Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pilawa

Pracowałeś w firmie pilawa i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
- 2013-09-29 20:25:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Same nieudaczniki zostały w tej firmie,kto mądrzejszy,zaradniejszy i kumaty odszedł w porę!!Dzwonią co dzień pracownicy prosząc się o pieniądze,do kadr,do szefowej,a oni w tyłku ICH wszystkich mają!!A ciekawscy po co się o wszystko wypytują??A pozew będzie??A pozwu nie będzie??A srałeś?A nie srałeś?A kierownik dostał mleko?A może w konia go zrobili i nie dostał!!!Ludzieeee co się ciśnie!!!
zdjecie uzytkownika
czesiek - 2013-09-29 23:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ludzie ida swieta beda bony
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 19:13:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TĘPAKI!!!
Żadnych bonów nie będzie i paczek dla dzieci również!! Bedziecie musieli zostać po godzinach i Gienek postawi wam po PIzzy ale bez sera i ketchupu!! Wypłaty za wrzesień przewidywane pod koniec grudnia!Proszę się wiecej głupio nie pytać!!! TYLKO ZAPIERDZIELAĆ!!!!,
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 21:10:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W jakim biznesie?? W każdym takim czy innym biznesie jest lepiej niż u PIlawy!Przykro to pisać,ale zostali tam ludzie którzy wiedza że do niczego innego się nie nadadzą!Jeden chleje codziennie w pracy i po pracy,drugi codziennie wynosi w kieszeniach wióry po nierdzewce żeby mieć na piwo,trzeci chodzi w kratkę do pracy-kiedy mu się chce.Kierownik boi się podpisać urlopów bo nie dostanie wypłaty po 14 dniach tylko po miesiącu!!!KAŻDY OBSARANIEC OBSRANY!!! OBSRAŃCY [usunięte przez administratora]!!!!
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-01 11:28:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co tu duzo gadac wyplaty tragedia a ty czubie co wypisujesz ze nieudacznicy zostali w tej firmie obrazasz ludzi mlotku firma katastrofa ale z praca tez ciezko znalazl prace i sie tu wymandrza prostak
zdjecie uzytkownika
..................01.10.1997 - 2013-10-01 21:20:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.......dlaczego ktoś twierdzi że ludzie którzy pozostali to nieudacznicy ? Może to są ludzie którzy zawdzięczają firmie doświadczenie , zdobyte umiejętności, uprawnienia , certyfikaty itd. Może mają wieloletni staż i to ponad 15 lat., ludzie którzy pamiętają czasy lepsze w firmie, co najważniejsze mają nadzieję że przyjdą lepsze jeszcze czasy. Z łatwością mogą znaleźć lepsza pracę - ale trzeba wiedzieć ..Firma Pilawa jest największą krajową firmą produkującą dźwigi i w 100% POLSKĄ firmą która w Kołobrzegu zatrudnia zaraz po Szpitalu najwięcej ludzi.
....a dla tych co najwięcej robią hałasu bo popracowali rok czy dwa życzę powodzenia w nowej lepszej płatnej robocie .
.....uważam że firma jest średniakiem w produkcji dźwigów , ale w Polsce nie potrzeba zagranicznych producentów dźwigów którzy żerują i wysysają nasze pieniądze i czekają aż wszystkie polskie firmy dźwigowe padną - właśnie dlatego Polsce wystarczą dźwigi polskiej produkcji.
....istnieją jeszcze inne ważne kryteria (wiadomo pieniądz ważny) - przywiązanie do firmy , do kolegów, zaufanie do współpracowników, do rodzaju wykonywanej pracy itd. Nie wszystkim chce się zmieniać pracę bo to wiąże się ze zmianą miejsca zamieszkania lub mniejszym wynagrodzeniem.
--zawsze można zmienić firmę i nie narzekać ,
Firma Pilawa jest na rynku od 1980 roku i mało kto wie że siedziba jest w pięknym Kołobrzegu i że została zbudowana od ZERA przez jednego człowieka. Niektórzy ludzie naprawdę zawdzięczają firmie zdobyte doświadczenie.
Osobiście nie chcę szukać innej roboty , wolę pozostać w Kołobrzegu ale czas pokaże......


.
zdjecie uzytkownika
Martin - 2013-10-11 07:55:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ni huia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty albo jak zawsze przynajmniej udawać że robimy, bo jak wam dam urlopy to premi nie dostanę, a wtedy ja wam pokaże-nikt mleka już nie dostanie. W sumie to już i tak od dawna nie ma.Hmmmm.
A teraz pare zdań motywujących do pracy.

Proletariusze wszystkich działów, łączcie się!
Niech żyje i umacnia się braterska przyjaźń i współpraca pracowników z Tęczowej i pracowników z Grzybowa.
Przyjaźń, sojusz i współpraca – gwarancją bezpieczeństwa i rozwoju firmy!
Wzrost wydajności pracy, większa gospodarność i oszczędność – warunkiem poprawy naszej gospodarki w firmie!
Chwała ludziom dobrej roboty!
Niech żyje PILAWA – niezwyciężona ostoja spokoju i polityki prorodzinnej!
Przyszłość naszej FIRMY tworzymy dzisiaj!
Nasz program – budowa firmy dla ludzi i przez ludzi!

A teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do pracy bo na fajsiku muszę parę lajków poklikać.

Hmm! Możę to was podniesie na duchu, i nie pytać się kiedy będzie wypłata, bo już to pytanie słyszę jak echo w uszach, nawet po pracy.
zdjecie uzytkownika
przyjaciel - 2013-10-13 00:20:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
zapamietajcie sobie raz na zawsze w pracy nie ma kolegow ,a co do firmy szkoda gadac dno
zdjecie uzytkownika
kos - 2013-11-16 18:35:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
....a w grudniu wypłat nie ma!!!
zdjecie uzytkownika
esc - 2013-12-16 15:01:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jako inwestor, który zdecydował się na podpisanie umowy na montaż wind z firmą Pilawa chcę Was tylko uświadomić, że działalność tej firmy to jakaś farsa. Jeżeli Pilawa ma gdzieś klienta, to jak ma traktować własnych pracowników? Instalacja dwóch wind osobowych trwa już kilka dobrych miesięcy i co gorsza końca nie widać. Instalacja pierwszej windy zaczęła się w połowie sierpnia i trwa do dzisiaj. A mają jeszcze jedną do zrobienia. Kontakt z tą firmą jest bardzo słaby. Ludzie tam zatrudnieni stosują spychologię i mają gdzieś potrzeby klienta. Każdy też mówi coś innego. Problem z dostawami części. Sami też monterzy pracujący na budynku to jakaś pomyłka - sprawiają wrażenie ludzi, którzy do końca nie mają pojęcia tego co robią. Jesteśmy pełni obaw czy te windy będą nam dobrze służyć, jeżeli oczywiście zostaną odebrane przez stosowne instytucje oraz przez nas samych. Zrozumcie, że opinia o Was idzie w Polskę. Osobiście będę odradzać innym zainteresowanym zawieranie kontraktów z tą firmą, bo to co się tutaj wyprawia to jest po prostu kpina. Szkoda, że polskie przedsiębiorstwo prezentuje sobą takie dno. Jeżeli nie poprawicie tego radykalnie to wróżę wam szybki upadek.
zdjecie uzytkownika
zygmunt spawacz - 2013-12-30 10:43:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
aby do emerytury
zdjecie uzytkownika
sam - 2014-01-02 23:30:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno glodowej pracujac w tej firmie
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-01-03 19:16:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kawał przed weekendem:
POSZŁY PRZELEWY:):):):)
zdjecie uzytkownika
Xpat - 2014-01-15 02:01:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zygmunt spawacz - 2013-12-30 10:43:21]:
To po co bierzesz najtansza firme.
zdjecie uzytkownika
Bartuś - 2014-02-18 11:52:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że firma ma niezłe problemy z płynnością finansową. Może w pilawie inwestują wasze pieniądze, żebyście mieli więcej ;) A poważnie - ktoś z urzędu się interesował firmą?
zdjecie uzytkownika
supp - 2014-03-24 18:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te windy są (usunięte przez administratora) zatrzymały mi sie na pietrze 1 a chcialem na parter masakra nie polecam windy marki pilawa (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
olsemiE8P - 2014-03-24 20:52:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administrra.Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
zdjecie uzytkownika
olsemi - 2014-03-24 20:54:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) .Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
zdjecie uzytkownika
Mimok - 2014-05-03 17:03:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a to planowane w końcu coś jest na dużą skalę? Bo te umowy trwają i trwają a nic chyba z nich nie wynika
zdjecie uzytkownika
Witoslavus - 2014-06-24 08:54:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wie ktoś jak obecnie wygląda sytuacja w pilawie? Coś ruszyło w dobrym kierunku czy nadal jest na co narzekać?
zdjecie uzytkownika
Jestem Za - 2014-07-08 22:05:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Narzekać zawsze na coś się da.
Jako pracownik tej firmy uważam że pomimo różnych zachwiań firma ta i tak dobrze prosperuje.
Czasem jest trudno o wypłatę ale ogólnie ona jest i to w całości.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Witoslavus - 2014-09-03 13:32:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@jestem za Trudno o wypłatę? Przyznam, że nie brzmi to zachęcająco chociaż siedzę w branży jakiś czas i wiem, że o kontrakty ciężko oraz o zachowanie płynności finansowej. Myślałem o Pilawie bo ich dźwigi, schody, podnośniki cieszą się całkiem dobrą opinią w świecie i warto byłoby się z nimi związać na dłużej.
zdjecie uzytkownika
nick - 2014-09-12 22:23:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
chcesz poznac prawde o jakosci dzwigow zapytaj konserwatorow ,naprawde warto
zdjecie uzytkownika
chris - 2014-10-09 21:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czyli ze firma nadal nie placi pracownikom na czas?
zdjecie uzytkownika
radek - 2014-10-27 18:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyba już się poprawiło, bo mam nadzieje, że nie wiem czy mm iść do nich czy nie? Zastanawiam się jak to wygląda u nich z wynagrodzeniem ponad podstawę, więc jak jest fajna premia to ja chętnie bym poszedł do nich, no ale jak nie ma, to z kolei bez sensu by było iśc gdzies gdzie masz gorsze warunki.
zdjecie uzytkownika
darek - 2015-01-31 20:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
echh też jestem ciekaw, bo znajomy polecał mi firmę pilawa jak mówiłem że szukam pracy, ale po przeczytaniu tu to trochę się waham,bo w takim razie mam rozbieżne informacje... a może ktoś tu mi z chęcią powie ile można zarobić w pilawie? wiem że nikt nie lubi się chwalić zarobkami raczej, ale może chociaż jakieś widełki z przedziałem czy co.
zdjecie uzytkownika
reloaded - 2015-02-05 20:00:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez polecam. Nie jest tak strasznie jak tutaj pisza. 10zl na reke to chyba minimum. Dodatkowo za soboty masz dodatkowe 100zl (plus nadgodziny). Pensja w moim przypadku jest tak od 15-20 kazdego miesiaca. Ogolnie jestem zadowolony ;)
zdjecie uzytkownika
Vitto - 2015-02-18 19:11:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [reloaded - 2015-02-05 20:00:28]:
No to fajnie, że jest ktoś kto poleca. Ogólnie teraz rynek pracy nie wyglada najlepiej, ciężko jest znaleźć pracodawcę z którego mozna być w pełni zadowolonym. Poza tym ja bym chciał znaleźć stałą pracę, gdzie na długie lata bedę miał pewność że uda mi się utrzymać rodzinę. napisz jeszcze jaką masz umowę i czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na poczatku.
zdjecie uzytkownika
reloaded - 2015-02-22 19:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa o pracę na czas określony (2 lata). "czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na początku" co masz na myśli? Jeśli chodzi o umowę to od początku jest - okres próbny
zdjecie uzytkownika
zygmunt - 2015-03-04 14:53:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem spawacz i pije sobie
zdjecie uzytkownika
amanda - 2015-03-05 16:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to naturalne że jest okres próbny, wszędzie jest bo ciężko przyjąć kogoś kogo się nie zna od razu na wieczność. rozumiem pracodawców.ale jeśli reloaded pisze prawdę i później dają umowę o pracę na czas okreslony na 2 lata to genialnie.wchodzę w to.super też jeśli jest dodatkowe 100 zł za weekendy. to na co tutaj niektórzy narzekają?
zdjecie uzytkownika
ksawier - 2015-03-13 07:06:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amanda - 2015-03-05 16:46:01]:
Czlowieku ogarnij sie
zdjecie uzytkownika
KRK KRZYS - 2015-03-25 17:37:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ksawier - 2015-03-13 07:06:27]:
CZŁOWIEKU COS TY BRAŁ?? OGARNIJ SIĘ
zdjecie uzytkownika
WALDUŚ - 2015-03-25 17:47:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CAŁY DZIAŁ PRODUKCJI POPIJA W PRACY SWIETNA JAKOSC ZA PRZYSTEPNOM CENE BUAHAHA SUPER KSIĄŻKE BY NAPISAŁ CO TAM SIĘ WYPRAWIA W TEJ FIRMIE CALY KG ZNA ICH PRZEKRETY WSPÓŁ PRACA Z TĄ FIRMĄ TO JEDNA WIELKA PORAŻKA LUDZIE TRZYMAJCIE SIE Z DALEKA OD TEGO HŁAMU
zdjecie uzytkownika
Dragonov - 2015-05-26 17:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na jakie zarobki można liczyć na produkcji oraz w biurze?
zdjecie uzytkownika
kah - 2015-05-27 11:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY! Jestem żoną pracownika. To chyba najgorszy pracodawca w Kołobrzegu. Przez 7 lat pracy tylko 3 pierwsze wypłaty otrzymane w terminie, a potem to już tylko gorzej - nawet do 2 miesięcy opóźnienia. Wykazywana najniższa krajowa, reszta pod stołem (z tym też coraz gorzej). Już nawet bonów na Święta nie dają ani paczek dla dzieci. Traktowanie pracowników poniżej krytyki. Przymuszanie do pracy w dni wolne pod groźbą zwolnienia. Odzież robocza rozlatuje się na pracowniku i trudno doprosić się wymiany. Wysyłanie w delegacje na montaże pracowników nieuprawionych do tego (często również pod groźbą zwolnienia).
Praca u Pilawy może być tylko dla desperatów, którzy naprawdę nie są w stanie znaleźć innej pracy i mają już "nóż na gardle".
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-05-27 22:12:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
100%RACJI
zdjecie uzytkownika
smerf - 2015-06-19 18:19:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma Pilawa jest najgorsza firma w Kołobrzegu.Nie płaci pieniędzy na czas pracownicy musza się prosić o swoje ciężko zarobione pieniądze.O tej firmy najlepiej trzymać się z daleka!!!!
zdjecie uzytkownika
jewhen - 2015-06-28 19:27:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [smerf - 2015-06-19 18:19:56]:
nie znasz chyba tych najgorszych firm... w Pilawie jeszcze nie jest najgorzej. Jak w niej pracowałem to może rzeczywiście były opóźnienia , ale w innych nie płacili w ogole, a to spora różnica. Obecnie jednak widziałem , że już od miesiąca pracownika nie mogą znaleźć. Oto oferta http://gazetapraca.pl/ogl/2124933/projektant-technolog#Ko%C4%B9%C2%82obrzeg
zdjecie uzytkownika
eljot - 2015-07-08 15:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Firma PILAWA i jej przedstawicielka w osobie Pani Pełnomocnik KRRYSTYNY PILAWA to jedno wielkie nieporozumienie. Dostarczaliśmy im przez okres około roku art. BHP i nigdy nie było takiej sytuacji, żeby zapłacili w terminie. Ostanie pieniądze odzyskiwaliśmy przez SĄD. Tworzą pozycję monop0listy w rejonie KOŁOBRZEGU jako LIDERA BIZNESU, a w pięty zimno. Dziadostwo .........
zdjecie uzytkownika
radek - 2015-09-08 14:13:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecnie to nikogo nie przyjmują teraz do pracy, mnie to tez zaczeło zastanwiać jak sprawa wygląda, ale poza tym, ze mają problemy z terminowością chyba nie ma na co narzekać. Mają wszysyc normalne umowy i wydaje mi się, że nikt tam nie ma pretensji o to, że nie ma za dużo beneftitów tylko ludzie ciesza się, ze mają prace.
zdjecie uzytkownika
hala - 2015-11-12 19:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od trzech lat ani razu wypłata nie była o czasie. W chwili obecnej minęło 2 miesiące bez wypłaty.Szefowa firmy daje puste obietnice , właśnie przelałam pieniądze. Tylko gdzie? Mam kredyty, 2 dzieci i nawet PIP nie raczy pomóc, tylko odsyła do sądu. To są pieniądze, które należą się za wykonaną pracę. Nie mogę przekonać męża, że z taką dziadowską firmą należy się rozstać.
zdjecie uzytkownika
gomez - 2015-11-13 02:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może ktoś to jeszcze potwierdzić, bo jednak opóźnienia w wypłacie to nigdy nic dobrego, ale może to nie do końca wina firmy. Z drugiej strony chyba zarabiacie sporo, więc nie żyjecie od 1 do 1, tylko macie jakieś oszczędności. Skoro wyżej hala napisała, ze ma kredyt, to musza być i duże wypłaty i umowa o prace na czas nieokreślony, jest tak?
zdjecie uzytkownika
monter - 2016-03-01 16:21:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ta firma to jest dno tak jak własciciele i panie w biurze szkoda czasu kłamia i klamia nic wiecej
zdjecie uzytkownika
PIP - 2016-03-24 12:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Art. 94.5 mowi wyraznie: "Pracodawca jest obowiązany w szczególności: 5) terminowo i prawidłowo wypłacać wynagrodzenie,"

Ponadto:
Art. 85. § 1 K.P. Wypłaty wynagrodzenia za pracę dokonuje się co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie.
§ 2. Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego.
§ 3. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym.

Niniejszym składam skargę na mojego pracodawcę - Firmę „Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowo Produkcyjne PILAWA Eugeniusz Pilawa” z siedzibą przy ul. Tęczowej 1 w Kołobrzegu.

W firmie tej nie przestrzega się przepisów praw pracowniczych oraz Kodeksu Pracy w zakresie: terminów wypłacania wynagrodzenia, przestrzegania przepisów BHP.



- Pracodawca unika wypłacenia wynagrodzenia w terminie przewidzianym przez umowę i jej elementy nie informując pracowników o ewentualnych opóźnieniach,



- Strefa malowania proszkowego nie jest w żaden sposób zabezpieczona- podczas procesu malowania wszelkie powstające w procesie substancje są rozpylane po całym pomieszczeniu utrudniając oddychanie



W związku z zastrzeżeniem z art. 44. ust. 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy nie wyrażam zgody na ujawnienie informacji, że kontrola jest przeprowadzana w związku ze złożoną przeze mnie skargą.



Z poważaniem
zdjecie uzytkownika
PIP #2 - 2016-03-24 12:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Oto wzor pisma i podstawy prawne do napisania go. W tej firmie nagminnie lamie sie prawa pracownikow i kodeks pracy. Zachecam wszystkich pokrzywdzonych o napisanie wlasnie takiej skargi. Skargi sa anonimowe wiec nie ma czego sie obawiac.


Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Paweł S. - 2016-03-31 19:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktoś kiedyś powiedział o tej firmie, że to "kuźnia talentów". W pełni zgodzę się z tą opinią. W firmie Pilawa można zdobyć sporo doświadczenia, oraz nauczyć się pracy pod presją i multidyscyplinarności. Fakt, że od kogo nie ma się za bardzo uczyć, ale jeżeli ktoś samemu się zainteresuje to może w tej firmie zdobyć sporo wiedzy na temat procesów produkcji i obróbki blachy. Jest tam różnie. Czy źle? Ja nie żałuję pracy w tej firmie i mimo wszystko będę ją dobrze wspominał. Jeżeli ktoś jest ambitny i rozgarnięty można tam również zarobić dobre pieniądze. Czy polecam pracę w firmie Pilawa. Na pewno wszystkim młodym osobą, które mają otwarty umysł i chcą zdobyć doświadczenie. Czy będzie łatwo? Na pewno nie ale nikt za nic nikomu nie będzie płacił. Jest to firma rodzinna i z właścicielami można się dogadać. Może na początku jest to trudne, ale z czasem kiedy się poznacie na pewno będzie lepiej.

Pozdrawiam całą załogę i kierownictwo

Wiecie kto.
zdjecie uzytkownika
Franek - 2016-04-05 22:11:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziady dziady dziady nic wiecej o Pilawie nie mozna dobrego powiedziec Najgorszy zakład w jakim pracowałem ! nie polecam
zdjecie uzytkownika
pason - 2016-04-07 15:32:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja bym jednak tak bardzo z tym nie przesadzał @Franek, wiadomo nie każdemu paca w tej firmie może się podobać. Ale tak źle nie jest, firma może zaoferować swojemu pracownikowi całkiem sporo, między innymi szkolenia są organizowane na niektórych stanowiskach.
zdjecie uzytkownika
EłGeniusz - 2016-04-11 10:18:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No tutaj mamy przyklad jak ktoś z administracji próbuje wybielić opinie firmy. Fakty sa jasne. Wypłat jak nie bylo tak nie ma i pewnie do 20-25 nie będzie. Pani K czeka do ostatniego momentu z wypłatami, dopóki ktoś nie zagrozi PIPem albo wymyśli jakąś historie o chorującym dziecku. Parodią jest "dopraszanie" się o własne pieniądze.... A jesli ktoś jest natarczywy to słyszy: "ja tez jestem głodna, śniadania nie jadłam, lubię pasztet"... Co to k...a ma być?!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie pilawa!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert