Muszkieter

Kielce

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 26 ocen.

Opinie o Muszkieter

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muszkieter

ONA

Potrzebujesz legitymacji- zniżki na przejazdy, zaświadczenia do Zusu/Krusu? Ostatnia możliwość zapisu na kierunki bez czesnego! Przyjdź do naszego sekretariatu lub zadzwoń! Zapraszamy! Kielce, ul. Sienkiewicza 66 tel.796400826

alonso

Sprinter 4 letni nowszych nie maja ?

Klient

Totalna porażka. Właśnie nim jadę do Warszawy(pospieszny). Stary bus na 17 miejsc, duszno, brak powietrza a tu klimy,nawiewiu,czegokolwiek do wymiany powietrza. Kierowcy chyba wydaje się,że kartofle wozi.

lolek

Średni wiek busów jest odpowiedni do wieku kierowców. W większości to emeryci dorabiający do emerytury/renty.

Kielce

Totalna porażka!! Jechałam trzy razy; i trzeci to już rozłożył mnie na łopatki; przez dwa dni próbowała dodzwonić się do Muszkietera; niestety inforinformacja; ze konsultant cały czas zajety; więc napisałam wiadomość na FB; cisza.... dzwonię co 15 min; pisze kolejna wiadomość; i odpowiedź; ze konsultant ; ma inne zajęcia; niż tylko odbieranie telefonów..... więc po co ta infolinią??? Przez dwa dni??? Nie mógł odebrać; dodam ; ze moje zapytanie zostało odczytane na FB; ale odpowiedź nie dostałam na zadanie pytamie; tylko ; niekulturalne; nie składane; ze konsultant nie jest tylko o odbierania telefonow.... na DZ w Warszawie nie ma żadnego oznakowania skąd odjeżdżają....

Pasażer !

Firma Muszkieter to totalne dno ! Nie wierzę, że w tym wieku dzieją się takie rzeczy. Wolałbym chyba do pracy jeździć bryczką niż tym czymś co oferuje zacna firma Muszkieter ! Kierowcy (za wyjątkiem kilku) jeszcze większe dno, bez kultury osobistej, bez wystarczającego do funkcjonowania w społeczeństwie wymaganego poziomu inteligencji. Żal mi tych ludzi ! Widocznie są bardzo zmęczeni życiem, zgorzkniali i wypaleni zawodowo. Jest tylko kilku (ok 3-4) Panów, którzy są bardzo mili i przyjaźni. Dodatkowo firma oszukuje klientów. Sprzedaje bilety miesięcznie, a nie zapewnia miejsca w busie klientowi nie zatrzymując się na przystanku, albo zatrzymując i wypraszając pasażera z biletem miesięcznym z busa. Każą czekać 10 minut,że niby zaraz podjedzie następny, a następny podjeżdża za 50 minut i człowiek ni jak do pracy nie zdąży ! Albo inna sytuacja: podjeżdża następny i z 25 osób stojących na przystanku z miesięcznymi zabiera 4-5 ! Jaja totalne ! Funkcjonują na rynku tylko dzięki znajomościom, ale i to kiedyś się skończy ! Dodatkowo wiem, że kilka osób ma zamiar zgłosić sprawę do telewizji więc może rozgłos dla zacnej firmy Muszkieter się przyda! Oni tak lubią pławić się w luksusach ! Na układy też są układy !

zdziwiony
@Pasażer ! 09.04.2017 11:59
Firma Muszkieter to totalne dno ! Nie wierzę, że w tym wieku dzieją się takie rzeczy. Wolałbym chyba do pracy jeździć bryczką n...

witam to nie lepiej do nich napisać np. przez FB lub zadzwonić lub im email wysłać? niz na forum gdzie pracownicy lub potencjalni pracownicy szukaja informacji ? Chyba to tak już jest że gdy człowiek sfrustrowany to wszędzie będzie pisał, że mu źle. To nie to forum Pasażer poza tym z Twojej wypowiedzi za przeproszeniem nic nie wynika, tyle znaków a zero konkretów. Jak ktoś ma miesieczny to chyba ma numer telefonu do przewoźnika ...

Weronika

@Kaja, będziesz aplikowała?

Kaja

Witam , chciałabym zapytać czy ktoś z Państwa wie jak wygląda praca w "Muszkieterze" jako kontroler biletowy ...zarobki, godziny pracy, atmosfera itp....

Kamil

Nie polecam! Albo odjerzaja za wczesnie albo spoznieni. Czasem trzeba czekac po 30-40 minut. Ale tak to jest jak na danej lini kursuje jeden przwoznik.

wlasciciel

### 2016-11-18 15:12:50 Kierowca zjeżdża z głównej trasy, opuszcza busa w celu zalatwienia swojej prywatnej sprawy po czym wraca po 20 minutach ciekawe jakby sie wlaściciel dowiedzial to co by taki sio-fer mial za takie cos - bo od policji mandat za zmiane rozkładu jazdy

###

Kierowca zjeżdża z głównej trasy, opuszcza busa w celu zalatwienia swojej prywatnej sprawy po czym wraca po 20 minutach

word

Hej, ale czy wypłata jest adekwatna do powierzanych zadań? Nie ukrywam, że kwestie finansowe sa dla mnie najwazniejsze, a jak atmosfera dopisuje to jeszcze lepiej o nich świadczy. A premie jak dorzucają to jeszcze lepiej.

Driver

Jest taka strona bezpiecznyautobus.gov.pl Wystarczy wpisać numer rejestracyjny autobusu, busa i już mamy takie dane jak datę produkcji pojazdu, ważność przeglądu technicznego i ubezpieczenia i inne dane.

Józek Busiarz

Porównując taborowo do innych firm to 4+

Stefan
@Józek Busiarz 15.07.2016 09:51
Porównując taborowo do innych firm to 4+

flota samochodowa ma średnio 23 lata i to uważasz za OK???? myślę, że oczekujemy innych standardów

Michał

Firma Muszkieter to najlepsza firma przewozowa,busy i autobusy super nowoczesne,komfortowe,w idealnym stanie technicznym,inne firmy ,jak nawet Polski Bus może jedynie pomarzyć o takiej flocie.Standard przewozu i obsługi pasażera na poziomie klasy VIP inni mogą pomarzyć tylko.Kierowcy zatrudnieni na umowach o pracę,przestrzegany czas pracy kierowcy,wypoczęci co podnosi bezpieczeństwo podróży i jej komfort.Praca tam to marzenie niejednego szofera,jednak pracują tylko najlepsi. Więcej takich przewqożników,a nie "Heńko-busów" z niedomytym kierowcą.

Adi
@Michał 04.06.2016 12:05
Firma Muszkieter to najlepsza firma przewozowa,busy i autobusy super nowoczesne,komfortowe,w idealnym stanie technicznym,inne f...

Zakładam, że to wypowiedź pracownika tej firmy. Co do słów, że to praca dla najlepszych kierowców to kwestia sporna. Zdarzają się co prawda dobrzy kierowcy, ale nie generalizujmy jednak.

aghii
@Michał 04.06.2016 12:05
Firma Muszkieter to najlepsza firma przewozowa,busy i autobusy super nowoczesne,komfortowe,w idealnym stanie technicznym,inne f...

Odleciałeś!!!???

jony

Firma Muszkieter nie trzyma się rozkładów jazdy.Kilka razy zdarzyło mi się że bus nie przyjechał o wyznaczonej porze i nikt nie raczył albo zmienić rozkład jazdy albo wycofać busa z danej godziny.W tych czasach taka firma nie powinna istnieć na rynku.Dla mnie to porażka.Nie polecam tej firmy nikomu

Xristo

jestem. ogolnie mowile o stanie busow firmy muszkieter. co jak co ale nedy matbusy maja autokary w lepszym stanie.

Józek Busiarz
@Kieres 14.06.2016 20:36
Co do ned busa to bym tu się zastanowił że mają idealne samochody a dlaczego bo mają ich nie wiele oraz to są stare strupy więc...

pytałem na facebook bp tour i to nie ich auto to bus Neda, zresztą widziany kilkukrotnie w Pradze na podnajmie jak znajdę zdjęcia to dam link.

Kieres
@Józek Busiarz 11.07.2016 17:37
pytałem na facebook bp tour i to nie ich auto to bus Neda, zresztą widziany kilkukrotnie w Pradze na podnajmie jak znajdę zdjęc...

Co kolega ma do powiedzenia na temat firmy Ned ? Bo ja mam do powiedzenia tyle że nie mają samochodów oraz że jak się choć jeden zepsuje lub polcja dowód zabierze to nie mają samochodu zastępczego to jest akurat moje zdanie.

paweł

odradzam prace w tej firmie umowa smieciowa tzw zlecenie słabe zarobki i najgorsze jest to ze trzeba kablowac innych kierowców a jak sie tego nie robi ta obcinaja pensje poprostu porazka

marcel

muszkiteter wozi ludzi złomami kierowcy jezdza to praci jezdzacy bez rozkładu firma zaniza ceny biletow celowo niszczy konkurencje a potem winduje ostro ceny

Henryk

Witam Na wstępie dodam, że często podróżuje busami róznych firm i niestety muszkieter okazał się najgorszą firma dlaczego ? Mega rozwalone i nie komfortowe busy, nie mili kierowcy i już nigdy więcej nie będę podrózował tym przewoźnikiem Pozdrawiam

rafal

Xristo - przecież matBusy też takimi samymi busami jezdzą ? i NEDy i inni busiarze

Xristo

Muszkieter to totalna porażka. Busy w stanie totalnego rozpadu, poprzerabiane z busów towarowych-do wożenia kartofli nie ludzi. Zawieszenie kompletnie nie przystosowane do przewozu pasażerskiego- na siłe przerabiane, wstawiane szyby. Aż dziw że takie samochody są dopuszczone do ruchu pasażerskiego w kraju unijnym. Przykro na to patrzeć. Komfortu jazdy zero- a narzekaliśmy na autosany PKS-u. To były mercedesy pod względem komfortu. Bez porównania lepsze Busy są na Ukrainie. Wszystkie od początku zaprojektowane do przewozu ludzi- szerokie,z uchwytami, miękkie zawieszenia. Ukraińcy się dziwią jak przyjeżdżają że jeździmy takimi rozpadlinami-na złom. Zdecydowanie nie polecam - i proponuję wprowadzić dokładne kontrole busów, stanu technicznego i ilości pasażerów. Kierowcy też nie uprzejmi- nie zatrzymują się i kryją się karami 3000zł-wymyślonymi. Dużo bardziej polecam MAT-Busa. Zatrzymuje się gdzie się zechce -ich 3000zł nie obowiązuje- ;-) i dużo lepsze mają maszyny.

Rafal

factormmmmm wyslij mi na email tą stronę mozę nie wiesz do konca jak jest ale wielu kierowcow wprost nie przyjdzie do mnie porozmawiać a pewne sprawy można omowić Jak działa to nie naprawiamy i tu podobnie jak nikt nic nie zgłasza to nie widze problemu dziękuję Ci z góry za to faktorrrrmmmmmas :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Michael

Kacper to ty czy osobiście szef-Rafał? Zależy kto co szuka- pracownik biurowy czy kierowca? W drugim przypadku najczęściej umowa zlecenie wg. stawki godzinnej. Zainteresowani wejdźcie na stron ę:(usunięte przez administratora) i poczytajcie sobie opinie i sami wywnioskujecie czy warto.

Rafał

factor - spoko porozmawiasz z p.Niną lub szefostwem - dobra atmofera pomiędzy pracownikami to duży plus pracy w Muszkieterze

Michal

Dobrze wspominam

mkl

Brak klimatyzacji, zdezelowane busy, najgorszy przewoźnik w regionie.

pracownik

pracownik - 2013-07-26 19:54:41 Pracuję w tej firmie i to co kolega (usunięte przez administratora) pisze to jest bzdura. Nigdy nie słyszałem takiego tekstu na temat klientów, a tymbardziej żeby szef kiedykolwiek rozmawiał z kierowcą w czasie jazdyprzepraszam nie chodziło o janka tylko pasażera wyżej. Przypuszczam że jakiś zazdrosny przewoźnik ;P

pracownik

Pracuję w tej firmie i to co kolega (usunięte przez administratora) pisze to jest bzdura. Nigdy nie słyszałem takiego tekstu na temat klientów, a tymbardziej żeby szef kiedykolwiek rozmawiał z kierowcą w czasie jazdy

Pasażer

Kurs 05.07.2013 godz. 14:00 z Warszawy do Kielc. Masakra. Przy aktualnie obowiązujących upałach w busie ok 40 stopni, busy bez klimy. Przeładowane. Kierowca bieże pasażerów pomimo braku miejsc siedzących i płacą jak za miejsce siedzące. Nie polecam za żadne pieniądze. Jeszcze na dodatek kierowca rzuca krzywe teksty polityczne, religijne i kosmate do kobiet. Kierowcy przez komórkę w czasie jazdy spowiadają sie szefowi ile "bydła" przewozi.

x

pracuje, i zgodze sie ze jest ok troche przesadzaja z "dzien dobry" ale uczciwi szefowie

Piotr

Już nie pracuję ale z powodów niezależnych. Wspominam miło, wypłaty zgodne z tym co usłyszałem na rozmowie wstepnej, płacone także rzeczy robone ponad pracę , pensja w miare regularnie -dwa ni poślizgu ale jak sie człowiek upomniał to sporą zaliczke dostal zaraz po 1wszym. Samochody co prawda graty ale teraz jak porownuje to juz chyba ok.Grafik pracy elastyczny. Podejście p.(usunięte przez administratora) do pracowników - bardzo w porządku. W Muszkieterze o niebo lepiej niż w Matbus (tam szefo to narwaniec) czy Orlik( szefowa Wielka DAMA)

Zostaw opinię o Muszkieter - Kielce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Muszkieter