Twoje konto

Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Oświata | Praca dla opiekunek w Niemczech | Forum | Szkoły policealne | Logowanie | Kontakt | Dodaj ofertę pracy
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Jesteś pracodawcą dodaj reklamę bądź ogłoszenie pracy na GoWork.pl ? Napisz reklama@gowork.pl
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-25 00:42:43 odpowiedz | cytuj
planowany wyjazd do Frankfurtu 6.01.2012 na zrywanie pomidorów, ogórków i papryki to LIPA najwyraźniej! dostałem e.mila że mam wpłacić 38 zł. za przesyłke kurierską z papierami do pracy i dopiero w tej przesyłce będzie adres firmy w Niemczech.do tego za wyjazd, noclegi i wyżywienie NIE PŁACIMY! ale ktoś ma dobry BAJER! pan Komendołowicz chyba jest milionerem że daje taką oferte! jeżeli ktoś dostał e.maila z agenzja.de@2.pl to proszę o opinię! raczej na 100% to jedna wielka ŚCIEMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .poza tym wcześniej były 2 opinie na tej stronie na temat tego pana i znikły.czary mary normalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
niunia - 2011-11-25 10:57:41 odpowiedz | cytuj
ja tez dostalam tez kwestia zaplaty wszystko pieknie ladnie ale od poczatku mam mieszane uczucia...ogloszenie o prace w niemczech bylo na stronie niecala godzine ktos sobie szuka jeleni zeby zarobic na ludziach na osoba ktore naprawde szukaja pracy... zallllllllllllllllll
zdjecie uzytkownika
Marek - 2011-11-25 11:16:12 odpowiedz | cytuj
Ja nawet dostałem nr. konta na który miałem w płacić pieniądze
ale z Panem Bartoszem Komendowiczem nie mogę dojść do porozumienia tzn ; napisałem by przesłał mi swoje dokumenty potwierdzające jego tożsamość . Co kol wiek ksero dowód lub inny dokument potwierdzający jego osobę .
Otrzymałem odpowiedz od pana Bartosza ;

Proszę o podjęcie ostatecznej decyzji, niestety nie negocjujemy warunków
rekrutacji.
Z poważaniem
Bartosz Komendołowicz

WIĘC SAMO ZA SIEBIE MÓWI TO ZE JEST OSZUSTWO A NIE PROPOZYCJA OFEROWANA PRACA W FRANKFURCIE NAD MENEM
zdjecie uzytkownika
Krzysztof - 2011-11-25 11:21:51 odpowiedz | cytuj
Masz rację ze to chyba jest oszustwo bo kto daje propozycję pracy w Niemczech nie opłacając Kwaterunku tam sie płaci za wszystko włącznie za media itp.
po zatem nikt oferujący nie usuwa oferty w ciągu jednego dnia z Forum na Internecie
cześć i nie daj się nabrać cwaniakom
zdjecie uzytkownika
Underworld - 2011-11-25 11:59:20 odpowiedz | cytuj
Wie ktoś coś więcej o tym Panu? Dodzwonił sie ktoś pod podany numer telefonu w e-mailu?
zdjecie uzytkownika
pracoooo - 2011-11-25 12:05:25 odpowiedz | cytuj
tez dostałem info od tego goscia to jest oszust nie wpłacajcie pieniedzy
zdjecie uzytkownika
bartosz komendałowicz - 2011-11-25 12:09:48 odpowiedz | cytuj
http://www.fotka.pl/profil/wielbicie To ma być ten pan?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-26 22:11:04 odpowiedz | cytuj
a moze ktos jest z tego LIBIĄŻA to moze coś wiecej się dowiemy
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-27 17:05:37 odpowiedz | cytuj
ja w czwartek wpłaciłam kase za 2 osoby,jak to faktycznie jest oszust to krew mnie zaleje
zdjecie uzytkownika
Przezorny - 2011-11-28 12:05:06 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich... Ludzie pomyślcie logicznie!!! Gościu nie ma pieniędzy żeby wysłać te dokumenty a ma pieniądze żeby odebrać swoim transportem bezpośrednio z miejsca zamieszkania...
zdjecie uzytkownika
oli - 2011-11-29 15:27:09 odpowiedz | cytuj
tak zgadza sie ale od kiedy pobiera sie oplaty bardzo dziwne nie sadzisz i jestes bardzo mlody jak na kogos kto sie tym zajmuje dla mnie to nie dorzeczne podpisywac dokumenty przez kuriera gdyz nigdy tak nie bylo i nie jest wiec nie pisz takich rzeczy albo jest praca bez oplat albo to kant
zdjecie uzytkownika
kati!! - 2011-11-29 18:56:36 odpowiedz | cytuj
Kwota 38 zł to kwota pokrycia kosztów dostarczenia do Państwa
dokumentów, dokumenty dochodzą w ciągu 14 dni od daty otrzymania przez
nas wpłaty. Aktualny termin wyjazdu to 6 Styczeń 2012r, natomiast wpłat
dokonywać należy najpóźniej do 23 Listopada, ze względu na rezerwę
czasową potrzebną na organizacje wyjazdu!!!!!. ..................wiadomosc otrzymalam dzisiaj a jest kurcz juz 28 to jakas wielka SCIEMA
zdjecie uzytkownika
oli - 2011-11-30 09:24:13 odpowiedz | cytuj
zgadzam sie w zupelnosci gdyz tez pracowalam w niemczech i nie placilm nic a dokumenty podpisywalam na miejscu to jedne wielkie oszustwo
zdjecie uzytkownika
loca_loca - 2011-11-30 21:00:38 odpowiedz | cytuj
ostatnio dostałam telefon z komisariatu. zostałam poproszona o zeznania przeciwko firmie która naciągała ludzi na 30 zł przez wysłanie sms jako aplikację na jakieś tam stanowisko. nie zostałam pokrzywdzona, bo w ostateczności nic nie wysłałam, ale ślad swój pozostawiłam. znależli mnie i mają problem aby coś udowodnić bo sprawa miała miejsce rok temu. nalegam do zachowania ostrożności. a jeśli już ktoś dał się naciągnąć, to warto to zgłosić. nawet o te 30 zł... pozdrawiam wszystkich...
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-30 21:17:53 odpowiedz | cytuj
anonim - 2011-11-27 17:05:37

ja w czwartek wpłaciłam kase za 2 osoby,jak to faktycznie jest oszust to krew mnie zaleje

nawiązują do tej wypowiedzi, idź na policję, ja nie mogę bo nie dałam się oszukac i nie wpłaciłam żadnej kasy, wiec nie moge nic zrobić bo nie zostałam poszkodowana;( ;) pewnie dokumenty przesli Ci jakieś i jeszcze dopisze, że masz je odesłać oczywiście na swój koszt, a poza tym nie ma prac sezonowych w styczniu w niemczech, zaczynają się od marca -kwietnia, więc nie ma co się zastanawiać, dokumenty jakie Ci są potrzebna na policję to wiadomości od tego pana, potwierdzenie przelewu i adresy stron na których takie ogłeszenie sie ukazału lub ukazuje tu jest link ode mnie http://praca.trovit.pl/index.php/cod.frame/url.http%253A%252F%252Fwww.dajogloszenie.pl%252Fszczegoly.php%253Fog_id%253D52930/id_ad.1e1i151c1P1k1u1i/type./what.zbiorach%20niemczech/pos.1/org.1/pop.1/publisher_id./referer_id.1/t.1 Działajmy i zostawiajmy tego, nie dajmy, aby inni ludzie się oszukali
zdjecie uzytkownika
izza - 2011-11-30 21:22:56 odpowiedz | cytuj
tak, dziewczyna ma rację musimy działać, czy Wy chcecie to tak zostawić? ja nie! jeśli ten osoba pójdzie na policję to napewno koleś poniesie konsekwencję
zdjecie uzytkownika
basia - 2011-11-30 21:32:17 odpowiedz | cytuj
to na 100 % oszust.napisałam do specjalnego portalu , który zajmuje się takimi oszustami- odpisali ,. że to podstępny i natrętny oszust. też chciałabym to zgłosić na policję. uważam też, że sprawą należy zainteresować urząd skarbowy- co o tym myślicie.????
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2011-12-01 00:01:00 odpowiedz | cytuj
Niestety też wpłaciłem za 2 osoby pieniądze tak wiec również bd musiał zgłosić tą sprawę na policje fakt że 38zł to nie majątek ale nie można pozwolić by jakiś gówniarz robił ludzi w wała
zdjecie uzytkownika
oli - 2011-12-01 10:18:56 odpowiedz | cytuj
ludzie opamietajcie sie jezeli otrzymujecie takie maile ze macie cos wplacic to wiadomo ze to oszustwo jeszcze raz pisze ze zadna firma nie pobiera oplat nie wysyla dokumentow ani tez nie ma darmowych zakwaterowan
zdjecie uzytkownika
.... - 2011-12-01 13:08:29 odpowiedz | cytuj
Osoby oszukane jak najszybciej muszą udać się na Policję z dowodem wpłaty, korespondencją mailową oraz próbami połączenia się telefonicznie z tym CZŁONKIEM.
A tak po naszemu to lepiej mu było by mordę obić.
zdjecie uzytkownika
oli - 2011-12-02 11:11:47 odpowiedz | cytuj
nie rozumiesz ze zadna firma nie pobiera oplat i nie wysyla dokumentow opamietaj sie to jest 18 letni chlopak wejdz na fotka znajdziesz go szuka takich glupcow ktorzy mu wysla kase i po co mu pracowac zaplacisz i juz nie uslyszysz o nim bo nie odesle ci dokumentow ani nie zadzwoni a po drugie nie ma zadnej pracy od stycznia 2012 r przy zbiorach
zdjecie uzytkownika
jendrek - 2011-12-03 12:10:51 odpowiedz | cytuj
Przekręt podaje link do zweryfikowania gęby tego szczuna i przydało
by się żeby ktoś go w końcu wyprostował lub posłał na wczasy z widokiem na kwadratowe słońce może wtedy zmądrzeje że niektórzy
ludzie mają cieniutko z kasą i szukają pracy a taki szczun wykręca
innych i myśli jaki on jest cwany.
Któryś z tej czwórki
http://www.fotka.pl/profil/wielbicie/albumy/2,Inne_z_2010-08-20/8983948,
zdjecie uzytkownika
oli - 2011-12-03 20:56:46 odpowiedz | cytuj
widzicie skad skopiowal oferte ktora jest nie aktualna
Witamy Na chwilę obecną prowadzimy rekrutację dla osób zainteresowanych pracą przy zbiórce, sortowaniu, pakowaniu warzyw tj. papryki, pomidora, i ogórka szklarniowego. Praca w okolicach Frankfurtu, zapewniamy zakwaterowanie i wyżywienie, bezpłatny przejazd. Nasza oferta jest skierowana do osób zarówno znających język Niemiecki, jak i nie znających języka obcego! Praca dla osób o dobrej kondycji fizycznej, i zainteresowanych głównie stałą współpracą, praca zaczyna się od Stycznia 2012r., wszelkie formalności załatwiamy przed wyjazdem, rekrutacja trwa tylko do 24 Listopada. Prosimy o zgłoszenia na e-mail!! Kontakt telefoniczny, przesyłamy w swojej ofercie. harbeldtschendiderde1943@o2.pl Tylko z Polski rekrutacja.
zdjecie uzytkownika
flowersik18 - 2011-12-07 17:52:45 odpowiedz | cytuj
Boże a ja tak potrzebuję tej pracy :(
Ale dałam się nabrać, jak głupia czekałam i czekałam aż się odezwie..

Jak tak można robić z ludzi idiotów :(
zdjecie uzytkownika
zainteresowani..... - 2011-12-07 19:27:07 odpowiedz | cytuj
rozumiem że ten "młokos" podszywa sie pod tą firme.........może mi ktos jednak powiedzieć coś o tej prawdziwej firmie?
x