Opinie o Pizza Hut - Amrest Holdings Se w Wrocław

Poniżej przeczytasz opinie obecnych oraz byłych pracowników o pracodawcy Amrest Holdings Se. Zobaczysz tutaj też opinie kandydatów do pracy w firmie Amrest Holdings Se o przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.


Branże: Usługi dla firm - pozostała działalność

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Amrest Holdings Se w Wrocław

BYŁY GM
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałam w firmie 4 lata, doszłam do 4 poziomu rozwoju czyli kierownik restauracji, ogólnie praca sama w sobie jest zadowalająca jednak ilość włożonej pracy i poświęconego czasu w stosunku do zarobków na tym stanowisku to jest żart. Kierownik restauracji zarabia niewiele więcej niż student na zleceniówce, a odpowiedzialność nieporównywalna. Odpowiada się za każdy wynik tj czas obsługi, średnia wartość rachunku, no i oczywiscie za cala restauracje i jej funkcjonowanie. Zepsuła się maszyna? O zgrozo koszta części maszyn to coś co cie zabije, a pozniej musisz sie z tego tłumaczyć co jak i dlaczego twoja restauracja nie ma polepszających się wyników z miesiąca na miesiąc. Nie wspomnę o presji ze strony ludzi, którzy są wyżej, bo czasem to podchodzi pod (usunięte przez administratora) Ogólnie polecam ludziom, którzy mają silną psychikę, ale nie na długo bo po czasie fizycznie się już nie wyrabia bo przeciez oprócz masy papierowej roboty trzeba sprzątać stanowiska bo grafiki muszą mieć jak najmniej ludzi. Ta firma traktuje człowieka jak robota do pracy, teraz już nawet nie ma płatnych przerw dla osób na zleceniówce.

1
Bbb
Pracownik
@Manager

No niestety ale to prawda. Wszyscy robią wszystko. Za mało ludzi zamalo płacą na to wszystko. Po za tym niektórzy kierownicy nie nadają się na to stanowisko wogole nawet w najmniejszym stopniu.

Były z kfc
Były pracownik

Pracowałem dwa MSC w KFC i nigdy więcej. Pomyłka jakaś. Nie wiesz o której wieczorem skończysz w zależności od tego jak się wyrobisz z sprzątaniem. Lecisz z śmieciami za galerie handlowa. Straszenie audytami, zarobki mega małe jak na taką pracę. To jest moja opinia, każdy może mieć inną

Emilia
Inne

No ale jak zdarzy się, że ktoś je wyrobi, to tak po prostu za darmo czy może potem dni wolne można sobie wybrać? Bo inna sprawa gdy w ogóle nie ma nadgodzin. Czy oprócz podstawy wypłaty, macie coś jeszcze, premie lub coś innego?

Kierownik
Inne
 Pytanie

Ogólnie nie polecam dla ludzi powyżej 26 roku życia. Dla studentów jak najbardziej. Jako kierownik restauracji ma się za dużo obowiązków, a wynagrodzenie nie jest adekwatne do robionej pracy. Premie mogą być, ale są zależne od "góry", więc możesz pracować w restauracji gdzie premie są z miesiąca na miesiąc bez większego wysiłku (nawet te mniej zarabiające restauracje), albo trafisz gdzie są narzucone wyniki z kosmosu i nic nie dostaniesz...(a zyski i straty restauracji są mniejsze niż w innych restauracjach). Ciągłe zmiany i wymagania są normą, a dodatek stres przed audytem... Komunikacja w firmie też nie jest na najwyższym poziomie i zdarza się pominąć jakiś news/zmianę (a jakieś nowości/zmiany są za często), a później oczywiście pretensje do nas czemu nie egzekwujemy tego. Dlaczego polecam dla studentów? W miarę elastyczny grafik, robisz swoje i wychodzisz i nie masz jakiegoś dużego ciśnienia - mowa o pracy na tych najniższych szczeblach. Na prawdę dla osób które chcą dorobić i się uczą jest to akceptowalna praca. Bym zapomniał... możecie zapomnieć o płatnych nadgodzinach dla menagerów. Takie coś nie istnieje. Teoretycznie powinny być płatne, ale nigdy jeszcze nie zobaczyłem ani grosza... ewentualne są później odbiory, ale musisz sobie samemu kombinować. Reasumując dla osób z zewnątrz które chcą aplikować na kierownika zmiany, asystenta czy na kierownika restauracji po ludzku nie polecam. Praca nie jest warta świeczki. Dla studentów na kuchnie, kasę i etc. jak najbardziej.

Klementyna
Inne
@Kierownik

Wspominasz o niewypłacanych nadgodzinach na stanowisku menagera. Dużo takich dodatkowych godzin trzeba przepracować w ciągu miesiąca? I dlaczego w ogóle do nich dochodzi? Jest jakiś konkretny powód? Dajcie znać, bo cały czas zastanawiam się nad aplikacją...

Wieczny bul Nowy wpis
Były pracownik
 Pytanie

Hej, z moich doświadczeń wynika że nie polecam totalnie pracy w KFC :D możesz mieć rozmowy za byle (usunięte przez administratora) pracownicy wredni, (usunięte przez administratora)i brak ludzi, na koniec jeszcze potrafią ci podziękować. Wyobrażasz sobie mieć rozmowę na temat tego czym się dzielisz na Facebooku? ( nie dotyczy to pracy ) masakra, strasznie nieprofesjonalne podejście do pracownika. Nigdy tam nie wrócę

anonim Nowy wpis
Inne
@Wieczny bul

Aż taki rygor w robocie? Właśnie znalazłem rekrutacje na pracownika restauracji KFC i warunki na papierze całkiem dobre. Szczególnie że można elastycznie sobie ułożyć grafik. Tak jest w rzeczywistości jak brakuje ludzi? Wolałbym wcześniej wiedzieć bo jeszcze się uczę i nie w każdych godzinach mógłbym pracować.

n
Pracownik
 Pytanie

Czy orientuje się ktoś jak wygląda przenoszenie się do innego KFC? Gdzieś słyszałam, że gdy chcesz się zwolnić z Amrest to nie możesz pracować w ich żadnym lokalu przez kilka miesięcy, czy to prawda? I gdzie ewentualnie można złożyć skargę na Kierownika Restauracji stosującego (usunięte przez administratora) Czy firma coś z tym robi?

anonim
Inne
@n

A wiesz przez jaki czas nie można pracować w takiej sytuacji? Wtedy na nowo trzeba przechodzić rekrutację jak chce się pracować? Za co chciałabyś oskarżyć kierownika, co takiego Ci zrobił?

anonim Nowy wpis
Inne
@n

I takie coś jest wpisane w umowę czy to ustalenia słowne? Czemu chciałabyś przenieść się do innego miejsca, chodzi o bliższy dojazd?

Dora
Były pracownik
 Pytanie

Witam. Byłam zatrudniona w Amrest prawie dwa lata na umowę o pracę. W dniu odejścia poprosiłam o wydanie świadectwa pracy. Kierownik zadał mi śmieszne pytanie. Chcesz świadectwo pracy? Ale my nie wydajemy świadectw pracy. Nie wiem co mogę zrobić z tym faktem bo prawie dwa lata tam przepracowane mają iść się gonić mówiąc nieładnie?

Bo
Pracownik
@Dora

Dziwne świadectwo pracy wydaje firma ADP dzwoń do kadr znajdziesz telefon na internetach

anonim
Inne
@Bo

Hmmm, ale to chyba jest tak, że firma ma obowiązek wydać taki dokument? Co nie? Właśnie może HR to robi? A tak na marginesie, to jak ktoś pracuje tu 2 lata lub więcej to pracownik na odchodne dostaje jakąś ankietę, dlaczego dochodzi i co uważa o pracy tutaj?

LaBadur Nowy wpis
Były pracownik
@Dora

Napisz do nich, tu masz formularz kontaktowy (https://www.amrest.eu/pl/o-nas/kontakt). Też nie otrzymałam świadectwa pracy a pracowałam 4 lata w KFC, oraz w Pizza Hut przez rok. Wypełniłam formularz i po jednym dniu lub dwóch napisała do mnie pani z Kadr na maila abym podała nr PESEL i adres gdzie wysłać mają. Jak podałam wszystkie dane to dostałam informację od pani że dokument został wysłany. :)

Kierownik
Inne
 Pytanie

Ogólnie nie polecam dla ludzi powyżej 26 roku życia. Dla studentów jak najbardziej. Jako kierownik restauracji ma się za dużo obowiązków, a wynagrodzenie nie jest adekwatne do robionej pracy. Premie mogą być, ale są zależne od "góry", więc możesz pracować w restauracji gdzie premie są z miesiąca na miesiąc bez większego wysiłku (nawet te mniej zarabiające restauracje), albo trafisz gdzie są narzucone wyniki z kosmosu i nic nie dostaniesz...(a zyski i straty restauracji są mniejsze niż w innych restauracjach). Ciągłe zmiany i wymagania są normą, a dodatek stres przed audytem... Komunikacja w firmie też nie jest na najwyższym poziomie i zdarza się pominąć jakiś news/zmianę (a jakieś nowości/zmiany są za często), a później oczywiście pretensje do nas czemu nie egzekwujemy tego. Dlaczego polecam dla studentów? W miarę elastyczny grafik, robisz swoje i wychodzisz i nie masz jakiegoś dużego ciśnienia - mowa o pracy na tych najniższych szczeblach. Na prawdę dla osób które chcą dorobić i się uczą jest to akceptowalna praca. Bym zapomniał... możecie zapomnieć o płatnych nadgodzinach dla menagerów. Takie coś nie istnieje. Teoretycznie powinny być płatne, ale nigdy jeszcze nie zobaczyłem ani grosza... ewentualne są później odbiory, ale musisz sobie samemu kombinować. Reasumując dla osób z zewnątrz które chcą aplikować na kierownika zmiany, asystenta czy na kierownika restauracji po ludzku nie polecam. Praca nie jest warta świeczki. Dla studentów na kuchnie, kasę i etc. jak najbardziej.

Ooo
Inne
@Kierownik

No właśnie, co do pracy studenta tutaj. Czy jak jest ten elastyczny grafik, to czy można popracować tylko weekendami? Czy w tygodniu tez trzeba mieć zmiany?

Kornela
Inne
@Kierownik

Hej, to ile zarabia taki manager restauracji?? Jaka to jest pensja miesięczna sama, bez premii? A jak już sa jakie premie czy jakieś bonusy to ile one wynoszą??

Ph
Pracownik
@Kornela

Na stanowisku shift manager czyli kierownika zmiany mam ok 3400 netto wliczając już premię. Mam powyżej 26 lat i ta wypłata to woła o pomstę do nieba.... Nie polecam. Obowiązków w chuchu a docenienia nic.

anonim
Inne
@Ph

No to nieźle. Ale ta kasa 3400 zł netto to jest dla osoby bez doświadczenia na tej posadzie, czy nawet jak ma się doświadczenie i pracuje tu w firmie kilka lat to taką kase oferują? Ze stażem np. 3 lata tutaj wciąż ta kasa obowiązuje?

Klementyna
Inne
@Kierownik

Wspominasz o niewypłacanych nadgodzinach na stanowisku menagera. Dużo takich dodatkowych godzin trzeba przepracować w ciągu miesiąca? I dlaczego w ogóle do nich dochodzi? Jest jakiś konkretny powód? Dajcie znać, bo cały czas zastanawiam się nad aplikacją...

Kucharz
 Rozmowa kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji

Na rozmowę zostałem zaproszony bardzo szybko, mimo że nie mam doświadczenia ani wykształcenia w gastronomii. Rozmowa była dość krótka i zawierała nietypowe pytania, takie jak jaki jest według ciebie najlepszy przełożony, co zrobisz by jak najlepiej wypaść podczas pracy w zespole i inne, których już nie pamiętam. Nie wymagali książeczki sanepidowskiej(nie zwracali za nią ale to koszt 100zł) ale trzeba było wyrobić. Wizytę u lekarza medycyny pracy załatwiają sami i jest to refundowane z kieszeni firmy. Decyzję o zatrudnieniu otrzymałem już pod koniec rozmowy. Ogólnie nie można się przyczepić, ale pytania według mnie mijające się z celem ponieważ nijak miały się do tego jak praca wygląda i czego od ciebie potem wymagają.

Pytania

Ogólnikowe, prawie żadnych konkretów, praktycznie nie było typowych pytań z rozmów kwalifikacyjnych(dlaczego chcesz u nas pracować/co wiesz o naszej firmie/jak reagujesz na stres itp). Raczej ciężko się do takiej rozmowy przygotować, ale jeśli ktoś ma odrobinę wyobraźni i potrafi szybko wymyślić na poczekaniu dobre odpowiedzi, to nie powinien mieć problemów.

  • Poziom rozmowy:
  • Rezultat: Dostałem pracę
logo firmy Specjalista ds Wsparcia Sprzedaży
Gdańsk
Sunsol Sp. z o.o.
(32 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Account Manager
Warszawa
IQFM Sp. z o.o.
(178 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(833 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Zxcv
Kandydat

Beznadziejna rekrutacja, zarówno HR jak i manager z którym rozmawiałem poniżej namniejszych oczekiwan

anonim
Inne
@Zxcv

O, a jakieś konkrety? Jakieś pytania nieprofesjonalne, takie prywatne, a nie o doświadczenie, umiejętności itd.? podejście niesympatyczne do kandydata? Bo to ciekawe, skąd takie słowa. Może zadanie rekrutacyjne było nieadekwatne do posady? Szczegóły prosze.

Bbbbbbbbbbb
Inne

(usunięte przez administratora) zrobiłem zamówienie telefoniczne,które nie było oczywiście na czas zapłacone było blikiem po telefonie na ich śmieszną infolinie miał być wzrot pieniędzy do 14 dni roboczych a minęło już sporo czasu i kasy nadal nie ma na koncie.(usunięte przez administratora)

1
Tomek
Kandydat
 Pytanie

Jak wygląda praca managera restauracji? Czy w weekendy tez trzeba być na zmianie? Czy są jakies stałe godziny pracy np 9-17?

123
Pracownik
@Tomek

Brak stalych godzin, aczkolwiek grafik ukladasz sobie sam, weekendy rowniez są pracujace, swieta tez. Manager restauracji nie siedzi tylko w biurze i ogarnia papiery, pracuje tez na stanowisku wspierajac ludzi. To jest praca dla osob ktore lubia wyzwania i sa odporne na stres :)

anonim
Inne
@123

Poważnie święta też? Są chociaż jakieś dodatki za takie dni?

Tsa
Były pracownik
@anonim

W święta są krótsze godziny otwarcia restauracji. I jeżeli pracujesz w Święta to sylwestra i nowy rok masz wolne

San
Pracownik
@anonim

Niestety dodatków brak, jak się dogadasz z zespołem i kierownikiem to możecie podzielić się świętami w ciągu roku, pod warunkiem, że macie stały zespół. Rotacja ogromna. O dodatkach możesz zapomnieć za dni świąteczne, najlepiej jakbyś za darmo przyszedł ;)

Marcin
Pracownik
@Tomek

Pracujesz bardzo dużo w weekendy. Nie ma unormowanych godzin. Raz to 8-16, innym razem 16-22, a nawet 16-24

JSM
Pracownik
 Pytanie

Pracuje kilka lat na stanowisku Junior Shift Manager stawka 23 plus premia za prowadzenie zmiany (2zl za godzinę) 1zl ekwiwalent bhp. Dodatkowo do wypłaty można sibie dorobić realizując cele Które nie są do końca adekwatne do włożonego trudu. Cały miesiąc pilnować czegoś żeby dostać dodatkowa 100? Xd Jedynie napiwki ratują tą pracę jako JSM niestety muszę w ciągu zmiany przyjmować sobie stoły żeby dorobić bo wyplata 3500 netto miesięcznie to zart.

Oluś
Inne
@JSM

Te dodatkowe cele to są ciężkie do osiągnięcia? Ile można miesięcznie wyjść z samych napiwków? Napiwki każdy wyrabia swoje czy macie dzielone?

Johnny
Pracownik

Skandaliczne jest to że na kasie do której jest przypisana 1 osoba, stoją często 3-4 osoby. Karta managerska otwiera kasę, i leży sobie luzem, gdzie każdy ma dostęp. Tragedia

Aplikant Polska
Kandydat

Dzień dobry, Chciałbym podzielić się swoją opinią odnosząc się do ofert pracy AmRest @Pracodawca. Nie wiem jaki jest sens wystawiania przez was ofert pracy z zupełnie inną stawką niż oferowaną na popularnych portalach z ogłoszeniami stawkami godzinowymi. Stawka która oferujecie na spotkaniach jest żałosna w odniesieniu do ilości zadań do zrealizowania. Nie polecam, odpowiedzialność jest po waszej stronie duża.

Kazik
Inne
@Aplikant Polska

Na jakie stanowisko aplikowałeś i jaka była rozbieżność, co do stawki, między ogłoszeniem, a spotkaniem rekrutacyjnym? Proszę też o listę zadań i jak argumentował przedstawiciel firmy, jak im wskazać na różnicę w stawce?

Były z kfc
Były pracownik

Pracowałem dwa MSC w KFC i nigdy więcej. Pomyłka jakaś. Nie wiesz o której wieczorem skończysz w zależności od tego jak się wyrobisz z sprzątaniem. Lecisz z śmieciami za galerie handlowa. Straszenie audytami, zarobki mega małe jak na taką pracę. To jest moja opinia, każdy może mieć inną

Olga
Inne
@Były z kfc

To o ile dłużej można siedzieć w pracy? Płacą za nadgodziny?

Manager
Pracownik
 Pytanie
@Olga

Hej :) Wszystko zależy od twojej umowy: Umowa Zlecenie (śmieciowa - brak płatnych nadgodzin, urlopów (płatnych), "L4" itp. W skrócie: obowiązuje cię kodeks cywilno-prawny który nie wymaga prawie nic od pracodawcy. Zalety? Dla studentów < 26 r. życia brutto = netto. To tyle. Umowa o Pracę: - Płatne nadgodziny: Podpisując umowęz AmRest'em w 90% wyrażasz zgodę na pracę do 12h dziennie (wymiar pracy). Nadgodziny owszem, są więcej płatne jednak po przekroczeniu 160 godzin w miesiącu. Etat nie ma tu znaczenia. Mając 1/2 etatu a robiąc powiedzmy 150 godzin (więcej niż masz na umowie) nie będzie to liczone w nadgodzinach a jako zwykłe dopełnienie do etatu. - Płatna przerwa - Pare dodatków do wypłaty - Płatny urlop, płatne chorobowe (L4) - Prawnie: pracodawca nie może cię przetrzymywać w pracy "bo coś nie jest zrobione" mimo że wg grafiku już powinnaś być w domu. - Minimalnie niższa stawka godzinowa niż ta na umowie zlecenie W skrócie: Za nadgodziny płacą ale tylko na Umowie O Prace (UOP). Czy można je robić? Wszystko zależne od kierownika oraz jego asystenta - to oni maja narzucony miesieczny target max nadgodzin i musza sie z niego potem tlumaczyc :D

San
Pracownik
@Manager

Prawda jest taka, że jak zrobisz więcej godzin niż planowane to usuną cię z grafiku np, ostatniego dnia miesiąca i problem rozwiązany. To nic, że potem ktoś robi za dwóch. W czasie pracy w Amrest przez ponad 5 lat chyba raz spotkałam się z nadgodzinami.

Były mng
Były pracownik
 Pytanie
@Manager

Hej, to co napisałaś mnie mega rozbawiło... hahah płatne nadgodziny? Na stanowisku kierowniczym możesz się z tym pożegnać.

Emilia
Inne

No ale jak zdarzy się, że ktoś je wyrobi, to tak po prostu za darmo czy może potem dni wolne można sobie wybrać? Bo inna sprawa gdy w ogóle nie ma nadgodzin. Czy oprócz podstawy wypłaty, macie coś jeszcze, premie lub coś innego?

Elis
Pracownik
 Pytanie

Kiedy menager dostaje wypłatę na początku w środku czy na koniec miesiąca ??

Anonim
Pracownik

Pracuje w pizza hut (wrocław). Ludzie są i ich nie ma, później nowi przychodzą i też się zwalniają. Nie dziwię się, zbyt małe zarobki na umowę o pracę i nie wiadomo o której skończysz. Jeżeli zapomnisz coś zrobić z zmęczenia to dostajesz opierd**. Bardzo często nie mam przeryw i pracuje non-stop. O premii można zapomnieć. Za jedzenie pracownicze musisz płacić (żałosne), pracowałem w różnych firmach i tam dostawaliśmy za darmo. Najlepiej to być tam robotem a nie człowiekiem.

Olga
Inne
@Anonim

Ile wynoszą te zarobki skoro piszesz, że zbyt małe? No to taka atmosfera, którą opisujesz na pewno nie pomaga... Może próbowałaś porozmawiać o tym z szefem by coś się zmieniło na lepsze? Jak reakcja?

Anonim
Pracownik
@Olga

21 brutto xD bez żadnych premii, więc kicha, nie polecam ale pozdrawiam wszystkich

Weronika
Inne
@Anonim

Cześć. Nawet w teorii nie ma żadnej premii czy po prostu są ciężkie do wyrobienia? No i ciekawe, czy są analogicznie jakieś kary finansowe. Często się z tym spotykałam w różnych firmach, jest coś takiego?

Bbb kfc OLSHE
Pracownik

Praca w KFC jest bardzo mało płatna nie zależnie od stanowiska, czy to zwykły szeregowy pracownik czy kierownik zmianowy, czy kierownik restauracji. (usunięte przez administratora) w biały dzień, odpowiedzialność choredalna a płatność najniższa krajowa żadnych premii uznaniowych i wogole. Nie ma osoby która ma cały etet, jest paru 0.9 etatu i wiekszosc ma 3/4. Atmosfera niby dobra ale często jest nerwowo bo za mało ludzi na zmianie a ruch w niektórych godzinach jest duży.

Maria
Inne
@Bbb kfc OLSHE

A jaka jest różnica w płacy między szeregowym pracownikiem a kierownikiem? Ktoś właśnie pisał, że zarabiał jako kierownik niewiele więcej niż studenci na zleceniu. Czy ktoś próbował kiedyś wynegocjować cały etat? Dlaczego nie ma takiej możliwości?

Bbb
Pracownik
@Maria

Jestem to około 500zl różnicy . A odpowiedzialność wielką za ludzi za pieniądze i ciągle coś nie tak

Justyna
Inne
@Bbb

Ta odpowiedzialność to finansowa jest? Jest dużo ofert na pracowników restauracji. Piszą tam, że możliwe są awanse. Jak to w praktyce wygląda. Trudno ze zwykłego pracownika awansować wyżej?

Weronika
Inne

Cześć, czy jest opcja pracy na część etatu? Pytam o tę ofertę na pracownika w KFC, co ostatnio się pojawiła. Napisali, że można dostosować pod siebie grafik etc., a ja właśnie szukam czegoś niekoniecznie na 100% etatu,

Bbb
Pracownik
@Weronika

Tak jest taka możliwość.

BYŁY GM
Były pracownik
 Pytanie

Pracowałam w firmie 4 lata, doszłam do 4 poziomu rozwoju czyli kierownik restauracji, ogólnie praca sama w sobie jest zadowalająca jednak ilość włożonej pracy i poświęconego czasu w stosunku do zarobków na tym stanowisku to jest żart. Kierownik restauracji zarabia niewiele więcej niż student na zleceniówce, a odpowiedzialność nieporównywalna. Odpowiada się za każdy wynik tj czas obsługi, średnia wartość rachunku, no i oczywiscie za cala restauracje i jej funkcjonowanie. Zepsuła się maszyna? O zgrozo koszta części maszyn to coś co cie zabije, a pozniej musisz sie z tego tłumaczyć co jak i dlaczego twoja restauracja nie ma polepszających się wyników z miesiąca na miesiąc. Nie wspomnę o presji ze strony ludzi, którzy są wyżej, bo czasem to podchodzi pod (usunięte przez administratora) Ogólnie polecam ludziom, którzy mają silną psychikę, ale nie na długo bo po czasie fizycznie się już nie wyrabia bo przeciez oprócz masy papierowej roboty trzeba sprzątać stanowiska bo grafiki muszą mieć jak najmniej ludzi. Ta firma traktuje człowieka jak robota do pracy, teraz już nawet nie ma płatnych przerw dla osób na zleceniówce.

1
Marta. 11
Pracownik
@BYŁY GM

Dokładnie tak jak piszesz. Wyzysk, presja nie do wytrzymania, kierownik regionalny chce się zesr** z wynikami. Po 7latach w firmie mówię dość! Kierownikiem teraz może być dosłownie każdy, byle by były ręce do roboty...

1
Fryt aż
Pracownik
@BYŁY GM

Masz racje, samo sedno. Przycinaja na grafikach, wiec sa zmiany bez miedzyzmian i sam musisz robic kanapki i sprzątać stanowisko i nie tylko. Czesto nawet międzyzmina sie nie pojawia bo a to to abo tamto. Czesto ludzie nie przychodxa do pracy bo to jest ich dodatkowa i robia na 1/4 etatu. Nie dostaniesz tez pelnego etatu, max 3/4, jak nie wyrobiz 3/4 z obojętnie jakiego powodu zabieraja ci urlop wmawiajac ze tak musi byc a to KRADZIEŻ

Weronika
Inne
@Fryt aż

Robić kanapki? Pracując na jakim stanowisku?

Manager
Były pracownik
@Weronika

Hej, kanapki robi się na stanowisku Serwis (MOH) Kasjerzy "front" (FOH) Kucharze (HOH) Sa to 3 głowne stanowiska. Dodatkowo: Drive (DT), Lobby, "Zlew" oraz inne rzadziej spotykane. Problemem KFC w większości przypadków jest to że mimo awansów wciąż wykonujesz tą samą pracę (składasz kanapki, wydajesz zamowienia, panierujesz kurczaka, przyjmujesz dostawy, myjesz podłogi itd) do czego dochodzi ci praca kierownika która jest naprawdę stresująca. W przeciwienstwie do konkurencji z zółtym logo gdzie w wiekszosci przypadkow ma sie pracownika tylko do sypania frytek, tylko na zlew, tylko na kase... W KFC każdy kto się nie zwolni w któryms momencie rozdwaja+++ się.

Były AsGM
Były pracownik
@BYŁY GM

Zgadzam się z Tobą. Dodam tylko, że jeśli chcesz się rozwijać a np nie jesteś przydupasem GM, AGM czy nawet regionalnego to zapomnij o swoim awansie. Bynajmniej tak było w Poznaniu. Pewnie niewiele zmieniło się w tej kwestii. Z tego co słyszałem i sam doświadczyłem, to menagerka + regionalny w Poznaniu, jest najgorsza w całym Amrescie .. tam awansuje tylko ten co lubi tyłki lizać, tym którym wydaje się, że rządzą. Sam Amrest jako firma, w porównaniu do innych korpo w Polsce jest OK, o ile masz UoP.

Zuzanna
Inne
@Były AsGM

To umowa o pracę nie jest tutaj czymś oczywistym? Pytam, bo w większości korpo pracuje się na uop

Bbb
Pracownik
@Manager

No niestety ale to prawda. Wszyscy robią wszystko. Za mało ludzi zamalo płacą na to wszystko. Po za tym niektórzy kierownicy nie nadają się na to stanowisko wogole nawet w najmniejszym stopniu.

Paweł
Kandydat
 Pytanie

Jakie zarobki na stanowisku kierownik Pizzy Hut, miasto wojewódzkie ponad 300tys mieszkańców?

Były pracownik
Były pracownik

Ogrom obowiązków i wymagań nieadekwatny do zarobków (praca za najniższą krajową). Bardzo pilnują każdego szczegółu, błahostki przez którą można zostać wyproszonym ze zmiany. Szkoda tylko, że nie są tak skrupulatni co do wypłat dla osób rezygnujących z pracy…. Bardzo nieprofesjonalne/ zlewające podejście

Wiktoria
Inne
@Były pracownik

Piszesz o ogromie obowiązków, czyli co konkretnie ci zlecali? i na jakim stanowisku byłeś?

Hmm
Były pracownik
@Były pracownik

Ogrom obowiązków hmm... Aż takich tam dużych ich nie ma. "Nie są tak skrupulatni co do wypłat dla osób rezygnujących z pracy..." Z tym ciężko się zgodzić. Bo kiedy ja rezygnowałem z pracy to dostałem wypłatę całą oraz otrzymałem jeszcze wypłatę za zaległy urlop. Dlatego ciężko w to uwierzyć.

Barbara
Inne
@Hmm

w takim razie fajnie, że udzielasz takich informacji, bo dobrze jest o tym wiedzieć. Piszesz, że jednak sporych obowiązków tutaj nie ma. To jakie tak właściwie są?

Hmm
Były pracownik
@Barbara

Obowiązki związane z danym stanowiskiem. Serwisant ma za obowiązek utrzymywać ciągłość robienia kanapek, pilnowania frytek i oczywiście o dbanie produktów aby były dostępne. Kucharz za jakość kurczaka jaka wychodzi z oleju, o marynowanie itd. Kasjer oczywiście obsłużyć gościa, który przyszedł do restauracji. (Więcej nie pamiętam) Jak dobrze się człowiek wprawi to te obowiązki nie są takie złe.

Victoria
Były pracownik
 Pytanie

Praca w KFC to PORAŻKA! Trzon załogi w restauracji stanowią kierownicy oraz ich "otoczka" czyli pracownicy, z którymi dobrze im się imprezuje po pracy, a w czasie pracy praktycznie nic nie robią, obgadują i śmieją się z innych pracowników, którzy starają się w pracy. Ambitniejsi pracownicy szybko rezygnują widząc układy w restauracji oraz brak docenienia ich zaangażowania. Premie i nagrody za przykładanie się do obowiązków? NIE! Dają tylko marne grosze za doczyszczanie najbardziej zasyfionych miejsc w restauracji, niesprzątanych przez długie tygodnie, chociaż powinna być to robota dla specjalnej firmy sprzątającej. Premię można też otrzymać za statystyki sprzedażowe, które są ciężkie do zrealizowania, a wielu pracowników po prostu (usunięte przez administratora) klientów na paragonach nabijając więcej produktów, lub zamieniają produkty aby dostać kilka groszy premii. Oczywiście takie paragony nie są wydawane klientowi, żeby przypadkiem nie zauważył przekrętów. Standardy w restauracji? Obowiązują tylko na audycie, żeby zdać i mieć spokój do następnego. Nieprzestrzeganie mycia rąk przy zmianie stanowisk, specjalne dotykanie jedzenia brudnymi rękami przed wydaniem, trzymanie telefonu na stole do przygotowywania kanapek i korzystanie z niego między robieniem kanapek (oczywiście taki pracownik nie myje rąk bo po co) to tylko kilka najczęstszych przykładów jak mają się standardy do rzeczywistości. Zdarzyło się wam przesuszone i przeleżane mięso? Według standardów ma określony czas przydatności. W praktyce - szkoda żeby się zmarnowało, komuś się wepchnie na wynos mięso które ma kilka godzin. Tak samo z datami ważności innych produktów: sosów, sałaty czy owoców do lemoniady. Daty mają się tylko zgadzać w tabelkach i na audycie, reszta to czysta oszczędność kosztem zdrowia klientów. Zanim wybierzecie pracę w KFC to zastanówcie się dobrze, czy chcecie pracować w takim środowisku.

Tsa
Były pracownik
@Victoria

Nie w każdej restauracji tak jest jak u ciebie. Tam gdzie pracowałem było to przestrzegane. Sprzątanie po zmianie ????. Nic trudnego to nie było.

Natalia
Inne
@Tsa

w którym oddziale KFC pracowałeś, gdzieś we Wrocławiu czy jeszcze gdzieś indziej ?

Tsa
Były pracownik
@Natalia

Południe Polski pracowałem

Tsa
Były pracownik
@Natalia

Północ*

Poufny
Były pracownik

Witam pomagam rozwiązać testy koleżance To jakaś (usunięte przez administratora) z testami żeby się poniżać za 3 tys testy jakby się ktoś uczył (usunięte przez administratora) wie do czego lepiej (usunięte przez administratora) jechać za granicę na miotle zarobić jak pan dabrus 10 tys i mieć KFC szeroko w (usunięte przez administratora) i ta spółkę amrest co takie (usunięte przez administratora) zadania daje do zrobienia trzeba mieć łeb jak wielbłąd żeby to rozwiązać szeroko odradzam i jedzcie za granicę nie marnujcie się w KFC ja od dnia dzisiejszego za (usunięte przez administratora) nie zjem w KFC bo i tak jak zjem to mnie (usunięte przez administratora)łapie wolę mcdonald

Tsa
Były pracownik
@Poufny

Testy w KFC są łatwe. Trzeba być naprawdę niedorozwojem aby ich nie zaliczyć. Gdybyś miał łeb i trochę rozumu to otworzył byś zakładki z gramaturami czy czymś tam i miał ściągę. No ale to trzeba pomyśleć.

N.
Były pracownik
@Poufny

Skoro po jedzeniu z KFC masz problemy jelitowe to powinno to zostać zgłoszone do sanepidu. Wpadliby na kontrolę, sprawdzili czy wszystko się odbywa zgodnie z procedurami, sprawdzili jakość jedzenia. Możliwe, że takie zgłoszenie uchroniłoby inne osoby przed takimi sensacjami

Zostaw merytoryczną opinię o Amrest Holdings Se - Wrocław

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Amrest Holdings Se?

    Zobacz opinie na temat firmy Amrest Holdings Se tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 64.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Amrest Holdings Se?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 44, z czego 3 to opinie pozytywne, 25 to opinie negatywne, a 16 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Amrest Holdings Se?

    Kandydaci do pracy w Amrest Holdings Se napisali 6 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Amrest Holdings Se
3/5 Na podstawie 345 ocen.
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
Amrest Holdings Se
Przejdź do nowych opinii