Biostat

Rybnik

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 214 ocen.

Biostat
2 214

Opinie o Biostat

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biostat

Stażysta

Warunki ok. Ludzie mili. Pieniądze spoko. Polecam Biostat jako miejsce pracy.

   
nickx
@zxs 26.04.2018 19:53

Podobnie jak moi przedmówcy - uważam, że jest bardzo dobrze. Przyczepić się można do każdego. To nie jest ani korporacja w której latasz jak szczur ani mała nikomu nie znana firemka "kogucik".

   
Dominika

@Analitic - możesz szerzej opisać swoje doświadczenia z pracodawcą jakim jest Biostat? Bardzo pomożesz tym innym użytkownikom tego forum! Zachęcam też pozostałych obecnych i byłych pracowników do wyrażania opinii o tym pracodawcy.

   
ale po co
@Dominika 12.06.2018 17:10

Bez sęsu juz tyle opini pracowników było tylko w większosci kasowane, kto obserwuje ten profil ten wie

   
Trombo

Gorąco zniechęcam, nie warto marnować na nich czasu.

   
still
@były pracownik 20.04.2018 00:20

Bez zmian? Nadal tak kiepsko jak piszesz?

   

Szukasz pracy?

freelancer

Współpracowałem z firmą kontraktowo już wielokrotnie. Bardzo pozytywne relacje. Zadania i rozliczenia bez problemu.

   
Analitic
@nick 15.03.2018 12:27

Współpraca pozytywna. Trudno się przyczepić.

   
La

PIT 11 wystawia się chyba do końca lutego.

   
Pit
@roz 04.05.2018 17:39

Pit u mnie w porządku- bez uwag.

   
Administrator

Jakim pracodawcą jest Biostat? Jak wyglądają warunki w firmie? Czy pracownicy mogą liczyć na jakieś pozapłacowe benefity?

   
Kurdupel

Miałem okazję poznać ten obecny BioStat i zapewniam, że nie jest tak strasznie jak opisują to niektórzy. Jeśli ktoś ma chęci do pracy, pasjonuje się tym co robi i chce się rozwijać - znajdzie tu dla siebie miejsce i szansę na zdobycie nowych doświadczeń. Oczywiście, jak wszędzie, trzeba się przyłożyć do wykonywanych zadań, a także wypunktowywać można pewne minusy i plus, ale jak dla mnie to jednak pozytywy przeważają w końcowym rozrachunku. Zwłaszcza, że BioStat to nie tylko firma badawcza z nowoczesnym gmachem i wieloletnim doświadczeniem, ale i zespół fajnych ludzi o różnych talentach - i tu podpisuję się pod słowami przedmówcy, składając przy tym głęboki ukłon w stronę menadżerów, którzy są nie tylko merytoryczni i kompetentni, ale i, po prostu, którzy są świetnymi, życzliwymi i pozytywnymi ludźmi (niesprawiedliwym by było w sposób szczególny nie wyrazić się tu o panu J.G., który w moim odczuciu stanowi jeden z najcenniejszy filarów tej firmy - z takimi ludźmi warto współpracować i uczyć się od nich każdego dnia). Osobiście żałuję, że nie zawsze umiałem to docenić jako pracownik.

   
Ex
@Kurdupel 27.09.2017 22:31

Ciekawe, który stażysta wypowiada się tak "encyklopedycznym"językiem, czyżby ktoś z obecnego Biostatu - pan od PR?:) a to wszystko i tak wyzsane z palca.

   
Dominika

@nickk a mógłbyś wymienić kilka pozytywów, jakie zastałeś w tej firmie? Czy chodzi np. o atmosferę, albo możliwość rozwoju zawodowego? Są to istotne kwestie, które warto poruszyć na forum gowork.

   
Koder

Praca bardzo ciekawa. Moja poprzednia była bardzo nudna i powtarzalna wiec przeskok ogromny. Tutaj nie ma na nude szans . Warunki dobre. I dobra kawa firmowa o jakości jak w kawiarni.

   
ABcD
@Pozytyw 07.04.2018 12:28

Pracowałem i daję pozytyw.

   
Jack

Mój znajomy pracuje tam od bardzo dawna. I nie wydaje mi się, żeby w tej firmie pracował gdyby było faktycznie tak negatywnie jak piszą tutaj niektórzy. Sporo się tam wymaga i być może nie każdy sobie radzi z presją. Poza tym firma miała dosyć głośny rozłam kilka lat temu i zmienił się zarząd i polityka.

   
trzezwy
@Noname 23.03.2018 23:21

juz tu pisala jedna babka ze wie ze wieksosc opinii pozytywnych pisze jedna i ta sama osoba, manager firmy

   
wielu

Jak nie chcecie zarabiac najnizszej krajowej,(usunięte przez administratora) zatrudnijcie się gdzie indziej

   
Dziwiniejsze
@dziwne 15.03.2018 10:16

Tyle że tu nie ma najniższych krajowych i nikt nikogo nie oszukuje. :) Kolega z konkurencji widzę zawzięty, jakby od solidnego hejtu zależała jego premia. :)

   
Niko

Bardzo ciekawa firma jak na warunki rybnickie. Polecam.

   
NN
@SS 21.02.2018 22:32

Jak na rybnickie warunki - duży pozytyw.

   
Katarzyna

Jako była pracownica chciałabym podzielić się swoimi przemyśleniami. Firma ma swoje plusy i minusy. Do plusów, można zaliczyć terminowość wypłat (nie wszędzie jest to przecież normą) i zaangażowanych/kompetentnych/pomocnych menedżerów. Minusików jest, niestety troszyniutko więcej. Bardzo marniutkie wynagrodzenia (najczęściej minimalna krajowa), brak premii, brak możliwości awansu, (usunięte przez administratora) Tak czy inaczej chciałabym polecić firmę dla młodych osób bez doświadczenia - warto pracować przez rok i zmywać się - wpis w CV na pewno się przyda, a można się sporo nauczyć. Wiązać z tą firmą swojej przyszłości bym jednak nie polecała. Komu się chce pracować, a niewiele jeszcze umie niech próbuje, żadna praca nie hańbi. Nawet w tak niekorzystnych warunkach.

   
Li nijka

Autor/autorka tego komentarza tak zna szefa jak samodzielnie potrafi pisać komentarze. Czyli wcale. Następnym razem wymyśl coś swojego zamiast kopiować teksty, które kiedyś zamieszczono i usunięto za niezgodność z regulaminem. No ja nie wiem kto w tej konkurencji pracuje :)

   
Stażysta

Jestem w firmie na stażu. Daję pozytyw. warto.

   
Wyk
@Stażysta 21.02.2018 22:49

Z racji pracy w niepełnym wymiarze nie mam pełnego obrazu, ale nie mam zastrzeżeń do warunków.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
just-do-it
@Shoper 26.01.2018 21:20

Nie wiem kto pisze te pozytywne komentarze ale podejrzewam że dział personalny z Rybnika . Jeżeli ktoś chce tam pracować musi liczyć się z tym że pracując na umowe o dzieło jako tajemniczy klient wypłate dostanie za ok 4 miesiące od wykonania zlecenia . Jeżeli komuś odpowiada taka forma współpracy to polecam . Firma tłumaczy to tym , że płacą dopiero wtedy gdy im klient zapłaci , ciekawe czy sami też solidarnie odbierają pensje po 4 miesiącach ??? Oprócz tego firma nie zwraca kosztów dojazdu do miejsca gdzie ma sie wykonać badanie

   
Kama

Miałam tam praktyki. Bardzo fajne doświadczenie, ciekawe zadania przy wspomaganiu różnych działów, w większości spoko ludzie. To pozwoliło mi poszerzyć trochę wiedzę z zakresu statystyki, nabrać pewności siebie, rozwinąć się w pracy w grupie i nabyć kilka innych przydatnych umiejętności. To dobre miejsce na zawodowy start. Niedawno zaczęłam pracę i szczerze żałuję, że wcześniej nie zerknęłam na ogłoszenia rekrutacyjne Biostatu. Fajnie byłoby wrócić.

   
Maciek
@Kama 14.11.2017 20:37

Podobnie jak ty byłem na praktykach. Rozważam powrót do nich jak się obronię.

   
anonymous

Pracuję w dziale analiz. Uważam, że jest dobrze ale jednocześnie wymagająco.

   
Paula

Mam małe dziecko i pracuje tu dorywczo. Mi to bardzo odpowiada bo mam elastyczne godziny pracy, wypłaty w miarę regularne.

   
Janek
@Paula 26.01.2018 21:24

Dodam tylko, że miałem różne audyty Tajemniczego klienta - zarówno z wynagrodzeniem za dojazd jak i bez wynagrodzenia (koszty dojazdu zwykle wtedy były wpisane technicznie już w wynagrodzenie). Generalnie dużo zależy od rodzaju projektu i Klienta docelowego tzn. audytowanej sieci.

   
Monik

PIT do mnie dotarł za 2017. Wszystko się zgadza.

   
PIT

Sory ale ja tej firmy nie reprezetuje. Prostuje tylko jak widzę jakie glupoty wypisują niektórzy. Jeśli termin ustawowy na PIT jest luty to jak można mieć pretensje ze się go nie dostało w styczniu.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Tajemniczy

Może miałeś tak w umówie ze po wykonaniu całości wypłata w jakimś tam terminie X.

   
Roman

Ankieter i obiektywny tocharakter chyba dzial personalny z rybnika hehe. .

   
Ankieter

Ja i kilku moich kolegów kasę dostaje regularnie wiec te negatywy chyba na wyrost. Pit 11 - z tego co mi wiadomo jest termin do końca stycznia - a dziś mamy 25.01. Mi potwierdziła pani Ksiegowa ze lada dzień otrzymamy.

   
true
@Ankieter 25.01.2018 09:37

od kolegów? czyli biostat zatrudnia Cię na czarno?

   
Obiektywny

Ja pracowałem w 2016 i 2017 dorywczo i uważam ze wszystko Ok. Zarówno pieniądze jak i warunki pracy. Ale tak jak już tu ktoś zaznaczył na forum hejt anonimowy rządzi.

   
krasnal
@Obiektywny 25.01.2018 09:40

anonimowy? - raczej jesteś "nieobiektywna"

   
Były pracownik

Jest już koniec stycznia a ja do tej pory nie otrzymałem od nich PITu za TK. ogromne zamieszanie w firmie . Pracownicy niekompetentni o niczym nigdy nie wiedzą a gdy dochodzi do wypłaty - czekasz kilka miesięcy.

   
borsuk
@Były pracownik 24.01.2018 19:04

nie ty jeden, tyle ze ja NIE zamierzam siedzieć z założonymi rękoma!

   
Sylwia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników?

   
nick
@Sylwia 21.01.2018 20:07

Wiem, że kogoś szukają do działu badań w farmacji.

   
analityk

Pracuję w tej firmie od dłuższego czasu. Bardzo pozytywnie oceniam zarówno ludzi jak i warunki płacowe.

   
Piter

Miałem staż w dziale statystyki. Jestem pod wrażeniem poziomu i profesjonalizmu jaki prezentuje ten zespół. Nauczyłem się w 3 miesiące więcej niż przez 5 lat studiów.

   
Maria

Pracuje dorywczo. Do tej pory Ok i bez problemów.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
tajemniczy klient2

Ja pracuję regularnie na tajemniczym kliencie i nie ma problemu. Praca dorywcza i może nie jest oszałamiająca ale sobie chwalę.

   
Kurdupel (2)

Do użytkownika Hanys81: A może zrezygnowałem sam, w poczuciu, że nie daję zespołowi takiego wsparcia, jakie powinien we mnie mieć? Albo w poczuciu, że z jakichś pobudek nie zasługuję, by dalej współpracować z ludźmi tak pozytywnymi? Nie każde zakończenie współpracy motywowane jest złymi warunkami lub następuje z winy firmy. Czasem to pracownik jest na bakier i się po prostu nie sprawdza. Albo nie pasuje do reszty. Tym niemniej odpowiadam jednak nie dlatego, że zostałem wywołany w kwestii wyżej wymienionej. Odpowiadam bo tak naprawdę chciałbym nadmienić, że zamieszczane tu komentarze dot. Kierowniczki Projektu zniknęły, bo treści, które ze sobą niosły były po prostu nieprawdziwe i - najzwyczajniej w świecie - obraźliwe w stosunku do wskazanej w nich Osoby. Spieszę bowiem wyjaśnić, że mowa tu o kimś, komu - i zawodowo, i prywatnie - naprawdę ciężko coś zarzucić, a kto - pomimo ogromnego nakładu obowiązków - zawsze daje z siebie 101 procent, przykładnie wykonując każdego dnia kawał solidnej roboty. Ogół zespołu jest świetny (i pod stwierdzeniem tym podpisuję się obiema rękami), ale jest w nim kilka jednostek, które stanowią swoisty fundament tej firmy, a ww. Kierowniczka Projektu z całą pewnością się do nich zalicza -pracy pod przewodnictwem Osoby tak pracowitej, kompetentnej, a przy tym pomocnej i życzliwej życzę każdemu. Dlatego cieszę się, że komentarze szargające jej dobre imię po prostu tutaj nie widnieją. I że ma w zespole osoby profesjonalne i wartościowe - nie takie jak, dla przykładu, moja osoba.

   
Anna
@Wyk 09.11.2017 10:29

Jest jednak istotna różnica pomiędzy podwykonawcami na kontraktach (którzy w większości nie widzieli nigdy firmy na oczy) a pracownikiem etatowym.

   

Zostaw opinię o Biostat - Rybnik

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biostat