Z.M.P Kryzbyt

Bieruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o Z.M.P Kryzbyt

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.M.P Kryzbyt

Ryuuku

Właśnie widzę że ktoś próbuje odbudować opinię firmy... Te komentarze ... Nie ładnie ludzi oszukiwać. Nie polecam kryzbytu chyba że szukasz pracy na 3 m max albo na maszyny tam ludzie się wiarę trzymają ????

Ryuuku
@Ryuuku 13.11.2017 19:22
Właśnie widzę że ktoś próbuje odbudować opinię firmy... Te komentarze ... Nie ładnie ludzi oszukiwać. Nie polecam kryzbytu chyb...

Wmiare *

Dla rozumnych!

Uważajcie ludzie! Zwróćcie uwagę nie tyle na treść zamieszczanych tu komentarzy, co na daty ich publikacji. Od sierpnia trwa akcja ratowania wizerunku firmy przez masowe pisanie pozytywnych komentarzy i całkowitą likwidacje negatywnych komentarzy z lat poprzednich (firma trochę dłużej działa niż 3 miesiące). Nie dajcie się oszukać, prawda jest taka, że firma zatrudnia i zwalnia kilkadziesiąt osób rocznie, podczas gdy na stałe pracuje tam około 10 osób. Prezes ma fajną rozrywkę, a ludzie zostają na lodzie, taka zabawa. Typowy czas zatrudnienia to kilka tygodni. Przestrzegam. A takie bzdury, że fajna atmosfera, to już by sobie mogli darować - każdy trzęsie portkami - kto następny wyleci, więc patrzą tam na każdego nowego pracownika, jak na wroga, który może zająć ich miejsce. Tam każdy każdego utopiłby w szklance wody.

Rajmund

Firma o blisko 120 letniej tradycji.Pracował tam mój dziad,ojciec a teraz ja.Na praktyki w wakacje wpada również mój syn z córką.Głównie naprawa kolejek typu PIK-o.Panuje miła rodzinna atmosfera.Bardzo wysoki socjal.Karty Benefit,prywatna opieka lekarska.Wszystkich pracowników a jest ich około 130 dowożą prywatne autokary.Gorąco polecam ;)... dla rozumnych

ZADOWOLONY ZWOLNIONY
@Rajmund 03.10.2017 20:44
Firma o blisko 120 letniej tradycji.Pracował tam mój dziad,ojciec a teraz ja.Na praktyki w wakacje wpada również mój syn z córk...

Świetna Firma, świetne zarobki i atmosfera . Aczkolwiek ciężko jest tam się dostać. Proces rekrutacji jest bardzo długi. Najpierw dzwoni do Ciebie człowiek z HR i przeprowadza z tobą wstępną rozmowę w dwóch językach. Jeśli Ciebie wybierze to jeszcze czeka Cię rozmowa z p.prezesem ale to już w ojczystym języku w obecności asystentki zwanej w firmie pieszczotliwie "Szyją". Jeśli to wszystko zaliczysz pozytywnie to już na drugi dzień jesteś przyjęty do pracy. Gratulacje znalazłeś się w RAJU. Aczkolwiek po upływie tygodnia , lub dwóch okaże się że, nie spełniasz oczekiwań i nie przynosisz zysków dla " FIRMY". Zwolnią Cię. Ale uwierz Mi BĘDZIESZ BARDZO ZADOWOLONY, ŻE TAM KIEDYŚ PRACOWAŁEŚ. I w niedługim czasie zamieścisz swoją pozytywną opinię na tym portalu. GORĄCO POLECAM O PRZYŁĄCZENIE SIĘ DO 100-tki ZADOWOLONYCH ZWOLNIONYCH.

Karol

Polecam pracę w Kryzbycie. Karol

paweł

Mi płacili dobrze i nie narzekałem. Fakt, że po 11 miesiącach się zawinąłem stamtąd, ale to bardziej z przyczyn ode mnie niezależnych. Praca jak praca. Warto startować. Nie wierzcie w te negatywy, które tutaj ludzie wypisują. Przez ten czas pracy tam spotkałem wielu pozerów, co myśleli że są panami świata, którzy się zorientowali, że to praca jak już musieli odejść

anonim

(usunięte przez administratora)

dawny pracownik

Jak pracujesz jak ostatni fajtłapa to się dziwisz? Pracowałem tam parę lat temu, ale tacy leserzy, co chcą tylko kasę i najlepiej jakby wgl nie musieli pracować, zawsze wkur...

Chizni

Racja w 100%

Bartek

Kumpel pracował tam przy produkcji kluczy nasadowych i z tego co opowiadał to był zadowolony. btw. wie ktoś czy firma zajmuje się naprawami wiertarek do szyn, bo kumpel nie był do końca pewny czy tak?

Euzebio
@Bartek 01.09.2017 10:12
Kumpel pracował tam przy produkcji kluczy nasadowych i z tego co opowiadał to był zadowolony. btw. wie ktoś czy firma zajmu...

Firma nie produkuje kluczy nasadowych.Hehe

Radoslaw majda
@Escobar 01.09.2017 13:36
Możesz podbijać, dla mnie robili akumulatorówkę i jest teraz sprawna.

Firma nie robi akumolatorówek.Heeheh...

Lewy

Jak w każdej pracy, masz obowiązki, jak je dobrze ogarniasz to na pewno będzie dobrze. Podobnie jest w Kryzbycie. Wielu leserów było, ale na szczęście już ich nie ma. Praca jest ok, jak masz dobre nastawienie. Atmosferę tworzą ludzie i narzekanie tutaj nic nie pomaga.

Darek

Mi odpowiadało, że nikt nie wtrącał się w moją robotę, robiłem swoje i tyle. Praca dosyć ciężka, to fakt, ale da się przeżyć. P.S. Nie wierzcie w te bzdury zdesperowanych byłych pracowników. Byłem i widziałem jak wyglądała praca niektórych - przyjść, najlepiej nic nie zrobić i żeby kaska była. Nagle zwolnienie i się obudzili, że to nie hotel. Jak pracujesz, robisz swoje i wywiązujesz się ze swoich obowiązków to będzie ok.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bogdan Smoleń

Zenku zapomniałeś dodać, że szefostwo wszystkich traktuje jak rodzinę. Co roku organizują huczne festyny rodzinne organizowane na łonie natury. W przepięknym miejscu niedaleko od Tworek. Panuje wspaniała rodzinna atmosfera. Oferują pełny pakiet zabaw, konkursów i mnóstwo nagród. Jak w bajce. Gorąco polecam .

dab

Jak dla mnie praca była ok, może nie była to jakaś moja wymarzona praca, ale wypłata na czas i nie martwiłem się czy będę miał za co zapłacić rachunki, zrezygnowałem kiedy sam założyłem działalność gospodarczą. Ogólnie polecam

Krzysiek

Nikt nie płaci za lenistwo. Widzę co czasem się w Kryzbycie dzieje. Ludzie myślą, że trafili na wakacje i nie muszą nic robić, a potem wielkie zdziwienie jak się ich zwolni. Nie tędy droga. Praca jest ciężka, ale jak ktoś idzie w ten zawód to wie na co się pisze. Pieniądze jak na ten rejon i tą robotę są dobre, nie ma co narzekać

Adam

Jak tak czasem czytam te wpisy to kawa jest zbędna - ciśnienie idzie w górę. Nawet dobre firmy nie unikną hejtu... Jak jeszcze mieszkałem w Tychach to pracowałem w Kryzbycie i przyznam, że robota specyficzna, ale jest ok. Firma wypłacalna, bo nie było obsuw w wynagrodzeniach. Sprzęt był sprawny, w razie kłopotów jeśli nie nadawały się do naprawy to był zastępowany nowymi urządzeniami. Firma godna polecenia.

Knight

Robiłem tam prawie dwa lata. Praca jest ok, jak wywiązuje się ze swoich zadań. Jak zrobisz co masz zrobić to jest dobrze. Sam nie traktowalem tego jako stałego miejsca zatrudnienia, bo przy takiej robocie lepsze pieniądze zarobisz za granicą. Mimo wszystko wypłata bez opóźnień. Ogólnie firma na plus

easy

moze i nie bylo idealnie, ale takiej roboty najzwyczajniej w swiecie nie ma, ogolnie było w porządku, bo kasa na czas

ak47

W internecie każdy mądry, a jak przychodzili do Kryzbytu to się dziwi, że nie potrafi zrobić podstawowych czynności. Przerabialiśmy to z chłopakami na warsztacie już wiele razy. Ja w Kryzbycie jestem od września zeszłego roku i wiem, że trzeba pracować. Doświadczenie akurat mam spore, więc wiem, że to potrafię zrobić. Polecam firmę każdemu kto ma pojęcie o tej robocie i nie będzie marudził, że trzeba ciężko pracować.

maniek

zalezy co komu odpowiada, jak dla mnie firma w porządku

Dee

Wg mnie w Krzybycie było ok. Wypłacalni i to co pisze w umowie się potwierdza.

wiktor

Kiedyś było dobrze jak pracowałem - stawka za godzinę była naprawdę dobra, sprzęt jak na standardy firm w Polsce dobry. Jak jest teraz - ciężko mi powiedzieć.

Andrzej

jak dla mnie firma ok, wiadomo czasem są jakieś spiny, ale to tak jak w każdej firmie, wiec wg mnie to jest normalne, płacą przyzwoicie jak w pracy w tym rejonie

patryk

eee tam przesadzacie , praca jak praca - pracujesz to zarobisz, jak jesteś leniem to zwalniają, ale to chyba normanle, są dni lepsze i gorsze - jak w każdej firmie, ja tam nie mam zastrzeżen do pracodawcy

tuk

Praca jest naprawdę ciekawa. Bez doświadczenia trudno się dostać, bo praktycznie od razu bierzesz się za zlecenia. Jedne trudniejsze z krótkim czasem realizacji, a inne łatwiejsze.

woah

Robota jak robota może być. Jest tu nawet spokojnie robię tu niedługo, ale podoba mi się. Na tokarce wydaje się w teorii, że prosta robota, ale trzeba paru lat, żeby coś umieć.

dev

Nie ma tragedii. Powiem więcej - jest ok. Wiadomo stres jakiś jest, że musisz wszystko na czas i sprawdzić czy odpowiednio jest wykończone, ale to tak jak w każdej innej firmie, więc nie odbiega to od normy. Nie masz jednak nad sobą jakiegoś kapo który stoi nad Tobą i patrzy na ręce, możesz robić swoje spokojnie. Masz pewność że wynagrodzenie wypłacą Ci na czas o wysokości określonej w umowie.

Nec

Gadać potrafi każdy, a robi nie ma komu. Weźcie się do roboty. To nie jest praca dla każdego, bo taki profil działalności wymaga dużych umiejętności. Ja tam pracowałem prawie rok i było ok. Wg mnie jak masz fach w ręku to dasz radę. Pieniądze za prace dostaniesz, sprzęt ogarnięty więc nie zostaniesz sam z problemem, atomosferę tworzą ludzie, więc zależy od tego jacy będą inni i jak się z nimi dogadasz. Wszyscy mają wymagania i chcieliby nie wiadomo czego, a trzeba po prostu zakasać rękawy i wziąć się do działania.

K. Zamielski

Ja akurat zajmowałem się obróbką skrawaniem i spawaniem. Byłem po kilku kursach spawania i po szkole zawodowej na kierunku operator obrabiarek. W praktyce w pracy nauczyłem się dużo, bo nigdy nie spawałem aluminium, a tam miałem szanse. Pieniądze jak na ten zawód przyzwoite.

Krystian

Firma jest w porządku, polecam. Jak na lokalny rynek pracy więcej plusów niż minusów. Napracować się trzeba żeby zarobić ale wypłaty są nawet ok

anonim

(usunięte przez administratora)

MrBlack

Nie znasz mojej sytuacji więc nie oceniaj tego co robię... Choroba w rodzinie spowodowała, że trzeba było wyjechać, zostawić wszystko i zarobić pieniądze. Czy to moja wina? Nie mogę wrócić, bo co? Kryzbyt dawał mi stabilizację finansową i nie mam do nich żadnych pretensji. Naprawdę byłem zadowolony, ale są pewne sytuacje w których nie masz wyjścia.

Paweł

Pracowałem i nie miałem zastrzeżeń. Warunki pracy dobre, zasady BHP zachowane. Kasa klasyczna jak w tego typu zakładach.

MN

Ja pracowałem tam i nie odczuwałem, żeby było źle. Wydaje mi się, że nie chodzi tutaj o samą wysokość wypłaty, ale to, że jest ona wypłacana na czas. Pracowałem wcześniej w innym zakładzie i był z tym duży problem.

Adrian

Każda firma ma swoją politykę i trzeba się do niej dostosować. Takie są realia i trzeba się z tym liczyć. Ja przychodząc do firmy wiedziałem, że pracy będzie sporo. Mi to jednak odpowiadało. Płacą na czas, warunki pracy są dobre.

Lukas

Pracowałem tam niecały rok i muszę przyznać, że było dobrze. Traktowałem to jako zapoznanie się z zawodem, bo w szkole za dużo szansy na szlifowanie swoich umiejętności nie ma. Robisz non stop praktycznie te same rzeczy, nic nowego. Płacili na czas, ale to dla mnie była drugorzędna kwestia, bo bardziej zależało mi na tej praktyce w zawodzie.

K.Kowalczyk
@Lukas 21.08.2017 09:13
Pracowałem tam niecały rok i muszę przyznać, że było dobrze. Traktowałem to jako zapoznanie się z zawodem, bo w szkole za dużo...

Miałem podobnie, może pracowałem trochę krócej, ale też po szkole tam ruszyłem. Ja polecam Kryzbyt jak najbardziej na start.

Kazik

dobrze jest, zależy od dnia czy jest pełno zleceń czy niezbyt wiele, kasa dobra, atmosfera lepsza niż 5 miesięcy temu kiedy zaczynałem pracę, bo wtedy trochę sztywno było.

Artek

Praca w tej branży jest specyficzna. Ja akurat pracowałem tam koło roku i było ok. Sprzęt jest dobry, nie mogę się przyczepić.

Michał
@Artek 18.08.2017 11:35
Praca w tej branży jest specyficzna. Ja akurat pracowałem tam koło roku i było ok. Sprzęt jest dobry, nie mogę się przyczepić....

Czemu uważasz, że specyficzna? Jak masz fach w ręku to raczej nie powinieneś mieć problemu. W Kryzbycie nie pracowałem długo, ale myślę, że czas kiedy tam pracowałem nie był zmarnowany.

Artur
@Michał 18.08.2017 14:21
Czemu uważasz, że specyficzna? Jak masz fach w ręku to raczej nie powinieneś mieć problemu. W Kryzbycie nie pracowałem długo, a...

Może i tak, ale ilu jest gości którzy się na tym znają i robią to dokładnie? Jak tam robiłem to w Kryzbycie było z tym ok, bez problemów. Ludzie byli ogarnięci w kwestii umiejętności. Teraz pracuję na Pomorzu i jest problem znaleźć w firmie kilku i ogarniętych ludzi...

Wujek Od

A ode mnie nie mieli nic i nie będą mieli nic...mogą pomarzyć ...

M.Nawrot

Może i nie jest to aż taka duża firma, ale wykonuje swoją pracę dobrze. Zleceń mieli ode mnie sporo i zawsze się z nimi wyrabiali czasowo, nie były konieczne poprawki. Mogę zdecydowanie polecić.

Ls

Na start to dobra firma. Możesz się trochę podszkolić, trochę nauczyć.

Filip

Praca w porządku. Wiadomo za leżenie nie płacą. Czasami trzeba się napracować i nagimnastykować żeby niektóre zlecenia wykonać, ale wszystko jest do zrobienia

MrBlack
@Filip 17.08.2017 15:31
Praca w porządku. Wiadomo za leżenie nie płacą. Czasami trzeba się napracować i nagimnastykować żeby niektóre zlecenia wykonać,...

Żeby każdy to pojął, że to jest praca a nie wypoczynek to by było inaczej i jakieś durne wpisy by się nie pojawiały :) Ja pracowałem tam prawie rok i tak, wyjechałem za granicę bo po prostu otrzymałem lepszą ofertę pracy. Wiem, że sporo chłopaków tak robiło, bo w tym zawodzie lepsze pieniądze można zarobić za granicą, pracy jest dużo więcej, ale kontrakty zagraniczne to nie zawsze dobry pomysł i prędzej czy później większość wraca do Polski. Kiedyś pewnie i mnie to czeka. Gdybym nadal mieszkał w Polsce na pewno bym ponownie pracował w Kryzbycie, bo jak na warunki polskie płacili dobrze.

Paweł

Ja uważam, że firma jest godna polecenia. Dotychczasowa współpraca przebiega bez żadnych problemów. Wszystko jest ok.

Daniel

Kiedyś tam pracowałem, a teraz jestem klientem. Zlecenia wykonują dobrze, nie ma co do tego wątpliwości. Jak pracowałem to roboty było mega dużo, ale to dobrze bo nienawidzę nudy.

Piotr

Witajcie, pracowałem tam jakieś 10 miesięcy i było ok. Wiadomo, praca jak praca, za darmo pieniądze na koncie się nie pojawiają.

kowal

Ogolnie trzeba ostro pracować jak jest dużo zleceń. Nie ma siedzenia. W moim przypadku była to dobra firma jak na pierwszą pracę.

Kamil

jak ktoś jest robotny i ma trochę chęci to nie będzie miał problemów z tą pracą

Krystian

Jako małolat byłem tam na praktykach z technikum. Ogólnie byłem zadowolony i mogę polecić

Walter
@Krystian 16.08.2017 13:16
Jako małolat byłem tam na praktykach z technikum. Ogólnie byłem zadowolony i mogę polecić

Praktyki Mordo były ok, dobre czasy. Ja się zatrudniłem później i robiłem prawie 1,5 roku. Na początek dobra robota. Bywało, że roboty wgl nie było przez jakiś czas albo bardzo mało. Sprzęt przez ten czas się poprawił bo na początku to nie było cudownie ;)

D. Włodarczyk

Wykonywali dla mnie kilka zleceń i spisali się dobrze. Jakość wykonania usługi bardzo dobra. Kontakt dobry.

Patryk

Ja uważam, że jak robisz coś dobrze i jesteś dobry w swoim fachu to będzie Ci to wynagrodzone. Pracowałem tam ponad rok czasu i nie mogłem narzekać. Bo dużo zleceń było praktycznie przez cały rok i kasa była większa.

Edd

Nie pracowałem tam jakoś długo, ale panowała całkiem przyjemna atmosfera. Zarobki dobre, zawsze w terminie

Niko

Pracowałem tam przez prawie 2 lata i było ok. Pieniądze płacili na czas, z robotą różnie - raz więcej, raz mniej. Nie rozumiem też tej niezdrowej rywalizacji. Każdy z nas ma wybór. Jeśli nie odpowiada nam praca u jednego pracodawcy, nikt nie zabrania pójścia do innego- może inny będzie płacić za stanie... Ale przecież lepiej obsmarowywać innych w internecie

Zadowolony

Sławek całkowicie się z tobą zgadzam. Firma sama pisze sobie pozytywne posty. Typu, że wyplata jest na czas i pracownicy są wynagradzani za siedzenie na stolkach. Prezydent i premier też mają wynagrodzenia na czas i nikt się temu nie dziwi. Siedzenie na stolkach to już jest obraża dla tych wszystkich ludzi którzy tam jeszcze pracują.Piszac to sam daję do myślenia jakim to jest wspaniałym człowiekiem ( do rany przyłóż a dostaniesz gangreny ). Jedno w nas Polach cenię, że potrafią się szybko zjednoczyć w walce ze złem.

Cez

Mi praca odpowiada i nie miałem do tej pory żadnych poważniejszych zastrzeżeń. Dobra atmosfera, nie ma problemów z wypłatami i to największy plus

Zostaw opinię o Z.M.P Kryzbyt - Bieruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Z.M.P Kryzbyt