brak logo

C.H. "Ptak"

Rzgów

Opinie o C.H. "Ptak"

liki 2010-01-26 19:00
[usunięte przez moderatora] jakie widzimisie niektórzy to muszą otwierać boksy od 5.00 wszystko zależy od pracodawcy
1
anonim 2011-03-25 15:33
a jak się pracuje w BIS u Wietnamczyków, jaka jest atmosfera, jak oni podchodzą do pracowników?
8
BEZROBOTNY 2012-10-02 15:44
Brawo cała kawa na ławę,obcy kapitał MADE IN CHINA sio
1
Y. 2014-03-18 17:21
A jak się pracuje dla zarządu Ptak S.A?? Jacy tam są ludzie?
20
Ula 2014-04-11 13:56
Ja również mam pytanie a propo biura i zarządu? jaka atmosfera i zarobki?
15
cccc 2015-02-16 14:41
ja wyczytałam, że C.H. "Ptak", wynik dwudziestoletniej pracy ma szansę wprowadzić polski przemysł modowy na nowy poziom. jakoś ciężko uwierzyć że mają tam miejsce sytuacje o ktorych piszecie. wydawalo mi sie ze to eksklusiv a tu takie newsy. jak tam można dostac się do pracy, gdzie zanieść cv i jak wygląda rozmowa- może mi ktoś napisać?
koala 2015-07-27 15:48
Ja pracowałam 3 lata. Praca w Ptak SA, a praca na halach to dwie różne sprawy. Zdecydowanie nie narzekałam pracując dla zarządu. Ale to jest praca dla ludzi z jajami, a okres próbny jest raczej hardcorowy: pensja bez szału, trzeba wiedzieć co się robi i szybko się ogarnąć bo nie ma wdrożenia. Dużo fajnych ludzi w tej firmie pracuje.
3
wujo 2015-07-27 15:55
mam koleżankę która tam pracuje. Ani głupia, ani garbata wiec za psie pieniądze na pewno nie pracuje. z tego co wiem to w miarę ciekawie to wygląda.
1
Yennefer 2015-07-29 09:17
Czytając te komentarze należy pamiętać, że na innych zasadach są zatrudnieni pracownicy w Spółkach podlegających pod Ptak S.A., a na innych zasadach w boksach, które wynajmowane są na halach. Tam to osoby zatrudniające decydują o godzinach pracy, nadgodzinach, pensji i rodzaju umowy. W Ptak S.A. każdy pracownik powiadamiany jest o warunkach już na rozmowie rekrutacyjnej lub w momencie złożenia propozycji zatrudnienia. Okres próbny to nie tylko sprawdzenie kandydata przez pracodawcę, ale także czas dla pracownika, aby zdecydował czy chce się odnajduje w tak prężnie rozwijającej się firmie. Pracownicy zwalniani są wszędzie jeżeli się nie sprawdzają dobrzy i zaangażowani pracownicy mają duże możliwości rozwoju. Najlepiej wejść na zakładkę kariera na stronie Ptak Fashion City.
6
ghandia 2015-09-03 15:01
A specjalista od spraw marketingu/copywriter - zarobki jakie? Może ktoś z Was ma doświadczenia? Pozdrawiam
5
kasieńka 2016-04-12 16:40
Niby praca w CH 7 dni w tygodniu jest trudna, ale to dobre rozwiązanie dla ludzi,którzy cenią elastyczne godziny pracy. W Hurtowni można pracować na jedną z 3 zmian i po pracy mieć pół dnia dla siebie i pogodzić na przykład ze szkołą. Jak zaczyna się dopiero pracę- tak samo- są różne stanowiska i można zaczynać w magazynie a potem rozwijać się.
2
grafikuso 2016-05-01 10:59
Grafik zarabia max 2700 na rękę!!! Kadra rekrutująca zero doświadczenia w rekrutowaniu i oscylowaniu umiejętności specjalistów. I do tego jeszcze oczekują kreatywności w wykonywaniu tych śmieciowych reklam.
Wi ci 21 2016-06-10 06:25
Ja obecnie pracuje w ch patku i nie narzekam akurat na moim stanowisko za wiele się nie dzieje w tygodniu w weeknedy jest lepiej tyle ze trzeba w weekendy pracować nie ma opcji na wolne chyba ze naprawdę wypadnie jakieś wesele czy chrzciny To wtedy dadzą wolne ale szczerze ja się tam nie narobie a zarobie hak mam iść gdzieś na ekspedientka na śródmieściu I zarobić 1700 i tylko mam niedziele mieć wolna to wolę pracować tam i wyciągam ponad 2000tys a na cali g można zarobić od minimum 2500 polecam
1
olla 2016-06-21 21:17
? A gdzie konkretnie pracujesz i od czego zależą zarobki tzn podstawa + premia ? Jaki procent podstawy czy naliczana inaczej?
bored 2016-06-24 14:27
teraz szukają sprzedawcy do outletu- ktoś wie, jak tam się pracuje?
romek 2016-06-24 14:28
no właśnie z tego co ja wiem to wszystko jest w porządku gdzie chodzi o te najważniejsze kwestie jak np. wypłata na czas czy własnie atmosfera pracy to na pewno z tego co wiem, a ai chyba umowe o prace też dają.
lolek 2016-11-01 14:18
niestety dział HR do pracy w Rzgowie to pomyłka...Ci ludzie są niekompetentni, nie potrafią rzetelnie ocenić kandydata, szukają na social media już chrust czasu, a odrzucają ludzi b. dobrych w tej działce:-)
Oszukany 2016-11-03 18:01
NIE POLECAM WSPÓŁPRACY z zarządem PTAK S.A. Nie chcą płacić za wykonane ZLECENIA. O płatnościach w terminie nie ma nawet mowy.
opinia 2016-12-08 18:43
nie daja zadnychj umow tylko zlecienowka i papappa
3
Tomo 2017-03-16 15:44
Masz jakieś konkretne wskazówki po rozmowie? Właśnie umówiłem się na spotkanie i zastanawiam się, czego się spodziewać? Nie dają informacji zwrotnej, czy o co chodzi?
Edyta 2017-08-08 09:34
@Tomo widzę, że byłeś zainteresowany pracą w C.H. "Ptak" ? Zdecydowałeś się na aplikację? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć coś więcej i odpowiedzieć sam na swoje pytanie? Na co warto się przygotować czekając na rozmowę kwalifikacyjną? Każda informacja będzie bardzo pomocna.
KK 2017-08-17 11:36
Dzień dobry,
poniżej opiszę warunki pracy w spółce Ptak Moda, której prezesem jest pan Albert Ptak.
Główny sklep Ptak Moda mieści się w Nowej Hali G w Rzgowie, mniejszy jest również w Ptak Outlet, drugi duży sklep PM jest w Nadarzynie, poza tym prowadzone są również sklepy franczyzowe w takich miastach jak m.in. Wrocław, Poznań, Częstochowa, Kielce itp.
Pracowałem przez okres ok. 2 lat w głównej Ptak Modzie. Pracować tam można w różnych działach, m.in. kasa, obsługa klienta w sklepie, zamówienia, rozliczenia i magazyn, gdzie przyjmowany jest towar, który później wystawiany jest w sklepie do sprzedaży.
Na minus:
- umowa o pracę podpisywana w kółko na czas określony, później podpisywana jest umowa z inną spółką Ptaka,
- zero przywilejów dla pracowników, nie ma organizowanych nawet spotkań świątecznych, nikt nie składa życzeń, nie ma żadnych zniżek, bonów, raz w roku organizowana jest impreza integracyjna; jeśli ktoś nie weźmie w niej udziału, to dyrektor jest później na niego obrażony (!),
- hala nie jest przystosowana do takiego trybu pracy - przymierzalnie są tuż za rampą cały czas otwieraną podczas dostaw, więc cały czas tam wieje; pracownicy nie mają swoich toalet, korzystają ze wspólnej dla klientów, w której nie ma wentylacji i cały czas śmierdzi,
- wynagrodzenie w okolicach 1800 - 2200 zł netto (do prywatnej oceny czy to dużo, czy mało), nie wiadomo do końca na jakich zasadach przyznawane są premie; pracownik musi błagać o wgląd do "paska", z którego nic nie wynika; premie przyznawane są niższe, niż określone w umowie i przyznawane są nie wiadomo za co (!), co miesiąc pracownik otrzymuje inne wynagrodzenie,
- dyrektor jest opryskliwy, zwykły pracownik nie ma możliwości nawiązania z nim normalnego kontaktu, bardzo podejrzliwy, niemiły, ochrzania pracowników na sklepie wśród klientów,
- niekompetentne osoby na nieodpowiednich stanowiskach, kumoterstwo, kierownictwo zastraszone, boi się rozmawiać z dyrektorem o podwyżkach czy urlopach,
- brud, z pola wchodzą myszy i robale, które wewnątrz zdychają i śmierdzą, pełno kurzu, przecieka dach, zimą wieje jak jasny gwint!
- pracownicy przenoszeni są między działami według widzimisię dyrektora lub prezesa; jeśli ktoś nie wyraża zgody na przeniesienie jest gorzej traktowany przez dyrektora, nie przedłużają umowy lub wprost dają wypowiedzenie,
- atmosfera napięta, pracownicy donoszą na siebie kierownictwu, a oni dyrekcji,
- brak jakiejkolwiek motywacji do pracy, żadnego docenienia przez przełożonych,
- stanowiska pracy niedostosowane do zadań, krzesła przy komputerach bez oparcia, biurka krótkie, monitory stare i zużyte, bolą oczy i plecy, słabe i ciemne oświetlenie, brak światła dziennego,
- zmiany w organizacji pracy wprowadzane są bez uprzedzenia, pracownicy stawiani są przed faktem dokonanym.
Zalet nie widzę żadnych.

Są jeszcze pracownicy administracyjni umieszczeni w oddzielnym budynku, ale przepaść między nimi, a pracownikami "fizycznymi" Ptak Mody jest ogromna, oprócz przemiłymi i pomocnymi paniami z kadr.

Jeden wielki cyrk na kółkach, inspekcja pracy miałaby co robić, gdyby tylko nie była ustawiona przez milionerów Ptaków.
Zostaw swoją opinię o C.H. "Ptak" - Rzgów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C.H. "Ptak"