Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o I.O. Venezia

Pracowałeś w firmie I.O. Venezia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2013-02-23 22:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A co do Pani Mirabelli...super nick...zgadzam się żenada oj żenada !!!!!!!!!!!! Oby Wam nikt w życiu tak nie zrobił...
zdjecie uzytkownika
Lena - 2013-04-21 15:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W serwisie praca.pl pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisko Pracownika Działu Reklamacji, zastanawiam się nad aplikacją. Sama praca w reklamacjach bywa stresująca ale jeśli do tego dochodzi ciężka atmosfera...piszecie sporo o pracy w salonach a czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w biurze w Warszawie?
zdjecie uzytkownika
Maja - 2013-11-06 10:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Dobre opinie na temat pracy w Venezii piszą tylko chyba osoby z biura, jakieś podstawione, bo to co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcia. Człowiek dla nich jest nikim, to co w Łodzi się dzieję, nikogo to nie obchodzi. Ciągle się osoby zwalniają, ale oni pewnie mają swoje wytłumaczenuia i nie chcą nic z tym robić. Kierowniczka w POrcie jest tak zakłamana i fałszywa, skłóca personel, a udaje słodką idiotkę. Jest zakompleksioną zazdrośnicą, wszystkie dziewczyny jej nie znoszą, tak samo jak Pani koordynator, która wprowadza terror. Może i jest dobrym koordynatorem dla firmy, ale w ogóle nie ma podejścia do pracowników, nawet jak się do niej zgłosi człowiek z problemem to zaraz wszystkie sklepy w Łodzi wiedzą, bo w każdym pracują plotkary. Zdarzają się fajne dziewczyny, ale one nie wytrzymują i się zwalniają. Mam nadzieję, że kiedyś te Panie trafią na taką samą osobę, bo zło wraca zawsze z podwojoną siłą. Pozdrawiam te miłe i szczere dziewczyny, które może jeszcze pracują.
zdjecie uzytkownika
venezianka - 2013-11-15 18:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [lola - 2012-12-19 18:15:27]:
"Szanowna Pani" koordynator doro.ta to istny koszmar człowieka, sieje postrach na wszystkich regionach które ma sobie poddane. Zadaje śmieszne i żałosne polecenia typu "Rachunek Sumienia Pracownika". Każdy pracownik się jej boi - nawet kierowniczka - z nudów wymyśla i tępi pracowników np. macie chodzić kocim ruchem -hahah, widzę ludzi pracujących 2 dni po 12 godzin pięknie uśmiechających się do klientów, proponując tańczącym ruchem torebkę fabryki Oli za jedyne 999,- . Kierownicy tez maja wiele do życzenia! obcinają premie nawet nie mówiąc za co! bo po co (jak nie będzie wiedziała za co jej potraciłam to może następnym razem tez się pomyli i będę mogła jej uciąć), nie są kompetentni! Niech się zaznajomią ze swoimi obowiązkami i prawem a potem niech MÓWI że nie może wystawić bardzo potrzebnego dokumentu. Żeby śmieszniej było, robią jakieś bzdetne zaliczenia z kolorów z języka włoskiego których i tak się nie używa w pracy. Połowa dziewczyn z mojej byłej firmy to fałszywe żmije. Udają wielce koleżanki a jak zobaczą, że któraś ma lepszą sprzedaż lub wypłatę to nadają na siebie za plecami!
Całą firmę ratuje w miarę ok wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
Venezia - 2013-12-21 10:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Oby nigdy nikt nie trafił na koordynatorkę z małopolskiego i podkarpackiego, bo ta dopiero daje po garach. Jak wchodzi na salon to od razu się odechciewa pracy! Jak kogoś lubi to ma lepiej, a jak ktoś jej nie przypadnie do gustu to ma przesrane. Nie patrzy na pracownika przez pryzmat pracy tylko pryzmat "lubię, nie lubię". Nie wspominając o salonie w Rzeszowie, gdzie jedna z kierowniczek to jej pupilka i prawa ręka, razem tworzą taki duet jakich mało. Praca po 13 godzin, zmiana grafiku z dnia na dzień bez informowania pracownika o zmianach. Koleżanka miała w grafiku na 8 do pracy i tak przyszła, ale dzień wcześniej jej ten grafik zmieniono i miała przyjść do pracy na 16, ale nikt jej o tym nie poinformował i pojawiła się na 8. Gdy zobaczyła ja kierowniczka K to ja wyśmiała i kazała przyjść na 16. ŻENADA. Poskarżyć się też nie ma do kogo, bo koordynatorka ukręca "łeb" sprawie. Praca ciekawa tylko kierownictwo pomyliło się z powołaniem.
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-02-26 20:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja znam koordynatorkę która boi się jednej z kierowniczek i słucha się jej, a wszyscy się śmieją, może powinny się zamienić rolami. Zachód pozdrawia
zdjecie uzytkownika
veneezia - 2014-04-07 14:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ok - bo wiesz to jest dziki zachod , kto wie co sie jeszcze moze wydarzyc ;) Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-08-07 17:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam, zdecydowanie
zdjecie uzytkownika
OLa - 2014-08-08 17:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ok - 2014-02-26 20:36:52]:
Na wszystkich przyjdzie czas .Tak jak na kierowniczke z Rz.znajomosci z Doda nie pomogły,podziekowali jej za 7 lat współpracy.W Venezi w Rz. co rósz to nowe pracownice , zmienia sie wszystko jak w kalejdoskopie.Kiedys fajna firma , dzis znana z tego ze jest znana :(
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-08-09 10:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Praca w Magazynie I.O. Venezia to jeden wielki wyzysk, praca po ponad 12h godzin, zdarzają się przypadki pracy po 14-15, nadgodziny są tuszowane, jakiekolwiek życie poza jest niemożliwe. Pracy towarzyszą krzyki i poganianie przez kierowników także atmosfery jednym słowem jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
A - 2014-08-09 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli trafi się na całkiem fajny zespół to jest ok, praca sama w sobie jest w miarę ciekawa, jeśli lubi się kontakt z ludźmi, ma się "gadane" itp, wtedy owszem jest super, gorzej jak pracuje się z jakąś nawiedzoną kierowniczką albo innymi ciężkimi przypadkami, które gdy przyjdzie co do czego to nie potrafią obsłużyć chociażby obcokrajowca, a ich kultura osobista jest żenująca. Byle by tylko jak najwięcej sprzedać i naciągnać, nawet na chłam, a ta nachalność, masakra, tym tylko TRACI się a nie ZYSKUJE klienta. Ciągle kontrole nie pomogą, trzeba wiedzieć kogo się zatrudnia i jak wygląda sytuacja jak nikt nie patrzy :) Jesteś super pracownikiem, masz super sprzedaż, pracujesz kilka lat? Może Ci się poszczęści, awansujesz albo dostaniesz podwyżkę, ale szansa? jedna na milion
zdjecie uzytkownika
kurka - 2014-08-12 17:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak to jest z kasą. w ogóle zastanawiałam się nad pracą w venezia ale nie widziałam niestety ostatnio ofert pracy. a całkiem lubiłam ten sklep. co prawda nie wyobrażam sobie pracy po ponad 12h dziennie, ale jestem na początku najbardziej ciekawa stawki jaka jest oferowana. bo ostatnio zarabiała 6zl za godzinę i tyle - a to było za mało. co do tej 14-15 h pracy to chyba nie jest za dobre... właściwie to jak to wytrzymać tego sobie nie wyobrażam. Mam gadane i lubię kontakt z ludźmi ale przez 12 godzin tak robić to chyba się nie da.
zdjecie uzytkownika
zaskoczona - 2014-08-12 22:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sądziłam że tylko ja mam takie dziwne spostrzeżenia na temat tej firmy a tu proszę jest więcej osób.Praca ogólnie spoko zarobki też niezłe ale jeśli chodzi o kadrę to porażka.Pracuję kilka miesięcy w tej firmie i już zastanawiam się poważnie nad rezygnacją.Zespół fatalny odnoszę wrażenie że zastraszony.Problem z komunikacją i problem z kierowniczką która zamiast dbać o pracowników na każdym kroku próbuje znaleźć jakiś błąd.Czepianie się najmniejszych pierdół doprowadza mnie do furii.Duża rotacja pracowników zazwyczaj z powodu atmosfery w pracy.Do tej pracy nadają się dziewczyny które są spokojne i dają sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
wk - 2014-08-25 17:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nikomu nie polecam pracy na magazynie venezii praca codziennie po 12godzin, zdarzało się i po więcej..., powinna inspekcja pracy sie nimi zajac. główny kierownik to jakis psychol z nerwica, jak ktos zrobi lub powie cos nie po jego mysli to prawie mu oczy wypadaja z oczodołów... wahania nastrojów, cos jak u baby w ciazyy, dobrze że nie było mi dane na dłużej związać się z ta firmą, i współczuje pracownikom obcowania z tym człowiekiem, przykład tego jak prosty chłop dorwał sie do wladzy i uderzyla sodówka do glowy
zdjecie uzytkownika
elwira - 2014-08-27 12:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na prawdę nie da rady jakoś przemilczeć tej atmosfery z kadrą pozostałą, która pracuje? Jeśli jest kasa spoko to może faktycznie jakoś da radę to zrobić.... tylko jeszcze nikt nie napisał jak to jest z kasą dla początkujacej dziewczyny na początku kariery. Moja aplikacja do pracy od tego będzie zależała.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-10-23 16:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ktoś pracował w warszawskim biurze Venezii? Czytając powyższe opinie, zastanawiam się, jak wygląda sytuacja w działach typu Reklamacja czy Marketing? Też tak źle, jak jest to wyżej opisane? Rotacja, kiepska atmosfera etc.?
zdjecie uzytkownika
biurko - 2014-10-31 17:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie Paulinka. mam podobne pytanie jak Ty podobne miejsca pracy mnie interesują. może razem będzie pracować ;) ciekawie by było. ale jak nie to może być walka! ja chętnie zdobędę jakieś nowe stanowisko pracy i nie mam skrupolow w dzdobyciu nowego miesjca pracy. tylko napiszcie mi cos na temat rotacji i kasy
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-11-13 10:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
biurko, za sam tekst dotyczący walki i braku skrupułów, wolałabym się od Ciebie trzymać na minimalną odległość kija od szczotki. Ja do Venezii wprawdzie nie kandyduje, ale winszuje firmie, która zatrudni osobę z Twoim podejściem :)
zdjecie uzytkownika
tyg0 - 2014-12-09 23:31:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników w firmie? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma swoim pracownikom? w jaki sposób pracownicy są rozliczani za wykonane zadania? ktos doswiadczony wie cos na ten temat czy zatrudniaja z doświadczeniem czy bez takze? z góry dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
ann - 2014-12-22 17:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
szkolenia? rozwój? śmiech na sali. awansy? to nie tu, może "Ci" wyżej tak, ale nie na pewno Ci ze sklepów :)
zdjecie uzytkownika
Adrianna - 2015-03-03 17:43:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam. Nie wystawiałam nigdy opinii na temat przełożonych, ale w tym wypadku po prostu nie mogę nic nie napisać.. Kierowniczka marketingu to istny wstyd dla firmy. Po prostu nigdy nie spotkałam się z kimś tak niekompetentnym. Dziwie się, że do tej pory ta osoba nie została przez nikogo zastąpiona..Taka porządna firma, a zatrudnia 'takie coś'.. pozdrawiam, życzliwa Adrianna.
zdjecie uzytkownika
ann - 2015-03-03 19:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No widzisz sama. Nie wszędzie jest tak jakbyś chciała. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Ja w venezji spotkałam naprawdę fajnych ludzi. Jednak jest ich bardzo mało. Każdy tylko czeka żeby Ci dowalić i podkablować aby tylko zabłyszczeć przed kimś.
zdjecie uzytkownika
ajtam - 2015-03-03 21:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ja mile wspominam doświadczenie związane z tą firmą. Zależy kto pod kogo trafi i tyle
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rekrutacja długa ale przyjemna rozmowa nie tylko na sprawy zawodowe.
Pytania: Opisać przebieg sprzedaży krok po kroku.Należało wybrać z katalogu jeden model buta i opowiedzieć coś na jego temat tak żeby sprzedać potencjalnemu klientowi.Oczywiście opowiedzieć trochę na temat marki Venezia i jej konkurencji.Wymienić znanych projektantów i modowe czasopisma.
zdjecie uzytkownika
to sem ja - 2015-03-19 00:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z mojego doświadczenia wiem, że praca w Venezi jest znośna, w porównaniu z innymi firmami w których pracowałam, przynajmniej zarobki są dosyć przyzwoite(A naprawdę są prace 100 razy cięższe i w dodatku dochód o połowę mniejszy). Jednak nad szkoleniem koordynatorów należałoby popracować;/ niestety, mentalność polaków musiałaby się zmienić, a doczekamy się tego(jak dobrze pójdzie) za dwa pokolenia;) wtedy to dopiero może zmieni się system motywacji pracownika... i góra zrozumie, że lepiej jest współpracować i żyć w przyjaznych stosunkach z pracownikiem, niż rywalizować i kopać pod sobą dołki. Ale to potrzeba dużżżooo cierpliwości.... Tymczasem pociesza mnie fakt, że karma wraca ;)Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Oscar - 2015-03-27 09:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli ktoś chce sobie zmarnować zdrowie to niech popracuje kilka lat w Wenecji. W wieku 30 lat bedzie ludzkim odpadkiem nienadającym się do egzystencji w społeczeństwie . Żaden psycholog ani psychiatra mu już nie pomoże . Jest to firma toksyczna .
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie I.O. Venezia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy I.O. Venezia?
Zadaj pytanie