Biostat

Rybnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 266 ocen.

Biostat
2 266 6 1

Opinie o Biostat

tresu

Pracuję w dziale IT w firmie BioStat. Firma na prawdę zasługuję na pochwałę - pozwala zdobyć cenne doświadczenie, daje perspektywy rozwoju, a dodatkowo atmosfera jest świetna. Nie dawno ukazał się nawet artykuł, który tylko i wyłącznie potwierdza, iż jest to firma prężnie rozwijająca się. (usunięte przez administratora)

Pen
@tresu 02.12.2018 19:06

Tak jak napisał tresu- bez problemu i fajna praca.

Jeremiasz Pi

Co do postu poprzednika "Diabolo Pomidoro". Zasadniczo zgadzam się z większością tego co napisałeś. Hmmm... ciekawe czy Cię spotkałem w BioStacie :) ? Zgadzam się na pewno z szansami dla "brzydkich kaczątek"- pan Rafał daje szanse i to nawet kilkukrotnie. Mam na myśli "brzydkie kaczątko" dlatego, że świetni menadżerowi działów (a też byłem w badaniach, IT i statystyce) wymusili w dobrym znaczeniu tego słowa wzięcie się za siebie- dzięki temu poznałem tajniki kodu, wiem jak rzetelnie pisać raporty- zarówno Marian, Szymon i Bartosz nie dali sobie wciskać kitu, ale jednocześnie byli świetnymi nauczycielami. Tak jak piszesz- również traktowałem pracę w biostacie jako rodzaj szkolenia pozwalającego wyjść na prostą, dla mnie miało to wymiar nawet psychologiczny :) Do rzeczy- atmosfera i ludzie wspaniali: to jest właśnie siła BioStatu :) Pyszna kawa, piszesz o kuchni, jednak nie byłbym sobą gdybym nie "potrollował": brakowało mi frytkownicy beztłusczowej, wyciskarki wolnoobrotowej i płyty indukcyjnej. Kuchenka mikrofalowa była. Często widzę hejty na BioStat- per primo- czy hejtujący tam pracowali? Jak tak to co robili, bo z tego co ja wiem to na "opierdziel" i ryki mogą liczyć co najwyżej Ci, którzy przychodzą do pracy o godz. 15:30, nic nie robią a narzekają. Co do żalu poprzednika "że moje suchary były pominiete milczeniem"- zaiste problem pierwszego świata. Ja też pisałem, nie dostawałem feedbacku, ale serio są ważniejsze sprawy niż to, że nie dostałem lajka za mema z nosaczami :) CO do CV- zgadzam się w dwustu procentach. Szczególnie jeżeli posmakowałeś kilku działów. Dzieki Biostatowi nabrałem "ogłady", która bardzo mi pomoże w moim doktoracie - zarówno pod względem charakteru jak i wiedzy (Python, JS, JQuery). Co do finansów- serio, co byście wybrali: małe pieniądze, ale wiedzę i papiery, wyzwania, które was nauczą jak robić dużo rzeczy, czy kokosy, podłubanie czegoś w JQuery na Boży rok i powrót do letargu? Ja wybrałem to pierwsze :) Pozdrawiam! Jeremiasz P. ( uważam, że cywilnaodwaga to podpisywanie się własnym imieniem)

Jeremiasz Pi
@Jeremiasz Pi 02.08.2018 14:41

Jeszcze jedno. Przeczytałem niektóre komentarze- serio ?! Nie ma wypłat na czas?! Nie ma PITów? Ludzie, pani kadrowa w biostacie nie dopuszcza takiej możliwości. Jak ja miałem urlopy do wybrania, to od szefostwa się dowiedziałem bezpośrednio! A chcę zaznaczyc, że sprawy formalne zawsze miałem w 4 literach. Chyba wam się firmy pomyliły, może chodziło o biostat w Indonezji ?!

Hose Hildago Porfavor vel Kurr
@Jeremiasz Pi 02.08.2018 14:41

Przypadkowa zbieżność czasu wpisów, podobieństwo stylu i treści wypowiedzi oraz dostępna nam znajomość tego na co Jeremiaszu Pi użalasz się w sieci na firmę i na nas pozwala myśleć że się nie tylko spotkaliście z Diabolo Pomidro del Varga, ale że jesteście jedną, tą samą osobą :) Pytanie więc co to za wielka cywilna odwaga marudzić po cichu i obgadywać za plecami, a publicznie podpisać się pod praktycznie bezkrytycznymi adoracjami. Wygląda mi to na kolejny wpis zlecony przez pr, albo próbę podlizania się komuś w firmie. Szkoda bo tu potrzeba wiarygodnych opinii a nie wazeliniarstwa.

Jeremiasz Pi
@Hose Hildago Porfavor vel Kurr 07.08.2018 07:04

"Przypadkowa zbieżność" Nic na to nie poradzę, jednak nie życzę sobie tego typu sugestii (może również odpowiedzialny jestem za eksplozję w Bagdaszie bo przypadkiem sprawdzałem akurat ceny wakacji na Bliskim Wschodzie). Krew mnie zalewa jak widzę tego typu ataki. Nie, nie jestem panem/panią Diabolo coś tam, ludzie może jeszcze mam rtg dostarczyć? "Wazeliniarstwo"- nie- biostat jest firmą, która mi dużo dała, nie mam co narzekać, bo dzięki niej dowiedziałem się duuuużo. Nie wiem kto pisał z biostatu tenże komentarz jest on moim zdaniem niesmaczny. "Podobny styl" - daaaawno się tak nie zagrzałem.

Marta
@Jeremiasz Pi 07.08.2018 19:41

@Hose Widze że Pan nie wie czym jest krytyka, ja nie widzę tutaj żadsnej. Jezeli pana boli fakt, że ktoś nawet krytykuje firmę to moż epora zmienic działalność i hodować gołębie? Użytkownik ma prawo wyrazić swoje zdanie, nawet jeżeli Pana to boli i piecze, bo widzę szał straszny w odpowiedzi na kom. pana Jeremiasza Pi. Pisze pan o konkurencji a sam podbija sobie polubienia wypowiedzi :) Co do firmy- znajoma mi mówiła "Oni udają że mi płacą, w takim razie ja udaję że pracuję"

Diabolo Pomidoro del Varga
@Marta 22.09.2018 13:59

Dzięki Marta. Sama widzisz że nie napisałem nic złego, tylko broniłem imienia dobrej firmy przed nalotami ludzi z zewnątrz i podpisałem się pod tym po imieniu a jakiś szaleniec publicznie mnie pojechał za pisanie z dwóch kont. Należą mi się przeprosiny. Fajnie że też tak to widzisz.

hottie
@Jeremiasz Pi 02.08.2018 15:12

skończ pitolić, legendy o tej firmie już po Rybniku chodzą a ty się tu nią egzaltujesz jak stara baba

8GB RAM
@hottie 07.10.2018 20:52

Dokładnie :) Ale te legendy są wszędzie tylko nie tu. Jak się zapłaci, to potem znika połowa wątku ;)

descendo

Bardzo fajna atmosfera w pracy, można się rozwinąć, zero mobbingu. Polecam ludziom, którzy chcą pracować. Lubię atmosferę w Biostat za: Ukierunkowanie na zadania a jednak luźna atmosfera w pracy.

Agnieszka

Zaczęłam od praktyk, a później zaoferowano mi pracę. Dotychczas uważam, że praca jest bardzo fajna. Ciekawe zadania, które umożliwiają rozwój osobisty - nie tylko "idź skseruj" lub "poukładaj dokumenty". Pracownicy traktują Cię poważnie i każdy jest przyjaźnie nastawiony - wiedzą, że dopiero się uczysz. Ludzie bardzo mili i pomocni, każdy jest sobie równy. Firma wspólnie organizuje różne wewnętrzne eventy - jedno, z których bardzo mile wspominam to firmowy gril. Myślę, że jeśli ktoś wybiera firmę biorąc pod uwagę swoje zainteresowania oraz to czym firma się zajmuje, ma szanse na rozwój i zdobycie cennego doświadczenia.

Lady
@Agnieszka 11.09.2018 15:25

Nie mam żadnego doświadczenia w takiej firmie, czy jest szansa na ewentualne rozpoczęcie pracy. Powiedzmy szczerze całkiem zielona jestem, wcześniej pracowałam, ale nazwijmy to "zwykłej pracy" na etacie.

Kurdupel
@Lady 17.09.2018 13:38

Myślę, że jak najbardziej. Też zaczynałem pracę praktycznie od zera i wiele podstaw niezbędnych do wykonywania swoich obowiązków zdobywałem już w firmie, na stażu - mogłem liczyć zarówno na przydatne materiały teoretyczne, jak i na wsparcie kolegów z działu. Biostat daje wsparcie, a ciężka praca się opłaca, więc nawet po "zwykłej pracy" na etacie masz szansę sprawdzić się w tej firmie (choć żadna praca nie jest zwykła - każda czegoś uczy). Próbuj!

Mark
@Kurdupel 09.10.2018 17:44

Potwierdzam twoje słowa. Też zaczynałem tuż po studiach i dużo mi ta praca dała w rozwoju.

Dominika
@Mark 19.10.2018 10:57

Czy firma Biostat kształtowała rozwój pracowników poprzez organizowanie szkoleń wewnętrznych lub kursów podnoszących ich kwalifikacje? Warto odpowiedzieć na to pytanie, gdyż użytkownicy poszukujący rozwojowej pracy, będą mieli cały wgląd na tę kwestię w firmie.

Joanna
@Mark 19.10.2018 10:57

Pozytywna firma, godna polecenia.

Gred

Wbrew niektórym przedmówcom pracę w Biostat mogę spokojnie polecić. Chętni do pracy, uczenia się i rozwoju znajdą tu swoje miejsce, poznają fajnych ludzi i docenią walory, jakie daje firma. Gwarantuję, że zdobędą tu ciekawe doświadczenie i niezłe warunki zatrudnienia. A życiowi malkontenci zawsze się znajdą - krytykują wszystko, więc nie warto się tym przejmować.

Staż
@Gred 30.09.2018 14:40

Byłem na stażu i potwierdzam - bardzo konkretne doświadczenie w moim CV!

Hose
@Gred 30.09.2018 14:40

Zgadzam się. Biostat to firma dla gotowych na uczenie się i ciągły rozwój. Praca wymagająca, ale satysfakcjonująca.

Polecam
@Hose 09.10.2018 15:49

Bardzo kreatywna ekipa w Biostat pracuje. Polecam.

Madziorek

Wolałabym usłyszeć, że firma ma najlepsze zarobki w mieście a nie kawę. Idąc do pracy chcę dobrze zarobić a nie wypić dobrą kawę. Na kawę wolę umówić się z przyjaciółkami.

anonim

(usunięte przez administratora)

madziek2

Potwierdzam, sporo się nauczyłem przez kilka miesięcy.

Anonymus
@madziek2 08.10.2018 10:27

Widzę, że podszywanie się pod osoby dalej jest w modzie. Zadałbyś pan sobie trud i wpisał chociaż formę żeńską. Nie wiem co za (usunięte przez administratora) robi się na go work, ale "super", że można bez żadnych konsekwencji podpisać jak się chce, sugerować konkretne osoby z kontekstu. "Brawo" go work. Ciekawi mnie co na to litera prawa :)

Madzia
@Anonymus 08.10.2018 21:06

Ludzie, skończcie już. To nie piaskownica. Pisząc komentarze przypomina się, że " Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biostat", a Wy robicie tu sobie pogadankę o pogodzie. Umówcie się na kawę, dajcie sobie po pysku i rozejdźcie się, a nie ględzić i czepiać się siebie nawzajem. Chciała dowiedzieć się czegoś o firmie, a tu same żale i frustracje. Ale nie na firmę. Na współkomentujących.

madziek2
@Anonymus 08.10.2018 21:06

Anonymous - A to już nie można się nazwać 'madziek'? :) W sumie to nie wiem czy to męska czy żeńska forma.

Depresant

Jak wszędzie, są plusy i minusy, ale generalnie polecam. Firma pozwala się rozwinąć i zdobyć cenne doświadczenia, zapewniając przy tym niezłe warunki płacowe i fajną atmosferę. Stawiający na uczenie się i wymagającą pracę odnajdą się tu bez problemu, a maruderzy, depresanci i leniuszki - niekoniecznie.

Stażysta

Warunki ok. Ludzie mili. Pieniądze spoko. Polecam Biostat jako miejsce pracy.

Stażysta
@Stażysta 24.02.2018 16:27

Jak to w każdej firmie są plusy i minusy. Ale jak dla mnie zdecydowanie więcej plusów.

Mirek
@Stażysta 27.02.2018 16:22

Duży pozytyw. Zarówno praca jak i relacje w firmie.

MMM
@Mirek 08.03.2018 14:18

Potwierdzam że jest OK.

analityk
@Stażysta 24.02.2018 16:27

Już tutaj było sporo opinii na + na temat relacji w firmie. Ja także powielam te pozytywne. Zarówno relacje/warunki, zadania jak i płace na przyzwoitym poziomie.

MM
@analityk 15.03.2018 14:00

Warunki dobre, praca wymagająca i ciekawa.

nickk
@MM 19.03.2018 16:35

Praca jak praca. Trudno się przyczepić. Przeważają pozytywy.

zxs
@nickk 20.04.2018 18:40

Ja uważam, że warunki i wogóle to co się w tej firmie robi to zdecydowanie powyżej przeciętnej.

nickx
@zxs 26.04.2018 19:53

Podobnie jak moi przedmówcy - uważam, że jest bardzo dobrze. Przyczepić się można do każdego. To nie jest ani korporacja w której latasz jak szczur ani mała nikomu nie znana firemka "kogucik".

Pozytyw
@nickk 20.04.2018 18:40

Pozytyw

pozytywna firma
@Pozytyw 24.06.2018 23:17

Pozytywna firma i pozytywna ekipa na pokładzie. Byłem na stażu i chcę zostać dalej.

imie
@pozytywna firma 17.07.2018 16:51

Bez specjalnej dyskusji - uważam firmę za naprawdę unikatową i godną polecenia.

analityk
@imie 02.08.2018 15:47

pozytywna firma i fajni merytoryczni ludzie.

staż
@analityk 10.09.2018 20:48

Pracowałam całe lato w dziale analitycznym. Nie mam zastrzeżeń - dużo praktycznych rzeczy. Polecam.

freelancer

Współpracowałem z firmą kontraktowo już wielokrotnie. Bardzo pozytywne relacje. Zadania i rozliczenia bez problemu.

nick
@freelancer 10.03.2018 09:35

potwierdzam pozytyw.

Analitic
@nick 15.03.2018 12:27

Współpraca pozytywna. Trudno się przyczepić.

nicck
@Analitic 04.06.2018 13:28

bez problemu

frelancer
@nicck 24.06.2018 23:18

Bez problemu kolejny raz z kontraktem.

Ankieter

Szczerze nie polecam.

buu
@Ankieter 13.07.2018 11:46

dlaczego?

Diabolo Pomidoro del Varga

Czy polecam biostat? Tak, jeżeli szukasz pracy w której chcesz przede wszystkim nauczyć się czegoś nowego w praktyce. Co do pieniędzy...oj lepiej nie będę się wypowiadał. Jednak prawdziwą siłą biostatu są ludzie. Prezes ma talent do wyszukiwania ciekawych ludzi, niekiedy z problemami, ale w porządku. Serio- tyle słyszy się o mobbingu, natomiast w biostacie nie uraczyłem nawet na chwilę tegóż zjawiska, a warto podkreślić, że miałem do czynienia z kilkoma działami (IT, Statystyka, badania) i nikt mnie nie gryzł. Pracy jest dużo, jednak nie jest pracą wyniszczającą psyche. Atmosfera w pracy jest miła, kawa naprawdę najlepsza w mieście, dobrze zaopatrzona kuchnia... Co jeszcze. Czy na coś mogę narzekać? Narzekania są głównie subiektywne- mam wrażenie, że w dziale statystyków jedna osoba zwana "śmiechaczkiem" ma monopol na suchary i dowcipy, a jak ktoś inny wrzuci coś smiesznego (uwaga! Nie kolidującego w żadnym wypadku z pracą) to ... zapada mroźna cisza- to mnie osobiscie bolało, tak więc, troszkę grubszej skóry zawsze się przyda :). Co jeszcze? Hejterom mówię -ja biostat traktowałem jako rodzaj powrtotu do społeczeństwa, mniej jako pracę, w której zarabia się pieniądze. Pan prezes jest osoba, która nie da sobie w kaszę dmuchac, ale też jest osoba otwartą i życzliwie nastawioną do ludzi- daje szanse, a to jest istotne. Biostat też przeprowadza tyle badań, że naprawdę każdy kto tu pracuje może do CV włozyć naprawdę dużo- od badań klinicznych, bazy danych, programowanie po analizę danych.

Jeremiasz Pi
@Diabolo Pomidoro del Varga 02.08.2018 14:07

Dobre :D Serio zastanawiam się kiedy pracowałeś w biostacie

Dominika

@Ankieter, Twoja wypowiedź jest z perspektywy osoby pracującej w Biostat czy klienta firmy? Jeśli jesteś zatrudniony w niej, to zachęcam Ciebie do rozwinięcia wypowiedzi, gdyż na razie nie zawiera ona żadnych konkretnych informacji. Jak oceniasz warunki zatrudnienia? Czym ten pracodawca wyróżnia się od pozostałych?

Dominika

@nicck, jesteś zadowolonym klientem czy pracownikiem Biostat? Jeśli jesteś zatrudniony w firmie to zachęcam do aktywności na forum i rozwinięcia Twojej wypowiedzi. Jak oceniasz warunki zatrudnienia i atmosferę panującą w Biostat? Czy pracodawca zapewnia pozapłacowe benefity?

Niki

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stad te problemy!!

Dominika

@Analitic - możesz szerzej opisać swoje doświadczenia z pracodawcą jakim jest Biostat? Bardzo pomożesz tym innym użytkownikom tego forum! Zachęcam też pozostałych obecnych i byłych pracowników do wyrażania opinii o tym pracodawcy.

ale po co
@Dominika 12.06.2018 17:10

Bez sęsu juz tyle opini pracowników było tylko w większosci kasowane, kto obserwuje ten profil ten wie

Trombo

Gorąco zniechęcam, nie warto marnować na nich czasu.

nick
@Trombo 04.03.2018 14:26

Nie ty jeden masz taką opinię

Dfsa
@Trombo 04.03.2018 14:26

Wielu bylych pracowników dopiero oo odejściu stamtad ma odwage mowic bolesna prawde.

Dfsb
@Trombo 04.03.2018 14:26

Nie wiem skąd te narzekania. Płace są przyzwoite, warunki ok a relacja prawie rodzinne.

były pracownik
@Dfsb 15.03.2018 18:20

Relacje prawie rodzinne? Ludzie tam ze sobą nie rozmawiają!

dopytywacz
@były pracownik 20.04.2018 00:20

czyli nie polecasz??

still
@były pracownik 20.04.2018 00:20

Bez zmian? Nadal tak kiepsko jak piszesz?

La

PIT 11 wystawia się chyba do końca lutego.

pitowy
@La 25.01.2018 09:49

PIT dostałem w terminie. wszystko się zgadza.

Pit1
@pitowy 27.02.2018 16:19

Pit był u mnie w terminie. Wszystko zgodne.

pit111
@Pit1 23.04.2018 11:06

U mnie także się zgadzało i w terminie. już się rozliczyłem.

roz
@pit111 26.04.2018 19:54

Rozliczenia są w porządku.

Pit
@roz 04.05.2018 17:39

Pit u mnie w porządku- bez uwag.

Administrator

Jakim pracodawcą jest Biostat? Jak wyglądają warunki w firmie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

Kurdupel

Miałem okazję poznać ten obecny BioStat i zapewniam, że nie jest tak strasznie jak opisują to niektórzy. Jeśli ktoś ma chęci do pracy, pasjonuje się tym co robi i chce się rozwijać - znajdzie tu dla siebie miejsce i szansę na zdobycie nowych doświadczeń. Oczywiście, jak wszędzie, trzeba się przyłożyć do wykonywanych zadań, a także wypunktowywać można pewne minusy i plus, ale jak dla mnie to jednak pozytywy przeważają w końcowym rozrachunku. Zwłaszcza, że BioStat to nie tylko firma badawcza z nowoczesnym gmachem i wieloletnim doświadczeniem, ale i zespół fajnych ludzi o różnych talentach - i tu podpisuję się pod słowami przedmówcy, składając przy tym głęboki ukłon w stronę menadżerów, którzy są nie tylko merytoryczni i kompetentni, ale i, po prostu, którzy są świetnymi, życzliwymi i pozytywnymi ludźmi (niesprawiedliwym by było w sposób szczególny nie wyrazić się tu o panu J.G., który w moim odczuciu stanowi jeden z najcenniejszy filarów tej firmy - z takimi ludźmi warto współpracować i uczyć się od nich każdego dnia). Osobiście żałuję, że nie zawsze umiałem to docenić jako pracownik.

H81
@Kurdupel 27.09.2017 22:31

Przikre to. Tom drogom nic nie ugrosz @Dyrektor. Fachowce od piaru zaś zamiast odniyść sie do problymu wyciepujom niewygodne komyntarze. Wonty do warunkow? Wywalić. Wonty do kiepski kierowniczki projektu? Tyż wywalić. Ale chwolba dziwnym trafym wisi dali. Dejmy na to taki @Markus. Synek sie podnieco doświadczyniym ale nie padoł yno że jak umisz słodzić to się liczysz i zarobisz choćbyś cało szychta przepierniczoł. Jo już wiym jak to je u prywaciorzy. A ty @obiktywny @Ania @Kurdupel abo inni? Warunki były taki super? Ludzie byli tacy fajni? To czamu tam nie robicie jak tam było tak dobrze? A mono zrobiliście swoje i sami kopli wom w cztery litery?

H82
@H81 21.02.2018 19:35

Jeśli ktoś znalazł inną ofertę i z niej skorzystał to nie znaczy, że stara nie była dobra. Czasem trzeba spróbować czegoś nowego. Zawsze warto spróbować coś zmienić... niż kopiować raz napisane i usunięte komentarze. Zawistna konkurencja naprawdę tak mało wam płaci?

H83
@H82 24.02.2018 10:49

Pewnie mało konkurencja płaci skoro dzieci wklejają raz wyrzucone komentarze. Zero inwencji twórczej i konstruktywnej krytyki.

Były pracownik
@Kurdupel 27.09.2017 22:31

"Nowoczesny gmach" - za dużo powiedziane, warunki przestrzenne słabe.

Ex
@Kurdupel 27.09.2017 22:31

Ciekawe, który stażysta wypowiada się tak "encyklopedycznym"językiem, czyżby ktoś z obecnego Biostatu - pan od PR?:) a to wszystko i tak wyzsane z palca.

Dominika

@nickk a mógłbyś wymienić kilka pozytywów, jakie zastałeś w tej firmie? Czy chodzi np. o atmosferę, albo możliwość rozwoju zawodowego? Są to istotne kwestie, które warto poruszyć na forum gowork.

Koder

Praca bardzo ciekawa. Moja poprzednia była bardzo nudna i powtarzalna wiec przeskok ogromny. Tutaj nie ma na nude szans . Warunki dobre. I dobra kawa firmowa o jakości jak w kawiarni.

koder2
@Koder 25.03.2018 15:26

Potwierdzam.

abc
@koder2 27.03.2018 13:42

przyzwoity poziom.

Pozytyw
@abc 28.03.2018 09:56

pozytyw

ABcD
@Pozytyw 07.04.2018 12:28

Pracowałem i daję pozytyw.

Jack

Mój znajomy pracuje tam od bardzo dawna. I nie wydaje mi się, żeby w tej firmie pracował gdyby było faktycznie tak negatywnie jak piszą tutaj niektórzy. Sporo się tam wymaga i być może nie każdy sobie radzi z presją. Poza tym firma miała dosyć głośny rozłam kilka lat temu i zmienił się zarząd i polityka.

Antek
@Jack 18.03.2017 10:18

solidna firma. Wszystko w terminie i on time.

Pozytyw
@Antek 21.02.2018 22:38

pozytyw

Antek2
@Pozytyw 07.03.2018 13:07

OK

Noname
@Jack 18.03.2017 10:18

Zastanawia mnie nieco dlaczego znajomy kogoś, kto gdzieś pracuje wypowiada się na forum dotyczącym ocen pracodawców i ocenia NIE swoją firmę. Czy to z braku innych zajęć? Z nudy? Czy to po prostu jedna z wykreowanych postaci wypowiadających się tu pozytywnie na temat Biostatu? Marketing szeptany trzeba umieć robić.

trzezwy
@Noname 23.03.2018 23:21

juz tu pisala jedna babka ze wie ze wieksosc opinii pozytywnych pisze jedna i ta sama osoba, manager firmy

wielu

Jak nie chcecie zarabiac najnizszej krajowej,(usunięte przez administratora) zatrudnijcie się gdzie indziej

wruszka
@wielu 09.03.2018 18:10

No wlasnie, kolejna rozgoryczona i rozczarowana osoba

Zadowolony specjalista
@wielu 09.03.2018 18:10

Pracuj dobrze to dostaniesz więcej niż najniższą krajową. Proste.

dziwne
@wielu 09.03.2018 18:10

to chyba logiczne ze nikt nie chce zarabiac najnizszej krajowej, byc oszukiwanym i okradanym jak piszesz???

Dziwiniejsze
@dziwne 15.03.2018 10:16

Tyle że tu nie ma najniższych krajowych i nikt nikogo nie oszukuje. :) Kolega z konkurencji widzę zawzięty, jakby od solidnego hejtu zależała jego premia. :)

Niko

Bardzo ciekawa firma jak na warunki rybnickie. Polecam.

MM
@Niko 15.02.2018 07:31

@Niko - potwierdzam. Fajna ekipa i dużo się dzieje.

Były pracownik
@MM 15.02.2018 09:58

Pracowałem i powiem tyle- bardzo dobra firma na start do dużej kariery. Spore wymagania i dużo wyzwań.

SS
@Niko 15.02.2018 07:31

bez problemu. Polecam.

NN
@SS 21.02.2018 22:32

Jak na rybnickie warunki - duży pozytyw.

Katarzyna

Jako była pracownica chciałabym podzielić się swoimi przemyśleniami. Firma ma swoje plusy i minusy. Do plusów, można zaliczyć terminowość wypłat (nie wszędzie jest to przecież normą) i zaangażowanych/kompetentnych/pomocnych menedżerów. Minusików jest, niestety troszyniutko więcej. Bardzo marniutkie wynagrodzenia (najczęściej minimalna krajowa), brak premii, brak możliwości awansu, (usunięte przez administratora) Tak czy inaczej chciałabym polecić firmę dla młodych osób bez doświadczenia - warto pracować przez rok i zmywać się - wpis w CV na pewno się przyda, a można się sporo nauczyć. Wiązać z tą firmą swojej przyszłości bym jednak nie polecała. Komu się chce pracować, a niewiele jeszcze umie niech próbuje, żadna praca nie hańbi. Nawet w tak niekorzystnych warunkach.

Li nijka

Autor/autorka tego komentarza tak zna szefa jak samodzielnie potrafi pisać komentarze. Czyli wcale. Następnym razem wymyśl coś swojego zamiast kopiować teksty, które kiedyś zamieszczono i usunięto za niezgodność z regulaminem. No ja nie wiem kto w tej konkurencji pracuje :)

Stażysta

Jestem w firmie na stażu. Daję pozytyw. warto.

Wyk
@Stażysta 21.02.2018 22:49

Z racji pracy w niepełnym wymiarze nie mam pełnego obrazu, ale nie mam zastrzeżeń do warunków.

anonim

(usunięte przez administratora)

Shoper

Ja pracuje w kilku firmach na tajemniczym - nie widzę różnicy. Jak zrobione jest dobrze to mi wypłacają zarówno ci jak i w innych firmach - warunki podobne.

just-do-it
@Shoper 26.01.2018 21:20

Nie wiem kto pisze te pozytywne komentarze ale podejrzewam że dział personalny z Rybnika . Jeżeli ktoś chce tam pracować musi liczyć się z tym że pracując na umowe o dzieło jako tajemniczy klient wypłate dostanie za ok 4 miesiące od wykonania zlecenia . Jeżeli komuś odpowiada taka forma współpracy to polecam . Firma tłumaczy to tym , że płacą dopiero wtedy gdy im klient zapłaci , ciekawe czy sami też solidarnie odbierają pensje po 4 miesiącach ??? Oprócz tego firma nie zwraca kosztów dojazdu do miejsca gdzie ma sie wykonać badanie

Kama

Miałam tam praktyki. Bardzo fajne doświadczenie, ciekawe zadania przy wspomaganiu różnych działów, w większości spoko ludzie. To pozwoliło mi poszerzyć trochę wiedzę z zakresu statystyki, nabrać pewności siebie, rozwinąć się w pracy w grupie i nabyć kilka innych przydatnych umiejętności. To dobre miejsce na zawodowy start. Niedawno zaczęłam pracę i szczerze żałuję, że wcześniej nie zerknęłam na ogłoszenia rekrutacyjne Biostatu. Fajnie byłoby wrócić.

Maciek
@Kama 14.11.2017 20:37

Podobnie jak ty byłem na praktykach. Rozważam powrót do nich jak się obronię.

anonymous

Pracuję w dziale analiz. Uważam, że jest dobrze ale jednocześnie wymagająco.

Zostaw opinię o Biostat - Rybnik

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biostat