Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o I.O. Venezia

Pracowałeś w firmie I.O. Venezia i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anabella - 2015-04-02 20:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
niestety ta firma jest ukierunkowana na pewne osoby, które faworyzuje i nie widzi tych wszystkich błędów w ich działaniu i żałosnego zachowania.
praca jest ciekawa, nawet ta w sklepie, jeśli ktoś rzeczywiście lubi kontakt z klientem. ale zachowanie względem pracowników tragedia. chętnie bym postawiła niektóre osoby z biura (niektóre, nie wszystkie, nie wszyscy są tacy sami na szczęście :) ) do sklepu na dwunastki 2 czy 3 dni z rzędu. firma potrzebuje zmian i świeżości :)
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-03 08:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [anabella - 2015-04-02 20:52:34]:
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami. Firma nastawiona jest na wyciskanie z ludzi jak najwięcej a sama niewiele tak naprawdę oferuje. W dodatku w grę wchodzi nierówne traktowanie pracowników (usunięte przez administratora) niestety....osobiście odradzam pracę w tej firmie, szkoda nerwów i zdrowia (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Andrzej - 2015-04-03 08:07:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Michał - 2015-04-03 08:05:36]:
Zgadzam się w 100% !
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2015-04-08 12:04:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poznan444 - 2015-03-31 23:32:45]:
nie polecam pracy w tej "firmie".
zdjecie uzytkownika
aga - 2015-04-15 11:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam innne zdanie....uczciwe zarobki...a atmosfera zależy tylko od osób które pracują na sklepie
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-04-15 23:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [aga - 2015-04-15 11:51:27]:
Dużo zależy od kierowników sklepów, a dokładniej od tego jaką wprowadzają atmosferę. To jest właśnie ich słaba strona. Często jest tak , że awansują ludzie bez odpowiedniego przygotowania merytorycznego(np. dlatego, że mają długi staż pracy) a później jest jak jest.
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-04-16 23:46:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filek - 2015-03-31 22:33:37]:
To jest tylko hurtownia obuwia, a nie producent.
zdjecie uzytkownika
Beti - 2015-04-17 14:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kara - 2011-07-28 14:06:33]:
Zgadza się.
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2015-04-23 15:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poznan444 - 2015-03-31 23:32:45]:
Atmosfera w poznańskim sklepie jest kiepska. To jedna z gorszych prac jakie kiedykolwiek miałam. Jak siedzisz cicho i się nie wychylasz, dajesz z siebie robić popychadło to wszystko ok. Żenada...
zdjecie uzytkownika
Dorota - 2015-04-30 14:15:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na stanowisku sprzedawcy w salonie jest dość łatwa, natomiast pracownicy są bywają różni. Na szczęście pracowałam tam tylko na studiach. Wiadomo, jak są niskie zarobki to ludzie są sfrustrowani i jest wyścig. Ale to jest polska firma, a wiadomo jakie są standardy w polskich firmach. Jak się zna języki obce i skończyło się studia to najlepiej iść to firmy międzynarodowej i nie dać się poniżać za parę groszy. Polecam każdemu, choćby dla porównania. Nawet rozmowy rekrutacyjne wyglądają zupełnie inaczej. A często w polskich firmach to jest kompletna prowizorka. Z wieloma opiniami na temat Venezi niestety ale muszę się zgodzić.
zdjecie uzytkownika
GG - 2015-05-05 16:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [elwira - 2014-08-27 12:59:43]:
ok. 1500-1600 netto max, jak na warszawskie warunki to totalna nędza i wyzysk.
zdjecie uzytkownika
delete - 2015-05-06 17:53:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziwne, że nie widzę mojej poprzedniej wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-05-08 09:49:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ewa - 2015-04-16 23:46:57]:
venezia nie produkuje niczego, sprowadza wszystko z krajów 3 świata, chiny, brazylia, indie, albania, macedonia,
zdjecie uzytkownika
Malwina - 2015-05-08 21:17:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [majster - 2015-05-08 09:49:38]:
To prawda. Wiele osób myśli, że to producent. Jakość bardzo słaba, mi buty rozkleiły się po miesiącu. Takie( usunięte przez administratora )opakowane w pazłotko.
zdjecie uzytkownika
miła - 2015-06-16 14:52:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Parę lat temu pracowałam w tej firmie na terenie W-wy i
naprawdę nie mam nic pozytywnego do powiedzenia na temat klimatu tam panującego. Nierównego traktowania, braku szacunku do drugiego człowieka, zastraszania itp.
Sklepy, które szczególnie odradzam bo nadal pracują tam te same
toksyczne potwory to: Galeria Mokotów, Wola Park teraz jeszcze
stosunkowo niedługo otwarty salon w Blue City.Naprawdę nie warto skoro kierownik może podczas przerwy wychodzić na zewnątrz i załatwia sobie w tym czasie różne sprawy a w regulaminie firmy jest to zakazane.Natomiast pracownikowi się nie pozwala nawet po zapytaniu kierownictwa i zastrasza się, że jak coś to szukaj sobie innej pracy.A przecież nawet nie ma na zapleczu możliwości podgrzania sobie obiadu.A raz na jakiś czas trzeba zjeść ciepłą strawę. W firmie Venezia jest to nie możliwe. Szczególnie kierownictwo jest tam na innych zasadach, chorych zresztą. A co do własnego zdania to już naprawdę nie ma mowy, najlepiej siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać. Dlatego ta firma ciągle poszukuje jak zauważyłam sprzedawców - łosi co się nabiorą niestety nikt normalny w takich warunkach i atmosferze fałszu długo nie popracuje. Ich obuwie to naprawdę jedna wielka lipa.Sprowadzanie z różnych krajów gdzie są taniochą. Jest tak jak piszą moi poprzednicy. Wszystkie błyskotki na obuwiu, które są wabikiem masowo się odklejają, odpadają po bardzo krótkim użytkowaniu. Dlatego jest bardzo dużo reklamacji rozpatrywanych oczywiście na nie korzyść klientów.
Pisze to po bardzo długim czasie, widzę po opiniach, że szefostwo
ma gdzieś godną i budująca atmosferę oraz takie warunki co to by przyciągały przyszłych pracowników. A tak tylko to co tu piszemy daje
do myślenia i wycofania się jeszcze na starcie. Z bagna, w którym nikt
przecież świadomie nie chce babrać.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2015-06-21 12:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam nikomu, jak macie możliwość to uciekajcie z tego bagna.
zdjecie uzytkownika
brak słów - 2015-06-27 00:35:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
najlepsi są tajemniczy klienci , boki zrywać , to pracownicy z wa-wy, nawet starsi panowie , jak nic złego w danym sklepie nie znajda to wchodzą po parę razy,aż w końcu sprzedawca zrobi coś "złego" czyt. nieodpowiedniego , według guru. potem wracają do wa-wy , pełni dumy i chwały że udało im się zrównać sprzedawce z błotem , przynieść nowe ploteczki , złapać na gorącym uczynku, odebrać premie , wyrzucić kogoś , bo niby się nie nadaje,a tak głupich pytań i zachowań co z wawy na kontroli robią to żaden klient nie zadaje, bo są to inteligentni ludzie, przychodzą kupić buty a nie węszyć, czasem wiadomo że to tajemniczy bo głupotą zajeżdża z daleka, wstyd , żałosne zachowanie, kłamstwa , lizi pupsko
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-07-13 19:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mi się wydaje, że jednak dobrze by było ustalić pewne fakty jeszcze na poczatku wpsółpracy, w końcu nie po to każdy dostaje umowe, to jest jednak dokument wiążący i można za to już konkretnie wiedziec jak wszystko wyglada. Fajna jest teraz oferta dla Pań jakos doradca klienta - stylista, chociaz moze i mężczyźni się odnajdą.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-08-06 23:50:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie pchajcie się do tego bagna, buty słabej jakości w cenach jak CCC,Wszystkie błyskotki na obuwiu, które są wabikiem masowo się odklejają,venezia nie produkuje niczego, sprowadza wszystko z krajów 3 świata, chiny, brazylia, indie, albania, macedonia,i po garażach w Polsce robi. Atmosfera w sklepach jest kiepska. To jedna z gorszych prac jakie kiedykolwiek miałam. Jak siedzisz cicho i się nie wychylasz, dajesz z siebie robić popychadło to wszystko ok. Żenada... To jest tylko hurtownia obuwia, a nie producent.Ciągłe naloty z centrali,tych panienek od ploteczek bo słaby utarg, ciągłe sprawdzanie.A co do własnego zdania to już naprawdę nie ma mowy, najlepiej siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać. Dlatego ta firma ciągle poszukuje jak zauważyłam sprzedawców - łosi co się nabiorą niestety nikt normalny w takich warunkach i atmosferze fałszu długo nie popracuje. Ich obuwie to naprawdę jedna wielka lipa.jest bardzo bardzo dużo reklamacji od lat rozpatrywanych oczywiście na nie korzyść klientów. kasa ok. 1500-1600 netto max, jak na warszawskie warunki to totalna nędza i wyzysk w innych regionach najniższa krajowa i bycie popychadłem.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-24 21:00:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja również polecam zawód masażysty. Postanowiłam zmienić kwalifikacje po 5 latach pracy za biurkiem. Zapisałam się do 2-letniej szkoły gowork www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolona. W końcu robię coś innego, cos co sprawia mi radość i przyjemność. Atmosfera w szkole fajna można dużo się nauczyć. A po szkole planuję otworzyć własną działalność.
zdjecie uzytkownika
aaa - 2015-08-24 21:01:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [filek - 2015-03-31 22:33:37]:
hehe... no to widać jakim jesteś pracownikiem jeśli nawet nie wiesz jak się pisze nazwę firmy w której pracujesz. a tu taka opinia. gratuluję inteligencji.
zdjecie uzytkownika
ale ... - 2015-08-25 13:19:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie rozumiem tych wpisów, wszystko co tu czytam to wylewanie pomyj ludzi którym nie wyszło bo albo są kiepskimi sprzedawcami albo nie potrafią pracować w zespole albo faktycznie trafili źle, firma Venezia jak każda inna ma swoje dobre i słabe strony, prawdą jest że socjal i wynagrodzenie jest naprawdę na wysokim poziomie a ludzie którym zależy na stałej pracy pracują w firmie bardzo długo, nie wszystko jest idealne ale pracuje się bardzo dobrze - prawdą jest że pracuje się jeszcze lepiej jak trafi się na dobrego kierownika i lojalny zespół,polecam
zdjecie uzytkownika
... - 2015-08-26 09:29:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fIRMA , NIE LICZY SIE Z PARCOWNIKAMI , SĄ FAWORYZWANI KIEROWNICY CI CO DONOSZA NP. PANI Z ANNOPOLU.
zdjecie uzytkownika
bekas - 2015-08-26 22:35:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [... - 2015-08-26 09:29:20]:
Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale póki co firma radzi sobie całkiem nieźle. Miejmy nadzieję , że będą dalej szli tą ścieżką. Wtedy spodziewać się można wiele dobrego, a i pracownicy będą mieli spokojniejsze głowy. Co do wpisu @..., to lepiej zajmij się swoją pracą tutaj niż problemami wszystkich naokoło
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa krótka i mało profesjonalna i poproszono mnie o pozostanie na godziny próbne
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-27 08:59:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
ale ... - 2015-08-27 09:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
doskonale było by zacząć się szkolić - profesjonalnie i integrować poznawać wtedy praca była bardziej profesjonalna i przyjemniejsza, ale wierzę w to że Firma zainwestuje w swoich dobrych pracowników , bo faktycznie zmiany rozpoczęły się od zarobków i to było miłe zaskoczenie :-))
zdjecie uzytkownika
Ewa - 2015-08-27 18:48:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie polecam, kto pracował temu nie trzeba tłumaczyć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie I.O. Venezia

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy I.O. Venezia?
Zadaj pytanie
alert