logo MT Marketing

MT Marketing

Łódź

Opinie o MT Marketing

K 2009-12-05 13:20:25
Moi drodzy. Mam 19 lat, zero doswidczenia, obecnie na trzecim etapie z szesciu.
W trzecim tygodniu pracy zarobilam 500zl.
5
daimonium 2012-07-16 18:18:25
Ja dzisiaj również byłem na rozmowie kwalifikacyjnej, również mi się podobało, ma to być 'pozyskiwanie klientów', ale nic więcej mi nie powiedziano. Jutro mam się pojawić na drugim etapie, rozumiem więc, że nie polecacie? Olać sprawę?
8
Kamila 2012-07-23 13:19:56
Mam pytanie Ty duże ponosisz koszty w tej robocie?
5
anonim 2013-07-11 21:59:58
Ktoś moze jednak skusil sie na rozmowe w MTMarketing i jest zadowolony? Jak to naprawdę wygląda, o co pytają?
8
Odpowiedź 2013-08-10 20:55:39
Gdy lider opowiadał mi o zarobkach, w postaci tygodniówek, powiedział że manager (owner) zarabia około 10-20 tys. i że zwykle można się nim stać w półtora roku. Najpierw awansuje się na lidera, potem na top lidera, następnie na asystenta, na końcu jest się ownerem i można otworzyć własne biuro. Jednak wszystko zależy od ilości podpisanych umów. Top lider szkoli nowe osoby, "buduje" grupę a potem staje się asystentem, i ma pod sobą inne osoby. Aby awansować na lidera trzeba podpisać 7 umów w ciągu tygodnia.
2013-09-17 19:40:06
Masz racje. W moim przypadku było to zapisywanie ludzi do klubu WWF. Darczyńcy przekazywali co miesiąc darowiznę, w wysokości 30 zł, na zwierzęta zagrożone wyginięciem. Pewnie bym się do tego klubu zapisała, gdyby było mnie stać
Odpowiedź 2013-09-22 19:47:56
W takiej pracy najbardziej liczą się umiejętności sprzedażowe. Bez nich długo się tam nie pociągnie
4
Odpowiedź 2013-09-25 19:50:59
Szkolą podczas 6 dni próbnych i po nich. Nie sprawdzają tego na rozmowie kwalifikacyjnej
4
mała 2014-02-24 23:57:43
A ja jestem zadowolona z pracy w MT. Pieniądze zawsze na czas.
sylwia 2014-02-28 17:32:16
Byłam na rozmowie. Było nawet miło. Zapytałam o wszystkie drażliwe kwestie poruszane na tym forum i zostały mi je wyjaśnione więc czekam na telefon czy się dostałam na dzień próbny. Nie ukrywam, że bym chciała, bo potrzebuję pieniędzy. Rozmawiałam z jedną dziewczyną, która tam pracuje 1.5 roku. Dobrze ubrana, wypoczęta, uśmiechnięta...teraz niedawno awansowała. Tez tak chcę :(
5
Basia 2014-04-16 16:08:51
Ogólnie fajna firma. Przede wszystkim rozwojowa. Tam nie ma przypadków. Pracujesz więc zarabiasz! nie pracujesz- nie zarabiasz. proste.
Kto chce pracować, to do czegoś dojdzie.
6
ja 2014-09-27 02:11:15
Witam.Pracuje w wyżej wymienionej firmie stosunkow od niedawna miałem podobne obiekcje lecz nie jest tak źle jak ludzie to.opisują atmosfera spoko jeśli sobie nie radzisz zawsze ci pomogąwiadomo zarabiają swoje na tobie ale co do tych awansów to się myślicie bo faktycznie można tu szybko awansować.
7
J... 2014-09-28 15:35:24
Pracuje w tej firmie. Ludzie sa przecudowni. Wiadomo że ne jest to praca dla kazdego. Przedewszystkim nie jest to tzw "wciskanie kitu" bo produkt ktory sprzedajemy jest godny polecenia. Wiem ze w POlsce pokutuje poglad ze nigdy niczego sie nie dorobisz bez znajomosci. Ale to mit, Tutaj nie jestes tzw "korporacyjnym smieciem" ktory zarabia dla menagerów nic z tego nie majac. Perspektywa szybkiego awansu jest realna ale tylko dla ludzi pewnych siebie i zdeterminowanych. Jesli szukacie cieplej posadki za biurkiem za 1500 na reke bez wysilku to nie tutaj. Ale jesli ktos chce zarabiac 4000zl miesiecznie lub wiecej to zarobi to z czystym sumieniem. Jesli poswieci sie tej pracy i faktycznie bedzie lubic te prace. Wedlug mnie warto. Jesli juz ktos porywa sie ze stwierdzeniem ze jestesmy naciagaczami i wciskamy kit, to polecam sie najpierw zapoznac z tematem czy faktycznie to co sprzedajemy jest zle i niekorzystne dla klienta:)

pozdrawiam leniuszków i niedowiarków
5
E. 2014-10-21 15:13:45
Po pierwsze koleżanka, a po drugie napisałam o plusach i minusach.
Jedno i drugie wskazuje na to, że kol. llof nie czytał moich wpisów a już zabiera się do oceniania.
lolo 2014-11-05 21:03:03
Czy musieliście coś płacić ogólnie po zrezygnowaniu? Bo wypełnia się tam ankietę, podaje adres itp ?
4
uwan 2015-02-26 23:16:56
Tutaj łączy się marketing ze sprzedażą. Co prawda niektórzy mogą być niezadowoleni z pracy inni wręcz przeciwnie - być zachęceni do jeszcze większego wysiłku. Wszystko oczywiście zależy od pracownika. Każdego przecież też obowiązuje konkretne podejście do obowiązków względem pracodawcy i w drugą stronę też to działa. Jeżeli tutaj coś szwankuje to nie wiem czy można być zadowolonym z pracy.
2
Sprite 2015-03-06 23:36:05
Praca od 11 do 20 polegająca na promowaniu określonych usług w domach potencjalnych Klientów.(usunięte przez administratora)
4
M 2015-03-21 17:57:55
Pracowalem w tej firmie kilka miesiecy. Wczesniej nie mialem doswiadczenia z marketingiem czy tez obsluga klienta, wiec to byla dla mnie nowosc i mozliwosc zdobycia doswiadczenia. Poczatki zapowiadaly sie obiecujaca - przeszedlem 6 dni probnych, awansowalem na lidera, ale po kilku miesiacach zrezygnowalem. Dlaczego?(usunięte przez administratora) Sa tez trip'y do innych miast, masz oplacony pierwszy trip (nocleg, przejazd), a za kolejne placisz SAM! Pracownicy sa mili, mlodzi, swiezo po studiach, a takze sa starsze osoby, ktore pracuja tam wiele lat(!), szaleni, tworza super atmosfere,(usunięte przez administratora) Ciesze sie, ze moglem wiele nauczyc sie w tej firmie, ale takze dziwie sie, ze tak dlugo tam wytrzymalem...
3
pracuś 2015-06-03 06:06:36
Czy na rozmowje kwalifikacyjnej potszebne jest aktułalne cv?
lilka 2015-10-23 09:31:21
dzisiaj ide na 2 etap czyli dzien otwarty , mam pytanie czy praca w tej firmie na stanowisku ds marketingu tyczy sie ciagłych wyjazdów gdzies dalej poza tereny Łodzi ? jak to wyglada ?
Anna 2016-02-22 11:24:34
A jakieś ich oferty pracy? Gdzie są dostępne?
jerzyk 2016-02-24 20:58:07
Wydaje mi sie że właściciele firmy non stop komentują forum, bo cały czas padają określenia "nie potrzeba doświadczenia, nastawienie na sukces, budowanie kariery". Pracowałem tam kilka miesięcy, wyjazdy trzeba opłacać samemu, zwykłe D2D, tyle że pracujesz dla organizacji charytatywnych, a nie dla telekomunikacji czy telewizji.
4
The Man 2016-03-16 01:50:29
AKWIZYCJA Z SOCJOTECHNIKĄ!!! PRACOWAŁEM DŁUGO I ODRADZAM
3
szyb13 2016-07-06 17:04:57
A jak jest z wynagrodzeniem w Łodzi?

Jaka podstawa?
magda 2016-07-21 17:03:38
Brak podstawy. Brak elastycznych godzin pracy. Praca od 11 do 21, D2D.
OWNER 2016-09-14 23:16:34
Wszystkim rozważającym wysłanie CV do MT mówię - NIE. Pracowałem tam kilka miesięcy, tragedia. Ocierałem się już o kryteria CL. Na szczęście Bóg mnie oświecił i odszedłem. Wszystko informacje, którymi jesteście zarzucani na obsie ( dzień próbny) to BAJKA. Przed okres 6 dni próbnych oraz jakiś czas po (max do miesiąca) jesteś traktowany jak dziecko, które musi być prowadzone za rękę. Zero negatywów, nawet nie możesz przebywać z nowo zatrudnioną osobą, żebyście razem się nie zgadali i nie myśleli nad sensem pracy w tej fimie. Nasuwa się na myśl, sekta? HA HA. Dopóki sam nie doświadczysz na własnej skórze jakiejś nieprzyjemnej sytuacji nikt Cie przed tym nie uprzedzi.. (na przykład spadki na telefonie) Są oczywiście kompleksowe szkolenia, które średnio słyszysz 50 razy w miesiącu to samo. Zarobki? 350-550 na tydzień. Wynagrodzenie uzależnione od wyników. Max 1200 miesięcznie wyciągniesz nawet jeżeli będziesz się starał. Podobno niektórzy zarabiają 4 koła na miesiąc. (HAHAHA) Do tego dochodzi nienormowany czas pracy od 11 do 22 czasem nawet 23. Życie prywatne? Zapomnij. Polega to na tym, ze poza praca nie masz prawa mieć życia prywatnego. Robią wodę z mózgu, zarówno klientom, jak i pracownikom. Super atmosfera w firmie, każdy Cię ubóstwia, po zrezygnowaniu, mam kontakt z jednym ziomkiem z firmy. Reszta pewnie uważa mnie za wroga, bo byłem mądrzejszy i się wyłamałem. Jedno jest pewne, każda inna praca będzie 100 razy lepsza niż codzienne popierdalanie po klatkach, nawet call center, nie pozdrawiam
8
Marchewka 2016-09-23 15:23:35
ogólnie jest to firma marketingowa poszukująca osób,które będą promować kampanie dla różnego rodzaju fundacji.zadaniem osoby zatrudnionej jest chodzenie po domach i namawianie ludzi żeby przekazywali pieniądze na te fundację.praca od 11-20 od poniedziałku do piątku.początkiem dnia są szkolenia,później idzie się w teren.Kasa na początek to 400-500 tygodniowo.Ludzie ogólnie przyjaźni.moja ocena tego jest taka,że to praca raczej dla studentów itp.może nawet być tylko wakacyjna,no i nie każdemu odpowiada chodzenie całymi dniami po domach i namawianie do wpłacania kasy.taki domokrążca....
CREW LIDER 2016-09-23 23:18:15
Ta praca to porażka! Dlaczego na stronie nie ma żadnych opinii ? Właściciel zablokował, bo nie ma żadnej pochlebnej. Każdy tą firmę uważa za największe wykorzystywanie i manipulowanie ludźmi. wszystko lepsze od mt Umowa o dzieło dla sprostowania, przez pierwsze 3 dni pracujesz za darmo, za wyjazdy służbowe sam sobie opłacasz, zeby popierdalać po klatkach w innych miastach :D
Jacek 2016-09-29 13:26:11
Miałam okazję pracować w MT Marketing jednak nie jako "fundraiser" tylko osoba która zajmuje się biurem. Powiem wam jak to wygląda "od kuchni" ogłoszenie zawsze musi ładnie brzmieć "szukamy osób do kampanii marketingowych", "kogoś kto lubi rozwijać się", "zajmujemy się pozyskiwaniem klientów", wiecie owiane ma być to tak by nie brzmiało to po prostu przedstawiciel handlowy, przychodzisz na rozmowę, ładna, zadbana blondyneczka wszystko Ci opowiada, po czym zapraszają Cię na etap 2 czyli praca w praktyce, łazisz z jakimś opiekunem i prosisz o pieniądze na głodne dzieci albo na umierające pandy (kampanie się zmieniają) jeśli się sprawdzisz masz etap 3 czyli pokazują Ci prezentację, na czym to wszystko polega, robią Ci test by sprawdzić czy jesteś kumaty, wypełniasz formularz weryfikacyjny itd. Ogólnie tam trzeba trzepać hajs, trzeba szukać jak najwięcej jeleni, trzeba wstawiać z 5 ogłoszeń dziennie na różnych portalach, dzwonią do byle kogo ważne tak na prawdę, żebyś był pełnoletni, czasem trzeba umawiać dziennie 15-20 rozmów kwalifikacyjnych, bo tak na prawdę najwięcej kaski leci do właściciela i jego ludzi a nie biednych dzieci, to się tam liczy, wiecie fajna atmosfera itd. jest to owiane sztucznością, jak się nie wpasujesz w otoczenie, próbujesz pokazać, że jesteś inny, robisz out, przez biuro przewija się setka ludzi, ktoś przychodzi, ktoś odchodzi. Powiem tak jeśli jara Cię łażenie po domach i zbieranie pieniążków na biedne dzieci spoko, zarobki nie są też takie jak mówią, zależy to tak na prawdę od tego jaką masz nawijkę, im więcej ludzi poleci na twoją smutną buźkę tym więcej hajsu strzepiesz, myślę, że dobry fundraiser początkowo może mieć z ok.400 zł, jakiś wyższy podlizuś może już mieć z 600-700, nie oczerniam firmy, walę bez ściemy jak jest, jest się zaklimatyzujesz na dłużej, będziesz sobie jeździć na jakieś tripy po innym miastach i tam zbierać hajsy na dzieci, chodzić po pseudo drogich knajpkach na imprezy integracyjne, i udawać, że masz najlepszą pracę świata. Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie czy warto :)
2
luck3847 2016-10-01 17:06:17
Tak co tydzień jesteś rozliczany :)
Hehe 2016-10-03 18:37:25
Tylko umowa o dzieło wchodzi w grę, bo jak mówią "fajnie jest dostawać więcej hajsu", bo są niższe podatki. Oni mają na każdym portalu po kilka ogłoszeń, każde inaczej skonstruowane, a i tak szukają osób na stanowisku fundraiser - po klatkach all day. Ale według firmy - starszy asystent do spraw marketingu.
2
ewa 2016-10-11 11:22:06
NIE zatrudniajcie się tam. Szkoda Waszego czasu
1
maciek 2016-10-11 11:33:33
No dobrze, ale wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać?
Zostaw swoją opinię o MT Marketing - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MT Marketing