Luminis S.C.

Kraków

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 67 ocen.

Opinie o Luminis S.C.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luminis S.C.

Martyna

Zastanawiające jest to milczenie od wielu miesięcy. Warto aplikować, jaka atmosfera w pracy?

Agata

Witam, Czy ktoś załatwił już sprawę z PIT za 2016? Jeśli tak proszę o maila z jakiś działającym do nich kontaktem agatk5@wp.pl

d

Ktoś wie co z tymi PITami?

krakus

Nie dajcie się zwieść tym OSZUSTOM. Te pozytywne komentarze, dodawane co kilka minut? Panowie oszuści chcą odbudować reputacje, (ale czy kiedykolwiek ją mieli?). Ja na szczęście w porę się połapałam, ze to ściema i nie pootwierałam tych kont, ale dowód do zeskanowania dałam;/ OMIJAJCIE SZEROKIM ŁUKIEM!

aga

więcej na nich straciłam niż zyskałam oszuści nie zostały konta zamknięte a dziś otrzymałam wezwanie od windykacji. oszuści

megi

Misiek 2016-06-06 12:40:19 Możesz się ze mną skontaktować na maila magdziamagdzia15@poczta.onet.pl ? Chcę wiedzieć czy coś się ruszyło w tej sprawie. Ja zostałam oszukana przez tą samą firmę tylko pod nazwą Lemniscate.... Czy osoby, które obawiały się o PIT11 też mogą do mnie napisać? Mam teraz ten sam problem i obawiam się, że do końca lutego nie dostanę tego dokumentu. Nie wiem w jaki sposób załatwić to ze Skarbówką.

WTF

Czy ktoś dostał wezwanie na policję w sprawie zawarcia umów ubezpieczenia na życie??

annag
@andre 07.12.2016 16:57

też chciałabym skontaktować się w sprawie wezwania

1234
@annag 09.12.2016 15:39

Ja takze chcialam sie skontaktowac w sprawie wezwania

Ernest

Tez mam u nich problem, mianowicie z PITem. Ma ktos jeszcze ta sytuacje? ernesto1103@o2.pl

Anet
@Ernest 25.08.2016 10:04

Mam ten sam problem i martwię się o Pit. Zero odzewu. Numer nie odpowiada, pieniądze nie wypłacone. Porażka....

asikx

Teraz to działa chyba pod nazwą IMF, w tym samym miejscu... Na rozmowie wszystko wygląda wspaniale! Gorzej z resztą. Stracone dwa miesiące - kasy nie ma. Na maile nie odpisują, telefon nie odpowiada. I uprzedzam, że w tym przypadku wypłaty miały być w systemie tygodniowym...

Ola

Czy ktos wie jak sie skontaktować z tymi bucami???? Nie mam ani wynagrodzenia a bankom musze JA zapłacić za prowadzenie konta!!! Wynieśli sie z dietla, telefony wyłączone od miesięcy... Co mam zrobic :(??

siara

widzę że w końcu oszuści zaglądają na fora, nagle arę komentarzy dobrych co parę minut Jeśli wybieracie się tam do pracy ODRADZAM, telefonu nie odbierają, kasy nie ma,

spartakus

Firma zetelna wypłacalna Daje soe dorobić przynajmniek W kamieniolomach moi ludzie pracuja szybko i dokladnie, Daje sie zauwazyc zapal i szczere zaangazowanie. Do pracy codzien staja wszyscy nikt sie nie leni i nie kradnie, Wszystkie okowy i narzedzia sa zawsze w doskonalym stanie. Praca przebiega zgodnie z planem marmur jest tu najwyzszej klasy Smiertelnosc niska stan fizyczny kontrolujemy przez badanie Wydajnosc pracy stale wzrasta, i niezalezna jest od rasy Chociaz na wszystkich frontach robot wciaz najwytrwalsi sa Germanie Wszyscy zdajemy sobie sprawe ile dla panstwa trud nasz wazy, Dzieki ktoremy stana gmachy co swiat zadziwia swym ogromem: Place ulice proste drogi luki tryumfalne dla cesarzy, Porty swiatynie i posagi i gospody i publiczne domy... W nich nasza czastka trudow tlumu duma co przetrwa wieki cale I stad czerpiemy swoja sile choc po nas nie zostanie znaku Lojalni i do konca wierni bedziemy marmur kuli dalej O czym melduje dzis jak co dzien starszy niewolnik

Luminis DEIV

WzmoŜona konkurencja na rynku pracy sprawia, Ŝe obsługa klienta jest tym co najczęściej róŜnicuje firmę, produkt, bądź uwagę w świadomości konsumenta – pozwala odnieść sukces rynkowy bądź jest przyczyna poraŜki. Konsumenci stają się coraz bardziej wymagający, charakteryzując się przy tym mniejszą wyrozumiałością wobec wszelkich uchybień, szczególnie związanych z obsługą. Dziewięciu na dziesięciu niezadowolonych klientów nie wnosi skarg – jednak siedmiu z nich juŜ nigdy nie powraca. Typowy niezadowolony konsument podzieli się swoimi doświadczeniami z ośmioma znajomymi. Coraz częściej kierownictwo firmy wskazuje na to, Ŝe obsługa klienta jest priorytetem, poniewaŜ poziom usług jest kluczowym czynnikiem odróŜniającym od konkurencji, jest teŜ podstawą budowania trwałych więzi, które przekładają się na wielkość sprzedaŜy. Badania mystery shopping „tajemniczy klient” pomagają uzyskać rzetelną i obiektywną informację dotyczącą jakości obsługi klienta w palcówkach danej firmy. WzmoŜona konkurencja na rynku pracy sprawia, Ŝe obsługa klienta jest tym co najczęściej róŜnicuje firmę, produkt, bądź uwagę w świadomości konsumenta – pozwala odnieść sukces rynkowy bądź jest przyczyna poraŜki. Konsumenci stają się coraz bardziej wymagający, charakteryzując się przy tym mniejszą wyrozumiałością wobec wszelkich uchybień, szczególnie związanych z obsługą. Dziewięciu na dziesięciu niezadowolonych klientów nie wnosi skarg – jednak siedmiu z nich juŜ nigdy nie powraca. Typowy niezadowolony konsument podzieli się swoimi doświadczeniami z ośmioma znajomymi. Coraz częściej kierownictwo firmy wskazuje na to, Ŝe obsługa klienta jest priorytetem, poniewaŜ poziom usług jest kluczowym czynnikiem odróŜniającym od konkurencji, jest teŜ podstawą budowania trwałych więzi, które przekładają się na wielkość sprzedaŜy. Badania mystery shopping „tajemniczy klient” pomagają uzyskać rzetelną i obiektywną informację dotyczącą jakości obsługi klienta w palcówkach danej firmy.

Marley

Ja dostałem sporo zlecen bardzo zadowolony jestem ze wspołpracy firma na wysokim poziomie Oby wiecej takich było !!!!"bawiłem" w tajemniczego klienta i nie mogłem narzekać. Raz trafiłem śmiesznie, bo miałem zrobić zakupy za 50 zł, a wypłata za to zlecenie opiewała na 35 zł:-) Na szczęście chodziło o spożywkę, więc zaopatrzyłem lodówkę w kilka rzeczy. Ogólnie to nie nazwałbym tego pracą, raczej jako swoiste hobby. Gdybym miał czas to zapewne jeszcze bym się (...)

luiza

nie wiem jak u was ale ja jestem bardzo zadowolona .kase dostałam zgodnie z umową po 3 miesiącach praktycznie za nic Płacą 15 zł za godzinę kto klientowi płaci wiecęj w krakowie

ZuZanna 123

dobry kontakt otrzymałam pieniadze

klient luminis SC

świetny kontakt .Podany tel zawsze odpowiada dostałam swoją kasę zgodnie z umową po 3 miesiącach.Konta bankowe zamkołam bez problemów po zakończeniu badania, należą przecież tylko do mnie .

tajemniczy klient roki

Jesli ktoś nie umi czytać umowy i nie słuha na szkoleniu to nic dziwnego że nie rozumie swojego zadania. Jesli masz załoyc 5 kont jako tajemniczy klient aby je monitorować to czemu się dziwisz że to masz robić ,natym polega twoja praca. Jesli masz w umowie ze 3 miesiace czekasz na pieniadze to dlaczego sie denerwujesz. Firma do sierpnia normalnie znajdowała się pod wskazanym adresem. Ateraz zmienia siedzibe o czym informuje.

tajemniczy klient roki

Ja przeciwnie mam bardzo dobre zdanie o tej firmie Otrzymałem swoje pieniądze zgodnie z umową założyłem 5 konto ktore mogłem zamknąć w kazdej chwili .Załozyłem je bo natym polega praca tajemniczego klienta aby sprawdzić bank! Proces trwa 3 miesiące i po 3 miesiącach zgodnie z umową dostalem pieniądze! Zlecen wiecej nie dostałem bo nie ubiegałem sie o nie!

Anja

Ja również mam problem z tą firmą, nie odpisują na maile i nie odbierają telefonów, a teraz kiedy chce pozamykać konta w bankach okazuje się, że nie mogę, bo wszędzie prawie mam naliczone dodatkowe opłaty za niekorzystanie z kart, w związku z tym proszę was o kontakt na a.fed13@vp.pl jakbyście coś z tym robili, ja się bardzo chętnie dołączę

Paulina
@Anja 04.08.2016 18:29

idę w ten pt na policje. na mogilskiej do komendy. jak ktoś ma ochote zgłosić to to zapraszam

Paulina

Ja również dałam się nabrać na to wszystko, czekam od marca na pieniądze i nic. Zamierzam do zgłosić do PIPu

Xxx

Czy ktos ze mną pójdzie odzyskać swoje pieniadze?

siara
@Xxx 22.07.2016 08:12

zostaw maila skontaktuje się z tb :)

Wydudkana
@siara 23.07.2016 00:21

siara - skontaktuj się i ze mną oterkon@autograf.pl

luminisnajgorsze

to jest zdecydowanie #najgorszapraca, na szkoleniu już mogłem się domyślić jak gość nie potrafił powiedzieć know-how, tylko HAŁ KNOŁ. Wypłatę otrzymałem 2 miesiące po czasie, 3 razy mniejszą niż powinienem i to JEDYNĄ, bo tylko jedno zlecenie dostałem, a jestem tam niby zatrudniony już 5 miesięcy. Nie opłaca się, nie działa ta firma dobrze. Nie odbierają telefonów, ludzie w biurze "nie wiedzą o co chodzi".

bylypracownikluminis

Luminis to banda oszustów. Pracujesz dla nich, a oni nie wypłacają Ci wypłaty. Nie odbierają telefonu jak chcesz wyjaśnień. Strzeżcie się przed nimi.

Kamila

Czy komuś się udało coś załatwić może?

Klałdyja
@Jonasz 08.08.2016 11:45

Człowieku, to skąd bym miała hajs w ręce? byłam tam w czerwcu, bo się przeprowadzałam. Postraszyłam policją, gdzieś zadzwonił, powiedziałam, że się nie rusze bez pieniędzy. Można? Można. Są, ale pod nazwą "Lemniscate", a nie "Luminis", jak wcześniej. I mój "ulubiony" Dawid Chyc-Magdzin także nadal tam wtedy siedział. :) Nie wiem jak teraz.

abc
@Klałdyja 04.10.2016 20:15

Witam, Od września pod podanym adresem funkcjonuje zupełnie niepowiązana z Luminis/Lemniscate agencja internetowa. Z informacji jakie udało mi się uzyskać właściciel firmy Luminis wypowiedział z końcem czerwca umowę najmu tegoż lokalu argumentując to brakiem wyłacalności.

Jeden

Jeden z nich to na pewno Dawid Chyc-Magdzin. Reszty niestety danych nie znam, zawsze jakiś trop

Tola

Czyli mam rozumieć, że nie ma już co szukać na Dietla, bo się stamtąd zwinęli?

Adam

Czy ktoś kojarzy nazwiska wspólników Luminis sc , bo net jakby nagle z tego został wyczyszczony

Paligat

Witam ! Nie dostałem od nich PIT'u i teraz jestem ścigany przez urząd skarbowy, nie wiem co z tym zrobić a z nimi nie ma kontaktu, macie jakieś dojście do nich? Mial ktoś z Was taki problem?

Asieeeeeek
@Paligat 08.06.2016 23:08

Cześć :) Czy sprawa z pitem się wyjaśniła? Bo ja właśnie nie mogę się z nimi w żaden sposób skontaktować a pit jest mi potrzebny jak najszybciej

Remek
@Asieeeeeek 15.02.2017 12:34

Myślę, że Pitu nie otrzymasz ponieważ ta firma już nie istnieje, numery mają poblokowane, e-maile fałszywe. Jednym słowem - zwiali bez jakiejkolwiek odpowiedzialności.

Misiek

Na Dietla w Krakowie nie ma ich już od 2 miesięcy , nabili ludzi w butelkę i zwiali , mają też nową nazwę LEMNISCATE S C , oszukują ludzi i na tym zarabiają , przygotowuję pozew do sądu , jeśli ktoś chciałby się dołączyć i zrobić zbiorowy , zapraszam do kontaktu .

Paulina
@Misiek 06.06.2016 12:40

proszę o kontakt : paulina.rym@gmail.com Chętnie się podłączę do pozwu.

kamil
@Misiek 06.06.2016 12:40

Wita, Chciałbym dołączyć się do pozwu zbiorowego, gdyż też zostałem oszukany przez tę firmę.

Klaudia

Hej czy rozmawiacie o firmie dietla 39/3?

tymtyrym

tola, ja planuję jakoś w najbliższym czasie tam pójść. Byłem już u nich raz i po 2 tygodniach od mojej wizyty przesłali zaległe pieniądze. Wybieram się, żeby pozamykali mi te konta w bankach, bo debet zapewne rośnie... A i pieniędzy na kolejne zlecenie nie otrzymałem

tola

Czy ktoś z Was planuje wybrać się do nich w tym tygodniu?

itsokay
@tola 29.05.2016 09:52

Nie można, bo nie prpacujemy na umowę o pracę. Można tylko z powództwa cywilnego na policji założyć sprawę przeciwko nim.

bumbum

Czekam do końca bm na wpłatę. W umowie jest (przynajmniej mojej), że na wypłatę trzeba czekać 3 miesiące. Więc tak to mniej więcej wypada. Po tym czasie zgłaszam skargę do Państwowej Inspekcji Pracy - skargę można złożyć przez internet, do czego Was zachęcam. Jeśli wpłynie dużo skarg PIP zajmie się sprawą szybciej. Skargi należy składać Okręgowego Inspektoratu Pracy w Krakowie. Tylko jeśli będziecie wypełniali skargi to rzetelnie opiszcie sprawę.

przezorny

Oszuści i krętacze, biuro wiecznie zamknięte, zero odzewu z ich strony. Jedynie dobrze że w porę się skapnąłem i nie otworzyłem tych kont bo już wiedziałem o co chodzi. Jedynie chciałem tylko wypowiedzenie złożyć ale niestety musze czekać aż umowa wygaśnie sama bo zastać ich osobiście jest raczej niemożliwe.

Aleksandra

Pracowałam w tej firmie przez miesiąc, wykonałam wszystkie zadane zlecenia I NIE OTRZYMAŁAM WYNAGRODZENIA. Mówili, że niby zapomnieli, że niby sie coś pomyliło, widocznie mają taką standardową metodę wyłudzania. Do tej pory walczę, aby odzyskać zaległe wynagrodzenia.

bisior93

Dostałem info ze zaleglosci uregulują do konca przyszlego tygodnia, mam nadzieje ze tak, zobaczymy

ieofij

Czy ktoś z Was, w następnym tygodniu wybiera się do nich odzyskać swoje pieniądze oraz dowiedzieć się co dalej z debetami i z kilkoma założonym kontami? Proszę piszcie, bo wolałabym iść z kimś

xxxxxx

nie można się dodzwonić... telefon wyłączony, pieniędzy brak. NIE POLECAM!!!!

tola

Panom się chyba nie chce pracować, ile razy przyjeżdżam do biura w sprawie mojej sytuacji, zawsze zastaję głuchy domofon. Na stronie wyraźnie jest napisane, godziny otwarcia 10.00-17.00, ale dziwnym trafem nigdy w tych godzinach nie mogę ich zastać. Dzisiaj próbowałam się skontaktować, telefon wyłączony. Na szkoleniu obiecywano, że zamknięcie rachunkow bankowych należy do ich obowiązków, mam konta w 6 bankach i czekam od roku na zamknięcie tych rachunkow, debety na kontach rosną, a oni za każdym razem obiecują, że się tym zajmą, ale nigdy nic z tego nie wynika. Dla mnie jest to nerwowa i niekomfortowa sytuacja. Żałuję, że wpakowałam się we współpracę z tą podejrzaną firmą. Chciałabym wyjaśnić tą sytuację jak najprędzej, nie mam sie siły z nimi użerać, ktoś jeszcze ma podobny problem i chciałby to wyjaśnić z nimi osobiście? Może w grupie byłoby raźniej, a panowie przestaliby wszystkich zbywać.

nick

Ja też właśnie otrzymałem zaległą wypłatę, teraz czekam na kolejne zadania.

kasia92

Po długich oczekiwaniach w końcu wszystko wyjaśnili i otrzymałam moją wypłatę, zobaczymy co będzie dalej.

xxoloxx

Jak już wyżej wspomniano, pierwsze zlecenie polega na założeniu paru kont bankowych. Przy zakładaniu jednego z nich (Getin Bank bodajże, ale nie jestem pewna) potrzebny jest skan dowodu. Gdy o tym wspomniałam jeden z Panów prowadzących szkolenie bez większego oporu wziął mój dowód w celu zeskanowania. Ja niestety, nie myśląc za wiele, po prostu oddałam mu ten dowód. Plik przesłał mi mailowo zachowując tym samym skan mojego dowodu w swoich zasobach. Po ukończeniu 'zlecenia' wyszłam nieco zniesmaczona. Trafiłam na tą stronę i dzięki Waszym opiniom zdecydowałam zrezygnować z dalszej współpracy z tą firmą. Dzięki! A teraz moje pytanie, czy to że zachowali oni mój skan dowodu może być w jakimś stopniu niebezpieczny?

djwhite3000

Odezwali sie. Widac ze to pan michal i Dawid robili sobie z nas jaja. Zarząd Luminis przepraszam za bledy i opóźnienia i gwarantuje nowe zadania i rzetelność w wyplatach. Zobaczymy co dalej. Mam nadzieje ze będzie juz ok bo mojej interwencji.

minor93
@djwhite3000 15.04.2016 12:09

wlasnie otrzymalem zaległą wypłatę, nie są tacy żli, dobrze ze sie wszystko wyjaśniło :)

djwhite3000

Bylem tam wlasnie. Dawida i michala nie ma. Bylo dwóch innych bardzo zdziwionych narobilem rabanu. Dalem un dwie godziny na kontakt inaczej będą mieli duży problem. Zobaczymy. Prosze o kontakt wszystkie osoby pokrzywdzone i strat w pod nr 507368482. Zajmę sie ta sprawa osobiście wspólnie z wami. Czekam na kontakt

djwhite3000

Panie i panowie. Luminis to jedna wielka banda zlodzieji i oszustów. ZBIERAM EKIPE KTORA WSPOLNIE SIE ZE MNA TAM PRZEJDZIE. JA BEDE GLOWNYM PROWODEREM. WSPOLNYMI SILAMI TAKICH DWOCH GOSTKOW JAK DAWID I MICHAL WYMIEKNA. MOJ NR TEL 507368482 DZWONCIE I UGADAMY U NICH WIZYTE.

szkoda słów

nie ma kontaktu z nimi wcale, nie odpisują na maile, nie zlecają pracy mimo zapewnień na szkoleniu, że będzie ich ogrom. Kont w bankach pootwierane siedem, oczywiście tylko i wyłącznie przez ich linki..."pierwsze zlecenie". Szkolenie= wysłuchiwanie tego samego co na rozmowie rekrutacyjnej+ niesmaczne, nieśmieszne, żenujące żarty Pana prowadzącego, innymi słowy strata czasu. Nie rozumiem tych zapewnień o świetności firmy, o dobrych zarobkach, bonusach za przepracowany czas. Nie pojęte jest dla mnie kłamanie ludzi w tak perfidnie wyrafinowany sposób...Nie polecam!

czaryone

UWAGA OSZUŚCI !!! Firma to jeden wielki wał. Pan prostak bajeruje cie przez trzy godziny, strzelając prostackie żarty i chwaląc się że i tak nie będą odbierać od ciebie telefonów. Ta firma to wał. Na koniec spotkania dostajesz pierwszą "pracę" która polega na założeniu siedmiu kont w siedmiu bankach!!! Przez ich stronę z ich ID. TA FIRMA DOSTAJE PROWIZJĘ Z ZAŁOŻONYCH KONT I NA TYM POLEGA ICH DZIAŁALNOŚĆ!!! OSZUŚCI!!!

Luminis SC Tom
@czaryone 14.04.2016 09:25

Realizację badań Tajemniczego Klienta wspiera autorski system firmy zleconiodawczej Koncernu Banku . Pozwala on na tworzenie kont o zróżnicowanym poziomie dostępu, umożliwia nadzór nad badaniem oraz feedback od ocenianych placówek. Specjalistyczne oprogramowanie umożliwia automatyczne raportowanie dotychczasowych wyników wraz z możliwością eksportowania w postaci zgodnej z MS Office. Forma raportu z badania Mystery Shopping dostosowywana jest do preferencji Klienta.Oprogramowanie, które jest przeznaczone do zarządzania wynikami badań, pozwala przechwytywanie odpowiedzi zwrotnej ze strony ocenianych sklepów na stworzenie różnych rodzajów kont, z różnymi zakresami uprawnień. System umożliwia też eksport danych do popularnych formatów plików, tj. format zgodny z MS Office. Opcje dostępne przy eksportowaniu danych, umożliwiają także przedstawienie graficzne zebranych danych. Zadania tajemniczego klienta są określone z góry jak również umowa przewiduję 3 mieisiące po zakończeniu zadania wypłatę wynagrodzenia.Nie wiem skąd pana pretensje.Najpierw proszę się wywiązać całkowicie z umowy

o_O

Jeśli to wszystko prawda co tutaj piszecie to proponuje zebrać wspólnie siły i zgłosić sprawę do sądu pracy lub ewentualnie do windykacji. Wtedy zlikwidują działalność.

o_O
@o_O 13.04.2016 14:19

Ja zawarłem z nimi umowę 13 kwietnia 2016 roku i dlaczego do mnie się jeszcze nie odezwali ani nic ? żadnego zlecenia mi ni wysłali jeszcze. To jest dla mnie nic innego jak tylko pic na wodę !!!

jezusspirytus

U mnie podobna sytuacja. Czekam na pieniądze kolejny miesiąc, żadnej odpowiedzi na emaile. Pieniędzy na debety też się nie spodziewam. Nie wolno tak traktować ludzi!

Lumonis SC
@jezusspirytus 12.04.2016 12:09

witam serdecznie A czy wypełnił pan swoje zadanie zgodnie z umową? Z tego co wiem nie !Nie wystarczy raz zadzwonić pojawić się zeby zostać Rockefelerem

Zostaw opinię o Luminis S.C. - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Luminis S.C.