brak logo

I.O. Venezia

Warszawa

Opinie o I.O. Venezia

Oscar 2015-03-27 09:15:43
Jeżeli ktoś chce sobie zmarnować zdrowie to niech popracuje kilka lat w Wenecji. W wieku 30 lat bedzie ludzkim odpadkiem nienadającym się do egzystencji w społeczeństwie . Żaden psycholog ani psychiatra mu już nie pomoże . Jest to firma toksyczna .
1
filek 2015-03-31 22:33:37
venzia to ta firma ktora zajmuje sie produkcja obuwia, torebek i roznych innych akcesoriow. mozecie mi to potwierdzic. chcialabym sie doweidziec wiecej na temat produkcji tego wszystkigo, bo produkty znam bo sama w nich chodzę, ale nie wiem czy są produkowane w dobrych warunkach a to dla mnei ważne.
1
poznan444 2015-03-31 23:32:45
Pracowałam w jednym z Poznańskich sklepów i powiem tak: zarobki nawet spoko, ale kierownika obetnie Ci premię za to, że nie wypierzesz ręczników. Tak bo w venezi trzeba prać ręczniki.
Mało liczy się pracownik, najważniejszy jest klient a pracownika mają w (usunięte przez administratora) Ciągłe naloty z centrali, bo słaby utarg, ciągłe sprawdzanie. A nahgorsze jest to, że nie pozwalają w czasie pracy opuścić sklepu, bo nie wolno i koniec. Awans?? Owszem jest, ale tylko i wyłącznie wtedy gdy pracujesz milion lat czyt. okolo 9 w firmie i mimo to, że nie masz pojęcia o zarządzaniu zespołem i nie masz żadnych predyspozycji do bycia kierownikiem to nim będziesz. Naprawdę to żenujące bo w moim sklepie kierowniczka minęła się z powołaniem.
Taka polityka firmy.
Zespół miałam spoko ale kierowniczka i góra czyt. Warszawka to porażka.
Acha i ciągłe straszenie że Warszawka jeździ. ŻENADA
1
poooooo4545 2015-03-31 23:36:00
Rdzę zastanowić się nad traktowaniem pracowników, mam tu na myśli żebyście zaczęli szanować pracowników a nie traktowali każdą opinię klienta który wstał lewą nogą za najważniejszą.
3
ggg222 2015-03-31 23:39:30
dokładnie zgadzam się z przedmówcą. Tak jest. Pracowałem więc wiem.
1
anabella 2015-04-02 20:52:34
niestety ta firma jest ukierunkowana na pewne osoby, które faworyzuje i nie widzi tych wszystkich błędów w ich działaniu i żałosnego zachowania.
praca jest ciekawa, nawet ta w sklepie, jeśli ktoś rzeczywiście lubi kontakt z klientem. ale zachowanie względem pracowników tragedia. chętnie bym postawiła niektóre osoby z biura (niektóre, nie wszystkie, nie wszyscy są tacy sami na szczęście :) ) do sklepu na dwunastki 2 czy 3 dni z rzędu. firma potrzebuje zmian i świeżości :)
2
Michał 2015-04-03 08:05:36
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami. Firma nastawiona jest na wyciskanie z ludzi jak najwięcej a sama niewiele tak naprawdę oferuje. W dodatku w grę wchodzi nierówne traktowanie pracowników (usunięte przez administratora) niestety....osobiście odradzam pracę w tej firmie, szkoda nerwów i zdrowia (usunięte przez administratora)
1
Andrzej 2015-04-03 08:07:20
Zgadzam się w 100% !
Dorota 2015-04-08 12:04:45
nie polecam pracy w tej "firmie".
aga 2015-04-15 11:51:27
Ja mam innne zdanie....uczciwe zarobki...a atmosfera zależy tylko od osób które pracują na sklepie
1
Ola 2015-04-15 23:35:23
Dużo zależy od kierowników sklepów, a dokładniej od tego jaką wprowadzają atmosferę. To jest właśnie ich słaba strona. Często jest tak , że awansują ludzie bez odpowiedniego przygotowania merytorycznego(np. dlatego, że mają długi staż pracy) a później jest jak jest.
Ewa 2015-04-16 23:46:57
To jest tylko hurtownia obuwia, a nie producent.
Beti 2015-04-17 14:34:58
Zgadza się.
Poznań 2015-04-23 15:24:54
Atmosfera w poznańskim sklepie jest kiepska. To jedna z gorszych prac jakie kiedykolwiek miałam. Jak siedzisz cicho i się nie wychylasz, dajesz z siebie robić popychadło to wszystko ok. Żenada...
Dorota 2015-04-30 14:15:40
Praca na stanowisku sprzedawcy w salonie jest dość łatwa, natomiast pracownicy są bywają różni. Na szczęście pracowałam tam tylko na studiach. Wiadomo, jak są niskie zarobki to ludzie są sfrustrowani i jest wyścig. Ale to jest polska firma, a wiadomo jakie są standardy w polskich firmach. Jak się zna języki obce i skończyło się studia to najlepiej iść to firmy międzynarodowej i nie dać się poniżać za parę groszy. Polecam każdemu, choćby dla porównania. Nawet rozmowy rekrutacyjne wyglądają zupełnie inaczej. A często w polskich firmach to jest kompletna prowizorka. Z wieloma opiniami na temat Venezi niestety ale muszę się zgodzić.
GG 2015-05-05 16:04:32
ok. 1500-1600 netto max, jak na warszawskie warunki to totalna nędza i wyzysk.
delete 2015-05-06 17:53:54
dziwne, że nie widzę mojej poprzedniej wypowiedzi
majster 2015-05-08 09:49:38
venezia nie produkuje niczego, sprowadza wszystko z krajów 3 świata, chiny, brazylia, indie, albania, macedonia,
Malwina 2015-05-08 21:17:37
To prawda. Wiele osób myśli, że to producent. Jakość bardzo słaba, mi buty rozkleiły się po miesiącu. Takie( usunięte przez administratora )opakowane w pazłotko.
miła 2015-06-16 14:52:16
Parę lat temu pracowałam w tej firmie na terenie W-wy i
naprawdę nie mam nic pozytywnego do powiedzenia na temat klimatu tam panującego. Nierównego traktowania, braku szacunku do drugiego człowieka, zastraszania itp.
Sklepy, które szczególnie odradzam bo nadal pracują tam te same
toksyczne potwory to: Galeria Mokotów, Wola Park teraz jeszcze
stosunkowo niedługo otwarty salon w Blue City.Naprawdę nie warto skoro kierownik może podczas przerwy wychodzić na zewnątrz i załatwia sobie w tym czasie różne sprawy a w regulaminie firmy jest to zakazane.Natomiast pracownikowi się nie pozwala nawet po zapytaniu kierownictwa i zastrasza się, że jak coś to szukaj sobie innej pracy.A przecież nawet nie ma na zapleczu możliwości podgrzania sobie obiadu.A raz na jakiś czas trzeba zjeść ciepłą strawę. W firmie Venezia jest to nie możliwe. Szczególnie kierownictwo jest tam na innych zasadach, chorych zresztą. A co do własnego zdania to już naprawdę nie ma mowy, najlepiej siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać. Dlatego ta firma ciągle poszukuje jak zauważyłam sprzedawców - łosi co się nabiorą niestety nikt normalny w takich warunkach i atmosferze fałszu długo nie popracuje. Ich obuwie to naprawdę jedna wielka lipa.Sprowadzanie z różnych krajów gdzie są taniochą. Jest tak jak piszą moi poprzednicy. Wszystkie błyskotki na obuwiu, które są wabikiem masowo się odklejają, odpadają po bardzo krótkim użytkowaniu. Dlatego jest bardzo dużo reklamacji rozpatrywanych oczywiście na nie korzyść klientów.
Pisze to po bardzo długim czasie, widzę po opiniach, że szefostwo
ma gdzieś godną i budująca atmosferę oraz takie warunki co to by przyciągały przyszłych pracowników. A tak tylko to co tu piszemy daje
do myślenia i wycofania się jeszcze na starcie. Z bagna, w którym nikt
przecież świadomie nie chce babrać.
Ola 2015-06-21 12:30:50
Nie polecam nikomu, jak macie możliwość to uciekajcie z tego bagna.
1
brak słów 2015-06-27 00:35:11
najlepsi są tajemniczy klienci , boki zrywać , to pracownicy z wa-wy, nawet starsi panowie , jak nic złego w danym sklepie nie znajda to wchodzą po parę razy,aż w końcu sprzedawca zrobi coś "złego" czyt. nieodpowiedniego , według guru. potem wracają do wa-wy , pełni dumy i chwały że udało im się zrównać sprzedawce z błotem , przynieść nowe ploteczki , złapać na gorącym uczynku, odebrać premie , wyrzucić kogoś , bo niby się nie nadaje,a tak głupich pytań i zachowań co z wawy na kontroli robią to żaden klient nie zadaje, bo są to inteligentni ludzie, przychodzą kupić buty a nie węszyć, czasem wiadomo że to tajemniczy bo głupotą zajeżdża z daleka, wstyd , żałosne zachowanie, kłamstwa , lizi pupsko
1
tomek 2015-07-13 19:16:32
mi się wydaje, że jednak dobrze by było ustalić pewne fakty jeszcze na poczatku wpsółpracy, w końcu nie po to każdy dostaje umowe, to jest jednak dokument wiążący i można za to już konkretnie wiedziec jak wszystko wyglada. Fajna jest teraz oferta dla Pań jakos doradca klienta - stylista, chociaz moze i mężczyźni się odnajdą.
Agnieszka 2015-08-06 23:50:21
Nie pchajcie się do tego bagna, buty słabej jakości w cenach jak CCC,Wszystkie błyskotki na obuwiu, które są wabikiem masowo się odklejają,venezia nie produkuje niczego, sprowadza wszystko z krajów 3 świata, chiny, brazylia, indie, albania, macedonia,i po garażach w Polsce robi. Atmosfera w sklepach jest kiepska. To jedna z gorszych prac jakie kiedykolwiek miałam. Jak siedzisz cicho i się nie wychylasz, dajesz z siebie robić popychadło to wszystko ok. Żenada... To jest tylko hurtownia obuwia, a nie producent.Ciągłe naloty z centrali,tych panienek od ploteczek bo słaby utarg, ciągłe sprawdzanie.A co do własnego zdania to już naprawdę nie ma mowy, najlepiej siedzieć cicho i na wszystko się zgadzać. Dlatego ta firma ciągle poszukuje jak zauważyłam sprzedawców - łosi co się nabiorą niestety nikt normalny w takich warunkach i atmosferze fałszu długo nie popracuje. Ich obuwie to naprawdę jedna wielka lipa.jest bardzo bardzo dużo reklamacji od lat rozpatrywanych oczywiście na nie korzyść klientów. kasa ok. 1500-1600 netto max, jak na warszawskie warunki to totalna nędza i wyzysk w innych regionach najniższa krajowa i bycie popychadłem.
aaa 2015-08-24 21:01:53
hehe... no to widać jakim jesteś pracownikiem jeśli nawet nie wiesz jak się pisze nazwę firmy w której pracujesz. a tu taka opinia. gratuluję inteligencji.
1
ale ... 2015-08-25 13:19:28
nie rozumiem tych wpisów, wszystko co tu czytam to wylewanie pomyj ludzi którym nie wyszło bo albo są kiepskimi sprzedawcami albo nie potrafią pracować w zespole albo faktycznie trafili źle, firma Venezia jak każda inna ma swoje dobre i słabe strony, prawdą jest że socjal i wynagrodzenie jest naprawdę na wysokim poziomie a ludzie którym zależy na stałej pracy pracują w firmie bardzo długo, nie wszystko jest idealne ale pracuje się bardzo dobrze - prawdą jest że pracuje się jeszcze lepiej jak trafi się na dobrego kierownika i lojalny zespół,polecam
1
... 2015-08-26 09:29:20
fIRMA , NIE LICZY SIE Z PARCOWNIKAMI , SĄ FAWORYZWANI KIEROWNICY CI CO DONOSZA NP. PANI Z ANNOPOLU.
2
bekas 2015-08-26 22:35:00
Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale póki co firma radzi sobie całkiem nieźle. Miejmy nadzieję , że będą dalej szli tą ścieżką. Wtedy spodziewać się można wiele dobrego, a i pracownicy będą mieli spokojniejsze głowy. Co do wpisu @..., to lepiej zajmij się swoją pracą tutaj niż problemami wszystkich naokoło
1
ale ... 2015-08-27 09:00:58
doskonale było by zacząć się szkolić - profesjonalnie i integrować poznawać wtedy praca była bardziej profesjonalna i przyjemniejsza, ale wierzę w to że Firma zainwestuje w swoich dobrych pracowników , bo faktycznie zmiany rozpoczęły się od zarobków i to było miłe zaskoczenie :-))
2
Ewa 2015-08-27 18:48:10
nie polecam, kto pracował temu nie trzeba tłumaczyć.
1
sxdcfv 2015-09-28 01:24:28
słuchajcie nie wiem czy wiecie ale obecnie w firmie "I.O. VENEZIA” IWONA OGANOWSKA, WOJCIECH NACHIŁO SP. J. nadal poszukują pracowników na stanowisko doradcy klienta- stylisty w Świnoujściu, Rzeszowie oraz w Warszawie, oferują atrakcyjne wynagrodzenie,możliwość rozwoju zawodowego i awansu,przyjazną atmosferę
lolu 2015-10-21 16:17:02
uwaga , chyba zwolnił się dość ciekawy wakat na Visual Merchandiser, apeluję do warszawy może szkoda szukać po omacku, macie przecież fantastyczne rodzynki z umiejętnościami które się czasem marnują we własnych salonach, może regionalni przedstawili by kandydatury ze swoich regionów i ktoś by AWANSOWAŁ lub choć spróbował czegoś innego to przecież fajne wyróżnienie i informacja dla innych że można osiągnąć coś więcej ...Venezio zacznij doceniać swoich ludzi nie wszyscy są u Was z przypadku -jestem pewien że nowa krew w pewnych formacjach przyniosła by EFEKT zaskakujący :-)))) pozdrawiam
lola 2015-10-28 12:56:04
faktycznie masz racje @lolu, ale ja szukam prayc u nich jako zwykły sprzedawca, a widze, że właśnie takich ofert niestety nie ma. Zastnawiam się teraz nad dalsza pracą jak to będzie faktycznie. Jeśli chodzi o wynagordzenie to wiem, z eponad 2 tys można zaorbić na takim zwykłym stanowisku jednak i moim zdnaiem to jest ok.
lol 2015-11-16 10:11:52
czy ktoś wie co GINO rossi ma wspólnego z VENEZIĄ ???
sarenka2 2015-11-16 13:18:39
na pewno @lol wspólnym mianownikiem jest to że są to polskie firmy stylizujące się na włoskie. i to działa. ciekawe czy zatrudnienie jest bardziej w polskim czy włoskim stylu. niby w ofercie piszą że dają umowa o pracę na specjalistę ds, zatowarowania salonów i atrakcyjne wynagrodzenie, ale niech ktoś napisze to prawda czy bajki
mefa 2015-11-18 17:39:28
Na pewno jest w tym sporo prawdy ale jednak nie spodziewałbym się, na tym stanowisku bardzo wysokich zarobków.
bekas 2015-11-20 20:42:52
oczywiście, w końcu trzeba wiedzieć idąc na dane stanowisko do pracy na co tak naprawdę można liczyć.
jola 2015-11-22 23:44:44
to się tylko tak dziwnie nazywa, ale jednak chodzi o pracę magazynową z dodatkiem kierowcy. Według mnie, mniej jak 2,5 tysiąca się nie zarobi
Niezadowolony klient ze Szczecina 2016-01-18 11:56:44
A ja opisze jako klient.
Firma krzak, w trakcie zamowienia zmieniaja mi cene na wyzsza i jeszcze w zywe oczy klamia i oszukuja.
Jak czytam opinie jaka u nich praca to nie ma sie co dziwic...
Firma dno nie polecam zakupow u nich...
marianna 2016-01-18 21:22:19
@jola to prawda, takie zarobki są realne i poniżej tej stawki raczej się nie schodzi, co ważne zatrudniają zazwyczaj na umowę o pracę i teraz szukają doradcy klienta w krakowie
nadla 2016-01-28 15:06:38
Właśnie ja będę chciał do nich się dostwać na doradcę. Marianna jakieś wskazówki, co na rozmowie rekrutacyjnej można usłyszeć i jak właściwie się przygotować. Bo słyszałęm że podstawa to jakieś 2200
kasabian 2016-01-30 19:48:48
Myślę, że możesz śmiało walczyć o więcej @nadla, może się uda wynegocjować lepszą pensję. Ja próbuje na stanowisko młodszego specjalisty ds importu ba radzę sobie dobrze z językiem włoskim
J 2016-02-01 20:01:15
No szkoda, że trzeba znać włoski na to stanowisko młodszego specjalisty ds. importu co piszesz @kasabian. Bo tak to spełniam wszystkie pozostałe wymogi, czyli mam doświadczenie na podobnym stanowisku, jestem komunikatywny i umiem pracować w grupie.
e33r4 2016-02-03 20:25:50
@J no takie jest wymaganie nic z tym nie zrobisz, ale jezeli ktos zna jezyk włoski to moze tam aplikowac, warunki sa calkiem interesujace tam u nich..
NitoperekNiToKoza 2016-02-05 20:59:34
Z tego co zrozumiałem, to dostaje się także samochód służbowy, bo nawet napisali, że trzeba mieć prawo jazdy no i doświadczenie jakieś w jeździe samochodem.
matylda 2016-02-16 20:24:23
Zgadzam sie w 100%! Myslalam, ze tylko ja podzielam te opinie co do dzialu marketingu.
Arek 2016-02-16 20:39:18
Cześć, jestem tutaj pierwszy raz i mam pytanie dotyczące I.O. Venezia a konkretnie takie, co trzeba mieć skończone żeby zostać stylistą, jakie sa wymogi?
F 2016-04-14 19:22:06
Ciężko mi powiedzieć @Arek ale pewnie jakąś taką szkołę. Teraz szukają młodszego specjalisty ds. zatowarowania salonów i wymagają tylko średniego wykształcenia, więc możliwe, że nie potrzebujesz wcale specjalnej szkoły skończonej.
kinkon 2016-05-16 20:36:06
No ale szkoła średnia musi być ukończona, zarobki w tym przypadku jednak są w miarę, bo jakieś 2000 złotych
jozia 2016-07-22 16:07:37
NIE polecam pracy w Wenecji, w siedzibie firmy. Szczególnie w tzw. dziele włoskim odpowiedzialnym za kontakty z dostawcami. Praca mało ciekawa, mały kontakt z językiem włoskim. Panuje mobbing, ludzie zestresowani, ze łzami w oczach wracają do domu. Italianiści i osoby biegle znające włoski trzymajcie się z dala od tej firmy. Ja po 2 tyg. miałam już dość.
Zostaw swoją opinię o I.O. Venezia - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie I.O. Venezia