Senior Help Company

Adres: ul. Katowicka 77d lok. 1, 61-131 Poznań

NIP: 7761615397 REGON: 140929552

Senior Help Company
4 133 6 1

Opinie o Senior Help Company

ania

Pisałam do p. Janiszewskiej na instagram jej konto to wredne_zolzy zero odezwu zostałam zablokowana

Do Ania
@ania 10.01.2019 18:44

Skąd wiesz ze to jej konto? Masz z nią kontakt?

Do Ania
@ania 10.01.2019 18:44

A może żeś napisała do obcej baby i dlatego Cię zablokowała? Dziwne to to ..

Ania
@Do Ania 11.01.2019 05:47

bo ma ustawione swoje zdjecie

były pracownik

Pani J. śmieje się oszukanym opiekunkom prosto w twarz

M.

Pani J. od co najmniej 2 lat wiedziała, że jest na celowniku ZUSu, bo miała non stop kontrole itp., wszystko tłumaczyła tym, że opiekunki w Pl roznoszą ulotki (co było nieprawdą) i przez to niby firma działała legalnie

adaw

Odwołała się od decyzji ZUS i w tym czasie normalnie podpisywała umowy. Co w tym dziwnego?

były pracownik
@adaw 03.12.2018 19:54

To dziwnego ,że już wiedziała,że nie zapłaci opiekunką ,a Niemcy robili normalne przelewy na jej konto.Gdzie są nasze pieniądze?

adaw
@były pracownik 04.12.2018 10:32

Odwołała się i czekała, normalna procedura, żadna firma nie jest zamykana podczas kontroli. Też straciłam jedna wypłatę, ale wiem jak to funkcjonuje, dostała odpowiedź odmowną i komornik zajął konta, miała nadzieję, że ZUS uwzględni Jej odwołanie / tak przypuszczam/. Język polski się kłania, nie płaciła opiekunkom, nie " opiekunką"

Dana
@adaw 05.12.2018 20:24

Też tak myślę. Moja wypłata też jest stracona. Szkoda kasy, ale trzeba żyć dalej i na przekór wszystkiemu śmiać się życiu w twarz.

były pracownik
@adaw 05.12.2018 20:24

Czyli wg. Ciebie mając zajęte konta wysyłała opiekunki do pracy, mając nadzieję na odwołanie .Czyli było wiadome ,że z zajętych kont nie zrobi przelewów opiekunką.Art.286&1 k.k się kłania.

były pracownik
@Dana 06.12.2018 07:00

A ona śmieje się nam w twarz.

Zośka

Wg PIP jeżeli Janiszewska zawierała umowy-zlecenia, wiedząc ,że nie jest wstanie wypłacić wynagrodzenia za świadczenie usług, to można zawiadomić prokuraturę lub policje o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art.286&1.

E.Ś.
@Zośka 03.12.2018 16:22

Zośka, zanim zatrudniłam się w "wiadomej firmie" to bywało, że dostawałam spóźnioną wypłatę i zawsze było tłumaczenie, że zleceniodawca nie zapłacił. W "wiadomej firmie" spóźnioną wypłatę dostałam tylko 1 x i to przez bardzo krótki okres. Dziewczyny, bardzo Wam współczuję, że spotkała Was taka przykrość.

były pracownik
@E.Ś. 03.12.2018 20:00

"Wiadoma pani" zrobiła "wiadomy numer"

E. Ś.

Witam Was. Otrzymałam z ZUS-u zawiadomienie o wszczęciu postępowania wobec wiadomej firmy. Pracowałam tam 4 lata, tj. od 2013 do 2017 i byłam ze współpracy z wiadomą firmą bardzo zadowolona. Żałuję, że Szefowej przytrafiła się taka paskudna sytuacja. W piśmie otrzymanym z ZUS jest napisane: "Ze zgromadzonego w trakcie kontroli materiału wynika, że obrót firmy osiągany za granicą od podmiotów niemieckich wynosi blisko 100 %. Z tytułu usług wykonywanych w Polsce firma osiągała obroty w wysokości marginalnej." Z tego co pamiętam, to między rządem PL i rządem DE zawarte zostało porozumienie o unikaniu podwójnego opodatkowania osób zatrudnionych w naszych krajach. Chcę wierzyć, że problemy tak dobrej firmy są przejściowe i być może są spowodowane nadgorliwością jakiegoś urzędnika. Serdecznie pozdrawiam

Daria
@E. Ś. 03.12.2018 12:25

Bardzo dobrze to wyraziła. Też mam nadzieje, że wszystko dobrze się ułoży.

Zośka
@E. Ś. 03.12.2018 12:25

Nie doczytałaś do końca.W związku z tym Janiszewska podlega ustawodawstwu niemieckiemu i dlatego otrzymałyśmy pisma o ewentualnym zawarciu porozumienia wyjątkowego z Niemcami.Tylko ,że wiedząc o tym dalej wysyłała do pracy i nie zapłaciła opiekunką za 2 m-ce ciężkiej pracy.Ty nie wiesz o co chodzi.

ZOŚKA

Czy ktoś wie ? Wpłynął czy jeszcze nie wniosek upadłościowy p.Janiszewskiej do Sądu Upadłośćiowego w Poznaniu ul, Młyńska1.

gonia
@ZOŚKA 23.11.2018 11:05

Nie ,nie wplynal mozesz to sprawdzic

pracownik

ZUS zaprzeczył, że środki są zablokowane.Co ona zrobiła z naszymi pieniędzmi?

Gonia
@pracownik 26.11.2018 10:10

Zgadza się. Też mam taką informację poza tym nie ma wniosku o upadłość w sądzie, więc o co chodzi?

kikaga

Pracowałam w tej agencji w latach 2014 2016 . Wszystko było ok. Wypłaty terminowe, informacje o podopiecznych rzetelne.

były pracownik
@kikaga 24.11.2018 16:32

Nie czytałaś strony? Firmy nie ma i nie zapłaciła ludziom za pracę.To,że kiedyś pracowałaś w tej firmie nie ma aktualnie nic do rzeczy

Ewa

Sławna jest p. (usunięte przez administratora) w Kołobrzegu już huczy ... miała kasę ale wolała lans na instagram bądź fb . Szybko usunęła swoje konta

niki

podaj link

Andrzej
@Ewa 29.10.2018 18:42

Na forum GoWork.pl wymieniamy się wiarygodnymi informacjami na temat warunków pracy. Zapoznaj się proszę z regulaminem forum. Zachęcam Cię do publikowania wpisów związanych bezpośrednio z firmą. Jesteś obecnym, czy byłym pracownikiem firmy Senior Help Company?

anonim
@Andrzej 14.11.2018 10:42

Agituj Andrzejek ,agituj może się zgłoszą desperatki .

Kasia
@Ewa 29.10.2018 18:42

ona jeszcze tam jest ? nie moge jej znalezc?

gosc

to sprawka firmy avoria ona doniosła i wygryzła firmę

Gonia
@gosc 20.11.2018 18:13

Nie wiem kto na kogo doniósł, nie wiem co się wydarzyło, że nie otrzymałam wypłaty. Wiem jedno nikt z firmy nie miał tyle taktu żeby wyjaśnić sytuację. Może w sądzie dowiem się prawdy

Anonim

Firmy nie ma już w wyszukiwarce CEIDG więc prawdopodobnie właścicielka ją zamknęła.

Opiekunka

Czy dostajecie listy z ZUS-u z informacją o możliwości "zawarcia porozumienia wyjątkowego, celem utrzymania stosowania polskiego ustawodawstwa w okresach wykazanych w decyzji ". Jak na to reagować?

Dana
@Opiekunka 06.11.2018 22:32

Wcale nie reagować. ZUS sam nie wie czego chce.

Dorota L...s
@Dana 07.11.2018 07:12

Też otrzymałam takie pismo i nie wiem co z tym zrobić. Byłam dzisiaj u doradcy ZUS i też nie do końca wie o co chodzi. Najlepiej gdybym zgłosiła się do ZUS-u z którego otrzymałam niniejsze pismo. Taaaaaa......wsiadam w auto i śmigam 300 km .... Chyba najlepiej będzie to zignorować.

Zośka
@Opiekunka 06.11.2018 22:32

Pani ,która się podpisała pod listem z ZUS udzieliła mi bardzo "wyczerpującej " odpowiedzi , a mianowicie jak chcę to mam wysłać.

Dorota L...s
@Zośka 08.11.2018 08:59

Mogę ale nie muszę....taka była odpowiedź pani z którą rozmawiałam przez telefon :-)

adaw
@Zośka 08.11.2018 08:59

Ta sama pani odpowiedziała mi, że mam wysłać, ale to nie znaczy, że składki zostaną w ZUS bo to Niemcy będą indywidualnie rozpatrywać, czy zabrać składki do Niemiec czy zostawić w ZUS. Dlaczego mam wypełniać, wysyłać, niby decydować skoro i tak Niemcy zdecydują? Bardzo była zdziwiona, że miałam płacone składki od kwoty 4055, składki do ZUS od tej kwoty były dla mnie podstawowym powodem pracy z ta agencją. Nie słuchała żadnych argumentów, a ja jestem pewna, ze ZUS przekroczył jakieś uprawnienia w kontroli i teraz nie wie jak wybrnąć.

Gonia
@Opiekunka 06.11.2018 22:32

Czy ktoś z państwa ma kontakt z firmą?

anonim

(usunięte przez administratora)

Klasa Sama W Sobie

W wypowiedzi p. Zofii pisze wyraźnie, że nie jest ugłoszona upadłość, ponieważ, aby Sąd mógł to zrobić, trzeba najpierw zamknąć działalność. Czytanie ze zrozumieniem to klasy Szkoły Podstawowej, więc nie sądze, że komenatarz ,, z tym, że to nie.......,, był potrzebny. Spodzniewam, się także, że asdg nie przeczytałem nawet artykułu, bo jak wielu innym jest za drogo wydac 2,30 na gazetę, tylko i wyłącznie opierasz się na komentarzu i swoim przeświadczeniu, że tyle wiesz; a wystarczyło uważnie przeczytać komentarz p. Zosi i wiele innych gdzie ten temat jest DOGŁĘBNIE PORUSZONY.

ZOŚKA

W Głosie Wielkopolskim ukazał się artykuł. Wystarczy wpisać w google : nie płacą opiekunką głos wielkopolski (usunięte przez administratora)

Pracownik
@ZOŚKA 26.10.2018 12:57

I co z tego, że jest artykuł jak nikt nie będzie wykupowal dostępu, żeby go przeczytać. Nic tam konkretnego nie ma, póki nie zapłacisz za przeczytanie.

Zośka
@Pracownik 26.10.2018 13:26

Pierwsza część artykułu w Głosie, przytacza dla nas czyli osób zainteresowanych prawdy oczywiste.Kto jest ciekaw to wykupi dostęp do dalszej części za cenę jednego SMS za 2zet z ogonkiem.

Nicolaus
@Zośka 26.10.2018 16:51

Jestem z Tobą Zośka. Trzeba walczyć o swoje, od miesiąca tutaj trwa dyskusja na temat tej firmy, ale widać człowiek, kótry ma nick PRACOWNIK to albo opłacony przez właścicielkę firmy człeczyna, która ma bronić firmy, albo człowiek, który się wypowiada bez zapoznania się z tematem sprawy.

Nicolaus
@Pracownik 26.10.2018 13:26

Ja czytałem wczorajszy głos i na tym forum była informacja, ze taki artykuł będzie w GW, wystarczy się cofnać do poprzednich wypowiedzi na tym forum, ZOŚKA tylko dała info ze taki artykuł sie ukazał, a co za tym idzie, że sprawa jest naglośniania przez media. Pozdrawiam Ciebie Pracowniku ♥

Zośka

Jak mogła nie wiedzieć? Przecież ustawa mówi wyrażnie jaki procent usług musi być wykonywana w Polsce ,żeby podlegała ustawodawstwu naszemu .Chyba sama sobie nie pisała umowy "na kolanie".

Pracownik
@Nicolaus 26.10.2018 17:09

Ty się człowieku za przeproszeniem (usunięte przez administratora) w głowę. Ja tej firmy nie bronię, tez mi wiszą kasę tak jak Wam wszystkim, przekazuję Wam info od swojej prawniczki, która jak mi się wydaję, doradziła mi lepszą opcję, więc stwierdziłam, że podzielę się tym z Wami i być może Wam w tym pomogę, ale jak widać u Was tylko jad żmiji na języku, więc może się należało te niewypłacenie wynagrodzenia, KARMA dla Was, za takie obrzucanie oskarżeniami co drugiej osoby. Ja Wam nie mówię, żebyście nie dochodziły odzyskania swojego wynagrodzenia tylko tłumaczę (w moim zamyśle) lepsze rozwiązanie. To, że jesteście umysłową ciemnotą i nie potraficie zrozumieć mojego przekazu to jedno, ale nie życzę sobie oskarżeń od tak ograniczonych osób. Przeczytajcie jeszcze raz wszystko co pisałam i przeanalizujcie jeszcze raz, jak nie to polecam wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się od nowa czytania ze zrozumieniem, bo to nawet dziecko w wieku 8 lat potrafi raczej lepiej niż Wy. W tym momencie kończę dyskusję ze swojej strony i zamierzam dostać pieniążki za swoje wynagrodzenie szybciej niż Wy, pozdrawiam

Pracownik
@Nicolaus 26.10.2018 17:09

Swoją drogą, kasy nie ma na zapłacenie wynagrodzeń, ale miałaby na opłacenie ludzi? Widać, że logika kuleje.

Nicolaus
@Pracownik 26.10.2018 20:18

Tak jak grzecznie prosiłaś - przeanalizowałam w wolnej chwili Twoje wynurzenia. Najpierw piszesz o jadzie żmij i KARMIE dla nas oraz umysłowej ciemnocie.Osobiście nie zauważyłam ,żeby ktoś tutaj obrzucał kogoś inwektywami tak jak Ty. Co do Twoich dalszych przekazów: - wypowiedzi są niespójne ,chaotyczne -nie zrozumiałaś co Ci powiedział prawnik - nie umiałaś swoich przemyśleń przekazać w sposób zwarty i logiczny. Rozumiem Twoje flustracje.Jako osoby ograniczone udało nam się wydobyć z tego chaosu istotne informacje i dziekujemy za wskazanie alternatywnej drogi.

Pracownik

Czy któraś z drogich pań sprawdzała może, czy upadłość rzeczywiście została ogłoszona? Z tego co widzę, nie ma żadnej takiej aktualizacji w CEIDG, w wolnej chwili zadzwonię do sądu rejonowego w Poznaniu. Radca prawny przekazał mi następujące informacje: Jeśli została ogłoszona upadłość, to musi być ogłoszona przez sąd, a nie(usunięte przez administratora) jak to bywa w poczcie pantoflowej. Po ogłoszeniu upadłości możecie się sądzić ile chcecie, pieniędzy nie dostaniecie, możecie jedynie napisać wniosek o dodanie do listy wierzytelności. Przed ogłoszeniem upadłości owszem, możecie składać pozwy i prywatne i grupowe, jednak wiele pieniędzy stracicie na tym. Skoro(usunięte przez administratora)uważa, że pieniądze są, tylko zamrożone i zaprasza do składania pozwów, to może lepiej poczekać na ogłoszenie upadłości i złożenie tego wniosku (oczywiście będzie trzeba czekać aż sprawa zostanie zamknięta, ale tak samo po złożeniu pozwu sprawa będzie się bardzo długo ciągnąć) niż tracić kupę kasy na prawników, którzy nic nie dadzą. Takie moje przemyślenie.

Zośka
@Pracownik 22.10.2018 18:19

Pani T.J wg ZUS nie podlega naszemu ustawodawstwu ,tylko ust. niemieckiemu ,ponieważ 100 procent naszej pracy bylo tam wykonywane.Zakładając firmę o tym nie wiedziała ? Za szybko chciała się nachapać.Teraz będzie bulić prawnikom. Ogłoszenie upadłości też trwa. Przy pozwie zbiorowym koszty na osobę nie są takie duże.

Pracownik
@Zośka 23.10.2018 11:24

Dzwoniłam dziś do sądu i otrzymałam wiadomość, że wniosek o ogłoszenie upadłości jeszcze nawet nie wpłynął, więc trwać może, ale jak niech się chociaż zacznie :)

Pracownik
@Zośka 23.10.2018 11:24

Oraz owszem, przy pozwie zbiorowym prawnik zaśpiewał sobie 500 zł za samo ruszenie sprawy plus procent od wywalczonego wynagrodzenia od każdej osoby. Z tym że, w momencie kiedy ktoś nie dostał wynagrodzenia i przez to sam ledwo radzi sobie z finansami, bo nie oszukujmy się 1500 euro nie jest mała kwota, to jak ma zapłacić 500 zł na start za pieniądze, które nie wiadomo czy dostanie. Skoro można rozwiązać to w sposób bez nakładów finansowych

Zośka
@Pracownik 23.10.2018 12:37

Prawnik śpiewa 500 + 200 opłaty sądowe/przy 10 osobach/Taka jest droga prawna.Pani(usunięte przez administratora) doskonale o tym wie i liczy na to,że tylko się dopiszemy do listy wierzycieli

Pracownik
@Zośka 23.10.2018 14:06

Pani Tatiana wręcz namawia, aby zakładać pozwy, wydaje mi się, że wiedząc, że one nic w tym momencie nie dadzą, bo komornik zamroził jej peniadze. A będac dopisanym do listy dłużników jesteś tą właśnie osoba, której ten właśnie komornik jest przedstawicielem w sprawie. Jest prowadzona sprawa, komornik w ten konkretnej sprawie zamraża kasę na koncie a ja krzycze, że hej, przecież mi też wisi kasę, więc piszę wniosek o dołączenie do listy wierzytelnikow. Komornik przyjmuje mnie jako wierzytelnika pod swoje skrzydła i moja część kasy jest właśnie w tych zamrzozonych przez komornika funduszach na koncie. Myślałam, że może dobrze dorade, skoro byłam u prawnika, którego znam i wiele mi pomógł, wiedząc, że jest dobry, a z całym oczywiście ogromnym szacunkiem o tym prawnik mającym zająć się pozwem grupowym nie wiem nic. Równie dobrze, może nawet nie istnieć, bo pisałam z nim tylko meilowo. Oczywiście to już wyolbrzymienie, ale chodziło mi o zarysowanie punktu widzenia, jeśli jednak panie uważają, że warto czekać na ruszenie Waszych spraw u prawnika, do momentu aż postępowanie komornicze się zakończy to tylko i wyłącznie Wasza decyzja :) drogi prawne są przecież różne :)

Zośka
@Pracownik 24.10.2018 20:13

Z tego co wiem komornik działa tylko i wyłącznie na podstawie wyroku sądowego,jest jego wykonawcą.To jak mogę złożyć wniosek o dopisanie do listy wierzycieli bezpośrednio u komornika bez wyroku sądowego ?

Krycha
@Zośka 25.10.2018 10:33

Chodzi o złożenie wniosku do sądu, że dana firma zalega z wynagrodzeniem i sąd przekazuję nasz wniosek do komornika. Pod jego sprawiedliwym skrzydelkiem, cierpliwie czekamy na utęskniony przelew za pracę wykonaną jakieś, pięć lat wstecz. Jedyne marzenia, które dziś wprowadzają z równowagi.

Pracownik
@Krycha 25.10.2018 22:47

Informacje mam od prawnika, że nie słyszała o przypadku oczekiwania w takiej sytuacji pięć lat. Uprzedzila mnie o "roku oczekiwania". Wasza prywatna sprawa sądową moze się ciągnąć i ciągnąć bo itak będzie blokowania przez dochodzenie komornicze. Czyli jeśli ja dopisujac się do komornika jako wierzyciel będę czekać przykładowo rok, a osoby z prywatnych pozwow dłużej.

alina

Ja jestem na zleceniu już 3 miesiąc o co tu chodzi nie ma kontaktu z firma

Teresa
@alina 25.10.2018 14:50

Wracaj do Polski lepiej.... albo rodzina niech Ci do ręki zapłaci

alina
@Teresa 25.10.2018 19:20

ja nie mogę się dodzwonić do firmy ratunku gdzie szukać pomocy Pomóżcie

Opiekunka
@alina 25.10.2018 22:12

To może dzwoń bezpośrednio do pani Tatiany, i niech rodzina nie wysyła pieniędzy na tę firmę, bo ich szybko lub wcale nie zobaczysz i to nie dlatego,że to zła firma, to upiorny ZUS, który wykończył jedna z najlepszych firm.

Zośka
@alina 25.10.2018 22:12

Dla Niemców najważniejsza jest umowa i wątpię,żeby ci zapłacili "do ręki".Decyzję musisz podjąć sama ,bo pracujesz dziewczyno za darmo.Byłam w identycznej sytuacji.Z firmy dostawałam tylko SMS, że mam jeszcze poczekać, a pieniądze zaraz będą.Nie ma pieniążków do dzisiaj.Pani Tatiana wiedziała przecież,że jej weszli na konto, to dlaczego jeszcze we wrześniu podpisywała umowy i wysyłała ludzi do pracy.

adaw

Sprawa, która opisywałam dot. agencji Senior Help Company.

adaw

Należę do jednej z wielu osób kontrolowanych przez ZUS w agencji, otrzymałam decyzję pokontrolną ZUS, wynika z niej, że moje składki mają być oddane do Niemiec ponieważ agencja nie spełniała jednego / powtarzam jednego/ z wielu warunków zatrudnienia, proporcjonalnie do zatrudnienia w Niemczech za mało osób zatrudniała na terenie Polski. Rozmawiałam z osobą odpowiedzialną za kontrolę i zapytałam, czy prawo może działać do tyłu i jakim prawem zabierają moje składki do Niemiec, gdybym chciała płacić składki w Niemczech to zatrudniłabym się w Niemczech. Składki były płacone regularnie w odpowiedniej wysokości, gdzie był ZUS do tej pory, dlaczego nie kontrolują firm, które płaca za niskie składki albo w ogóle nie płacą / zdarzyło mi się to w innej agencji/. Pracując w agencji na pdst.umowy-zlecenia miałam wręcz obowiązek płacić składki w Polsce, wynika to z przepisów. Obecnie ZUS naliczył agencji wysoką karę, komornik już zabiera pieniądze z kont firmy, nie wiem czy prawnie zabiera nasze zarobki, a może powinien tylko zabrać tą część, która jest przychodem, zarobkiem firmy. Za sierpień nie otrzymałam wypłaty, nie mam też zapłaconych składek zusowskich. ale wcześniejsze składki jeszcze na koncie mam. Zastanawiam się, czy nie podać do sądu ZUS? Wszystko wygląda na to, że jest to atak na firmę w celu jej likwidacji.w

Ania

Właścicielka lubi lans na facebook lub instagram same wejdzie i popatrzcie , zreszta od młodych lat była dość pomysłowa , kradzieże a nawet podawanie się za kogoś innego . Pewnie wasze wypłaty poszły na jej nowym wygląd , fryzjera i modne ciuszki

Janka
@Ania 17.10.2018 21:01

Pewnie właśnie robi kolejną operację plastyczną, tym razem Sekrety Chirurgii już nie są potrzebne, bo czasy się zmieniły, pieniążki odłozyła, to i do TVNu chodzić nie musi

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Przecież Marta B. była wielką Panią dyrektor, prawą ręką Tatiany

Goska

Firma dzisiaj ogłosiła upadłość .Nie zapłaciła mi za ponad miesiąc pracy Szukam ludzi pokrzywdzonych aby złożyć pozew zbiorowy czekam na informacje mój tel 516238387

Ewa
@Goska 02.10.2018 15:25

Witam, Ja w dniu dzisiejszym też otrzymałam taka wiadomość .Jak możemy się skontaktować

anonymous
@Goska 02.10.2018 15:25

Ja też nie mam kasy za sierpień i wrzesień .Dołączam do pozwu zbiorowego.pozdrawiam.509 668 917

Gosia
@anonymous 02.10.2018 18:27

Dołączam do pozwu 661095853

ORIM
@Goska 02.10.2018 15:25

Jeśli ma być to pozew zbiorowy to się dołączę.Nie otrzymałem wynagrodzenia za sierpień Tel. 608310228

Ewa
@Gosia 02.10.2018 19:26

Dołączam do pozwu 506175679

Małgorzata
@Goska 02.10.2018 15:25

Też podpinam się do pozwu zbiorowego. Podobnie nie otrzymałam wynagrodzenia za sierpień. Jutro się skontaktuję. Pozdrawiam. Małgorzata

Dk
@Małgorzata 02.10.2018 23:35

Boze, dziewczyny jak wam współczuje. Dorobili sie na was a wy bez wyplaty. Przeciez niemcy napewno placili. Walczcie. Popieram was. To jest (usunięte przez administratora) bezczelnosc-co za firma swinska

anonymous
@Goska 02.10.2018 15:25

pamiętajcie też o tym że jak jesteście teraz na zleceniu przez tą firmę ,należy wam się odprawa

Anna
@Goska 02.10.2018 15:25

Dolączam do pozwu, nie dostanę wypłaty za cały wrzesień, rodzina juz zapłaciła firmie. Tel.515277498.

ORIM
@Dk 03.10.2018 12:18

Jesteś w błędzie.Nikt się na nikim nie dorobił.Tak czasami bywa,że firma pada.Ma na to wpływ wiele czynników .Tak wyglada kapitalizm.Z firmą Senior Help pracowałem przez ponad 3 lata.Nigdy nie było powodów do narzekań,wypłaty były na czas,a stawki uczciwe. Bardzo mi przykro,że firma straciła płynność finansową i musi zakończyć swoją działalność.Zapewniam Cię że nikt się tu na nikim nie dorobil,ani nikt nikogo nie nabił w butelkę.Jest wiele firm i to znacznie większych które notorycznie oszukuje opiekunki na stawkach,wciska im miejsca gdzie "diabeł mówi dobranoc",płacą szczątkowe stawki ZUS,tworzą przedziwne umowy zlecenia w których nie ma ani słowa o prawach opiekunki,jej czasie wolnym itp.Tego wszystkiego nie było w firmie Senior Help.Jadąc na sztelę miałem jasny obraz mojego wynagrodzenia i konkretny opis miejsca pracy.Wszelkie rozbieżności ze stanem faktycznym po zgłoszeniu do firmy były negocjowane w trosce o opiekuna przez właścicielkę firmy.Zawsze można było się dogadać co do terminów wyjazdów.Podkreślam więc,że szkoda iż to taka firma zaliczyła plajtę,a wiele właśnie dorabiających się na opiekunkach firm ma się dobrze i nadal zdziera ile sie tylko da z naszej pracy

Mery.
@ORIM 03.10.2018 15:32

To po co chcesz się dołączyć do pozwu zbiorowego? Oddaj swe pobory firmie. A jeżeli chodzi o Zus to radzę sprawdzić!

ORIM
@Mery. 03.10.2018 16:36

Nie mieszaj wynagrodzenia za prace z wieszaniem psów na firmie. Pieniądze zarobiłem uczciwie wiec rozpatruje ich odzyskanie.Chociaz z drugiej strony patrząc pozew,sad i komornik nie za wiele zdziała jak nie bedzie z czego tego wyegzekwować. Jestem realista i patrze trzeźwo na takie sprawy.Sam wyrok sadu nikomu nie gwarantuje odzyskania wynagrodzenia.Może się to ciągnąć latami. Powiem ci że rozpatruje również taka wersję aby to olać.Z firmą przez te lata zarobiłem o wiele więcej niż zarobił bym z inną. Kasa przepadła - bywa, zarobi się drugą.To tylko pieniądze.Trzeba również miec troszkę wyrozumiałości a na 100 procent oczernianie kogoś jeśli się nie zna całej sytuacji nie jest Ok. Trzeba zadać sobie pytanie dlaczego pracowaliśmy z tą firmą ? Odpowiedz będzie w 90 procentach jedna : bo dawała wyższe niż inni stawki. Nie namawiam nikogo do zrezygnowania z roszczeń,ale zachowajmy przy tym odrobine kultury. Unoszenie się,wyzwiska czy epitety pod adresem firmy czy jej właścicielki nie spowodują wypłat. Będa tylko świadczyć o nas samych i to raczej nie na plus

Lidia
@ORIM 03.10.2018 18:32

Zgadzam się z ORIM

Ktoś
@anonymous 03.10.2018 12:32

Jaka odprawa. Odprawa jest u PRACODAWCY. Będąc na zleceniu nie jesteś pracownikiem, a zleceniobiorcą.

Magda
@Goska 02.10.2018 15:25

Mam podobną sytuację. Nie otrzymałam wynagrodzenia za kilka dni czerwca i sierpień. Właścicielka firmy ani jej pracownicy nie odbierają telefonów i nie odpisują na SMSy. Też chciałabym dołączyć do pozwu. Mój nr: 668 858 395

Krystyna
@Goska 02.10.2018 15:25

Też nie dostałam wypłaty za sierpień ani teraz za wrzesień. 504 016 839

Dorota
@Goska 02.10.2018 15:25

Ja tez zostalam oszukana . chetnie doloze sie do pozwu zbiorowego. Moj telefon 530467015

Dorota
@ORIM 03.10.2018 15:32

jakie glupoty Pan Pisze!!! Dowiedzialam sie, ze nawet skladki ZUS za nas nie byly odprowadzane, tylko nie wiem od kiedy. Zaraz to sprawdze.ja nie wiem jak (usunięte przez administratora) moze spac spokojnie. My ciezko pracowalysmy na nia i za darmo!!!! Nie odbiera telefonow. To w porzadku . Obiecywala, ze wyplaty za sierpien otrzymamy do 20 wrzesnia, max. do 25 wrzesnia ico? Najlepiej jest oglosic upadlosc. To nie jest fair.

Maria513
@Lidia 03.10.2018 18:57

Ja rowniez zgadzam sie z ORIM

gonia
@ORIM 03.10.2018 15:32

A Ty jestes krewnym(usunięte przez administratora)?

Mery.
@gonia 03.10.2018 23:12

Nie, nie to jest tylko wdzięczny pracownik firmy.

ORIM
@Mery. 04.10.2018 04:48

(usunięte przez administratora).Ani wdzięczny pracownik ani krewny. Jeśli nie potrafisz ocenić sytuacji i nie dociera do Ciebie,że firmy padają i nie za wiele można wskórać to poczytaj sobie o uregulowaniach prawnych w tym temacie. Wszystko jest slicznie na papierze.Gorzej z wprowadzeniem tego w życie. Piszę tylko aby zachować minimum kultury i nie wypisywać tego typu prostackich postów. Każdy kto nie otrzymał wynagrodzenia może dochodzić swoich praw w sądzie.Każdy ma prawo być wściekły na fakt że za swoją pracę nie otrzymał wynagrodzenia na czas lub wcale go nie otrzyma.To logiczne i normalne.Jednak każdy kto nie jest (usunięte przez administratora) powinien zachować chociaż troszkę zasad savoir-vivre.Dopieprzanie komuś od wdzięcznych pracowników,członków rodziny czy jeszcze za chwilke kochanków czy kochanek to poprostu delikatnie mówiąc pieniactwo. Bardzo delikatnie mówiąc. W tym my Polacy jesteśmy bezkonkurencyjni. Potrafimy dowalać innym,używamy wyzwisk,rzucamy sie jak przysłowiowa wesz na grzebieniu. Dochodzić swoich praw nie oznacza być (usunięte przez administratora) ,więc zróbmy to tak jak na kulturalnych ludzi przystało.

gonia
@Dorota 03.10.2018 22:58

w 100% masz racje ja bez wyplaty mam tez klopoty i kogo to obchodzi. Szefowa nie jest w stanie wyjasnic sytuacji, a obiecala , ze nikt nie zostanie skrzywdzony. Rodzina u ktorej pracowalam wyslala mi potwierdzenie przelewu, wiec gdzie sa te pieniadze!!

Co dalej
@gonia 04.10.2018 10:28

W jakiejś mierze zgadzam się z ORIM, byłam zadowolona z współpracy z ta firmą, podejmowałam ją tak dorywczo, na szczęście ostatni raz pracowałam w lipcu i co prawda z trudnością, ale dostałam swoją wypłatę.Do pracy jeżdżę jak już napisałam raz na jakiś czas, najchętniej w okresach świątecznych. Poprzez zaistniałą sytuację nabrałam teraz obaw co do wyjazdu z jakąkolwiek firmą, zawsze będzie istniała niepewność, czy dostanę wynagrodzenie za swoją pracę, a ponieważ nie wyjeżdżam zbyt często, byłaby to dla mnie katastrofa, zatem rozumiem rozgoryczenie innych osób, ale uważam ,że wyzwiska czy posądzanie kogoś o jak najgorsze intencje, nic nie da.

Co dalej
@Co dalej 04.10.2018 14:40

Na dzień dzisiejszy nie mam pojęcia, jakiej innej firmie mogłabym zaufać i w jakiej byłyby dość godziwe stawki. Byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi. Myślę, że inni osieroceni przez Senior Help :) także .

anonymous
@Goska 02.10.2018 15:25

Mi też nie zapłacili, chcę nagłośnić sprawę w telewizji aby (usunięte przez administratora) nikogo już nie oszukali. mój numer (usunięte przez administratora)

Monika
@ORIM 04.10.2018 09:19

Moze wyjatkowo odpala chociaz temu panu za taką obronę. Po co jakieś pozwy zbiorowe? Razem olejmy to. Firma wzięła kasę od niemieckich klientów ale ma biedna kłopoty finansowe a opiekunowie bez wynagrodzenia a za pracę jakoś muszą zachować płynność finansową.

Nina
@Goska 02.10.2018 15:25

Właśnie się dowiedziałam o upadłości firmy. Jestem w tej chwili na zleceniu. Mam przerwać umowę i zjechać ?

Robir
@Dorota 03.10.2018 22:58

I to jakie glupoty pisze. Kapitalizm...płynność finansowa...trele morele. Z jakiego powodu agencja straciła płynność finansową? Podrożały surowce , komponenty, odbiorcy stracili dobrą kondycję finansową czy wreszcie z powodu wahań walutowych czy nawet sytuacji politycznej. Z takich powodow najczęściej nastepuje plajta wielu firm albo też zamykane sa zadłużone szpitale bo NFZ nie pokrywa wszystkich kosztow. A w tym przypadku prosta kalkulacja1:1-Niemcy płacą przeciez za każdą osobę która jest pod opieką pracownika minus wyliczone koszty wlasne. Mozna zrozumiec zdenerwowanie pracownikow ktorzy nie otrzymali za swoja prace ..wynagrodzenia. Czy to cwaniactwo czy inne byly przyczyny upadlosci tej agencji . Kazdy ma przeciez jakies zobowiazania, to nie latwa praca a teraz jeszcze taki stres a ten tu o savoir vivrze...Chyba każdy nawet w TV widzial protesty zostawionych na lodzie , bez pieniedzy ludzi ..bynajmniej nie z powodów gospodarczych i niezaleznych. Niechby wszedł w ten wściekły tłum i tak gadał. Pokazaliby mu savoir-vivre hahaha..Moze to i prawda ze opieka24 to nie miejsce dla facetow , gnusnieja i niewiescieja miedzy garami i pampersami czy co? A co do wynagrodzenia to przeciez każda agencja ma kapitał zakladowy jak każdy podmiot gospodarczy. Przewaznie mają ten niski 50 000 zl. z tego mozna przeznaczyć na zalegle pensje. Poza tym jest przeciez Fundusz Gwarantowanych Swiadczen Pracowniczych ktory jesli pracodawca jest niewyplacalny ma pieniądze na zalegle pensje. Ale czy opiekunowie moga otrzymac zwrot z tego funduszu to muszą się dowiedzieć.

Dana
@Lidia 03.10.2018 18:57

Moim zdaniem to Ori ma racje ale życie biegnie swoimi sciezkami i żeby żyć potrzebujemy kasy i miłości oczywiście

Dana
@ORIM 03.10.2018 18:32

To prawda, zgadzam się z Tobą. Ale żeby dalej żyć potrzebujemy pieniędzy, no i oczywiście miłości. Skontaktuje się w sprawie pozwu zbiorowego, pozdrawiam

Dana
@Co dalej 04.10.2018 14:40

W każdej sytuacji powinno się zachowywać z godnością. Mi się tam też dobrze z tą Firmą pracowało, szefowa dbała o nas. Wbrew wszystkiemu co zaistniało, życzę pani, pani Tatiano wszystkiego najlepszego. Nie każdy odważy się na własny biznes w życiu bo boi się ryzyka i opini innych. A pani się odważyła i dawała jeszcze pracę innym ludziom a że nawał obowiązków przerósł oczekiwania. pozdrawiam

anonymous
@Robir 05.10.2018 18:36

Kapitał zakladowy tej agencji to aż cale 5000 zl czyli tyle ile wynosi niskie miesieczne wynagrodzenie opiekunki to z czego zabrac na wypłaty? Powinien być wyzszy wtedy właśnie byłby zabezpieczeniem w takiej sytuacji. Niestety nie jest wymagany i większość agencji ma kapitał 5000,00 zł.

anonymous
@Dorota 03.10.2018 22:51

Jeśli chce ktoś dołączyć musi zgłosić się do kancelarii prawnej w Poznaniu tel kontaktowy (usunięte przez administratora)po dokonaniu oceny problemu wystąpimy z pozwem jeśli nie spełnimy warunków pozwu zbiorowego każdy będzie musiał sam dochodzić swoich praw musimy się spieszyć bo okres jaki ustaliłam to do końca miesiąca warunek pozwu zbiorowego to minimum 10 osób i takie same rzadania Więcej informacji w internecie i u prawników

Zośka
@ORIM 03.10.2018 18:32

Przy twoim podejściu niewolnik-opiekunka ma grzecznie czekać na pieniążki a pani je da albo i nie.To ja wybrałam firmę,która ma obowiązek zapłacić mi za wykonaną pracę ,a nie zbywać, odraczać terminy płatności,opowiadać psychologiczne bzety i brać opiekunki na litość opowiadając bzdury. To nie moja wina ,że pani J. przez pazerność nie płaciła należycie składek.Jak masz ochotę pracować za darmo to idż na wolontariat. Są różne metody prawne na odzyskanie pieniędzy.Najłatwiej tak jak ty machnąć ręką i niech się inni uczą jak robić opiekunki w bambuko.

Anek
@Zośka 11.10.2018 12:00

Akurat płaciła składki. Podwazone zostało to,że nie byłyśmy ubezpieczone na terenie Niemiec. To zostało zakwestionowane. A kto moze być ubezpieczony w Polsce to sobie można poczytać w róznych źródłach. I tak gwoli ścisłosci to tylko kilka firm robi to tak jak należy. I prawie każdą firme moze dotknąć ten sam problem. A jak będzie to mała firma, taka jak SH, to istnieje olbrzymie ryzyko,ze straci płynność finansową. A co będzie dalej widać na naszym przykładzie. Nie wydaje mi się też,żeby ktokolwiek nawoływał do tyrania za free. Nigdzie tego nie wyczytałam. To juz spora nadinterpretacja z Twojej strony. Orim napisał tylko,że wygranie sprawy nie jest jednoznaczne z odzyskaniem kasy. I mial racje. Bo z pustego to i Salomon nie naleje. I wiem co mówię. Nie od zawsze jestem opiekunką. I również sądziłam się z trzema firmami o odzyskanie pieniędzy, które zarobiłam. Od 2007 roku jednak ich nie dostałam mimo,że wygrałam sprawę. I co? W związku z tym mam się zacząć zachowywać jak agresywny, chory na wściekliznę pies? A moze powinnam kupic sznurek i na jego końcu wykonać petelkę? To było pytanie retoryczne.

Zośka
@Anek 13.10.2018 11:30

Bardzo mi przykro ,że nie odzyskałaś pieniążków.Odsyłam do rozporządzeń PE i UE art 11 ust.3

Danam
@Goska 02.10.2018 15:25

Firma nie ogłosiła upadłosci. W CEDIG nadal figuruje jako AKTYWNA. Pewnie Tatiana napisala Wam jakies bzdury zebyscie przestaly od niej upominac sie o kase. Zawsze miała ciekawe pomysły na życie okraszone kłamstwami. Ja co prawda pracowalam dawno, kiedy firma płaciła ale probuje uratowac swoje składki emer-rent.

Pracownik
@Nina 05.10.2018 01:06

Skąd wiadomo o upadłości firmy? Jest jakieś sądowe potwierdzenie tego?

Andrzej
@Danam 18.10.2018 13:56

Jeżeli firma ma status aktywnej, to nie oznacza, że jest w fazie upadłości. Czy posiadasz informacje z pierwszej ręki, które mogą to dodatkowo potwierdzić? Wspomniałaś o składach. Czy firma płaciła wszystkie twoje składki?

Anuszka

Firma oglosila upadlosc. Stelle tej Firmy przejela zupelnie inna Firma.

anonymous
@Anuszka 09.10.2018 12:58

Jak to firma oglosila upadlosc? Upadlosc firmy może stwierdzić tylko sąd po przeprowadzeniu postępowania upadlosciowego . Sad bada sprawę jak doszlo do niewypłacalnosci , czy nie ma w tym celowego dzialania wobec wierzycieli. Firma może co najwyzej złożyć wniosek o takie postepowanie. Moze zlozyla ale wtedy uczciwa firma o tym powiadamia.

Megi
@anonymous 09.10.2018 21:50

Ciekawe , gdzie są nasze pieniądze? Pani J. czekamy na odpowiedź!!!

Anek
@Anuszka 09.10.2018 12:58

Firmy. Liczba mnoga. Te do których poprzechodziły opiekunki, i na które zgodzili sie pośrednicy.

SK

Firma nie wypłaciła ludziom dużo pieniędzy za ciężką pracę ,biorąc jednocześnie euro od Niemców, to oszustwo nieprawdaż a wiedząc o tym dalej wysyłała ludzi do pracy bo wiedziała ,że Niemcy zapłacą a ona nie.

Lidia

@wandeczka58, brak wynagrodzenia na pewno może stanowić podstawę do negatywnej opinii o firmie. Przed ostateczną oceną powinniśmy się jednak upewnić, czy problem leży rzeczywiście po stronie firmy. Czy kontaktowałaś się z tą firmą i pytałaś o zaległe wynagrodzenie? Jaką odpowiedź usłyszałaś?

elka
@Lidia 16.10.2018 10:55

Firmy już nie ma i nikt nie odbiera telefonów.Nie płacili składek na terenie Niemiec, a 100 procent naszej pracy było tam wykonywane.

wandeczka58
@Lidia 16.10.2018 10:55

Hej. Dowiadywałam się, otrzymałam odpowiedź, że firma ogłasza upadłość a o zaległe wynagrodzenie wystąpić do sądu cywilnego w Poznaniu. Jak wiele innych opiekunek wcześniej dostawałam smesy zapewniające wypłatę. Mało tego, jeszcze we wrześniu wyjechałam na zlecenie z firmy. Pytałam pisemnie /emailem/.

anonymous

Firma nikogo nie powiadomiła.Pani J. wysyła tylko uspakajające SMS,a potem nie odbiera telefonów.Pieniędzy za uczciwą pracę też nie ma.Jeżeli jej Stelle przejeła inna firma to dlaczego nie podaje jej nazwy?

Mery
@anonymous 10.10.2018 10:09

Za ciężką i uczciwą pracę zostałyśmy tak potraktowane.Bez słowa wyjaśnień! Pani J .GDZIE SĄ NASZE WYPŁATY ? Co Pani z nimi ZROBIŁA?????

Megi
@anonymous 10.10.2018 10:09

Pani (usunięte przez administratora)wysłała nam uspakające sms , żeby uśpić naszą czujność , zyskać na czasie i żeby dostać jeszcze pieniądze od rodzin Niemieckich.BRAWO!!!!Gratuluję sprytu!!!!!!!

Anek
@anonymous 10.10.2018 10:09

Bo zadna firma nie przejęła JEJ stell gdyż stelle należały i nadal należą do niemieckich pośredników. Jedna z takich pośredniczek przekazała miejsca pracy swojej córce, która od jakiegoś czasu takową firmę, rekrutującą opiekunki prowadzi. Inni pośrednicy przekazali miejscówki innym firmom, współpracującym z nimi i tyle. Co tu zmieni nazwa firmy skoro tych jest dużo?

Goska

Kto czyta Głos Wielkopolski to po niedzieli ma się ukazać artykuł o naszej sprawie zapraszam do śledzenia tematu

Goska

Pokrzywdzeni kancelaria czeka na zgłoszenia do pozwu zbiorowego .Jest nas obecnie 15 osób czy inni --to jest 25 mi znanych odpuszczają .Adwokat twierdzi że mamy szansę odzyskać kasę - wiadomo bez kosztów się nie obejdzie - ale kto nie rezygnuje ten nie jedzie .Pozdrawiam i trzymam kciuki za nasze powodzenie

wandeczka58
@Goska 12.10.2018 20:08

Dołączam do pozwu zbiorowego. Nie otrzymałam wynagrodzenia za sierpień . (usunięte przez administratora)

Zośka

Była firma jeszcze mami SMS i ewentualnie uspakajającymi ble...ble...ble....KASY NIE MA.Dołączyłam już do pozwu.Gonia -polubownie to trzeba chcieć załatwić sprawę.

barbara

polecam bo warto 1500 euro mam jestem na zleceniu nie dzwoniłam do firmy ale to jakiś kant bo ja pracuje i jak to możliwe to konkurencja reklama w Sindbadzie , firma prosperuje.

Zośka
@barbara 11.10.2018 20:21

Zapłacą ci za 1m-c; potem są tylko SMS z prośbą o zwłokę.Jak zjedziesz nie dostaniesz NIC.

Zostaw opinię o Senior Help Company - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Senior Help Company