brak logo

F J GOLDRUN S.C

Bytom

Opinie o F J GOLDRUN S.C

antoni ADMIN 2014-08-23 20:44:43

Art. 190a. Uporczywe nękanie
§ 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby lub osoby jej najbliższej wzbudza u niej uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotnie narusza jej prywatność,
podlega karze pozba­wienia wolności do lat 3.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto, podszywając się pod inną osobę, wykorzystuje jej wizerunek lub inne jej dane osobowe w celu wyrządzenia jej szkody majątkowej lub osobistej.
§ 3. Jeżeli następstwem czynu określonego w § 1 lub 2 jest targnięcie się pokrzywdzonego na własne życie, sprawca
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1
2
administrator 2014-10-01 00:56:03
Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku
3
admin 2014-10-10 00:18:36
Art. 212.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku
Proszę sięgnąć do ostatniego wyroku Sądu Najwyższego co do tego typu wpisów .Są anonimowe , czyli nie prawdziwe .Poczucie bezkarności jest chwilowe i złudne.
A zatem osoba , Firma może poczuć się pokrzywdzona ! na dobrym imieniu lub wizerunku .
5
kitbizz 2014-10-10 00:25:58
Ja bym raczej zastosował ten art. 54b pp, przepisy o odpowiedzialności prawnej i postępowaniu w sprawach prasowych stosuje się odpowiednio do naruszeń prawa związanych z przekazywaniem myśli ludzkiej za pomocą innych niż prasa środków przeznaczonych do rozpowszechniania, niezależnie od techniki przekazu, w szczególności publikacji nieperiodycznych oraz innych wytworów druku, wizji i fonii)Tu wyrok może być do lat 8.
3
zziat 2014-10-10 00:29:36
Ja raczej zwrócił by uwagę na ten wyrok!!Sąd Okręgowy w Tarnowie, orzekł, iż administrator strony/bloga odpowiada za treści umieszczane w komentarzach przez osoby trzecie (często anonimowe)...czyli koniec hejcie
3
sruuu 2014-10-31 12:33:54
większość opinii została z tego wątku usunięta(nie wiem czy z woli administratora, czy też Panów G.). Usunięte posty mówiły wyraźnie jak patologicznie traktuje się tam pracowników, o tym, że nikt jeszcze u nich na złotnika się nie wyuczył, i jak podłą opinię panowie G mają w branży.
3
sreru 2014-11-26 17:37:08
Dla mnie osobiscie to sa pierdoly pisane albo przez admina .albo przez osoby zwolnione na zasadzie zlosliwych docinkow nie majacych nic wspolnego z rzeczywistoscia.Ale na 100% wpisy kakurencji.A co do wynagrodzenia to pewno jest tak samo jak wszedzie.Jesli ktos chce kokosy to sam firme zaklada i zatrudnia tych co pisza te pierdoly i ciekawe jak na tym wyjda..:)
3
M.G 2014-12-14 12:19:21
Współpracowałam z firmą Goldrun i nie mam złych doświadczeń. Wynagrodzenie ok, atmosfera w pracy bardzo miła. Nastawienie szefostwa do pracowników przyjacielskie (ale bez przesady, raczej na zasadzie - jesteś fair, też będziemy fair wobec Ciebie, co osobom uczciwym powinno odpowiadać ;) )
Umowa niestety na pół etatu a praca na cały, ale nie oszukujmy się - taka sytuacja występuje teraz w większości prywatnych firm, które oferują znacznie mniejszą pensję od w.w firmy.
Jeżeli jest się osobą ogarnięta i kumatą można się wiele nauczyć i zdobyć dużo doświadczenia.
Polecam innym, pozdrawiam szefostwo i życzę sukcesów.
3
M.G.H 2015-02-13 14:04:21
Uświadomię Cię...sytuacja, w której pracujesz cały etat z umową na pół nie występuje w większości firm, tylko jest patologia stosowaną przez "prywaciarzy-cwaniaczków". Pracowałem tam, wiem, że pieniądze są śmieszni niskie...800 na rękę, z wekslem na 20 tys.. Nic ciekawego się tam o złotnictwie nie nauczyłem. Atmosfera nie jest przyjacielska...a raczej "ciężka". Naprawdę nie polecam...strata czasu i nerwów...nawet na naukę zawodu się nie nadaje.
Mezo 2015-02-19 20:50:18
A Świstak to zawija w sreberka. ...Polak Polakowi to i porażki zazdrości.
.hiii
ania 2016-02-13 22:19:33
Byłam na spotkaniu w sprawie pracy konsultant allegro.Oferta to 1400zł netto + premie .To co tu piszą to jakieś brednie wyssane z palca i to brudnego !
Komuś bardzo zależy na oczernianiu tej firmy ! Nie otrzymałam pracy ale mimo tego nie wypisuję bredni!Może innym razem , jeśli będą kolejne oferty będę aplikowała.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
2
kiks 2016-03-01 23:25:53
Ktoś kto pisze, że podstawa nie jest zbyt wysoka, ale prowizja nieźle można nadrobic...2000zł... nie pracując w firmie, ale chętnie by podjął taką prace....to ewidentnie właściciel firmy, nie wymieniając imion i nazwisk :) dajcie sobie spokój...:) za te pieniadze można znaleźć spokojniejszą pracę:) bez kamery obserwującej dekold i długość spódniczki:)
Dla chętnych pracy w goldrunie, powodzenia!:)
Pozdrawiam
1
ktostam 2016-07-20 01:46:34
Bardzo trudno się dostać? Złożyłem podanie dziś w sc po 10, za dwie godziny zadzwonili że jestem przyjęty pomimo tego że nie mam doświadczenia nigdzie. Widać jaka renoma. Zwalnia się miejsce jak coś bo ja jutro zadzwonię i powiem że jednak nie jestem zainteresowany po tym co tu przeczytałem. Walka bota (admina) z osobami które pracowały.
Janina Wilczek [ nikt tu nie podpisuje się z nazw 2016-07-21 22:25:29
Coś mi tu nie pasuje jak nie masz doświadczenia i nie pracowałaś nigdzie to jak cie mogli przyjąć ! bez rozmowy kwalifikacyjnej ? to są brednie .Może chciał byś żeby tak był .Lubie czytać opinie takich ludzi bez zawodu i szans na pracę ! Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i proces rekrutacji jest inny .Spotkanie rekrutacyjne ma miejsce w siedzibie firmy w Bytomiu .Podczas rozmowy przedstawiamy swoje dotychczasowe osiągnięcia w nauce i pracy .Osoba prowadząca spotkanie przekazuje wszelkie informacje dotyczące stanowiska pracy od finansowych po organizacyjne , czasie szkolenia [płatne] miejsca i kto będzie szkolił . Umowa o prace jest ,wynagrodzenie 2-torowe pensja + premia wylizcana procentowo .Czyli jeśli lepiej sprzedajesz lepiej zarabiasz .Praca z złotem ,srebrem , jest odpowiedzialna i byle kto nie może jej wykonywać [ bez szkoły i doświadczenia absurd] .Wyobraźcie sobie że spotykacie kogoś przez przypadek i ile pieniędzy byś tej osobie powierzyła ? Ja pracuje w handlu 15 lat i widziałam takie kretynki co na 1 dzień przyszły i głupoty wypisują !. Ja czekam na odpowiedz
2
Anna Ochman 2016-07-21 22:48:56
Proces rekrutacyjny wygląda następująco .Otrzymałam emalia żeby potwierdzić przybycie na spotkanie .
Spotkanie ma miejsce w Bytomiu w salonie .Wypełniłam kwestionariusz kwalifikacyjny .W czasie rozmowy byłam pytana gdzie i jak długo pracowałam , co było powodem rozwiązania albo rezygnacji z pracy .
Po zapoznaniu się z moją historia pracy .Otrzymałam wyczerpująca informację o miejscu pracy , wynagrodzeniu że jest podstawowa pensja 1950zł brutto + premia od obrotu .Wszystkie informacje klarowne .Umowa o prace jak najbardziej , a to że praca jest odpowiedzialna i byle kto jej nie otrzyma to normalne ! Czekam na odpowiedz ja akurat aplikuje do działu IT .Firma z tego co się popytałam dziewczyn w sklepie jest jedynym producentem biżuterii na Śląsku .Oprócz tego miałom czas i porozmawiałam z dziewczynami na sklepie opinie były o firmie świetne .Moja opinia po 30 min rozmowy jest bardzo dobra .
Jestem dobrej myśli !! Zobaczymy
2
Alicja Maj [ inni sie nazwiska swego wstydzą ] 2016-07-21 23:09:18
Wszystko się zgadza .Ja rozmawiałam przed rozmową kwalifikacyjną z dziewczynami z salonu w Sosnowcu .
Wszystko super warunki pracy jak opisane przez koleżanki powyżej .TA FIRMA jest na rynku już od 20 lat to powinno starczyć wszystkim aplikującym .A jaka biżuteria ! super ! .Mam nadzieje że otrzymam szanse na prace w tak stabilnej firmie . Trzymajcie kciuki !!!
2
Jan Nowak 2016-07-26 18:39:40
Otrzymałem pracę w dziale IT-administracja 3-miesiać .Wszystko ok .Wcześniej pracowałem w banku w IT !
Musze przyznać że praca w Goldrun to sielanka w porównaniu z innymi firmami .Praca od poniedziałku do piętaku [bez nadgodzin! ] .Wynagrodzenie na czas [kasa ok] wynagrodzenie 2 torowe podstawa i premia za wyniki !! Szefostwo szacunek dla wszystkich pracowników i godne warunki pracy . Oczywiście swoje obowiązki musisz wykonać i to bardzo dobrze i na czas tu nie ma żartów . Dużo nowoczesnych maszyn , firma prężnie rozwijająca się stawia na nowe technologie i rozwiązania .
leserom , oszustom , złodziejom , wstęp wzbronimy , system rekrutacyjny jest szczelny .Tak wiec i pracuje się fajnie boi nikt nie przeszkadza .Zawsze jakie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się trafią które nie przychodzą pracować a jedynie szkodzić , narzekać , kombinować , kraść - wtedy atmosfera robi się nie fajna . ALE tu ich nie ma ! ALBO NIE POZNAŁEM . Ogólnie super! wszystkich chcących się przekonać informuje że jest wolne miejsce w IT w dziale sprzedaż .Oferty do kadr ma meil: pracagoldrun@gmail.com
2
hejtstop [ANNA OKULNICKA -WESOŁOWSKA ] 2016-07-26 19:19:34
OPINIE PISANE BEZ PODANIA NAZWISKA- IMIENIA SĄ NIE PRAWDZIWE ! Tylko kilka osób się podpisało z nazwiska ! Szacunek ! Prowadzenie FIRMY jest nie lada wyzwaniem !
ZANIM NAPISZESZ GŁUPOTY PRZECZYTAJ hejtstop.pl
PATRZYMY !!
2
Smutna 2016-07-29 21:21:04
Jestem zawiedziona bo mieli do mnie dzisiaj zadzwonić a mam doświadczenie i dobre kwalifikację.
miła 2016-07-29 21:24:10
Zarobki są stanowczo wyższe !!!!!!!!
Aneta Bednarek 2016-07-30 16:50:28
No jasne że zarobki są wysokie , nie maja tylko 1 sklepu- tylko kilka to jak by to działało gdyby nie płacili ? to nie kebab ze 2 godz szkolenia i jest pracownik . Jeśli nie maja dobrych i zaufanych pracowników to nie dadzą nawet 1 sklepu utrzymać . No brednie piszą ci co zawsze są nie zadowoleni ,lewusy , gamonie , ciamajdy i inne podciepy , jedzcie w świat to zobaczycie jakie są warunki pracy , jak szanują pracownika [np ciapci w angli kto był wie ] , robił ktoś u niemaca i spał w szopie , albo truskawki 10 godzin na desce głową w duł 7 dni ,a jak się nie podoba to do domu polska ś....nio .
Ja po zagranicznych wojażach mam za sobą 2 operacje po 10 godz każda .Jak się odliczy koszt pobytu i inne [ zdrowie ] to tak wiele nie zostaje . Byłam na rozmowie w piątek ,warunki pracy super praca lekka bez żadnego gonienia się , pracownicy uśmiechnięci widać atmosfera super tak to można pracować , wszyscy wiedzą co maja robić .Na prawdę fajnie ! Mam nadziej że dostanę szansę na współprace .
Pozdrawiam
Aneta Bednarek
Nati 2016-07-30 23:52:26
Jak pracowałam wcześniej u Kruka i miałam połowę mniej a presja była tak ze zawału można było dostać bo kierowniczka tak naciskała ze flaki mi się przewracały i nie wytrzymałam.
Justyna 2016-08-03 09:06:51
No pracowałam w firmie Goldrun kilka lat temu .potem wyjechałam do Niemiec .Praca nauczyła mnie rzetelności .cierpliwości .no i odpowiedniego podejścia do klientów Obecnie pracuje w tez w firmie jubilerskiej Niemieckiej i doświadczenie zdobyte zaowocowało .szefostwo było zdziwiony tym ze znam się na branży tak świetnie .A motto szefa obsługuje tak jak byś sam chciał być tak obsłużony spisuje się w wszystkich aspektach życia .Pozdrawiam
Stefan 2016-08-03 09:12:01
Pozdrawiam wszystkich .Pozdrowienia z Australii .Wszystko super ...... Robię wyroby z opali mają tu takie śliczne w kolorach od niebieskiego do ciemno zielonego ...Przyjerzdzajcie tu super pogoda raj ........:)
Anna 2016-08-03 16:59:11
Więcej Firm takich jak goldrun .pracodawca b.dobrze traktuje i ma podejście odpowiednie!!! .A skąd wiem .bo prowadzi kilka salonów .Nie jest to sieciowka wiec ludzie muszą być zanagrzewania w pracę inaczej nic z tego .Po wyrobach widać ze firma super ,byłam w salonie w Bytomiu Panie obsługujące nie wyglądały na zle opłacane .Ja w czwartek idę na rozmowę na 9.00 przygotowałam się .Będzie ok!!!
Milena 2016-08-03 17:08:03
Pozdrowienia z Wakacji z Italii jak tam mówią ciaoo !!!!!! Super super pozdrawiam wszystkich w pracy !! Adi os z kompa ie ros. ...::))
Ola 2016-08-04 11:48:25
Jak kupiłam u nich obrączki złote "rewelacja" więcej takich firm:) a obsługa pierwsza klasa
Jacek i Ola 2016-08-05 08:57:06
Nasze obrączki tez kupiliśmy w goldrunie wykonane super !! otrzymaliśmy wysoki rabat .pakiet usług no rewelacja z tak świetna obsługa nie spotkaliśmy się wcześniej !!! Polecam wszystkim . !!!!!!!
Marzena 2016-08-05 22:09:59
Te ogłoszenie o pracę dalej aktualne?bo chcę cv wysłać
Kasia 2016-08-09 11:33:02
Wysłać zawsze można ja wysłałam ! prac fajna a i firma cieszy się duża renomą !!
Brygida 2016-08-10 21:45:23
Ja byłam na rozmowie ale do mnie nie zadzwonili. Więc chyba jeszcze szukają.
Asia 2016-08-14 11:02:25
Takiej ilości obrączek u jednego Złotnika to jeszcze nie widziałam. A jeszcze do tego profesjonalny personel.Bardzo pozytywne zaskoczenie.
Basia 2016-08-21 00:19:25
Zwolniłam się i teraz żałuję bo muszę zasuwać 100 razy więcej za mniej. A nie które wpisy są chyba od osób które nigdy nie pracowały w goldrunie.
Asia 2016-08-30 01:04:55
Miła atmosfera w pracy jest więcej warta niż zarobki [jest jedno i drugie ]. Fajnie jest iść do pracy i wiedzieć że w razie problemu wszyscy sobie nawzajem pomagają , są dla siebie mili .Super inaczej się żyje !
Kasia 2016-08-30 01:07:00
Jest super !!
Asia 2016-08-30 01:16:05
Wildze że nie tylko ja nie mogę spać ! Młodej idą zęby ma gorączkę ! Jak bym już chciał iści do pracy ! ale jeszcze 6 miesięcy i wracam ! Pozdrowienia dla wszystkich !
Jadwiga 2016-08-30 01:26:14
Na bur rusza do salonu w Katowicach w CH.DĄBRÓWKA I Salonie w Sosnowcu .Ale hicior jest na koniec
Od Października rusza na bur do pracy [przyuczenie do zawodu ] złotnik -jubiler .Ostatni razem byłam w 1 kl. liceum jak był na bur [4lata] .Super super !! Skończyłam liceum o profilu jubiler ale wiem że złotnictwo od strony praktycznej inaczej wygląda i tego bym chciał się nauczyć !! A wiem że są ostoją złotnictwa na śląsku.
2
Izabela 2016-08-30 01:29:59
Ciekawy zawód .Z tego co wiem to nikt już nie uczy tego zawodu ! Ciekawe !
2
Ania 2016-08-31 21:14:20
Zawód bardzo fajny [ inny taki dostojny ] i z tego co wiem za naukę tego zwodu płaciło się z tego co wyczytałem ze względu na elitarność .Piekarzy , mechaników , nauczycieli , innych zawodów jest bezliku ,a kto zna złotnika ? ! Że firma chce przyuczyć do zawodu to jest niesamowita okazja ! A z tego co widzę to już są z 30 lat na rynku pracy i w branży .Będę aplikowała !
2
Ola la 2016-09-01 19:17:19
No fajna oferta umowa na 5lat !Ja ostano w tamtym roku miałam zlecenie , nikt nie che dawać umów a o urlopach nie mam mowy ! Skończyłam studia i niema dla mnie pracy ! APLIKUJE MOŻE PRZYJMĄ MNIE DO PRACY !
Majka 2016-09-01 19:44:27
Nie możliwe ze idzie się tego zawodu nauczyć bo ja szukałam kilka lat temu praktyki i wszyscy chcieli tyle kasy ze trzeba by było bank skubnąć
Iwona 2016-09-02 15:17:21
Tym bardziej jest to świetna okazja !
Magda 2016-09-15 13:54:00
Nie wiem ale to jest forum o pracy a nie sfrustrowany klientów!!! Ja pracowałem u nich i wszystkie wyroby były perfekcyjne a obrączki kilku krotnie sprawdzane przed wydaniem.
Adam 2016-09-15 14:25:44
Co za burak tu pisze o sprawach nie związanych z pracą w firmie .Takie pier doły to tylko konkurencja może napisać .Co za brednie ... To się poskarzyl .aż mi cię szkoda .Takie brednie to starej napisz na czole .... To jest FORUM DLA PRACOWNIKÓW ...


olo 2016-09-15 16:35:23
bo jak on ma 93 to mu nie staj i to dla tego:)))))))))))) ale to tylko płakać i trzeba mu wybaczyć
Lew 2016-09-22 18:40:02
A tak serio to wie ktoś czy już wybrali? Bo czekam na zaproszenie na rozmowę.
Bodzio 2016-09-26 11:10:08
Ja już jestem przyjęty
1
Jagoda 2016-09-28 10:34:27
Przyuczenie do zawodu Jubiler trwa , byłam na rozmowie kwalifikacyjnej i sprawa wygląda tak ze to jest nauka zawodu od podstaw .Dają umowę na 5lat fajne warunki finansowe praca 5dni w tygodniu żadnych nadgodzin .Świetna atmosfera .Wcześniej pracowałam w marketach i na stacji paliw to się wrzodów nabawiam i co 3 miesiące zwalniali .Super stabilizacja ,a też świadczy dobrze o pracodawcy że na tak długi okres daje umowę . Fajnie było by żeby mnie wybrali bo tez zatrudnić chcą 8 osób .
night 2016-10-13 22:45:16
No to dobrze, że umowa jest zawierana na 5 lat @Jagoda, w końcu to dobry znak, na to, że zależy im na zadowoleniu pracowników jak również na tym, żeby wypłata była adekwatna do powierzanych obowiązków. A jakie są socjale dla początkujących pracowników, wiesz?
Alicja 2016-12-05 21:07:03
Warunki Pracy super ! Ciepło miło i pachnąco ! Biżuteria wkoło raj dla kobiety ! Naprawdę super !
Godziny pracy ok , wynagrodzenie ok + premia = super . Szkolenie bez problemowe w super atmosferze .
To jest to !!!!
Zostaw swoją opinię o F J GOLDRUN S.C - Bytom
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F J GOLDRUN S.C