Precision Machine Parts Poland Sp z o. o.

Radom

Opinie o Precision Machine Parts Poland Sp z o. o.

xxx 2014-05-30 16:59:35
Lepiej Ci bedzie w ITM'ie niz w P.M.P. Dobrze znam obie firmy i firma "Matka" - ITM jest zdecydowanie lepsza.
gienio 2014-05-30 22:48:54
skoro firmy są ze sobą tak związane to w sumie warunki w obu powinny być takie same. Czym się tak różnią?
xxx 2014-06-03 14:24:35
To ze firma ITM i PMP sa ze soba powiazane to nic nie oznacza. Masz przyklad firmy Sorter i Stalko. Podobna sytuacja. To sa nadal oddzielne firmy, z oddzielnym Zarzadem itd. PMP jest tylko podwykonawca dla ITM'u. Tak to wyglada.
1
mel 2014-09-21 18:08:23
Nikt nie postawi Cie na maszynie bez odp doświadczenia.
Tam nie ma serii, ze można sobie pozwolić na popsucie kilku sztuk, tylko zazwyczaj drogie detale.
Nie narzekajcie, wiadomo zawsze cos sie komus nie podoba ale są zakłady, w których zupełnie sie nie szanuje ludzi a tu jest w miarę ok.
ulek 2014-10-04 10:11:01
Wszyscy tylko biadolicie. Jak jest tak źle to grzecznie podziekujcie i idźcie do tych cudownych firm gdzie mlekiem i miodem rzeki płyną. Najłatwiej narzekać. Kasa nie jest zła +systemy motywacyjne+bale ogniska teatry siłownia basen. Każda radomska firma tak ma???
szymi 2014-10-06 03:44:38
no właśnie ja chciałem dopytać się szczegółów odnośnie tej kasy. Interesuje mnie oferta pracy ze strony PMP Ltd. Poland na konstruktora. Praca jest w Radomiu, a słyszałem swego czasu plotki , że niespecjalnie w tym mieście lubią dobrze płacić sowim pracownikom. Czy w PMP jest podobnie czy może przeczą tym plotkom?
ktoś 2014-10-24 18:22:02
Jakie są te systemy motywacyjne? Jest jakaś premia miesięczna,roczna,trzynastka czy bony na święta?
bajtek 2014-11-19 21:40:59
@mal co oznacza to w miarę ok adekwatnie szanowania ? tylko raz dziennie reprymenda czy tylko w przypadkach kiedy coś jest nie tak i odbywa się to w cztery oczy czy w otoczeniu wszystkich pracowników w sposób kaki żeby wszyscy w środku jak i na zewnątrz o tym wiedzieli , że ktoś został postawiony do pionu ?
pracownik 2015-01-01 18:16:54
Ludzie gadacie jakieś pomylone rzeczy o PMP. Prawda jest taka, że ciągle kogoś szukają bo ludzie nie chcą za głodowe stawki pracować. Ostatnio [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kilku osobom na święta całe premie, żeby ukarać dla przykładu. A jeśli chodzi o traktowanie ludzi to: MOBBING na porządku dziennym, jak coś kierownictwo spieprzy to trzeba potrącić robolowi, A prezes ON cholera nic nie wie co się dzieje na hali, świnia z kierownikiem ukrywają wiele rzeczy przed nim. Powodzenia jak ktoś tam chce pracować. A Pieprzycie o systemach motywacyjnych tam jest jeden zabrać premię i dać 11 zeta na godzinę. Ja stamtąd spierdalam :-)
Stefan 2015-01-06 17:46:50
Gdzie (usunięte przez administratora)?? Jest w radomiu jakaś w miarę ogarnięta firma w której znajdzie pracę konstruktor CAD??
amigo 2015-02-28 12:51:04
Jak chcesz to znajdziesz Stefan na prawdę, zawsze jeszcze możesz sobie wyjchać tylko potrzebuje żębyście mi powiedzieli conieco wiecej o samych rozliczeniach za gdzoiny pracy .. jak to wygalda na miesjcu/ mozna byc zadowolonym czy nie za bardzo ? Wiecie mam rozne dosiwadczenia i wole zapytac na początku
maciek 2015-03-19 12:34:13
czyli gówna siedzba ich mieści się właśnie w Radomiu, dobrze ja rozumiem @Stefan? Mam nadzieje, że teraz bedzie jakaś zmiana u nich w firmie w takim razie, no ale nie sądze, żeby tak od razu coś się miało zmienić.. czekam jeszcze na Wasze komentarze odnośnie
ron 2015-04-05 16:16:01
Witam.
Pracowałem tam i ciesze sie ze uciekłem. 11 zł na poczatek i dobic do 13zł przez 4 lata to wszystko czego mozna tam sie spodziewac. nauczyc sie i wyjechac to wszystko. za minimum w radomiu jest sporo pracy w lepszych warunkach niz tam panujacych. ura i rudy sie dogadali. faktury wystawiaja przekrecone i zarabiaja. od koryta ich nikt nie oderwie.
1
ron 2015-04-05 16:16:02
Witam.
Pracowałem tam i ciesze sie ze uciekłem. 11 zł na poczatek i dobic do 13zł przez 4 lata to wszystko czego mozna tam sie spodziewac. nauczyc sie i wyjechac to wszystko. za minimum w radomiu jest sporo pracy w lepszych warunkach niz tam panujacych. ura i rudy sie dogadali. faktury wystawiaja przekrecone i zarabiaja. od koryta ich nikt nie oderwie.
4
Precision Machine Parts Poland Sp z o. o. 2015-04-08 10:10:59 [pracodawca]
Szanowny Panie,
w nawiązaniu do pana opinii informuję, że naruszył pan dobre imie osoby bezpodstawnymi pomówieniami. Jeżeli dysponuje pan dowodami potwierdzającymi nieprawidłowości prosimy o kontakt. W przeciwnym razie prosimy o zaprzestanie publikowania nieprawdy.
5
ron 2015-04-16 10:55:50
Zaprzestaje.
2
maciek 2015-04-16 13:07:43
to jak cała sprawa wygląda naprawdę, można tutaj zaorbić więcej niż 13 zł na godzinę? widziałam nowe ogłoszenie w Radomiu na technologa, to chyba pensja jest wyższa?
Vomer 2015-05-06 22:26:41
Pensja bardzo atrakcyjna: operator obrabiarek CNC, zarówno tokarz CNC, jak i frezer CNC zarabiają minimum 3500 brutto w okresie próbnym (3 miesiące), potem 4300 brutto - 1 rok pracy, a po roku pracy już 5700 brutto. Plus dodatki: bony, paczki, bilety do kina oraz wysokie premie.
Co do atmosfery? Fajna miła atmosfera, ludzie przyjaźnie nastawieni do otoczenia, ogólnie świetnie.
Szkolenia: Inżynierzy szybko wytłumaczą jak działa dana maszyna, można nauczyć się programowania maszyn CNC na poziomie zaawansowanym.
Precision Machine Parts Poland Sp z o. o. 2015-05-07 16:30:40 [pracodawca]
Szanowni Państwo,
w nawiązaniu do powyższej opinii chcielibyśmy przedstawić pakiet świadczeń dodatkowych oferowanych pracownikom naszej firmy:Pracowniczy Program Emerytalny - 5% wynagrodzenia miesięcznego brutto pracodawca wpłaca na konto emerytalne tzw.III filar, opłacane przez pracodawcę ubezpieczenie na życie (w tym poważne zachorowanie i pobyt w szpitalu), finansowane szkolenia zawodowe i rozwojowe, współfinansowane szkolenia językowe(50%),pakiet sportowy, stołówka zakładowa, opieka medyczna także w zakresie profilaktyki, wyjazdy do teatru, imprezy integracyjne, wspieranie pasji pracowników.
Taki jeden 2015-05-07 17:33:17
Ostatni wpis to widać, że prezesa, ale przedostatni to pewnie jego kolegi :-), ciekawie wygląda też konwersacja rona z prezesem, wprawdzie nie znam wymienionych osób, ale nie wiem czy jak ktoś pisze "ura" albo "rudy" to narusza czyjeś dobra... Już mi się to z mety nie podoba...
ciekawy 2015-05-10 13:02:16
Nie widziałem ogłoszeń do pracy w magazynie. Czy warto wysłać papiery gdy nie ma ogłoszeń. Jak wygląda praca w magazynie firmy PMP??
jou 2015-05-15 22:47:37
A jak u spawaczy,czy też kasa przyzwoita,można się wybierać,czy dają 13 na wejście a po trzech latach złożą 1 zera i tyraj na ....zjadòw.
Ja 2015-06-19 23:46:35
Rozbawił mnie ten komentarz. 3500 to może wtedy jak się robi na dwóch maszynach i dostanie się dodatek na święta + soboty. Aha, i nie dla stażysty tylko etatowca.
3
zdziwony 2015-07-22 06:50:47
mnie to zdziwilo, ze 3500 to nie mozna zarobić. Mam nadzieje, ze cały czas mówimy o zarobkach netto jednak. bo jeśli tą kwotę podzielić przez dwa i jeszcze coś oddjąć i to ma być brutto to ja dziękuje... na stronie internetowej to jakoś lepiej wygląda i zachęca. Ja widziałem ogłoszenie np na stanowisko pracownika działu przygotowania produkcji. Oferta wydaje się być ciekawa bo bogaty pakiet socjalny jest, ale jednak po konfrontacji z komnetarzami to już nie wiem.
ktos 2015-07-26 10:39:44
Nie da się zarobić więcej niż 2500na rękę po 3 latach pracy na umowie o prace. Często zabierają premie za byle co. Podwyżki tylko dla swoich. Atmosfera jest ciezka trzeba uważać bo prezes kiepas ma ziomków na produkcji i lubi wiedzieć co się dzieje.
anielcia 2015-08-21 14:21:13
@ktoś nawet jeśli zarobisz na rękę 2500 zł to jednak uwazam to za imponująca kwotę jak na polski rynek i taką branżę, nie ma na co narzekaĆ. najważniejsze tez są premie, fajnie jeśli do wynagrodzenia podstawowego można sobie dorobić. ciekawi mnie natomiast kwestia zabierania tych premii o czym piszecie, proszę o więcej info
były pracownik 2015-09-06 14:18:20
Mobbing mobbing i jeszcze raz mobbing po 3 latach pracy na szlifierkach i potem fezarkach 3 osiowych pensja z gwarantowaną premią 20% ( jeśli masz wyrobienie ppowyżej 90%) zarabiałem max 2000 netto!!!
a jak dostaniesz nadgodziny to wtedy aby sobie odbili to zabiora ci premię za byle co aby tylko za dużo nie zarobił
polecam tą firmę jeśli chcesz się pracy nauczyć ale licz się z tym że zdrowię i nerwy stracisz wtedy
2
krzysiek 2015-09-20 18:07:01
@były pracownik - no dobrze, ale co wg Ciebie jest mobbingiem, niektórzy nie do końca znają jego znaczenie. Nie można ot tak oskarżać o coś takiego nie mając sensownych powodów. Co ciekawe, mają tylko jedno ogłoszenie pracy, poszukiwany jest specjalista ds. bhp. Potrzebne jest doświadczenie, ale zapewniony jest pakiet socjalny.
obserwator 2015-09-25 10:52:04
Obserwacje i Spostrzeżenia. Moje pisanie zacznę zwyczajnie,trochę poważnie i trochę fajnie, opowiem kilka słów o swej pracy by Wam przekazać drodzy rodacy, w jak fajnej firmie przyszło pracować,WAŻNE,by nie dać się tam zwariować. W zakładzie jestem już z pewnym stażem,z pełnym spostrzeżeń,opinii bagażem, jednak do pracy spieszę z ochotą,to autobusem,czasem piechotą, i zawsze jestem pełen nadziei,że się na lepsze coś wreszcie zmieni. Więc równo z gongiem pracę zaczynam,żeby nie było,że moja wina, że coś nie wyszło,się nie udało,no i z wysyłką nie pojechało, i tak spawamy i szlifujemy,od swych stanowisk nie odejdziemy. Są tu spawacze są i ślusarze są też frezerzy oraz tokarze, magazynierzy i montażyści i oczywiście wazeliniarze. Tak zapieprzamy przez tydzień cały,omal mi z orbit nie wyjdą gały, i pierwsza,druga i trzecia zmiana,zasuwa cała gawiedź kochana, by szeryf nasz był zadowolony,by zebrał spore,dorodne plony. Nie wolno kręcić się,chodzić na boki,bo to zbyteczne i puste kroki, te kroki będą dobrze zmierzone,mogą przy premii być uwzględnione jak takich kroków sporo przybędzie,z tego przybytku chleba nie będzie. Dlatego spawaj,frezuj,tocz i zaginaj,bo wkrótce będzie późna godzina, i już nie zdążysz z tym do kontroli i przy wypłacie bardzo zaboli, będzie gadane,że nie podołałeś,bo się za słabo gościu starałeś. Są również biura technologiczne,to są dopiero miejsca magiczne, siedzą tam sami inżynierowie,któryś coś czasem miłego powie, i dłoń uściśnie i się pokłoni,czasami nie chce,nikt mu nie broni. Mamy na dziale drogi kolego szefa sprytnego i zaradnego, gdy chcesz uzyskać mądrej porady,on Ci nie powie,że nie da rady. jest to szef bystry oraz niezłomny,zawsze gotowy ciągle przytomny,
4
obserwator 2015-09-26 09:46:17
Pani się postarała i uśmiechnięta nam je wręczała. Od wyrobienia i obecności czy Cię za często nie bolą kości, czy na zwolnieniu często przebywasz jeśli przebywasz,no to przegrywasz, potem pretensje do kierownika,że Ci z wypłaty procent umyka. A i podwyżki są tu kosmiczne,rzekłbym dosłownie,bardziej komiczne, raz na dwa lata dadzą złotówkę,twierdząc,że dali dużą gotówkę, szefostwo twierdzi,że nie ma szmalu,przetańczyliście wszystko na balu. Ciągle się zakład rozbudowuje,ciągle maszyny się dokupuje i swoje biura też powiększyli,żeby się w klitkach już nie gnieździli, to skąd ma szeryf mieć szmal dla ludzi jak co dzień nowy pomysł się budzi. Jeżdżą autami za sto tysięcy,to trochę premii z paru miesięcy, lecz to nie kłopot na Twoją głowę,wszak to są auta tylko służbowe, by wizerunek firmy budować i z klasą firmę reprezentować. Chcemy zarabiać kasy jak lodu więc dawaj bracie ciągle do przodu żeby utrzymać nasze rodziny to trzeba raczej dymać godziny, kasy nie wołaj,się nie przydaje mówią,że szczęścia w życiu nie daje. Przecież możecie przyjść i w sobotę,i wszyscy złapać się za robotę, jak się tak razem wszyscy złapiecie,jak tą robotą razem szarpniecie, to w poniedziałek wysyłka będzie,a po wysyłce w kasie przybędzie. Wam zapłacimy za trzy miesiące,będzie to bardzo pouczające, żebyś Ty wodzy fantazji nie puścił,no i od razu wszystko przepuścił. Nas do podziału jest bardzo wielu,więc się nie dąsaj mój przyjacielu, bardzo dokładnie to przemyślimy,wszystko starannie tak rozdzielimy, aby i dla Was coś tam zostało,byście nie narzekali,że to za mało. Ci co przychodzą i popracują,poobserwują i posmakują, zobaczą co się naprawdę dzieje,jak cała świta wokół szaleje, prędzej czy później się z firmą żegnają,dosyć tych rarytasów mają.
2
michałek 2015-10-19 21:40:33
Witam, jak jest z pracą dla nowych po szkole, wiem że na początek nigdzie ie dostane dużo, ale coś mi się obiło o uszy że w pmp na start dają 13zł brutto czyli 9,5 na ręke, czy to prawda, a jeśli tak to po jakim czasie można spodziewać się podwyżki, oczywiście liczę na to że pokaże się z dobrej strony, bo za samo bycie w pracy nikt podwyżki nie da.
1
oleh 2015-10-20 21:45:22
no z tego co piszecie to nie ma tam tragedii jakiejs, 13 brutto nie jest zle, jak to sie mowi lepszy rydz niz nic, jeszcze po szkole to calkiem calkiem, jak na pierwsza prace, trzeba miec tez pojecie a jeszcze lepiej jak jest ktos doswiadczony obok kto pomoze, mysle ze nie bedzie zle, widze ze szukaja ludzi podaje link http://www.pmp-poland.pl/?page_id=229
1
qwerty 2015-10-28 10:35:05
Nie wiem ostatnie opinie to chyba z kard pisali, 13 brutto nie jest źle? tyle za samo uśmiechanie sie do klientów można dostać w popularnej hamburgerowi, w Wielkopolsce 15 do reki dają za samą znajomość suwmiarki i mikrometru,a tłumaczenie że tu Radom można sobie w buty schować, bo klienci i tak płacą w euro a nie w Radomskich złotówkach, ale nikt nie jest głupi i nie będzie tyrał na 3 zmiany za 13 BRUTTO, za netto to fakt można sprawę przemyśleć, ale szału nie ma jak na CNC, lepiej dojeżdżać te 80km dzienie i wsiąść 2 razy tyle na konwencjonalnych, młodych nie ma i nie będzie bo mają lepsze propozycje
4
klon 2015-11-25 17:54:06
@agnieszka, to może poproś chłopaka by coś napisał, bo jedak to opinia z trzeciej reki, może chłopak sie przechwala troche przed dziewczyną. @qwerty, czyli potwierdzasz, że obecnie proponuja tutaj 13 brutto? W sumie na etacie 160 godzin jest 2080 złotych, czyli wiele powyżej minimalnej krajowej. Pozdrawiam.
Gno 2016-04-06 17:43:01
No tak @klon ale to jednak jest kwota brutto, więc tych 2 tysięcy do ręki nie dostaniesz. A szkoda, bo firma wydaje się być bardzo w porządku, jeśli zatrudniają na umowę o pracę.
2w3e 2016-05-07 14:43:59
teraz widze ze szukaja referenta do spraw personalnych w dziale zasobow ludzkich w Radomiu chodzi o prowadzenie dokumentacji kadrowo-płacowej, przygotowywanie danych do naliczania wynagrodzenia, realizacja zadań związanych ze sprawami pracowniczymi,
anonim 2016-07-12 12:37:13
Jakiego wynagrodzenia może spodziewać się technolog z 2-3 letnim doświadczeniem? Nie wiem czy warto aplikować jeżeli kwoty oscylują wokół 2500 brutto....
ghj 2016-07-12 18:38:40
technolog za 2500 zł brutto? To chyba jakiś żart ?! No chyba że jest to jakaś pomyłka, co także jest bardzo możliwe. Ale chyba teraz nie mamy " tego " problemu, ponieważ na chwilę obecną Precision Machine Parts Poland Sp z o. o. nie poszukuje ludzi.
anonim 2016-07-13 10:19:08
Właśnie dopytuje jakie stawki przewidują, bo np. kolega po 2 latach pracy w innej firmie ma 2000 brutto. Na stronie PMP w zakładce praca jest kilka stanowisk w tym technolog WOS, więc mam rozumieć, że są nie aktualne?
taka 2016-07-13 15:35:54
Podejrzewam, że tyle mogą zaproponować na to stanwosiko na poczatek, moze wiesz jakaś osoba niedoswiadczona to wtedy pracuje na najnizszej, ciekawe po jakim czasie sa pozniej podwyżki w umowie, jezeli wogole są?
CIEKAWY 2016-07-18 22:05:25
Witam i z ciekawosci pytam ile mniej wiecej ma na rękę spawacz TIG141/MAG135 ?
oleh 2016-07-19 09:26:46
Te ogłoszenia @anonim są aktualne oprócz tego technologa WOS są jeszcze oferty na konstruktora, operatora obrabiarek i prasy i chyba ślusarza ale nie ma tam podanych dokładnych stawek to chyba już na rozmowie ustalasz
AGS 2016-07-26 09:26:03
Na jakie zarobki może liczyć kontroler jakości z dwuletnim doświadczeniem, czy praca jest dwuzmianowa, jak z sobotami, czy są jakieś nadgodziny?
maciek 2016-07-27 14:18:15
wydaje mi się, ze takie 2000 zł to jednak jest minium jeśli chodzi o podstawe, ale to chyba jest do uzgodnienia po prostu.
1
ja 2016-08-05 00:20:34
A czy jest może ktoś kto już pracuje w biurze jako konstruktor lub technolog, ewentualnie pracował i chciałby podzielić się szczegółami na temat pracy na tych stanowiskach np. jaka atmosfera, możliwości szkolenia, zarobki itp.
roland 2016-08-05 10:37:21
@maciek uważam że to minimum i na wielu stanowiskach możesz sporo zarobić, tym bardziej że firtma jest prestiżowa, nawet na Hannover Messe 2016 jest obecne więc już o czymś to świadczy. a co do rekrutacji to zakładka opdowiednia jest u nich na stronie internetowej
M&M 2016-08-10 13:31:59
Witam
Od jutra zaczynam 3 miesięczny staż w tej firmie. Jak to jest w PMP ze stażystami? Jak tam ich traktują? Cos na początek? Jakies rady? Pzdr
jacek 2016-08-10 13:54:21
@roland a jak długo tak średnio trzeba czekać na odpowiedź firmy po wysłaniu cv?
asdasdsa 2016-08-20 15:11:49
Pewnie jak w każdej innej firmie, jeśli są Tobą zainteresowani dzwonią w przeciągu kilku dni
elo 2016-08-21 09:01:26
A czy tylko na okres wakacyjny szukali ludzi czy teraz tz beda poszukiwali? bo ofert pracy nie widzę?
Zostaw swoją opinię o Precision Machine Parts Poland Sp z o. o. - Radom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Precision Machine Parts Poland Sp z o. o.