PXF Lighting
2 87 6 1

Opinie o PXF Lighting

Dawid

A podpowie mi ktoś czy firma potrenuje aktualnie pracowników? Czy jakieś dodatki socjalne macie?

Bartek

Dostaje telefony od ludzi żeby opisać cała sytuację . Miałem tego nie robić ale jest popyt więc proszę . Poswiece swój czas, trudno. Słuchajcie jak jest w Plexiformie. Owa firma jest duzym przedsiębiorstwem . A w tej firmie są ludzie którzy starają się wykonywać swoją pracę dokładnie to są zwykli pracownicy . Ale są też ludzie po znajomości z np. kierownikiem Wiesławem . Jest on od początku tej firmy, jest on bratem ciotecznym Prezesa. Ma więc najwięcej do powiedzenia. Zna się na rzeczy. Robi przekręty na magazynie . Nie raz widziałem że do zlecenia dopisywane są pozycję które nie są wykorzystywanie w oprawach. Mam zdjęcia zrobione owych zleceń . Mam dowody, to nie są puste słowa. Co więcej ma on na magazynie swojego pionka który udaje tam kierownika. Ten gość to Mariusz ale przecież każdy wie kto to jest. Jego dać do ciężkiej roboty to by się dziewczynka popłakał . Albo raczej uda by mu się przetarły . To tak dla wtajemniczonych . Jest on nieudacznikiem po znajomościach. Dalej jest on (usunięte przez administratora) . Oprawy które wyniósł dawno pewnie sprzedał . Mam na to dowody jestem naocznym świadkiem. Była sytuacja taka. Firma Osram przysyła do PXF zasilacze, stateczniki i różne komponenty. Przyjmowałem dostawę, wszytko było dobrze tylko jeden karton się nie zgadzał . Zawołałem go bo nie wiedziałem o co chodzi. Okazało się że karton ten powinien być dostarczony do innej firmy. Otworzył ten karton a tam były gotowe oprawy oświetleniowe LED , 22 sztuki. Myślicie że zgłosił to gdzieś albo oddał do dostawcy? Dal mi jedną oprawę, powiedział że wywiezie to z firmy tak żeby nikt nic nie widział a później się podzielimy po pół. Do tej pory nie widziałem tej połowy. Oszukał że rozdał ludziom z biura żeby dobrze mówili o magazynie. Pytałem czy faktycznie ktoś dostał od niego lampę . Nikt nawet nie wiedział o czym mówię. Sprzedał to (usunięte przez administratora) i paser w jednym. Co więcej , mordę ma on nie wyparzona i nie ma szacunku do innych . Wszystko to powiedziałem prezesowi. Bardzo mnie zachwalał że dobrze zrobiłem. Mówił że zwolni tego złodzieja to są jego słowa a nic z nim nie zrobił . Dalej kierował magazynem . Dalej ludziom premie wypisywał . Nawet włos mu z głowy nie spadł. I tutaj chciałbym nadmienić że kierownik Wiesław go obronił . A czemu ?Bo Wiesława żona to ciotka właśnie owego złodzieja . Rodzina jedna wielka rodzina . Idź weź kilka śrubek to Cię wyrzuca dyscyplinarnie a ten łobuz kradnie i nic mu nie zrobią. Zrobił sobie z magazynu prywatne eldorado . Panosi się jakby byl u siebie. Ma ludzi którzy robią za niego całą robotę a on tylko śmietankę spija . Dosyć o nim bo moglbym pisać i pisać. Zastanawiam się tylko co on jeszcze mógł tam ukraść. Chciałbym tylko zauważyć że nie ma on sumienia ponieważ będąc na weselu gdzie był świadkiem pana młodego okradł młodych z pieniędzy które dostawali od gości. Na to też są świadkowie którzy byli akurat na tym ślubie . Chciałbym spotkać cię Mariuszku poza firma i wiedz że to nastąpi . Znajdę cię napewno . Ludzie pracują na czarno po parę miesięcy i lat. Jakby prezes zbiedniał dając im wszystkim umowy. Firma obroty miesięczne ma w milionach a on nie chce dać umowy na której napisane jest śmieszne 2400zl. No paranoja . Tutaj chciałbym wtrącić cytat z Pisma Świętego. " Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niz bogacz wejdzie do Królestwa Niebieskiego ". Na jedne to mu współczuję . Teraz pływa w pieniądzach ale co później? Do grobu je weźmie ? Niech spróbuje może uda mu się przekupić Św. Piotra. Dlaczego odszedlem z firmy. Bo nie chciałem patrzeć na te mordy fałszywe . Dyrektorek nie zna się na robocie nic, a pełni taką funkcję . Ma wykształcenie wyższe i chyba tylko. Są ludzie którzy bardziej się to tego nadają . Chciał się popisać przed prezesem że coś robi i wymyślił dać ludziom umowy o dzieło . No ja pier.... Ale nie udało mu się bo ludzie tego nie chcieli. I tyle ma do powiedzenia . Gdy idzie to najpierw idzie brzuch a później on. Zamiast wziąć się do pracy nad sobą bo tak wyglądać w tym wieku to patologia to on woli papieroski popalać jeden za drugim . Wszystko byłoby dobrze gdyby robił to na palarni a nie on chodzi po firmie i pali na legalu. Tragedia. Obrósł w piórka to nawet nie raczył odpowiedzieć dzień dobry. A pamiętam gdy tylko się zatrudnił chodził jak szara myszka to jak nie zauważyłem go przechodząc obok niego to odwrócił się za mną i krzyknął dzień dobry. Każdemu chciał się przypodobać . Dwulicowość i tyle. Na koniec moich spostrzeżeń chciałbym dodać że wcale tam się dobrze nie zarabia a tylko ucinają stawkę . Ludziom na montażu robi się coraz gorzej . Więcej osób odchodzi . A ja zapraszam do Lidla . Jest tutaj dobry socjal i dobre zarobki. Ludzi się szanuję i robota spoko. Dzięki za uwagę . Pozdrawiam Was Pleksiformiarze. Spoko mi się z wami pracowało. Trzymajcie sie. .

Vip
@Bartek 30.11.2018 18:15

A ty co z konkurencji??? Jak odszedłeś pajacu to pilnuj swojej d..y. bo za takie wpisy to administrator i prezes firmy może ci się do niej dobrać i bekniesz trochę kasy np. w sądzie.. ale pisz dalej to się dowiesz ile twoja głupota kosztuje. Miałeś swoje 5 minut? robiłeś za ucho prezesa?, wymyślasz obelgi?, źle Ci było? Grunt się zapalił pod nogami to musiałeś s... :). Zmień dealera bo Ci mózg zjadło :) Tacy jak Ty nigdzie długo miejsca nie zagrzeją :) Powodzenia w Lidlu może przynajmniej nową szczotkę dostaniesz :) bo do innej roboty się nie nadajesz :)

Sandałki dyrektora
@Vip 01.12.2018 09:20

Hahaha . Uważasz mnie za ćpuna ? To chodź się sprawdzimy . Zobaczymy czy poradzisz sobie z narkomanem. Uważasz się za normalnego a nigdy byś mi nie dorównał . We wszystkim bym cię przebił . Począwszy od sprawności fizycznej po wygląd zewnętrzny. Wcale nie uciekłem z tego bałaganu tylko zmieniłem miejsce pracy . Pisałem dlaczego. Cofnij się w mojej wypowiedzi a dowiesz się dlaczego . Nie wymyślaj swojej wersji dyrektorku od siedmiu boleści. Możecie mnie wszyscy pocałować w du... Nie strasz bo od straszenia są duchy . Ale wiem że nie umiesz się zająć czym innym to siedzisz po internetach i prostujesz wypowiedzi ludzi . Tylko do tego się nadajesz. Jest to strona do wyrażania opinii więc prezes może mnie pozywać gdzie tylko chce i tylko się zblazni . Co mało mu pieniędzy ze dobiera się do cudzych pieniędzy . Na przykład za reklamację co uciął całemu działu po kilka set złoty od pracownika. Tak mu mało ? Na sprawie to my się spotkamy Mariuszku z powództwa cywilnego za mobbing . Są ludzie którzy beda zeznawać w mojej sprawie. Już maszyna ruszyła

xx
@Bartek 30.11.2018 18:15

Dal mi jedną oprawę, powiedział że wywiezie to z firmy tak żeby nikt nic nie widział a później się podzielimy po pół. - no tylko pogratulować uczciwości, widać że tam wszyscy napisani jednym atramentem.

.....
@xx 14.12.2018 20:36

Nie rozumiem o co Ci chodzi . Ja zgłosiłem to do prezesa . Także do kogo masz pretensje?

.......

Ja po miesiącu w innej firmie dostałem na święta 200 zł. Jak przerobię pół roku to na święta dostanę 400 zł. A Wy ile dostaniecie ? Haha

........
@....... 14.12.2018 18:22

600 zł plus paczki słodyczy

Pracownik
@........ 15.12.2018 17:16

Chyba 600zł przez sześć lat bez żadnych i słodyczy!!!

.....
@........ 15.12.2018 17:16

Buhahaha . Zobaczysz kasę i słodycze

Papryczka

Przyjmują nowych a nie ma pracy dla starych.Obiecuja umowy dla wszystkich po nowym roku ale i tak nic pewnie z tego nie będzie.Kieroqnicy czepiają się ludzi którzy pracują a "laseczkom" co na ploteczki chodzą niby naklejki robić nikt nic nie powie.Brakuje zleceń trzeba siedzieć prezenty robic bo nie ma co robić.Jak nie masz znajomościbjestes nikim.wyplaty śmieszne bo biorąc pod uwagę ile prezes w ciągu roku zarabia na każdym nie zarejestrowanym pracowniku to mógłby podwyższyć wypłaty tym ludziom o tysiaka chociaż bo zarabia na zusie Przez to że nie rejestruje ale on i tak będzie twierdził bxe 2000 tylko zarabia

Haha

I co dyrektorku ? Zabronili ci odpisywać. Hahaha .

Samarytanin

Ja nie chcę nikogo straszyć ale wladza i pieniądze mają znaczenie tylko tutaj na ziemi. Czy nie lepiej się zatroszczyć o to co nas czeka w niebie ? Panie Jacku proszę to przemyśleć bo naprawdę jest pan w trudnej sytuacji

Stary PXF

Panie Jacku, Pan zobaczy co się dzieje na firmie. Pracowało wcześniej kilka osób którym zależało na dobrym wizerunku firmy, jednak zwolnili się bo szkoda było paru złotych dla Nich na umówioną stawkę do wypłaty. Może trzeba się zastanowić i zmienić jednak podejście do pozostałych ludzi, którzy chcą pracować i tworzyć dobry wizerunek firmy oraz przetrącić cwaniaczków, którzy udają, że pracują, również tych z rodziny. Pozdrawiam.

Pracownik

Dzisiaj wypłata w firmie i standardowo kasy zabrakło. Żenada.

Nicks
@Pracownik 06.12.2018 17:49

Był czas się przyzwyczaić nie wiem skąd to zdziwienie nowy Dyrektor mówił że nie będzie płacenia wypłat na raty, ale widać chciał się tylko wkupić w łaski pracowników, że niby jest taki fajny każdy kolejny "rządzący" który ma uzdrowić sytuację w firmie na początku coś próbuje ale jego zapędy szybko hamuje Prezes i wszystko wraca do normy jest jak było i tak będzie póki Prezes nie zmieni swojego myślenia. Czy tam ciężko jest dodać wszystkie wypłaty skoro zostały policzone i przywieźć tyle kasy żeby nikt nie musiał czekać zamiast do 10 to do 19.

zainteresowany

witam czy ktoś mógłby powiedzieć jak wygląda praca na dziale maszyn i jakie są tam zarobki

Brawo Ty
@zainteresowany 05.12.2018 10:48

Nie udawaj głupka i nie odwracaj uwagi od magazynu . Dział maszyn świetnie sobie radzi . Bez przekrętów i kolesiostwa

Brawo Ty

Dyrektor Pxf pracował wcześniej przy kablach . Takie co do zakładu przywożą całymi paletami. I tu rodzi się pytanie . Dlaczego człowiek który był zwykłym pracownikiem na byle jakim stanowisku przychodzi do PXF i zaczyna wprowadzać swoje mało ambitne plany. Zostaje dyrektorem, znaczy nie wiadomo kim on jest bo nikt go nie przedstawił . Chodzą tylko takie słuchy. Czy nie dziwne jest że mając około 40 lat "rezygnuje" z pracy w której spędził sporo czasu ? Jestem przekonany że to spowodowane jest jego osobą. Pracuje w PXF już ze 4 miesiące a dał się poznać tylko że złej strony . Brawo Ty . Nie dorównuje komarowi do pięt

ledmen

jeśli jesteś zainteresowany pracą na tym dziale to daj sobie spokój , zarobki 2500 max mowa tu o starym pracowniku , na początek jakieś 1800 , płacone jest z jakiegoś akordu którego nikt nie liczy , po prosu ile szef żuci tyle mają , praca na trzy zmiany ( bez dodatków ) , praca ciężka i niebezpieczna ,zero bhp , nerwowa atmosfera na dziale , duże wymagania a płaca śmieszna jak na te czasy , dużo osób zwolniło się z tego działu i z tego co wiem kilku niedługo odejdzie , nikt już tam nie chce pracować . szczerze odradzam

BELZEBUB

Wracając do postu Bartka apropo kierownika szlifierni i jego zaangażowania- chodził sam do prezesa żeby Cię zwolnić Bartku, bo bał się, iż doniesiesz prezesowi co się dzieje na szlifierni. Jest to jedyny człowiek w firmie, który się ustawił i całą robotę odrzuca od siebie ( co złego to nie on ). Jak wchodzisz chwilę po 6:00 to nie możesz otworzyć drzwi, jeden wielki dym(smog), bo wszyscy kopcą. Sam dyrektor chwilę po porannej kawce codziennie leci na szlifiernie i dokłada do pieca. Prezes do całej firmy ma pretensje o porządek, ale chyba szlifiernie omija szerokim łukiem, bo tam naprawdę jest jeden wielki (usunięte przez administratora) Kolejny problem to spawacze - wszyscy pracują na 1 zmianę ( jest ich 3 w tym syn kierownika ), ale mają człowieka, który wpada rano i robi robotę za 3, a reszta siedzi z kierownikiem w kanciapie i jarają fajeczki ( czasami też z dyrektorem i kierownikiem działu utrzymania ruchu). Odnośnie do złodziejstwa na magazynie mam nadzieję, że ludzie odpowiedzialni za braki w towarze już za miesiąc zostaną za to rozliczeni ( remanent) . Nie może tak być, żeby za niekompetencje kierowników magazynów płacili uczciwie pracujący ludzie całej firmy. Socjalu brak. Z pozdrowieniami Belzebub

Nick
@BELZEBUB 02.12.2018 16:08

Ten co robi za 3 to pewnie Paweł?.

Aaas
@Nick 02.12.2018 18:29

Przecież nie Grzesiek

.
@BELZEBUB 02.12.2018 16:08

XDDDDD Uczciwi ludzie i pxf coś tu nie gra :)

Nick
@Aaas 02.12.2018 20:24

A Paweł się troje tym aluminium za trzech. Aż szkoda chłopaka.

NickNick
@Nick 02.12.2018 18:29

Tak, Paweł P. robi a pozostali panowie, papierosek, kawka pogawędki itd. Wielokrotnie przychodzę po towar na szlifiernie i scenariusz jest ten sam. Szkoda chłopaka bo znając życie i stawkę ma jedną z niższych.

Nick
@NickNick 04.12.2018 11:52

Tu masz rację najniższa stawka a najwięcej robi na całą resztę. Spawanie aluminium jest naprawdę szkodliwe odkłada się w organizmie i tam zostaje zęby i włosy lecą w kilka lat. Może ktoś się w końcu ogarnie i docenią go?. Bo powinien tam najwięcej zarabiać tak jak pozostali, a nawet więcej. Mam prośbę do osoby decyzyjne w tej firmie która śledzi opinie na gowork. Ze wszystkich tych opinii proszę żeby w sprawie Pawła wyciągnąć jakieś wnioski i docenić go. Chłopak jest tego wart, a sam nie potrafi jak widać walczyć o swoje.

Tiger LED
@Nick 04.12.2018 13:07

Na szlifierni jest bałagan. Bartek jedyny próbował utrzymać tak jakikolwiek ląd. Chłopaka potraktowali jak nikogo a przecież widać było że się starał. Szkoda mi tych wszystkich którzy odeszli bo w tej firmie nie liczy się człowiek i jego zaangażowanie liczą się tylko ciepłe stołki i znajomosci. Sam zamierzam odejść po tylu latach . Prędzej czy później to zrobię

STOKROTKA

Pracuję w tej firmie od niedawna i cały czas czekam na umowę o pracę. To co się dzieje na montażu to czysta patologia, mam tu na myśli brygadzistów a zwłaszcza jednego. Zamiast pracować razem ze swoją załogą to się szwenda po innych działach i stoi z rękami w kieszeni, on nawet jak przez halę idzie to jedną rękę trzyma w kieszeni bo inaczej nie potrafi. Zauważyłam że jest wyjątkowo leniwy i łakomy- to jego główne cechy.Szczerze współczuję tym, którzy muszą z nim razem pracować. Ta firma jest do bani, mam na oku już inną pracę i może już niedługo będę mogła stąd się zwolnić.

Nick2

Ludzie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przestańcie pisać prawdę o PXF(usunięte przez administratora) pieniądze za to zostaną zabrane pracownikom PXF za ich pracę.

Sandałki dyrektora

Czemu nie mówicie o wypłatach? To też jest skandal. Dla ludzi zarejestrowanych ( czyli dla nielicznych ) pierwsza wypłata wpływa na konto ostatniego dnia miesiąc w wysokości od 1000 do 1500 . W zależności od tego ile dana osoba wpisane na umowie brutto . To też nie jest jakaś wielka kwota bo Wacha się to od 2100 do 2600 brutto. Za to druga część jest pod stołem gdzie pracownicy nawet nie mogą wziąć ze sobą pasek rozliczeniowy. Nawet zdjęcia mnie można zrobić tego paska. Zazwyczaj wypłacają do 10go każdego miesiąca . Ale jest to tylko teoria . Praktyka jest inna. Szef przywozi pieniądze ale zawsze jest ich za mało . Pracownicy pchają się do kolejki jak za komuny do sklepu. Żeby tylko wziąć co do nich należy . Zawsze brakuje dla wszystkich . Szef przywozi po kilka razy . A co on nie wie ile ma wypłacić pracownikom ? Ludzie się denerwują bo są zbywani. Sami oceńcie czy warto się męczyc za 10 zł na godzinę

Wizjoner

Ha ha tak tak..chyba to jakas agitacja ze strony Lidla ,żeby tam ściągnąć ludzi z pxf . Poczytajcie sobie dla odmiany opinie na go worku o pracy w magazynach lidla, dowiecie sie wszystkiego :D

Sandałki dyrektora
@Wizjoner 01.12.2018 07:42

Lidl nie musi agitować po jakiś stronach z opiniami firmy żeby zatrudnić pracowników . Na szkoleniach jest już cała obsada . Teraz trwa selekcja. Lidl radził sobie świetnie i będzie sobie radził dalej przez pokolenia bo tam się szanuję dobrych pracowników . Nie ma jakiś chorych układów między kierownikami. Nadmienie że w PxF wogole nie szanuje się przykładnych pracowników.

Bezimiennyczłek

Wszystko to prawda co tu piszą.Jedyne co bym dodał to między innymi sytuacja z dnia dzisiejszego ale i nie tylko dzisiejszego bo coraz częściej się to zdarza.Nie ma roboty niektóre działy tylko do wyjścia pana Wiesława robią coś a potem kombinują i szukają sobie zajęcia bo nie mają co robić.Nie będę wymieniał nazw działów ale każdy kto tu robi/ robił wie o co chodzi.Przyjmują nowych ludzi a nie ma roboty dla starych pracowników.Kto normalny tak robi? Młode dziewczyny dostają bęcki podczas gdy się jeszcze uczą wszyatkiego ,są przenoszone co chwilę jak śmieci na różne działy zamiast dać je na jeden żeby się nauczyły porzadnie co z czym się je.Oczekuje się od ludzi bez wykształcenia elektrycznego żeby od razu nie wiadomo jak szybko robili.Dla większości ludzi jest to normalne na wszytko potrzeba czasu.Jak ktoś chce to się nauczy no po coś ten okres bez pełnego wynagrodzenia jest ale to już nie mnie oceniać.Ta firma jest conajmniej dziwna.Mozna by całe księgi pisać o tym co jest tu źle.Czesto nie ma komponentów które są potrzebne, rastrów do lamp, sprząta się ( rozmazuje maszyną brud ) jak mają przyjechać jacyś ważni ludzie ( prezes).Ludzie którzy tu pracują są traktowani jak murzyni do trzepania kasy.Sam na umowę czekałem 2 lata i się nie doczekałem.Jak większość odchodzę do Lidla bo tu robi się coraz gorszej.Mialem nadzieję że ten dyrektor coś zmieni jednak się przeliczyłem

KAPUSTAiKWAS

Pracowałem niedawno i na szczęście moje zostałem zwolniony. Mój brygadzista nie był ze mnie zadowolony ale nie tylko on.kierownicy również.Jezeli ktoś myśli że tu traktuje się wszystkich sprawie to jest w błędzie.Wyciagadz telefon na chwilę to zostaje ci zwrócona uwaga.No chyba że masz plecy bądź jesteś brygadzistą.Wtedy możesz wszystko:dzwonić i rozmawiać kiedy chcesz i ile chcesz,robić sobie przerwę kiedy chcesz, chodzić na inne działy rozmawiać z innymi śmiać się i robić co chcesz. Ten zakład jest chory.Mierzą ludziom czas pracy stoperem.Nie wyrabiasz się w dziwnych wymyślonych szybkościach pracy?Wylatujesz.Chcesz iść zapalić bo kierownicy palą i chce co się palić?To usłyszysz że ciągle cię nie ma i masz się pilnować bo wylecisz.Stawki też powinny być wyższe zarówno akordowe jak i te godzinowe.Nie ma tu żadnych dodatków za obowiązkowe soboty.To samo z nadgodzinami czy dodatkami na święta.Tylko ta firmą chyba nie docenia konkurencji Lidla.Wielu ludzi planuję odejść do Lidla dostać od razu umowę ,normalne stawki , dobre socjalne.Czyli jedynym słowem wszystko czego nie daje pxf lighting

Pracownik biurowy
@KAPUSTAiKWAS 22.11.2018 17:10

Z Twojej wypowiedzi wynika że jeśli byś mógł korzystać z telefonu i palić kiedy tylko chcesz to było by ok?. Ale uwierz mi że nie tak to ma wyglądać. Zarówno Ty jak i my wszyscy przychodzimy pracować. Pewnie to Twoja pierwsza praca?. Ps. Z takim podejściem do pracy to nigdzie długo miejsca nie zagrzejesz, a jeśli myślisz że w lidlu będzie tak wspaniale to spróbuj.

Bartek że szlifierni
@Pracownik biurowy 23.11.2018 19:34

Wszystkie odpowiedzi pisze dyrektor . Znaczy ten gość nawet obok dyrektora nie stał. Wszystko co napiszecie na Pxf ten gość będzie prostował . Niektórzy mają takie zajęcie. Nic innego w firmie nie robi to trzeba chociaż w internecie pokazać . Dyrektorze zacząłeś się już ubierać normalnie jak człowiek, nie jak zwykły fizyczny pracownik. Oprócz palenia papierosów na szlifierni i wchodzenia w (usunięte przez administratora) Arturowi to chyba nic innego nie potrafisz zrobić. A nie, chciałeś umowy śmieciowe dać ludziom bez zatrudnienia. Hahaha nawet nie wiesz co o tobie myślą i mówią pracownicy . Ale to od razu widać że jesteś slabym pracownikiem . Tylko patrzeć aż podzielisz losy byłych dyrektorów. Tu Bartek że szlifierni . Pamiętasz jak wpadłeś w kąt gdzie jadłem kanapki? Nic nie mogłeś mi zrobić to zwolales cała świtę. Ale zrobiłeś popelinę . Tylko do tego się nadajesz. Firma spoko tylko kierownicy i dyrektor to niedojdy.

Bartek że szlifierni
@Bartek że szlifierni 28.11.2018 15:27

P.S. W Lidlu jest wspaniałe

Nick
@Bartek że szlifierni 28.11.2018 15:27

To w Pxf jest brak stołówki że w kącie musiałeś jeść?

Bartek że szlifierni

P.S. Z całym szacunkiem do Artura. To chyba jedyny zaangażowany kierownik. Dobrze mi się z nim pracowało .

fadingray

Brak funduszu socjalnego Brak parkingu dla pracowników fizycznych Brak szkoleń dla pracowników Brak kontroli jakości Brak premii reklamacja? = Brak wynagrodzenia nie polecam pracy w tej firmie.

Nick2
@fadingray 07.10.2018 16:27

Dopisał bym do tego: Brak dodatku za godziny nocne Brak dodatku za nadgodziny Brak dodatku za przymusowe pracujące soboty Brak organizacji Brak logicznego myślenia u pseudo kierowników.

Szczery
@fadingray 07.10.2018 16:27

Dodał bym do tego brak jakich kolwiek perspektyw. Jedynie co w tej firmie może się zmienić to stawki akordowe, oczywiście na minus. Niby nowy dyrektor miał wszystko uzdrowić, ale On woli palić na szlifierni. Albo stać przy Lini i się śmiać... A miało być tak pięknie... Odliczamy dni do Lidla...

Sandał

Do zakładu podobno trafił nowy dyrektor. Nikt pracownikom go nie przedstawil. Poszły plotki że to dyrektor ,bo chodzi takie coś po firmie ,ale wogole nie przypomina dyrektora ani nie zachowuje się jak dyrektor. Zero autorytetu, zero. Jeżeli chcecie mieć w pracy ubaw po pachy i codziennie oglądać kabaret to zapraszam do PXF

Nick
@Sandał 11.09.2018 16:23

Dajcie mu szansę, może musi się rozkręcić. Na razie zbiera informację. Może choć nie lata z kamerą i filmu z ukrycia tak jak jego poprzednik próbując się wykazać ?.

Sandał
@Nick 11.09.2018 20:20

Haha. Wykazac? Przeciez na wyglad pracuje sie od mlodych lat. Juz nic nie zdola poprawic w swoim wygladzie. Dla wielu pracownikow w firmie ma on wyglad komiczny . Nie umie o siebie zadbac, a chce byc dyrektorem. Jakby stanął przy bramie powiedziałbym że to ochroniarz

Nick
@Sandał 14.09.2018 11:28

Wygląd nie jest największym. Być może okaże się dobry w tym co ma robić. Nie oceniaj proszę ludzi po wyglądzie.

Opona
@Nick 14.09.2018 21:14

Nie upominaj innych i nie mów co mają robić bo ta strona nie służy do tego. Wracajac do tematu , w niektorych profesjach faktycznie trzeba posiadać odpowiedni wygląd ponieważ kto chciałby chodzić do szczerbatego dentysty , albo do garbatego fizjoterapeuty? To jakim wyglądem prezentuje się dyrektor chodzący po firmie w sandałach ? Gdyby miał rozmawiać z ważnym kontrahentem to jak wtedy prezentuje firmę ? Śmiech na sali. Albo jak z nim porozmawiać gdy śmierdzi papierosami aż trzeba się odsuwać ?

Nick
@Opona 17.09.2018 09:51

Ja grzecznie proszę o odrobinę kultury, a napewno nie upominkami i niczego nie każe. I taka mała rada dla Ciebie jeśli tak wiele wiesz o zarządzaniu firmą to pracuj nad sobą i się rozwijają, może kiedyś i Ty zostaniesz dyrektorem. Bo wiem jedno na takie stanowisko trzeba sobie zapracować.

Opona
@Nick 17.09.2018 18:42

Chyba źle coś zinterpretowales. W którym momencie okazałem się brakiem kultury, że właśnie o nią prosisz? Co ja Ci zrobiłem że życzysz mi aż tak źle ? Nigdy nie chciałbym być dyrektorem. Zbierać burze wcale nie siejąc wiatru tj. zbierać ciągle opierd...l od prezesa za wszystko i nic. Chcesz być uprzejmy to życz mi sukcesu we własnym biznesie bo właśnie taki stwarzam . P.S. widać że dyrektor to czyta bo zmienił sposób ubierania, lecz nie o to w tym chodzi .

Nick
@Opona 27.09.2018 17:29

Oczywiście że życzę Ci powodzenia w twoim biznesie. A jeśli pytasz w którym momencie to już Ci odpowiadam, dla mnie komentowanie czyjegoś wyglądu jest grzecznie i w porządku. Moim zdaniem każdy powinien zająć się sobą. A ocenę temu Panu może wydać po jego efektach pracy a nie po wyglądzie.

Składak

Ta firma jest inna niż wszystkie a mianowicie sam prezes ( właściciel) nie ma decydującego zdania . Firma rządzi jeden kierownik który pełni funkcję dyrektora. Ma on takie haki na szefa iż decyduje za niego a prezes nie może się jemu sprzeciwić

Marcin

@Po wielu latach, wspominasz o wypłatach "pod stołem", czy pracownicy otrzymują wynagrodzenie bez umowy, czy w taki sposób wypłacane są jakieś dodatkowe pieniądze, na przykład premie? Co dla Ciebie oznacza, że "ludzie sami sobie szkodzą"? Czy relacje między pracownikami są napięte?

Qwerty
@Marcin 25.06.2018 13:48

Umowa na najniższą krajową, pieniądze pod stołem płatne za akord. Soboty obowiązkowe nie płatne według kodeksu pracy tak jak i praca w nocy na dziale maszynowym. Jak przychodzi wypłata i tak jest mniejsza z tytułu np. reklamacji, której nikt nie widział, lub . . .

Po wielu latach

Robota fajna i czysta ale ludzie sami sobie szkodzą. Pieniądz niewielki jeszcze pod stołem to ogromny minus. Za dużo czasu na gadanie i ploty i robi się przez to chaos. Brudem na kółkach tyle w temacie.

Marcin

@Jaa, jeśli sądzisz, że Twój komentarz został niesłusznie usunięty, skontaktuj się proszę z administratorem forum, by wyjaśnić tę kwestię. Pracodawcy nie mają wpływu na treści pojawiające się w serwisie. To administrator decyduje, czy powinny zniknąć, a te, które zawierają wulgaryzmy czy dane osobowe, mogą zostać poddane moderacji. Oczywiście każdy ma prawo wypowiadać się na forum na temat pracodawcy i nie ma tutaj znaczenia czy zamieszczane opinie są pozytywne czy negatywne, niemniej musisz pamiętać że zamieszczasz treści na forum publicznym. Administracja serwisu jest zobowiązana do usuwania treści naruszających prawa innych osób - więcej na ten temat przeczytasz w regulaminie - https://www.gowork.pl/regulamin Jeśli możesz, napisz w sposób rzetelny i kulturalny swoje zdanie na temat PXF.

dontTrustPeopleInGlasses

uważajcie, bo dostaniecie wszyscy minusa!!!

Jaa

@MARCIN osobiście dodałem tu jeden komentarz w którym było 100% prawdy co dzieje się w firmie i w żaden sposób nie był on niezgodny z regulaminem tylko nie wygodny dla kadry rządzącej więc widać teraz wszędzie taka władza że niby masz wolność słowa i wyrażania swoich poglądów i uwag co do danej firmy jak i politycznych ale z drugiej strony zawsze znajdzie sie partia w przypadku polityki, a tu ludzie w przypadku firmy którzy jednak wpływają na opinie i te które są im nie wygodne zostają usunięte w całości jak w moim przypadku lub częściowo jak w przypadku innych komentarzy co samo w sobie świadczy jaka to firma skoro z byle komentarzy robi sensacje na skalę całej firmy

Ja
@Jaa 21.05.2018 01:00

To prawda z ponad 30 komentarzy zostało 6. Więc do końca uczciwe to nie jest.

Marcin

@PXFMAN, z forum są usuwane jedynie opinie niezgodne z regulaminem, naruszające jego zasady. Negatywne wpisy, ale zgodne z regulaminem, nie zostają wykasowane. Odradzasz pracę w firmie, możesz uzasadnić, z jakiego powodu? Jakie wady dostrzegasz? Co możesz powiedzieć o atmosferze?

Max

Nie sądzcie a nie będziecie sądzeni zakończyłem pracę w Pxf a praca ta polega na pracowanie na brygadzistów 2-3 się angażuje w to co się robi reszta przychodzi i udaje że coś robi.Główne ich zajęcie to plotki.Łatwo oceniać a wystarczy spojrzeć na siebie .Potraficie tylko krytykować innych i jak wam zle a i tak będziecie tam się trzymać nogami rękoma by tam pracować bo gdzie was przyjmą i gdzie wam będzie lepiej.Tak wam zle a większość pracuje od początku istnienia tego zakładu.Idźcie zobaczcie gdzieś indziej zobaczycie co to praca.Macie za dobrze najlepiej udawać że się robi i narzekać jeszcze publicznie ????

Miecz

Tnę powietrze i oczyszczam ludzi z nieprawości. Firma jest ogromna lecz od pewnego czasu można zaobserwować stagnację. Z dnia na dzień to samo a to z powodu ludzi zarządzających PXF. Osoby te w pracy kierują się monotonnościa. Co jest destrukcyjne, chyba w każdym zawodzie. Zamiast pracować nad udoskonaleniem , poprawieniem jakosci, wymyślać nowe , starać się za wszelka cenę, wolą przesiedzieć dzień przed komputerem. Szkoda że prezes tego nie widzi. Najbardziej lubiana osoba (ironia) w firmie tj. kierownik magazynu surowców właśnie prezentuje taka postawę. Jest ociężały w działaniu i flegmatyczny. Z takimi cechami powinien robić za ciecia. Zachęcam do pracy tylko uważajcie na niektóre osoby i nie dajcie się poniżać.

PXFMAN

Poszła chyba niezła kasa aby zlikwidować z GOWORK prawdziwe opinie o zakładzie, a było dużo prawdy co się dzieje. Reasumując: Nie idźcie ludzie tu nigdy do pracy.

Zostaw opinię o PXF Lighting - Kałuszyn

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PXF Lighting