Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
A.S - 2009-09-25 11:20:42 odpowiedz | cytuj
Tragedia
juro - 2009-10-12 20:46:21 odpowiedz | cytuj
ciekawe z czym ta tragedia chyba z tobą !!!
KASJERKA - 2009-11-02 18:14:49 odpowiedz | cytuj
Atmosfera w sklepie ok., gorzej z biurem. prauję w Siedlcach i szukam innej pracy. Okropne jest to, że za wszystko musimy płacić, za gazety, za terminy gum, a biuo siedzi i się opala. nawet kulturalnie się nie odezwą tylko ,,wynocha na sklep".
pracownik - 2009-11-26 20:03:33 odpowiedz | cytuj
To prawda każą płacić za wszystko . Pracownicy biura jak zwykle siedzą i nic nie robią jedyne co potrafia to siedzieć całe dnie na telefonie i gadać , a jak przestaja telefonować to sie objadaja na koszt sklepu a reszta za nich płaci . Szef przyjedzie raz na jakiś czas i ma zamydlone oczy przez pracowników biura.

pracownik - grójec - 2009-11-27 15:18:27 odpowiedz | cytuj
zaskoczona - 2010-01-29 15:37:38 odpowiedz | cytuj
praca w topazie nie kojarzy mi sie za milo pracowalam tam kilka miesiecy i jak poszlam na zwolnienie na noge to jak wrocilam to zostalam zwolniona z pracy a osoby z biura to potwierdzam jak wyzej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeszcze raz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po zawodowce a panoszy sie jak nie wiem.
poinformowana - 2010-01-30 15:26:40 odpowiedz | cytuj
Zgadzam się z wypowiedzią, że w biurze siedza osoby niekompetentne,po szkołach gastronomicznych, technikach mechanicznych itp.I są na staniowiskach kieroniczych, i referentów biurowych.Co do referentów biurowych to nie powinni ganiac pracowników, bo nie są oni od tego, zeby nam rozkazywać.Kasjerki w sklepie to mają w ogóle nieciekawie.Muszą robić wszystko.Najlepiej siedzieć na kasie, pilnować kolejek a oprócz tego zajmować się jeszcze dwoma działami na sklepie.Przecież to przechodzi ludzkie pojęcie, jak tak można robić, jak tak można traktowac pracownika.Przerwa liczona jest co do jednej minutki.A czy my pracownicy szanownym"paniom z biura" liczymy ile razy wychodza na sklep kupować sobie jedzonko i ile je spożywają.Nie!!! Jesteśmy tylko ludźmi, więc chyba by się nic nie stało gdyby 2-3 min przerwa się przeciągnęła.
Gdy przyjeżdża Szef do sklepu to jest wielkie poruszenie.Wszystko musi być pięknie, latamy wtedy jak małpy, żeby te szanowne "panie z biura" dostały premię.A co z naszymi premiami?Robimy wszystko co do nas nalezy, a nawet o wiele więcej.Nikt nas nie docenia.Kiedy to się zmieni?
W Topazie jest modne zatrudnianie osób i po miesiącu zwalnianie.Rozumiem, że to na okres próbny, ale jeśli szanownym "paniom z biura" ktoś się nie spodoba to koniec.Nie ma szans na przedłużenie umowy.Boją się,że ktoś moze trafić się mądrzejszy i trafi na ich stanowisko.
Myślę, ze powinno się to zmienić. To wszystko co tutaj piszemy na tym forum, powinno trafić w ręce Szefa-Pana Paczóskiego.
poinformowana - 2010-01-30 15:26:41 odpowiedz | cytuj
pracownik - 2010-02-04 15:45:30 odpowiedz | cytuj
Praca w sklepach Topaz jest jak każda inna trzeba zrobić to co nas należy i tyle ale i z tym jest problem bo każdy kto pracuje w biurze ma swoją opinię co do sposobu wykonania czynności i tak:kierownik co innego, zastępca co innego a jeszcze w między czasie wtrąca się kierownik działu przemysłowego chociaż dotyczy to działu spożywczego.Bałagan całkowity to co powinno zająć 30 min zajmuje 1,5h bo trzeba wykonać polecenia każdego z osobna.
DOBRA RADA - 2010-02-04 23:20:01 odpowiedz | cytuj
Witam.Czytam to i własnym oczom nie dowierzam po czasach z poprzednią kierowniczką i płaceniu za jej błędy w chwili obecnej ,gdy wiele się zmieniło ,a przede wszystkim o traktowanie pracowników przez biuro nadal narzekacie wstyd!Ja mam już wiele lat pracy i wiem ,że za obijanie się to nigdzie nie płacą więc czas wziąć się za pracę ,a nie za wypisywanie bzdur i szukaniu winnych ,że w ogóle trzeba pracować .A Ci którzy dostali wypowiedzenia niech tak szczerze przed sobą powiedzą czy na pewno niesprawiedliwie??
DOBRA RADA - 2010-02-04 23:28:42 odpowiedz | cytuj
DOBRA RADA - 2010-02-04 23:29:23 odpowiedz | cytuj
bezrobotyn - 2010-02-10 10:15:34 odpowiedz | cytuj
Hey jestem z Siedlec szukam pracy znalazłem ofertę Topaz w urzędzie pacy ale po wypowiedziach waszych to mam lekką nie chęć do tej pracy. No chyba że nowy punkt otwierają to proponuję co nie którym zmianę sklepu.
Stały klient. - 2010-02-10 19:28:27 odpowiedz | cytuj
Chodzę do sklepu w sokołowie na Magistracką. Własnym oczom nie wierzę.Na kasie posadzą jędną rozczochraną w spódnice prawie jak by jej nie było.Na wędlinach są tak nie miłe że aż niechce się podchodzić.Chodzą jak by tą pracę wykonywały za karę.
anonim - 2010-02-14 13:07:45 odpowiedz | cytuj
Stały klient. - 2010-02-10 19:28:27

Praca w Topazie wcale nie jest taka łatwa i lekka, szkoda tylko że są kary a nie ma nagród i premi dla pracowników. Kasjerki robią wszystko i pensje jak na swoje obowiązki mają mizerne powinny zarabiać więcej niż osoby a działu ponieważ maja wiele obowiązków i odpowiedzialność za kasę podpisaną. Jak brakuje im w kasetce to niestety muszą dokładać z własnej kieszeni a zarabiają zbyt mało. Więć nie powinny być odrywane od kasy i latać jak raz na sklep raz na kase i tak przez 8 godzin.
anonim - 2010-02-14 13:10:16 odpowiedz | cytuj

Jesteśmy zestresowane i znerwicowane. pracownik
Poinformowana - 2010-02-16 09:19:05 odpowiedz | cytuj
To chyba nie pracujesz lub pracowałeś w tym sklepie, o którym ja piszę.Wyobraź sobie, że każdy wie co nalezy do jego obowiązków, a jednak takie referentki dorzucają jeszcze pracy. Czy do obowiązków kasjerku należą jeszcze inne działy w sklepie?Przecież są osoby odpowiedzialne za każdy dział.A chyba kasjerki są odpowiedzialne za swoją kasetkę.Chyba się ze mną zgodzisz.Bo jak to ktoś napisał o błąd nie trudno a dołożyć trzeba.Taka odrywana od kasy kasjerka jest już w końcu zdezorientowana i nie wie co robić, kogo słuchać.Siądzie na kasę to jest źle, bo musi zrobić coś na sklepie i na odwrót.
anonim - 2010-02-19 13:06:54 odpowiedz | cytuj
Witam!! A moze niech sie ktos wypowie na temat pracy na magazynie w topazie
anonim - 2010-02-23 09:23:12 odpowiedz | cytuj

Stały klient. - 2010-02-10 19:28:27

a ciekawe czy klienci są w porządku wobec pracowników?
anonim - 2010-02-27 14:41:34 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-02-14 13:10:16

Jesteśmy zestresowane i znerwicowane. pracownik

właściciel sklepów pan paczóski nie ma pojęcia co się dzieje w sklepach
nx - 2010-03-05 17:38:34 odpowiedz | cytuj
Święte słowa w biurze w grójeckim topazie siedzą same jabcoki co jabłka swoje umia liczyć a nie wprowadzać faktury
anonim - 2010-03-09 19:59:30 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-02-19 13:06:54

Witam!! A moze niech sie ktos wypowie na temat pracy na magazynie w topazie

magazyn główny Węże - trzy zmiany i 1200 zł.jak się nie podoba to jest kilku na twoje miejsce.
anonim - 2010-03-11 16:53:18 odpowiedz | cytuj
to dziwne bo w Siedlcach daja 1500 i na dwie zmiany, a weekendy wolne??
anonim - 2010-03-13 18:23:47 odpowiedz | cytuj
Aniu i Malgosiu Nie piszcie takich bzdur . nie placilysmy jak byla poprzednia kierowniczka tylko jak Ty Aniu dobralas sie do koryta
anonim - 2010-03-14 17:19:54 odpowiedz | cytuj
anonim - 2010-03-11 16:53:18

to dziwne bo w Siedlcach daja 1500 i na dwie zmiany, a weekendy wolne??

Na Wężach pracuje się w soboty na dwie zmiany, nocna zmiana zaczyna się w niedzielę a kończy w sobotę rano, 6 nocek.Za soboty i niedzielę są dni wolne do odebrania w tygodniu. 1500zł to marzenie, tyle ma kilka osób, dla reszty jest to nieosiągalne, nie ma stażowego ani żadnych premii.
x