logo Grupa ADWEB

Grupa ADWEB

Kraków

Opinie o Grupa ADWEB

a 2012-08-06 23:56:46
No i byl ktos na spotkaniu rekrutacyjnym na PR Managera? wybrali juz kogos? czy faktycznie poziom i wymagania sa wysokie i do tej pory nie stawila sie odpowiednia osoba?
Natka 2012-08-20 18:47:45
Pracowałam w tej firmie jakiś czas, pracuje się fajnie z ludzmi którzy chcą coś robić a nie tylko siedzieć i brać za to kasę ( a jest tam takich sporo) improwizują i udają że są bardzo zapracowani. Ze wszystkich działów najbardziej podobał mi sie dział seo i it, ( usunięte przez administratora ), była bardzo zaangażowana w tworzenie i prowadzenie tego działu ( niestety już tam nie pracuje, pewnie ze wzgledów finansowych). IT - swietni fachowcy, zawsze pomocni i uśmiechnięci :) pozdrowienia dla [usunięto przez moderatora]( usunięte przez administratora )f .... Zawsze zapracowany ... No cóż prowadzenie bloga i wrzucanie tam zdjęć swojego auta ii motoru jest pewnie bardzo czasochłonne. Firme polecam na start, najlepiej studentowi bo z ich pensji nie da się wyżyć, chyba że bedzie dorabiać po godzinach jak większość stałych pracowników.
Berenika 2012-08-31 18:10:53
Właśnie zakończyłam staż w VanguardPR. To prawda, pracowałam za darmo, musiałam zapłacić za dojazdy oraz wizyty w sklepie spożywczym (biedronka!), ale nie był to stracony miesiąc. Czytam komentarze i jestem w szoku - krytyka programu staży jest kompletnie bezsensowna, samo określenie \\\\\\\"program\\\\\\\" wskazuje na to,że zawsze jest kilka miejsc dla stażystów i niestety nie wszyscy mogą zostać zatrudnieni. Oczywiście, każdy po ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liczy na to,że natychmiast zostanie dostrzeżony i zaproponuje mu się pozostanie w firmie (i ja nie odbiegam od tego schematu), ale myślmy racjonalnie... Jeśli ktoś wybiera się na staż z przekonaniem, że zaraz zostanie zatrudniony, a nie po to, żeby się czegoś nauczyć - szkoda czasu. A wszystkim pozostałym polecam Grupę Adweb, przemili i cierpliwi ludzie, dużo pracy i traktowanie jak członka zespołu.
1
Nisia 2012-09-21 10:48:04
Że ktoś takie rzeczy pamięta ? Od tamtego czasu mineło kilka lat i dużo się zmienilo. ( usunięte przez administratora )musiał bardzo zajść za skórę jesli takie opinie po kilku latach sie tu pojawiają !
ojtam 2013-03-25 22:08:21
daje pracę?
a podobno tam ostatnio jakieś spore zwolnienia były...
noname 2013-08-21 19:59:34
( usunięte przez administratora )Ale firma bazuje na osobach, które nigdzie wcześniej nie pracowały, więc paradoksalnie z większym doświadczeniem masz mniejsze szanse na dostanie się do pracy :)
Pracująca 2013-08-21 23:17:24
Ciekawe, że mimo, że niby tak jest tam tak źle Adweb ma tylu fajnych klientów. Jakoś (co nie jest oczywiste w większości krakowskich agencji) wypłaty są zawsze na czas. Jak ktoś chce pracować i się rozwijać to ma możliwości, ale niestety zawsze będą osoby, które uważają, że im się wszystko należy ot tak po prostu.

Co do wpisu no-name. Troszkę masz mało wiarygodne i nieaktualne informacje. Chociażby HR, o którym piszesz nie pracuje od kilkunastu miesięcy. Żal.
pracownik 2013-08-22 08:59:44
Myślę, że jeśli ktoś chce poznać opinie - najlepiej zapytać pracowników, którzy tam pracują/pracowali lub się spotkać, są portale umożliwiające dotarcie do takich osób.
Co do wypłat, to prawda są na czas. Co do klientów, każdy widzi jakim portfolio dysponuje każda agencja. Co do ciąży w firmie - w moim przypadku w trakcie ciąży w pracy było ok. Niestety nie mogę wypowiadać się o pozostałych dziewczynach.
Jeśli ktoś zastanawia się nad stażem, to firma dobra aby się czegoś nauczyć.
Byla pracownica 2013-08-22 11:55:39
Pracowałam w GA kilka lat, mimo kilku niemiłych sytuacji miło wspominam ten czas, szef jak to szef - czasami był ok a czasami jego złość ludziom w pięty wchodziła, przecież to normalne bo każdy ma gorsze dni. Minusem tej firmy są ludzie którzy potrafią śmiać się i oceniać tylko innych, nie patrząc na siebie,na swoją pracę i to co wnieśli do tej firmy ( jeśli cokolwiek wnieśli prócz hejterstwa), Drugi minus to taki że każdy pracownik chciałby indywidualnego traktowania i dopieszczania, sorry ale źle trafiłeś (trafiłaś) bo w firmie 30-osobowej nie ma na to zbytnio czasu. Plus - pensja zawsze na czas, co nie jest dziś popularne w agencjach reklamowych, nawet tych największych. Myśle że w gronie byłych pracowników znalazłoby się kilka osob które podzielają moje zdanie :)
anonim 2013-12-01 15:45:34
była pracownica - witamy Pana Prezesa :)
Ludzie kolejni odchodzą, co więcej gadają na mieście że firma się kończy.
3
były pracownik 2014-01-08 12:26:12
Natalka - pensje są na czas. Co do ludzi - część odchodzi bo chce się rozwijać i idą dalej (to normalne w każdej firmie), co do pozostałych sytuacji z pracownikami...@była pracownica nie zgodę się, że minusem tej firmy są ludzie! Powiem wręcz odwrotnie plusem tej firmy (podobnie jak innych) są właśnie ludzie, wszędzie zdarzają się hejterzy, jednak większość pracowników odwala kawał dobrej roboty. Fakt odchodzą..są zwalniani...różne powody nimi kierują jednak zdecydowana większość pracowników tej firmy odchodząc lądują w bardzo prestiżowych firmach zajmując kierownicze (często)stanowiska - to chyba świadczy , że są bardzo dobrymi specjalistami.
1
heh 2014-02-21 23:31:55
Był(eam) ostatnio na wykładzie właściela firmy z zakresu udzielanie "świetnych" rad jaki to jest super i jaki to super prowadzi biznes:))). Wiem wiem, zaraz będzie odpowiedź, że mu zaadrościmy, hehehe nic bardziej mylnego, nie zazdrościmy tylko gratulujemy pomysłu na życie:))). Wiesz myślał(eam) że jesteś teoszkę wyższy na lajfa:). PS. Aplikowanie do firmy adweb przez bardzo małe "a" mija się z celem. To jest jak z amelinium:) Poprostu.....nie pomalujesz:))).
adheh 2014-02-24 10:57:21
coś w tym jest, z pewnością właściciel świetnie prezentuje firmę, ma doskonały pr - z przeciwnika, buntownika osoby idącej pod prąd branży stał się osobą stonowaną i wyważoną w wypowiedziach. Co do firmy...cóż dobra na start, czy coś więcej? Każdy sam musi sobie na to pytanie odpowiedzieć, warto szczegółowo zapoznać się z portfolio firmy. Myślę, że graficy i seowcy nie zawiodą się, reszta... pr samym fb i buzz marketingiem nie żyje.
tralalila 2014-07-01 12:57:26
Baaardzo, bardzo polecam staże w Adwebie. Praca w fantastycznej atmosferze z przemiłymi ludźmi, od których można się naprawdę sporo nauczyć. Nie ma żadnego biegania na pocztę, kserowania czy tam innego parzenia kawy (tak jak w przypadku większości "staży"). Są za to ciekawe projekty ze znanymi markami i konkretne zadania, które później omawia się dokładnie z opiekunem stażu. A co do negatywnych opinii - faktycznie, jeśli ktoś chce dostać od razu posadę managera nie mając nawet 25 lat no to może się rozczarować ;)
1
lo 2014-07-01 16:11:20
Poprzedni komentarz - 100% fake napisany przez Adweb - od zawsze firma pisze wszędzie, że "nie biega się na pocztę, nie parzy się kawy".
5
Student 2014-07-28 21:52:31
A jakie duże marki obsługuje Adweb? Pytam serio i bez złośliwości. Jestem ciekaw, bo z tego co widzę to duże marki obsługiwali kilka lat temu. Na Fb widzę, że chwalą się promowanie sklepów internetowych czy muzeum. Wiekszość wpisów dotyczy domen, albo tego co u nich w biurze słychać, a niewiele słychać o klientach. Chciałbym aplikować do jakiejś agencji w krakowie, ale chciałbym dla dużych marek popracować, dlatego pytam.
2
bylypracownik 2014-09-01 10:44:02
kiepska firma, słabe zarobki, fatalna atmosfera. nie polecam.
5
puk 2014-09-04 14:11:44
brw? ta współpraca to szybciej się zakończyła niż zaczęła. Pozostałe to też raczej jednorazowe akcje.
2
Student 2014-09-04 22:38:28
Proszę czytaj ze zrozumieniem. Nie pytam dla kogo pracowali w 2008 czy 2009, bo w tej branży to prehistoria. Chcialbym wiedzieć dla kogo teraz pracują, a o tym informacji brak.
Michal 2014-09-19 22:56:55
Na ich profilu fb masz informacje dla jakich marek teraz pracują...
1
kolejny były pracownik 2015-01-09 15:34:35
Firma tak jak już ktoś pisał fajna na start :) pensje na czas, premie są - 200-300zł - zazwyczaj raz do roku.
Biuro super, ludzie fajni, szef jak to szef - nikt chyba nie ma i nie będzie miał idealnego.
Widać, że jest kilka mocnych wpisów zaserwowanych prosto od pracowników Adwebu i kilka mocno hejterskich.
Co do marek - Giant, Decathlon....dawno temu. Duże marki przede wszystkim obsługiwane są przez seo i dział kreacji.
PR mocny w marketingu szeptanym i FB.
1
staszek 2015-03-10 12:55:34
no dobrze, ale czy w tym przypadku ten krestywny umysł to wystarczy czy nie? bo jakieś doswiadczenie też pewnie trzeba miec, jak ktoś konmpletnie nie zna się na branży, ale jest kresatywny no to też nie wiem czy to jest tak naprawde dobre rozwiązanie.. no ale nic, czekam w takim razie na dlsze opinie od Was.
Ach 2015-07-10 21:13:44
Każdy zasługuje na taka stawkę ile jest wart. Narzekacze nie pracowali w garażowych agencjach. Ja jestem zadowolony ale cieżko pracuje na swoje zadowolenie.
Ach 2015-07-10 21:15:32
Do kreacji brakuje ortografii ;) Popracuj nad tym najpierw.
Ach 2015-07-14 08:40:35
Każdy indywidualnie negocjuje stawkę. W kreacji znaczenie ma portfolio/doświadczenie. Każdy ma podstawę oraz premię. Nie zaglądam innym w kieszeń dlatego pytanie o stawki zawsze będzie bez odpowiedzi lub nieprawdziwe. Jak na krakowskie warunki stawki są przyzwoite, powiem na własnym przykładzie.
1
norka 2015-08-05 15:20:48
Ludzie fajni, pieniądze na czas. Atmosfera straszna. Ludzie odchodzą, bo właściciel agencji jest nie do zniesienia. Bardzo fałszywa, problematyczna osoba. Nie da się w tym miejscu wytrzymac dłużej niż pół roku.
5
Ach 2015-09-07 08:18:17
Ludzie oglądają zbyt wiele amerykańskich filmów o pracy w reklamie. Z perspektywy doświadczeń szef idealny nie istnieje. Wszystko to kwestia kompromisu, który z wiekiem jest na naszą niekorzyść. Zawsze możesz iść do innej branży pracować, lub swoją firmę założyć i być szefem idealnym. Pozdrawiam,
Ach 2015-09-07 08:20:36
Odpowiedź miała być do: Norka
Ach 2015-10-06 11:53:38
Szef idealny istnieje w firmie, która nie musi zarabiać pieniędzy. W innym przypadku zawsze pojawia się ciśnienie. Firma ma sporo nowych klientów dlatego rekrutacja ma zwiększyć zespół nawet o 30%. To sporo jak na lokalny rynek. Płace z tego co wiem też nie są najgorsze. Zadawanie pytania o szefa dla osoby pracującej i szanującej pracę jest bez sensu ;)
Wieloryb 2015-10-14 13:39:34
Strata czasu. Lepiej do Biedronki na kasę, bo mniej stresu.
2
metys 2015-10-23 08:22:36
Super firma, świetne zarobki, doskonałe godziny pracy, rewelacyjny szef, zero stresu, darmowe owoce, turnieje na xbox, ładne kolory ścian, czego trzeba więcej? Obudziłem się ;)
1
Były pracownik 2015-11-04 19:15:22
Tak całkowicie na serio... wypłaty na czas (pozostaje kwestia wysokości), podwyżki są i owszem ale przeciągane w czasie niemiłosiernie (za miesiąc, po miesiącu to może w przyszłym a w przyszłym to już na pewno za miesiąc). Szef jak to szef, ma swoje humory, popularne w jego wydaniu "dies irea". W te dni, polecam brać od razu urlop na żądanie bo szkoda nerwów tracić. Szef osobą bardzo konfliktową jest, sądzić się lubi i ogólnie książkowy przykład centusia krakowskiego (jakby mógł to by spod siebie zjadł).
Nie polecam zachodzić w ciążę i chorować (na ten temat już krążą po Krakowie legendy).
Co do klientów, raczej płotki niż wielkie ryby. W porównaniu do innych krakowskich agencji, adweb wypada dość blado.
Warunki pracy, super biuro, klimatyzacja i parę zabawek dla dużych chłopców.
3
Annna 2015-11-06 07:03:32
Umowa śmieciowa + uzupełnienie ( ile wywalczysz) jeśli pytasz o konkret. Duża rotacja ludzi raczej z ich decyzji.
1
Bartek 2015-11-08 17:33:26
Szef jak kobita, jak ma humor to lepiej się chować. Zarobki są przyzwoite, szału nie ma ale śmieciówki to standard. Dodatków brak. Trzeba być kilkoma osobami w jednym. Atmosfera ok, ale jak szefa nie ma. Firma w skali 1-10 oceniam na 4+ a szefa na ... w zasadzie skali nie ma na to.

Jeśli jesteście zdesperowani to fajna sprawa na chwilę. Rotacja 300% i nie tylko z winy ludzi. Klienci przeciętni a to co na blogi szefa to... dawno temu w raju.

Ogólnie oceniam całość na 3+
3
Były pracownik 2015-11-25 22:49:24
Karta multisport kiedyś była (jak jest teraz-nie wiem) ale pracownik sam musiał za nią zapłacić. Opieka medyczna, wczasy pod gruszą (żart? to nie spółka państwowa) i premie to już można zapomnieć. Szef oszczędza na wszystkim.
help 2016-03-05 11:57:50
Po tym co się teraz dzieje z ich serwerami to odradzam tę firmę jako przyszłego pracodawcę. Niewiadomo jak długo jeszcze będzie na rynku. Nic im w tym momencie praktycznie nie działa, strony www klientów najprawdopodobniej przepadły i nie zdziwie się jak firma przepadnie.
9
Z4 2016-03-07 15:18:49
@witek umowa o pracę, ale na najniższej krajowej. Wiadomo co się dzieje jak dłużej zachorujesz lub zajdziesz w ciąże. ZUS płaci Ci najniższą krajową.
Piszesz, że jest "sporo gier". Hmm no dokładnie to są trzy na Xboxa 360. Choć w sumie obserwując to co się tam teraz dzieje to tylko granie pozostało. To Titanic, który tonie, ale może są tacy, którzy chcą tam grać do końca...marsz żałobny.
9
Dies Irae 2016-03-12 14:48:35
Ostatni gaszą światło. #karmawraca
12
Pit 2016-03-16 19:03:33
Lol. wrzuć w googla adweb i zobacz największą aferę hostingową w Polsce ever.
6
Done 2016-03-16 23:40:41
Obecnie większość pracowników poszła na L4 lub składa wypowiedzenia, bo tam się nie da pracować.
Wypowiedź pracownika Grupy Adweb na znanym portalu branżowym Niebezpiecznik.pl:

(usunięte przez administratora)
7
oferta admina 2016-03-18 11:58:52
Ogłoszenie na administratora to b. dobra oferta na ten moment
no świetna oferta, biorąc pod uwagę że przez brak admina pada cała firma :D nie wiem, jaką kwotę musieliby zaproponować, żeby ktokolwiek chciał się podjąć naprawy tej katastrofy ;)
5
Mariusz Bonarka 2016-03-20 16:48:25
Ta firma jest zarządzania po dziadowsku i powinna upaść po tym na jakie straty naraziła klientów. Prezes tragedia i podejrzewam, że to on pisze w całym internecie komentarze o tym jaka to dobra oferta dla informatyka. Żaden człowiek przy zdrowych zmysłach nie wejdzie w takie chylące się ku upadkowi i skompromitowane g...

Szkoda tylko dobrych pracowników nietechnicznych, bo oni dużo stracili przez nieodpowiedzialność prezesa, który zamiast przyznać się do błędu, oczernia wszystkich dookoła.
6
prac 2016-03-23 12:59:16
Firma została wystawiona a na sprzedaż. Nie polecam
8
prac 2016-04-04 19:06:15
Ogłoszenia już nie ma ponieważ nie było zainteresowanych. Ta firma to trup, tylko sobie zaszkodzisz.
5
asdsa 2016-04-11 16:48:47
Chyba światło już zgasili. Strony nie działają. Zresztą w tej sytuacji to chyba lepiej się gdzieś schować.
4
Beens 2016-04-14 12:49:52
Padly ich DNSy glowne. Zero informacji, zero odbierania telefonow oraz maili. Nie wiem jaki masochista chce tam pracowac
3
adijk 2016-04-21 11:23:22
przecież w biurze już nikogo nie ma, pracownicy odeszli i firma się skończyła.
3
Żuczek 2016-05-05 15:33:54
Zgadza się, działa. Co więcej, to największa agencja marketingu zintegrowanego na południu Polski. Najlepsi specjaliści, największe marki, same pasmo sukcesów, bezpieczny hosting i wieczny pęd ku lepszemu. Propsuję i polecam tego allegrowicza.
3
e 2016-05-05 17:52:11
Właściciel na allegro sprzedaje to co zostało (biurka, krzesła). wystarczy wejść na jego fb. założy nową firmę, bo starej już nie uratuje po akcji z serwerami. szuka też dobrego prawnika i nadal pędzi, pędzi, pędzi ;)
4
lol 2016-05-07 08:14:21
Jako największa agencja marketingu rzeczywiście bardzo wysoko stoją na rynku, co dowodzi temu, że klienci im ufają, a ich współrpacownikom odpowiadają zarobki jaka firma jest im w stanie zapewnić teraz.
Zostaw swoją opinię o Grupa ADWEB - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa ADWEB