Drutex

Bytów

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 153 ocen.

Opinie o Drutex

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drutex

Bartus

majster z 15 to cham. Orłoś. Za niweolnika to mniej swoja żone a nie pracowników. Psychol który sie wyżywa na innych.

Jacel

Mam prośbę o opinie dotyczący pracy jako kierowca c+e w firmie Drutex . Może ktoś coś wie i podzieli się opinią , z góry dziękuję .

Weronika

Dziękuję za wyjaśnienie @Pracownik, w takim razie wynagrodzenie jeśli chodzi o produkcję jest dość spore w porównaniu do innych zakładów. Może w takim razie z tego wynika to, że pracownicy nie mogą liczyć na premie?

Pracownik

Netto 2,8, a brutto to prawie 4k w papierach. Z tego co wiem nie ma takich systemów przynajmniej dla pracowników produkcji.

Weronika

@Pracowników mówisz o wysokości wynagrodzenia brutto czy netto? Skoro nie ma takich rzeczy, to czy w ogóle funkcjonuje w firmie jakiś system motywacyjny?

Weronika

@pracownik a możesz napisać, czy firma oferuje poza wynagrodzeniem jakieś inne benefity? Często jest to karta sporotowa, która czasami jest wymienna np. na bilety do kina. To duże wyróżnienie dla pracownika, motywacja do pracy.

Pp
@Weronika 09.08.2017 06:48
@pracownik a możesz napisać, czy firma oferuje poza wynagrodzeniem jakieś inne benefity? Często jest to karta sporotowa, która...

Hehe. Bilety do kina. Dobre.????

Pracownik
@Weronika 09.08.2017 06:48
@pracownik a możesz napisać, czy firma oferuje poza wynagrodzeniem jakieś inne benefity? Często jest to karta sporotowa, która...

Nie ma takich rzeczy, teraz na wypłatę 2,8k

zenek

każdy pisze,ale nikt nie napisał ile dostaje na rękę

Pracownik
@zenek 16.07.2017 17:25
każdy pisze,ale nikt nie napisał ile dostaje na rękę

ponad 2,5k

Weronika

@Nieznajomy, czy możesz napisać więcej o traktowaniu pracowników przez firmę? Co masz konkretnie na myśli? Czekamy na Twoją opinię.

Oczy szeroko zamknięte...

Nie potrafię zrozumieć jak w tej firmie lekko się daje i lekko zabiera premie. To że człowiek pracuje chory gdzie powinien leżeć w domu a chorobowe odpada bo straci premię więc woli pracować . Albo Człowiek pracujący długo w drutexie i parę miesięcy przed końcem umowy powiadamia "górę" ze nie przedłuży umowy zabierają mu premie do końca umowy CAŁĄ PREMIĘ! Tak odpłacają się za tyle lat pracy? A tyle samo godzin przepracowane jak koledzy z linni tak samo ciężko pracował nic gorzej A nawet lepiej niż niektórzy. Człowiek jest tam tylko masą robolem, nie liczy się. Szkoda gadać przyjść samemu zobaczyć. Są tacy co im nie przeszkadza ważne że na łeb nie pada hajs jest i idą jak te konie w pole. A są też tacy co mają otwarte oczy i z każdym dniem tracą motywację do pracy. Jedni pracuja za dwóch bo muszą nakręcić cały ten motor A innych paru stoi A zarabia to samo. Jeżeli chodzi o jakieś wybicie się lub zasłużenie? Niee szara masa robić nie pytać jak z góry wpadnie kasa sie cieszyć i nie pytać co i jak... tylko robić mądry ma gorzej głupi to nie zrozumie nie przemysli kwesti różnych.

Koleżanka
@Oczy szeroko zamknięte... 21.05.2017 23:52
Nie potrafię zrozumieć jak w tej firmie lekko się daje i lekko zabiera premie. To że człowiek pracuje chory gdzie powinien leże...

Bardzo dobrze napisane jedni robią na drugich a wypłaty te same i to takie wypłaty że masakra wystarcza na opłaty i wegetację bo życiem tego nazwać nie można za te pieniądze!!

Martyna

A własnie ze na linii 15 u Orłowskiego to robia same robole. Najgorszy majster. Ubliża innym. z Toba rozmawia to jest ok a jak odejdzie to odrazu Ci obrobi tyłek. Zgrzewarkowe to cały czas na sztuki byle jak najwiecej. Na szkleniu skrzydła pekaja a Orłowski aby zrobic sztuke to swoja opisujaca bierze przejedzie pilniczkiem i nie ma widac. Owijaja i nastepne. Byle sztuk narobic. Ludzie na niego gadaja bo jest złym majstrem. Lepiej ukrainców traktuja niż polaków. Tak sie teraz porobiło tam. Kiedys pracowałam u niego i wiem ze tam juz nie wróce bo to kołchoz

Nieznajomy
@Martyna 11.05.2017 10:44
A własnie ze na linii 15 u Orłowskiego to robia same robole. Najgorszy majster. Ubliża innym. z Toba rozmawia to jest ok a jak...

W drutexie każdy majster obgaduje swoich ludzi i to do swoich przydupasów,a ci przydupasy nic nie robią a biorą kasę taką jak reszta albo nawet większą! A kim jest majster? Takim samym pracownikiem jak wszyscy tylko ma lepiej bo za nic bierze dużą kasę, tam Pogada, ponabija się z pracowników i czas mu zleci Ci to mają dobrze, nieroby. Tak właśnie jest w drucie! Nie wspomnę o traktowaniu ludzi. A wypłaty takie że aż nie chce się tam pracować, czas drutexu już się skończył!!!

Weronika

@As to dobrze, że jesteś zadowolony. A na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Może powiesz więcej o ogólnych warunkach pracy w Drutex? Jakie pozytywne aspekty znalazłeś w pracy w powyższej firmie? Podziel się z nami swoją opinią.

As

Bardzo dobra firma polecam

pgnw

co jest grane z wypłatami ja sie pytam??? roboty po same jaja a pieniedzy dostajemy tyle co na chleb!!!!

Weronika

@Maciek, na jakim stanowisku jesteś zatrudniony?

Maciek

Prawda jest taka, że narzekają najczęściej ci, którzy nie byli w Drutexie i nie przepracowali tam ani jednego dnia. Czasami tez ci, którym wszędzie pracuje się źle. Bzdura jest to, że pracuje się na okrągło po 12 godzin, że pensja najniższa itd. Ja pracuję tu ósmy rok i nie mam powodów do narzekań. Wypłata ok, zawsze na czas, a nawet dzień wcześniej. Socjal też jest, wszystko na tzw. kwicie itd. Naprawdę spoko. Pracowałem wcześniej w dwóch innych bytowskich firmach, pensja na papierze najniższa i kilkaset złotych poza tym w kopercie. Urlopu najlepiej zero. Socjal??? Nikt o takim nie słyszał.

Weronika

@Majeczka, bardzo dziękuję!

Majeczka
@Weronika 28.03.2017 15:44
@Majeczka, bardzo dziękuję!

A proszę bardzo

Weronika

@Majeczka i co możesz powiedzieć na temat przebiegu rekrutacji?

Majeczka
@Weronika 28.03.2017 10:58
@Majeczka i co możesz powiedzieć na temat przebiegu rekrutacji?

Bardzo sprawnie się odbyła , zadzwoniłam i spytałam się czy potrzebuja kobiet do pracy a ta pani mnie się pyta czy moge dziś podejść a ja mówię ze tak , a ona mówi ze super , dostałam papiery do badania krwi i moczu w środę po tym byłam u lekarza zakładowego a w czwartek już na BHP

Weronika

@Majeczka, cenna opinia. A kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Drutex? Jakie macie rady dla przyszłych kandydatów?

Majeczka
@Weronika 28.03.2017 10:26
@Majeczka, cenna opinia. A kto był ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w Drutex? Jakie macie rady dla przyszłych kandydatów?...

Ja byłam 3 lata temu

Obrabiarkowa

A ja z moich obserwacji polecam linie nr 15 na zmianie u majstra Orłowskiego , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po liniach przechadza się jedną z jego pracownic , która złego słowa na niego nigdy nie powiedziała a wręcz przeciwnie zawsze mówi : nasz majster jest spoko . Jest przede wszystkim człowiekiem i jest wyrozumiały . Pozdrowienia dla tego majstra i pewnej zgrzewarkowej .

Majeczka
@Obrabiarkowa 27.03.2017 22:54
A ja z moich obserwacji polecam linie nr 15 na zmianie u majstra Orłowskiego , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po...

Chyba jesteśmy na tych samych zmianach , też kojarzę ta dziewczynę , bardzo dużo mówi ale jest przesympatyczna , pomocna i uprzejma , ona zgrzewa skrzydła na tej linii . Fakt złego słowa nie usłyszałam od niej na temat majstra ale też na temat innych pracowników aby mówiła źle , więc jakby się trafiło z nią na linie napewno było by wesoło

jabłuszko
@Obrabiarkowa 27.03.2017 22:54
A ja z moich obserwacji polecam linie nr 15 na zmianie u majstra Orłowskiego , jego ludzie mają z nim dobry kontakt , czasem po...

Witam ładnie tu to wszystko opisałaś i z opinii znajomych wiem że tak tam właśnie jest w sezonie lepiej z kasą w zimie mniejsza kaska ale i tak ok a czy mogłabyś podpowiedzieć czy wystarczy cv zanieść czy jeszcze trzeba list motywujący też napisać?Tylko jak się zastanawiam napisać list w którym się prosi o prace jako pracownik fizyczny?

Weronika

@Majeczka, dziękuję! Co w takim razie cenisz w pracy najbardziej?

Majeczka
@Weronika 27.03.2017 11:57
@Majeczka, dziękuję! Co w takim razie cenisz w pracy najbardziej?

W pracy najbardziej cenię to , ze wiem na ile godzin przychodzę , wypłatę na czas oraz to, ze dostanę wolne jeśli tego potrzebuje , nie było takiej sytuacji w której majster komus odmówił , nieprzypiminam sobie nawet . Ludzie , hmm to zależy na kogo trafisz , tu już kwestia sporna , ale staraj się robić to co należy do twoich obowiązków a innymi się nie przejmuj i będzie wszystko grało

Weronika

@gp dziękuję. A czy trudno jest otrzymać całą premię? Jak oceniasz?

Majeczka
@Weronika 17.03.2017 15:02
@gp dziękuję. A czy trudno jest otrzymać całą premię? Jak oceniasz?

Zależy od majstra , ale zazwyczaj zawsze dają cała premie , jedynie ze majster uzna ze Ci się nie należy .. fakt zima mało płacą ale w sezonie bardzo ładna wypłata i nie zauważyłam aby było tak strasznie jak ludzie piszą , zawsze jesteśmy informowani na ile godzin idziemy , nadgodziny są zapłacone , dodatek za godziny nocne też jest więc nie wiem po co taka nagonka , a praca jak każda inna fizyczna , trzeba pracować aby zarobić , nie ma akordy żadnego przynajmniej na zmianie która teraz na rano będzie chodzic , nie zauważyłam na żadnej z linii . Ludzie piszą aby pisać , przyjdź , zobacz i sam oceń

Weronika

A jak z benefitami? Na co można liczyć w Drutex oprócz podstawowej pensji?

gp
@Weronika 07.03.2017 11:46
A jak z benefitami? Na co można liczyć w Drutex oprócz podstawowej pensji?

można dostac premię, pół premii, bądź żadnej premii. ;)

magda

A czyja to jest wina,że traktują Was jak śmieci? Wasza. Jak sobie pozwalasz to tak masz. Szanuj siebie a inni też będą cię szanować. Jak jest tak źle to się rzuca w cholerę ta robotę i to ASAP

k0pw2

ale jacy pracownicy na jakich stanowiskach? może warto doprecyzować

Ciekawska

W Gazecie Wyborczej z dnia 17.10.2016 był wywiad z właścicielem,że pracownicy wychodzą o 15-te.j To dlaczego piszecie ,że jest inaczej. Jestem ciekawa jak jest naprawdę to być możne Wyborcza sprostuje wywiad.

max
@Ciekawska 18.10.2016 14:11
W Gazecie Wyborczej z dnia 17.10.2016 był wywiad z właścicielem,że pracownicy wychodzą o 15-te.j To dlaczego piszecie ,że jest...

wychodza o 15 ale z biura...

anonim

(usunięte przez administratora)

Suchy

Niskie

Robert

Jak kolega pijany to go w sobotę nie ma w pracy i taki to może i nikt z tym nic nie robi wkoncu hala 14

Robert

Jak kolega pijany to go w sobotę nie ma w pracy i taki to może i nikt z tym nic nie robi wkoncu hala 14

drutex

Dziś kolega z hali 14 tez wesoły wkoncu piesek majstra

anonim

(usunięte przez administratora)

pan_p

Jaki dobry znak? W każdej firmie tak jest.

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Potrzebuję każda ilość nie ma komu robić

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Ale ty pracujesz u nas ale to ludzi denerwuje

anonim

(usunięte przez administratora)

Robert

Atmosfera dobra jak ktoś pije i się tym chwali na linii

muchołówka

Witam jest kolejny majster lepszy niż Wolski a dokładnie Dawidowski też ma swojego pieska tylko ze on może jeszcze pić a wolne ma jak on chce i robi na czym chce a jak ty chcesz mieć wolne żeby jechać z dzieckiem do lekarza to nie da bo ludzi nie ma a Okoń dostaje i jeszcze może być w pracy pijany a majster wtedy tego nie widzi

Adam
@muchołówka 15.07.2016 05:46
Witam jest kolejny majster lepszy niż Wolski a dokładnie Dawidowski też ma swojego pieska tylko ze on może jeszcze pić a wolne...

I tak on nie będzie zwolniony ludzi nie ma to będzie pracować to nic wam nie da

Robert
@muchołówka 15.07.2016 05:46
Witam jest kolejny majster lepszy niż Wolski a dokładnie Dawidowski też ma swojego pieska tylko ze on może jeszcze pić a wolne...

Brawo kolego z hali 14 kto może ten może

pp

ludzi mają za głupich i tyle. i to straszenie że zaje... ci premie.

anonim

(usunięte przez administratora)

.

najnizsza krajowa

Mira

Tam to tylko day and night!! I to po 12 h I jakoś można, w umowie 48 godz a tu 2× więcej i ta sama kasa, nikt tego nie kontroluje. Ptaszki na uwięzi haaa

w*t* f*

Nic nie zrobisz.....wysmieja Cię, wylecisz z pracy. Związki nie mają szans, a ludzie się boją nawet odezwać żeby nie stracić pracy. Tam jest chory system. Brak szacunku dla ludzi!

pat

Tak (usunięte przez administratora) doceniają ... przychodzą ludzie do pracy na 8 godzin i zaraz się dowiadują że będą (usunięte przez administratora) po 12 h co to (usunięte przez administratora) za polityka traktuja jak śmiecia! Grafik dla nich nie istnieje. Niech tam zamkną ludzi na 24h non stop w niedziele i święta. Brak słów, dno!!!! Brak organizacji! ! Urlopy dają tylko jak im się podoba!! Zapomnij o rodzinie, życiu prywatnym oto Drutex.!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

ona
@barteks 22.09.2016 13:48
czyli wystarczy zatrudnić piłkarzy do reklamy swoich kiepskich okien i sukces murowany.? To żeś poleciał.......

W Polsce wystarczy. Sama wielokrotnie słyszałam od ludzi, że jak w TV powiedzieli, że najlepsze okna, a jeszcze znani piłkarze reklamują to jest to prawda. Handluję stolarką i ileż to razy wpadała jakaś babina i jak usłyszała, że Drutex-u w ofercie nie mam to odwrót na pięcie. O żadnych innych oknach słyszeć nie chciała.

Wolf
@ona 21.02.2017 15:49
W Polsce wystarczy. Sama wielokrotnie słyszałam od ludzi, że jak w TV powiedzieli, że najlepsze okna, a jeszcze znani piłkarze...

Nazawa firmy poprostu jest podniecająca dla kobiet)

axn

hahaha "dobra renoma" koń by sie usmial iiiiihhhhaaaa Często w parze, ze złą jakością idzie też jego bardzo niska cena.

Hanka

Oprócz jakości, ważne jest podejście do klienta, który podjął decyzję o zakupie okien z DRUTEXU. Niestety, takich klientów traktuje się fatalnie! Firma nawet nie raczy odpisać na pisma do niej adresowane. Straszne lekceważenie! Nie polecam tej firmy nikomu Hanka

dżejdżej

czyżby zabronili się wypowiadać?

dżejdżej

Firma ostatnio wtapia z terminami realizacji zamówień dla swoich odbiorców i tu pytanie do pracowników- nie wyrabia się produkcja czy może po prostu DRUTEX ma wywalone na PL i ciśnie eksport??

gość

Niby potrzebują pracowników ja próbuje się dostać juz z 3 rok i nic! Jestem po zawodowce ale widocznie biorą samych z ochapu taka prawda

eko

witam , czy ktoś może potwierdzić te plotkę ,że drutex kupuje eko-okna..jest to możliwe, podobno już auta od nich kupili osobowe i tiry ale czy firma eko sie sprzedaje ?

eko

witam , czy ktoś może potwierdzić te plotkę ,że drutex kupuje eko-okna..jest to możliwe, podobno już auta od nich kupili osobowe i tiry ale czy firma eko sie sprzedaje ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Hanka

Przestrzegam przed tą firmą! Jak masz problemy z nieprawidłowym montażem, dom ci niszczeje, nie możesz kończyć budowy przez decyzję o zakupie okien z DRUTEXU, to tej firmy takie sprawy w ogóle nie interesują! Skasowali pieniądze i na tym koniec! Żenada!

drom

Witam, wato kupić do domu okna firmy drutex.

Hanka
@drom 10.09.2015 11:47
Witam, wato kupić do domu okna firmy drutex.

Nie warto! Same problemy! Firmy DRUTEX klienci, którzy zakupili ich produkt w ogóle nie interesują. Skasowali pieniądze i na tym koniec kontaktów! Hanka

bangi

syf i ubóstwo tyle na ten temat.

Bruszanin

Czy to prawda, że "DRUTEX" kupił ziemię w Brusach aby tam wybudować halę produkcyjną, na początek podobno solary a później również okna, to miałaby być praca dla 500 osób, czy to zwykła plotka! Proszę o odpowiedź tych którzy wiedzą jak jest na prawdę a nie jakieś niesprawdzone hipotezy. Pozdrawiam wszystkich pracowników firmy.

Zostaw opinię o Drutex - Bytów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Drutex