brak logo

P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski

Grójec

Opinie o P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski

Men 2015-04-17 07:38
Mam kilka pytań do kierownictwa Topazu w Garwolinie: dlaczego w tym roku tak późno jest otwierane stanowisko ogrodnicze i czy w tym sezonie będzie obsługiwała ten dział Pani która obsługiwała go dwa lata temu i wcześniej? W tamtym sezonie obsługa była do niczego delikatnie mówiąc. Na tym dziale potrzebna jest osoba, która umie doradzić klientowi i ma wiedzę o sprzedawanych roślinach w ubiegłym roku nie można było uzyskać tych porad bo nie było osób kompetentnych na tym stanowisku.
5
Ada 2015-04-17 07:42
Tak zgadzam się z przedmówcą.
1
nowa 2015-04-19 12:46
wszyscy ci, którzy tak bardzo narzekają na "plotkarską" atmosferę w sklepach Topaz powinni zastanowić się czy aby przypadkiem nie popadają w zakłamanie, to że są tam plotki to wasza wina, sami to pokazujecie na tym portalu. Ciekawe jak długo byście wytrzymali w Biedronce, którą tak wychwalacie, że zarobki itp ale nie wiecie jak jest naprawdę ile trzeba poświęcić aby mieć te niby super pieniądze, ile godzin wypracować w tym nocnych, a na dodatek ta beznadziejna umowa na 3/4 etatu. Co wy wszyscy NARZEKAJĄCY możecie wiedzieć o "wyzysku", o którym tak ochoczo piszecie w kontekście Topazu, nie widzicie że świadczenia socjalne, że dni wolne, że brak pracy w nadgodzinach za friko, a a jeśli chodzi o przestrzeganie podstawowych przepisów prawa pracy, np przerwy i właściwy czas odpoczynku pomiędzy jednym, a drugim dniem pracującym itp. Jest tu tylu narzekających, ale tak naprawdę to nikt was nie trzyma w tych "obozach pracy", zwolnijcie się i zróbcie miejsce tym osobom, które chcą pracować i docenią swoje miejsce pracy, bo jeśli tego jeszcze nie załapaliście to WY je tworzycie i to Wy sprawiacie, że jest tam taka atmosfera jak jest. Dla tych, którzy nie znają słynnego polskiego powiedzenia, przypominam: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
5
xyz.....z 2015-04-19 19:58
Na tym portalu po prostu wypowiadają się osoby, które chcą pracować tylko pewna grupa społeczeństwa, która jest na średnim szczeblu od zwykłego pracownika tworzy plotki, poniża i nie da normalnym szarym pracownikom pracować bez stresu i strachu co będzie znowu źle. Takie osoby również wybierają sobie swoich pupilków z sali sprzedażowej i razem z nimi gnębią tych co plot nie robią. Myślę że Ty pod pseudo ,, nowa"jesteś osobą z biura i bronisz tego co się tam dzieje. Bo pewnie sama masz wpływ na taką plotkarską atmosferę i jesteś nie szanującą osobą innych. Ludzie, którzy piszą różne posty mają nadzieję, że w końcu zobaczy to właściciel i coś w tym kierunku zrobi, bo wiadomo dobry pracownik to taki co z uśmiechem na twarzy idzie do pracy a nie pod presją, którą tworzą p. z biura sklepu.
1
nowa 2015-04-20 07:31
NOWA oznacza nowy pracownik hali sprzedaży, jeśli aż tyle słów potrzeba aby zrozumieć. Jestem od ponad roku pracownikiem jednego ze sklepów, a wcześniej pracowałam w Biedronce więc mam porównanie. Warunki pracy nie do porównania. Jeśli chodzi o atmosferę, to zależy ona przecież od ludzi tworzących zespół, a nie zastanawialiście się czy aby przypadkiem powodem złej jest również zła współpraca ludzi, Ci z biura tez przed kimś muszą się tłumaczyć i tez za nas zbierają, jestem ciekawa jak byście Wy wszyscy "rządzili" i kierowali sklepami z takimi kombinatorami z jakimi również przychodzi mi niestety pracować. Chciałabym zobaczyć co po niektórych jak spinają d..y przed tzw "górą" kiedy tłumaczycie błędy swoich pracowników.
3
Foto-szpieg 2015-04-20 20:11
Topaz Garwolin?wystarczy przyjść na zakupy do Topazu np.w taką niedzielę po południu i widać pracowników,którzy pracują i te gęsi które tworzą przy pólkach 2-3 osobowe grupy i tylko szepczą zamiast zająć się swoimi obowiązkami,więc zapewne te śmieszne panie plotkary właśnie tutaj się rozpisują jakie to kierownictwo jest złe itp. śmieszne jesteście,przy najbliższej okazji robiąc zakupy w Topazie garwolińskim nagram te panie które tylko udają ze pracują i wstawię filmik na ogólnym forum,gdzie każdy będzie mógł waszą pracę obejrzeć i co najlepsze skomentować, zobaczycie jak się czuły panie które zostały obrażone na tej stronie, poczujecie na własnej skórze jak to jest być poniżonym na forum bądzcie czujne drogie paniusie bo pobawię się w szpiega :-))))))))jutro będę o 19 na zakupkach a może o 20? pozdrawiam :-))))
4
stały klient 2015-04-25 07:48
Tak to prawda, przydałoby się trochę tym ściemniarą wyrobić ruchy. Jest kilka pracownic, które pracują w pocie czoła a reszta przychodzi do pracy na pogaduszki i po to, żeby tylko innym tyłek obrobić. Potworzył się kółka wzajemnej adoracji i poza plotami nic ich nie obchodzi. Nie wiem za co pracodawca im płaci. Przydałyby się zmiany w personelu w Garwolinie bo niektóre Panie przychodzą do pracy tylko się lansować a nie pracować.
5
unkas 2015-04-29 18:54
Pracuje w firmie pracującej dla Topazów i muszę powiedzieć że pracownicy są tam źle traktowani.Cały prawie nadzór jest niemiły a nawet złośliwy.Atmosfera w sklepie jest zawsze napięta.Nie wiem czy o Paczuski chciał żeby jego firma tak wygladała.Niłatwo teraz bedzie odbudować mu reputację.Cały czas zastanawiam sie dlaczego daje szanse wykazania się tak tępym ludziom.Myslę że to rodzinka.
2
PełenLuz 2015-05-02 11:18
Hehehe......o ludzie kochani jesteście tacy zabawni a ty myster unkas przebiłeś poziomem swojej wypowiedzi wszystkich, którzy tu się rozpisywali.
Nie będę tu się rozgadywał ale o właściciela się nie martw, zapewne ma się bardzo dobrze zresztą jak cała sieć TOPAZ i na przeciw konkurencji oby tak dalej.Jednak pracownicy nie doceniają tego co mają,sami sobie szkodzą pisząc takie bzdury jak to wam źle.Zapraszam do Pol-Argos w Oziemkówce tam wam będzie dużo lepiej G.Ł.Ą.B.Y. wy kapuściane.......
5
misjonarz 2015-05-08 09:01
A które to panie z personelu tak się lansują po Topazie?;-)
1
iwi 2015-05-29 10:26
Niebawem otwiera sie u nas w mieście Topaz, są ofert pracy i chciałam zapytać jak u Was w sklepach było na początku?? jakie daja umowy?? czy pracujecie w godz nocnych? i czy są jakieś profity np bony itp?
ala 2015-06-05 16:54
powinni was wszystkich pogonic do pracy i zaczac placic od efektow i niewiele by zostalo tej wyplaty lenie
2
babilon 2015-06-19 16:14
jest kilka pracownic, które by chętnie wyrwał,ale kiedy pracują to ciężko na bajerke :-))))
3
kinia 2015-06-26 19:07
jak wygląda praca w Topazie na stanowisku mięsnym ? zastanawiam się, czy złożyć cv na to stanowisko. Ciężko jest?
14
tajemniczy klient 2015-08-15 19:55
topaz garwolin i kierownictwo hahaha nie polecam
kk 2015-09-08 14:14
praca w topazie 52 koszmar nierówne traktowanie pracowników sobota niedziela 10 12 godzin pracy 15 minut przerwy (biuro oczywiście przerwa ile chcą) najniższa krajowa jak chcesz wolne w niedziele to musisz iść do pani 'A 'podać powód i może wtedy rozpatszy twoją decyzje... niekompetencja osób w biurze...jak biuro ma focha zamyka się od środka i nie wiadomo co robią to są tylko nieliczne sytuacje które sie dzieją w topazie 52
10
koll 2015-09-10 12:07
Praca w Topazie..... hmmmmm . A pani kierownik z Topazu 18 (Mińsk ul. Targowa)jest okropną kobietą, która rozładowuje swoje frustracje na pracownikach. Dlugo by pisać ale sobie daruję. Godziny pracy to parodia, powinna się wziąć za nich inspekcja pracy.
11
Tadek 2015-09-23 14:24
Interesująca jak jest kierownictwo spoko, jak się dorwie chamstwo do koryta to tak jak wszędzie lepiej się zwolnić i mieć święty spokój bo jak TY się nie zwolnisz to Ciebie zwolnią z par 33
2
Driver 2015-09-25 12:00
A co masz tajemniczy kliencie :-) prawdopodobnie pracowniku hali :-) do pań pracujących w biurze w Garwolinskim Topazie?.Bardzo uprzejmie i przesympatyczne panie w przeciwieństwie do tych, które pracują na hali(najmocniej przepraszam, nie piszę tu o wszystkich), odpowiedzialne i rzetelnie wykonujące swoje obowiązki a ty prawdopodobnie pracowniku hali nie dość że nie szanujesz tego że wogule masz pracę to jeszcze na forum obrażasz swoje koleżanki.
2
Sebek 2015-10-09 11:04
Witam,
Czy to prawda ,że w Adamowie woj. lubelskie,powiat łukowski ,otwierają TOPAZ?
Oraz w ,którym miejscu i kiedy planowana data oddania budynku do funkcjonowania?
tajemniczy klient 2015-11-04 20:04
a kto powiedział że tam pracuję
Driver 2015-11-13 16:05
Jeżeli masz odwagę obrażać pracowników na forum to przedstaw się i nie zachowuj jak internetowy troll
Zadowolony 2015-11-25 21:53
Najlepszy Topaz 53 zaopatrzenie obsługa ........aby tak dalej.!!!!!
2
klient 2015-12-27 22:55
zgadzam się z opinią o Topazie w galerii mistrza Jana wszystko jest tam czego potrzebuję.
1
Emu 2015-12-31 08:40
umowa o prace na czas określony, tyle dostaniesz
1
Bania 2016-01-04 21:18
i godziny pracy na czas nieokreślony ;-)
ONA 2016-01-09 21:54
Witam jeżeli chodzi o pracę w Topazie to wspominam bardzo pozytywnie. Jeżeli chodzi o kierownictwo nie mogę wypowiedzieć się pozytywnie na temat jednej osoby,która zle traktowała swoich podopiecznych. Atmosfera robi swoje-jak w każdej pracy jest podstawą zgranego zespołu. Ogólnie firma wypłacalna,pełne etaty,składki wszystko tak jak powinno być. Polecam pracę w Topazie i pamiętajcie jeżeli kadra kierownicza jest chamska(a bywają,bywają) to niestety zawsze piszemy opinie negatywne. Dużo można opisywać...wstrzymam się i zachowam dla siebie pewne sprawy. Generalnie jeżeli jesteś osobą obowiązkową,pracujesz jak należy nigdy nie otrzymasz złego słowa. Pozdrawiam i pozdrowienia dla TOPAZA!buziak.
2
Emu 2016-01-10 21:59
Głupoty piszesz,nawet jak pracujesz dobrze zostaniesz jakbyś tego nie robiła. Pokaż raz, że potrafisz więcej, niż potrzeba to zajeżdżą ciebie jak stara kobyłę.
3
hala 2016-01-30 02:26
A w którym Topazie pracowałaś?
Nick 2016-01-31 17:26
Nie wierzę ja jak robiłam tam zakupy to zawsze coś nie tak ,a to po terminie kupiłam albo kasjerka nie naliczyla 30% rabatu więc co tu piszesz ,no chyba że tam pracujesz i chcesz "przydziobać "
Nick 2016-01-31 17:30
Pisałam oczywiście o 53 bo ktoś był strasznie zachwycony tym sklepem
nick 2016-02-28 23:06
nie nie pracuję w topazie 53 i dziwię się temu co wypisujesz? ale rozumiem konkurencja nie spi:
)
error 2016-03-21 10:07
a ile taki kierownik w topazie zrobi jak myslicie
error 2016-03-21 10:08
chcialem napisac "zarobi" sorki za literowke
port 2016-03-21 23:39
Praca w Topazie 55 -notoryczny brak pracowników,ci którzy pracują-robią za 2 lub 3 osoby.Kierownikowi zależy na opinii przełożonych,pracownicy to tylko narzędzia w dążeniu do celu(nagrody ,zagraniczne wycieczki).Pani z biura-burkająca królewna,za jej błędy odpowiadają pracownicy ,ale może liczyć na krycie ich przez kierownika.Ogólna strategia to spychologia odpowiedzialności a na szarym końcu pracownik,który dostaje w d...ę.
5
Laleczkafugu 2016-04-01 21:34
Moge dowiedziec sie czegos wiecej na temat tego sklepu? Chce zlozyc tam cv.. ale po twoim kom zwatpilam..
enter 2016-04-02 18:03
podobno zarobki smieszne bo ok chyba 2100 pln tak mowia ludzie
oszukany 2016-04-17 08:44
Pracując w Topazie łapcie złodzieji,bo za ich łupy wy musicie płacić,powodzenia
2
Dolinasan 2016-05-27 18:32
Topaz Grójec. Pracuje obecnie na okresie próbnym jako magazynier. Opinia nie polecam!Praca w normalnych godzinach. Codziennie do przyjęcia 5-15 palet wewnęcznych i do 8 zewnęcznych z asortymentem od 20 do 100 pozycji. To sprawdza tylko 1 magazynier w ciągu 8 godzin pracy czyli nie wyrabiasz się za co masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Osoby zamawiające towar nie liczą się ze stanem i stratami i zamawiają ile się da szczególnie warzyw . powstaje bałagan nie wiesz gdzie co jest i ciężko się doliczyć stanu. Często towar niesprawdzony z palet zabierają pracownice na sklep bez twej wiedzy i musisz go potem szukać i doliczać się bo nie znasz stanu.
Tą piękną prace wykonujesz sam na zmianie 8 godzin za 1850 brutto.
Wspominałem odpowiedzialność materialna i manko gwarantowane. Biuro czyli zarządzający wszystkie swoje pomyłki i braki zwalają na pracowników.
1
fdyhrtgfcjh 2016-05-30 20:04
niedawno zaczelam tam prace, i chyba zaczynam zalowac. niby dostalam umowe o prace a zachowuja sie tak, jakbym pracowala na zlecenie... robia grafik w ktorym daja mi wolne trzy dni a potem dzwonia ze mam jednak przyjsc do pracy, gdzie juz zaplanowalam sobie ten czas.
1
michał 2016-06-16 23:29
Ja to się zastanawiam czy pojawi się niedługo jakieś oferty pracy, bo w końcu doświadczenie jest dość cenne, niezależnie od kraju pochodzenia towarów..
4
klientka 2017-03-21 19:02
Dlaczego zatrudniane są osoby, które nie rozumieją języka polskiego i nie mówią po polsku, nie mam nic przeciwko Ukrainkom, ale do obsługi klienta potrzebna jest podstawowa znajomość języka polskiego w Topazie na Trockiej nie można kupić wędliny w ilości jakiej się życzy bo Panie nie rozumieją co się do nich mówi....
rozaczarowana 2017-03-30 18:21
Witam jestem stałym klientem sklepu w Rybienku Leśnym współwłaściciel może to ma gdzieś ale sklep jest czynny do godziny 22,00 ale po godzinie 21,00 klient czuje się jak intruz wędliny nie kupisz bo jest umyta krajalnica nic nie kupisz bo jest umyta podłoga i nadepczesz nie wiem człowiek jak pracuje do pózna i chce coś kupić to boi się wejść do środka a najgorzej jest jak pani blądynka z włosami do ramion się na ciebie spojrzy to wszystkiego się odechciewa na wejściu jest chamska i gburowata .PORAŻKA
narrrra 2017-05-05 14:04
Topaz to niemiecki obóz pracy. Za jeden dzień urlopu zabrano mi 156 zł argumentując to tak że skoro ja mam prawo wziąć urlop to one mają prawo potrącić mi 156 zł. Kierownictwo - szkoda słów. Chamstwo to komplement a pro po ich zachowania. Ma się tam minimalną krajową i wykonuje się tam przynajmniej 4 etety: kasjer, sprzedawca, sprzątaczka i dodadkowo magazynier. Wymagają by się było w kilku miejscach na raz i wykonywało prace kilku osób jednocześnie za minimalną krajową a coś takiego jak szacunek do cudzej pracy, sumienie i jakiekolwiek ludzkie odruch u kierownictwa jest całkowicie wykluczony.
daria 2017-05-06 09:48
Ja pracuję od miesiąca w największym w swojej miejscowości sklepie który też pod względem pracy ludzie komentują negatywnie, ale cóż życie zmusiło odpowiedzieli na moje CV od ręki - spróbowałam. Po miesiącu mam mieszane uczucia i ze strachem oczekuję na kolejne niespodzianki. W moim Topazie większość ludzi pracuje już po 7-8-9-a nawet 10 lat /gdzie sklep istnieje od 11lat. Ludzie są różni, jednak jako kasjer-sprzedawca mam szczęście i częściej współpracuje z tymi pozytywnymi paniami z kasy. Kierownictwo też jest jak narazie ok, przynajmniej dla nowego pracownika wyrozumiali nawet gdy po miesiącu odwaliłam numer z wpłatą do kasy co wcześniej mi się nie zdarzyło, mimo że nie mogli sami się połapać jak to wyprostować bury nie było. Jednak po miesiącu oni też mnie zadziwili gdy po raz kolejny przyszło mi zmienić kolejne działy sklepu i biegać jak szalona z końca do początku hali dowiadując się od pracowników o tym co dalej mnie czeka gdzie biuro milczy, jedynie odpowiada na pytania. Pracowałam w różnych miejscach , również takich które wymagały znajomości wszystkiego i wszędzie , ale w tak wielkim sklepie jak Topaz zabrakło mi 2-3 dni spokojnej teorii i tłumaczenia takiego szkolnego- jakie mamy zasady jakie obowiązki, co gdzie kiedy co wypada co nie jak zrobić poprawnie to czy tamto.... Moja nauka jako świeżego pracownika to jeden wielki koszmar. Na szczęście mam na tyle odwagi że pytam, rozmawiam, wyciągam informacje od pracowników w trakcie pracy i współpracy, ale inne nowe dziewczyny , które nie ogarniają tego chaosu i nie pytają od razu o wszystko naprawdę łatwo nie mają. Po miesiącu czuję się w miarę "oswojona" z tym armagedonem , ale jeszcze połowy rzeczy mnie nie uczyli więc wszystko przede mną.... Obecnie oczekuję na pierwszą wypłatę i przeglądam ogłoszenia z ofertami pracy. Radzę sobie tutaj w miarę, jednak perspektywa nawet roku w tym sklepie jest dla mnie nie do wyobrażenia... Nie wiem jak dziewczyny po 7 latach nadal uśmiechnięte pełne energii pracują wg grafika który mi osobiście rozwala cały biorytm i czas. ... Zapomniałam dodać na szkolenie bhp też czekam, ale podpisałam pierwszego dnia pracy że było więc już chyba nie ma na co liczyć ;-) Reasumując - wszystko zależy od ludzi w danym sklepie nie od "firmy" bo szef-właściciel nie wie co dzieje się w poszczególnych sklepach bo niemało ich ma, to ludzie -kierownicy, pracownicy, biuro tworzy atmosferę . Jednak duży minus za brak organizacji, dogadania, za brak konkretów co do wymagań, obowiązków zakresu zadań. Nie popieram też teorii panującej w moim sklepie że każdy musi umieć wszystko. Dla mnie jako nowej "wszystko" to nic konkretnego patrząc z boku widzę że wiele osób chodzi i nudzi się zabijając czas bo nie wie gdzie się schować... Trochę dziwnie, chciałam pracować jako kasjerka a na kasie każą mi teraz nie siedzieć, a z drugiej strony większość pracowników nauczona jest kasy na wszelki wypadek i chodzi z notatkami i kodami... "nie znasz dnia ani godziny":-)
1
........ 2017-05-07 14:04
Nieawidzę Topaza. Żałuję że tam pracuję. Kierownictwo dopuszcza się ciężkiego naruszenia podstawowych obowiązków wobec pracownika (najczęściej spotykane przypadki to brak terminowej zapłaty za pracę w tym wypadku premii z powodu nieobecności w pracy jeden dzień ZŁODZIEJE!!!!!! niezapewnienie bezpiecznych i higienicznych warunków pracy, mobbing i inne przypadki naruszania godności pracowniczej przez przełożonego lub współpracowników co zadarza się codziennie , nadgminie i notorycznie. Kierownictwo - socjopatyczne złodziejowate niesprawiedliwe! Powinni zostać wywaleni z pracy. To jak mnie potraktowali woła o pomstę do nieba i sąd pracy!!!!!
2
TY dobrze wiesz kto 2017-05-08 12:21
Kierowniczka sklepu Topaz 52 uważa się za Boga, Panią i władczynię wszechświat i że nic i nitk nie ma ma większych kompetencji od niej. Niedorozwinięta emocjonalnie zazdrosna księżniczka wywalająca swoje frustracje na pracownikach. Despotyczna "hitlerowska" niesprawiedliwa złodziejowata kłamczucha z przerostem ego. To samo tyczy się jej zastępczyni i reszty osób z biura. Ktokolwiek obsadził je na stanowiskach kierowniczych powinien się zastanowić czy używa mózgu czy też go nie posiada.
3
BMK 2017-07-29 15:12
Niestety" syf kila i mogila" to jedyne co nasuwa się pisząc opinie . Bajzel w cenach ,bezczelne kasjerka,które nic sobie nie robią z różnic cenowych na tworzę,od cen na paragonach.
Czy to jest polityka firmy? Czy to pracownicy tak olewajaco podchodzą do pracy i klientów.
Iza 2017-08-07 13:26
@........piszesz, że brak terminowej zapłaty, a czy rozmawiałeś o tym z pracodawcą? Warto to wyjaśnić. Jesteś pewien, że chodzi o mobbing? Pamiętaj, że ma on zazwyczaj na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników. Czy zgłaszałeś to gdzieś? Czy ktoś jeszcze uważa że w P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski panuje mobbing?
Świeżak 2017-08-16 22:49
Zaproponowali 1100 płn przez 3 miesiące nic dodać nic ująć ... szmatlawcy poprostu
Zostaw swoją opinię o P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski - Grójec
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.U Topaz Zbigniew Paczóski