PXF Lighting
2 105 86 5 1

Opinie o PXF Lighting

Filtruj opinie po kryteriach:

Henryk
 Opinia

Czy to coś poważnego czy tylko chwilowy postój? Interesuje mnie praca w firmie.

Pomocna?
TakNie
Małysz
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Mamy kryzys w firmie. Oprócz działu linia nikt nie ma roboty.

Pomocna?
Tak11Nie15
Miler
 Opinia

PXF to dla wielu robota marzeń choć nie wiem dlaczego. Zle warunki pracy, slabe zarobki, pył po szlifowaniu aluminium unoszacy się wszędzie. Właściciel już dawno miał zainstalować wyciąg aby zadbać o zdrowie pracowników. Niestety do tej pory nie ma, widocznie szkoda mu tych kilku tysięcy na sprzęt. Niech się truja głupi murzyni. Kieszeń wazniejsza

Pomocna?
Tak62Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Narrator
 Opinia

Słuchajcie, Co to za dyrektor kiedy nie ma posluchu wśród pracowników? Wyjaśniam. Obecnie w firmie nie ma bardzo roboty i pracownicy szukają sobie roboty na siłę. Na szlifierni jak wiecie stoi maszyna Ploter . Nowy operator, młodzik urósł w piórka kiedy przenieśli go na tą maszynę i zaczyna pajacowac. To jest, przychodzą do niego ludzie z innych działów a szczególnie ludzie z montażu i robią co chcą. Jak mozna rozkładać się na Ploterze i to w parę osób. Co gorsza dyrektor który siedział w kanciapie u kierownika szlifierni widział wszystko , zwrócił uwagę tym bezmyslnym pracownikom a oni go zwyczajnie zlali. Nic nie zrobili na polecenie dyrektora ( według ludzi z firmy to nie jest dyrektor ) . Musiał kierownik (usunięte przez administratora)wziąć w swoje ręce i rozgonic towarzystwo. Co to się dzieje w firmie?

Pomocna?
Tak42Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary pracownik
 Opinia

pracuję w plexiformie ładnych parę lat pierwszy raz czytam te "opinie" i może za stary jestem żeby zrozumieć te czasy dlaczego jest tyle nienawiści do innych pracowników i firmy i dlaczego tak łatwo można kogos opluć ? jak by mi było zle to dawno bym stąd wiał jak ci jest tak zle to idz stad nie psuj atmosfery do lidla ilu poszło ? dwóch ? ten co lubi wciągać i kumpel ? pokolenie 20+ musi się jeszcze dużo nauczyć

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ten co lubi wciagac
 Opinia
@Stary pracownik 21.01.2019 23:08

Czemu jak pracowałem nie powiedziałeś mi tego w oczy. Czyżby strach Ci nie pozwolił. Taki jesteś odważny za plecami. Tak robią tylko najgorsze tchórze. Zaręczam jeżeli powiedziałbym mi to w oczy to Ty musiałbyś wciagac Ale jedzenie przez słomkę bo zębów to juz byś nie miał. Odważny czlowieku

Pomocna?
Tak2Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Ten co lubi wciagac 24.01.2019 08:06

Odważny człowieku pragnę poinformować Cię że takie groźby są karalne i nie na miejscu, nie tu nie na tym forum. Takimi wpisami możesz narobić sobie kłopotów. Jeśli jesteś rozsądnym człowiekiem to przemyśl to sobie jakie możesz ponieść konsekwencje. Nie pisz pod moim wpisem że dyrektor i TP, już ładnych kilku lat tam nie pracuje.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
123
 Opinia
@Nick 24.01.2019 17:07

To zgłoś to dyrektorku zobaczymy czy chociaz do tego się nadajesz. Tak sie boje że malo się nie zesralem

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ja
 Opinia
@123 27.01.2019 10:04

A ten dalej swoje. Na początku wyglądało że masz odrobinę racji, ale widzę że przemawia przez Ciebie zawiść i chęć zemsty.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
123
 Opinia
@Ja 27.01.2019 12:00

Tak ponieważ traktowalem PXF jako robotę juz do końca kariery zawodowej. W lepszej firmie nie pracowałem A przez złodziei i kolesiostwo musiałem zrezygnować. Nie poczne aż się zemszcze

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Niko
 Opinia
@Stary pracownik 21.01.2019 23:08

A ile razy Staremu pracownikowi wypłata się nie zgadzała ? Ile Stary pracownik "zarobił za dużo" i trzeba było zabrać ? Jak Stary pracownik godzi się na "regulamin wewnątrz zakładowy" to jest zadowolony z pracy.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ukrainiec
 Opinia

Nie ma co szukać w tej firmie zatrudnienia ponieważ raz robota jest a raz nie ma. Np. od grudnia 2018 skończyły się zamówienia i do teraz nie mamy co robić . Ciężko dostać umowę o pracę a ludzie na czarno są teraz odsylani do domu. Chce sie zarobić a nie mozna . Firma słaba. Nie polecam

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Brawo Ty
 Opinia

No i co? Jak wyszła inwentaryzacja? Potężne braki na magazynie surowców, ale Wiesław kierownik wszystko tak przekrecil że prezesowi wydaje się że jest wszystko ok. Zapowiadam tak dalej nie będzie że mariuszkowi będzie uchodzilo płazem jego oszustwo. Dowiem się gdzie i do kogo zgłosić że na magazynie PXF są rozjazdy. Jednego towaru jest mało A drugiego bardzo dużo wcale to się nie pokrywa że stanem prawdziwym. Zgłoszę to odpowiedniej instytucji zajmującej się właśnie takimi rzeczami. Obiecuję niedługo zostaną wyciągnięte konsekwencje

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Brawo Ja
 Opinia
@Brawo Ty 21.01.2019 09:43

Zgłoś też płacenie pod stołem :-)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Smolarek
 Opinia

Pracuję w tej firmie ponad 6 lat, montaż, nie lubię uczestniczyć merytorycznie w plotkach i aferach sztucznie wywołanych przez ludzi nie mający o czym rozmawiać wewnątrz firmy, totalnie się od tego dystansuje (przynajmniej próbuję bo czasami jest to niemożliwe) i żyje mi się dobrze, nie narzekam, wiem że firma nie jest idealna lecz jeśli bym chciał pracować w takowej założył bym swoją, coraz większy szum jest wokół tych opinii tutaj, wszystkie plotki i niby afery przeniosły się do internetu, żeby było ciekawiej, żeby można było powiedzieć słowo więcej anonimowo i potem czerpać z tego satysfakcję gdy ludzie cytują i odnoszą się do tego już w firmie, dla mnie wszystkie te osoby wywołujące te afery i ploty to totalni hipokryci, narzekają, obgadują lecz dalej konsekwentnie pracują, ci którzy już nie pracują a dalej obgadują też są hipokrytami bo też niby narzekają jak to było źle lecz dalej uczestniczą w "życiu" firmy, czyli brakuje im tego, było to dla nich fascynujące przeżycie skoro nie mogą się od tego oderwać, podsumowując jesteście hipokrytami, jeśli coś wam nie odpowiada to to zmieńcie i zapomnijcie, proste prawda lecz czemu w takim razie jest inaczej? Ta firma to nierozłączna część życia tych hipokrytów i niestety przez jakiś czas jeszcze tak pozostanie także nie brał bym na poważnie tego co ludzie tutaj napisali bo to żadne merytoryczne opinie tylko zwykłe ploty i afery wywołane w głowie osoby która chce się pochwalić swoją nad wyraz nieprzeciętną wyobraźnią, zacznijcie pisać wiersze, fantastykę a nie robicie szum tam gdzie nie potrzeba.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wykłyrobol
 Opinia
@Smolarek 19.01.2019 09:45

Poczytaj proszę czym jest hipokryta,nie używaj słów których nie rozumiesz.Wyrażanie opinii to wolność słowa a nie hipokryzja.Tłumienie swobodnej wypowiedzi dawno się skończyło (mam taką nadzieję że za wyrażanie własnej opinni ludze już nie będą karani)Mam nadzieję że ludziom będzie wreszcie dobrze w tej firmie i z przyjemnością będą tu przychodzili i na 6 gwiazdek w opiniach o pracodawcy będzie 6 albo 5 ( a nie 2 jak teraz)wtedy możesz mówić o że jest dobrze.Teraz nie siej propagandy sukcesu. pozrawiam

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Smolarek
 Opinia
@wykłyrobol 19.01.2019 19:53

Są osoby które pracują X lat i mówią, że jest im cały czas źle, że mało zarabiają, nie mają satysfakcji z pracy tylko z pisania głupot tutaj, to hipokryzja w czystej postaci, jak niby taka osoba ma zarabiać więcej gdy rzuca złe światło na firmę pisząc głupoty w internecie, teoretycznie szkodzi to jej rozwojowi, największym paradoksem jest to, że waśnie osoby pracują kilka lat w tej firmie i od początku życzą jej jak i prezesowi najgorszego, i teksty typu "ten kradnie, ten się nie nadaje" to nie opinie a właśnie może to być podpięte pod propagandę, nowa osoba czytając coś takiego może się zniechęcić, zniechęcić tekstem który wcale nie musi być prawdą

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tyy
 Opinia
@Smolarek 20.01.2019 15:47

Witam Panie dyrektorku. Dalej Pan próbuje tlumic opinie innych. Jesteś żałosny. No i do niczego się nie nadajesz

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Smolarek
 Opinia
@Tyy 20.01.2019 18:29

Nowego dyrektorka to i ja nie lubię, nie dał się polubić także nie, to nie on, stop propagandzie :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monter
 Opinia

Witam wszystkich z plotek wiele słyszałem co i gdzie w końcu tu trafiłem. Masakrà jest co wypisujecie. Widzę ciągłe wpisy na jedną osobę. Pracuje w tej firmie na tyle długo by coś powiedzieć ewidentnie piszą tu Ci którzy mają najwięcej za paznokciami. Fakty są takie że kiedyś magazyn surowców był jednym pobojowiskiem walajacych się tu i tam komponentów. (usunięte przez administratora) brud bałagan wam nie przeszkadzał bo było to idealne miejsce na plotki, picie kawy, palarnia no i koledzy z którymi można było przegadac pół dnia. Niestety to wam się skończyło drodzy brygadzisci z czego się bardzo cieszę bo prawda jest taka że ludzie na działach pracowali na was a wy siedzieliscie na plotkach kawie a nawet %%% . Nastał nowy niewygodny żaden z waszego podwórka więc trzeba go zniszczyć oczernić i pozbyć się by mogło być jak dawniej. Bardzo się cieszę że jest ktoś tam taki który to ukrócił. Tak naprawdę ktoś w końcu ogarnął tamten (usunięte przez administratora) jaki był a wy mu dalej wylewacie kubeł zimnej wody. Na montażu jest spoko jeśli jesteś znajomym kierowników z budy możesz robić wszystko albo nic aby dniowke zarobić. Ludzie przychodzą i odchodzą bo niegodzà się na traktowanie ich jak śmieci a tak się dzieje. Dobrze ma kolesiostwo kierowniczlow a reszta musi cicho siedzieć. Ekipa na magazynie całkiem zgrana zawsze wszystko dowioza co trzeba jeden rudy kicaj ciągle narzeka chodzi zgarbiony po montażu w kapturze i marudzi jak to mu źle jak ma ciężko i jaki kierownik jest nieudany. Ja jednak mam nadzieję że nie wróci to co było do tej pory. Dobrze że jest Wiesław człowiek który zawsze służy pomocą i radą od reszty nic się nie dowiesz bo się dopiero uczà. Pozdrowienia dla wszystkich! Do zobaczenia rano A kierownikowi magazynu współczuję jeśli to czyta.???? Nie daj się im rób swoje tak jak do tej pory a będzie dobrze :-) reszcie nie dogodzisz. Zrób studia, ze 3kierunki bo tu same fachowce z dyplomem ????

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Monter 16.01.2019 20:32

Ta monter, proszę przestań. Takiego stoku bzdur dawno tu nie czytałem .

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Monter
 Opinia
@Nick 16.01.2019 20:53

Uderz w stół a norzyce się odezwała :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Away
 Opinia
@Monter 16.01.2019 20:32

hahahahaha koń by sie usmiał . pracuje w tej firmie x lat i to jest kompletny stek bzdur ,niewarty funta kłaków. -----> text o magazynie i pomocnym Wiesławie :D :D "Na montażu jest spoko jeśli jesteś znajomym kierowników z budy możesz robić wszystko albo nic aby dniowke zarobić. Ludzie przychodzą i odchodzą bo niegodzà się na traktowanie ich jak śmieci a tak się dzieje. Dobrze ma kolesiostwo kierowniczlow a reszta musi cicho siedzieć" to niestety prawda , kolesiostwo z jednej kliki /// przykre to... :[

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Monter 16.01.2019 21:16

ŁUBUDUBU ŁUBUDUBU niech nam żyje k.... . Może tak?. Widzę ktoś próbuje odwrócić uwagę i zmienić temat na montaż.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KiepS
 Opinia

Najgorsze jest to dla firmy że Mariusz M. dalej jest kierownikiem magazynu i dalej zarządza. Przecież on nie ma zielonego pojęcia do zarządzania grupą. Sam ma wykształcenie zawodowe a ma pod soba ludzi. Czy wlasciciel tej firmy jest aż tak głupi czy zaslepiony przez innych? Co on nie zna tego gościa? Chyba nie widział jak on pracuje . Gdybym miał firmę ten facet nie nadal by sie nawet na sprzataczke

Pomocna?
Tak19Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
1111
 Opinia

Zobaczcie drugi post anonim usunięty przez administratora. Czyli już kasa poszła na usunięcie mojego postu ale nie martwcie się lada dzień skopiuje to co wcześniej napisałem tak szybko tego nie usuniecie

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak38Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xx
 Opinia

Dal mi jedną oprawę, powiedział że wywiezie to z firmy tak żeby nikt nic nie widział a później się podzielimy po pół. - no tylko pogratulować uczciwości, widać że tam wszyscy napisani jednym atramentem.

Pomocna?
Tak2Nie
.....
 Opinia
@xx 14.12.2018 20:36

Nie rozumiem o co Ci chodzi . Ja zgłosiłem to do prezesa . Także do kogo masz pretensje?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxL
 Opinia
@..... 16.12.2018 08:02

tego samego dnia zgłosiłeś? dlaczego nie poszedłeś z tym od razu do prezesa/kierownika magazynu? rozumiem że czekałeś na obiecane fanty... taki z Ciebie katolik?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aaas
 Opinia
@xxL 18.12.2018 17:49

Nie poszedłem do kierownika magazynu bo to właśnie on sfindowal te lampy. A do prezesa poszedłem wtedy kiedy przyjechał. Napewno wiesz że jest w firmie tylko co niektóre dni. Nie mogłem iść od razu bo nie ma go zazwyczaj w firmie. I nie obrażaj mnie nazywając potocznie " katolikiem" bo ja Cię nie obrażam. Trochę kultury na forum publicznym

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
av
 Opinia
@Aaas 20.12.2018 11:12

oczywiście, gdybyś był taki wzorowy , religijny, przestrzegający przykazań to wcale byś nie wziął żadnej lampy ;) a jednak było inaczej....

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aaas
 Opinia
@av 22.12.2018 12:19

Nigdy nie uważałem się za wzorowego. Zejdź ze mnie bo to nie forum o mnie. Jeżeli chcesz to możemy porozmawiać o tym w 4 oczy . Jesteś na tyle odważny żeby się spotkać ? Miejsce i czas nie jest dla mnie ważny . Przyjdę w każde umówione miejsce

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pik
 Opinia
@Aaas 23.12.2018 13:56

"źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz" :)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
1111
 Opinia
@pik 27.12.2018 20:02

Jesteś bez grzechu rzuć pierwszy kamieniem Ale widze że Ty juz rzuciłes także chyba Ty uważasz się za wzorowego

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Prawda
 Opinia

Innowiercy = heretycy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kolega
 Opinia

Pxf to jedno wielkie dno zarobki złe same układy no i Mariusz M kierownik magazynu paruwa roku wieczne obiacy przekręty i szpan w samochodzie który kupił mu brat za tace ????.Bez pomocy rodziny to by nawet wy niepotrafil znaleźć pracy

Pomocna?
Tak23Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Dawid
 Opinia

A podpowie mi ktoś czy firma potrenuje aktualnie pracowników? Czy jakieś dodatki socjalne macie?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
lodziarz
 Opinia
@Dawid 18.12.2018 11:49

socjalne jest pomieszczenie, mozna sobie sniadanie zjesc

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.......
 Opinia

Ja po miesiącu w innej firmie dostałem na święta 200 zł. Jak przerobię pół roku to na święta dostanę 400 zł. A Wy ile dostaniecie ? Haha

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
........
 Opinia
@....... 14.12.2018 18:22

600 zł plus paczki słodyczy

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia
@........ 15.12.2018 17:16

Chyba 600zł przez sześć lat bez żadnych i słodyczy!!!

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
.....
 Opinia
@........ 15.12.2018 17:16

Buhahaha . Zobaczysz kasę i słodycze

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Papryczka
 Opinia

Przyjmują nowych a nie ma pracy dla starych.Obiecuja umowy dla wszystkich po nowym roku ale i tak nic pewnie z tego nie będzie.Kieroqnicy czepiają się ludzi którzy pracują a "laseczkom" co na ploteczki chodzą niby naklejki robić nikt nic nie powie.Brakuje zleceń trzeba siedzieć prezenty robic bo nie ma co robić.Jak nie masz znajomościbjestes nikim.wyplaty śmieszne bo biorąc pod uwagę ile prezes w ciągu roku zarabia na każdym nie zarejestrowanym pracowniku to mógłby podwyższyć wypłaty tym ludziom o tysiaka chociaż bo zarabia na zusie Przez to że nie rejestruje ale on i tak będzie twierdził bxe 2000 tylko zarabia

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Haha
 Opinia

I co dyrektorku ? Zabronili ci odpisywać. Hahaha .

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Samarytanin
 Opinia

Ja nie chcę nikogo straszyć ale wladza i pieniądze mają znaczenie tylko tutaj na ziemi. Czy nie lepiej się zatroszczyć o to co nas czeka w niebie ? Panie Jacku proszę to przemyśleć bo naprawdę jest pan w trudnej sytuacji

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stary PXF
 Opinia

Panie Jacku, Pan zobaczy co się dzieje na firmie. Pracowało wcześniej kilka osób którym zależało na dobrym wizerunku firmy, jednak zwolnili się bo szkoda było paru złotych dla Nich na umówioną stawkę do wypłaty. Może trzeba się zastanowić i zmienić jednak podejście do pozostałych ludzi, którzy chcą pracować i tworzyć dobry wizerunek firmy oraz przetrącić cwaniaczków, którzy udają, że pracują, również tych z rodziny. Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik
 Opinia

Dzisiaj wypłata w firmie i standardowo kasy zabrakło. Żenada.

Pomocna?
Tak37Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nicks
 Opinia
@Pracownik 06.12.2018 17:49

Był czas się przyzwyczaić nie wiem skąd to zdziwienie nowy Dyrektor mówił że nie będzie płacenia wypłat na raty, ale widać chciał się tylko wkupić w łaski pracowników, że niby jest taki fajny każdy kolejny "rządzący" który ma uzdrowić sytuację w firmie na początku coś próbuje ale jego zapędy szybko hamuje Prezes i wszystko wraca do normy jest jak było i tak będzie póki Prezes nie zmieni swojego myślenia. Czy tam ciężko jest dodać wszystkie wypłaty skoro zostały policzone i przywieźć tyle kasy żeby nikt nie musiał czekać zamiast do 10 to do 19.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ledmen
 Opinia

jeśli jesteś zainteresowany pracą na tym dziale to daj sobie spokój , zarobki 2500 max mowa tu o starym pracowniku , na początek jakieś 1800 , płacone jest z jakiegoś akordu którego nikt nie liczy , po prosu ile szef żuci tyle mają , praca na trzy zmiany ( bez dodatków ) , praca ciężka i niebezpieczna ,zero bhp , nerwowa atmosfera na dziale , duże wymagania a płaca śmieszna jak na te czasy , dużo osób zwolniło się z tego działu i z tego co wiem kilku niedługo odejdzie , nikt już tam nie chce pracować . szczerze odradzam

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zainteresowany
 Opinia

witam czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca na dziale maszyn i jakie są tam zarobki

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
STOKROTKA
 Opinia

Pracuję w tej firmie od niedawna i cały czas czekam na umowę o pracę. To co się dzieje na montażu to czysta patologia, mam tu na myśli brygadzistów a zwłaszcza jednego. Zamiast pracować razem ze swoją załogą to się szwenda po innych działach i stoi z rękami w kieszeni, on nawet jak przez halę idzie to jedną rękę trzyma w kieszeni bo inaczej nie potrafi. Zauważyłam że jest wyjątkowo leniwy i łakomy- to jego główne cechy.Szczerze współczuję tym, którzy muszą z nim razem pracować. Ta firma jest do bani, mam na oku już inną pracę i może już niedługo będę mogła stąd się zwolnić.

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick2
 Opinia

Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestańcie pisać prawdę o PXF(usunięte przez administratora) pieniądze za to zostaną zabrane pracownikom PXF za ich pracę.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wizjoner
 Opinia

Ha ha tak tak..chyba to jakas agitacja ze strony Lidla ,żeby tam ściągnąć ludzi z pxf . Poczytajcie sobie dla odmiany opinie na go worku o pracy w magazynach lidla, dowiecie sie wszystkiego :D

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bezimiennyczłek
 Opinia

Wszystko to prawda co tu piszą.Jedyne co bym dodał to między innymi sytuacja z dnia dzisiejszego ale i nie tylko dzisiejszego bo coraz częściej się to zdarza.Nie ma roboty niektóre działy tylko do wyjścia pana Wiesława robią coś a potem kombinują i szukają sobie zajęcia bo nie mają co robić.Nie będę wymieniał nazw działów ale każdy kto tu robi/ robił wie o co chodzi.Przyjmują nowych ludzi a nie ma roboty dla starych pracowników.Kto normalny tak robi? Młode dziewczyny dostają bęcki podczas gdy się jeszcze uczą wszyatkiego ,są przenoszone co chwilę jak śmieci na różne działy zamiast dać je na jeden żeby się nauczyły porzadnie co z czym się je.Oczekuje się od ludzi bez wykształcenia elektrycznego żeby od razu nie wiadomo jak szybko robili.Dla większości ludzi jest to normalne na wszytko potrzeba czasu.Jak ktoś chce to się nauczy no po coś ten okres bez pełnego wynagrodzenia jest ale to już nie mnie oceniać.Ta firma jest conajmniej dziwna.Mozna by całe księgi pisać o tym co jest tu źle.Czesto nie ma komponentów które są potrzebne, rastrów do lamp, sprząta się ( rozmazuje maszyną brud ) jak mają przyjechać jacyś ważni ludzie ( prezes).Ludzie którzy tu pracują są traktowani jak murzyni do trzepania kasy.Sam na umowę czekałem 2 lata i się nie doczekałem.Jak większość odchodzę do Lidla bo tu robi się coraz gorszej.Mialem nadzieję że ten dyrektor coś zmieni jednak się przeliczyłem

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
KAPUSTAiKWAS
 Opinia

Pracowałem niedawno i na szczęście moje zostałem zwolniony. Mój brygadzista nie był ze mnie zadowolony ale nie tylko on.kierownicy również.Jezeli ktoś myśli że tu traktuje się wszystkich sprawie to jest w błędzie.Wyciagadz telefon na chwilę to zostaje ci zwrócona uwaga.No chyba że masz plecy bądź jesteś brygadzistą.Wtedy możesz wszystko:dzwonić i rozmawiać kiedy chcesz i ile chcesz,robić sobie przerwę kiedy chcesz, chodzić na inne działy rozmawiać z innymi śmiać się i robić co chcesz. Ten zakład jest chory.Mierzą ludziom czas pracy stoperem.Nie wyrabiasz się w dziwnych wymyślonych szybkościach pracy?Wylatujesz.Chcesz iść zapalić bo kierownicy palą i chce co się palić?To usłyszysz że ciągle cię nie ma i masz się pilnować bo wylecisz.Stawki też powinny być wyższe zarówno akordowe jak i te godzinowe.Nie ma tu żadnych dodatków za obowiązkowe soboty.To samo z nadgodzinami czy dodatkami na święta.Tylko ta firmą chyba nie docenia konkurencji Lidla.Wielu ludzi planuję odejść do Lidla dostać od razu umowę ,normalne stawki , dobre socjalne.Czyli jedynym słowem wszystko czego nie daje pxf lighting

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pracownik biurowy
 Opinia
@KAPUSTAiKWAS 22.11.2018 17:10

Z Twojej wypowiedzi wynika że jeśli byś mógł korzystać z telefonu i palić kiedy tylko chcesz to było by ok?. Ale uwierz mi że nie tak to ma wyglądać. Zarówno Ty jak i my wszyscy przychodzimy pracować. Pewnie to Twoja pierwsza praca?. Ps. Z takim podejściem do pracy to nigdzie długo miejsca nie zagrzejesz, a jeśli myślisz że w lidlu będzie tak wspaniale to spróbuj.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek że szlifierni
 Opinia

P.S. W Lidlu jest wspaniałe

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

To w Pxf jest brak stołówki że w kącie musiałeś jeść?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Bartek że szlifierni
 Opinia

P.S. Z całym szacunkiem do Artura. To chyba jedyny zaangażowany kierownik. Dobrze mi się z nim pracowało .

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
fadingray
 Opinia

Brak funduszu socjalnego Brak parkingu dla pracowników fizycznych Brak szkoleń dla pracowników Brak kontroli jakości Brak premii reklamacja? = Brak wynagrodzenia nie polecam pracy w tej firmie.

Pomocna?
Tak59Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick2
 Opinia
@fadingray 07.10.2018 16:27

Dopisał bym do tego: Brak dodatku za godziny nocne Brak dodatku za nadgodziny Brak dodatku za przymusowe pracujące soboty Brak organizacji Brak logicznego myślenia u pseudo kierowników.

Pomocna?
Tak43Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Szczery
 Opinia
@fadingray 07.10.2018 16:27

Dodał bym do tego brak jakich kolwiek perspektyw. Jedynie co w tej firmie może się zmienić to stawki akordowe, oczywiście na minus. Niby nowy dyrektor miał wszystko uzdrowić, ale On woli palić na szlifierni. Albo stać przy Lini i się śmiać... A miało być tak pięknie... Odliczamy dni do Lidla...

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Dajcie mu szansę, może musi się rozkręcić. Na razie zbiera informację. Może choć nie lata z kamerą i filmu z ukrycia tak jak jego poprzednik próbując się wykazać ?.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia

Wygląd nie jest największym. Być może okaże się dobry w tym co ma robić. Nie oceniaj proszę ludzi po wyglądzie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Opona
 Opinia
@Nick 14.09.2018 21:14

Nie upominaj innych i nie mów co mają robić bo ta strona nie służy do tego. Wracajac do tematu , w niektorych profesjach faktycznie trzeba posiadać odpowiedni wygląd ponieważ kto chciałby chodzić do szczerbatego dentysty , albo do garbatego fizjoterapeuty? To jakim wyglądem prezentuje się dyrektor chodzący po firmie w sandałach ? Gdyby miał rozmawiać z ważnym kontrahentem to jak wtedy prezentuje firmę ? Śmiech na sali. Albo jak z nim porozmawiać gdy śmierdzi papierosami aż trzeba się odsuwać ?

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Opona 17.09.2018 09:51

Ja grzecznie proszę o odrobinę kultury, a napewno nie upominkami i niczego nie każe. I taka mała rada dla Ciebie jeśli tak wiele wiesz o zarządzaniu firmą to pracuj nad sobą i się rozwijają, może kiedyś i Ty zostaniesz dyrektorem. Bo wiem jedno na takie stanowisko trzeba sobie zapracować.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Opona
 Opinia
@Nick 17.09.2018 18:42

Chyba źle coś zinterpretowales. W którym momencie okazałem się brakiem kultury, że właśnie o nią prosisz? Co ja Ci zrobiłem że życzysz mi aż tak źle ? Nigdy nie chciałbym być dyrektorem. Zbierać burze wcale nie siejąc wiatru tj. zbierać ciągle opierd...l od prezesa za wszystko i nic. Chcesz być uprzejmy to życz mi sukcesu we własnym biznesie bo właśnie taki stwarzam . P.S. widać że dyrektor to czyta bo zmienił sposób ubierania, lecz nie o to w tym chodzi .

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Opona 27.09.2018 17:29

Oczywiście że życzę Ci powodzenia w twoim biznesie. A jeśli pytasz w którym momencie to już Ci odpowiadam, dla mnie komentowanie czyjegoś wyglądu jest grzecznie i w porządku. Moim zdaniem każdy powinien zająć się sobą. A ocenę temu Panu może wydać po jego efektach pracy a nie po wyglądzie.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw opinię o PXF Lighting - Kałuszyn

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej