcesoriow. mozecie mi to potwierdzic. chcialabym sie doweidziec wiecej na temat produkcji tego wszystkigo, bo produkty znam bo sama w nich chodzę, ale nie wiem czy są produkowane w dobrych warunkach a to dla mnei ważne.
zdjecie uzytkownika
poznan444 - 2015-03-31 23:32:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w jednym z Poznańskich sklepów i powiem tak: zarobki nawet spoko, ale kierownika obetnie Ci premię za to, że nie wypierzesz ręczników. Tak bo w venezi trzeba prać ręczniki.
Mało liczy się pracownik, najważniejszy jest klient a pracownika mają w (usunięte przez administratora) Ciągłe naloty z centrali, bo słaby utarg, ciągłe sprawdzanie. A nahgorsze jest to, że nie pozwalają w czasie pracy opuścić sklepu, bo nie wolno i koniec. Awans?? Owszem jest, ale tylko i wyłącznie wtedy gdy pracujesz milion lat czyt. okolo 9 w firmie i mimo to, że nie masz pojęcia o zarządzaniu zespołem i nie masz żadnych predyspozycji do bycia kierownikiem to nim będziesz. Naprawdę to żenujące bo w moim sklepie kierowniczka minęła się z powołaniem.
Taka polityka firmy.
Zespół miałam spoko ale kierowniczka i góra czyt. Warszawka to porażka.
Acha i ciągłe straszenie że Warszawka jeździ. ŻENADA
zdjecie uzytkownika
poooooo4545 - 2015-03-31 23:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rdzę zastanowić się nad traktowaniem pracowników, mam tu na myśli żebyście zaczęli szanować pracowników a nie traktowali każdą opinię klienta który wstał lewą nogą za najważniejszą.
zdjecie uzytkownika
ggg222 - 2015-03-31 23:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oscar - 2015-03-27 09:15:43]:
dokładnie zgadzam się z przedmówcą. Tak jest. Pracowałem więc wiem.
zdjecie uzytkownika
anabella - 2015-04-02 20:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety ta firma jest ukierunkowana na pewne osoby, które faworyzuje i nie widzi tych wszystkich błędów w ich działaniu i żałosnego zachowania.
praca jest ciekawa, nawet ta w sklepie, jeśli ktoś rzeczywiście lubi kontakt z klientem. ale zachowanie względem pracowników tragedia. chętnie bym postawiła niektóre osoby z biura (niektóre, nie wszystkie, nie wszyscy są tacy sami na szczęście :) ) do sklepu na dwunastki 2 czy 3 dni z rzędu. firma potrzebuje zmian i świeżości :)
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-03 08:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anabella - 2015-04-02 20:52:34]:
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami. Firma nastawiona jest na wyciskanie z ludzi jak najwięcej a sama niewiele tak naprawdę oferuje. W dodatku w grę wchodzi nierówne traktowanie pracowników (usunięte przez administratora) niestety....osobiście odradzam pracę w tej firmie, szkoda nerwów i zdrowia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-04-03 08:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2015-04-03 08:05:36]:
Zgadzam się w 100% !
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2015-04-08 12:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poznan444 - 2015-03-31 23:32:45]:
nie polecam pracy w tej "firmie".
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-15 11:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam innne zdanie....uczciwe zarobki...a atmosfera zależy tylko od osób które pracują na sklepie
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-04-15 23:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2015-04-15 11:51:27]:
Dużo zależy od kierowników sklepów, a dokładniej od tego jaką wprowadzają atmosferę. To jest właśnie ich słaba strona. Często jest tak , że awansują ludzie bez odpowiedniego przygotowania merytorycznego(np. dlatego, że mają długi staż pracy) a później jest jak jest.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-04-16 23:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filek - 2015-03-31 22:33:37]:
To jest tylko hurtownia obuwia, a nie producent.
zdjecie uzytkownika
Beti - 2015-04-17 14:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kara - 2011-07-28 14:06:33]:
Zgadza się.
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2015-04-23 15:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poznan444 - 2015-03-31 23:32:45]:
Atmosfera w poznańskim sklepie jest kiepska. To jedna z gorszych prac jakie kiedykolwiek miałam. Jak siedzisz cicho i się nie wychylasz, dajesz z siebie robić popychadło to wszystko ok. Żenada...
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2015-04-30 14:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na stanowisku sprzedawcy w salonie jest dość łatwa, natomiast pracownicy są bywają różni. Na szczęście pracowałam tam tylko na studiach. Wiadomo, jak są niskie zarobki to ludzie są sfrustrowani i jest wyścig. Ale to jest polska firma, a wiadomo jakie są standardy w polskich firmach. Jak się zna języki obce i skończyło się studia to najlepiej iść to firmy międzynarodowej i nie dać się poniżać za parę groszy. Polecam każdemu, choćby dla porównania. Nawet rozmowy rekrutacyjne wyglądają zupełnie inaczej. A często w polskich firmach to jest kompletna prowizorka. Z wieloma opiniami na temat Venezi niestety ale muszę się zgodzić.
zdjecie uzytkownika
GG - 2015-05-05 16:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elwira - 2014-08-27 12:59:43]:
ok. 1500-1600 netto max, jak na warszawskie warunki to totalna nędza i wyzysk.
zdjecie uzytkownika
delete - 2015-05-06 17:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne, że nie widzę mojej poprzedniej wypowiedzi
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa krótka i mało profesjonalna i poproszono mnie o pozostanie na godziny próbne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-05-08 09:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-04-16 23:46:57]:
venezia nie produkuje niczego, sprowadza wszystko z krajów 3 świata, chiny, brazylia, indie, albania, macedonia,
zdjecie uzytkownika
Malwina - 2015-05-08 21:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majster - 2015-05-08 09:49:38]:
To prawda. Wiele osób myśli, że to producent. Jakość bardzo słaba, mi buty rozkleiły się po miesiącu. Takie( usunięte przez administratora )opakowane w pazłotko.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie I.O. Venezia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy I.O. Venezia?
Zadaj pytanie
alert