Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pilawa

Pracowałeś w firmie pilawa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 11:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu duzo gadac wyplaty tragedia a ty czubie co wypisujesz ze nieudacznicy zostali w tej firmie obrazasz ludzi mlotku firma katastrofa ale z praca tez ciezko znalazl prace i sie tu wymandrza prostak
zdjecie uzytkownika
..................01.10.1997 - 2013-10-01 21:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.......dlaczego ktoś twierdzi że ludzie którzy pozostali to nieudacznicy ? Może to są ludzie którzy zawdzięczają firmie doświadczenie , zdobyte umiejętności, uprawnienia , certyfikaty itd. Może mają wieloletni staż i to ponad 15 lat., ludzie którzy pamiętają czasy lepsze w firmie, co najważniejsze mają nadzieję że przyjdą lepsze jeszcze czasy. Z łatwością mogą znaleźć lepsza pracę - ale trzeba wiedzieć ..Firma Pilawa jest największą krajową firmą produkującą dźwigi i w 100% POLSKĄ firmą która w Kołobrzegu zatrudnia zaraz po Szpitalu najwięcej ludzi.
....a dla tych co najwięcej robią hałasu bo popracowali rok czy dwa życzę powodzenia w nowej lepszej płatnej robocie .
.....uważam że firma jest średniakiem w produkcji dźwigów , ale w Polsce nie potrzeba zagranicznych producentów dźwigów którzy żerują i wysysają nasze pieniądze i czekają aż wszystkie polskie firmy dźwigowe padną - właśnie dlatego Polsce wystarczą dźwigi polskiej produkcji.
....istnieją jeszcze inne ważne kryteria (wiadomo pieniądz ważny) - przywiązanie do firmy , do kolegów, zaufanie do współpracowników, do rodzaju wykonywanej pracy itd. Nie wszystkim chce się zmieniać pracę bo to wiąże się ze zmianą miejsca zamieszkania lub mniejszym wynagrodzeniem.
--zawsze można zmienić firmę i nie narzekać ,
Firma Pilawa jest na rynku od 1980 roku i mało kto wie że siedziba jest w pięknym Kołobrzegu i że została zbudowana od ZERA przez jednego człowieka. Niektórzy ludzie naprawdę zawdzięczają firmie zdobyte doświadczenie.
Osobiście nie chcę szukać innej roboty , wolę pozostać w Kołobrzegu ale czas pokaże......


.
zdjecie uzytkownika
Martin - 2013-10-11 07:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ni huia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty albo jak zawsze przynajmniej udawać że robimy, bo jak wam dam urlopy to premi nie dostanę, a wtedy ja wam pokaże-nikt mleka już nie dostanie. W sumie to już i tak od dawna nie ma.Hmmmm.
A teraz pare zdań motywujących do pracy.

Proletariusze wszystkich działów, łączcie się!
Niech żyje i umacnia się braterska przyjaźń i współpraca pracowników z Tęczowej i pracowników z Grzybowa.
Przyjaźń, sojusz i współpraca – gwarancją bezpieczeństwa i rozwoju firmy!
Wzrost wydajności pracy, większa gospodarność i oszczędność – warunkiem poprawy naszej gospodarki w firmie!
Chwała ludziom dobrej roboty!
Niech żyje PILAWA – niezwyciężona ostoja spokoju i polityki prorodzinnej!
Przyszłość naszej FIRMY tworzymy dzisiaj!
Nasz program – budowa firmy dla ludzi i przez ludzi!

A teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do pracy bo na fajsiku muszę parę lajków poklikać.

Hmm! Możę to was podniesie na duchu, i nie pytać się kiedy będzie wypłata, bo już to pytanie słyszę jak echo w uszach, nawet po pracy.
zdjecie uzytkownika
przyjaciel - 2013-10-13 00:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zapamietajcie sobie raz na zawsze w pracy nie ma kolegow ,a co do firmy szkoda gadac dno
zdjecie uzytkownika
kos - 2013-11-16 18:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
....a w grudniu wypłat nie ma!!!
zdjecie uzytkownika
esc - 2013-12-16 15:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jako inwestor, który zdecydował się na podpisanie umowy na montaż wind z firmą Pilawa chcę Was tylko uświadomić, że działalność tej firmy to jakaś farsa. Jeżeli Pilawa ma gdzieś klienta, to jak ma traktować własnych pracowników? Instalacja dwóch wind osobowych trwa już kilka dobrych miesięcy i co gorsza końca nie widać. Instalacja pierwszej windy zaczęła się w połowie sierpnia i trwa do dzisiaj. A mają jeszcze jedną do zrobienia. Kontakt z tą firmą jest bardzo słaby. Ludzie tam zatrudnieni stosują spychologię i mają gdzieś potrzeby klienta. Każdy też mówi coś innego. Problem z dostawami części. Sami też monterzy pracujący na budynku to jakaś pomyłka - sprawiają wrażenie ludzi, którzy do końca nie mają pojęcia tego co robią. Jesteśmy pełni obaw czy te windy będą nam dobrze służyć, jeżeli oczywiście zostaną odebrane przez stosowne instytucje oraz przez nas samych. Zrozumcie, że opinia o Was idzie w Polskę. Osobiście będę odradzać innym zainteresowanym zawieranie kontraktów z tą firmą, bo to co się tutaj wyprawia to jest po prostu kpina. Szkoda, że polskie przedsiębiorstwo prezentuje sobą takie dno. Jeżeli nie poprawicie tego radykalnie to wróżę wam szybki upadek.
zdjecie uzytkownika
zygmunt spawacz - 2013-12-30 10:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
aby do emerytury
zdjecie uzytkownika
sam - 2014-01-02 23:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno glodowej pracujac w tej firmie
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-01-03 19:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kawał przed weekendem:
POSZŁY PRZELEWY:):):):)
zdjecie uzytkownika
Xpat - 2014-01-15 02:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zygmunt spawacz - 2013-12-30 10:43:21]:
To po co bierzesz najtansza firme.
zdjecie uzytkownika
Bartuś - 2014-02-18 11:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że firma ma niezłe problemy z płynnością finansową. Może w pilawie inwestują wasze pieniądze, żebyście mieli więcej ;) A poważnie - ktoś z urzędu się interesował firmą?
zdjecie uzytkownika
supp - 2014-03-24 18:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te windy są (usunięte przez administratora) zatrzymały mi sie na pietrze 1 a chcialem na parter masakra nie polecam windy marki pilawa (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
olsemiE8P - 2014-03-24 20:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administrra.Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
zdjecie uzytkownika
olsemi - 2014-03-24 20:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) .Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
zdjecie uzytkownika
Mimok - 2014-05-03 17:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to planowane w końcu coś jest na dużą skalę? Bo te umowy trwają i trwają a nic chyba z nich nie wynika
zdjecie uzytkownika
Witoslavus - 2014-06-24 08:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wie ktoś jak obecnie wygląda sytuacja w pilawie? Coś ruszyło w dobrym kierunku czy nadal jest na co narzekać?
zdjecie uzytkownika
Jestem Za - 2014-07-08 22:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Narzekać zawsze na coś się da.
Jako pracownik tej firmy uważam że pomimo różnych zachwiań firma ta i tak dobrze prosperuje.
Czasem jest trudno o wypłatę ale ogólnie ona jest i to w całości.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Witoslavus - 2014-09-03 13:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jestem za Trudno o wypłatę? Przyznam, że nie brzmi to zachęcająco chociaż siedzę w branży jakiś czas i wiem, że o kontrakty ciężko oraz o zachowanie płynności finansowej. Myślałem o Pilawie bo ich dźwigi, schody, podnośniki cieszą się całkiem dobrą opinią w świecie i warto byłoby się z nimi związać na dłużej.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-09-12 22:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chcesz poznac prawde o jakosci dzwigow zapytaj konserwatorow ,naprawde warto
zdjecie uzytkownika
chris - 2014-10-09 21:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli ze firma nadal nie placi pracownikom na czas?
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-10-27 18:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba już się poprawiło, bo mam nadzieje, że nie wiem czy mm iść do nich czy nie? Zastanawiam się jak to wygląda u nich z wynagrodzeniem ponad podstawę, więc jak jest fajna premia to ja chętnie bym poszedł do nich, no ale jak nie ma, to z kolei bez sensu by było iśc gdzies gdzie masz gorsze warunki.
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-01-31 20:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
echh też jestem ciekaw, bo znajomy polecał mi firmę pilawa jak mówiłem że szukam pracy, ale po przeczytaniu tu to trochę się waham,bo w takim razie mam rozbieżne informacje... a może ktoś tu mi z chęcią powie ile można zarobić w pilawie? wiem że nikt nie lubi się chwalić zarobkami raczej, ale może chociaż jakieś widełki z przedziałem czy co.
zdjecie uzytkownika
reloaded - 2015-02-05 20:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez polecam. Nie jest tak strasznie jak tutaj pisza. 10zl na reke to chyba minimum. Dodatkowo za soboty masz dodatkowe 100zl (plus nadgodziny). Pensja w moim przypadku jest tak od 15-20 kazdego miesiaca. Ogolnie jestem zadowolony ;)
zdjecie uzytkownika
Vitto - 2015-02-18 19:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reloaded - 2015-02-05 20:00:28]:
No to fajnie, że jest ktoś kto poleca. Ogólnie teraz rynek pracy nie wyglada najlepiej, ciężko jest znaleźć pracodawcę z którego mozna być w pełni zadowolonym. Poza tym ja bym chciał znaleźć stałą pracę, gdzie na długie lata bedę miał pewność że uda mi się utrzymać rodzinę. napisz jeszcze jaką masz umowę i czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na poczatku.
zdjecie uzytkownika
reloaded - 2015-02-22 19:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa o pracę na czas określony (2 lata). "czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na początku" co masz na myśli? Jeśli chodzi o umowę to od początku jest - okres próbny
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy pilawa?
Zadaj pytanie