logo Auchan

Auchan

Legnica

Opinie o Auchan

Pracownik 2010-01-27 11:19:23
Za najniższą krajową pracuje sie za pięciu!! Atmosfera wśród menagerów nie najlepsza na szczególną uwagę zasługuje menager z zabawek który uważa sie za drugiego dyrektora!!
anonim 2010-03-30 06:50:03
witam kiedys pracowa�am w Auchan przez itc. W 2008 by�o jeszcze ok, ale po tym jak sie dyrekcja zmnienila atmosfera zrobila sie bardzo napieta, tzw. workow traktowali jak darmowa sile robocza, taka mila ekipa w itc a dziwie sie im ze wspolpracuja z auchan w legnicy
Anonimowa pracownica 2010-11-04 19:32:49
Pracuję w Auchan Legnica już dość długo . Uważam, że warunki pracy są tam nie najlepsze. Zarówno managerowie, jak i pracownicy pracują tam za niewielkie pieniądze, nawet w porównaniu do innych hipermarketów.Jeszcze ok 2 lata temu, kiedy była inna ekipa zarządzająca i inny dyrektor, atmosfera w pracy była bardziej przyjazna. Teraz niestety nawet tego nie ma, więc nie dziwię się, że większość ludzi tam pracujących chciałoby odejść .Praca tam jest ciężka fizycznie i psychicznie, ale uczy odporności na stres. Czasami ktoś ma szansę się wybić, awansować, co wiąże się nie tyle z wielką kasą, ale ze zdobyciem jakiegoś doświadczenia. Szkoda tylko, że od jakiegoś czasu nie daje się tej szansy pracownikom, ale szuka się ludzi z zewnątrz. Rotacja w kadrze zarządzającej , wśród kierowników, też jest więc duża..Dużo mogłabym pisać o minusach i plusach tej pracy (bo takie też są). Ktoś mi kiedyś powiedział, że "wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma" i to jest prawda. Ta praca jest dobra dla młodych ludzi,a Ci którzy mają rodziny mogą mieć problem przy takiej pensji się utrzymać, ale są różnie sytuacje w życiu i nie zawsze dostaje się taką pracę o jakiej by się marzyło :)

Dodam tylko, że poznałam tu świetnych ludzi, inteligentnych z pasjami, więc hipermarkety to nie, jak niektórzy sądzą, miejsce pracy dla idiotów ;).
Pozdrawiam wszystkich "starych" pracowników Auchan w Legnicy ;)
an 2010-12-24 16:31:56
Pracując tam trzeba być twardym psychicznie i fizycznie. Tak naprawdę pracując w tej firmie jesteś traktowany jak przedmiot (maszyna ktora ma robic). Niektórzy pracownicy i kierownicy są wporządku ale znajdą się tacy co lubią utrudniać życie. Ogólnie to większość kierowników i dyrektorów chce rządzić i mieć coś do powiedzenia ale miedzy sobą się często nie dogadują, obgadują się wzajemnie, następnie uśmiechają do siebie i niby jest dobrze. Kierownicy często myślą, że na pracownika trzeba nakrzyczeć aby dobrze pracował i dużo z nich uważa, że jak będzie krzyczeć i niby być ostrym to zyska szacunek wśród innych kierowników i pracowników, ale tak naprawdę pracownicy uważają takich [usunięte przez administratora] Niekiedy są przyjaźnie nastawieni (przeważnie jak chcą aby im pomóc), ale kiedy jest troszkę napięcia w sklepie (jakaś akcja czy cos) to musisz robić 50 rzeczy na raz. Ogólnie nie polecam tej firmy. A jak ktoś się tam wybiera to niech będzie twardy i nie pozwoli na siebie krzyczeć i traktować jak gorszego od kierownika.
Pozdrawiam w porządku pracowników i dobrych managerów :)
XXXXX 2011-01-29 17:52:26
Praca jak praca. Wy chyba na strefie nie pracowaliście..Tam to dopiero jest kipisz ,tyrania i poniżanie pracownika.Ja byłam widziałam i nie życzę najgorszemu wrogowi. Wejdźcie chociażby na forum WINKELMANN,FAURENCJA itd.,zobaczycie co się tam dzieje.
guguguag 2011-04-04 12:26:31
słownik polski sie kłania...PISZE SIE "rzucaja"
1
anonim 2011-07-28 10:04:02
poszukuje osob ktore pracowaly w auchanie na przelomie 2010/2011r na kasie w czasie pracy kochanej jolanty kto pracowal ten wie o kim mowa.chcemy zlozyc grupowy wniosek do sadu a potrzeba 30osob musimy w koncu cos z tym zrobic
1
bla bla 2011-12-22 13:10:51
Czy znalazło się już te 30 osób? Jak się z tobą skontaktować???
1
kizia mizia 2012-01-11 13:29:02
i kto to mowi a jak w szanownej firmie sie zglasza kochanemu kierownictwu co sie dzieje to nie ma odzewu a wszystkie smieci zamiata sie pod dywan a niewygodne osoby zwalnia.to jest dobre wtedy tak?no to gratulacje
1
IK 2012-03-04 15:41:29
Poruszmy kilka kwestii. Osoby które tu piszą albo nie pracowały w auchan albo opierają się na plotkach albo piszą nieprawdę. popierwsze jaka praca taka płaca ( ja. 1750zł po półtora roku) podrugie ci co piszą ze praca jest cięzka to nie mają pojęcia jak wygląda ciężka praca a potrzecie w auchan nikt nie pracuje na inną umowę jak umowa o pracę. firma jest solidna i ma konkretne zaplecze socjalne.
2
ja 2012-03-28 09:43:47
nie gadaj ze nikt nie pracuje na inna umowe jak umowa o prace bo sa tez o dzielo i zlecenie wiec najpierw dowiedz sie dokladnie a pozniej gadaj!!
2
ktos 2012-06-10 22:36:31
jakie? uczciwie pracowalem i nikt nigdy mi nie powie ze robilem cos niezgodnego co niebylo nielegalne w auchanie bo uczciwie pracowalem. I zarabialem na chleb. Szanuje wszystkich ludzi z ktorymi pracowalem i zlego slowa o nich niepowiem bo to swietna ekipa. A dlaczego teraz to mam swoje powody ale to juz tylko moja sprawa dlaczego i nikomu sie nie bede tlumaczyc z tego.
Byly 2012-06-30 20:50:46
ktos - 2012-06-10 22:36:31

jakie? uczciwie pracowalem i nikt nigdy mi nie powie ze robilem cos niezgodnego co niebylo nielegalne w auchanie bo uczciwie pracowalem. I zarabialem na chleb. Szanuje wszystkich ludzi z ktorymi pracowalem i zlego slowa o nich niepowiem bo to swietna ekipa. A dlaczego teraz to mam swoje powody ale to juz tylko moja sprawa dlaczego i nikomu sie nie bede tlumaczyc z tego.
Obecny pracodawca na pewno sie ucieszy, gdy sie dowie, ze wolales grac w gierki na kompie, zamiast pilnowac sklepu siedzac na monitoringu...
byly pracownik 2012-07-06 12:13:40
jakie to takie straszne zeczy robilem wal smialo gadac kazdy potrafi. I w jakie ja to gierki twoim zdaniem gralem???? bo ja niewiem. Mocny jestes ale tylko w gebie
1
byly pracownik 2012-07-06 12:15:40
to zglos sie do mojego pracodawcy i powiedz co ci tam lezy jak sie niebiosz
1
PrzyszłaPracownica 2012-12-04 19:25:44
Mam pytanie na temat pracy w markecie Auchan dział przyjęcia towaru ilu jest pracowników ilu kierowników ijakie kto ma zarobków jakie etaty jaki socjal
Krzysztof 2013-01-16 12:50:42
Witam. Mam pytanko na jakie wynagrodzenie może liczyć "Manager Działu". Z góry dziękuję za dpowiedz
5
kasjerka 2013-06-25 08:53:09
nie płacisz za manka dostajesz notatkę maks. 3 i dostajesz naganne jak dalej będzie ci się to zdarzało rozwiązują umowę na poł etatu dostajesz umowę o prace , możesz chodzić do WC to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przerwa w kodeksie pracy przysługuje od 5,45 .
praca sama w sobie nie jest zła jeśli przychodzisz do pracy a nie po to by posiedzieć pogadać.
wyrażanie swojego zdania nie polecam złe się na tym wychodzi
ja pracuje tam 3,5roku od samego początku jeśli chcesz cos powiedzieć pożalić się zachowaj to dla siebie bo będzie obrócone przeciwko tobie kierownictwo tzn menager ja na swojego nie narzekam zależy na kogo trafisz co prawda mogło by być lepiej ale lepszy taki me -nago niż jakiś tyran, można się dogadać co do grafiku np. jeśli się uczysz lub masz dziecko i możesz pracować tylko w tych i tych godz. Premie zależne sa od wyników i stażu pracy ogólnie polecam lepsze to niż biedronka czy Lidl pracowałam tam nie dość ze psychicznie to i fizycznie mnie wykończyli. Ok nie jest to sklep idealny bo takie nie istnieją jeśli szukasz pracy przyjdź zobacz a nie czytaj tych kreteńskich komentarzy bo połowa tego to nie prawda
1
nikt 2013-07-17 19:42:32
Czy w Auchan są kasy główne lub ich odpowiedniki?
kasjerka 2013-09-13 09:44:52
pracuje w auchan na kasie 2 mies jest fajnie , dostaje sie oczywiscie ubranie robocze , tylko zastanawia mnie ile trzeba przepracowac zeby dostac bony na swieta nie moge znalesc nigdzie u nas w zg przyjmuja kasjerki tylko na pol etatu 800 brutto 650 okolo netto plus co 3 miechy nadgodziny ale to ogolnie malo ich wychodzi grafiki na caly mies ogolnie unas jest spoko
asiuleek678 2013-11-05 17:34:29
witam! a jak z socjalem dla pracowników, bonami na swieta itp?wie ktoś ile trzeba tam przepracować żeby coś dostać?I czy są jakieś paczki dla dzieci na Mikołaja?
1
Stefan 2013-11-16 00:19:03
Paczki na święta dla dzieci do 14 roku życia są, bony dla pracowników też, ale warunek: trzeba pracować dłużej niż 3 m-ce, pozdrawiam :)
zenek1515 2014-01-30 23:09:11
Jaka jest struktura w Auchan na Dziale Przyjęcia Towaru? Chodzi mi o liczbę etatów, czy jest manager i jego zastępca, czy wszyscy pracują na pełny etat no i jakie są zarobki.
Dzięki za odpowiedzi.
5
arvena 2015-01-08 18:59:33
Witam, Interesuje mnie dział dekoracji. Czy ktoś pracował tam, i może opisac wrażenia/zarobki. Jakie godziny pracy obowiązują na dziale dekoracji?
lolilol 2015-01-14 15:40:52
Re: dekoracja
Po co Ci to skoro stanowisko jest zajete?

3
X 2015-01-22 22:03:12
Kadrowa to fajna babka,wygląda groźnie, ale wcale tak nie jest, nie robi etapów jak na innych chorych rozmowach do pracy na umowe zlecenie za 5 zł brutto, przyjmuje po 1 rozmowie/albo nie, wiadomo że miejsce jest jedno a chętnych stado, a z fajnymi ludźmi jest różnie, pół na pół ;)
były manager 2015-02-11 15:06:42
Witam, jako były manager Auchan muszę przestrzec osoby ubiegające się o pracę. Auchan to korporacja,w której praca jest elementem drugorzędnym. Szacunek? Niekoniecznie go doświadczycie. Jeśli umiecie wykonywać obowiązki szybko, w ciszy i nie chorujecie - ok. Natomiast jeśli coś Wam się nie spodoba i zgłosicie np mobbing - wypowiedzenie. To miejsce, które ma swój plus - umowy o pracę, natomiast minusem jest to, że trzeba się bezwzględnie podporządkować kolesiostwu, które ze strachu o własny stołek i tak Cię wyrzuci. Polecam osobom, które dla pracy potrafią zatracić szacunek do siebie i wyznawane wartości.
7
realistka 2015-03-02 15:07:37
Idąc do pracy do Auchan, naczytałam się komentarzy z kosmosu i byłam przerażona. Nie żałuję, zaryzykowałam. Atmosfera jest świetna ale z tego co widzę to zależy od działu na jakim się pracuje. Nigdy nie zdecydowałabym się przejść na jakikolwiek dział spożywczy, to jak się pracuje zależy od osób na dziale, managera i trochę od senior managera. Mi trafili się fajni ludzie na dziale, spoko managerka i w miarę ok senior (czasem do czegoś się przyczepi ale w sumie od tego jest). Pensja na stanowisku "pracownik hali" na początek wynosi 1850zł brutto + premie. Czasem dochodzą nocki, które są więcej płatne. Przykładowo w zeszłym miesiącu (z kilkoma nockami) dostałam do ręki trochę ponad 1500zł.
1
zenobiusz 2015-03-08 18:31:27
manager w auchan to za dużo powiedziane, ponieważ ma to ma niewiele współnego z zarzadzaniem, czy analizą handlową, bardziej z klepaniem zamówień i pilnowaniem dat na produktach, także nazewnictow tego stanowiska zupełnie "na wyrost" praca na początek, żeby sie wybić gdzieś dalej, inaczej porażka, netto przez pół roku 1550-1600zł - tak , dokładnie dobrze widać, później koło 2ki wyjdzie, za lata pracy ciezko sie dowiedzieć ile, ale niewiele, bo to nie jest firma, w której zarabia się dużo, typowa francuska postokolonialna szkoła wyzysku; dziadostwo straszne, bałagan; to idealne miejsce dla ludzi, którzy nic nie potrafią i nawet nie chcą się nauczyć czegoś więcej, także jeśli ktoś nie ma ambicji, auchan awsze przyjmie takich z otwartymi rękami, jeśli oczywiście będzie wakat!
1
bielany 2015-03-20 19:29:20
Pracuję głównie na nocki na PF, jest swietna atmosfera. Zarobkom mozna zostawic wiele do zyczenia ale zawsze sie wyrabiamy z towarowaniem, nie mialem problemow z niczym, jedynym minusem jest kontrola na kazdym kroku ze strony monitoringu, menadzerowie... Jedna mi nie podchodzi ale nie trzeba utrzymywac z nimi non stop kontaktu, po prostu jest przyjemnie
1
stefaniel 2015-04-03 21:48:59
w auchan zwykły pracwownik robi 90 procent tego co manager, a jest zwykłym pracownikiem, nigdy nie zostanie managerem, to jest tak głupie, ze az smieszne
brak hierarchii w tej sieci to najwiekszy minus
do tego kupa ludzi, która nie ma pojecia o niczym, ale mozna ich taniej wykorzystać, wiec są zatrudniani jako np.: managerów,
filozofia firmy jest prosta- jak najwiecej ciemnoty zatrudnić, zeby nie dać zarobić,wcisnąć owej ciemnocie tzw, wizję! Biznesik i tak sie będzie kręcił, a francuzik i tak zarobi, bez zbędnego wydawania kasy na polskiego managera/pracownika itd. Smieszne jest to, ze pracownicy dają sie robić w wała, czesto pracując przez 4 łikendy pod rząd, mając powiedziane, ze jeden łikend musi być wolny, zwłaszcza na PF-ach
premie smieszne, bony- smiesznie niskie, wypłata-kpina
nie mozna nazwac plusem tego co powinno być standardem, czyli: terminowa wypłata, czy czas pracy przestrzegany, jednak dla wiekszosci tam pracujących, to co jest oczywiste, staje się atutem- to chyba z braku laku,
2
babu 2015-05-09 20:03:38
kupiłem w ąuchan we Wrocławiu opryskiwacz 5l za 26,99 i to jest bubel ponieważ przy napompowaniu nie trzyma powietrza .wiem na czym polega wada i chciałem wymienić na inny to obsługa twierdzi ,że należy go wysłać do serwisu na reklamacje a ciućmoki nie wiedzą że klientowi przysługuje zwrot towaru w przeciągu 10 dni obstawili punkty reklamacyjne cyborgami którzy nie przyjmują nic do wiadomości .ostrzegam chcących kupić taki opryskiwacz niech się zastanowią
rozamunda 2015-09-15 14:11:18
chcą pracować to muszą tańczyć jak im zagra... nie mam dobrego zdania... :(
klient 2015-10-11 19:06:04
Zakupy w sklepie Auchan Legnica to wielkie nieporozumienie ,mam na myśli obsługę klienta przy kasie ,a raczej jej brak.W soboty i niedzielę pracują trzy lub cztery kasy,całkowita ignorancja i brak doświadczenia.W okresach
przedświątecznych zatrudniają pracowników na kasach bez doświadczenia prosto z ulicy i
kilka razy zostałem oszukany [nabity towar na paragon inny niż został zakupiony ,Z kierownikiem sklepu nie ma co nawet dyskutować ,bo myślę że cały ten bałagan w sklepie to chyba jego wina.Oszczędzają kosztem klienta
2
kasia 2015-10-12 22:30:27
witam. uwazam market auchan w Legnicy za bardzo dobry sklep. ogromny wybór produktów.bardzo lubie tam robic zakupy. a pomylki zdarzaja sie wszedzie. polecam.
xxx 2015-11-03 08:15:35
ludzie po przejęciu przez Auchan Polska tego sklepu zrobił się tu (usunięte przez administratora), co chwilę ktoś sie zwalnia na jego miejsce przychodzi nowy, ludzie są liczeni na sztuki, nie liczysz sie Ty tylko to że wszystko masz zrobić,dosłownie wszyscy robią nadgodziny WSZYSCY,(usunięte przez administratora)jak chcecie tu pracować to lepiej idźcie na strefe, jest wiele lepszych firm które przede wszystkim płacą więcej , nawet socjal nam zabrali omijajcie z daleka!!! chyba że macie nóż przy gardle
1
pracownik 2015-11-11 18:55:00
Kamil! Spróbuj przepracować 1-2 miesiące, a zmienisz zdanie. Niby łatwa praca? To powodzenia, ciekawe ile wytrzymasz ciągłego wytykania i (usunięte przez administratora) się do twojej osoby.
1
6PaB 2015-11-16 19:20:38
Gadasz jakbyś była podstawiona. Każdy kto tam pracował wie, że od środka wygląda to zupełnie inaczej. A na awans możesz liczyć nie jak zdobędziesz doświadczenie, tylko cztery litery wazeliną dobrze nasmarujesz.
3
Robson 2015-11-17 19:33:44
Napiszcie coś o Carefurze w Legnicy.Bardzo zależy mi na czyjeś opinii. Kto pracuje tam lub pracował.
stefan 2015-12-14 21:20:16
W Auchan Legnica - pracownicy z 13 letnim stażem zarabiają po 1400 - 1500 zł na rękę - żenada !!! Wymagania za to - bardzo wysokie. Kolejki przy kasach rzecz normalna - więc chyba administracja sobie nie radzi z tematem. Jak Dyrektor nie potrafi organizować pracy sklepu - niech sam siada na kasie i coś robi. Tutaj są takie jaja że pracownicy przychodzą w wolnym czasie do pracy - bo szkolenie, narada, bezsensowne dyskusje i się "nie odbijają" - jak się to ma do Kodeksu Pracy, nie znam się ale to ma znamiona MOBBINGU chyba. Co do kolejek na kasie - to zapłaćić trzeba ludziom uczciwe wynagrodzenie - to będą pracować. Za to są pieniądze na wyjazdy pracowników na jakieś zjazdy do Gdańska, Poznania - za grube pieniądze - po to żeby pogadali i wypili kawkę. Pracownikom dorzuca się obowiązków - a pieniądze są te same - za to oczekiwania kosmiczne. Inspekcja Pracy - miała by tutaj co robić - bo łamane jest wiele praw pracowniczychTeraz oczywiście trzeba otwierać już o 6.00 i zamykać o 22,30 - bo żądza pieniądza jest ważniejsza niż poszanowanie pracownika. W Wigilię tutaj pracują do 15,00 - to kiedy ta kasjerka czy ktoś inny ma przygotować sobie Święta ? - ale pan Dyrektor ma to gdzieś. Praca w tym i innych marketach to porażka - tam za psie pieniądze z pracownika wyciska się wszystkie siły.
1
6432 2016-02-08 20:52:35
czemu piszesz "oni" człowieku z auchan?
1
nie laik 2016-03-14 01:08:00
Nie chciałabym, lecz jestem zmuszona- ciućmoku...pomyliło Ci się prawo do zwrotu towaru zakupionego na odległość...stacjonarnie masz prawo laiku do tego co przekazali Ci Pracownicy- zgłoszenie reklamacyjne. Zwrot towaru pełnowartościowego jest dobrą wolą sklepu...
Oszołomka 2016-05-10 08:56:05
potwierdzam w 100%, zabieram sie z tego bajzlu. Daja ldzi na umowie managera, a traktuja jak smiecia.
1
jorko 2016-05-21 13:32:58
Auchan jak sama nazwa mowi oszolom albo jak kto woli jelop.Wielkie obiecanki francuza ze beda zmiany na lepsze.A tu prosze ludzi brakuje lub zwalnia sie kazdy z bylego Real.Odeszlem bo moja pensja zostala obnizona i zostalem zdegradowany do pracownika szeregowego.Auchan wszystko zabral rabat pracowniczy,punkty,premie,przywileje itp.A co w zamian nic smieszne obiadki za ktore i tak podatek ci potraca.A co gorsza sa to obiadki dla chlewika to bezdomni maja lepsze.Dosc czesto zdarzalo sie ze zepsute albo ktos zostawil i ponownie dali do sprzedazy.Pani Rzecznik tej firmy uwaza ze wszystko jest git i gra.A sama robi z siebie posmiewisko bo o niczym nie wiedziala.Dostala sygnal,ze bardzo jest zle w Auchan.Mobbing,wykorzystywanie i ponizanie.Urodziny Auchan to jakies chore widowisko tej firmy.Podwyzek nie dadza ale na nagrody i akcje maja.Od wrzesnia wprowadzaja skutecznosc jakis pan madry z hiszpani wymyslil.Polega to na tym ze osoba w Auchan jest obserwowana.Caly dzien pracy od wej do wyj.Ile obslugiwales klienta,kiedy i ile spedziles w wc,czy za dlugo nie siedziales bezczynnie itp.Mam taka nadzieje ze moze wreszcie to trafi do programu Uwaga TVN bo ta firma sobie za duzo pozwala.
Z innego marketu 2016-06-14 21:09:11
Potwierdzam przedmowiczynie, nie podpisze nowej umowy. To skandal, w normalnej firmie szanuje sie nowych pracownikow tu masz zapier...c wiecej za mniej. Stac mnie na wiecej, szkoda mojego czasu zmarnowanego w tej firmie ( po godzinach, za ktore i tak nie placa), szkoda mojej rodziny, szkoda mi moich nerwow, ambicji. Nigdy nie bede robic tam zakupow, wole zaplacic wiecej, tam gdzie szanuje sie pracownikow.
1
Krzyś 2016-06-16 19:45:15
niedowartościowany pracownik zamiast pisać głupoty weź się do roboty :-)
Z innego marketu 2016-06-28 21:17:55
Jezeli to bylo do mnie, to juz sie wzielam. Szukam nowej pracy ;-)
były pracownik 2016-07-24 13:15:35
moja opinia jest o auchan piaseczno centrala. współczuje wszystkich tam pracującym!!! odradzam prace w tej firmie, złe warunki pracy PRL, toalety jak kiedyś na dworcu centralnym, pracownicy bez zębów, na psychotropach żal mi tych ludzi!
1
X 2016-08-21 03:28:08
Praca jako kasjer.... Najgorsza robota szczególnie w weekendy, gdy na kasach jest po kilku kasjerów bo reszta wolne ma... Kolejki masakryczne... I te cudowne kasy
adam 2016-09-01 14:02:05
Skoro podejmujesz sie pracy an stanwosiku aksjera musisz sie ztym liczyc ze kolejki do kasy to codziennosci, pracujesz w takim duzym markcenie i nagle ci sie praca nie pdoba bo kolejki do kas sa?
Zostaw swoją opinię o Auchan - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Auchan