Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o P.M.P. Ltd.Poland

Pracowałeś w firmie P.M.P. Ltd.Poland i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
mati - 2011-12-04 12:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
odradzam praktykę w tym zakładzie,będąc na dziale obróbki blach niszczyłem przez 2 dni dokumenty, natomiast na skrawaniu "latałem" z odkurzaczem jak się rozlało chłodziwo, ogólnie robiliśmy wszystko oprócz pracy związanej z obróbką metalu (2 lub 3 razy zapier... pilnikiem). O pracy na maszynach możecie zapomnieć. W żadnym wypadku nie należy rozmawiać z pracownikami którzy pytają się "co sądzimy o tym zakładzie i czy chcemy tu pracować" (w szczególności z ekipą z hartowni i poszczególnymi osobami z obróbki skrawaniem). rozmowa z nimi skończy się źle, a w ostateczności poważną rozmową z kierownikiem lub opiekunem. O wcześniejszym wyjściu do domu w celu załatwienia ważnej sprawy możecie zapomnieć, chyba że nie przyjdziecie tego dnia, każda nieobecność musi być udokumentowana zwolnieniem od lekarza. W tym zakładzie odbywając praktyki musisz siedzieć i nic nie robić 8 godz, podczas gdy w innych zakładach normalnie się pracuje po 6 godz. Jeżeli chcecie się czegoś nauczyć polecam PROZ...., RA...., MAX.... Pozdrawiam osoby które podpie...... do opiekuna !!!
zdjecie uzytkownika
JJJ# - 2011-12-18 21:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciekawe co w tym roku zrobia z wigilia zeby poprawic frekwencje. Powinni na probe zrobic nie w godzinach pracy wtedy byliby sami, no moze pojawiloby sie paru(usunięte przez administratora)(tważownikow), ten z kontroli na bank.
To ciekawe ze ktos z taką pogardą i hamskim zachowanie do pracownikow nagle ma chec dzielic sie opłatkiem. Co za ludzie
zdjecie uzytkownika
mati - 2011-12-19 20:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz rację JJJ#, pracownik jest tam uważany za śmiecia, przekonałem się na własnej skórze jaka jest sytuacja, wystarczyły 2 tygodnie pobytu w tej firmie, UWAGA PRAKTYKANCI !!!
zdjecie uzytkownika
rmm - 2012-01-29 01:18:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MARZY mi sie aby moj prezes miał odrobine kultury osobistej, zeby nie byl hamem, zeby rozumiał ze jak sie oczekuje zaangażowania to trzeba i płacic i nie zapominac o podwyżkach i zeby nie zapominal ze jego czas kiedys minie, a wtedy wszyscy jak jeden bedą mu pluli w twaz i najgorzej wspominali i zyczyli. Bo zycie nic nie daje na zawsze.
zdjecie uzytkownika
trryk - 2012-02-05 18:57:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Grenda - jedna z największych australijskich firm transportowych - to rodzinny biznes z Melbourne zbudowany od zera. Firma istnieje od 66 lat, a zarządza nią trio - (usunięte przez administratora) Kilka miesięcy temu rodzina Grendów zdecydowała się sprzedać firmę spółce Ventura za 400 mln dol. Jednak zanim transakcja weszła w życie, Ken Grenda postanowił podziękować wszystkim swoim pracownikom za lata ciężkiej pracy. Wszyscy członkowie liczącej 1800 osób załogi otrzymali ogromne premie - w sumie (usunięte przez administratora) wydał na nie 15 mln dol. swoich prywatnych pieniędzy. Co ciekawe, pracownicy o pomyśle szefa dowiedzieli się dopiero podczas sprawdzania swoich kont bankowych. Jak donoszą australijskie media, średnia wartość premii dla pracownika wyniosła 8,5 tys. dol., a najlepsi pracownicy otrzymali nawet 30 tys.

- Biznes jest tylko tak dobry jak ludzie, którzy dla ciebie pracują, a nasi ludzie są fantastyczni. Dlatego chcemy to docenić. Wielu ludzi pracuje u nas już drugie pokolenie, mamy nawet człowieka, który pracuje u nas już od 52 lat - mówi (usunięte przez administratora) i dodaje: - Zaczynaliśmy od czterech autobusów w 1945 roku, a obecnie operujemy na kilkuset trasach w całej Australii i mamy 1300 autobusów. BEZ DOBREJ KADRY BYŚMY TEGO NIE OSIĄGNELI.

Jak donosi agencja AP, od środowego ranka w biurze firmy rozdzwoniły się telefony od pracowników chcących wyrazić swojemu szefowi podziękowanie za hojny gest, choć - z drugiej strony - smutno im, że od nich odchodzi.
Ciekawe co nasi pracownicy dostali za ten rok. Moze ktos chciałby sie pochwalic ( nie licząc łazików i lodziarzy). Aż chce sie pracowac..... nie? No i ten szacunek do zarządu. Stary z itm-u pewno nic o tym wyzysku nie wie i ze w pmp nagrody zlikwidowali hahahahaha. Obudzą sie wszycy jak konkuręcje przegraja. Ale wina bedzie po stronie robola jak zwykle. dalej tak panowie dalej mobing i najniższe stawki to sukces.
zdjecie uzytkownika
gal_anonim - 2012-02-25 14:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widze na magazynie jak pracuja nie moga usiasc tylko caly czas pracowac wszystko musza robic a ten kierownik palant tak sie boi prezesa ze nawet sie nie odezwie tylko skuli uszy co mu kaze to ma zrobic, a ten zasraniec prezes chowa sie i podglada jak pracuja!
zdjecie uzytkownika
Nowy? - 2012-07-18 18:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam chciałem zapytac o pmp w jeleniej , jak wygalda atmosfera w pracy wynagrodzenie.Gdyby ktos mogl sprecyzowac ile zarabia pracownik produkcji,montazu i kierownictwo po roku pracy bylbym bardzo wdzieczny.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-07-18 09:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak tam z pieniędzmi?
zdjecie uzytkownika
kiti - 2013-08-03 21:25:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kasa tj stawki coraz niższe. a jak juz uda sie któremus wyrwac podwyżke to staje sie odrazu najwiekszym wrogiem(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
ramol - 2013-08-06 16:40:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kiti: a za co mozna wytargować podwyżkę? jakieś specjalne umiejętności, osiągniecia? co konkretnie?
zdjecie uzytkownika
kiti - 2013-08-14 23:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno nie za ambicje, one nie mają znaczenia. Jak poczujesz sie w miare pewnie na swoim stanowisku i masz jakąś alternatywe do PMP to walisz po podwyższkę. UWAGA nie daj sie im zmamić jak Ci bedą wytykać minusy (małe wyrobienie, że gadasz, chodzisz po hali, nie wspolpracujesz itp). PS: jeżeli robisz konkretną robote znasz język programowania i zarabiasz mniej niż 17-18zl/h to sie nie przyznaj bo WSTYD
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-16 19:48:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a możecie podać jakąś konkretną kwotę ile można zarobić na miesiąc w PMP LTD? mam spore doświadczenie w branży..
zdjecie uzytkownika
hhh - 2013-08-16 22:24:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
drugi rok pracuje na centrach, ostatnio przymuszają do pracy na dwóch maszynach, biore na reke ok 1900zl i krece sie ostro za inną robotą
jak masz jakis namiar na wakat za miedzą to podrzuc
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-20 22:23:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie sam szukam po małej przerwie, nie mam pojęcia jak się wkręcić :) albo mało placą albo nikogo nie szukają:) a podnieśli Ci pensję przez te dwa lata, czy 1900 to był Twój start?
zdjecie uzytkownika
mason - 2013-10-27 01:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Doświadczenie tu nie odgrywa żadnej roli. Świnia oficjalnie powiedział, że zroboi wszystko, żebyśmy zarabiali jak najmniej. Pora uciekac z tego grajdołu. Brak perspektyw... A szkoda, bo firma jest niezła, tylk kierownictwo nieludzkie...
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2014-02-08 13:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jeśli rzeczywiście takie teksty padają w strone pracowników w P.M.P., to pewnie niedługo nikt nie będzie tam pracował, ale jednak pracują, to może nie jest tak źle.
zdjecie uzytkownika
nico - 2014-04-05 10:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam wasze opinie i jestem zdziwiony .to powiedzcie koledzy dlaczego jest sie tam trudno przyjac ,ja probuje od 3 lat i nic
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-14 21:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nico - 2014-04-05 10:26:07]:
Teraz potrzebne sa znajomosci.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-05-25 13:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
4 lata pracy i zero podwyzki czlowiek daje ile moze z siebie a oni tlumacza sie co roku ze w nastepnym roku poprostu wykorzystywanie no i ten system tragedia ktos kto siedzi przed biurkiem mowi mi ile mi zejdzie z praca nad wykonaniem jakiegos elementu wedlug jego kosztu paranoja
zdjecie uzytkownika
gienio - 2014-05-25 17:42:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale od początku Twoje wynagrodzenie @pracownik, jest takie tragiczne? ile dostajesz co miesiąc od PMP?
zdjecie uzytkownika
nico - 2014-05-27 10:42:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skoro potrzebne sa znajomosci to musi byc dobrze w tej firmie
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-05-27 19:00:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co piszecie to chyba nie najlepsza atmosfera panuje w PMP, szkoda bo chcialem tam pracowac. jest duza konkurencja miedzy pracownikami? Jaki jest system motywacyjny w firmie, mozliwosci rozwoju? napiszcie czy warto tu aplikowac, dzieki
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-30 16:59:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pablo - 2014-05-27 19:00:53]:
Lepiej Ci bedzie w ITM'ie niz w P.M.P. Dobrze znam obie firmy i firma "Matka" - ITM jest zdecydowanie lepsza.
zdjecie uzytkownika
gienio - 2014-05-30 22:48:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-05-30 16:59:35]:
skoro firmy są ze sobą tak związane to w sumie warunki w obu powinny być takie same. Czym się tak różnią?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-06-03 14:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gienio - 2014-05-30 22:48:54]:
To ze firma ITM i PMP sa ze soba powiazane to nic nie oznacza. Masz przyklad firmy Sorter i Stalko. Podobna sytuacja. To sa nadal oddzielne firmy, z oddzielnym Zarzadem itd. PMP jest tylko podwykonawca dla ITM'u. Tak to wyglada.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.M.P. Ltd.Poland
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski