BIRFOOD GmbH & Co. KG

Lubeck

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 10 ocen.

BIRFOOD GmbH & Co. KG
2 10 6 1

Opinie o BIRFOOD GmbH & Co. KG

Piotr

Witam. A wiec ja moge w 100% wypowiexziec sie o tej firmie. Ja i moj znajomy przepracowalismy tam ponad 3 lata, a kolezanka u nich sprzatala w kabo clean. Wszystkim zainteresowanych praca w tej firmie ODRADZAM!!! TA FIRMA to oszusci. Okradaja pracownikow nie sa wyplacalne wszystkie godziny pracy. Umowy sa smieszne na 25godzin tyg. A w rzeczywistosci pracuje sie po 10/12 godzi n. Ciagle obecywame sa wyrownania premie itd. Ale pieniedzy nie ma nigdy.my z kolega myslismy na roznych obiektach czasem spalismy tylko po 3 godziny. Firma daje auta sluzbowe ale jestes ich niewolnikiem. Jesli nie zgodzisz sie jechac szef turek szantazuje cie zwolnieniem albo zabraniem dachu nad glowa jesli ci go zapewnil. Szef nie patrzy na dobro pracownika tylko na swoj tylek. Kolega po tygodniu jazdy 400km w jedna strone i pracy 11 godzin po tygodniu nie spania mial qypadek na autostradzie szef nawet sie nje przejol.. szef zmusza pracownikow do jazdy w dalekie jazdy prywatnym autem ale jak dochodzi do tragedi umywaja rece. Kolega i 3 innych wygrali wlasnie z firma rozprawy sadowe.. sprawa trawala 20 min i po wszystkim. bo dla sadu bylo to oczywiste jak pracownicy buli wykorzystywani. Dla nie ktorych pieniadze ktore tam zarabiaja wydaja sie dobre ale jakby sie podowiadywali i poszli do konkurencyjnych firm to by zobaczyli ze za 180/190godzin + noccne + szkodliwe czego firma birfood nie oplaca to wszedzie indziej za ta sama prace ludzie zarabiaja po 2300€ 2100€ na reeke i bez weekendow. Takze prosze o rozsadne przemyslenia i powodzenia wszystkim

Mateusz Wiacek

Witam czekam na wynagrodzenie za przepracowane dni. Podaje nr konta NL91INGB0703223356 Moje sugestie dla BIRFOOD GmbH & Co. KG: Nie wiadome Lubię atmosferę w BIRFOOD GmbH & Co. KG za: Ludzie

Artur23

Zastanawiam się nad wyjazdem do pracy - sprzątanie ubojni VION w Crailsheim poprzez Birfood GmbH &Co KG Lubeck w dniu 22.07.2018 r. Po przeczytaniu tylu negatywnych opinii zastanawiam się czy warto. Może ktoś ostatnio pracował w tej firmie, bardzo proszę o aktualne opinie

Ruski
@Artur23 16.07.2018 23:47

Poprostu trzeba przyjechac i samemu ocenic. A czytanie wpisow to tylko ladowanie negatywnej energii. Ci co pisza negatywy to dalej pracuja i najwiecej narzekaja. Tu nikt nikogo na sile nie trzyma.

Zuzanna

@Scan100, dzięki za Twoją opinię. Jako doświadczony pracownik, który już trochę wyjeżdża mógłbyś napisać, czy firma zapewnia koordynatora, który pomaga w różnych sytuacjach na miejscu? Czy według Ciebie lepiej podjąć pracę z zakwaterowaniem, które zapewnia pracodawca, czy korzystniej jest zorganizować to samemu? Jak wygląda sprawa ubezpieczenia zdrowotnego? Czy mając umowę na stałe można liczyć na większe profity od pracodawcy? Czekam na Twoją opinię. Obecnie firma szuka pracownika działu higieny w Niemczech. Miejsce pracy: Haren, Kempten, Wietze. Praca polega na sprzątaniu maszyn i hal produkcyjnych w zakładach mięsnych.

Scan100

Pracuję 3 lata. Myję ubojnie. Praca w nocy. Praca ciężka dla nowych i nie wprawionych, ale idzie wytrzymać. Wynagrodzenia terminowo. Uzależnione od wypracowanych godzin. U mnie około 170-180. Ludzie czytajcie umowy z zrozumieniem. Jak szukasz pracy w Polsce to pracodawcy nie interesuje czy masz gdzie mieszkać i jak dojechać! W Niemczech jest podobnie. Jak decydujesz się na pracę z zakwaterowaniem firmowym to licz się z kosztem 200-300 €. Uwaga na umowy ! Po roku " na stałe" ! Pierwsza umowa nie jest na 12 miesięcy! Zawsze brakuje kilka dni! Na stałe dostaniesz dopiero po 2 latach !!! Przez firmę "przewija" się tysiące osób. Rumunia Bułgaria Mołdawia. Pracujący Polacy to może z 10% .

Zuzanna

Jak wygląda obecna sytuacja w firmie? Czy w sezonie letnim dużo osó wyjeżdża na kontrakty? Proszę obecnych pracowników o dodawnie opinii o firmie. Jak wyglądają warunki zatrudnienia? Jakiego rodzaju umowy są popisywane? Czy pracodawca zapewnia ubezpieczenie zdrowotne i zakwaterowanie? Czekam na Wasze opinie.

Zuzanna

@Artur23, dzięki za Twoją opinię. Czy masz kontakt z koordynatorem z biura, który pomaga Ci w rozwiązywaniu na miejscu problemów? Czy umowa zapewnia Ci dodatkowe benefity takie jak pakiet socjalny lub premie? Ja nie miałam żadnego doświadczenia z tą firmą. Jestem moderatorem tego wątku, dlatego interesują mnie warunki zatrudnienia i obecne rekrutacje. Forum Gowork.pl pomaga innym osobom poszukującym pracy w znalezieniu zatrudnienia stąd moje pytania. Jeśli byłbyś tak miły, napisz za jakiś czas jak wygląda Twoja praca i czy poleciłbyś ją innym osobom poszukującym pracy. Będzie to cenna wskazówka.

Artur23
@Zuzanna 23.07.2018 18:09

Podzielę się informacją na temat pracy w tej firmie; obojętnie czy to będzie opinia negatywna czy pozytywna. Masz to jak w banku... Pozdrawiam

Zuzanna

@Artur23, dostałeś taką ofertę pracy? Jakie warunki Ci zaproponowano? Może ktoś z obecnych pracowników mógłby napisać jak wygląda taki wyjazd, czy koordynator opiekuje się pracownikiem, jakie są warunki zakwaterowania i czas pracy? Zachęcam Was do dodawania opinii.

Artur23
@Zuzanna 17.07.2018 08:23

Zaproponowano 8 godzin pracy- od 17.00 do 01.00, w soboty 5 godzin. Zakwaterowanie - pokój dwuosobowy, blisko meczetu (nie wiem czy to nie jest jakaś turecka dzielnica), odległość do m-sca zatrudnienia- ok. 20 min. pieszo, czyli niedaleko.

Artur23
@Zuzanna 17.07.2018 08:23

A czy Ty miałaś jakieś doświadczenia z ta firmą? Firma zatrudnia wiele osób, czy można ją oceniać na podstawie kilku wpisów? Zakładam, ze osoby zadowolone ze współpracy raczej "siedzą cicho" i nie wypowiadają się na łamach Internetu

Uwe
@Zuzanna 17.07.2018 08:23

Zależy gdzie pojedziesz, warunki są różne ale zarobić można tylko praca zawsze ciężka, ale na to się piszesz jak chcesz zarobić

Zuzanna

@Grzegorz, możesz swoją opinię uargumentować? Jakie zastrzeżenia masz względem podejścia przełożonych do pracowników i wynagrodzenia? Ważne, żebyś zdecydował się na uzasadnienie swojego postu. Z Twoim punktem widzenia w tych kwestiach chętnie zapoznają się inni użytkownicy planujący aplikowanie do BIRFOOD GmbH & Co. KG.

Zuzanna

@Grzegorz, jak natomiast przedstawia się konkretnie Twoje doświadczenie wynikające z pracy w BIRFOOD GmbH & Co. KG? Przedstawiłbyś je innym użytkownikom forum, którzy odwiedzają ten wątek w celu pozyskania informacji o tym pracodawcy? Każda Twoja informację będzie wzięta przez nich pod uwagę.

Grzegorz
@Zuzanna 14.06.2018 12:34

Praca sama w sobie jest naprawdę niezła bo mamy normalna umowę wszystkie skaldki i świadczenia ale podejście bezpośrednich przełożonych oraz wynagrodzenie w stosunku do przepracowanych godzin jest żartem . Być może nie na każdym obiekcie tak jest ale na tych obiektach które były zarządzane przez moich przełożonych nagminne bylo oszukiwanie kombinowanie i wodzenie za nos .

Zuzanna

@Demon, dlaczego napisałeś "martwić się o swoje pieniądze", przecież pracownik pracuje dla firmy żeby zarobić? Napisałeś, że nie polecasz pracy w firmie BIRFOOD, ale nie podałeś żadnych konkretnych argumentów. Czy możesz napisać coś więcej na przykład o atmosferze w firmie? Czy to praca w systemie zmianowym na umowę o pracę?

?????
@Zuzanna 17.05.2018 11:01

Nie polecam tej firmy wyplaty mają 15 każdego miesiąca ja do dzis nie mam kasy za przepracowany miuesiac brak umowy . A jak zostajesz tu dłużej dostajesz kopię umowy zamiast oryginału. Brak podejścia do ludzi wgl nie interesują się. Jeżeli postawisz się koordynatorowi zostajesz zwolniony jednym słowem patologia

Dhsowk
@????? 17.05.2018 15:32

Witam, to chyba pracowałeś u jakiegoś pośrednika.. ja już współpracuje z tą firmą 4 lata jestem zadowolony.. tylko jestem w szoku jak czytam te wszystkie opinie.. Pozdrawiam

Grzegorz
@Dhsowk 07.06.2018 06:15

Widocznie trafiłeś na obiekt zarządzany przez kogoś normalnego a nie oszusta i kłamcę. Wiadomo ze to nie jest wina całej firmy tylko poszczególnych ludzi zarządzających bezpośrednio pracownikami .

Zuzanna

@Dhsowk, dobrze, że jesteś zadowolony ze współpracy z BIRFOOD GmbH & Co. KG. Możesz, ze względu na innych użytkowników napisać za co najbardziej cenisz sobie pracę u tego pracodawcy? Warto tego typu opinie również na tym forum uzasadniać, są one również cennym źródłem informacji o tej firmie.

Zuzanna

@?????, co przyczyniło się do podjęcia przez Ciebie takich kroków względem BIRFOOD GmbH & Co. KG? Proszę Cię o relacjonowanie na tym forum dalszego przebiegu tej sytuacji. Będzie to ważne dla innych osób, którzy również współpracowali w przeszłości z tą firmą.

?????

W moim przypadku zgłaszam sprawę do prawnika już wystąpiłam o założenie sprawy tej śmiesznej,,agencji,,

Demon

Czyli nic sie nie zmienilo pracuja dla nich, kiedys byly fajne kary kwotowe :) ,nie polecam tam pracowac, i martwic sie o swoje pieniadze....

Marek

wolalbym zdechnac niz tam wrocic >.< obiecywali 1200 euro a moja wyplata to byla 600 euro , charowalem po 10 godz wraz z sob i niedz ale oni wiedza lepiej , tyle zwlok napatrzylem sie tam jak katuja zwierzeta i wgle krew ze scian splywala ;)

Ktosss

Nie polecam. Żałuję tylko że nie wzięłam sobie do serca opiń które już tu są, bo czasu bym nie zmarnowała na ta firma...

Mały

UWAGA !!! nie polecam nikomu oszukują dają 10 euro by ludzi ściągnąć ,a pracy po 4 godz dziennie ,lub wcale obiecują gwarantowane godz ale tylko na papierze jak go dostaniesz na koncie tego nie widać brak koordynatora ,brak transportu do pracy we własnym zakresie ,obiecują mieszkania warunki europejskie ,a mieszkasz po jakiś starych chałupach bez ciepłej wody i agd ,w robocie traktują cię wszyscy jak śmiecia na kiwnięcie palcem bo jesteś z jakieś pod firmy ,a brak opieki koordynatora im to umożliwia NIE POLECAM I NIE ŻYCZĘ NIKOMU

Ktosss
@Mały 12.04.2018 19:01

Zgadzam się!!! Nie polecam

ZAWIEDZIONA

Jamal koordynator (usunięte przez administratora) podkladajacy swienie zwalnia Polakow a na ich miejsce przyjmuje swoich rumnow którzy przez miesiąc albo więcej siedza na mieszkaniu

jan
@ZAWIEDZIONA 05.02.2018 21:11

mozesz ccoś wiecej na jego temat napisać?

adam

heyka co mozecie powiedziec na temat pracy w IBBENBUREN?? komisjonowanie DEICHMAN Czy nie ma problemu z wyplacaniem wypłat? czy jest Delegacja płacona, jaki koszt zakwaterowania? jaka ATMOSFERA

Zuzanna

@Mały Na jakim kontrakcie przebywałeś i w jakim mieście? Czy próbowałeś rozmawiać o tym z przedstawicielem firmy BIRFOOD? Czy spotkałeś na miejscu innych pracowników, jakie ich było zdanie na temat pracy dla tej firmy? Jak poradziłeś sobie na miejscu, skoro napisałeś, że firma nie zapewnia transportu?

Zuzanna

@Gregor Czy Twoje zastrzeżenia dotyczą głównie wadliwego systemu rozliczania? Czy zgłaszałeś ten problem wraz z innymi pracownikami obiektów do bezpośredniego przełożonego? Może problem nie leżał bezpośrednio po stronie pracodawcy? Jaką odpowiedź usłyszałeś od pracodawcy?

Administrator

Moglibyście się podzielić się z innymi osobami, swoim doświadczeniem wynikającym ze współpracy z BIRFOOD GmbH & Co. KG?

Gregor
@Administrator 08.03.2018 08:06

Po 5 miesiącach pracy na dwóch obiektach i opini znajomych z innych obiektów w okolicy mogę poriedzieć że przynajmniej na tych obiektach jest tragicznie . Oszukiwanie na godzinach nie wypisywane delegacje ściemnianie żeby tylko przetrztmac pracownika jeszcze miesiąc czy dwa zanim nie znajda innego naiwniaka na twoje miejsce . Nie polecam chyba że ktoś lubi być traktowany jak dziecko i wodzony za nos .

ZAWIEDZIONA

bylam dwa tyg w tej agencji również nie dostałam kopi umowy do reki ludzie siedza tam mieszkaniu bez pracy nawet po miesiąc czasu NIE POLECAM TEJ AGENCJI NIKOMU

anonymous

mało godzin na komisjonowaniu butow brak koordynaora polskojezyczncznego

anonymous

Byłam w tej agencji na projekcie w IBBENBUREN mało nie polecam tej firmy nikomu Figga firma dziad sciagaja ludzi a pacy nie zapewniają ludzie po 3 tyg siedza na mieszkaniu bo pracy nie maja

Jaaa

Nie polecam!!

Reijo

Na przykładzie dwóch oddziałów tej firmy mogę powiedzieć że nikomu nie polecam pracy w tej firmie . Obiecują premie podwyżki diety delegacyjne a jak przyjdzie co do czego to 15-tego nawet podstawowej pensji nie dostaniesz całej bo niby się pomylili i nie wypisali jakiejś soboty albo któregoś innego dnia . Z miesiąca na miesiąc zwodzą że z następna wypłata będzie to wyrównane ale nic takiego nie ma miejsca . Maja straszne zamieszanie w dokumentach po 3 miesiącach pracy nie dostałem własnej kopi umowy . Nie odbierają telefonów . Nie wpisują wszystkich przepracowanych godzin . Ogólnie nie polecam nikomu się w to pchać i się denerwować ich podejściem do pracownika i praktykami jakie stosują żeby zmanipulować człowieka .

szaman

to firma dziad wykorzystuje ludzi za grosze oszukują na godziny pracy obiecujo kokosy a (usunięte przez administratora) jest

Didi

Uwaga na ta Firme!!!!sciagaja do pracy,proponujac godne warunki zamieszkania a po przyjezdzie na miejsce okazuje się ze trafiasz do taniego smierdzacego hostelu bez kuchni i pralki.Opinia dot.pracy przy sprzataniu fabryki Fryki w miejscowosci Storkow Niemcy.

Zostaw opinię o BIRFOOD GmbH & Co. KG - Lubeck

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIRFOOD GmbH & Co. KG