brak logo

C.H. "Ptak"

Rzgów

Opinie o C.H. "Ptak"

liki 2010-01-26 19:00
[usunięte przez moderatora] jakie widzimisie niektórzy to muszą otwierać boksy od 5.00 wszystko zależy od pracodawcy
1
anonim 2011-03-25 15:33
a jak się pracuje w BIS u Wietnamczyków, jaka jest atmosfera, jak oni podchodzą do pracowników?
9
BEZROBOTNY 2012-10-02 15:44
Brawo cała kawa na ławę,obcy kapitał MADE IN CHINA sio
2
Y. 2014-03-18 17:21
A jak się pracuje dla zarządu Ptak S.A?? Jacy tam są ludzie?
21
Ula 2014-04-11 13:56
Ja również mam pytanie a propo biura i zarządu? jaka atmosfera i zarobki?
17
cccc 2015-02-16 14:41
ja wyczytałam, że C.H. "Ptak", wynik dwudziestoletniej pracy ma szansę wprowadzić polski przemysł modowy na nowy poziom. jakoś ciężko uwierzyć że mają tam miejsce sytuacje o ktorych piszecie. wydawalo mi sie ze to eksklusiv a tu takie newsy. jak tam można dostac się do pracy, gdzie zanieść cv i jak wygląda rozmowa- może mi ktoś napisać?
koala 2015-07-27 15:48
Ja pracowałam 3 lata. Praca w Ptak SA, a praca na halach to dwie różne sprawy. Zdecydowanie nie narzekałam pracując dla zarządu. Ale to jest praca dla ludzi z jajami, a okres próbny jest raczej hardcorowy: pensja bez szału, trzeba wiedzieć co się robi i szybko się ogarnąć bo nie ma wdrożenia. Dużo fajnych ludzi w tej firmie pracuje.
3
wujo 2015-07-27 15:55
mam koleżankę która tam pracuje. Ani głupia, ani garbata wiec za psie pieniądze na pewno nie pracuje. z tego co wiem to w miarę ciekawie to wygląda.
1
Yennefer 2015-07-29 09:17
Czytając te komentarze należy pamiętać, że na innych zasadach są zatrudnieni pracownicy w Spółkach podlegających pod Ptak S.A., a na innych zasadach w boksach, które wynajmowane są na halach. Tam to osoby zatrudniające decydują o godzinach pracy, nadgodzinach, pensji i rodzaju umowy. W Ptak S.A. każdy pracownik powiadamiany jest o warunkach już na rozmowie rekrutacyjnej lub w momencie złożenia propozycji zatrudnienia. Okres próbny to nie tylko sprawdzenie kandydata przez pracodawcę, ale także czas dla pracownika, aby zdecydował czy chce się odnajduje w tak prężnie rozwijającej się firmie. Pracownicy zwalniani są wszędzie jeżeli się nie sprawdzają dobrzy i zaangażowani pracownicy mają duże możliwości rozwoju. Najlepiej wejść na zakładkę kariera na stronie Ptak Fashion City.
6
ghandia 2015-09-03 15:01
A specjalista od spraw marketingu/copywriter - zarobki jakie? Może ktoś z Was ma doświadczenia? Pozdrawiam
5
kasieńka 2016-04-12 16:40
Niby praca w CH 7 dni w tygodniu jest trudna, ale to dobre rozwiązanie dla ludzi,którzy cenią elastyczne godziny pracy. W Hurtowni można pracować na jedną z 3 zmian i po pracy mieć pół dnia dla siebie i pogodzić na przykład ze szkołą. Jak zaczyna się dopiero pracę- tak samo- są różne stanowiska i można zaczynać w magazynie a potem rozwijać się.
3
grafikuso 2016-05-01 10:59
Grafik zarabia max 2700 na rękę!!! Kadra rekrutująca zero doświadczenia w rekrutowaniu i oscylowaniu umiejętności specjalistów. I do tego jeszcze oczekują kreatywności w wykonywaniu tych śmieciowych reklam.
Wi ci 21 2016-06-10 06:25
Ja obecnie pracuje w ch patku i nie narzekam akurat na moim stanowisko za wiele się nie dzieje w tygodniu w weeknedy jest lepiej tyle ze trzeba w weekendy pracować nie ma opcji na wolne chyba ze naprawdę wypadnie jakieś wesele czy chrzciny To wtedy dadzą wolne ale szczerze ja się tam nie narobie a zarobie hak mam iść gdzieś na ekspedientka na śródmieściu I zarobić 1700 i tylko mam niedziele mieć wolna to wolę pracować tam i wyciągam ponad 2000tys a na cali g można zarobić od minimum 2500 polecam
1
olla 2016-06-21 21:17
? A gdzie konkretnie pracujesz i od czego zależą zarobki tzn podstawa + premia ? Jaki procent podstawy czy naliczana inaczej?
bored 2016-06-24 14:27
teraz szukają sprzedawcy do outletu- ktoś wie, jak tam się pracuje?
romek 2016-06-24 14:28
no właśnie z tego co ja wiem to wszystko jest w porządku gdzie chodzi o te najważniejsze kwestie jak np. wypłata na czas czy własnie atmosfera pracy to na pewno z tego co wiem, a ai chyba umowe o prace też dają.
lolek 2016-11-01 14:18
niestety dział HR do pracy w Rzgowie to pomyłka...Ci ludzie są niekompetentni, nie potrafią rzetelnie ocenić kandydata, szukają na social media już chrust czasu, a odrzucają ludzi b. dobrych w tej działce:-)
Oszukany 2016-11-03 18:01
NIE POLECAM WSPÓŁPRACY z zarządem PTAK S.A. Nie chcą płacić za wykonane ZLECENIA. O płatnościach w terminie nie ma nawet mowy.
opinia 2016-12-08 18:43
nie daja zadnychj umow tylko zlecienowka i papappa
3
Tomo 2017-03-16 15:44
Masz jakieś konkretne wskazówki po rozmowie? Właśnie umówiłem się na spotkanie i zastanawiam się, czego się spodziewać? Nie dają informacji zwrotnej, czy o co chodzi?
Edyta 2017-08-08 09:34
@Tomo widzę, że byłeś zainteresowany pracą w C.H. "Ptak" ? Zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć coś więcej i odpowiedzieć sam na swoje pytanie? Na co warto się przygotować czekając na rozmowę kwalifikacyjną? Każda informacja będzie bardzo pomocna.
KK 2017-08-17 11:36
Dzień dobry,
poniżej opiszę warunki pracy w spółce Ptak Moda, której prezesem jest pan Albert Ptak.
Główny sklep Ptak Moda mieści się w Nowej Hali G w Rzgowie, mniejszy jest również w Ptak Outlet, drugi duży sklep PM jest w Nadarzynie, poza tym prowadzone są również sklepy franczyzowe w takich miastach jak m.in. Wrocław, Poznań, Częstochowa, Kielce itp.
Pracowałem przez okres ok. 2 lat w głównej Ptak Modzie. Pracować tam można w różnych działach, m.in. kasa, obsługa klienta w sklepie, zamówienia, rozliczenia i magazyn, gdzie przyjmowany jest towar, który później wystawiany jest w sklepie do sprzedaży.
Na minus:
- umowa o pracę podpisywana w kółko na czas określony, później podpisywana jest umowa z inną spółką Ptaka,
- zero przywilejów dla pracowników, nie ma organizowanych nawet spotkań świątecznych, nikt nie składa życzeń, nie ma żadnych zniżek, bonów, raz w roku organizowana jest impreza integracyjna; jeśli ktoś nie weźmie w niej udziału, to dyrektor jest później na niego obrażony (!),
- hala nie jest przystosowana do takiego trybu pracy - przymierzalnie są tuż za rampą cały czas otwieraną podczas dostaw, więc cały czas tam wieje; pracownicy nie mają swoich toalet, korzystają ze wspólnej dla klientów, w której nie ma wentylacji i cały czas śmierdzi,
- wynagrodzenie w okolicach 1800 - 2200 zł netto (do prywatnej oceny czy to dużo, czy mało), nie wiadomo do końca na jakich zasadach przyznawane są premie; pracownik musi błagać o wgląd do "paska", z którego nic nie wynika; premie przyznawane są niższe, niż określone w umowie i przyznawane są nie wiadomo za co (!), co miesiąc pracownik otrzymuje inne wynagrodzenie,
- dyrektor jest opryskliwy, zwykły pracownik nie ma możliwości nawiązania z nim normalnego kontaktu, bardzo podejrzliwy, niemiły, ochrzania pracowników na sklepie wśród klientów,
- niekompetentne osoby na nieodpowiednich stanowiskach, kumoterstwo, kierownictwo zastraszone, boi się rozmawiać z dyrektorem o podwyżkach czy urlopach,
- brud, z pola wchodzą myszy i robale, które wewnątrz zdychają i śmierdzą, pełno kurzu, przecieka dach, zimą wieje jak jasny gwint!
- pracownicy przenoszeni są między działami według widzimisię dyrektora lub prezesa; jeśli ktoś nie wyraża zgody na przeniesienie jest gorzej traktowany przez dyrektora, nie przedłużają umowy lub wprost dają wypowiedzenie,
- atmosfera napięta, pracownicy donoszą na siebie kierownictwu, a oni dyrekcji,
- brak jakiejkolwiek motywacji do pracy, żadnego docenienia przez przełożonych,
- stanowiska pracy niedostosowane do zadań, krzesła przy komputerach bez oparcia, biurka krótkie, monitory stare i zużyte, bolą oczy i plecy, słabe i ciemne oświetlenie, brak światła dziennego,
- zmiany w organizacji pracy wprowadzane są bez uprzedzenia, pracownicy stawiani są przed faktem dokonanym.
Zalet nie widzę żadnych.

Są jeszcze pracownicy administracyjni umieszczeni w oddzielnym budynku, ale przepaść między nimi, a pracownikami "fizycznymi" Ptak Mody jest ogromna, oprócz przemiłymi i pomocnymi paniami z kadr.

Jeden wielki cyrk na kółkach, inspekcja pracy miałaby co robić, gdyby tylko nie była ustawiona przez milionerów Ptaków.
1
YO 2017-08-20 18:52
Nie wiem gdzie, bo na pewno w Ptak Modzie nie da się "rozwijać". Jak opanujesz jedną rzecz - a musisz nauczyć się jej sam, bo nie ma żadnych szkoleń - to będziesz ją robić do końca swojej pracy w Ptaku. Jedyną drogą rozwoju jest roznoszenie ulotek w dziwnych miejscach z zaproszeniami na targi, do czego pracownicy bardzo często są zabierani :>
1
Edyta 2017-09-11 11:57
@KK rozumiem, że nie wiedziałeś przed podpisaniem umowy jakie będą warunki Twojej pracy? Czy próbowaliście zgłaszać to do inspekcji? nikt nie przyjechał? Może nie ma co zakładać, że jest przekupiona i spróbować? A jak klienci reagują na takie warunki?
kasieńka 2017-09-18 11:44
O możliwości rozwoju wiem od znajomej, która pracowała kiedyś właśnie w Nowej G a dzisiaj pracuje w biurze- ale rzeczywiście na dyrektora też narzekała :/
Edyta 2017-09-25 11:13
@kasieńka czyli według koleżanki pracując w C.H. PTAK ma się szansę i możliwości rozwoju. Czy można też liczyć na dodatkowe kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje? Co jeszcze mogłabyś doradzić osobom, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy? Czy dyrektor może być przeszkodą w pracy tam?
KK2 2017-10-02 20:55
Wszystko co pisze KK to prawda, jest dokładnie tak jak opisuje. Miejmy nadzieję, że ktoś w końcu przemyśli to wszystko i zacznie wprowadzać zmiany na lepsze, życze tego wszystkim, którzy tam jeszcze zostali.
1
Edyta 2017-10-03 12:46
@KK2 a żeby przemyślał może warto od razu zaproponować zmiany na forum jakie mogą być wprowadzone w C.H. PTAK? Jeżeli napiszesz tu swoje propozycje to istnieje szansa, że pracodawca to przeczyta. Spróbujesz coś napisać?
KK2 2017-10-03 13:46
Jest wyraźnie napisane powyżej co jest nie tak, więc taki pracodawca jak Pan Ptak sam powinien wyciągnąć wnioski, aby zmienić coś na lepsze, firma Ptak Moda została opisana na forum na niekorzyść, więc reszta należy do Pana Ptaka. Życzę powodzenia w realizacji ulepszania , bo jak nadal tak będzie to wszyscy pouciekają do innych pracodawców, którzy szanują i doceniają swoich pracowników.
Na dzień dzisiejszy przestrzegam przed pracą w Ptak Moda.
1
kasienka 2017-10-04 13:01
Edyta, podpytałam- jeżeli chodzi o podnoszenie kwalifikacji, to szkolenia odbywają się w zależności od potrzeb (pracownicy ptak moda mieli np cykl szkoleń w zeszłym roku chyba ze 4), poza tym każdy może za darmo uczyć się angielskiego.
Jeżeli chodzi o aplikowanie to wszystko zależy gdzie- Bo Ptak Moda i Biuro Ptak to tak, jak ktoś wspomniał dwa osobne miejsca- ale wspomniany angielski dotyczy obu miejsc.
HAHAHA 2017-10-05 11:08
Wow, no tylko pogratulować, żenujące, jak na tak dużą firmę.
1
Zostaw swoją opinię o C.H. "Ptak" - Rzgów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C.H. "Ptak"