Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-09-29 10:22:04 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Between Agata Haluch (Szkoła Języków Obcych) - Wrocław. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2010-06-30 10:53:00 odpowiedz | cytuj
ta szko�a to rzeczywi�cie porażka, należy pami�ta�, iż nie można by� zbyt bardzo wykszta�conym, zbyt biegle w�ada� j�zykiem, by� zbyt dobrym nauczycielem/lektorem ... duże do�wiadczenie to wr�cz zarzut ... przy rozmowie rekrutacyjnej czu�am si� jak uczniak ... �miech na sali ... szko�a stawia na kas� a zatrudnianie nauczycieli do�wiadczonych mija si� z celem, bo po co przep�aca� skoro student b�dzie pracowa� z 25 z�. brutto za godzin�:)
lala - 2010-06-30 10:54:13 odpowiedz | cytuj
ta szkoła to rzeczywiście porażka, należy pamiętać, iż nie można być zbyt bardzo wykształconym, zbyt biegle władać językiem, być zbyt dobrym nauczycielem/lektorem ... duże doświadczenie to wręcz zarzut ... przy rozmowie rekrutacyjnej czułam się jak uczniak ... śmiech na sali ... szkoła stawia na kasę a zatrudnianie nauczycieli doświadczonych mija się z celem, bo po co przepłacać skoro student będzie pracował z 25 zł. brutto za godzinę:)
lektor - 2010-07-07 16:40:38 odpowiedz | cytuj
przed dwoma laty miałam przyjemność pracować dla wyżej wymienionej szkoły i widzę że opinie różnych lektorów bądź innych osób które zetknęły się z Between są podobne,( usunięte przez administratora ). nie polecam.
anglistka - 2010-10-20 21:48:46 odpowiedz | cytuj
zgadzam sie z poprzedniczkami( usunięte przez administratora ), nie polecam, wrecz kategorycznie odradzam
ania - 2010-11-02 11:59:18 odpowiedz | cytuj
moje najgorsze obawy w momencie przyjęcia się do tej szkoły niestety się potwierdziły ... nie powiem, uczenie jest moja pasją i wszystkie relacje pomiędzy mną i słuchaczami/dziećmi są w porządku ... ( usunięte przez administratora )
... - 2010-12-01 12:33:57 odpowiedz | cytuj
Apel do studentów!!! Nie bierzcie zleceń od szkół językowych za marne pieniądze po psujecie rynek i sami sobie szkodzicie w dalszej perspektywie!!!
... - 2010-12-01 12:34:03 odpowiedz | cytuj
anonim - 2011-05-01 20:07:20 odpowiedz | cytuj
Natknęłam się na te wpisy i muszą przyznać, że jestem zaskoczona. W Between pracuje od 2006 r., pracowałam najpierw w Oleśnicy, teraz we Wrocławiu. Oczywiście, tak jak w każdej pracy, pojawiają się dobre i złe chwile, natomiast generalnie pracuje mi się dobrze. Mogę porównać podejście do pracownika w Between i w innych szkołach, też tych sieciowych i na prawdę nie widzę tu żadnych negatywnych kwestii. Wręcz przeciwnie, mam dużo zajęć, wszystko jest zawsze ustalone, organizacja ok, dużo uśmiechu i pomoc w razie potrzeby.
anonim - 2011-05-10 14:38:36 odpowiedz | cytuj
Umówmy się - szkoła językowa to przede wszystkim firma gdzie rządzi pieniądz, bo właśnie o pieniądz tutaj się rozchodzi a my, tzn. lektorzy mamy pracę i wymaga się od nas rzetelnego wypełniania naszych obowiązków. osobiście uważam, że niektóre opinie są przesadnie krytyczne, ale jest też sporo prawdy. Faktem jest, że bez doświadczenia i pełnego wykształcenia wygrałam rekrutację z pewnie niejednym i o wiele lepszym lektorem godząc się na niższe stawki ale za to mam dużo godzin i naprawdę godziwą pensję. Niestety szkoła tudzież jej zarząd jest nieustępliwy w pewnych kwestiach, nie idzie na żadne ustępstwa co też wywołuje frustrację i niezadowolenie wielu lektorów. Jak w każdej firmie, widoczna jest rozbieżność interesów firma kontra pracownik. Czy mam zamiar tam zostać? Nie, nie w Between ani w żadnej innej szkole, bo to jest żadna praca, praca bez przyszłości i perspektyw. Nie chcę się obudzić za palcem w nocniku, kiedy to moi znajomi będą zdobywać kolejne doświadczenia w międzynarodowych korporacjach a ja, nie przepracowując ani jednego dnia na umowę o prace, będę chałturzyć na umowie o dzieło , tyraj misiu od 16-21 w szkółce językowej i zabawiać swoich słuchaczy. Tak czy inaczej, w Between poznałam dużo fajnych ludzi i dziękuje im za miło spełnione chwile, nabyłam pierwsze doświadczenie i w sumie nie ma co narzekać:)
miska - 2011-08-31 20:26:24 odpowiedz | cytuj
Niestety muszę się zgodzić z większościa powyższych wpisów. ( usunięte przez administratora ). Gdyby nie towarzystwo innych lektorów (bardzo fajni ludzie), ciężko byłoby tam wytrzymać nawet godzinę.
anonim - 2011-09-13 20:20:06 odpowiedz | cytuj
Niestety musze sie zgodzic z powyzszymi opiniami, rowniez jestem po 4 etapach rozmow kwalifikacyjnych... juz pomine fakt, ze wtedy jeszcze nie mieszkalam we Wroclawiu i przyjezdzalam specjalnie na te rozmowy z drugiego konca Polski...mialam juz w ostatnim etapie przyjechac na podpisanie umowy a panie kazaly mi wymyslic lekcje, mowiac po jej przedstawieniu,ze ja wcale doswiadczenia za duzo to nie mam(ucze od 4 lat)... i zeby \\\\\\\'zdobyc\\\\\\\' to doswiadczenie proponuja mi prace ( usunięte przez administratora )od razu sie nie zgodzilam na takie warunki i nie zaluje, strata czasu, nerwow, fatygi...
lektor - 2011-09-15 23:53:25 odpowiedz | cytuj
Powyższe opienie są zdecydowanie przesadzone. Pracuję w Between od kilku lat i jestem z tej współpracy bardzo zadowolona. Mam dużo godzin co pozwala mi ograniczyć się do współpracy z jedną szkołą, jest to ogromny plus. Dojazd do Oleśnicy nie jest problemem i nie zajmuje wcale tak dużo czasu. Szkoła zapewnia bardzo dobre warunki pracy, dużo materiałów dodatkowych, pełne komplety lektorskie, zadowalające wsparcie metodyczne. Oczywiście, Between także wymaga od lektora, ale to nie powinno dziwić. Stawki są porównywalne z innymi szkołami. Jeżeli chodzi o ludzi to zarówno lektorzy, jak i inni pracownicy są bardzo sympatyczni, pomocni, życzliwi. P. Agata Haluch zdecydowanie zyskuje przy bliższym poznaniu. Być może przy pierwszym kontakcie wydaje się formalna i zachowuje dystans, ale jako szefową odbieram ją bardzo pozytywnie. Mamy wielu wiernych słuchaczy, co sugeruje, że sposób w jaki są uczeni języków jak i atmosfera panująca w szkole im odpowiadają. Oczywiście zdarzają się problemy typu niezadowolony z postępów dziecka rodzic, ale nigdy nie obarcza się winą tylko i wyłącznie lektora! Uważam, że jestem zarówno przez p. Agatę jak i metodyka traktowana bardzo dobrze, a moje zaangażowanie w pracę jest doceniane. Nie mogę się również zgodzić z wypowiedziami sugerującymi, że w Between nie zatrudnia się doświadczonych lektorów. Wszyscy ukończyliśmy bardzo dobre uczelnie, a nawet jeżeli nie mamy wieloletniego doświadczenia to mamy umiejętności, potencjał i ogromny entuzjazm, a to bywa ważniejsze niż 10 lat pracy w zawodzie. Zajęcia prowadzone przez lektora z wieloletnim stażem wcale nie muszą być bardziej ciekawe, a jego metody niekoniecznie są bardziej skuteczne. Wszystkim niezadowolonym ze współpracy z Between lektorom lub osobom, które niepochlebnie wypowiadają się o szkole na podstawie kilku spotkań rekrutacyjnych szczerze życzę, aby znaleźli szkołę, która doceni ich doświadczenie i umiejętności, a praca w niej będzie dla nich czystą przyjemnością… Ja takie miejsce znalazłam!
Ewa - 2011-10-15 16:39:01 odpowiedz | cytuj
Czytając te wszystkie opinie o Between zastanawiam się co mogę dodac od siebie. Pracowałam w Oleśnicy jakiś czas. Rozumiem, ze te etepy rekrutacji są dla lektorów bardzo uciążliwe, że stawki nie są zadowalające, jak na Oleśnicę. Jednak przecież nikt nas nie zmusza. Agata Haluch jest pracodawcą, stara sie zarobić na własnym interesie. Nie jest potworem, ale zgodzę się, że miła otoczka na początku, nie ma nic wspólnego z dalszym charakterem współpracy. Tylko czy inni szefowie bardzo się różnią? FAKT, nie lubie obłudy,ale p. Agata nie pierwsza i nie ostatnia.... Prawda jest taka, że teraz nigdzie nie jest różowo, jednak macie rację, że jakieś standardy należy zachować. Mam nadzieję, że p. Agata to zrozumie.
anonim - 2011-10-15 16:40:34 odpowiedz | cytuj
x