Technolog żywności - branża cukiernicza

Nysa
Oferta opublikowana27.02.2024
Oferta wygasa20.05.2024
Tryb pracystacjonarna
Rodzaj umowyumowa o pracę
Tryb rekrutacjirekrutacja stacjonarna
Wymiar etatupełny etat
Branżainżynieria

Twój zakres obowiązków

  • Koncepcyjna praca nad wyrobami, projektowanie nowych wyrobów i modernizacja obecnych
  • Nadzór nad procesami technologicznymi
  • Opracowywanie norm technologicznych i kalkulacji cenowych
  • Opracowywanie instrukcji technologicznych dla maszyn i urządzeń
  • Przeprowadzanie prób technologicznych nowych wyrobów, surowców i opakowań
  • Ustalanie parametrów technologicznych wyrobów oraz kontrolowanie ich przestrzegania w produkcji
  • Opracowywanie dokumentacji technologicznej (receptury, specyfikacje, karty produktu)
  • Kreowanie nowych opakowań oraz udoskonalanie obecnych
  • Współpraca z działami firmy (m.in. jakością, zaopatrzeniem, produkcją, sprzedażą, marketingiem, utrzymaniem ruchu)

Nasze wymagania

  • Wykształcenie wyższe, kierunkowe: technologia żywności lub pokrewne, mile widziana specjalizacja piekarsko- cukiernicza
  • Staż pracy-min.2 lata na stanowisku tożsamym
  • Doświadczenie w branży cukierniczej
  • Znajomość przepisów prawa żywnościowego
  • Znajomość standardów HACCP, BRC
  • Umiejętność pracy koncepcyjnej
  • Gotowość do wyjazdów służbowych (delegacje)
  • Zdolności sensoryczne
  • Kreatywność, dyspozycyjność, samodzielność i odpowiedzialność
  • Biegła obsługa komputera (m.in. MS Office)
  • Książeczka sanitarno-epidemiologiczna

To oferujemy

  • Stabilne warunki zatrudnienia.
  • Możliwość dalszego rozwoju.
  • Pakiet socjalny.
  • Możliwość zdobywania nowych doświadczeń.
Zainteresowała Cię ta oferta?Aplikuj na to stanowisko!

Dodatkowe informacje

Zastrzegamy sobie odpowiedź na wybrane oferty.

Klauzula informacyjna
Bez nazwy-1

Oferty wybrane dla Ciebie

Oferty wybrane dla Ciebie