Zakład Instalacji Elektrycznych M. Peranek

Warszawa

Opinie o Zakład Instalacji Elektrycznych M. Peranek

koksik 2011-05-18 02:17:34
Heh... poznac pacownikow a pracowac to 2 rozne sprawy. Szef gbur ktory ludzi ma za maszynki do robiebia pieniedzy. Przy kliencie udaje milego pana. Fakt jest faktem ze wyplacalny ale ile sie trzeba nasluchac w pracy to zal poprostu.
były pracownik 2013-01-25 07:50:44
czyli nic nowego, szef bez żadnej kultury teksty do pracowników typu ,,osioły, barany, ludzie to [usunięte przez moderatora],, większość pracowników to według niego złodzieje potrafił przejżeć torby bez obecności właścicieli
silna motywacja do pracy to za mało
jedno tylko trzeba pochwalić-przez kilka lat nigdy nie spóżnił się z wypłatą i płaci tak jak jest uzgodnione
farciarz 2013-03-21 10:50:15
Że takich jak [usunięte przez moderatora] jeszcze ziemia nosi.Kawał ???????-potrafił obciąć z zarobków za badania lekarskie.Wywinął się z odpowiedzalności za wypadek w pracy jednego z pracowników.Zgadzam się z innymi,faktycznie zawsze płaci na czas ale w obecnych czasach cóż to za zarobki12-13zl/godz.Rejestruje na umowę zlecenie lub czasową na1600zl/brutto.Obowiązkowo trzeba pracować 2 soboty w miesiącu inaczej grozi wyrzuceniem z roboty na zbity pysk.Ogólnie atmosfera pracy u tego pana jest po wuju jak w obozie pracy
1
odśnieżacz 2013-03-23 11:35:36
Popieram poprzednie opinie.Na start kandydat dostaje banalne testy po czym może osiągnąć stawkę od 12-13zl.następnie umowę zlecenie i od tej pory będzie traktowany jak śmieć.Szef ludzi ma za nic.po wypłatę stoi się w kolejce po 3h nawet i na mrozie, po tym czasie dowiaduje się ze obcięcia z pensji są za byle co.nie polecam.Wszystko w tej firmie jest ok oprócz szefa.Nie polecam chyba ze ktoś lubi skrobać miedź w wolnym czasie dla szefa.a i o umowie o prace też można marzyć.Nie zmylcie się jego piękną gadką na rozmowie kwalifikacyjnej...ani ubrań ani nic z tych rzeczy nie dostaniecie...potrafi zwalniać brygadami.
1
xxxmen 2013-03-23 16:12:27
Wszystko to prawda. Szef lubi wpaść na budowę 15 minut przed fajrantem i biada temu kto choć odrobinę już zaczyna sprzątać. Robol musi do punkt 17.00 pracować (najlepiej wiercić) bo ,,jak wiertarek nie słychać, to WSZYSCY nic nie robią" i już jest pretekst do szantażowania pracowników że się obetnie każdemu po godzinie. Ale jak sam przetrzyma pracownikw ze 40 minut po fajrancie to jest wniebowzięty. Przykładowo 15 pracowników po 40 min. daje nam 10 roboczogodzin za darmo, bo on płaci za pełne godziny. A spróbujcie powiedzieć że fajrant już... to usłyszycie : CO [usunięte przez moderatora], ROBIĆ WAM SIĘ NIE CHCE TYLKO PIENIĄDZE BYŚCIE BRALI!!!!
1
farciarz 2013-03-24 06:36:36
Panowie-;[usunięte przez moderatora]e dzieci"widziałem wiosnę tuż za rogiem,skończy się poranne odśnieżanie placu przed magazynami i na pace będzie cieplej w czasie dojazdu do roboty
Rabin Broda 2014-01-13 16:53:41
Jak czytam te komentarze to aż mi ręce opadają bo sam to przeżyłem w tej firmie. Każdego dnia człowiek się zastanawiał co nowego Boss wymyśli i uważał, żeby się mu nie nawinąć na oczy. Zero poszanowania dla pracownika i traktowanie wszystkich z łaski. Pracując w tej firmie poznałem dokładnie znaczenie słowa BUC. No cóż, chłopa ze wsi wyrwiesz, wsi z chłopa nigdy. Jedno na plus powiem to, że kasa zawsze na czas, choć trzeba się po nią w ogonku wystać. Pozdrawiam obecnych i byłych pracowników, prócz (usunięte przez administratora) :)
Kazio wynalazca drutu 2014-01-15 21:17:44
A ja z pracy jestem zadowolony. Co prawda na swoją pozycję musiałem zapracować ale warto było. Wystarczyo tylko donosić na kolegów szefowi i ganiać ich na robocie. Jakie to proste, w końcu w pracy nie ma kolegów
%%% 2014-03-06 18:21:08
Komentarze, które zostały napisane powyżej to jak najbardziej prawda . Szef mówiąc delikatnie to prawdziwy wieśniak uważający się za BOGA I MISTRZA BRANŻY ELEKTRYCZNEJ. Każdy kto przepracował u tego „człowieka” choćby dzień (a takich było niemało)wie o czym mówię, już po kilku godzinach pracy w tej firmie zorientowałem się z jakim typem mam do czynienia : ,(usunięte przez administratora)Informacja dla nowych pracowników nie jest ważne ile pracujesz w tej firmie tutaj nie szanuje się nikogo! Ile się nie narobisz to i tak jest za mało,(usunięte przez administratora)W tej firmie nawet na odzież roboczą trzeba zapracować nie od razu ma się nowe ubranie. Szef lubuje się w najnowszych modelach mercedesa a pracownik odcinane ma za badania lekarskie ,ale zdaniem szefa jest wszystko ok. narzędzia trzeba oczywiście mieć swoje paranoja jakaś wykorzystywanie na maksa !Ja chciałem powiedzieć też kilka słów o jednym z pracowników ,(usunięte przez administratora), o którym o dziwo nikt nie napisał a on tyle krwi napsuł - mowa o samozwańczym kierowniku Łukaszu, który biega za każdym niczym pies gończy-gościu pomylił zawody powinien zostać fotografem bo co i raz cyka fotki chłopakom jak palą papierosy na palarni i leci z nimi do Szefa a u szefa wiadomo zjebka i straszenie że od wypłaty 15%odetnie wiem bo sam doświadczyłem tego. Lubi też stawać gdzieś w pomieszczeniu obok i nasłuchiwać czy wiertarka zasuwa na obrotach i czy przypadkiem ktoś chwile
sobie nie odsapnął a wiadomo przerwa jest tylko jedna 30 min i ani minuty dłużej „ pan kierownik „dokładnie tego pilnuje. Ogólnie facet to menda mająca gnoić pracowników na każdym kroku Często używane słowa przez niego to „kiedy Pan to skończy, ile się Panu jeszcze z tym zejdzie ,Za długo się już z tym schodzi”! służbista na usługach tyrana słowem wybuchowe połączenie Nowi strzeżcie się tego typa on potrafi wykręcić aferę z niczego. Są też zabawne sytuacje związane z nim facet nie ma pojęcia o robocie w głowie ma ki
2
%%% 2014-03-06 18:28:30
CD: Są też zabawne sytuacje związane z nim facet nie ma pojęcia o robocie w głowie ma kilka zapamiętanych schematów które wyniósł z jakiejś szkoliny . Budowa szybko to zweryfikowała na ile gościu jest ogarnięty nawet kierownictwo Warbudu śmieje się z niego i ogólnie jest postrzegany nawet w oczach innych firm za czopa !!!Ulica wkrótce rozliczy zachowanie na budowie z tym że tu nie będzie się komu poskarżyć .
PS .lepiej żebyśmy się nie spotkali .
1
sobotni ogrodnik 2014-03-07 19:36:05
Heh, dokładnie. Nic się tu nie zmienia i dalej działa wedle sprawdzonych metod. Jeden pan, ze dwóch kapusiów i robole. Szef jaki jest, to już obszernie pisano. Jego idzie jakoś znieść gdy nie widuje się go za często. Gorzej, że na budowie masz takich gości, jak ten wspomniany fotograf. Nie zapomnijmy o drugim poganiaczu niewolników - wynalazcy drutu z pod Krakowa. Dwóch typów, którzy na szacunek chłopaków z firmy nigdy nie zasłużą, bo donosicielstwo maja we krwi i niestety tylko tym potrafią się wykazać. To właśnie takie typki psują atmosferę w robocie i sprawiają, że idziesz do roboty jak do obozu. No cóż, kiedyś w ORMO mogli by się wykazać, a dziś zostaje im tylko donoszenie na kolegów z pracy. I co z tego mają? Ludzie się z nich śmieją, plują na plecy i wypisują na nich wyzwiska. A jak im się noga podwinie, to tak samo ich szefy objadą jak i każdego innego. Moje gratulacje panom wazeliniarzom.
1
zakapowany 2014-03-09 16:44:55
Panowie nie martwcie się nic i my będziemy mieli swoje 5 minut śmiechu jak szefostwo obozu wywali go na zbity pysk!!! Jeszcze kilka miesięcy i kariera DZBANA się zakończy,bo ile można te szpitale lepić.On chyba na to jeszcze nie wpadł że jago dni też są policzone w tej firmie,pewnie myśli że emerytury się doczeka pracując tutaj hehe powodzenia!!! Panowie nie kapujcie na nikogo w tej firmie oni tylko na to liczą i śmieją się z nas po cichu nawet jeśli twój kolega nie daje rady i lekko odstaje od innych olej to!!! to nie stawaj się drugim dzbanem!!!zostaw to dla niego. PAMIĘTAJCIE W GRUPIE SIŁA !ciekawy jestem gdzie on robotę znajdzie bo kapusiów to nigdzie nie lubią no prawie nigdzie.
PS.RODZICE NA PEWNO SĄ Z CIEBIE DUMNI JAK SIĘ ROZWIJASZ W STOLICY NIE ZAPOMNIJ POWIEDZIEĆ IM JAK NA ŚWIĘTA POJEDZIESZ DO TEGO SWOJEGO PIERDZISZEWA ZE JESTEŚ KONFIDENTEM I NAJGORSZĄ GNIDĄ W CAŁYM TYM BAŁAGANIE.
POZDRO DLA PRAWILNYCH W ZAŁODZE PANOWIE WIOSNA IDZIE TO I ROBOTY WIĘCEJ BĘDZIE
2
Sosa 2014-04-23 17:37:07
Witam panowie ile trzeba pracować u tego tyrana żeby mieć 17zl na godzinę??i co trzeba potrafić??
1
mikołaj 2014-04-24 20:50:09
hajs zawsze na czas, ale lepiej zebym go w warszawie nie spotkał po pijaku(usunięte przez administratora)
2
bobbudowniczy 2014-09-06 15:08:22
na 17zł to chyba ze 40 lat musisz pracować a i tak pewnie nie dostaniesz. 13 to jest max z wielką łaską
1
electrician 2015-01-27 15:02:58
Heh...byłem u gościa na rozmowie, zrobił mi testy sprawdzające, rozwiązałem bez większych jego zastrzeżeń i zaoferował 12 zł/h na zlecenie, czyli jak na Warszawę bardzo mizernie (a jestem spoza stolicy i musiałbym pokój wynajmować). Ale co by nie mówić- nie kasa najważniejsza, ale atmosfera i z tego co czytam, to całe szczęście dobrze zrobiłem, że nie poszedłem tam. Zresztą tylko na początku był kulturalny, potem zaczął przeklinać jakich to ma beznadziejnych pracowników :P
P.S. Pytanie do ludzi z Warszawy...jaka jest typowa stawka godzinowa dla elektromontera z 3-letnim doświadczeniem?
4
koko dzambo i do przodu 2016-10-18 16:42:50
Porazka, nie polecam nikomu isc tam na praktyki jako elektryk (szkola zawodowa), kompletnie nic nie zwiazanego z zawodem, caly czas budowa a na niej przynies, podaj, pozamiataj, zrob klej i noszenie wiader gruzow. Ponadto przycina z wyplat ile sie da i kombinuje aby przyciac te 150 zl z wyplaty a nawet zbytnio sie nie kwapi do tego by wogole ja placic. Najlepiej zeby ludzie pracowali u niego za miske ryzu.. Ta firma to dno i wodorosty, tyle w temacie. ODRADZAM
1
Koko dzambo i do przodu 2016-10-18 16:45:29
O kur... Nie ta firma, da sie usunac komentarz?
Zostaw swoją opinię o Zakład Instalacji Elektrycznych M. Peranek - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zakład Instalacji Elektrycznych M. Peranek