Piekarnia BREL S.C.

Myszków, ul. Lotnicza 36

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 230 ocen.

Piekarnia BREL S.C.
3 230 6 1

Opinie o Piekarnia BREL S.C.

Były pracownik

Witam wszystkich to miejsce pracy to chyba jakaś ukryta kamera jednym słowem Polak jest traktowany jak ostatnie drzwi wyzysk i ubóstwo ci co piją alkohol i udają że nic się nie stało to już masakra nie polecam nikomu tego miejsca wszyscy mądrzy odchodzą i mają spokój od tej firmy więc jak szefostwo nie zrobi nic z tym to będzie już tam pracowali sami obcokrajowcy Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Pracodawca powinien zebrać zebranie i omówić problemy bo o tym wszyscy milczą by sobie nie narobic problemów

Michał

Witam wszystkich pracujących w Firmie Brel ,mam pytanie dotyczące pracy w tej firmie i zarobków oraz systemu pracy ?

SpeedMen
@Michał 18.09.2018 13:14

A jakiej jesteś narodowości? Jak jesteś Polakiem to ciężko....sytuacja się zmienia gdy jesteś gościem w naszym pięknym kraju....Będziesz chodził najedzony,wyspany i z kieszenią pełną pieniążkow...

Andrzej
@Michał 18.09.2018 13:14

Jak mogę Ci coś doradzić to uciekaj od tej firmy Wyzysk urodzinowy A pieniądze marne Święta nie są płacone ,nie ma dodatku nocnego ,Nic .zwykłą gołą pensja

Prawda
@Michał 18.09.2018 13:14

Hey. Wystarczy poczytać wszystkie opinie i zdanie o firmie sam sobie wyrobisz!

Patryk
@Michał 18.09.2018 13:14

Stanowczo odradzam ,firma ta nie rozwija się, lecz chyli ku upadkowi ,płacę są marne ,a atmosfera obłudna

Piekarnia BREL S.C.
pracodawca

Szanowni Państwo, Pozwolę sobie odpowiedzieć na poniższe komentarze/ zapytania w jednym poście żeby dyskusja była bardziej transparentna. @Kolejny z traumą – Tak, ludzi, których podaję za przykład uważam za lojalnych i obdarzam zaufaniem. Żadna firma, żaden system, choćby nie wiem jak doskonały, nie będzie funkcjonować bez ludzi i wzajemnego zaufania. Chciałbym podkreślić jeden znaczący fakt – reaguję dopiero teraz na forum Go Work, natomiast na słuchanie ludzi i reagowanie na wewnętrzne problemy zawsze byliśmy i jesteśmy otwarci. Proszę mi wierzyć, że wiele zostało w tej kwestii zrobione i robi się cały czas. Jeżeli uważacie Państwo, że za mało, czekamy na wasze sugestie, rady i pomysły. Co najważniejsze, aby nasze działanie było konstruktywne, oczekuję kontaktu z Państwa w konkretniej formie- osobistego spotkania, rozmowy telefonicznej bądź informacji mailowej na adres: karol.fros@piekarniabrel.pl (do anonimów odnosić się nie będę) @Pracownik – kwestia spojrzenia na ludzi zawsze będzie trudna do pogodzenia z dwóch prostych przyczyn: pierwsza to oczywisty fakt, że ilu ludzi tyle gustów, opinii i każdy będzie przekonany o słuszności swoich. Z tego powodu dla jednych osoba X będzie dobrym kolegą a innych sam jego widok będzie już parzyć. Druga przyczyna to perspektywa- pracownik patrzy ze swojej, która w odniesieniu do całego spektrum działalności firmy jest dość wąska. Ja natomiast muszę patrzeć szerzej i dotyczy to także ludzi nielubianych. Oczywiście nie jest to wytłumaczenie dla tolerowania niewłaściwych zachowań. Jednak aby takowym przeciwdziałać, musimy o nich wiedzieć: kto? Kiedy? Komu? dlaczego? Takie rzeczy należy pilnie zgłaszać kierownictwu bądź szefostwu, ale dopóki nie będzie konkretnych informacji, jakakolwiek prewencja jest do granic utrudniona. Zasłanianie się strachem nie jest wytłumaczeniem dla bierności i tolerowania powstających problemów. Trzeba im stawiać czoła a nie liczyć, że „jakoś to będzie, może ktoś w końcu zauważy”. Różnice osobowości i charakterów zawsze będą powodować mniejsze bądź większe tarcia, dlatego w naszym wspólnym interesie jest działanie w kierunku ich eliminowania. Gorąco zachęcam wszystkich do kontaktu z nami zawsze kiedy tylko dzieją się opisane rzeczy. @Prawda – w temacie sprawiedliwości zarobków i wyceny stanowisk sprawa jest dość prosta. Jeżeli uważasz, że ten czy tamten, pracujący na stanowisku X zarabia za dużo a robi za mało, przyjdź do mnie bądź kierownika z takim tekstem: „Szefie/ kierowniku, kolega X się obija i dostaje za to więcej ode mnie! Proszę mnie wsadzić na jego stanowisko a udowodnię, że zrobię to samo lepiej, szybciej, skuteczniej za te same pieniądze” Podziękujemy wtedy nie tylko uściskiem dłoni a uczciwą premią. Podkreślam w tym miejscu istotną kwestię – będziemy premiować każdy pomysł bądź sugestię, której wdrożenie przyczyni się do usprawnienia procesów produkcyjnych, redukcji kosztów, organizacji pracy etc. Eliminowanie „toksycznej” kadry również do tego się zalicza. Z wyrazami szacunku, Karol Froś Piekarnia BREL S.C.

Pracownik
@Piekarnia BREL S.C. 25.06.2018 13:09

Dziękuję Panu Karolowi że odnióśł się do naszych komentarzy ,szkoda tylko że ta rozmowa nie toczy się bezpośrednio A na forum ..Ale dobrze wiemy że jest to oczywiste z przyczyny nam wszstkim wiadomych. Chcę tu jeszcze poruszyć jeden temat ,chodzi nam o pracę latem gdy temperatura na hali dochodzi do 39 stopni.,czasami brakuję powietrza i nie mamy czym oddychać .A jest tak że nie mamy przerwy przez parę godzin ,proszę się z tym zainteresować ..pozdrawia

Taj
@Piekarnia BREL S.C. 25.06.2018 13:09

Szefie!!! Wchodzę tutaj na to śmieszne forum żeby poczytać i pośmiać się z tego co tutaj ludzie wypisują, ale Pan widzę że powoli też traci resztki godności uczestnicząc w tej komedii. Dlaczego nie przyszedł Pan nigdy do nas i nie powiedział tego nam na żywo, tylko w wirtualnej rzeczywistości nagle się Pan obudził? Jaka toksyczna kadra? Hmm co Pan ma tutaj na myśli? Ludzie pracują to po kilkanaście lat i co? Słyszał ktoś o jakiejś podwyżce? To jest śmiech co Pan napisał na olx zarobki od 2900-4500 no poprostu kabaret kto tu że środkowych zarabia 2900? Wie Pan? No właśnie Ja też nie. Z wyrazami szacunku kadra pracownicza zakładu Brel ????

:)
@Taj 26.06.2018 20:44

Pasożyty zarabiają najwiecej:)

Kolejny z traumą
@Piekarnia BREL S.C. 25.06.2018 13:09

"@Prawda – w temacie sprawiedliwości zarobków i wyceny stanowisk sprawa jest dość prosta. Jeżeli uważasz, że ten czy tamten, pracujący na stanowisku X zarabia za dużo a robi za mało, przyjdź do mnie bądź kierownika z takim tekstem: „Szefie/ kierowniku, kolega X się obija i dostaje za to więcej ode mnie! Proszę mnie wsadzić na jego stanowisko a udowodnię, że zrobię to samo lepiej, szybciej, skuteczniej za te same pieniądze” Podziękujemy wtedy nie tylko uściskiem dłoni a uczciwą premią." Teraz juz wiadomo jak i dlaczego taki jeden wyeliminował tylu innych pracowników... Ani Pan ani Pana Tata nie jest szefem tej firmy. Tu rządzą łebki kto pracuje a kto nie a Panów robią w ch..a. Wiem co mówię.

Buc
@:) 27.06.2018 15:30

Zgadzam się z Tobą ,zarabiają donosiciele i bliska rodzinka .tylko pytanie brzmi od czego jest Kierownik produkcji .?? Mam wrażenie że nie umie podejmować decyzji skoro rządzą nim Ciastowi .tak było jest i będzie. CO TO ZA ZAKŁAD ??

Prawda
@Kolejny z traumą 27.06.2018 21:41

Jak kiedyś poszedłem do kierownika o podwyżkę to powiedział że on nie decyduje o tym. Po tej sytuacji minął jakiś dłuższy czas i kierownik stwierdził że za dużo zarabiam więc mu wytłumaczyłem co robi itd że tyle pracuje to powiedział mi że tak nie może być bo oszukuje go i firmę więc mi obciął wypłatę o parę zł i powiedział że jak chce zarabiać więcej to żebym znalazł sobie druga pracę :-/

Mała
@Prawda 11.07.2018 12:19

Czytam i chce coś napisać o siebie, nie pracuję w Brelu od ponad roku i nie żałuję tej decyzji.Mam wolne soboty i niedziele ,święta też, a to bardzo dużo. W Brelu pracowałam na okrągło A pieniądze marne .Tu mam premie i premię kwartalną wszystkie świadczenia i premię kwartalną .Na rynku jest coraz więcej pracy i świat na Brelu się nie kończy .

Prawda
@Mała 18.07.2018 10:31

MAŁA ja wiem że świat się na tym nie kończy ale praca godzinowo odpowiada a wiem że się nic w niej nie zmieni bo szefostwo ma ludzi gdzieś kasa się zgadza z wysłanego towaru i nic więcej. Zrobią raz na rok imprezę firmową i myślą że ludzi zadowolą takim czymś:-/ myślę intensywnie o zmianie pracy i chyba trzeba będzie to uczynić i to jak najszybciej bo czuje sam że tak długo nie pociągne. A na temat firmy to można pracę magisterską napisać :-)

Pan Marek
@Piekarnia BREL S.C. 25.06.2018 13:09

Panie co Pan tu za nie stworzone rzeczy wypisuję ?.Mieszkam w Poraju i przechodzę często koło Pana zakładu ,nie wiem co te kobiety tam robią ale wyglądają okropnie .przy czym huk jest nie miłosierny ,urządzają się że ludzie się ciągle oglądają .jedyne co można to im współczuć tak ciężkiej pracy

Karol Froś, BREL S.C.

Szanowna Pani Zaniepokojona, Niezmiernie nam przykro iż bliską Pani osobę spotykają problemy w pracy. Aby móc jakkolwiek na nie zareagować, musimy być o nich poinformowani dlatego gorąco namawiam Pani bliską do kontaktu z kierownictwem zakładu bądź z właścicielami. Jesteśmy dostępni codziennie w biurach lub telefonicznie praktycznie przez całą dobę. Dla ułatwienia pozostawiam swój numer telefonu: 606-521-280. Przykro nam również, że wydaje Pani opinie na temat naszej firmy, nie będąc jej pracownikiem a sugerując się jedynie subiektywnymi ocenami osób trzecich. To przysłowiowe ocenianie książki po okładce, które jest dalece krzywdzące i niesprawiedliwe. Jakkolwiek na subiektywizm można przymknąć oko, tak przyrównywanie działającej w wolnorynkowych realiach firmy, do obozu będącego symbolem jednej z największych tragedii w historii ludzkości, jest przejawem daleko posuniętej ignorancji i braku szacunku dla ludzkiej tragedii. Bo widzi Pani, w odróżnieniu od (usunięte przez administratora), nasi pracownicy są w firmie z własnej, nieprzymuszonej woli, wiążą się z nami umową o pracę, za którą systematycznie otrzymują wynagrodzenie, i którą w każdej chwili mogą rozwiązać nawet bez podawania przyczyny. Wbrew Pani insynuacjom- bez wyjątku, każdy ma wybór i jeżeli warunki pracy bądź praca sama w sobie nie odpowiadają, nic nie stoi na przeszkodzie aby rozwiązać umowę. Tym bardziej, że od wielu miesięcy, zapotrzebowanie na rynku pracy jest ogromne i każdy, bez wyjątku, przy odrobinie chęci i zaangażowania, znajdzie dla siebie odpowiedni wakat. Zachęcam do takiego rozwiązania problemu Pani bliskiej, bo rzucając w internetowym forum pomówienia na pracodawcę w żaden sposób jej Pani nie pomaga. Nie pomaga Pani również wielu ludziom, którzy chcieliby podjąć u nas pracę, ale przez subiektywne i dalece mijające z prawdą komentarze nie decydują się na ten krok. A szkoda, bo jak pokazuje stan faktyczny, większość naszej kadry to ludzie z kilku jak nie kilkunastoletnim stażem w firmie, którzy doskonale widzą jak na przestrzeni czasu polepszamy warunki pracy w każdym aspekcie. Jeszcze raz zachęcam Pani bliską osobę oraz każdego pracownika, który może podzielać uczucia wyrażone w Pani komentarzu, do kontaktu ze mną bądź kimkolwiek z właścicieli czy kadry kierowniczej w celu przestawienia problemu i wspólnemu znalezieniu rozwiązania. Tylko działaniem i konstruktywnym, merytorycznym dialogiem będziemy w stanie przeciwdziałać problemom jakie powstają. Żale, groźby i pomówienia na internetowym forum to droga donikąd. Z wyrazami szacunku, Karol Froś Piekarnia BREL S.C.

Kolejny z traumą
@Karol Froś, BREL S.C. 16.06.2018 13:47

Panie Karolu czy uważa Pan że pracownicy z kilkunastoletnim stażem których Pan podaje za przykład są wobec Pana i Pana Taty lojani? Dlaczego Pan dopiero teraz reaguje i chce wysłuchać tych ludzi?

Fajny na maxa
@Kolejny z traumą 17.06.2018 23:18

Panie z traumą - w tej firmie nie ma osób z "kilkastuletnim"stażem... A co "loianości"to sorki nie wiem o co chodzi...

Mqhk
@Fajny na maxa 18.06.2018 06:00

W tej firmie są osoby które pracują ponad 15 lat. Widocznie jesteś z nami od niedawna a masz do powiedzenia wiele. Dla ułatwienia jak byś myślał kto : Renia, Krzysiek Ż, Adrian O,i wielu innych także ja sam pracuje ponad 10 lat i szczerze nie zamienię tej roboty na nic innego

Pracownik
@Karol Froś, BREL S.C. 16.06.2018 13:47

Panie Karolu pracuję w Pana Firmie parę lat ,bywało bardzo różnie, nie było kolorowo.Mam na myśli atmosferę w tej firmie .Wiedziałem że praca w piekarni nie jest lekka i liczyłem się z tym .Ale ludzie to koszmar ,mam tu na myśli ciastowych ,oczywiście nie wszyscy . Tak jak oni traktują ludzi to jest jakieś nie porozumienie .Zgadzam się z Panem że NIK nas na siłę nie trzyma w Brelu ,co do wynagrodzenie nie jest najgorsze.mogło być lepsze ale rozumiem że Firma się rozwija .Zadaję sobie tylko pytanie czy naprawdę Szefostwo nie wiedziało Co się dzieję ??? .Dobrze Pan wie że nikt do Pana nie zadzwoni bo ludzie się boją .Mam nadzieję że jednak sytuacją się poprawi .Pozdrawiam .

Prawda
@Mqhk 20.06.2018 10:44

Mqhk mówisz że pracy nie zmienisz to ciekawe na jakim stanowisku robisz?

Zeus
@Fajny na maxa 18.06.2018 06:00

Kto zarabia to zarabia ..Ale nie zwykli ludzie .Chyba że jesteś ,,ulubieńcem,,kierownictwa lub jego rodziną .Czasami zastanawiam się czyją to jest firma?? Bo są nie które osoby bez kultury osobistej które mydła że BREL TO ICH własność

Lipa
@Karol Froś, BREL S.C. 16.06.2018 13:47

Rozmowa z kierownictwem nic nie daje ,zaraz wszyscy wszystkie wiedzą,taka prawda,więc nie warto nawet próbować..więc do kogo mamy iść pytam??

Szczęsliwy że odszedł
@Lipa 01.07.2018 18:25

Witam ,pracowałem w Braku na zapiekańkach,musiałem się zwolnić tylko przez jedną osobę mianowicie przez J G ten smarkaczu myślał bo nie wiem jak jest teraz że BREL TO jego własność.Były kierownik nie zrobił z tym nic ,rozmawiałem z Nim i mówiłem że chłopak ten to zwykły chan bez kultury osobistej,ludzi traktuje jak śmieci. Pytanie brzmi czy mu wolno ?? Wszyscy o tym wiedzą i milczą ,więc nie piszcie gupoty żeby iść z problemem do Kierownictwa ha ha

Szczęśliwy że odszedł

Zabolało ?? Szybki odwet ,nie masz nic na swoją obronę ? Bo dobrze wiesz że to prawda ! Mam Ci napisać coś więcej ?? Pochwal się cwaniak ile osób odeszło z twojej zmiany ? Bo nikt z Tobą nie chce pracować. Ludzie zapierniczaja A ty zbierasz kasę .lepiej zamilcz

Jakub
@Szczęśliwy że odszedł 05.07.2018 14:27

Masz rację ludzie zapierniczają. Ja nie zbieram kasy, tylko ją zarabiam. :)

Zły
@Jakub 05.07.2018 23:44

No zarabiasz siedząc na jadalni albo ciastowni trzymając telefon w ręce

Do szczęśliwego
@Zły 06.07.2018 21:02

A ile pracowałeś zanim się zwolniłes i kiedy to było?

Szczęsliwy że odszedł
@Do szczęśliwego 07.07.2018 09:56

Pracowałem od początku zapiekanek ,ale z tym ,,gościem ,,ciągle było coś nie tak ,,zwolniłem się i nie żałuję, wspuczuję ludziom którzy muszą z nim.pracowac Pozdrawiam

Pozdro
@Szczęsliwy że odszedł 07.07.2018 17:20

Od początku do kiedy? Wydaje mi się że popracowales może 3 miesiące i odeszles jak każdy na tym forum porobiło trochę miał z kimś spine i odszedł pozdro dla was. Ja pracuje parę miesiecy tutaj na zapiekankach i Jakub według mnie jest spoko gość nie udaje nikogo jest porywczy bo nie mogę powiedzieć że jest spokojny ale też jest wyrozumiały w stosunku do innych jako jedyny robi ludziom przerwy po 30 minut czasem dłużej bo mówi że tak jest w kodeksie i szanuję jak trzeba to staje sam i układa jak trzeba idzie wybijac jak trzeba to zamyka robi wszystko a że na tel siedzi to szczerze każdy tutaj ma telefon w ręku a produkcja jak widać zrobiona

Ona
@Pozdro 08.07.2018 08:35

To ja pracowałam z Jakubem i było różnie, to dobry chłopak może czasami nerwowy jak każdy z nas wkurzał mnie nie raz ,ale jak patrzyłam na niego widziałam siebie ,dajcie mu spokój. CHŁOPAL robi swoje ..

pozdro dla brelowiczów :D
@Szczęsliwy że odszedł 04.07.2018 17:32

A co Kierownik mógł zrobić ? Jak on sam był tam tylko pionkiem . Dostał pod siebie naprawdę ciężkich ludzi . Ja jemu też współczuję. Każdy dobrze wie kto tam dłużej pracuje jaka jest prawda. A swoją drogą to mi to nawet szkoda tego Jakuba pod tym względem chociażby że pracuje z ludźmi którzy mu włażą w (usunięte przez administratora) by mieć przy nim korzyści a tak naprawdę obrabiają mu (usunięte przez administratora) na prawo i lewo jest jedna taka Pani :) :) :) He he he ....

Zapiekanki
@Pozdro 08.07.2018 08:35

Chyba jesteś z jego zmiany? Napewno jesteś bo inne zmiany mają co innego do powiedzenia nie chcesz wiedzieć co hmm a przerwy robi dłuższe bo musi się dobrze najeść buuuuuuhaha

Miś
@Karol Froś, BREL S.C. 16.06.2018 13:47

Panie Karolu proszę tu na forum nie wypisać tych bzdur ,bo dobrze Pan zdaję sobie sprawę prawda wygląda trochę inaczej .Mamy lato niemiłosiernie upały pracujemy w tak wysokiej temperaturze ,czy kogoś to obchodzi ???? Pytam .Gdzie jest jakaś obojętnie wentylacja ,Gdzie .Proszę przyjść 8 być z Nami tylko trzy godziny .Nie daj Bóg żeby Komuś siè coś stało .

Brelowicz

Witam ,czytam te wszystkie komentarze i jednocześnie jedno mogę stwierdzić że BREL po woli się zmienia ,oby na dobre. Minęły już czasy kiedy nie szanowano pracownika , z prostej przyczyny ,nie ma ludzi do pracy . Praca w piekarni to ciężka praca ,a szczególnie w Brelu gdzie asortymentów jest dużo. Mam nadzieję że Kierownictwo i Szefostwo to rozumie że firma Brel to my Pracownicy .Pozdrawiam .

Wiktoria

@Mqhk, czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy w firmie Piekarnia BREL S.C.? Podziel się proszę z nami swoimi doświadczeniami związanymi z tym miejscem pracy. Z Twojej wypowiedzi wynika, iż jesteś wieloletnim pracownikiem tej firmy, więc na pewno możesz napisać coś na temat atmosfery oraz ogólnych warunków oferowanych przez pracodawcę. Zachęcam do dyskusji na ten temat. @Zeus, jesteś obecnym bądź byłym pracownikiem firmy Piekarnia BREL S.C.? Jeżeli tak to podziel się proszę swoimi spostrzeżeniami na temat warunków pracy oferowanych przez pracodawcę. Twoja opinia będzie pomocna dla osób, które poszukują informacji na temat tej firmy.

Prawda

Witam. Jestem ciekaw jaka ma ktoś wypłatę że nie zmieni pracy i ile godzin pracuje w miesiącu. Bo trzeba przejsc na produkcję bądź za kierownicę aby się przekonać jak jest na prawdę. Bo dla mnie jak ktoś pracuje ponad normę godzin miesięcznych to już nie jest za dobrze, chodź wiem że za darmo nikt ci nie da zarobić ale bez przesady. Są ludzie co robią mniej pracy a zarabiają więcej od ludzi co robią swoją robotę i idą do domu. Więc co do szefostwo to ono chyba mało wie o swoich pracowniach ile pracują a ile zarabiają co do swojej pracy bo wynagrodzenie nie jest sprawiedliwe. A kierownictwo ma swoich pupili gdzie daje im mała robotę a duże pieniędzy. Praca nie jest zła ale wynagrodzenia daje do myślenia i załamuje ludzi. Nie pamiętam kiedy kierownik dał premie chodź by nawet na święta.

Wiktoria

@Zaniepokojona, dziękuję za wyrażenie opinii na temat pracy w firmie Piekarnia BREL. Czy próbowałaś może zgłosić swoje uwagi szefostwu firmy? Informowałaś przełożonych o uwagach, które opisałaś w swoim poście? Jeżeli nie to może warto to zrobić? Czy możesz napisać coś na temat ewentualnych przyjęć do pracy osób młodych bez doświadczenia zawodowego? Czy takie osoby mogą z powodzeniem aplikować do pracy w tej firmie? Napisz coś na ten temat.

Zaniepokojona

Witam. Piszę, poniewaz chce opowiedzieć troche o pracy w tej firmie. A wiec, w brelu pracuje bliska mi osoba. Widząc kiedy wraca ona z tego "Auschwitz" chce mi sie po prostu płakać. Jesli chodzi o samą atmosfere, to są młodzi brygadziści, ktorzy w ogole nie szanują innych, myslą, ze gdy mają jakąś tam "posade" to pozjadali rozumy. Kiedy oni widzą, że starsza, zmęczona kobieta niesie worki z takimi wielkimi kilogramami, nigdy jej nie pomoga, wrecz przeciwnie będą jeszcze ponizac. Ponizac w taki sposob, ze bez dobrego psychologa, nie wytrzyma sie w tej pracy. Chciałabym również zaznaczyc, ze za ciężka i męcząca prace jaką sie tam wykonuje, zarobki nie są jakoś zadawalajace, ale ludzie nie mają wyboru. Jesli ma się twardą (usunięte przez administratora) to mozliwe, ze da sie rade, nie zapominajmy rowniez o tym, ze trzeba miec dobre układy i znajomości pracując tam, bo po prostu ludzie was tam zjedzą. Kazdy patrzy, żeby tylko dokopać drugiemu. Wysmiewanie i ponizanie jest na porzadku dziennym. Jesli sprobujesz sie postawic, to zrownają cie z ziemią. Ta osoba, o ktorej wspominalam wczesniej, pracujac w tym zakladzie, schudła ponad 20kg. Nie ma przerw, aby cos zjesc czy chocby nawet sie napić, nie mówiąc juz do wyjsciu do toalety, a chyba kazdy pracując 10/11h a czasaem nawet 12h musi skorzystac z toalety. Chcialabym rowniez wspomniec o kobietach, ktore przez prace tam zmarly, albo o ludziach, ktorzy sie zwalniaja, bo nie są w stanie wytrzymać psychicznie. Niestety jestem bardzo zrozpaczona,poniewaz bardzo boje sie o bliską osobe, bo juz popada w depresje. Odradzam kazdemu to miejsce pracy, osobiscie to z kazdym tym pracownikiem chciałabym porozmawiac, a najbardziej to z włascicielami, bo nie wiem czy oni wiedzą co dzieje sie u nich w firmie. Dodam, ze za czasow mojego znajomego, kupe lat temu nie bylo tam tak jak jest teraz, bo zamiast pracować, to chlali po szatniach, teraz tez piją, ale ci co mogą i niestety ale teraz to miesjce mozna nazwac "Brel Auschwitz". Nie pozdrawiam

Wiktoria

@Lipek, czy mógłbyś coś więcej napisać na temat pracy na dziale produkcji w firmie Piekarnia BREL S.C.? Jak wygląda praca w praktyce na tym stanowisku? Może do swojej opinii dodasz również jak oceniasz relację na linii pracodawca - pracownik? @!, możesz w sposób bardziej rozbudowany wyrazić swoją opinię? Twój wpis na chwilę obecną zbyt wiele nie mówi o pracy w firmie Piekarnia BREL S.C. Mógłbyś uargumentować to co napisałeś? Pamiętaj, że każda merytoryczna opinia, będzie pomocna dla osób szukających informacji o danym pracodawcy.

Ulka

Jak dobrze się zarabia to faktycznie żadne dodatki nie są potrzebne.

Młodzież

Przyjmują osoby niepełnoletnie na okres wakacji może?

Jerzy

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w pracy? Jakieś benefity?

zainteresowany

jak wygląda praca ?prawda to co piszą na ogłoszeniu?

Nick08

Jak wygląda praca w dziale jakości w tej firmie ?

Lipek
@Nick08 23.03.2018 14:17

Nie wiem co masz na myśli? Bo mamy cukiernię,piekarnie w Poraju i zapiekanki ., które odradzam Ci na samym początku.

Nick08
@Lipek 28.03.2018 08:21

Dokładnie nie wiem na czym jest ta praca ale np te osoby zajmują się np sprawdzaniem jakość produktu np kwasowości chleba, oznaczeniu wilgotności mąki sprawdzanie temperatur. Czy są u Was w pracy takie osoby i jak ta praca tam wygląda przy wykonywaniu takich np zadań?

Lipek
@Nick08 28.03.2018 22:03

Ja mam na myśli produkcję którą Ci odradzam. Z Tego co się oriętuję czegoś takiego niema .wszystkie działy oprócz zapiekanki

?
@Nick08 23.03.2018 14:17

Jeśli ma Pani pytanie o dział jakości to proszę zadzwonić do osoby która do Pani dzwoniła w sprawie pracy a nie dowiadywała się na tym forum bo tu żadnej rzetelnej i prawdziwej informacji Pani nie otrzyma.

Nick08
@? 29.03.2018 10:55

Dziękuję bardzo za informację:)

!
@? 29.03.2018 10:55

Tu się dowiesz prawdy co się dzieje we wnatrz od samych pracowników

Wiktoria

Przypominam o obowiązującym na forum regulaminie (Link - https://www.gowork.pl/regulamin). Komentarze obraźliwe względem innych osób bądź zdradzające ich dane personalne będą zgłaszane do administracji i mogą być usunięte z wątku.

Krasnal

Malutki krasnoludek skaka i nie wyskakuje bo sam morze się podrapac po nosie

Gązo
@Krasnal 02.03.2018 05:35

Trochę to dziwne ,chcesz coś Nam przekazać gruby Krasnalu ?????

Krasnoludek
@Gązo 02.03.2018 20:27

Krasnal jest szczupły ale za tem donosi wszystkie wieści idą w jedną stronę i to za dolary je sprzedajem piekarnia nadchodzi brodaty krasnal.

Kamil
@Krasnal 02.03.2018 05:35

Krasnali my dobrze wiemy że donosisz tylko to olwewamy , prawda jest taka że nikt z Tobą nie chce pracować bo jesteś leniem ..Szef powinien się przyjrzeć twojej pracy kłamczuszku .

Rik

Witam pracowałem w brelu 2012 roku za kierowcę i kierownikiem był Zbyszek. A na zakładzie śp Irek.chciałem zapytac jak teraz praca dla kierowcy dalej tylko 2 niedzielę wolne?warto tam teraz pracowac? Czytam wasze komentarze i jestem w szoku bo za moich czasów ludzie byli tam prawie wszyscy zajebisci fajnie mi sie tam pracowało

,!!!!!!
@Rik 18.01.2018 17:18

Teraz jeden drugiego w łyżce wody utopić chce udaje każdy kolegę i koleżanki a wystarczy odejść to ci tylek obrabia. A najbardziej pseudo brygadzisci jeden przed drugim

Adrian
@Rik 18.01.2018 17:18

Co Ci mogę powiedzieć jak pracowałeś jako kierowca to prawie nic się nie zmieniło Jak chcesz iść na produkcję bułek to jaki był rozpidziaj to jest chyba że na zapiekanki ale tam jest podobno ciężko i nikt nie chce pracować A roboty też nie ma za dużo A i ludzie z Myszków nie fajni To tyle A ty rób Co chcesz

Zbychu
@Rik 18.01.2018 17:18

Jak chcesz to przychód z chłopie A ludzie jak ludzie Zbyszek jest spoko , na słodkim też robota jest ale nie radzę iść na zapiekanki dośc że ciężko to kierownik jakiś nie za bardzo A tak to wal śmiało

Zapiekanki
@Adrian 24.01.2018 10:28

Nie przesadzaj gościu pracy mamy dużo nie jest źle na zapiekankach a ludzie z Myszkowa też spoko są może nie wszyscy .Kierowniczka również nie jest zła.Ciężko też nie jest nie przesadzajmy jak ktoś chce robić to robi i tyle

Adrian
@Zapiekanki 26.01.2018 17:28

Jo nie wiem dokładnie , nie noś się zapiekanki chłopaki tam jeżdżą to widzą i mówią jak jest Wiem tylko że Ci ludzie co przyszli z Myszków z bułek nie chcą iść na zapiekanki Pozdrowiom

Zapiekanki
@Adrian 27.01.2018 22:35

Zresztą nie twoja sprawa jak tam jest nie interesuj się dobrze no jak jest tak jest

Rik
@Rik 18.01.2018 17:18

Dziekuje za odpowiedz

Rik
@Zbychu 24.01.2018 19:27

Dzięki

Podkablowany

Przez chwilę z Gośka był spokój teraz znowu zaczęła kablować. Uważajcie co mówicie przy niej.

Fryc
@Podkablowany 23.02.2018 12:15

Niech kabluje.tyle jej zostało bo nikt tak naprawdę jej nie lubi.Tam co druga osoba donosi na każdego taki nawyk.Mądry kierownik myślę że nie sucha taki bzdur.Widac kto jak pracuje A kto stoi i ręce pozbierać.

Cukiernik
@Podkablowany 23.02.2018 12:15

Nie pracowałabym na tych zapiekańkach, sami donosiciele ale to nic tam pracuję cała rodzinka .. lud Kasę podobno mają dobrą A ludziska marne grosze .

Amfa35
@Fryc 24.02.2018 08:17

Oj słucha słucha , tam każdy tylko patrzy z byka na każdego i juz leci donosic zeby sie łasic przed kierowniczka

Prezes
@Amfa35 02.03.2018 22:58

Co to za kierownik co wysuchuję głupot??? Jak się jest inteligentnym człowiekiem i mądrym to pracownicy Nas szanują i czują respekt .Proste- Tylko słaby i było musi słychać donosicielów.

Amfa35
@Prezes 05.03.2018 16:26

Respekt respektem a szacunek? Jeżeli nas nie szanują jako ludzi i pracę jaką robi sie dla nich to dlaczego my mamy ich szanować ludzie się urabiaja aż ręce i kręgosłupy bolą i nawet dziękuję nie usłyszą tylko że jeszcze mało wydajni. A pracownicy którzy sa od początku jak firma istnieje to z samej lojalności szef powinien im dodatek dorzucić a tu nic tylko patrzą jeszcze ile z nas mogą wyciągnąć .

Wkurzony

Ja się pytam Gdzie są te marne grosze zwane Wypłatą .Znów wam brakło kasy dla Tych co ciężko pracują w każde święta i nic z tego nie mają .Wstyd ..

Lojalny
@Wkurzony 09.02.2018 18:13

Niedostałeś bo pewnie ci sie nie należało nierobie.

Zły
@Lojalny 10.02.2018 12:04

Nierób może Ty jesteś taki lojalny jesteś o rany leni do roboty jest nie mało ogarnij się

Ws
@Wkurzony 09.02.2018 18:13

Ja tam nie narzekam dostałem to co mi się należało. Jak ktoś nie wykazuje własnej inicjatywy to teraz jest zły

Maciek

Gośka od zapiekanek daje od tyłu na całego i dlatego ma plecy, kabluje i uważajcie na nią.

Okularnik
@Maciek 18.12.2017 12:05

Ty beszczelny chamie, trochę tu pracujesz i juz fikasz?? Wypad do siebie

Maciek
@Okularnik 19.12.2017 21:50

Ty sam chyba z nią masz coś wspólnego dlatego jej tak bronisz. jak złapiesz od niej brzydką chorobę to brzydko zapłaczesz.

Okularnik
@Maciek 22.12.2017 13:38

Zdajesz sobie sprawę co wypisujesz??? Ja mogę się dowiedzieć kim jesteś, chociasz wiem. Szef jak sie dowie to cię zwolni i nikt z rodziny ci nie pomoz

Gocha
@Maciek 22.12.2017 13:38

Pijnuj swojej dupensi. Bo cały Poraj ją miał i brał,coś jeszcze?

WISZ
@Maciek 18.12.2017 12:05

Maciek jak śmiesz tak obrażać tą cudowną kobietę. To co piszesz to kompletne bzdury, każdy mężczyzna byłby z nią szczęśliwy, ja gdybym mial więcej śmiałości to bym sie sam dawno z nia umówił.

Patryk
@Maciek 18.12.2017 12:05

Panie Maćku proszę nie pisać takich bzdur , bo to świadczy o Pana kulturze osobistej której Pan niestety nie posiada .Obcować z takich prostakiem to pech

Myszkowianin

już sie uspokoiło i byłoby dobrze tylko to buractwo z Poraja i okolic wszystko psuje.

Zapiekanki
@Myszkowianin 01.02.2018 17:52

Popieram interesują się nie tym co potrzeba

Jarek

Brel ma dobra opinię jako pracodawca. Podpowiedzcie czy warto starać się o pracę?

Wojtas
@Jarek 15.01.2018 10:13

Parafrazując Piłsudskiego, Praca dobra ale ludzie (usunięte przez administratora)

Stach

Ale jesteście (usunięte przez administratora) .w tej piekarni to tylko się ruchają i chlaja a potem się obgadują.nic tam się nie zmieni

SpeedMen
@Stach 09.01.2018 01:29

A Ty należysz do których???? Chlejacych,ruchajacych czy obgadujacych??? A ja dodam jeszcze jedną kategorię - szukających sensacji....Daj sobie spokój...

Stach
@SpeedMen 09.01.2018 05:19

Do żadnej nie należę.ja tam już 5 lat nie pracuje

SpeedMen
@Stach 10.01.2018 01:18

Skoro nie pracujesz od 5 lat to co robisz na tym forum??????

Stach
@SpeedMen 10.01.2018 04:51

Miło poczytać jak się obgaduje cię.a wiesz pamiętam jeszcze że lubili tam ćpać.pizdrow Damasiewicza i Kasznie

SpeedMen
@Stach 11.01.2018 01:45

Jesteś na forum więc możesz sam(a) chłopaków pozdrowić. A tak wogole słabo u ciebie z zasadami poprawnej pisowni...A z nazwiskami to ostrożnie bo mogą czekać Cie spore kłopoty....

SpeedMen
@Stach 11.01.2018 01:45

A co do ćpania to w fajnym towarzystwie bywałaś(bywałaś).

Brys

No uwazajta na tego z zapiekanek szpicla,juz przyszedł a wszystko go interesuje,zeby potem (usunięte przez administratora) obrobić,a jak mu glowa chodzi wszystko podsuchuje

Były pracownik

A kto to pani r

Pracownik
@Były pracownik 26.09.2017 01:40

Jak nie pracujesz tutaj to się nie interesuj. Obejrzyj jakiś serial może będzie ci lepiej.

Były pracownik
@Pracownik 26.09.2017 09:17

Ej glupku nie bądź taki mądry.serial to wy kręcicie w piekarni

Były pracownik

Widzę że w piekarni to nic się nie zmieniło każdy każdego obgaduje a potem mu do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzi to chyba się już tam nie zmieni.masakra

Serwis
@Były pracownik 25.09.2017 01:56

Sprawa leży już na policji z tego co wiem. Ciekawe co na to pani R?

zaciekawiony
@Serwis 25.09.2017 21:31

a jaka sprawa lezy na policji??

To ja

Jedna ze swoich koleżanek chciałaś sprzedać za wódkę i dobrze wiesz o kim mowa druga z kolei opisujesz na forum i ty śmiesz nazywać mnie Judaszem? To jak w takim razie nazwać ciebie? Pomyśl trochę zanim coś napiszesz.

Lew

OLEK TO SPOKO FACET, DAJCIE MU SPOKÓJ, co on moze? A kablować nie będzie. Głownym kierownikiem jest Witek .

R

Posuchajcie wy dwaj panowie suchacie tej jednej lekkiego obyczaju a ja wam powiem tylko tyle czy wiecie co znaczy słowo Mobbing??? Szef sie ucieszy jak z waszego powodu bedzie sprawa w Sadzie i udowodnie parę rzeczy.. Zastanow sie PK czy warto było?

Ja
@R 23.09.2017 23:48

Nareszcie składzie piszesz-ciśnienie chyba w normie. Nie strasz mnie szefem bo już jestem posrany hahahaha...Co prawda boli???? Wytrzeźwiej i weź się za siebie.

Ja
@R 23.09.2017 23:48

Nie wiem co jesteś w stanie udowodnić a ja jestem w stanie udowodnić że w godzinach pracy byłaś na stacji paliw Orlen celem zakupu alkoholu. Coś jeszcze masz do dodania????

?
@Ja 24.09.2017 02:46

Podobno macie kierownika na nocy ? Gdzie w takim razie on jest i czym się zajmuje jak wydawka śpi a inni piją ?

.,;:-
@? 24.09.2017 08:16

Przecież Olek chyba nie pracuje noc w noc.

Mózg

Dla wyjaśnienia- mobbingu się nie robi - mobbing się stosuje.

Zostaw opinię o Piekarnia BREL S.C. - Myszków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Piekarnia BREL S.C.