Boetronic GmbH - BMW A.G.

München

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 115 ocen.

Opinie o Boetronic GmbH - BMW A.G.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boetronic GmbH - BMW A.G.

Dominika

@Mario29 o jakiej sytuacji mówisz? Dlaczego dostałeś umowę tylko na 3 tygodnie? @dgf1 rozumiem, że jest to ciężka praca. Czy mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach? Czy ktoś jeszcze podzieli się informacjami na temat pracy w firmie Boetronic GmbH - BMW A.G.?

Zainteresowany

O której zaczynają się i kończą poszczególne zmiany w zakładzie BMW w Monachium?

Nik
@Zainteresowany 13.07.2017 22:55
O której zaczynają się i kończą poszczególne zmiany w zakładzie BMW w Monachium?

Pierwsza zmiana chyba o 5:30. Zaczyna ktoś pracę w poniedziałek w Monachium?

M.
@Zainteresowany 13.07.2017 22:55
O której zaczynają się i kończą poszczególne zmiany w zakładzie BMW w Monachium?

5:45-14:45 ; 14:45-23:45(24:00)

ALS

MÓJ MĄŻ PRACUJE TAM 8 LAT.TO CIĘŻKA PRACA ALE DOBRZE PŁACĄ.TO CO PISZECIE TO NAIWNA GADKA DZIECIAKÓW.

dgf1
@ALS 09.07.2017 21:57
MÓJ MĄŻ PRACUJE TAM 8 LAT.TO CIĘŻKA PRACA ALE DOBRZE PŁACĄ.TO CO PISZECIE TO NAIWNA GADKA DZIECIAKÓW....

Cięzko pracuje ... i czesto odwiedza Babilon . Tak ciężko dla żony pracuje .

Anonim

Tu nikt nie chce odpowiadać; //

Edyta

Czy ktoś może napisać o pracy szwaczek w dongolfingu ? Jest jakaś kobieta co tam prcuje przy produkcji tapicerki do Bmw?

Kuba

?? :)

Kuba

Rozmawiałem, z jakimś Polakiem i mówił że muszę umieć się z Majstrem dogadać nie? Ty tam robisz,daj kontakt jakiś do Siebie ;) !

Kuba

?

robotnik
@Kuba 22.05.2017 23:16
?

chłopie nieprzejmuj się, biorą nawet bez jezyka. co do pytań to podstawy: jaki zawód i od kiedy jesteś dostepny. Niestresuj się bo poziomu niektórych pracujących tam ludzi to napewno nie przebijesz ;)

Kuba

Witam, o co pytają dokładnie na rozmowie telefonicznej . bardzo proszę o informację. Z góry dziękuje :)

Ment

Jakie pytania są zadawane przy rozmowie telefonicznej ?

Kajtek

Witam W jakim stopniu trzeba umieć język Niemiecki do BMW w Dingolfing? Czy biorą bez języka?

Michael Scofield
@Kajtek 22.04.2017 08:58
Witam W jakim stopniu trzeba umieć język Niemiecki do BMW w Dingolfing? Czy biorą bez języka?

Rozmowa jest przez telefon po niemiecku, mysle ze komunikatywny wystarcza tzn. Musisz odpowiedziec na kilka pytan np. Jak sie nazywasz jaki masz zawod itp.

kajtek
@Michael Scofield 22.04.2017 15:56
Rozmowa jest przez telefon po niemiecku, mysle ze komunikatywny wystarcza tzn. Musisz odpowiedziec na kilka pytan np. Jak sie n...

Dzięki za odpowiedz może rekrutację jakoś przejdę. a jak później na miejscu pracy? Trzeba umieć język?

Bayerische

Witam jedzie ktos 18 Kwietnia do Dingolfing? Do mnie dzisiaj Niemiec dzwonil rekrutacja przez telefon, wszystko niby wporzadku sie wydaje. Pzdr

Bayerische

Gniezno, a jedziesz swoim samochodem? Jestem ciekaw czy jakis transport jest z mieszkania do domu, bo ja bym wolal kupic auto na miejscu

Nick
@Bayerische 22.04.2017 14:42
Gniezno, a jedziesz swoim samochodem? Jestem ciekaw czy jakis transport jest z mieszkania do domu, bo ja bym wolal kupic auto n...

Tak, jade swoim samochodem, taki był wymóg z ich strony. Transport z mieszkania do pracy i z powrotem masz sobie zorganizować we własnym zakresie. Oni tylko zapewniają zakwaterowanie, nic więcej. Nie wiem czy to się opłaca kupować tam auto, musiałbyś je ubezpieczyć i zarejestrować a z tym może być problem. Pewnie na dłuższa metę się opłaca, ale na początku wchodzi tak głęboko w koszta to nie. Poza tym nie masz pewności jak długo tam porobisz. Wiesz jak to jest teraz...

Poszukujący pracę

Jak się można dostać do pracy do firmy Boetronic ? Czy jest może pośrednik w Polsce ?

marbi

No cóż. Dodam swoją opinię bo miałem okazję posmakować pracy w Neutraubling k/Regensburga. Agencja Loewe, jadę na pewniaka na stanowisko op. wózka widłowego, niemieckie papiery itp. Efekt??kombinacje i machlojki Agencji, skutek taki że tydzień siedziałem na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez roboty a potem na odczep się pan wcisnęli mnie do obozu pracy o nazwie Rhenus. Robota pożal się boże, komisjonowanie tego szajsu dla BMW przez ponad 8 godzin. Ogólnie zarobek nieadekwatny do wykonywanej pracy. Mieszkanie znaleźli mi 30km dalej także nie polecam lub tylko dla wytrwałych.

Wera_1

Omijać!

hanKA
@Wera_1 28.12.2016 11:53
Omijać!

Jakieś argumenty?

andrzej z mławy

witam uważajcie na ta firme wielkie oszustwa zwerbował mnie zeitmann z polski umowe podpisywałem z BERTONIC nie płacą ,oszukuja, wymyslaja ,naliczają nie wiadomo za co kase pracowałem w euromaster w hamburgu praca cięzka jak grom ,jak coś to podpisujcie ,a potem będzie płacz jak ja ,pozdro

Lukaszenka

dałbym 4 ale mnie wyrzucili szybko to daje 3 :-(

Lukaszenka
@Olek 18.11.2016 18:42
A wyrzucili cie za? i gdzie pracowałeś jeśli można wiedzieć?

@Olek 2016-11-18 18:42:44 Pracowałem w Monachium w Werku na blachach Przyszedł majster w piątek i powiedział że nie ma dla mnie pracy i podziękował mi za pracę i koniec przygody.

Olek
@Lukaszenka 18.11.2016 22:55
@Olek 2016-11-18 18:42:44 Pracowałem w Monachium w Werku na blachach Przyszedł majster w piątek i powiedział że nie ma dl...

Witam, Lukaszenko a mozesz dac namiary na siebie jesli mozna, bo mialbym kilka pytan, pozdrawiam

maciej

A gdzie można znaleźć ogłoszenia o pracy z Boetronic GmbH - BMW A.G.? Może ktoś dać znać, jak je najlepiej śledzić? Jestem mocno zainteresowany pracą

Polak

Wystarczy wjechać na,którykolwiek parking BMW i zobaczyć kto składa te auta,można wejść do fabryki każdego dnia jest kilka tur dla zwiedzających i zobaczyć kto tam pracuje,same wiochmeny z opolskiego,przez 5 lat nie spotkałem żadnego,ktory dobrze mówiłby po niemiecku. Wymagania Boetronic w zakresie języka to czysty mit bo jakoś dostają prace zarówno Ci przez Boetronic,Aide,Loewe czy Cenis a potem jedyne co potrafią to nawzajem na siebie donosić i wchodzić w d... majstrom zmianowym. Wiedzy w zakresie mechaniki ......????? Jakiej wiedzy do zamontowania jednego lub dwóch elementów plastikowych bądź przykręcenia czegoś kluczem dynamometrycznym??? A opowiadają legendy o wykonywanej tam pracy. Pracuje w BMW ale szczerze nie polecam mimo umowy na stałe. Bo. Nawet Deutsche Post płaci już od 14,70 i uwaga daje stałe umowy,bez problemu zarobicie tam 2200,- na jedynce plus dodatki i świadczenia których BMW juz od 9 lat nie daje nikomu do żadnej umowy,nawet jak pracujesz w cylindrach a nie "na werku". Ślązacy czują się w tej fabryce Niemcami i wszem i wobec opowiadają jakimi są prawiwymi Niemcami i że Polacy to szkoda gadac itd itd. Tylko zdania żaden z nich nawet po niemiecku napisac nie potrafi bez błędu i po pracy do passatów i do tej "okripnej" polski.

Kamil
@Polak 09.09.2016 18:49
Wystarczy wjechać na,którykolwiek parking BMW i zobaczyć kto składa te auta,można wejść do fabryki każdego dnia jest kilka tur...

Cos mi się kolego wydaje że zostałeś wysyłany przez śląską ...dlatego w tobie tyle nienawisci;) Jeśli chciałbyś odpowiedzieć na mój komentarz to poproszę po niemiecku skoro tak naskakujesz na Ślązaków to zobaczymy jako jestes teraz SZWAB

biolog

W mojm przypadku umowe mialem na miesiac pracowalem okey 4dni oo czym dowiedzialem sie ze bylem tylko na zastepstwo i ze ofert pracy narazie dla mnie nie maja Boeotrinic nie patrzecie na biuro tez z monachium jest biuro dobre hoffmann

pechowy

Radzę poważnie się zastanowić nad pracą przez tą firmę. Starałem się o nią kilka miesięcy, w końcu udało się, wszystko kolorowo się przedstawiało, Pan z danego biura pytał czy zdążę wszystko pozałatwiać- zwolnić się z pracy w Polsce, więc się zwolniłem. Po trzech dniach pracy okazało się, że zostaliśmy zatrudnieni tylko na okres jednego może dwóch miesięcy (niezależnie od tego, że w umowie zatrudnienie jest na 6 miesięcy), ponieważ likwidują tą część fabryki. Tak więc zostałem bez pracy w Niemczech jak i w Polsce...

Mirek
@pechowy 11.07.2016 22:11
Radzę poważnie się zastanowić nad pracą przez tą firmę. Starałem się o nią kilka miesięcy, w końcu udało się, wszystko kolorowo...

Tam pracuja same smierdzace wsioki bez wyksztalcenia po liceum rybnym tepaki i ciecie No i jestes frajerem

Mario29
@pechowy 11.07.2016 22:11
Radzę poważnie się zastanowić nad pracą przez tą firmę. Starałem się o nią kilka miesięcy, w końcu udało się, wszystko kolorowo...

Miałem podobną sytuację. Z tym że ha dostałem umowę na 3 tygodnie... Masakra jakaś. Sami zmazani.

Fil

Czytaj wyżej masz odpowiedz. Wejdz na stronę i masz obecne oferty możesz tez napisać na kontakt jaka praca Cię interesuję.

Filip

Widzę,że nikt tu nie zagląda a szkoda. Kiedyś rozmawiałem o pracy na produkcji w Audi przez agencję Zeitm**n ale w porównaniu z Boetronic to ich oferta to padaka.

anonim

(usunięte przez administratora)

Filip1

Mają na stronie swojej oferty ale nie wszystkie jak widać więc warto zadzwonić czy zapytać meilowo. Ja tak zrobiłem jakiś czas temu. Chodziło mi o to bardziej,żeby ktoś się wypowiedział kto przez nich pojechał,pracował czy pracuje itd. Jak to w praktyce jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

Filip1

Dopiero dziś to przeczytałem. Ogłoszeń typowo nie ma jeżeli chodzi o produkcję więc jest to wewnętrzna. Dowiedziałem się o tym wysyłając zapytanie na ich stronie i dostałem odpowiedz. Myślałem,że jest tu ktoś kto pracuję badz pracował i się wypowie. Pozdrawiam

Filip

Słyszałem,że są przyjęcia obecnie na produkcję do BMW. Ciekawe jak to wygląda na dzień dzisiejszy z pracą tam,warunkami i znajomością języka itd. Ktoś się wybiera albo pracuję ?

Filip

Słyszałem,że są przyjęcia obecnie na produkcję. Ciekawe jak to wygląda na dzień dzisiejszy z pracą tam,warunkami i znajomością języka itd. Ktoś się wybiera albo pracuję ?

Sandii

Cześć. Jest tutaj ktoś kto pracuje w bmw ze śląska bądź opolskiego ? Raazem z koleżanką chciałybyśmy jechać do pracy do bmw. Jak tam z przyjęciami? jaka stawka? Wiekowa czy uzależniona od klasy? Pozdrawiamy

Mati

Bywały takie miesiące, że na trzeciej klasie wyciągnąłem 2500€ ale coś kosztem czegoś . To było latem bo festowcy chcieli mieć wolne i urlopy, a leihfirma musiała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak przychodziła zima to jak debil siedziałem w domu i tracilem swoje godziny które sobie wypracowalem na urlop. Tylko po to jest leihfirma żebyśmy dymali kiedy nas potrzebują, a kiedy nie to mamy spieprzac.

Mati

Pierdoly opowiadasz straszne. Inaczej jak przez pośrednika się tam nie dostaniesz. Żadnego procentu nie biorą. Niejednokrotnie leiharbeiter zarabia więcej niż świeży stamwerker. Tyle, że nie przysługuje ci weinachtsgeld i urlabsgeld no i po za tym nie masz żadnych praw. Nie możesz być chory, a jak stwierdza, że cię nie potrzebują to tego samego dnia cie nie ma. To jest ta różnica, a w zarobkach nie ma aż takiej dużej.

BMW Dingol

Ale z was ciołki.Jak....jak powtarzam się dostaniecie do Dingolfing BMW to się trzymajcie czym popadnie...Praca ciężka jak ktoś ma chory kręgosłup chleje albo mu się robić nie chce.Ja na trojce mam 2100,2200-teraz wybieraj ,ta praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba się wyalienować,albo zginiesz,jeśli nie masz tam znajomych bądź ostrożny,szczególnie wobec Polaczków,Ślązaki=chęć ,zemsta,podkładanie świń i kasakasakasa.Wyjątki się zdarzają.Podstawa język i dobre stosunki z Meisterem.Pozdrawiam OGL,OKR,OOL=śmierć na drodze,oby do Pragi.

Ania, BMW Dingolfing

Ha ha ha!! A to dobre!!! Bezposrednio??? Nie ma najmniejszych szans!!! Ja mam obywatelstwo niem, znam perfect niemiecki i pracowalam przez 4 lata w BMW przez ManPower, zanim zostalam przyjeta. Dodatkowo zwolniono teraz 600 OS z montazu i nastepne zwolnienia SA zaplanowane po nowym roku. Najszybciej koniec roku 2016, bo wejdzie do produkcji Nowy model, ale na stale nie liczcie. Chyba ze macie mgr inz przed nazwiskiem

Limburg

Ostrzegam, nie wyplacaja, nie kontaktuja sie, unikaja telefonow,nie odpisuja na maile.

szym

Czy ktoś jest w bmw landshut z zeitmann ? Jak warunki mieszkaniowe? Zarobki ? Czy są Polacy sami na pokojach? Czy warto?

luka

Szukam pracy w BMW wraz z zona na stale nie przez firme czy ktos moze cos pomoc? Najlepiej Dingolfing ale jak tam nie to Monachium moze tez byc.

operator cnc

Liczę na czystą, ludzką wyrozumiałość i dobroć - proszę o kontakt kogokolwiek, kto dostał się do BMW w Monachium za pośrednictwem Boetronic. Mój mail: stanley274@wp.pl

den

ta firma to porażka i ludzie którzy tam pracują tez

vvviper

Czy ktos moze pracuje przez Boetronic w Weisseburg in Bayern, w magazynie z zabawkami?? moge prosic o jakies opinie ??? pozdrawiam

były pracownik

Uwaga na firmę fogel personaldisponent z Monachium. Z powodów prawnych nie mogę podać żadnych szczegółów. Mogę tylko kategorycznie odradzić kontakt z tą jednoosobową firmą. Z tym ,że słowo "firma" to zbyt dużo.

Pani M

Firma boetronic jest jedną z najlepszych firm pośrednictwa pracy w Niemczech. Jest również jedną z najlepiej płacących. Rzetelna, wszystko się zgadza, wszystko jest na czas bez żadnych problemów. Pracowałam już przez wiele firm i nie raz zostałam oszukana nie raz płakałam, bo tak mnie z pieniędzy okradli, więc mogę się na ten temat wypowiedzieć. Nie tak jak inni nigdzie indziej nie byli a krytykują. Firma naprawdę jest bardzo dobra i godna polecenia :-)

Ulka

Witam czy pracuje ktoś lub pracował w Norymberdze przez Boetronic? Napiszcie mi jak tam warunki mieszkaniowe w Weissenburg i ogólnie jak praca tam wygląda?

Studentka

Witam! czy ktos sie orientuje gdzie byly by szanse na przyjecie studentki na okres wakacyjny? Chodzi mi o Munchen - BMW. Jakies namiary albo cokolwiek.

bronson79

Witam, jaka jest szansa się dostać do bmw monachium, czy będą w tym roku jakieś przyjęcia?

szu

Tutaj masz calego bloga o pracy w bmw przez boetronic: (usunięte przez administratora) Nie jest idealnie ale da się zarobić

sebastian99932

Pracuje juz w betronicu 4lata i powiem tak: oszukuja na godzinach, umowy od pol roku nie widzialem na oczy, placa najnizsza krajowa, jak wezmiesz sie za jakas gorsza praca to juz innej ci nie daja nawet jak maja bo nikt inny tego nie chce robic udaja ze nie ma innej pracy kiedy sam slysze jak do MAN, BMW, BDW codziennie kilku nowych przychodzi. Jezeli sie robi w bmw robilem tam 3lata to bylo wszystko ok

Pablo

Witam, a są jakieś testy sprawdzające znajomość jęz. niemieckiego gdy rekrutują do BMW?

Był I Widział

Pomijając fakt ze 95% polaków którzy tam pracują to wieśniaki(nie obradzając ludzi którzy mieszkają na wsi) z opolskiego(poznałem kilku normalnych) to praca jest ok jeżeli chce się pracować, największy minus- brak możliwości rozwoju no chyba ze sie liże dupe majstrów co niestety notorycznie robią tam pracujący Polacy. Polak chce wygryźć polaka więc na jakąkolwiek pomoc z ich strony bym nie liczył.

BT

Robie w Dingolfing od poltra roku, przez Boetronic. Realia w porownaniu do tego co opisujecie o Norymbergii bardzo sie różnią. Przyjechałem tu z mysla znezienia pracy. Bewerbowałem sie przez 3d i w kilku firmach i po 2 dniach rozdzwonily sie telefony. Mogłem wybierać w oferach pracy. Oczywiście wybralem tam gdzie najwięcej placili. Dostalem sie do logistyki na Werk 2.4 i okazalo sie ze chyba lepiej nie mogłem trafic. Boetronic tutaj to slidna filia. Pracuje tam nawet jeden polak. Nigdy mnie na kase nie rabneli. Jak cos nie pasowalo to jedna wizyta i sie wyjasnialo. Ze np. niedopilnowalem kwesti urzedu skarbowego. Teraz zaczynaja przyjmowac na stałe do BMW bo duzo ludzi w tym roku idzie na emeryture.

Karlo
@BT 03.02.2015 00:38
Robie w Dingolfing od poltra roku, przez Boetronic. Realia w porownaniu do tego co opisujecie o Norymbergii bardzo sie różnią....

KOlego mozesz podac mi swojego e+maila

kolego
@polak 03.02.2015 12:17
Kolego, że tak zapytam na forum. Z tym przyjmowaniem do BMW to pewne? Bo póki co oferty takiej nie mają, a szukam głównie do te...

tez pracowałem w Playmobil, stawka 9,07 za godzine na wozki i dodatek za przepracowany dzien 7,5 euro netto dziennie, wszystko sie zgadzało wszystko było ok, wypłacone nadgodziny, umowa z firma na 151,9 godziny a reszta szła na zeitkonto, problem ze stuerklasse 6 ludzie tam mieli ale to mozna szybko naprostowac przez steueramt, idziesz tam zgłaszasz, że dostałes na papierku klase 6, dostajesz dokument, że jestes na 1 a oni dodatkowo dzwonia do firmy i wyjaśniają wszystko :) ale wszystkim i tak tam cos nie pasowało, w tamtym rejonie to jedna z lepszych fabryk i kazdy chciał sie tam dostać, ale ludziom z Polski i wszystko nie pasowało jak w każdej firmie gdzie pracuje i są Polacy, jakoś nikt miejscowy nie marudzil tylko cieszył sie, że ma prace, przestanie jezdzic do Niemiec za chlebem tylko zacznijcie tam żyć, wtedy będziecie szczęsliwi

kosir

witam, jak to jest z tym BMW? Dobra to robota?

kosir

witam, jak to jest z tym BMW? Dobra to robota?

Zostaw opinię o Boetronic GmbH - BMW A.G. - München

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boetronic GmbH - BMW A.G.