Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych 16h





Do czego przygotowuje mnie ten kurs?

Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił:
  • Omówić zasady i sposoby dekorowania.
  • Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
  • Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
  • Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
  • Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
  • Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
  • Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
  • Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.
  • W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?


Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?

Szkolenie z dekorowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.

Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.


Gdzie można wziąć udział w kursie?

Kurs cukierniczy organizowany jest w największych miastach w Polsce: w Katowicach, w Krakowie, w Poznaniu, w Warszawie, we Wrocławiu, w Rzeszowie. Liczy się kolejność zgłoszeń - ilość miejsc ograniczona.

Do czego przygotowuje mnie ten kurs?

Kurs dekorowania pozwoli zdobyć oraz uzupełnić i udoskonalić posiadane już umiejętności w zakresie profesjonalnego dekorowania wyrobów cukierniczych, deserów i wszelkiego typu tortów i wypieków.

Do kogo adresowany jest ten kurs?

Program warsztatów dekorowania dedykowany jest dla wszystkich osób pasjonujących się dekorowaniem i cukiernictwem, fanów lukrów plastycznych, mas marcepanowych, ciast i wszelakich słodkości oraz osób zainteresowanych rozwojem umiejętności, chcących od podstaw zagłębić sztukę dekorowania wyrobów cukierniczych: ciast, tortów, deserów, babeczek itp.

Jakie umiejętności nabędę po odbyciu tego kursu?

Po ukończeniu kursu cukierniczego uczestnik będzie potrafił:
  • Omówić zasady i sposoby dekorowania.
  • Obsługiwać przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych.
  • Wykorzystywać materiały cukiernicze – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji).
  • Przygotować torty, biszkopty jako bazę do dekorowania.
  • Projektować i wykonywać dekoracje m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym.
  • Stosować techniki wytwarzania ozdób cukierniczych.
  • Wykorzystywać barwniki, masy marcepanowe, lukier plastyczny do procesu dekoracji.
  • Używać barwniki spożywcze z lukrem i masą cukrową.

W jakim charakterze mogę pracować po ukończeniu kursu?

Po ukończeniu kursu dekorowania możesz pracować jako dekorator wyrobów cukierniczych, asystent cukiernika oraz założyć własną działalność gospodarczą. Kurs daje podstawy do dalszego rozwoju jak również może pomóc w określeniu drogi życiowej (np. przez założenie własnej działalności). Sprawdź oferty pracy dla cukiernika na stronie GoWork.pl.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu?


Szkolenie z dekorowania daje możliwość poznania oraz nabycia praktycznej wiedzy w zakresie dekorowania wyrobów cukierniczych. Zajęcia praktyczne realizowane są w cukierniach, szkołach gastronomicznych oraz restauracjach. Wykładowcy prowadzący kurs chętnie dzielą się swoim bogatym doświadczeniem i udzielają cennych porad.

Nasza firma jest Instytucją Szkoleniową od 2005 roku wpisaną do Rejestru Instytucji Szkoleniowych pod numerem 2.14/00239/2005. Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo dyplom oraz zaświadczenie. O wysokiej jakości usług świadczy liczba absolwentów naszych kursów sięgająca do kilkudziesięciu tysięcy oraz zadowolenie poświadczone referencjami firm, z którym dotychczas mieliśmy przyjemność współpracować.

Certyfikaty

Po zakończeniu szkolenia otrzymają Państwo certyfikat oraz zaświadczenie(GoWork).

Galeria

Program kursu

KURS DEKOROWANIA

  1. Omówienie zasad i sposobów dekorowania.
  2. Materiały cukiernicze - rodzaje i przeznaczenie. Omówienie różnego rodzaju mas plastycznych, mas cukrowych, barwników spożywczych do dekoracji.
  3. Przyrządy potrzebne do dekorowania wyrobów cukierniczych - zastosowanie wykrawaczek, stempli, pistoletów do lukru, dekorowania tortów w różnych kształtach, aranżowania dekoracji.
  4. Przygotowanie tortów, biszkoptów jako bazy do dekorowania masą cukrową.
  5. Projektowanie i wykonywanie dekoracji cukierniczych:
  • Dekorowanie kremami, czekoladą, bitą śmietaną, karmelem.
  • Metody pracy z lukrem plastycznym oraz wykonywanie różnych elementów ozdobnych.
  • Wykonywanie kwiatów o zróżnicowanym stopniu trudności, z różnego rodzaju lukru plastycznego, z zastosowaniem drucików florystycznych i bez, stosowanie różnego rodzaju barwników.
  • Temperowanie czekolady, stosowanie różnego rodzaju form do czekolady, dekorowanie pralin, używanie foli karotenowych.
    6. Wykorzystanie barwników spożywczych z lukrem i masą cukrową oraz masy marcepanowej.
    7. Ćwiczenia praktyczne: wykonywanie dekoracji z różnych rodzajów mas plastycznych i        produktów  przeznaczonych do dekoracji.

Proszę pamiętać, że program kursu jest dostosowywany przez trenera do poziomu umiejętności cukierniczych danej grupy, która się zgłosi na dany termin.

Organizacja zajęć

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych trwa 16h dydaktycznych (45 min.) i proponowany jest w 2 trybach:
  • weekendowym (zaocznym) - 2 zjazdy (2 dni), gdzie zajęcia odbywają się w soboty i w niedziele. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane są w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.
  • dziennym - 2 dni robocze, gdzie zajęcia odbywają się w tygodniu. Godziny zajęć części teoretycznej i praktycznej organizowane są w cukierniach, restauracjach czy hotelach uzależnione są od zasad funkcjonowania lokalu.


Oferujemy Państwu możliwość wyboru formy materiałów szkoleniowych w wersji standard lub wersja rozszerzona z materiałami na tablecie.

Materiały tradycyjne - cena zawiera standardowe materiały wydawane w postaci książek papierowych czy drukowanych skryptów lub innej, w zależności od ustaleń.

Tablet-

opcja płatna dodatkowo 250 zł. Cena zawiera 7- calowy tablet  FreeMe x4 7. Urządzenie pracuje na systemie operacyjnym lepszym od poprzedniego modelu Android 4.4 KitKat. Posiada między innymi: wydajny procesor Quad-core 1.0GHz, wbudowaną kamerę 0,3 Mpix, wbudowana pamięć flash 8 GB, pamięć RAM 512 MB, układ grafiki 3D, możliwość podłączenia Internetu WIFI, multimedia: AUDIO/WIDEO/FOTO. Gadżet po zakończeniu szkolenia przechodzi na własność kursantów.


Wykładowcy

Grażyna LukerGrażyna Luker - trener kursów cukierniczych w Katowicach, właściciel firmy gastronomicznej LUKER CATERNIG, którą prowadzi z powodzeniem i pasją. Kreatywność i praca pod presją to jej mocne cechy charakteru zdobyte doświadczeniem. Cukiernictwo i gastronomia to dla niej sztuka dobrego smaku na najwyższym poziomie. ...

Dowiedz się więcej

Witold MierzejewskiWitold Mierzejewski - dyplomowany Cukiernik. Ukończył Technikum Cukiernicze. Uzyskał Dyplom Mistrzowski. Posiada 40 lat doświadczenia w cukiernictwie oraz ukończył kursy pedagogiczne. Prowadził własne zakłady cukiernicze oraz pracował w renomowanych i znanych z wysokiej jakości usług cukierniach m.in. w Kanadzie w zawodzie ...

Dowiedz się więcej

Zbigniew SonikZbigniew Sonik - dyplomowany Mistrz Kucharski, pracował jako szef kuchni w wielu restauracjach. Od kilku lat w całości poświęcił się cukierniczej pasji, uwielbia pracę z czekoladą która, już nie ma przed nim tajemnic, od trufli i pralin po rzeźby przestrzenne. Specjalizuje się również w wykonywaniu tortów w stylu ...

Dowiedz się więcej

Mirosława WacławinekMirosława Wacławinek - posiada Dyplom Mistrzowski w zawodzie kucharz ( aby uzyskać ten dyplom zdawała też egzamin z cukiernictwa). Od 2009 do 2013 Instruktor Nauki Zawodu: Kucharz, Cukiernik, Barman, Kelner- „Pracownia Rozwoju Osobistego”. Brała udział w 2 letnim projekcie w Ośrodku Szkolenia Kursowego Kraków. Przez rok czasu ...

Dowiedz się więcej

Zobacz całą kadrę

Szkolenia uzupełniające


Koordynator

 
Zdjęcie Zapytaj koordynatora

Małgorzata Zając

Tel.: 791 498 761

malgorzata.zajac@gowork.pl

 

Siedziby szkoleniowe

Oddział Główny:

ul. Żurawia 47, piętro III, 00-680 Warszawa ścisłe centrum

Biuro czynne: od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 18:00 oraz w soboty od 8.00 do 15.00

Tel. 22 622 13 09

  • Warszawa:

    ul. Żurawia 47 piętro III

    00-680 Warszawa

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 22 622 13 09

  • Katowice:

    Ul. 3 Maja 13 (wejście od ul. Stawowej 10)

    40-096 Katowice

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 32 701 25 50

  • Kraków:

    Wielopole 18b, II piętro

    31-072 Kraków

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 12 359 99 00

  • Lublin:

    ul. Przechodnia 4, p. 2 (biuro), 20-002 Lublin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 81 477 90 00

  • Łódź:

    ul. Gdańska 90, piętro I

    lokal nr 1-4, klatka A

    90-508 Łódź,

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 42 292 81 00

  • Olsztyn:

    ul. Seweryna Pieniężnego 18B, lok. 201

    10-006 Olsztyn

    ścisłe centrum - zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Białystok:

    ul. Lipowa 32, pok. 210 - sekretariat

    15-428 Białystok

    zobacz na mapie 

    Tel. 22 622 13 09

  • Poznań:

    Św. Marcin 66/72, piętro 11

    61-807 Poznań

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 61 818 28 14

  • Szczecin:

    ul. Kaszubska 52, lokal 210

    70-226 Szczecin

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 91 820 70 00

  • Bydgoszcz:

    ul. Jagiellońska 12, I piętro

    85-067 Bydgoszcz

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 525208000

  • Siedlce:

    ul. Kochanowskiego 18

    08-110 Siedlce

    zobacz na mapie

    Tel. 25 749 39 00

  • Wrocław:

    ul. Ruska 51B

    50-079 Wrocław

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 71 729 39 00

  • Gdańsk:

    ul. Wały Piastowskie 1, piętro 5, pokój 510 C

    80-749 Gdańsk

    ścisłe centrum - zobacz na mapie

    Tel. 58 717 89 00

Zapisy

  1. Aby dokonać rejestracji należy odszukać interesujący termin i miasto. Zapisu dokonujemy poprzez kliknięcie opcji "Zapisz się"
  2. Otworzy się Państwu formularz zgłoszeniowy. Po dokładnym wypełnieniu formularza klikamy na ikonkę "zapisz" na dole tekstu. Ważne, aby podane dane były zgodne z rzeczywistością, ponieważ część z nich potrzebna jest do przygotowania dyplomu i zaświadczenia dla uczestników.
  3. Pamiętamy, aby przeczytać i zaakceptować regulamin. Bez tego nie będzie możliwa dalsza rejestracja (z regulaminem można zapoznać się w tym momencie, można, też później, ponieważ załączany jest do umowy- zgłoszenie).
  4. Po poprawnym procesie rejestracji, wygeneruje się Państwu umowa, którą należy pobrać, wydrukować, podpisać i odesłać do nas faxem, mailem lub pocztą.
  5. Na podany przez Panią/Pana adres e-mailowy zostanie przesłane potwierdzenie rejestracji.
  6. Wpłata zaliczki(lub całości kwoty) na podany w umowie- zgłoszenie numer rachunku bankowego gwarantuje pewne miejsce na liście uczestników szkolenia.
  7. Wpłata pozostałej kwoty za kurs najpóźniej 4 dni przed rozpoczęciem kursu.
  8. Oficjalnym zaproszeniem na kurs jest harmonogram szkolenia wysyłany mailem najpóźniej 1 dzień przed przystąpieniem do szkolenia.
  9. Stawiamy na małe grupy - liczba miejsc ograniczona! Decyduje kolejność zgłoszeń.
Zobacz terminy

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - tryb dzienny

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Gdańsk
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Katowice
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Kraków
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Lublin
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Poznań
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Szczecin
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Warszawa
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Wrocław
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970
Wrocław
od 2016-12-20 do 2016-12-21
Cena: 720
Cena: 970

Kurs Dekorowania Wyrobów Cukierniczych - tryb weekendowy

Miejsce
Termin
Wersja standardowa
Wersja z tabletem
Białystok
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Gdańsk
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Katowice
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Kraków
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Lublin
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Poznań
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Rzeszów
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 720
Cena: 970
Szczecin
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Warszawa
od 2016-12-17 do 2016-12-18
Cena: 720
Cena: 970
Wrocław
od 2016-12-10 do 2016-12-11
Cena: 720
Cena: 970
Zapisz się