Persona-Direktservice GmbH

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o Persona-Direktservice GmbH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Persona-Direktservice GmbH

Patrycja

@kOLO z tego co widzę firma tylko odpowiada na pytania i wstawia swoje ogłoszenia o pracę. Nie ma tu żadnego podważania czyjejś opinii. Dla zainteresowanych mogę polecić przeczytanie wywiadu z firmą Persona-Direktservice GmbH na serwisie gowork.pl http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,965234,wywiad-malwina-mlynarczyk-joanna-patela Poruszone są kwestie rekrutacji, informacji o firmie, które nie wszyscy znają oraz o pracy w tej firmie. Zatem osoby zainteresowane pracą mogą znaleźć tam wiele ciekawych informacji.

kOLO

Dobre, sama agencyjka prowadzi sobie opinie na gowork. NIEWIARYGODNE!

Misiakos1612

Witam serdecznie. Mam Pytanie. Czy firma ma wolny etat na stanowisko operatora wozkow widlowych . Posiadam 5 lat doswiadzenia w niemieckiej firmie . Jezeli chodzi o miejscowosc to preferowalbym w okolicach Frankfurtu nad Odra, lub Berlina. Moj jezyk niemiecki komunikatywny . Obecnie meszkam we Frankfurcie nad Odra i szukam pracy na tym stanowisku. Z gory dziekuje jezeli ktos posiada informacje pomocne.

pytający

Szkoda, ze pomimo kilkuletniego doświadczenia nie chcą do pracy. Na co patrzą ? czy dobrze CV w języku niemieckim jest napisane ? czy co ?

ziomek

witam, czy ktoś z was był w Czechach przez agencję persona-directservice i może potwierdzić że to co mówią się zgadza później odnośnie zakwaterowanie, wyżywienia i zarobków oraz czy nie ma naliczanych jakiś głupich kar ?

Sabababa

Wyjeżdża ktoś na dniach do pracy w Czechach do liberca do work service Czech ? 15-17.01.2017

Greg

Witam Najprawdopodobniej 8 stycznia wyjadę do pracy do Liberca. Gdyby ktoś jechał niech da znać:) Mój mail: grzegorz.stahl@gmail.com

Robert

co do czech to watpie w podane zarobki. zadna agentura nie placi 18 tys. - 24 tys. koron na rekę za 157,5 godziny w miesiacu. 15,5 tys. koron to max. ale moze sie myle?

ziomek

Witam. Czy pracował ktoś w Czechach przez Persona-Direktservice i czy byliście zadowoleni? Czy to co oferują zgadza się z tym w rzeczywistości? Pozdrawiam ludzi dobrej woli

Persona-Direktservice

No to życzymy powodzenia w znalezieniu pracy na stanowisku programsity/ustawiacza. Niestety takiego stanowiska nie mamy na razie w naszych ofertach pracy. Ze znajomością języka niemieckiego i z taka pewnością siebie na pewno szybko znajdziesz wymarzoną pracę ;) Pozdrawiamy. Zespół Persona-Direktservice

olisadebe

Witam, umówiłem się na rozmowę z tą firmą. Co możecie mi o niej powiedzieć . Podobno w miejscowości obok Franfurtu można zarobić więcej bo są nadgodziny jak to wygląda w rzeczywistości ? i czy faktycznie tam jest tak źle i jest wiele ciapatych ?

To

Mnie motywuje 2500 Ojro do wyjazdu może być z nadgodzinami dacie tyle zarobić programuje i ustawiam od a do z

Persona-Direktservice

Stawka 24 Euro nie jest błędem, więc nie zamierzamy go poprawiać, a bardziej będziemy zachęcać do użycia kalkulatora :). Jeśli chodzi o stanowisko Tokarz CNC, bo rozumiem, że o tym stanowisku piszesz, stawki wynoszą od 10,63 Euro brutto/h do ponad 24 Euro brutto/h. Stawki godzinowe tak jak mówimy na rozmowie rekrutacyjnej oraz piszemy w dokumentach przy zatrudnieniu (polecam jeszcze raz przeczytać :)) są uzależnione od godziny pracy. W przypadku pracy w niedzielę i święta niemieckie stawka wzrasta o 125% i osiąga najwyższą wartość ponad 24 Euro brutto/h. Nadgodziny? W tym roku w lokalizacji bliżej polski (Reichenbach) jest mniejsza możliwość pracowania w nadgodzinach niż w dalszej lokalizacji (Aschaffenburg koło Frankfurtu nad Menem). Zarobiłeś 1450 Euro netto miesięcznie bez maksymalnej ilości nadgodzin? To całkeim nieźle, wielu pracowników z Polski właśnie taka stawka motywuje do wyjazdu, bo tyle niestety nie mogą tutaj zarobić. Pamiętaj też że po okresie 1 - 1.5 roku jest możliwośc przejścia do bezpośredniego zatrudnienia w firmie, w której pracujesz i to jaką stawkę wynegocjujesz z firmą zależy już od Ciebie i od tego jak ocenią Twoją pracę. Mieszkania dla naszych pracowników na stanowisku Tokarz CNC w najbliższym czasie będą w cenie 180 Euro za miesiąc od osoby, co jak na Niemcy jest bardzo dobrą ceną. Ale jeśli uważasz że znajdziesz tańsze - nie ma problemu, mieszkanie mają służyć pomocą, nie są dla nikogo obowiązkowe. Zawsze szukamy jak najlepszych mieszkań w odległości do 20 km od miejsca pracy i w danym przedziale cenowym (właśnie po to aby cena mieszkania nie uległa zmianie).

Tokarz

Firma jest jak najbardziej w porządku i polecam ja osobiście.

Ziomo

Tokarz to duże określenie w tej firmie kobiety tylko nakładają przygotowke na linie skąd lader zabiera ją do uchwytu maszyny po obróbce zabiera i oddaje na taśmę.Wiec co to za tokarze bardziej powiedział bym że one zmieniają korekty i nakładają surowy material.A jak coś nie idzie to ustawiacz przyjdzie

GoliatPL

Jak to wygląda w mieszkaniu ? Burdel ? czy każdy dba o porządek ? ... a i jeszcze jedno. Korzysta ktoś z Kindergeld ? dużo z tym załatwiania ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Persona-Direktservice

Witaj! Przez naszą agencję Persona-Direktservie do tej pory żadna kobieta nie została zatrudniona na stanowisku tokarz CNC, ale wynika to bardziej z faktu, iż bardzo mało kobiet aplikuje na takie stanowisko. Praca na pewno wymaga znajomośći obsługi tokarek CNC, dobrej kondycji fizycznej (praca na stojąco) oraz dobrej organizacji pracy, więc jeśli masz doświadczenie przy tokarkach CNC i akceptujesz powyższe wymagania, śmiało wyślij do nas swoje cv: info@persona-direktservice.pl w temacie maila wpisując "Tokarz CNC".

Persona-Direktservice

Witaj! Przez naszą agencję Persona-Direktservie do tej pory żadna kobieta nie została zatrudniona na stanowisku tokarz CNC, ale wynika to bardziej z faktu, iż bardzo mało kobiet aplikuje na takie stanowisko. Praca na pewno wymaga znajomośći obsługi tokarek CNC, dobrej kondycji fizycznej (praca na stojąco) oraz dobrej organizacji pracy.

GoliatPL

Pobiera ktoś jakieś zasiłki? NP. Na dzieci? .

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Persona-Direktservice

Ogłoszenie na tokarza CNC cały czas aktualne. Zapraszamy do przesyłania Cv. Skontaktujemy się z wybranymi kandydatami, którzy spełniają wymogi określone przez firmę niemiecką, a następnie zaprosimy na spotkanie rekrutacyjne, na którym poinformujemy o wszystkich szczegółach dotyczących pracy.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

NIE POLECAM

Tak przerwa nie jest płatna bo pracowałem w tym "obozie". Nie polecam tego zakładu a szczególnie tego pośrednika!

Persona-Direktservice
@NIE POLECAM 25.09.2016 12:42
Tak przerwa nie jest płatna bo pracowałem w tym "obozie". Nie polecam tego zakładu a szczególnie tego pośrednika!...

Tak jak wspomnieliśmy wcześniej, przerwa w Niemczech (30 min) jest bezpłatna, tak jak w większości firm niemieckich. Nie jest to nic dziwnego, ani nadzwyczajnego. Mówimy o tym zawsze podczas spotkania rekrutacyjnego oraz informacja ta jest wpisana w dokumentach przy zatrudnieniu (specjalnie dla kandydatów, którzy nie pamiętają wszystkich informacji ze spotkania rekrutacyjnego - jest tych informacji dość dużo :)). Firma niemiecka z którą współpracujemy jest typową średniej wielkości firmą z branży automotive w Niemczech. Współpracuje ze znanymi markami z branży motoryzacyjnej oraz spełnia wszelkie wymogi pod kątem niemieckich przepisów BHP i innych.

qwerty

Kilka faktów z firmy SAP w Reichenbach. Po pierwsze wygląda na to ze nie ma za dużo chętnych do pracy w tym zakładzie. W sumie to się nie dziwę, 7.5 godziny ciągłej obsługi kilku maszyn na raz lub małej linii produkcyjne (3 maszyny plus taśmociąg) to nic ciekawego. Pisze 7.5 godziny bo przerwa nie jest płatna przez pracodawcę(agencje o tym nie mówią), wtedy możecie nawet leżeć. Na całej hali nie ma ani jednego krzesła lub taboretu(nie licząc biur), nie masz na co usiąść. Masz biegać w koło maszyn, musisz dokładać półfabrykat, odkładać do skrzynek gotowe wyroby, kontrolować wymiary i wygląd, wymieniać płytki skrawające, odwozić skrzynki pełne, przywozić skrzynki puste i tak w koło. Posiedzieć chwilę możesz ewentualnie w klozecie. Zarobki nie przekraczają 1450-1500€ dla 3 klasy podatkowej z nadgodzinami gdy się uda je zrobić. Bez nadgodzin 1200-1250€. Z powodu braku nadgodzin nie zarobisz tyle ile obiecują trzy agencje rekrutujące w to miejsce. Możesz ewentualnie popracować w jedną sobotę na rannej zmianie lub gdy ktoś jest nieobecny. W okolicy podobno już brak tanich kwater więc trzeba się liczyć że będzie 200€ na miesiąc na osobę. Czyli reasumując pracując bez nadgodzin i po opłaceniu mieszkania, internetu dodatkowo i kosztów utrzymania zostaje ile? 3000 może 3500, tyle do domu wyślesz/zawieziesz. Słabo jak na tak monotonną i męczącą pracę na trzy zmiany.

anonim

(usunięte przez administratora)

Persona-Direktservice

Szanowni Państwo, po raz kolejny przypominamy, że na stanowisku dotyczącym pracy tokarza CNC, stawki uzależnione sa od godziny pracy (nie od doświadczenia). Praca jest w systemie III-zmianowym i jest również możliwośc pracy w nadgodzinach i w weekendy (w niedzielę i święta stawki osiągają prawie 25 Euro brutto/h). Więcej szczegółów podajemy na rozmowie rekrutacyjnej w naszej siedzibie. Pozdrawiamy Persona-Direktservice

Persona-Direktservice

Szanowni Państwo, po raz kolejny przypominamy, że na stanowisku dotyczącym pracy tokarza CNC, stawki uzależnione sa od godziny pracy (nie od doświadczenia). Praca jest w systemie III-zmianowym i jest również możliwośc pracy w nadgodzinach i w weekendy (w niedzielę i święta stawki osiągają prawie 25 Euro brutto/h). Więcej szczegółów podajemy na rozmowie rekrutacyjnej w naszej siedzibę. Pozdrawiamy Persona-Direktservice

anonim

(usunięte przez administratora)

ciabas

Widzę tutaj spory. Pracowałem u nich przez pare miesięcy i powiem wam tak. Diety nie są obowiązkowe aczkolwiek jedna live firma da a druga nie. Ja teraz pracuje w live firmie niemieckiej i dostaje 500 euro diety na miesiąc. Razem miesięcznie wychodzę 2000 euro minus 250 za pokój i to jako operator cnc bez programowania. Z dietami jest tak że jak jakaś firma nie daje to moim zdaniem nie chce im się bawić w załatwianiu od państwa. Persona-Direktservice GmbH mogę wam podać nazwe firmy niemieckiej i sobie z nimi pogadacie bo naprawde albo macie niewykwalifikowany personel w biurze albo po prostu ..... bierzecie te pieniądze

Grzegorz

Ta firma zdecydowanie odradzam, traktują ludzi jak kretynów. Byłem tam miesiąc temu na rozmowie, wszystko pięknie i ładnie. Minął miesiąc a z ich strony echo. Napisalem im maila, żeby szanowali ludzi którzy do nich jadą 3 godziny w jedną stronę i dali jakąkolwiek informację o sytuacji, nawet jeśli rekrutacja była negatywna. Oczywiście nikt nie odpisał mimo że przed rekrutacja kontakt zawsze był błyskawiczny. Skoro tak zaczynają niczego lepszego dalej spodziewać sie nie można. Brak szacunku kompletny plus ignorancja.

Persona-Direktservice
@do Goliat-Rumun-Grzegorz 25.08.2016 12:01
Ja byłem 3 miesiące temu na rozmowie i z niewiadomych do końca przyczyn też się nie załapałem na wyjazd w sierpniu lub wrześniu...

Szanowni Państwo, Cieszymy się że na bieżąco śledzicie aktywność naszej agencji zatrudnienia i wystawiane przez nas ogłoszenia na stanowisko Tokarz CNC. Tak jak informowaliśmy wyżej i informujemy podczas spotkania rekrutacyjnego: 1. Nie każdy pracownik, który będzie u nas na spotkaniu rekrutacyjnym na stanowisko Tokarz CNC może liczyć na wyjazd. Tak jak zawsze w każdej rekrutacji, w której nie idzie się na ilość pracowników, tylko wybiera odpowiednich kandydatów dla danego stanowiska, wybieramy kandydatów odpowiednich do konkretnej pracy, zgodnie z wymogami naszego niemieckiego partnera. Ostateczna decyzja o wyborze kandydata należy do firmy niemieckiej, w której praca jest wykonywana. Nasz partner podejmuje decyzje na podstawie informacji zawartych w cv oraz przekazanych przez nas po spotkaniu z kandydatem (podpowiadamy, że warto zadbać o to aby zamieścić w niemieckim CV jak najwięcej szczegółów technicznych i aby było ono przetłumaczone w profesjonalny sposób). 2. W przypadku stanowiska Tokarz CNC, po rozmowie rekrutacyjnej kontaktujemy się z kandydatem, gdy już mamy informacje z firmy niemieckiej odnośnie danej kandydatury. Zwykle jest to w ciągu miesiąca, ale nie zawsze. Jeżeli kandydat nie miał od nas telefonu lub maila, znaczy że zamiast niego został wybrany inny kandydat przez firmę niemiecką, ale jego kandydatura nie została kategorycznie odrzucona. Może zostać wybrany przy kolejnym zatrudnieniu. 3. Pracownicy zatrudniani są przez cały rok, zgodnie z zapotrzebowaniem firmy niemieckiej - nie jest prawdą że ostatnie zatrudnienie na stanowisku Tokarz CNC było w marcu (nowi pracownicy wyjechali w sierpniu, ale rozumiemy że ze względu na fakt, iż firma ma dwa oddziały nie każdy z pracowników jest na bieżąco, gdzie zostali zatrudnieni nowi pracownicy). 4. Nie jest niczym dziwnym że znalazł Pan 2 agencje, które szukają pracowników w tej samej lokalizacji. W Niemczech ponad 80 % firm zatrudnia pracowników za pośrednictwem agencji zatrudnienia. W razie dalszych pytań, zapraszamy do kontaktu. Zespół Persona-Direktservice Wrocław

Persona-Direktservice
@Grzegorz 24.08.2016 18:40
Ta firma zdecydowanie odradzam, traktują ludzi jak kretynów. Byłem tam miesiąc temu na rozmowie, wszystko pięknie i ładnie. Min...

UDZIAŁ KANDYDATA W REKRUTACJI NA STANOWSIKO TOKARZ CNC I CZAS OCZEKIWANIA NA ODPOWIEDŹ. @Grzegorz - dostał Pan informację mailową i nawet Pan na nią odpisał, ale do rzeczy. PONIŻEJ KILKA FAKTÓW Z REKRUTACJI: Tak jak informujemy na spotkaniu rekrutacyjnym, ostateczna decyzja odnośnie zatrudnienia należy do firmy niemieckiej, w której praca jest wykonywana (nie od nas jako agencji zatrudnienia). Po spotkaniu z nami rekomendujemy kandydata do zatrudnienia i przekazujemy informacje ze spotkania, wraz z jego niemieckim CV, wraz z grupą innych kandydatów. Zwykle informacja ze strony niemieckiej przychodzi do nas w ciągu miesiąca, ale nie zawsze (czasem szybciej, czasem później - decyduje firma niemiecka). W przypadku wybrania kandydata, jest on informowany o możliwości zatrudnienia w danym terminie. W przypadku niewybrania danego kandydata informujemy, że nie został wybrany do najbliższego wyjazdu, ale nadal jeśli chce może być brany pod uwagę do kolejnego wyjazdu. Z uwagi na dużą ilość kandydatów informacja ta jest przekazywana przeważnie mailowo. Jeżeli ktoś nie otrzymał informacji, prosimy o kontakt telefoniczny - chętnie udzielimy odpowiedzi jaki jest status danego kandydata. Kanydat jadąc na spotkanie (niektórzy nawet kilkaset kilometrów) jest świadomy że jest to jedynie rekrutacja. Zachęcamy do bezpośredniego stawienia się na spotkaniu, ponieważ zwiększa to szanse na późniejsze zatrudnienie, ale sam przyjazd i spotkanie nie gwarantuje pozytywnej decyzji odnośnie zatrudnienia (dla większości kandydatów jest to oczywiste, ale jak widzimy po tym forum - nie dla wszystkich). Jest też możliwość spotkania poprzez Skype, ale po takim spotkaniu nie możemy tak samo zarekomendować kandydatów, którzy przyjechali do nas osobiście.

anonim

(usunięte przez administratora)

GoliatPl

Czy żonaty facet z dzieckiem może wyciągnąć te 1300 euro na rękę po opłaceniu wszystkiego?

Persona-Direktservice
@GoliatPl 22.08.2016 19:29
Nie nastawiam się,że w ogóle pojadę bo na rozmowie byłem prawie pół roku temu;)

Nawet w przypadku obecności na spotkaniu pół roku temu - cały czas jesteś brany pod uwagę do zatrudnienia w firmie niemieckiej. Zapraszamy też do kontaktu telefonicznego w celu zaktualizowania informacji o swoim doświadczeniu, dostępności do pracy, etc. Po takim kontakcie możemy dodatkowo ponownie zarekomendować Twoją kandydaturę.

Persona-Direktservice
@GoliatPl 22.08.2016 11:52
Czy żonaty facet z dzieckiem może wyciągnąć te 1300 euro na rękę po opłaceniu wszystkiego?

Zarobki miesięczne netto uzależnione są od klasy podatkowej. Przeważnie nasi pracownicy są w I lub III klasie. W I klasie podstawa zarobków to ok. 1300 Euro netto miesięcznie (mniej lub więcej w zależności od tego jak ułożą się zmiany pracownikowi w danym miesiącu). Obecnie w I klasie podatkowej są pracownicy kawalerowie i pracownicy żonaci, którzy zadeklarowali że żona przebywa w Polsce. Pracując w nadgodzinach można zarobić odpowiednio więcej (za nadgodziny stawka wzrasta o 25 % w zwykłe dni i w soboty lub o 125 % w niedzielę i święta niemieckie. Aby dokładnie wyliczyć sobie wartość wynagrodzenia skorzystać z dostępnych w internecie kalkulatorów wynagrodzeń (informacje te przekazujemy na spotkaniu, ale rozumiemy że każdy woli sprawdzić u niezależnego źródła).

gość

u nas na ogłoszeniowej stronie naszego nie dużego miasta persona ogłasza się co miesiąc od 7 miesięcy ile oni tam ludzi szukają ''ciekawe''

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

grzesiek

mam pytanie czy persona jest jedyną firmą która rekrutuje do tej firmy na tokarza za Dreznem czy inne też tam rekrutują

anonim

(usunięte przez administratora)

GoliatPL

Byłem na rozmowie już kilka miesięcy temu. Myślałem,że się uda,ale jednak....nie tym razem. Widzę,że dużo osób jeżdzi na rekrutację,są zatrudnienia,a non stop wisi ogłoszenie z aktualizacjami . Dlaczego tak jest ?

byly
@GoliatPL 20.07.2016 21:08
Byłem na rozmowie już kilka miesięcy temu. Myślałem,że się uda,ale jednak....nie tym razem. Widzę,że dużo osób jeżdzi na rekrut...

GoliatPL, oni se zapewniaja rezerwe, byli ludzie ktorzy wogole tokarki na oczy nie widzieli..... ale nagle pomor byl i wzieli....

byly
@Persona-Direktservice 22.07.2016 09:58
Rozumiemy, niestety nie mamy wpływu na terminy dotyczące zatrudnienia, określane są one wyłącznie przez daną firmę niemiecką, w...

ja slyszalem od ciebie co tydzien ze za tydzien wiec nie pisz bzdur

Persona-Direktservice

Nie spotkaliśmy jeszcze agencji, która bez znajomości języka niemieckiego zatrudniłaby pracowników z Polski w ramach stawki 10-22 Euro/h brutto na stanowisku przy obsłudze maszyn CNC (stawka uzależniona od godziny pracy - praca w systemie zmianowym). Wszystkich niedowiarków, którzy chcieliby rozpocząć pracę w Niemczech zapraszamy na rekrutację i nie zrażamy się jednym malkontentem. Pozdrawiam Persona-Direktservice

Persona-Direktservice

@Exos - Jeśli chodzi o Agencje Brasco to chyba jest to kiepski przykład, ponieważ: a) zakres obowiązków obejmuje u nich programowanie maszyny, a wiadomym jest że przy takim zakresie obowiązków stawka wynagrodzenia automatycznie wzrasta (w naszych ofertach nie ma programowania maszyn) b) wymagane jest doświadczenie w pracy z granitem lub doświadczenie w programowaniu CNC Na dodatek powyższe oferty pracy nie dotyczą Niemiec, więc prosimy o lepszy przykład :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Persona-Direktservice

@inspektor - poniżej jeszcze nasze doprecyzowanie w kilku kwestiach: 1) nadgodziny - w zależności od stanowiska i firmy, w której praca jest wykonywana - podczas rekrutacji informujemy czy są możliwe nadgodziny na danym stanowisku czy nie (zależy to od firmy, w której praca jest wykonywana, nie od naszej agencji zatrudnienia). Na innym forum raczej się nie udzielamy. 2) brak odzewu - w przypadku stanowiska "tokarz/ pomocnik tokarza" z kandydatami, którzy byli u nas na spotkaniu rekrutacyjnym, kontaktujemy się, gdy mamy ostateczną informacje od firmy niemieckiej, w której praca byłby wykonywana (zwykle jest to do miesiąca czasu, ale ostatnio czekaliśmy na informacje dłużej - niestety jako agencja zatrudnienia nie mamy wpływu na termin rozpoczęcia pracy - wyznacza go firma niemiecka, w której praca będzie wykonywana). Po kolei kontaktujemy się telefonicznie z kandydatami, ale z uwagi na dużą ilość kandydatów nie zdążyliśmy jeszcze do wszystkich się dodzwonić. Co do pozostałych stanowisk, na które prowadzimy rekrutacje w branży przemysłowej (ślusarz, monter, operator wózków widłowych, magazynier, pracownik produkcji, elektryk, spawacz) kontaktujemy się gdy dostajemy informacje z firm niemieckich że jest wakat na danym stanowisku. Pozdrawiamy Persona-Direktservice

anonim

(usunięte przez administratora)

Persona-Direktservice

Exsos - prześlij nam proszę swoją niemiecką umowę o pracę, którą masz zawartą z obecnym pracodawcą (zakryj swoje dane osobowe), może być w formie zdjęcia wszystkich stron umowy, na nasz adres e-mail info@persona-direktservice.pl W Niemczech, jak zapewne wiesz, wiele kwestii związanych z zatrudnieniem uregulowanych jest w umowie o pracę lub w układach zbiorowych lub w przepisach z danego landu niemieckiego, więc nie można uogólniać. Dla przykładu podamy tu wynagrodzenie za nadgodziny - w Niemczech nie istnieje żadne ustawowe prawo do wypłaty dodatków za nadgodziny (informacja ze strony Federalnej Agencjji Pracy (www.arbeitsagentur.de)), a w naszej firmie dodatki za nadgodziny zawsze są płacone. Firma Persona-Direktservice nie otrzymuje diet od Państwa - jesteśmy jak każda niemiecka agencja zatrudnienia cyklicznie kontrolowani przez odpowiednie instytucje niemieckie, co jest najlepsżą gwarancją tego iż zawsze działamy zgodnie z prawem, a na codzień współpracujemy z niemiecką kancelarią adwokacką co jest dla nas dodatkową gwarancją, że działamy zgodnie z prawem. Ale jeśli Twoja Agencja dostaje jakieś diety od Państwa na dojazdy pracowników, też chętnie dowiemy się na podstawie jakich konkretnie przepisów. Być może wdrożymy je u nas. Jesteśmy otwarci na różne pomysły, zarówno od naszych obcenych, jak i byłych pracowników, cały czas się rozwijamy i staramy sie ulepszać naszą ofertę dla pracowników.

anonim

(usunięte przez administratora)

gość

Exsos jaka to agencja przez którą pracujesz?

Persona-Direktservice

Szanowni Państwo, w temacie diet należy uporządkować kilka faktów. Diety przede wszystkim przysługują polskim pracownikom zatrudnianym w delegacji na polskiej umowie o pracę. Nasza agencja zatrudnienia, z racji tego, iż jest niemiecką agencją zatrudnienia, zatrudnia pracowników zawsze na niemieckiej umowie o pracę. Jeżeli jakaś polska agencja zatrudnienia oferuje diety radzimy dokładnie zapoznać się z umową, czy jest to niemiecka umowa o pracę czy tak naprawdę polska umowa o pracę i oddelegowanie pracownika. O korzyściach niemieckiej umowy o pracę z chęcią poinformujemy w rozmowie telefonicznej lub na spotkaniu rekrutacyjnym (np. niemieckie ubezpieczenie, etc). Jeśli chodzi o firmy niemieckie to zdarza się, że pracownicy mają wypłacane Auslöse - dodatek do wyjazdu służbowego, np. na hotel, taxi, transport, jeśli odległość od niemieckiego miejsca zameldowania do miejsca wykonywanej pracy jest duża. Nasza agencja zatrudneinia zapewnia mieszkania w promieniu maks. do 20 km od miejsca wykonywanej pracy (zawsze szukamy jak najbliższej miejsca wykonywanej pracy i zwykle udaje nam się jeszcze bliżej), więc dojazd do pracy nie jest traktowany jako wyjazd służbowy. W niektórych firmach niemieckich wypłacany jest też dodatek Verpflegungszuschuss - na obiady w pracy (np. dodatkowo 3€ dziennie na obiady), ale to już zależy od niemieckiej firmy, w której praca jest wykonywana (tak jak w Polsce, są firmy które zapewniają obiady pracownikom, ale niestety w sporadycznych przypadkach). Podsumowując w temacie diet najważniejszy jest rodzaj wykonywanej umowy (polska czy niemiecka). Jeżeli mają Państwo niemiecką umowę o pracę z zagwarantowanymi dietami, prosimy o jej przesłanie na adres info@persona-direktservice.pl - zobaczymy co się za tym kryje i udzielimy odpowiedzi. Pozdrawiamy Persona-Direktservice

Persona-Direktservice

Szanowni Państwo, w temacie diet należy uporządkować kilka faktów. Diety przede wszystkim przysługują polskim pracownikom zatrudnianym w delegacji na polskiej umowie o pracę. Nasza agencja zatrudnienia, z racji tego, iż jest niemiecką agencją zatrudnienia, zatrudnia pracowników zawsze na niemieckiej umowie o pracę. Jeżeli jakaś polska agencja zatrudnienia oferuje diety radzimy dokładnie zapoznać się z umową, czy jest to niemiecka umowa o pracę czy tak naprawdę polska umowa o pracę i oddelegowanie pracownika. O korzyściach niemieckiej umowy o pracę z chęcią poinformujemy w rozmowie telefonicznej lub na spotkaniu rekrutacyjnym (np. niemieckie ubezpieczenie, etc). Jeśli chodzi o firmy niemieckie to zdarza się, że pracownicy mają wypłacane Auslöse - dodatek do wyjazdu służbowego, np. na hotel, taxi, transport, jeśli odległość od niemieckiego miejsca zameldowania do miejsca wykonywanej pracy jest duża. Nasza agencja zatrudneinia zapewnia mieszkania w promieniu maks. do 20 km od miejsca wykonywanej pracy (zawsze szukamy jak najbliższej miejsca wykonywanej pracy i zwykle udaje nam się jeszcze bliżej), więc dojazd do pracy nie jest traktowany jako wyjazd służbowy. W niektórych firmach niemieckich wypłacany jest też dodatek Verpflegungszuschuss - na obiady w pracy (np. dodatkowo 3€ dziennie na obiady), ale to już zależy od niemieckiej firmy, w której praca jest wykonywana (tak jak w Polsce, są firmy które zapewniają obiady pracownikom, ale niestety w sporadycznych przypadkach). Podsumowując w temacie diet najważniejszy jest rodzaj wykonywanej umowy (polska czy niemiecka). Jeżeli mają Państwo niemiecką umowę o pracę z zagwarantowanymi dietami, prosimy o jej przesłanie na adres info@persona-direktservice.pl - zobaczymy co się za tym kryje i udzielimy odpowiedzi.

Zostaw opinię o Persona-Direktservice GmbH - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Persona-Direktservice GmbH