brak logo

Zetka

Bydgoszcz

Opinie o Zetka

Pracownik 2010-10-07 21:47:07
Dziewczyny czy wy macie płacone za inwentaryzacje????????
alan 2010-10-08 12:49:34
musiałaby to byś inspekcja z innego miasta.........
anonim 2010-10-08 15:31:42
jak inwentura wyjdzie dobrze to niby mamy ale z naszych kwitkow od wypłat za dużo się nie dowiesz .
anonim 2010-10-08 15:33:17
no napewno nie nasza bydgoska [usunięte przez moderatora]. może gdanska
Pracownik 2010-10-08 22:19:24
Dziewczyny pamietacie jak Komorowska jezdziła po sklepach i zbierała opinie co chcemy zmienic i co nic sie nie zmieniło na lepsze tylko na gorsze
pracownica 2010-10-09 21:23:59
Praca ciężka fizycznie i psychicznie. Brak przerwy na śniadanie bo klient nie może czekać, więc pracownica wstająca o 4.00 rano jest po prostu głodna, a pustym żołądkiem trudno pracować wydajnie.Z jednej strony nacisk na świeży towar a z drugiej coraz mniejszy procent na ubytki. Śmieszne konkursy dla personelu i plany sprzedaży z kosmosu, nie ma wykonanego planu nie ma premii. A koordynatorzy, no cóż im gorszą mają opinię u personelu tym lepiej są oceniani przez dyrekcję [usunięte przez moderatora] A może wystarczy po prostu szanować ludzi, którzy dla was pracują a będą się starać i WTEDY WZROSNĄ OBROTY
komor 2010-10-11 11:52:55
Zetka jest blizej calkowitego upadku.....
pracownik 2010-10-11 18:41:18
a szkoda taka potęga jaka byłaaaaaaaaaaaaa
anonim 2010-10-11 20:22:56
dziewczyny a jak wypłaty
pracownik 2010-10-11 20:26:01
szkoda gadać co miesiąc jest gorsza np. dzisiaj 1000 z groszem
anonim 2010-10-14 17:28:34
Witam Panie. Takie pieniądze jakie panie otrzymują to płaci CERFURT a nie prywatna firma stawiająca na jakość obsługi i oferowanego produktu. [usunięte przez moderatora]
:) 2010-10-14 21:29:44
Nasz pracodawca ma wymagania bardzo duże gorzej z zapłatą
anonim 2010-10-14 21:36:03
Drogie panie jestescie dorosłe macie rodziny za takie pieniądze niech sami stana za ladą. według mnie to jest wegetacja czkacie na co??? Lepsze czasy dla tej ''FIRMY'' już nie nadejda
ela 2010-10-14 22:52:12
Właściciel wykorzystuje koniunkturę na rynku- brak miejsc pracy; zawsze powtarzał - nie ten to inny pracownik. Ale dopóty dzban wodę nosi dopóki się ucho nie urwie.......... Mam nadzieję...
:) 2010-10-16 15:33:56
Pracowałam w Zetce i zmieniłam prace na lepsza tez w sklepie.Zyskałam lepszą pensje zero manek,normalny pracodawca.Radzę Wam też zmienic prace.Gorzej niż do Zetki nigdzie nie traficie:)))))))))))))))))))))))
zzzzzzz 2010-10-20 21:11:46
[usunięte przez moderatora] cos strasznego az zal mi gadac ta firma jest do bani!!!!!!!!!!!
Joanna 2010-10-21 13:25:51
I jeszcze w sprawie inwentaryzacji. My też siedziałyśmy po nocach i też za friko. Ja byłam kiedyś w niedziele w pracy od 8-18 potem inwentaryzacja do 6tej rano następnie pierwsza zmiana do 14 tej. Czyli policzmy...10+12+8=20 godzin w pracy. Pamiętajcie, co nas nie zabije to nas wzmocni...teraz już nie jestem taka głupia i potrafię walczyć o swoje...
była pracownica 2010-10-21 17:16:00
ZETKA...
niech będzie porzeklęty dzień, kiedy tam trafiłam...
anonim 2010-10-22 12:03:56
AMEN.!!!!!!!!!!!ALE TO NIE POMOŻE OSOBĄ KTÓRE TAM PRACUJĄ! JA OSOBISCIE ZROBIŁAM TO CO ODDAWNA CHODZIŁO MI PO GŁOWIE. ZŁOŻYŁAM KOLEJNĄ SKARGĘ ZOBACZYMY CO TO DO
była pracownica 2010-10-22 12:30:45
W tej firmie żadna skarga nic nie da. Szefostwo ma wszystko gdzieś, bo tak im wygodnie!!!
była 2010-10-22 21:44:58
mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byle kabza szła na ich kąto a pracownik to co wół czy co wkońcu to my pracujemy na nich [usunięte przez moderatora] pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!
pracownik 2010-10-23 01:05:10
Dziewczyny nasza firma stoi na skraju plajty
anonim 2010-10-23 17:00:26
A czy to coś zmieni? Wiemy ze stoją na krawędzi ale czy napewno???? czy nam ktoś powie prawdę czy ktoś się z nami liczy???? NIKT my to tylko tania siła robocza którą łatwo i szybko wymienić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
była 2010-10-23 21:59:55
ale na kogo nas wymieniają?? czy Wy widzicie kogo oni zatrudniają?? na moje to ta firma zamienia się w zakład pracy chronionej!!
była 2010-10-23 22:07:21
hahhaahhhahahahhahahaha śmieszne a pamiętacie te kastingi żałosne
Była pracownica 2010-10-24 21:43:27
Wiecie co?
Najlepsze jest to, że ja jak się przyjęłam to na początku myślałam, że lepszej pracy nie mogłam znaleźć. Ale szybko zeszłam na ziemię. [usunięte przez moderatora]
Joanna 2010-10-25 00:58:52
sorki, miało być30 a nie 20 godzin
JOANNA 2010-10-27 09:52:48
A JA TEŻ PRACUJĘ DŁUGO I PRACUJE MI SIĘ BARDZO DOBRZE, NIE MOGĘ NARZEKAĆ! SĄ GORSZE I LEPSZE DNI, ALE OGÓLNIE JEST OK. SAMI TWORZYMY ATMOSFERĘ PRACY, A JAK SĄ MANKA, TO NIE Z POWIETRZA!
anonim 2010-10-27 10:24:25
CIEKAWE NA KTOREJ PLACOWCE PRACUJESZ ZE MASZ TAK DOBRZE. PRZEGLADAM WASZA STRONE CO JAKIS CZAS I NIE MA DOBRYCH OPINIJ. JAKO JEDYNA OD DŁUZSZEGO CZASU NAPISAŁAŚ DOBRZE O TEJ FIRMIE
anonim 2010-10-27 20:43:33
no mnie tez zastanawia gdzie jest tak dobrze?? chyba musi byc w dobrych ukladach z dyrekcją hahahahhahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahah
była pracownica 2010-10-27 21:52:46
mi się wydaje, że te pozytywne opinie mogą być pisane przez kogoś z dyrekcji...
1
sfrustrowana 2010-11-01 19:37:19
i jeszcze te wewnętrzne kontrole, czy oni myślą że nie mamy nic lepszego do roboty
NIEDOSTATECZNA 2010-11-15 18:29:25
Moja zona tam robi firma [usunięte przez admina] zarobki spadly do najmniejszej krajowej [usunięte przez admina]
anonim 2010-11-18 15:11:46
Jezeli ktoÅ� szuka pracy i chciaÅ�by siÄ� zatrudnic w zetce to niech to dobrze przemyÅ�li! Praca ciÄ�zka fizycznie i psychicznie! ZaczynajÄ�c od wynagrodzenia niesÅ�uchaj co w kadrach obiecuja bo w zeczywistosci jest inaczej,najnizsza srednia krajowa,brak jakiejkolwiek premi bo sklepy nie wyrabiaja kosmicznych norm i jeszcze renament[usunięte przez admina].Praca w godzinach nocnych od 4:30 zapomnij ze wyjdziesz normalnie po 8 h najszybciej o 13:30 [usunięte przez admina]
xyzx 2010-11-23 10:09:17
ja tez pracuje tam bardzo dlugo, NIE JEST DOBRZE!!!!!
abc 2010-11-23 14:13:09
dziewczyny!!! a gdzie jest dobrze???? w kazdej pracy zawsze jest coś nie tak...zgadzam się to zależy na jakiej placówce się pracuje w zetce,od załogi,od ludzi,to my tworzymy atmosfere w pracy,byłam na niejednej placówce w zetce i mam duże porównanie,a sprawa szefostwa,dyrektorstwa to druga sprawa... Były lepsze i gorsze dni ale jak chcecie zmieniać prace, skakać z jednej do drugiej pracy to wasza sprawa...nie powiem że byłam zachwycona pracą tam ale było też nie najgorzej.wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma ....pisac i pisac moge dużo wkońcu trochę w tej firmie przepracowałam parę lat......
1
BYŁA PRACOWNICA 2011-02-17 13:00:22
WITAM WSZYSTKICH BYŁYCH I OBECNYCH PRACOWNIKÓW!
Pracowałam w tej firmie kilka ładnych lat temu i wlaśnie wtedy zaczynały sie dziać takie rzeczy dlatego już tam nie pracuje.Początkowo pracowało sie tam bardzo fajnie mimo tego ze do pracy przychodziłam na 4:30 rano ale zarobki były przystępne i atmosfera na sklepie na Połczyńskiej również do momentu kiedy nie przenieśli mnie na Jagiellońską...[usunięte przez admina]
1
zdziwiony 2011-02-27 11:47:40
[usunięte przez admina]To pracuj za 1000 zł na reke jako sprzedawca ! Morały zachowaj dla swoich dzieci.
anonim 2011-05-16 11:29:36
Nie polecacie pracy w Zetce a czy wogóle zatrudniają jeszcze do pracy??? skoro zamykają,likwidują sklepy?
yoo 2011-05-17 22:02:52
[usunięte przez admina]NIE Polecam Tej Firmy!!!!!!!!!!
mloda 2013-05-23 23:30:09
WITAM PRACOWAŁAM SPORO W TEJ FIRMIE I STWIERDZAM MASAKRA.
2
cm 2014-01-26 14:40:23
HEJ DZIEWCZYNY...PRACOWALAM W TEJ FIRMIE TYLE LAT BO PRAWIE 8....BYLY I LEPSZE I GORSZE CCHWILE....POWIEM WAM ZE NA POCZATKU NIE BYLO MI LATWO DO TEGO SYSTEMU SIE PREZYZWYCZAIC....SZKOLENIA,STANDARDY OBSLUGI,JASNOSNIEZNA BIEL KOSZULI TO CO ZE JEDNA BO NIE BYLO ICH STAC BY DAC CI DRUGA BO LIMIT WYCZERPALAS...ALE ONI WYMAGALI.....NA POCZATKU OKI 8 GODZIN,PREMIE,STAZOWE,ZA NIECHOROWANIE...SUPER PENSJA TO BYLA FIRMA KTORA U MNIE W MIESCIE NAJLEPIEJ PLACILA PRACOWNIKOM.......A TERAZ....NAJNIZSZE KRAJOWE WSZYSCY CHYBA ZE KOORDYNATORZY MAJA INACZEJ ....PRACUJESZ TAM PO 10,12 GODZIN BO CO POZWALNIALI LUDZI NIE MA KOMU ROBIC,A NADGODZINY SA TAK SMIESZNE ALE NIE WYKAZYWANE BO DAJA W KOPERTACH BY MIEC JAK NAJMNIEJ DO OPODATKOWANIA,,,,WSZYSTKO POZABIERALI ,,,,A PREMIE....CIEZKO WYROBIC JAK CENY JAK Z KOSMOSU I LUDZI NIE MA ....SAMI SIE DZIWI DYREKCJA ALE SLUCHAC NAS NIE CHCA JAK MOWIMY BY ZJECHAC Z CEN.....BO DO KASY CIAGNA A NIE DO KLIENTA.....ZAL MI BYLO TROCHE BO JEDNAK SIE CZLOWIEK PRZYZWYCZAIL ALE NIE DO ZETKI TYLKO DO LUDZI....TYLKO TEGO JEST MI ZAL....POZDRAWIAM
2
Zbulwersowana 2014-06-03 12:34:59
Mam nadzieję , że kierownik tej plajtującej firmy zagląda na to forum.
Ręce opadają jak się patrzy co się tam dzieje. Zastraszanie pracownika jest karalne ... więc drodzy kierownicy zastanówcie się dwa razy zanim obrzucicie mięsem pracownika, który od 10 godzin sam obsługuje klienta. Będąc sam nie ma przerwy, która mu się należy nie może nawet pójść do toalety ... Widać , że PIP u Was dawno nie był.No tak, nie mając pomieszczenia socjalnego przystosowanego do spędzenia przerwy śniadaniowej , nie ma miejsca dla takich gości jak PIP czy Urząd Skarbowy,bo myślę nawet , że dla Skarbówki by się coś znalazło - pieniążki za nadgodziny w kopercie ?? Hmm ciężka sprawa .... Ale obiecuję sobie jedno - coś z tym zrobię , bo Zetka nie daje pracownikowi nawet minimum ...
Nie dość , że upadniecie , to jeszcze będziecie płacić wysokie mandaty za przekroczenia , za utajenie faktycznych zarobków pracownika no i jeszcze odszkodowania dla pracowników ...
pracownik 2014-06-11 12:08:29
niestety ale czas zgłosic to wszystko do Inspekcji Pracy ZUS i Urzedu skar. bo nie placa wynmagrodzen w terminie sa bardzo duzo opóxnienia i my pracownicy nie mamy za co życ i za co spłacac kredytów rachunków i nie wazne czy jestesmy zwykłym pracownikiem czy kierownikiem czy kierowca a placa nam najnizsze krajowe wszystko pozabierali obnizyli zarobki a ciekawe na co idzie ta kasa, Zima pracownicy w sklepach marzna , własciciel sobie z tego nic nie robi nie polecam tam pracowac a na gdanskiej tam dopiero sa jaja z kierownikiem sklepu nikt nie chce tam pracowac czyzby[usunięte przez administratora] i wszyscy o tym wiedza nawet własciel ale nic z tym nie robi
4
pracownik 2014-06-16 10:41:43
tak na gdańskiej nikt nie chce pracować ze wzglegu na kierowniczke tej zetki
2
pracownik 2014-11-22 18:23:24
On odsunął się nieco w bok i... wpadł do Tamizy! Ha! Nie spodziewaliście się tego! Oświecenie! Oświecenie! Przebudzenie. Kiedy będziesz gotów zamienić swe iluzje na rzeczywistość, gdy będziesz już przygotowany, by zamienić sny na fakty, to oznaka, że jesteś na dobrej drodze. Tu życie zaczyna mieć sens. Wówczas dopiero życie jest piękne.

A oto inna historyjka, o Ramirezie. Jest stary. Dożywa swych dni we własnym zamku na wzgórzu. Wygląda przez okno leżąc (jest bowiem sparaliżowany) i widzi swego wroga. Jest on równie stary jak Ramirez, opiera się na lasce, powoli i z trudem wchodzi na wzgórze. Ramirez nie może mu w tym przeszkodzić, gdyż służba akurat w tym dniu ma wolne. Tak więc jego wróg otwiera drzwi i idzie wprost do sypialni, wyciąga spod płaszcza broń. Mówi:

– W końcu wyrównamy rachunki, Ramirez.

Starzec jak może stara się odwieść go od tego zamiaru.

– Daj spokój, Borgia, nie możesz tego zrobić. Nie jestem już tym człowiekiem, który potraktował cię tak niegodziwie wiele lat temu, gdy byłeś młodzikiem. A i ty nie jesteś już tym samym młodym mężczyzną. Schowaj broń!

– Nie – odpowiada Borgia – twoje słodkie słówka nie odwiodą mnie od mojej świętej misji. Żądam satysfakcji, nic na to nie poradzisz.

A Ramirez na to:

– W tym mogę ci dopomóc.

– W jaki sposób? – pyta wróg.

– Mogę się obudzić – mówi Ramirez.

I tak też czyni: budzi się!

Tym właśnie jest oświecenie.

Kiedy ktoś ci mówi: "Nic już na to nie możesz poradzić", ty odpowiadaj mu: "Ależ nie, mogę się przecież obudzić!" Nagle życie przestaje być koszmarem, jak to wcześniej nam się zdawało.

Obudź się!

Ktoś zadał mi pytanie. Jak ono brzmiało? Zapytał mnie:

– Czy jesteś oświecony?

Jak myślisz, co wtedy odpowiedziałem? – A jakie ma to znaczenie?

Ale ty chcesz znać odpowiedź.

Musiałaby ona brzmieć:

– Skąd mam wiedzieć? Jakie to ma znaczenie?

Wiecie, jeśli ktoś pragnie czegoś w nadmiarze, to wówczas na ogół pakuje się w kłopoty. I jeszcze coś. Gdybym był oświecony, a wy słuchalibyście mnie dlatego właśnie, iż jestem oświecony, to wpakowalibyście się w olbrzymie kłopoty. Czy bylibyście gotowi poddać się praniu mózgu ze strony kogoś, kto jest oświecony? Jak wiecie, prania mózgu może dokonać każdy. I jakie to ma znaczenie, czy ten ktoś jest oświecony, czy też nie? Ale chcielibyśmy przecież oprzeć się na kimś, to prawda. Chcemy znaleźć oparcie w kimś, kto – jak sądzimy – dotarł już do celu. Daje to nam nadzieję, nieprawdaż? Ale nadzieję na co? Czyż nie jest to tylko odmienna twarz pożądania?

Chcesz nadziei na coś lepszego niż to, co masz teraz, prawda? W przeciwnym razie pozbawiony byłbyś nadziei. Zapominasz jednak o jednym. Że masz teraz to wszystko, czego tak bardzo pragniesz. Choć o tym nie wiesz. Dlaczego nie skupiasz się na chwili obecnej, tylko żyjesz nadzieją na lepszą przyszłość? Dlaczego nie staramy się rozumieć teraźniejszości? Zapominając o niej żywimy się nadzieją na przyszłość. Czy wobec tego przyszłość nie jest następną pułapką?
SAMOOBSERWACJA

Jedynym sposobem przyjścia ci z pomocą jest rzucenie wyzwania twoim ideom. Jeśli gotów jesteś słuchać i jeśli jesteś gotów podjąć to wyzwanie, pozostaje ci tylko jeszcze jedno do zrobienia. Ale w tym już nikt nie może ci pomóc. Czym jest ta najważniejsza ze wszystkich rzeczy? Jest to samoobserwacja. Nikt za ciebie tego nie może zrobić. Nikt ci nie poda metody. Nikt też nie poda sposobu. W chwili, w której podpatrzysz jakąś technikę, staniesz się znowu zaprogramowany. Samoobserwacja – ogląd samego siebie – to rzecz bardzo ważna. To nie to samo, co zaabsorbowanie sobą. Zaabsorbowanie sobą, to zajmowanie się sobą. Jesteś wówczas sobą zainteresowany, zatroskany o siebie. Mówię natomiast o samoobserwacji. Co to jest? Oznacza to – tak dalece, jak to jest możliwe – obserwację wszystkiego, co jest w tobie i dookoła ciebie – tak, jak gdyby wszystko to przydarzyło się komuś innemu. Co oznacza to ostatnie zdanie? Znaczy ono, że powinieneś patrzeć na wszystko tak, jakbyś nie był z tym w żaden sposób związany.

Cierpisz z powodu depresji i lęków dlatego, że identyfikujesz się z nimi. Mówisz: "Jestem przygnębiony". Ale to nieprawda. Ty nie jesteś przygnębiony. Jeśli chciałbyś to wyrazić dokładniej, mógłbyś powiedzieć: "Doświadczam teraz przygnębienia". A ty potrafisz swój stan wyrazić zaledwie zdaniem: "Jestem przygnębiony". Nie jesteś przecież swą depresją. To tylko chytra sztuczka twego umysłu, dziwaczna iluzja. Sam wpakowałeś się w ten sposób myślenia, choć go sobie nie uświadamiasz: "Jestem swą depresją, jestem swym lękiem, jestem swą radością, jestem swym wzruszeniem. Jestem zachwycony!"

Z całą pewnośc
1
pracownik zetki 2015-02-13 16:08:37
nieststy ale zetka to juz jest prawie wymarla firma nie placi nigdy wynagrodzen na czas najwyzszy zeby zrobic porzadek z ta firma podac do sadu od inspekcji pracy do urzedu skarbowego
1
pracownik 2015-04-12 10:10:13
zbankrutowal a w dodatku oszukał pracownokow na swiadectwach pracy umiescil wkorzystany urlop ktorego wiekszosc nie dostala i nawet za niego nez zaplacil ja zlozylam juz doniesienie do sadu pracy,
Kozioł 2016-03-25 12:05:01
do jakiego bankructwa? wystarczy przejechać się pod Bydgoszcz do pięknej i malowniczej miejscowości jaką jest Niemcz i zobaczyć jak mieszka pan K. jakie ma samochody, jak żyje jego rodzina, synowie. O jakim bankructwie mówimy? Tym powinna zając się prokuratura
mhbgnm 2016-05-22 21:22:29
słyszałam różne opinei o tej fiormie, natom aist chce usłyszec rzetelną wypowiedz jakiegoś pracownika
Zostaw swoją opinię o Zetka - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zetka