logo Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych)

Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych)

Wrocław

Opinie o Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych)

anonim 2011-05-01 20:07:20
Natknęłam się na te wpisy i muszą przyznać, że jestem zaskoczona. W Between pracuje od 2006 r., pracowałam najpierw w Oleśnicy, teraz we Wrocławiu. Oczywiście, tak jak w każdej pracy, pojawiają się dobre i złe chwile, natomiast generalnie pracuje mi się dobrze. Mogę porównać podejście do pracownika w Between i w innych szkołach, też tych sieciowych i na prawdę nie widzę tu żadnych negatywnych kwestii. Wręcz przeciwnie, mam dużo zajęć, wszystko jest zawsze ustalone, organizacja ok, dużo uśmiechu i pomoc w razie potrzeby.
1
lektor 2011-09-15 23:53:25
Powyższe opienie są zdecydowanie przesadzone. Pracuję w Between od kilku lat i jestem z tej współpracy bardzo zadowolona. Mam dużo godzin co pozwala mi ograniczyć się do współpracy z jedną szkołą, jest to ogromny plus. Dojazd do Oleśnicy nie jest problemem i nie zajmuje wcale tak dużo czasu. Szkoła zapewnia bardzo dobre warunki pracy, dużo materiałów dodatkowych, pełne komplety lektorskie, zadowalające wsparcie metodyczne. Oczywiście, Between także wymaga od lektora, ale to nie powinno dziwić. Stawki są porównywalne z innymi szkołami. Jeżeli chodzi o ludzi to zarówno lektorzy, jak i inni pracownicy są bardzo sympatyczni, pomocni, życzliwi. P. Agata Haluch zdecydowanie zyskuje przy bliższym poznaniu. Być może przy pierwszym kontakcie wydaje się formalna i zachowuje dystans, ale jako szefową odbieram ją bardzo pozytywnie. Mamy wielu wiernych słuchaczy, co sugeruje, że sposób w jaki są uczeni języków jak i atmosfera panująca w szkole im odpowiadają. Oczywiście zdarzają się problemy typu niezadowolony z postępów dziecka rodzic, ale nigdy nie obarcza się winą tylko i wyłącznie lektora! Uważam, że jestem zarówno przez p. Agatę jak i metodyka traktowana bardzo dobrze, a moje zaangażowanie w pracę jest doceniane. Nie mogę się również zgodzić z wypowiedziami sugerującymi, że w Between nie zatrudnia się doświadczonych lektorów. Wszyscy ukończyliśmy bardzo dobre uczelnie, a nawet jeżeli nie mamy wieloletniego doświadczenia to mamy umiejętności, potencjał i ogromny entuzjazm, a to bywa ważniejsze niż 10 lat pracy w zawodzie. Zajęcia prowadzone przez lektora z wieloletnim stażem wcale nie muszą być bardziej ciekawe, a jego metody niekoniecznie są bardziej skuteczne. Wszystkim niezadowolonym ze współpracy z Between lektorom lub osobom, które niepochlebnie wypowiadają się o szkole na podstawie kilku spotkań rekrutacyjnych szczerze życzę, aby znaleźli szkołę, która doceni ich doświadczenie i umiejętności, a praca w niej będzie dla nich czystą przyjemnością… Ja takie miejsce znalazłam!
Ewa 2011-10-15 16:39:01
Czytając te wszystkie opinie o Between zastanawiam się co mogę dodac od siebie. Pracowałam w Oleśnicy jakiś czas. Rozumiem, ze te etepy rekrutacji są dla lektorów bardzo uciążliwe, że stawki nie są zadowalające, jak na Oleśnicę. Jednak przecież nikt nas nie zmusza.( usunięte przez administratora )
Kasia 2012-09-16 13:43:53
Pracowałam przez rok w tej firmie jako lektor i bardzo miło wspominam naszą współpracę. Atmosfera bardzo przyjazna, dlatego nie wiem skąd te przesadzone opinie. Może po prostu niektórzy są w nieodpowiednim miejscu lub na nieodpowiednim stanowisku. Osobiście bardzo polecam!
Tomek 2012-09-16 13:54:33
Nie do końca zrozumiałem, co napisałeś, bo strasznie się wykrzaczyło, ale na tyle na ile się doczytałem, musze się nie zgodzić... Pracowałem w Between wprawdzie tylko 9 miesięcy, ale było naprawdę fajnie. Długa i męcząca rekrutacja - to racja, ale myślę że ona pozwala (usunięte przez administratora) kontrolować to, kogo zatrudnia... Potem już tylko lepiej - zarobki takie jak gdzie indziej, czyli jest ok, ale atmosfera - super. Aż chciało się jeździć do pracy... No i godziny pracy też mogłem sobie dostosować do potrzeb i możlwiości. Polecam bardzo choć radzę się przygotować na długi proces rekrutacyjny...
Ode mnie 5 z minusem.
Magda 2012-09-27 23:24:17
Byłam w firmie Between lektorem przez ponad rok i chwalę sobie tę firmę jako pracodawcę. Jedynym minusem był długi proces rekrutacji, który udało mi się w końcu przejść...
Michal76 2012-10-27 13:45:51
Pracowałem w Between jako lektor i byłem bardzo zadowolony z pracy. Wyjechałem do Warszawy, dlatego byłem zmuszony do zrezygonowania, ale do tej pory pozostaję w przyjaznych stosunkach z (usunięte przez administratora). To świetny pracodawca, szczególnie dla osób niedługo po studiach. Polecam!
anonimwo 2012-11-08 06:03:15
tez pracuje w Between - z braku laku-na umowie \"smieciowej\" bo nic wiecej nie mam i nic wiecej poza uczeniem nie potrafie, wlasciwie to nawet uczyc nie potrfie i dopiero sie ucze:( małą płacą:(kadra lektorska super, fajna atmosfera w szkole, sporo godzin, panuje ład i porzadek. Praca zdecydowanie dla młodych ludzi w trakcie studiów albo swiezo po. W dalszej perspektywie to \"bida z nędzą\' tak ze trzeba sie rozglądnąc za czyms konkretnym. Pozdrawiam moje drogie koleznki i drogich kolegów.
Alicja 2012-11-11 15:35:21
Nie byłam lektorką, ale z Between Wrocław miałam dużo wspólnego, korzystałam z lekcji, a jedna z lektorek to moja przyjaciółka. Złego słowa nie słyszałam o szkole, za to dużo ludzi mi ją polecało. Domyślam się, że konkurencja duża, ale przestańcie proszę kłamać...
Maciek83 2012-11-13 00:13:42
Pracowałem w zeszłym roku, polecam. Mimo masy negatywnych komentarzy tutaj ja nie zauważyłem żeby Szkoła Językowa Between wybijała się w jakikolwiek spobób negatywnie. Mnie zaskoczyły dobre stawki, rynkowe. Atmosfera na +
Roman 2012-11-16 13:33:05
Byłem lektorem w Between przez ponad rok. Proces rekrutacji długi i męczący. Praca i zarobki - ok, jak na wrocławskie warunki. Atmosfera w firmie fajna, pani Agata bardzo w porządku i pomocna kiedy trzeba. Ogólnie pozytywnie.
Robert84 2012-11-25 01:06:51
Współpracowałem przez okres 1,5 roku z firmą Between. Wspominam bardzo pozytywnie. Osobiście polecam, było miło i przyjemnie i gdyby nie mój wyjazd do Angli, pewnie zostałbym dłużej...
Beata 2012-12-13 23:29:07
Ja również polecam. Zakończyłam współpracę z firmą niespełna 3 miesiące temu - znalazłam pracę jako tłumacz, o czym zawsze marzyłam. To świetne miejsce dla lektorów z pasją. Atmosfera bardzo +
Minusy? Brak dodatkowych benefitów, ale nie można mieć wszystkiego :)
brow88 2012-12-16 15:30:50
Nie pracowałem w tej szkole, ale moja dziewczyna była lektorką i atmosfera nardzo jej sie podbala. Nie wiem skady tyle fdyskusji - between wroclaw narobila sobie chyba wrogow :) Nie dziwie sie - to raczej jedna z badziej "rozchwytywanych" szkol...
Gość 2013-08-26 20:02:48
No właśnie ja już czekam tydzień na pieniądze za zlecenie. Wysłałem do nich przypomnienie, ale czy to coś da.... (usunięte przez administratora)
2013-09-07 22:58:04
Gość - 2013-08-26 20:02:48

No właśnie ja już czekam tydzień na pieniądze za zlecenie. Wysłałem do nich przypomnienie, ale czy to coś da.... Z tej strony się chyba jednak nie dowiem (usunięte przez administratora)
Otrzymałem zapłatę.
lektor 2013-09-26 10:12:12
Ewa - 2011-10-15 16:39:01

Czytając te wszystkie opinie o Between zastanawiam się co mogę dodac od siebie. Pracowałam w Oleśnicy jakiś czas. Rozumiem, ze te etepy rekrutacji są dla lektorów bardzo uciążliwe, że stawki nie są zadowalające, jak na Oleśnicę. Jednak przecież nikt nas nie zmusza.( usunięte przez administratora )
jakie powyższe opinie?
dafi 2014-11-30 18:35:27
tak jest @kimi oczywiście w teorii. Z tego co widziałem po wpisach różnych osób i z tego co udało mi się w rozmowie ustalić z ludźmi którzy uczęszczali do Between to w rzeczywistości nie jest już tak kolorowo. Oczywiście są świetni lektorzy którzy pasują do tego opisu, ale trafiają się niestety również czarne owce
bobol 2015-01-30 15:43:52
Przeskrolujcie sobie kadrę nauczycieli (http://hiram.pl/klienci/between/kadra.html) Według mnie naprawdę tworzą niesamowity zespół z doświadczeniem, a co za tym idzie prawdopodobnie skuteczność nauki jest naprawdę wysoka. Mam nadzieję, że kadra nie zmienia się zbyt często, bo szkoda byłoby niszczyć dobrze pracującą maszynkę.
Tupak 2015-02-21 13:06:53
Ma ktoś może informacje o obecnych kursach - czy w ogóle jest sens do nich iść? Z tego co wiem to w innych szkołach językowych utworzenie grupy językowej jest zależne od tego czy zbierze się odpowiednia ilość uczestników. Mam nadzieję, że nie jest tak, że w razie niezebrania się zostają oni przerzucani na inne dni tygodnia i godziny.
jupik 2015-03-07 17:09:13
nie wiem czy jest sens szukać pracy we Wrocławiu w związku z językami obcymi akurat w Between. Moim zdaniem kadra tutaj jest dość sztywna ( nie chodzi mi o charaktery , a o pewność zatrudnienia) . Jest wiele innych miejsc w tym pięknym mieście dla nauczycieli jezyków obcych czy też lektorów. warto szukać
gghjb 2016-05-07 16:56:53
hej! czy Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych) poszukuje może nauczycieli języka angielskiego?
aabb 2016-11-15 11:50:49
Nie mogę polecić pracy w szkole, szkoła na pierwszy rzut oka sprawia profesjonalne wrażenie, proces rekrutacji jest dość długi (jak dla mnie plus), jednak organizacja pracy i zarządzanie pozostawiają wiele do życzenia. Zmiany w planie są dość częste, o czym szkoła informuje w ostatniej możliwej chwili, wynagrodzenie zawsze wpływa na konto z opóźnieniem, bez przyczyny, właścicielka nie potrafi rozmawiać z ludźmi, obraża się jeśli coś idzie nie po jej myśli (brak możliwości przyjęcia nowego ucznia), wiele maili pozostaje bez odpowiedzi, brak określonych i spisanych zasad, na których powinna być oparta współpraca, ogólnie - brak profesjonalizmu.
Za plus mogę uznać firmy, z którymi szkoła współpracuje, są to znane na rynku polskim, duże koncerny, z którymi przyjemnie współpracować. Stawki proponowane przez szkołę można negocjować.
Zostaw swoją opinię o Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych) - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych)