Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o I.O. Venezia

Pracowałeś w firmie I.O. Venezia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
lola - 2012-12-19 18:15:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
ja pracowałam w Venezji prawie dwa lata do 2009 w największy ruch tej firmy. i juz wtedy (usunięte przez administratora)dawała po garach . jak Andrzej została koordynatorem to wszyscy pili ze szczęścia a jak doda wróciła to też piliśmy ale ze smutku. To jest kołchoz nie praca . po 12 godzin na nogach tragedia, i jeszcze doda z miną sr...cego kota na pustyni do pierdół sie czepiała :( masakra ta kobieta , bez żadnego wykształcenia , nie zna podstaw prawa pracy. a struga mądrą . A..ndzej to jak nie wiedział to się popytał a nie farmazony sadził . współczuje ludzia którzy tam pracuja teraz . bo kasa marna i niestety koszmarni ludzie :( kiedyś było inaczej ... niestety pracie na kase niszczy wszystko :(((
zdjecie uzytkownika
malina - 2012-12-26 13:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdybyś umiała opowiedzieć o tym jaką tragedię przeżyłaś lub podała pikantne szczegóły życia rodzinnego swoim przełożonym (kierownik, dział koordynacji), zapewniam, że byłabyś inaczej potraktowana, a Twoje błędy w pracy, czy brak umiejętności zostałby niezauważony, a może nawet sama odniosłabyś sukces stanowiskowy.
Niestety, pracowałam długo, i mam kila wyrazów oceniających firmę I.O VENEZIA: nepotyzm, kumoterstwo, brak etyki biznesu, brak sprawnego zarządzania, brak polityki personalnej i dlatego firma ta, jest tak słabo postrzegana jako "dobry pracodawca", a ludzie często trafiają ze swoimi sprawami do sądu i je wygrywają.
zdjecie uzytkownika
:) - 2013-01-20 17:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zapraszam do ryłko! obecnie pracuje w Badurze i jestem bardzo zadowolona , wcześniej pracowałam w ryłko tam to dopiero sie dzieje-niskie zarobki, odliczenia nawet nie wiadomo za co ,mobing, przesłuchania na zapleczu prowdzone przez sadystycznego regionalnego marcinka kurka!!! tragedia nasza regionalna jest super w porównaniu z tym pacanem. po za tym ten kurek to pracował u badurze przez chwile, ale naszczescie go wywalili. Jak pracowałam w ryłko to bardzo zle mówił o nas , ze kopiujemy ryłko ze w chinach buty robimy , ze cały vm,wszystkie tabelki i liczniki - Badurze z rylko załatwił
co do szkolen to i u nas i w ryłko jest z tym beznadzieja, z tą róznica ze przynajmniej nasza regionalna ładnie pachnie, bo pan marcin smierdzi, najgorzej jak sie wpachni perfumami -to smród jest nie do opisania.
Widze w venezia tez macie problem z wybujałym ego koordynatora!!!
fakt zarodki mogły by byc wyzsze w Badurze, ale przynajmniej mam umowe o prace bo w ryłko tylko zlecenie i kasa zadna bo jak mało sprzedałam to mało zarobiłam choc nie pracowałam w weekendy bo mnie kierowniczka nie rozpisywała! i wtedy stawka za godzine wychodziła jak bym niektóre dni za darmo pracowałam!
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2013-02-22 23:22:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja oddałam się pracy na 1000% no i co.....dostałam kopa i to solidnego poprostu zaufałam niewłasciwej osobie....wrednej i fałszywej...która mnie sprzedała. Do firmy nie mam żadnych zastrzeżeń jest oki uwielbiałam tą pracę...no ale jak sie ma miękkie serce to sie ma twardą (usunięte przez administratora)Przesłąnie dla wszystkich pracujących uważajcie na współpracownice mogą być strasznie fałszywe prawda Pani (usunięte przez administratora)???????????
zdjecie uzytkownika
warszawa - 2013-02-23 21:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
autorko, nie bardzo jest twój post zrozumiały
zdjecie uzytkownika
Mirabella - 2013-02-23 21:54:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żenada!
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2013-02-23 22:40:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślę że ta osoba doskonale rozumie o co chodzi w moim poście
zdjecie uzytkownika
obiektywna - 2013-02-23 22:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
A co do Pani Mirabelli...super nick...zgadzam się żenada oj żenada !!!!!!!!!!!! Oby Wam nikt w życiu tak nie zrobił...
zdjecie uzytkownika
Lena - 2013-04-21 15:47:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W serwisie praca.pl pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisko Pracownika Działu Reklamacji, zastanawiam się nad aplikacją. Sama praca w reklamacjach bywa stresująca ale jeśli do tego dochodzi ciężka atmosfera...piszecie sporo o pracy w salonach a czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w biurze w Warszawie?
zdjecie uzytkownika
Maja - 2013-11-06 10:16:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Dobre opinie na temat pracy w Venezii piszą tylko chyba osoby z biura, jakieś podstawione, bo to co się dzieje w tej firmie przechodzi ludzkie pojęcia. Człowiek dla nich jest nikim, to co w Łodzi się dzieję, nikogo to nie obchodzi. Ciągle się osoby zwalniają, ale oni pewnie mają swoje wytłumaczenuia i nie chcą nic z tym robić. Kierowniczka w POrcie jest tak zakłamana i fałszywa, skłóca personel, a udaje słodką idiotkę. Jest zakompleksioną zazdrośnicą, wszystkie dziewczyny jej nie znoszą, tak samo jak Pani koordynator, która wprowadza terror. Może i jest dobrym koordynatorem dla firmy, ale w ogóle nie ma podejścia do pracowników, nawet jak się do niej zgłosi człowiek z problemem to zaraz wszystkie sklepy w Łodzi wiedzą, bo w każdym pracują plotkary. Zdarzają się fajne dziewczyny, ale one nie wytrzymują i się zwalniają. Mam nadzieję, że kiedyś te Panie trafią na taką samą osobę, bo zło wraca zawsze z podwojoną siłą. Pozdrawiam te miłe i szczere dziewczyny, które może jeszcze pracują.
zdjecie uzytkownika
venezianka - 2013-11-15 18:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [lola - 2012-12-19 18:15:27]:
"Szanowna Pani" koordynator doro.ta to istny koszmar człowieka, sieje postrach na wszystkich regionach które ma sobie poddane. Zadaje śmieszne i żałosne polecenia typu "Rachunek Sumienia Pracownika". Każdy pracownik się jej boi - nawet kierowniczka - z nudów wymyśla i tępi pracowników np. macie chodzić kocim ruchem -hahah, widzę ludzi pracujących 2 dni po 12 godzin pięknie uśmiechających się do klientów, proponując tańczącym ruchem torebkę fabryki Oli za jedyne 999,- . Kierownicy tez maja wiele do życzenia! obcinają premie nawet nie mówiąc za co! bo po co (jak nie będzie wiedziała za co jej potraciłam to może następnym razem tez się pomyli i będę mogła jej uciąć), nie są kompetentni! Niech się zaznajomią ze swoimi obowiązkami i prawem a potem niech MÓWI że nie może wystawić bardzo potrzebnego dokumentu. Żeby śmieszniej było, robią jakieś bzdetne zaliczenia z kolorów z języka włoskiego których i tak się nie używa w pracy. Połowa dziewczyn z mojej byłej firmy to fałszywe żmije. Udają wielce koleżanki a jak zobaczą, że któraś ma lepszą sprzedaż lub wypłatę to nadają na siebie za plecami!
Całą firmę ratuje w miarę ok wynagrodzenie.
zdjecie uzytkownika
Venezia - 2013-12-21 10:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Oby nigdy nikt nie trafił na koordynatorkę z małopolskiego i podkarpackiego, bo ta dopiero daje po garach. Jak wchodzi na salon to od razu się odechciewa pracy! Jak kogoś lubi to ma lepiej, a jak ktoś jej nie przypadnie do gustu to ma przesrane. Nie patrzy na pracownika przez pryzmat pracy tylko pryzmat "lubię, nie lubię". Nie wspominając o salonie w Rzeszowie, gdzie jedna z kierowniczek to jej pupilka i prawa ręka, razem tworzą taki duet jakich mało. Praca po 13 godzin, zmiana grafiku z dnia na dzień bez informowania pracownika o zmianach. Koleżanka miała w grafiku na 8 do pracy i tak przyszła, ale dzień wcześniej jej ten grafik zmieniono i miała przyjść do pracy na 16, ale nikt jej o tym nie poinformował i pojawiła się na 8. Gdy zobaczyła ja kierowniczka K to ja wyśmiała i kazała przyjść na 16. ŻENADA. Poskarżyć się też nie ma do kogo, bo koordynatorka ukręca "łeb" sprawie. Praca ciekawa tylko kierownictwo pomyliło się z powołaniem.
zdjecie uzytkownika
ok - 2014-02-26 20:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja znam koordynatorkę która boi się jednej z kierowniczek i słucha się jej, a wszyscy się śmieją, może powinny się zamienić rolami. Zachód pozdrawia
zdjecie uzytkownika
veneezia - 2014-04-07 14:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ok - bo wiesz to jest dziki zachod , kto wie co sie jeszcze moze wydarzyc ;) Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
eee - 2014-08-07 17:20:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam, zdecydowanie
zdjecie uzytkownika
OLa - 2014-08-08 17:05:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ok - 2014-02-26 20:36:52]:
Na wszystkich przyjdzie czas .Tak jak na kierowniczke z Rz.znajomosci z Doda nie pomogły,podziekowali jej za 7 lat współpracy.W Venezi w Rz. co rósz to nowe pracownice , zmienia sie wszystko jak w kalejdoskopie.Kiedys fajna firma , dzis znana z tego ze jest znana :(
zdjecie uzytkownika
XXX - 2014-08-09 10:39:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Praca w Magazynie I.O. Venezia to jeden wielki wyzysk, praca po ponad 12h godzin, zdarzają się przypadki pracy po 14-15, nadgodziny są tuszowane, jakiekolwiek życie poza jest niemożliwe. Pracy towarzyszą krzyki i poganianie przez kierowników także atmosfery jednym słowem jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
A - 2014-08-09 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jeśli trafi się na całkiem fajny zespół to jest ok, praca sama w sobie jest w miarę ciekawa, jeśli lubi się kontakt z ludźmi, ma się "gadane" itp, wtedy owszem jest super, gorzej jak pracuje się z jakąś nawiedzoną kierowniczką albo innymi ciężkimi przypadkami, które gdy przyjdzie co do czego to nie potrafią obsłużyć chociażby obcokrajowca, a ich kultura osobista jest żenująca. Byle by tylko jak najwięcej sprzedać i naciągnać, nawet na chłam, a ta nachalność, masakra, tym tylko TRACI się a nie ZYSKUJE klienta. Ciągle kontrole nie pomogą, trzeba wiedzieć kogo się zatrudnia i jak wygląda sytuacja jak nikt nie patrzy :) Jesteś super pracownikiem, masz super sprzedaż, pracujesz kilka lat? Może Ci się poszczęści, awansujesz albo dostaniesz podwyżkę, ale szansa? jedna na milion
zdjecie uzytkownika
kurka - 2014-08-12 17:09:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak to jest z kasą. w ogóle zastanawiałam się nad pracą w venezia ale nie widziałam niestety ostatnio ofert pracy. a całkiem lubiłam ten sklep. co prawda nie wyobrażam sobie pracy po ponad 12h dziennie, ale jestem na początku najbardziej ciekawa stawki jaka jest oferowana. bo ostatnio zarabiała 6zl za godzinę i tyle - a to było za mało. co do tej 14-15 h pracy to chyba nie jest za dobre... właściwie to jak to wytrzymać tego sobie nie wyobrażam. Mam gadane i lubię kontakt z ludźmi ale przez 12 godzin tak robić to chyba się nie da.
zdjecie uzytkownika
zaskoczona - 2014-08-12 22:50:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sądziłam że tylko ja mam takie dziwne spostrzeżenia na temat tej firmy a tu proszę jest więcej osób.Praca ogólnie spoko zarobki też niezłe ale jeśli chodzi o kadrę to porażka.Pracuję kilka miesięcy w tej firmie i już zastanawiam się poważnie nad rezygnacją.Zespół fatalny odnoszę wrażenie że zastraszony.Problem z komunikacją i problem z kierowniczką która zamiast dbać o pracowników na każdym kroku próbuje znaleźć jakiś błąd.Czepianie się najmniejszych pierdół doprowadza mnie do furii.Duża rotacja pracowników zazwyczaj z powodu atmosfery w pracy.Do tej pracy nadają się dziewczyny które są spokojne i dają sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
wk - 2014-08-25 17:15:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nikomu nie polecam pracy na magazynie venezii praca codziennie po 12godzin, zdarzało się i po więcej..., powinna inspekcja pracy sie nimi zajac. główny kierownik to jakis psychol z nerwica, jak ktos zrobi lub powie cos nie po jego mysli to prawie mu oczy wypadaja z oczodołów... wahania nastrojów, cos jak u baby w ciazyy, dobrze że nie było mi dane na dłużej związać się z ta firmą, i współczuje pracownikom obcowania z tym człowiekiem, przykład tego jak prosty chłop dorwał sie do wladzy i uderzyla sodówka do glowy
zdjecie uzytkownika
elwira - 2014-08-27 12:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To na prawdę nie da rady jakoś przemilczeć tej atmosfery z kadrą pozostałą, która pracuje? Jeśli jest kasa spoko to może faktycznie jakoś da radę to zrobić.... tylko jeszcze nikt nie napisał jak to jest z kasą dla początkujacej dziewczyny na początku kariery. Moja aplikacja do pracy od tego będzie zależała.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-10-23 16:14:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
A ktoś pracował w warszawskim biurze Venezii? Czytając powyższe opinie, zastanawiam się, jak wygląda sytuacja w działach typu Reklamacja czy Marketing? Też tak źle, jak jest to wyżej opisane? Rotacja, kiepska atmosfera etc.?
zdjecie uzytkownika
biurko - 2014-10-31 17:20:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie Paulinka. mam podobne pytanie jak Ty podobne miejsca pracy mnie interesują. może razem będzie pracować ;) ciekawie by było. ale jak nie to może być walka! ja chętnie zdobędę jakieś nowe stanowisko pracy i nie mam skrupolow w dzdobyciu nowego miesjca pracy. tylko napiszcie mi cos na temat rotacji i kasy
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2014-11-13 10:21:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
biurko, za sam tekst dotyczący walki i braku skrupułów, wolałabym się od Ciebie trzymać na minimalną odległość kija od szczotki. Ja do Venezii wprawdzie nie kandyduje, ale winszuje firmie, która zatrudni osobę z Twoim podejściem :)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie I.O. Venezia
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x