brak logo

pilawa

Kołobrzeg

Opinie o pilawa

adam 2014-01-03 19:16:37
Kawał przed weekendem:
POSZŁY PRZELEWY:):):):)
2
Xpat 2014-01-15 02:01:34
To po co bierzesz najtansza firme.
1
Bartuś 2014-02-18 11:52:34
Widzę, że firma ma niezłe problemy z płynnością finansową. Może w pilawie inwestują wasze pieniądze, żebyście mieli więcej ;) A poważnie - ktoś z urzędu się interesował firmą?
supp 2014-03-24 18:04:11
Te windy są (usunięte przez administratora) zatrzymały mi sie na pietrze 1 a chcialem na parter masakra nie polecam windy marki pilawa (usunięte przez administratora)
olsemiE8P 2014-03-24 20:52:28
(usunięte przez administrra.Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
olsemi 2014-03-24 20:54:31
(usunięte przez administratora) .Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
Mimok 2014-05-03 17:03:28
a to planowane w końcu coś jest na dużą skalę? Bo te umowy trwają i trwają a nic chyba z nich nie wynika
1
Witoslavus 2014-06-24 08:54:52
Wie ktoś jak obecnie wygląda sytuacja w pilawie? Coś ruszyło w dobrym kierunku czy nadal jest na co narzekać?
1
Jestem Za 2014-07-08 22:05:00
Narzekać zawsze na coś się da.
Jako pracownik tej firmy uważam że pomimo różnych zachwiań firma ta i tak dobrze prosperuje.
Czasem jest trudno o wypłatę ale ogólnie ona jest i to w całości.

Pozdrawiam
1
Witoslavus 2014-09-03 13:32:37
@jestem za Trudno o wypłatę? Przyznam, że nie brzmi to zachęcająco chociaż siedzę w branży jakiś czas i wiem, że o kontrakty ciężko oraz o zachowanie płynności finansowej. Myślałem o Pilawie bo ich dźwigi, schody, podnośniki cieszą się całkiem dobrą opinią w świecie i warto byłoby się z nimi związać na dłużej.
nick 2014-09-12 22:23:25
chcesz poznac prawde o jakosci dzwigow zapytaj konserwatorow ,naprawde warto
1
chris 2014-10-09 21:00:53
Czyli ze firma nadal nie placi pracownikom na czas?
1
radek 2014-10-27 18:57:51
chyba już się poprawiło, bo mam nadzieje, że nie wiem czy mm iść do nich czy nie? Zastanawiam się jak to wygląda u nich z wynagrodzeniem ponad podstawę, więc jak jest fajna premia to ja chętnie bym poszedł do nich, no ale jak nie ma, to z kolei bez sensu by było iśc gdzies gdzie masz gorsze warunki.
darek 2015-01-31 20:24:22
echh też jestem ciekaw, bo znajomy polecał mi firmę pilawa jak mówiłem że szukam pracy, ale po przeczytaniu tu to trochę się waham,bo w takim razie mam rozbieżne informacje... a może ktoś tu mi z chęcią powie ile można zarobić w pilawie? wiem że nikt nie lubi się chwalić zarobkami raczej, ale może chociaż jakieś widełki z przedziałem czy co.
reloaded 2015-02-05 20:00:28
Tez polecam. Nie jest tak strasznie jak tutaj pisza. 10zl na reke to chyba minimum. Dodatkowo za soboty masz dodatkowe 100zl (plus nadgodziny). Pensja w moim przypadku jest tak od 15-20 kazdego miesiaca. Ogolnie jestem zadowolony ;)
Vitto 2015-02-18 19:11:23
No to fajnie, że jest ktoś kto poleca. Ogólnie teraz rynek pracy nie wyglada najlepiej, ciężko jest znaleźć pracodawcę z którego mozna być w pełni zadowolonym. Poza tym ja bym chciał znaleźć stałą pracę, gdzie na długie lata bedę miał pewność że uda mi się utrzymać rodzinę. napisz jeszcze jaką masz umowę i czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na poczatku.
reloaded 2015-02-22 19:39:43
umowa o pracę na czas określony (2 lata). "czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na początku" co masz na myśli? Jeśli chodzi o umowę to od początku jest - okres próbny
zygmunt 2015-03-04 14:53:15
jestem spawacz i pije sobie
amanda 2015-03-05 16:46:01
to naturalne że jest okres próbny, wszędzie jest bo ciężko przyjąć kogoś kogo się nie zna od razu na wieczność. rozumiem pracodawców.ale jeśli reloaded pisze prawdę i później dają umowę o pracę na czas okreslony na 2 lata to genialnie.wchodzę w to.super też jeśli jest dodatkowe 100 zł za weekendy. to na co tutaj niektórzy narzekają?
ksawier 2015-03-13 07:06:27
Czlowieku ogarnij sie
KRK KRZYS 2015-03-25 17:37:25
CZŁOWIEKU COS TY BRAŁ?? OGARNIJ SIĘ
WALDUŚ 2015-03-25 17:47:45
CAŁY DZIAŁ PRODUKCJI POPIJA W PRACY SWIETNA JAKOSC ZA PRZYSTEPNOM CENE BUAHAHA SUPER KSIĄŻKE BY NAPISAŁ CO TAM SIĘ WYPRAWIA W TEJ FIRMIE CALY KG ZNA ICH PRZEKRETY WSPÓŁ PRACA Z TĄ FIRMĄ TO JEDNA WIELKA PORAŻKA LUDZIE TRZYMAJCIE SIE Z DALEKA OD TEGO HŁAMU
Dragonov 2015-05-26 17:42:52
Na jakie zarobki można liczyć na produkcji oraz w biurze?
kah 2015-05-27 11:44:11
JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY! Jestem żoną pracownika. To chyba najgorszy pracodawca w Kołobrzegu. Przez 7 lat pracy tylko 3 pierwsze wypłaty otrzymane w terminie, a potem to już tylko gorzej - nawet do 2 miesięcy opóźnienia. Wykazywana najniższa krajowa, reszta pod stołem (z tym też coraz gorzej). Już nawet bonów na Święta nie dają ani paczek dla dzieci. Traktowanie pracowników poniżej krytyki. Przymuszanie do pracy w dni wolne pod groźbą zwolnienia. Odzież robocza rozlatuje się na pracowniku i trudno doprosić się wymiany. Wysyłanie w delegacje na montaże pracowników nieuprawionych do tego (często również pod groźbą zwolnienia).
Praca u Pilawy może być tylko dla desperatów, którzy naprawdę nie są w stanie znaleźć innej pracy i mają już "nóż na gardle".
3
ja 2015-05-27 22:12:16
100%RACJI
1
smerf 2015-06-19 18:19:56
Firma Pilawa jest najgorsza firma w Kołobrzegu.Nie płaci pieniędzy na czas pracownicy musza się prosić o swoje ciężko zarobione pieniądze.O tej firmy najlepiej trzymać się z daleka!!!!
1
jewhen 2015-06-28 19:27:15
nie znasz chyba tych najgorszych firm... w Pilawie jeszcze nie jest najgorzej. Jak w niej pracowałem to może rzeczywiście były opóźnienia , ale w innych nie płacili w ogole, a to spora różnica. Obecnie jednak widziałem , że już od miesiąca pracownika nie mogą znaleźć. Oto oferta http://gazetapraca.pl/ogl/2124933/projektant-technolog#Ko%C4%B9%C2%82obrzeg
1
eljot 2015-07-08 15:57:43
Firma PILAWA i jej przedstawicielka w osobie Pani Pełnomocnik KRRYSTYNY PILAWA to jedno wielkie nieporozumienie. Dostarczaliśmy im przez okres około roku art. BHP i nigdy nie było takiej sytuacji, żeby zapłacili w terminie. Ostanie pieniądze odzyskiwaliśmy przez SĄD. Tworzą pozycję monop0listy w rejonie KOŁOBRZEGU jako LIDERA BIZNESU, a w pięty zimno. Dziadostwo .........
3
radek 2015-09-08 14:13:00
obecnie to nikogo nie przyjmują teraz do pracy, mnie to tez zaczeło zastanwiać jak sprawa wygląda, ale poza tym, ze mają problemy z terminowością chyba nie ma na co narzekać. Mają wszysyc normalne umowy i wydaje mi się, że nikt tam nie ma pretensji o to, że nie ma za dużo beneftitów tylko ludzie ciesza się, ze mają prace.
hala 2015-11-12 19:52:47
Od trzech lat ani razu wypłata nie była o czasie. W chwili obecnej minęło 2 miesiące bez wypłaty.Szefowa firmy daje puste obietnice , właśnie przelałam pieniądze. Tylko gdzie? Mam kredyty, 2 dzieci i nawet PIP nie raczy pomóc, tylko odsyła do sądu. To są pieniądze, które należą się za wykonaną pracę. Nie mogę przekonać męża, że z taką dziadowską firmą należy się rozstać.
gomez 2015-11-13 02:45:22
Może ktoś to jeszcze potwierdzić, bo jednak opóźnienia w wypłacie to nigdy nic dobrego, ale może to nie do końca wina firmy. Z drugiej strony chyba zarabiacie sporo, więc nie żyjecie od 1 do 1, tylko macie jakieś oszczędności. Skoro wyżej hala napisała, ze ma kredyt, to musza być i duże wypłaty i umowa o prace na czas nieokreślony, jest tak?
monter 2016-03-01 16:21:22
ta firma to jest dno tak jak własciciele i panie w biurze szkoda czasu kłamia i klamia nic wiecej
PIP 2016-03-24 12:29:41
Art. 94.5 mowi wyraznie: "Pracodawca jest obowiązany w szczególności: 5) terminowo i prawidłowo wypłacać wynagrodzenie,"

Ponadto:
Art. 85. § 1 K.P. Wypłaty wynagrodzenia za pracę dokonuje się co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie.
§ 2. Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego.
§ 3. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym.

Niniejszym składam skargę na mojego pracodawcę - Firmę „Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowo Produkcyjne PILAWA Eugeniusz Pilawa” z siedzibą przy ul. Tęczowej 1 w Kołobrzegu.

W firmie tej nie przestrzega się przepisów praw pracowniczych oraz Kodeksu Pracy w zakresie: terminów wypłacania wynagrodzenia, przestrzegania przepisów BHP.



- Pracodawca unika wypłacenia wynagrodzenia w terminie przewidzianym przez umowę i jej elementy nie informując pracowników o ewentualnych opóźnieniach,



- Strefa malowania proszkowego nie jest w żaden sposób zabezpieczona- podczas procesu malowania wszelkie powstające w procesie substancje są rozpylane po całym pomieszczeniu utrudniając oddychanie



W związku z zastrzeżeniem z art. 44. ust. 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy nie wyrażam zgody na ujawnienie informacji, że kontrola jest przeprowadzana w związku ze złożoną przeze mnie skargą.



Z poważaniem
PIP #2 2016-03-24 12:32:19
Oto wzor pisma i podstawy prawne do napisania go. W tej firmie nagminnie lamie sie prawa pracownikow i kodeks pracy. Zachecam wszystkich pokrzywdzonych o napisanie wlasnie takiej skargi. Skargi sa anonimowe wiec nie ma czego sie obawiac.


Pozdrawiam
1
Paweł S. 2016-03-31 19:19:55
Ktoś kiedyś powiedział o tej firmie, że to "kuźnia talentów". W pełni zgodzę się z tą opinią. W firmie Pilawa można zdobyć sporo doświadczenia, oraz nauczyć się pracy pod presją i multidyscyplinarności. Fakt, że od kogo nie ma się za bardzo uczyć, ale jeżeli ktoś samemu się zainteresuje to może w tej firmie zdobyć sporo wiedzy na temat procesów produkcji i obróbki blachy. Jest tam różnie. Czy źle? Ja nie żałuję pracy w tej firmie i mimo wszystko będę ją dobrze wspominał. Jeżeli ktoś jest ambitny i rozgarnięty można tam również zarobić dobre pieniądze. Czy polecam pracę w firmie Pilawa. Na pewno wszystkim młodym osobą, które mają otwarty umysł i chcą zdobyć doświadczenie. Czy będzie łatwo? Na pewno nie ale nikt za nic nikomu nie będzie płacił. Jest to firma rodzinna i z właścicielami można się dogadać. Może na początku jest to trudne, ale z czasem kiedy się poznacie na pewno będzie lepiej.

Pozdrawiam całą załogę i kierownictwo

Wiecie kto.
3
Franek 2016-04-05 22:11:05
Dziady dziady dziady nic wiecej o Pilawie nie mozna dobrego powiedziec Najgorszy zakład w jakim pracowałem ! nie polecam
4
pason 2016-04-07 15:32:25
Ja bym jednak tak bardzo z tym nie przesadzał @Franek, wiadomo nie każdemu paca w tej firmie może się podobać. Ale tak źle nie jest, firma może zaoferować swojemu pracownikowi całkiem sporo, między innymi szkolenia są organizowane na niektórych stanowiskach.
1
EłGeniusz 2016-04-11 10:18:37
No tutaj mamy przyklad jak ktoś z administracji próbuje wybielić opinie firmy. Fakty sa jasne. Wypłat jak nie bylo tak nie ma i pewnie do 20-25 nie będzie. Pani K czeka do ostatniego momentu z wypłatami, dopóki ktoś nie zagrozi PIPem albo wymyśli jakąś historie o chorującym dziecku. Parodią jest "dopraszanie" się o własne pieniądze.... A jesli ktoś jest natarczywy to słyszy: "ja tez jestem głodna, śniadania nie jadłam, lubię pasztet"... Co to k...a ma być?!
4
pux 2016-05-09 12:07:09
ełgeniusz, takie rzeczy można ścigać - tylko trzeba o tym wiedzieć :]
zygmunt 2016-06-14 10:40:38
Ale z janka spawacz i takie szkolenia miał ,i takie najlepsze sprzęty posiada a egzamin oblał HA HA HA
Czyż 2016-06-15 00:24:25
I dlatego go z Pegaza wyrzucili, brak umiejętności . Pozdrawiam
inżynier 2016-06-15 10:21:59
szef ostatnio ładnie wydzierał sie na kierownika produkcji znowu bedzie zmiana kierownika
zygmunt 2016-06-15 10:27:17
susuk nie umie spawac to zwolnic z pracy niech idzie na rente tam sie nauczy albo powrót do pegaza
Janusz Czyżewski 2016-06-16 17:41:31
Za pośrednictwem tego portalu, chciałbym poinformować osobę (osoby), które bezprawnie podpisują się pod swoimi nieudolnymi postami moim imieniem i nazwiskiem, że takie postępowanie jest przestępstwem i jako takie podlega karze zgodnie z przepisami Kodeksu Karnego. W związku z takim postępowaniem składam zawiadomienie do Prokuratury. Na marginesie chciałbym zaznaczyć, że Pan Jan Susik, jest wyjątkowym fachowcem i NIE ZOSTAŁ WYRZUCONY z firmy PE-GAZ, gdzie cieszył się i cieszy nadal doskonałą opinią. Negatywne opinie moga wydawać jedynie dyletanci.
6
nowy 2016-06-19 21:39:15
Miałem tam iść do pracy jako operator maszyn technologicznych proponowano mi tylko 16zl(netto) choć niska stawka to jeszcze jak czytam te opinie to stwierdzam ze jest tam wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ojh 2016-06-28 19:23:09
@nowy oj ja tam uwazam ze 16 złotych netto to nie jest wcale tak mało przynajmniej na sam poczatek..
Andrzej 2016-08-19 11:34:54
Kancelaria Prawna AnLex specjalizuje się w prowadzeniu postępowań odszkodowawczych dla osób po wypadkach komunikacyjnych, wypadkach przy pracy, wypadkach przy pracy w rolnictwie i innych zdarzeniach.

Wykonujemy czynności za klientów na nasz koszt:
- ustalamy odpowiedzialność (kontakt z sądem, prokuraturę, policją)
- gromadzimy dokumentację medyczną oraz inne dokumenty (ZUS, KRUS, pracodawca)
- ustalamy wysokość roszczeń
- prowadzimy sprawy na etapie sądowym


Zajmujemy się sprawami wypadków ze skutkiem śmiertelnym zaistniałych po 10.08.1997 r. nawet jeśli rodzina otrzymała już odszkodowanie.

Nie pobieramy opłat wstępnych.

Wynagrodzenie uzależnione od rezultatu.

Zadzwoń i skonsultuj swoją sprawę lub wyślij sms o treści WYPADEK a oddzwonimy.

Kancelaria Prawna AnLex
tel. 721 401 000
bok@kancelariaanlex.pl
wedw 2016-08-19 14:21:52
Ja to chętnie bym się załapał na przedstawiciela handlowego. Dają umowy o pracę po okresie 45 dni okresu próbnego, a skoro sa nawet wyjazdy zagraniczne, to widać że pracownicy mają tutaj zapewnione dobre warunki pracy. Ciekawi mnie tylko jaka jest wypłata.
Pracownik 2016-09-25 21:08:20
Każdy płacze narzeka w pracy na internetach i w domu a co poniedzialek leci do pracy karte odbija i "pracuje" .Praca nie jest ciężka. czasami idzie wq... sie bo milion pomysłów szefa na sekunde brak przepływu informacji miedzy szefem kierownikami a pracownikami to jest do d...py. Wypłata 10-20 kazdego miesiaca i to co u gory pisza to jest nie prawda. Zalegaja owszem male kwoty do 500zl za nadgodziny ktorych wsumie i tak nie przepracowaliscie. Panowie pracownicy policzcie ile czasu dziennie poswiecacie na prace prace i ile jej dzienie wykonujecie a ile na fajki pogaduchy kawy i wychodzenia zalatwic swoje sprawy na miasto, ile materialu marnujecie bo maszyna przestawila sie bo ktos zagadal itp itd
pala 2016-09-25 21:26:18
może nie maja na co tak naprawde pracownicy narzekać a mimo to zawsze sie cos znajdzie, jak pisza inni wyplaty terminowe, wszystko zawsze sie zgdadza,wiec tak naprawde o co chodzi? dlaczego tak sie dzieje?
Zostaw swoją opinię o pilawa - Kołobrzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa